Aktív témák

• gecsoz

aktív tag

válasz neomorf #6690 üzenetére

Ezzel csak egy baj van.
    Ez a gép így 1.259 Dollár.. 210Huf=1dollárárfolyammal számolva ez így akkor = 264.390 Huf

+ 8% vám: 285.541.

Na, én 275.000 ért vettem mo -on a T400 anar, P8600, 1GB RAM, 250GB HDD, 8cell aksi, többi paraméter ugyanez.
    Vettem bele +2GB RAMOT, így szerintem a nettó áram pont annyi lett, mint ennek az Ebay -es laptopnak a nettó ára, mert ugye erre az ebay -es laptopra is rájön még ugyanúgy a 20% áfa, mint az itteni gépre.

Juteszeme vám. Vámot általában arra az értékre szoktak fizettetni (azt vezsik alapul) ami biztosítási összegnek rá van írva a csomagra. Hiába mutatsz 100.000 Ft -os számlát, ha 200.000 Ft ról szól a biztosítás (annak megfelelő dolárról) akkor azt nem fogja bevenni a vámügynökség :)

Ok, egyszerű, kössünk kissebb összegű biztosítást a csomagra.. ok, meg lehet próbálni, de én nem merném megtenni, mert mit teszel ha eltűnik a csomag, és mondjuk fele annyi pénzt fizetnek ki neked mint amennyit kifizettél a gépért?

Márpedig nem kell lebecsülni a "nemzetközi kapcsolatokat".. igenis nagyon könnyen megtudják, hogy mely csomagok, küldemények vannak alulbiztosítva, és bizony ilyen csomagoknak sűrűn lába kél szállítás közben..

Szóval higgyétek el nem annyival olcsóbb az ebax mint hiszitek.. anni fényképezőgép vásárlásnál végigjártam a lehetőségeket...

Mondjuk ha van egy ismerősöd, mondjuk egy pilóta aki utasszállít vezet, és kint megveszi, és behozza, az úgy jó, mert nincs vám, nincs áfa, igaz garancoia sincs, nade én a fénbyképezőgépnél bevállaltam, feleannyiba került így a Panasonic FZ10, és azóta is semmi baja pedig lassan 6 éves.. de sajna ez a kapcsolat már nincs meg :(

Aktív témák