Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-03-18 14:44:30

LOGOUT.hu

A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10151) Gergőke88 válasza Atlantis (#10149) üzenetére


Gergőke88
addikt

Akkor ez a legújabb, nekünk meg az előző van.
mi viszonylag jó áron 5.5m jutottunk hozzà, kb most is árában tudnánk eladni. (Van benne 4e km...).
alapvetően a technika rendben van, de érezni, higy kisautó a belső kidolgozásában.

(#10152) eastsider válasza No.01 (#10150) üzenetére


eastsider
nagyúr

90ig en is lecsereltetem

(#10153) eastsider válasza Gergőke88 (#10151) üzenetére


eastsider
nagyúr

Igen, hasonló kategóriás VAG-nal jóval gagyibb sok minden. Műanyagok, összeszerelés

(#10154) rbalint88 válasza eastsider (#10153) üzenetére


rbalint88
addikt

cserébe tartós. a cégesem egy 2012 Elantra, az ajtón a könyöklő szivacsa teljesen össze van esve, a kormányt cserélni kellett még gariidőn belül, úgy hámlott a bőr, a váltógombot én cseréltem tavaly, mert a krómozása szétjött kolléga gyűrűjétől, az ülés szivacsa is kezd veszíteni a frissességéből. mindezt 8 évesen, kb 120ezer km-rel...
ehhez képest feleségem 2008-as Prius 2-ese 240ezer km-rel egész tip-top, a csomagtérjató zörög veszettül (majd tavasszal szétszedem, nem akarom törni a patentokat - meg hidegben szerelni :P ) és a könyöklőkön a plüss megkopott picit. az ülés kárpitja és szivacsa is jobb állapotú, mint a fele annyit futott hunyadiban. a 2004-es Audit azért nem mondom összehasonlításnak, mert az sokkal magasabb kategória, de 180 ezernél gyakorlatilag kopásmentes, egyedül a fényszóró kapcsolón volt megkopva a soft touch. 1000Ft volt ebayről egy új kapcsolóborítás és 10p átszerelni.
de az Audit az állapota alapján el lehet adni egy megkímélt 5 évesnek, a Prius is letagadhat pár évet, az Elantra meg hozza a korát. szóval jó a hunyadi, de inkább az első tulajdonosnak, gariidőn belül :) tartósságot tekintve fejlődhetnének még, de sajnos a trendeket látva mindenki egyre silányabb, egyre kevésbé tartós autókat gyárt. pár évtizede már tudtak tartós mechanikát gyártani, csak elporladt körüle a kasztni, mostanra meg tudnak olyan kasztnit gyártani, ami sose rohad el, csak a műszaki tartalom lesz benne fenntarthatatlan, meg elporlad a beltér is... hű de jó... se :(
ha napi használós A-B autót keresnék, akkor valószínűleg újra egy hibrid Toyotánál kötnék ki (és feleségem is, nagyon bejön neki a Prius), akár újról, akár használtról lenne szó. ha lecseréljük majd a céges autót, megpróbálom meggyőzni őket, hogy ne egy új i30 fastback legyen, hanem egy hsd Corolla vagy C-HR, mert a kollégák alatt 8-10 litert esznek az 1.4 t-gdi fastbackek (az nálam akkor 10), míg egy 1.8 hsd-vel elkarcolok 5 lityivel... és az a csúfság, hogy azonos szintre extrázva nem olcsóbb egy automata hunyadi se, de rosszabb az értéktartása és a fogyasztása is magasabb.
szóval sajnos/szerencsére a Toyota a magasabb műszaki színvonal miatt megengedheti magának a gyengébb minőségű vagy inkább minőségérzetű beltereket... :R

(#10155) eastsider válasza rbalint88 (#10154) üzenetére


eastsider
nagyúr

Én is igy látom, ahogy írtad! A yarisnak sem hiszem, hogy sok gondja lenne majd idősebb korára.. bár 57k-nal fenyesedik az index kar, kormányon a zene váltó gomb, de ennyi. bár nyilván alacsonyabb kategória, mint a Prius.
Inkabb ami zavar, hogy 0km kora óta recseg az ajtó behúzó műanyag... Ez nagyon megöli pl a minőségérzetet, de jó nem prémium cucc elfogadom ... de sztem meg az 1es fabiankban sem volt ikyen. Ajtón alul a díszléc zörög becsukaskor (2 elemből álló osszepattintott műanyag). De ezen gondolkdom, hogy megfixalom valahogy. Akkor mindenen más színű a háttérvilágítás. Ablakemelő, ulesfutes, trc. Ezt nem is értem.(OCD)
Ha nagyobb autóra lesz szükségünk akkor e mellé/helyett tuti szintén hsd Toyota lesz. Apróságok ellenére szeretjük. Szerviz nem horror, jó vele közlekedni, parkolni stb.

[ Szerkesztve ]

(#10156) Atlantis válasza Gergőke88 (#10151) üzenetére


Atlantis
veterán

Igen, a legújabb, kb. az első képek óta vártuk a megjelenését párhuzamosan az új i20-al, , pechünkre sajnos a forint pont bokán fosta magát, mire ideértek...ez van....cserébe az i20-at is egész jó áron tudtam eladni.

rbalint: nagyjából egyetértek, egyelőre csak érzésre tudom megítélni a Yarist, tartósságról nem nyilatkozhatok. Érzésre viszont szerintem a Hyundai fényévekkel előbbre van vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy jobban európai, legalábbis kisautó-kategóriában. Nem csak anyaghasználatban, hanem apróbb részletekben is, pl.: csomagtér-megoldás, tárolórekeszek az utastérben, lehet kulcsról nyitni csak a csomagteret, tartalékkulcs is bicska, stb.
Ezek mondjuk nekem nem létfontosságúak a műszaki tartalomhoz mérten (ha az lenne, nem ezt az autót vettem volna), de a napi használatot meg tudják könnyíteni és igazából filléres megoldások, ahol talán a Toyotának nem kellene spórolnia.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#10157) Nikaré válasza Dluinet (#10113) üzenetére


Nikaré
őstag

Mi a baj a Top Tec 4300 5w-30 olajjal?
Avensis 2013-as, 2.0 "dízel" D-4D -hez?
Komolyan kíváncsi vagyok milyen ellen érv van, de ne egy fórumban "valaki azt hallotta, hogy" érvet mondj. :N

(#10158) Gergőke88 válasza eastsider (#10153) üzenetére


Gergőke88
addikt

MOndjuk a polotól se voltam elragadtatva, arról nem is beszélve, hogy a kis motorkhoz a dsg se egy életbiztosítás. SZóval technikában meg a Toyota jár min. 1 lépéssel előttük.
De az is tény, hogy ennél több pénzt én ekkora autóért biztos nem adnék.
Nem is tudom mennyi lenne most egy új hybrid Yaris Selection. 7,5-8mFt... Nemár..
Én 5,5ért vettem...

(#10159) Atlantis válasza Gergőke88 (#10158) üzenetére


Atlantis
veterán

Ha belegondolsz, az sem kevés, nem beszélve, hogy az előzőhöz képest mennyivel tud többet a mostani Yaris...persze ez erősen szubjektív dolog, kinek mi mennyit ér meg, az autóvásárlás-és tartás nem igazán tekinthető befektetésnek. :)

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#10160) No.01 válasza Nikaré (#10157) üzenetére


No.01
őstag

Ahogy korabban is irtam ez az olajteme igenis az emberek 99%-nal pont olyan, mintha a forumban olvasta volna. Hitbeli meggyozodes nem tobb.
Ha a specifikacio alapjan megfelel akkor nincs problema. Annyi, h a kisebb markakkal azert nem erdemes annyira kiserletezni. Szerintem.
Sokkal inkabb a beszerzesi forras ami gazos. Volt tan 1 eve, lehet mar tobb is, h az Eneost a lemgyeleknel kevertek, cimkeztek, toltogettek... igaz az a szallitmany nem is a hivatalos magyar importoton keresztul kerult bele a magyar ertekesitesi lancba.

A margora azert meg ideirom, h szerintem meg a magyar markaszervizek sem latjak at, h bizonyos olajoknak milyen hatasa van egy adott autora. Gyari olajat hasznaltak vegig? Ugyan mar! Ha nem nezed meg siman lehet, h nem igazi Toyota olaj kerult bele.
En voltam olyan Toyota markaszervizben ahol valoban Toyota olajat hasznaltak (nyilvan a Toyota sem gyart olajata hanem veszi v.kitol) lattam ugyszinten markaszervizt ahol Eneos volt, de bizony ahonnan a P3 jott ott Mobil1 volt a szervizben es ez nem egy kis videki eldugott szervizecske volt, hanem Hollandia 2. legynagyobb Toyota markakereskedese.

Gergőke88
Azert a regi Yarist ne hasonlitsuk a legujabb modellel. Eltelt par ev + inflacio + EUR <--> HUF arfolyam...
A mi P2-k 2009-ben "jo" magyar forintban alulrol verdeste a 9M-t (nyilvan a holland es magyar arak kozott mar akkoris volt kulonbseg, de ha jol tudom otthon is belekerult 7-8M-ba)
tetszik vagy sem, de az utobbi par evben nagyon elszaladtak az arak... nemcsak Toyotaeknal.
En iden lattam VW megrendelot ahol igaz a mar kifuto, de akcios Golf7 kombi extrazva, de kedvezmennyel tobb mint 11M volt. Az egyik fonokom Passatja ~67e EUR.
Sajnos ez van es hidd el otthon sem rosszabb a helyzet, mint kulfoldon.

(#10161) rbalint88 válasza Gergőke88 (#10158) üzenetére


rbalint88
addikt

Egy jol felszerelt 1.0tsi dsg polo is annyi. Marmint 7,5-8... kivagyok ezektol az ujauto araktol, sajnos a nem atgondolt szabalyozas ezt hozta... a sokszaz loeros plugin suvoknak meg tapsolunk es tamogatjuk, mert a katalogusadat szep, hisz arra lett fejlesztve :W

Atlantis: “lehet kulcsrol nyitni a csomagteret” na azt mindenki dislikeolja, aki mar zarta be a kulcsot igy a kocsiba :DDD :DDD :DDD
eastsider: tavaly tavasszal gondolkoztunk ujauto vasarlason, automata benzines/hibrid vonalon, kb 6M-ig, ertelmesen felszerelve. Yaris pici lett volna, Auris alapfelszereltseggel is sokkal dragabb lett volna, Scross formajaval voltak peoblemak, pedig az best buy volt, vitara puruttya belul (konkretan a 10 eve splash belteri minoseget tudja, 3x annyiert), astrarol lebeszeltek. Ugyhogy a beulobol vettunk egy 2004-es A4 cabriot :DDD es hitelbe se vertuk magunkat, meg iden a Prius miatt se es ket millaval beljebb vagyunk, mint egy vitaraval... Jovore lakasfelujitas, aztan ha ugy allunk, 3 ev mulva csereljuk a Priust (C-HR-t szeretne). Az Audit annyira megszerette asszony, plusz a fuckcovid lenyomta az arakat, hogy ott nem valoszinu a csere, majd megprobalom parhuzamosan futtatni a projektautokat (utobbi idoben nagyon gerjedek egy S4-re, ha hozok egyet kintrol es tudom hasznalgatni par honapig ingyen/minimalis bukoval, az deal es kipipaltam a V8-at a listamrol). :C

(#10162) Atlantis válasza rbalint88 (#10161) üzenetére


Atlantis
veterán

Így van, vetettem egy pillantást a Polo-ra is az i20 mellett, de kb. hasonlóra konfigurálva nem sokkal voltak a hibrid Yaris alatt árban...és akkor még ott lenne a DSG/DCT és/vagy a TSI/T-GDi... ami újan nem olyan gáz, de eladni majd nem lenne egyszerű, mint a tűztől, úgy félnek a vevők a kisturbós benzinestől.

Csomagtér-nyitás kulcsról: nyilván némi odafigyelés nem árt, 15 éve ez az első autóm, amiben nincs benne...persze ennél nagyobb baja ne legyen, de azért a Toyota kicsit skót az ilyenekben. :)

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#10163) Dluinet válasza Nikaré (#10157) üzenetére


Dluinet
nagyúr

4300-as az ilyen mindenbe jó, alacsonyabb nyírásstabilitással
4600-as már dízeles olaj, normál nyírásstabilitással

4300-as akkor ajánlott, ha több a városi használat van, ráadásul vontatás, nyáron erős dombok és hosszú autópálya kizárva.


Szerk: vontatás alatt, utánfutó vagy más autó vontatását értettem.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#10164) Nikaré válasza No.01 (#10160) üzenetére


Nikaré
őstag

Hitvitát nem is tudok, illetve nem is szeretnék kezdeményezni.
Látom ezt a gumi témában vagy pl. iOS vs Android stb. :)

#10163 Dluinet
Amit írtál ilyeneket nem olvastam sehol. Igazából "csak" .hu oldalukat néztem e tekintetben. Azért köszi az infót.

(#10165) eastsider


eastsider
nagyúr

csak annyit gondoltam a Poloval kapcsolatban, hogy minőségíbbnek tűnik belsőre. Még, ha nem is az. Amúgy meg nyilván mi magyarok vagyunk csórók az újautókhoz... na meg majd karbantartani őket évek múlták.. Minden drága, emissziók, komplexebb alkatrészek, kötelező alapfelszerelések, alapanyagok, munkaerő sem hiszem, hogy olcsóbb lenne. ez van, lassan emgint luxus lesz egy újautó? (nálunk)

(#10166) rbalint88 válasza eastsider (#10165) üzenetére


rbalint88
addikt

Nekem alapvetoen nem van a fo problemam, hogy megvenni draga. Hanem draga es szar. Ertsd nem megbizhato, kenyes, karbantartasigenyes (pld dsg kuplungcsere 500+ ezerert) es a belteri minoseg es a minosegerzet is egyre puruttyabb adott kategoriaban. Foleg vag groupnal latom ezt, ahol kb 20 eve elkezdtek erosen felfele srofolni a minosegerzetet es kb 10 eve meg cutcutcut es egyre silanyabb minden :(

(#10167) eastsider válasza rbalint88 (#10166) üzenetére


eastsider
nagyúr

na igen, meg nem is tartósak...

(#10168) joefasalasso


joefasalasso
aktív tag

Sziasztok. Vettem Liqui Moly Special Tec DX1 olajat. Normális, hogy mézszerű szine és olajfinomito szaga van. Eddig Mobil olajat használtam, annak nem volt ilyen szaga. Köszi

[ Szerkesztve ]

(#10169) Csabroncka válasza joefasalasso (#10168) üzenetére


Csabroncka
addikt

"in medias res"

(#10170) rbalint88


rbalint88
addikt

Autos topikba leirtam, de hatha valaki nem jar oda.
kapott a Prius ledes fenyszoro fenyforrast, ilyet: [link]
ime az eredmeny: [kép] [kép] [kép] [kép]
osszehasonlithatatlanul jobb a gyari gyertyalanghoz kepest... es tankonyvi vetitesi kepe van, emiatt nem is vakit.

(#10171) gorgo válasza rbalint88 (#10170) üzenetére


gorgo
őstag

Ez csak ennyi, veszel egy ilyet a meglevő helyett, csere, kész?
Nem tűnik nehéznek. Mögöttes elektronika mind marad?

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#10172) rbalint88 válasza gorgo (#10171) üzenetére


rbalint88
addikt

Igen, ennyi. Berakni nem, ahhoz kellett bontani, de ez csak a halogen helyere jatszik, xenonnal nem opcio.

(#10173) Csabroncka válasza gorgo (#10171) üzenetére


Csabroncka
addikt

Egészen a műszaki vizsgáig... - sajnos a jogszabályi rendszer még nem nőtt fel a feladtathoz.

"in medias res"

(#10174) KTTech válasza Csabroncka (#10173) üzenetére


KTTech
veterán

Vagy épp egy közúti ellenőrzésig... ahol épp rossz napja van a rend éber őrének.

www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

(#10175) Dluinet válasza KTTech (#10174) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Vizsgán sok átment, sokszor észre sem veszik vagy csak a nagyon gagyikat szórják ki.
Tegnap mesélték az autós topikban, hogy megállította a rendőr és megkérdezte, milyen LED világítás van benne, mert nagyon jó.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#10176) joefasalasso válasza Csabroncka (#10169) üzenetére


joefasalasso
aktív tag

Tökéletes ebbe az autoba. Cilike. :)

(#10177) No.01 válasza rbalint88 (#10170) üzenetére


No.01
őstag

Az eredmney jo, de nagy batorsaggra vall...

(#10178) Dluinet válasza joefasalasso (#10168) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Ez nem a zöld színű Liqui Moly.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#10179) Vezu válasza No.01 (#10177) üzenetére


Vezu
csendes tag

Tegnap este kaptunk egy kavicsot haza felé menet, ma reggelre faszán keresztbe repedt a szélvédő... :W Valaki tud Budapesten/ Dunaharasztin jó szélvédőst? Cascos sztori esetebén ilyenkor kell önrészt fizetni?

(#10180) joefasalasso válasza Dluinet (#10178) üzenetére


joefasalasso
aktív tag

Ezt hogy érted? Bocs, nem vagyok jártas.

(#10181) joefasalasso válasza joefasalasso (#10180) üzenetére


joefasalasso
aktív tag

Molygen?

(#10182) Gombinyó válasza Vezu (#10179) üzenetére


Gombinyó
őstag

Hogy mindre érvényes-e azt nem tudom, de nagyon sok casconál szélvédő cserére nem kell önrészt fizetni és nem esel vissza a bónusszal sem, szóval mindenképp érdemes cascora cseréltetni.

(#10183) Dluinet válasza joefasalasso (#10180) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Igen, van zöld színű is.
Különben meg normális a mézszerű szín és olajfinomító szag.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#10184) joefasalasso válasza Dluinet (#10183) üzenetére


joefasalasso
aktív tag

Akkor jó, Non-Stop Trade cégtől van. Sajnos előfordulhat a hamisítás.

(#10185) Vezu válasza Gombinyó (#10182) üzenetére


Vezu
csendes tag

Végülis felhívtam a Carglasst, (ha már állandóan nyomatják a reklámot a rádióban :) ) valószínűleg teljesen ingyenes lesz cascora. Hétfőn már ki is cserélik, 2 órás művelet, szóval ennek örülök. Kicsit aggódtam, hogy a december 8.-ai műszaki vizsgáig nem lesz meg.

[ Szerkesztve ]

(#10186) No.01 válasza Vezu (#10185) üzenetére


No.01
őstag

Elkestem. Nekunk volt sajnos tapasztalatunk veluk 2x is. Egyszer otthon egyszer itt kint.
Mind a 2x ingyenes volt es szepen dolgoztak, korrekt ugyfelkezelessel.

Az egyetlen kulonbseg az "atfutasi ido" volt. Kivancsi vagyok neked mennyi ido alatt lesz kesz.
Sajna ebbena hollandok lenyegesen gyorsabbak voltak.

(#10187) Csabroncka válasza Gombinyó (#10182) üzenetére


Csabroncka
addikt

Az más kérdés hogy a Casco éves díja simán fedezi a szélvédő árát. A poén, hogy a csak szélvédőre kötött biztosítás éves összege is drágább mint a szélvédő :(((

"in medias res"

(#10188) Gombinyó válasza Csabroncka (#10187) üzenetére


Gombinyó
őstag

Cascot nem a szélvédő csere miatt fizetek. Bármikor elverheti az autót a jég, kiugorhat elém egy kutya, ellophatják, stb és akkor a casco éves díja eltörpül a javítás összege mellett. Nekem megéri, hogy nyugodtan aludhassak legalább az autó miatt.

(#10189) No.01 válasza Gombinyó (#10188) üzenetére


No.01
őstag

+1 Nekunk nincs extra szelvedo opcio sem. Csak a normal casco

(#10190) Csabroncka válasza Gombinyó (#10188) üzenetére


Csabroncka
addikt

Nem az elemi kár/lopás casco-ról beszélek, a törést azt már vitatom, de az is kor függő, sz.tem 5 éves kor felett, már nagyon költségessé válik az autó értékéhez képest.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#10191) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Sziasztok!

Kulon topikot nem talaltam Lexusnak, gondoltam itt rakerdezek. Kerdeznek egy GS450h -rol. 2008 -as evjarat.

Mire kell figyelni ezzel az autoval kapcsolatban vetelnel? Mi az, ami nagyon sokba kerulhet, ha elromlik? Ismert tipushibak? Mekkora futasig erdemes egy ilyenbe beleugrani?

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#10192) nandow válasza MPowerPH (#10191) üzenetére


nandow
aktív tag

Szia!
Nekem nincs ilyen autóm, de a lentebb linkelt oldalt nézegettem már későbbi (2012 utáni GS) kapcsán. Érdemes elolvasni, hasznos infók vannak benne. :)
[link] [link]

[ Szerkesztve ]

(#10193) No.01 válasza MPowerPH (#10191) üzenetére


No.01
őstag

Kerlek ne vedd magadra, de a nevedbol adodoan meg sem proballak a 300h fele terelgetni. ;]
Sok szempontbol elonyosebb lenne... tovabba erdemsebb a gyartas utolso 1-2 evebol keresgelni. Exkollegam 1 ev keresgeles utan engedte el a 450h-t es ez ido alatt nezett parat.

(#10194) MPowerPH válasza No.01 (#10193) üzenetére


MPowerPH
félisten

Annyira rosszak az elso peldanyok?

Azert a 450h -t nezem, mert jelenleg egyu 2.2 i-CTDi Accord -al szenvedek, de szvsz ertsed, tenyleg szenvedek. Elmult 8 evben 300 loero alatt nem volt autom, azok is dieselek voltak, hozzaszoktam ahhoz, hogy ha odalepek, akkor megy. A 300h -val sem lennek elorebb. :(

Azert kezdtem el nezegetni a Lexus -okat, megbizhatosag es hybrid mivolta miatt jo lehet rovidebb tavokra is, de van benne ero, diesel betegsegek nelkul. Nem akarok sok penzt kiadni autora, mert nem tudom, meddig lesz nalam, de ezt bevallalnam. Nem is az evjaratot neztem, hanem a futast.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#10195) No.01 válasza MPowerPH (#10194) üzenetére


No.01
őstag

En nem szeretem az olyan storykat ahol a dolgokat csak roviden es nem reszleteiben meselik el igy itt is csak annyit tudok mondani amit tole hallottam, de ez valoszinuleg nem fedi az egesz keresgelesi folyamatot...
Szoval a megkimelt, de lelakott es visszatekert oras peldanyokat nem is emlitem mert az sajnos alap.
Ami nagyobb baj volt az a magasabb futasbol es durvabb hajtasbol volt eredeztetheto.
Volt olyan amiben mar csereltek cellakat, volt amiben mar esedekes lett volna, de inkabb az eladas mellett dontottek, tovabba volt olyan is amiben invertert csereltek, de errol semmifele dokumentum vagy ne adj Isten szamla nem volt.
Volt egy amerikai modell ami a tobbseggel ellentetben nem volt vizkaros es korrektul at is volt alakitva EU-s modelle, de arrol lecsuszott, mert helyileg nagyon messze volt.

Vegul ahogy irtam elengedte a 450h-t es 2 honap keresgeles utan vegull talalt egy valoban nagyon gyonyoru megkimelt peldanyt. 2 dolog nem stimmelt: a tipus (300h) es az ara (jol felszerelt alacsonyabb futas)
Tavaly nyaron talalkoztam vele akkor meg megvolt neki es 2 ev utan is imadta. O egyebkent egy Superb-rol valtott amire mar koltott (valto) de lassan meg tobbet kert volna a technika ami mar alulrol 7 szamjegyu lett volna. Igy meg aranyaiban kis bukoval szallt ki belole.

Ide kivankozik meg, h anno nezegetett RX-ket is ami igaz tetszett neki, de a GS neki kenyelemre jobban tetszett.

A privat velemeny az, h ra kell szanni az idot es az energiat es a kisebb hibakat el kell fogadni egy hasznalt autonal. Legalabbis nekunk nekem azutan jott az attores P2 es P3 ugyben is, h elengedtem a tokeletesre valo torekvest, hiaba mind2 auto csak ~5 eves volt.

(#10196) leslien


leslien
nagyúr

üdv ! kérdésem lenne... Toyota yaris 1.0 2002 . kuplung kinyomásánál nyekereg a pedálnál..
mit tudok tenni? lehet ,h rossz helyen vagyok... :R

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#10197) rob210 válasza leslien (#10196) üzenetére


rob210
nagyúr

Megkened valami zsírsprayel ami nem csepeg.
Elég sok lehetőség van, teli vannak a boltok minden félével.
Javaslom a lítium zsírsprayt.

Renault power

(#10198) leslien válasza rob210 (#10197) üzenetére


leslien
nagyúr

köszi.. :R

Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....

(#10199) Vezu válasza No.01 (#10186) üzenetére


Vezu
csendes tag

Rendben ment minden. Múlt hét szerdán jeleztem a problémát, tegnapra kaptam időpontot és másfél óra alatt kicserélték a szélvédőt. Casco miatt nem kellett érte fizetnem.

[ Szerkesztve ]

(#10200) No.01 válasza Vezu (#10199) üzenetére


No.01
őstag

Ez pozitiv ;) Masfel ora utan johettel is el? Itt a hollandoknal azt mondtak anno, h 2-3 orat varni kell minimum. Igy vegul reggel leadtam es delutan felvettem.
Tan 2 eve volt hasonlo otthon mikor megjelent a CarGlass. Szimpatikus volt, h ha van Cascod akkor nem kerul semmibe es nekem mar volt pozitiv tapasztalatom. Akkor azt mondtak, h jo(bb) ha szarad ~12 orat. Vegul megoldottuk nem volt gond...
Persze siman lehet, h azota ennyit valtoztak a dolgok.

Azt szabad kerdezni, h milyen markaju uveget is hasznaltak?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.