Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varlaisaran
senior tag
Hogy mi van most benne? Semmi, mert a beltereket még nem modelleztem le. Hogy milyen lesz? Olyan igazi elfes, vagyis nagy, fehér, szép, mint pl. ez a mod (képeknél). Legalábbis amikor nekiálltam ilyennek akartam
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
Lidl
senior tag
válasz Varlaisaran #11198 üzenetére
Egy fakir nyugágy És mi van a házban? Hány háló- és vendégszóba? Medence van?
Lidl
-
Varlaisaran
senior tag
válasz GypsFulvus2 #11197 üzenetére
DD És tényleg nyugágy is lehetne, most tünt fel BTW az egy vanilla csontvázdarab, nem én raktam oda
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Varlaisaran #11194 üzenetére
A harmadik képeden az előtérben álló lapos izé az micsoda? Ayleid nyugágy?
"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)
-
Malibutomi
nagyúr
Na én most feltettem a Project ENB-t, tetszik, jók a színek és árnyékok.
Az SAO-t meg DOF-ot kikapcsoltam. Majd megnézem dungeonban milyen ott még nem voltam. -
nagyúr
válasz Varlaisaran #11194 üzenetére
Elég macerás lenne. Kapnál egy kis vésőt, kalapácsot, smirglit, aztán mehetnél a hegyekbe márványt fejteni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Varlaisaran
senior tag
Huhu... az menő lenne, Hearth-al ayleid kérókat építeni, főleg hogy egy vacak faházra a gatyám ráment míg felhúztam Viszont nem is rossz ötlet, itt lehetne vagy tíz feleséget meg az alap hat örökbefogadható kölök mellé nemzeni vagy hatvanat, és még kiadó szoba is maradna
Egyébként a Shimmermist Cave mellett van közvetlenül.35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
nagyúr
Whiterun-tól keletre, Graywinter Watch-tól északra. Mármint Varlaisaran modjának telepítése után.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Lidl
senior tag
válasz Varlaisaran #11189 üzenetére
Hol van ez a palota?
Lidl
-
Lidl
senior tag
válasz Malibutomi #11188 üzenetére
Király!
Szerintem ezekből talán a Project a legjobb. Bár ez túl homályos.
A Sharpshooter túl sötét, mint a Kingpin's, bár az árnyékok sokkal világosabbak, mint az volt.
A Reallike viszont nagyon kékAzt hiszem a Sharpshooter marad majd, amiben egy kicsit módosítottam valamit a fényeken. (el van mentve, majd megnézem)
De kíváncsian várom a 3. eresztést.
Szép munka.Lidl
BTW, hogyan repülsz szabadon? És mindig ugyanazon a vonalon? Van valami parancs rá?
-
Varlaisaran
senior tag
Körbejártam a kecómat a Sharpshooters-el. E6420@3.1/GTX460GS, 1280x1024, default konfig, no SSAO. Túl sokat kér ez az enb, már ezen a felbontáson érezhetően fogyasztja a vasat, bár tény hogy nagyon nem néz ki szarul, végre kezd emberi színvilága lenni ennek a szerencsétlen fagyosjátéknak. A DoF-ja meg kegyetlen jó és "okos", na és van Godrays itt is, vééégre! Kéne még hangolgatni a specularon, hogy ne legyen túl fényes de nem nagyon van kedvem vacakolni vele úgyis fotózkodásra lesz jó max
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
[Skyrim ENB comparison 2]
- Project ENB
- Sharpshooters Extreme Graphics ENB
- Reallike ENBUgyanazokat a helyszineket raktam be hogy lehessen összehasonlítani.
-
kiskornel
addikt
Ezek az ENB-k nem tetszenek. Szinte majd mindegyik helyen az ENB nélküli rész a nyerő.
Kingpin esetében nekem az ég tetszik. A többin kiégett xar általában. Öröm az ürömben, hogy megjegyeztem, le kell töltenem ezt az ENB-t és az ini fájl égre vonatkozó részét átmásolni a mostanimba.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
törölt tag
válasz Xerxész #11183 üzenetére
Szinte minden ENB-nél változó. Van aminél írják is , hogy nagy teljesítményű PC kell de olyan is ahol meg alacsony PC-n is csak pár FPS veszteség lesz. De ehhez ugye el kell felejteni pár dolgot mint az ENB DOF meg hasonlóak.
szerk:
Hát én nem használok Ambient-et mert a gépem nem bírja de lehet azért is nincs gondom a Kingpin's-el[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
válasz Prosector #11182 üzenetére
Ja, tényleg szép. Meg nézem este ezt is
A fák sötétítése szerintem nem egyszerű. Ha az Ambient-et csökkented, akkor minden sötétedni fog és az árnyékok mélyülnek.
Csalóka lehet a screenshot fényereje. Meg kell nézni az otthoni gépen is, mert a monitor beállításai és a driver beállításai is változtathatnak a fényerőn, kontraszton, stb. Ezt tapasztaltam a feltöltött screeshot-jaimon.
Valóban szép, ezért ezt is megnézem otthon.Tegnap a Kingpin's használtam egy kicsit, de a világosítás miatt, olyan furcsák voltak az árnyékok és a dungeonok. Mintha egy nagyon sötét helyen megemeltem volna a monitor fényerejét, de a kontrasztot nem.
Nem volt az igazi.
Ez lehet, hogy jó lesz
Lidl.
-
Prosector
addikt
Talaltam meg 1 ENB-t,ami nekem nagyon tetszik:
Pics:
Nem tul sotet,nem tul vilagos,egesz jol fut(sztem).
SSAO kilove!
-
Lidl
senior tag
válasz Malibutomi #11176 üzenetére
Sziasztok,
Egy apró változással ilyenek lettek az árnyékok:
Az alap a 0.1 volt
A jpeg tömörítés kicsit elronotta a színátmeneteket, de az látszik a képeken, hogy minden kicsit világosabb lett, nem csak az árnyékok.
Most egy kicsit próbálom ezt az ENB-t, hogy milyen.
Lidl
[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
válasz Malibutomi #11179 üzenetére
Megvan, köszi, nézem
Lidl
-
Lidl
senior tag
Felpiszkát a dolog, és gondoltam megnézem mit tudok csinálni az árnyékokkal a Kingpin's-ben.
De most vagy én vagyok béna, vagy mindenhonnan eltüntették a mod-ot?
A nexuson nem talál "Kingpin" szóval semmit. A ggole megtalálja a Nexus oldalt, de odanavigálva, a nexus azt mondja, hogy ilyen oldal nem létezik.
Steam workshop-on sincs, és egy fájlmegosztón is megvolt, de onnan is eltávolították.
Hmm...Esetleg fel tudja tenni ezt is valaki valahová
Köszi
Lidl -
Lidl
senior tag
válasz #57919488 #11174 üzenetére
Lehet, hogy ennyire egyszerű, de ahogy próbálgattam más beállítsokat is, nem fehér és fekete egy-egy beállítás kihatása a képre.
Úgy értem, hogy ha állítassz valamit, akkor az több mindenre is vonatkozik. (pl. az éjszakai fényerő van hatással a dungeon-okban lévő fényre is.)
Az árnyékoknál is van árnyék erősség, de van Ambient level is, ami szintén az árnyékok erősségét változtatja.
És így már macerás egy jó beállítást elérni.Persze nem panaszkodni akarok, és tudom, hogy nagyon kényelmes lenne, ha valaki megcsinálná nekem a tökéletes enb-t de azért ezt nem várom el.
Ez egy nagyon jó alap és teszek is vele egy próbát - miután megvártam Malibutomi videóit. Hátha van mégjobb.Lidl
-
Malibutomi
nagyúr
Igen, pont ez volt a gondolatom, első blikkre a Kingpintől leesett az állam a színektől, meg a kék ég, és a hegyek, de az árnyékok nagyon sötétek voltak benne. De talán ez kijavítható.
Holnap folytatom a videózást, pont ez volt a cél, hogy legyen összehasonlítási alap, így jól láthatóak a különbségek.[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
válasz Varlaisaran #11171 üzenetére
Sajnos ini-ket kell buzerálni.
Bár van egy enb customizer, amivel menüből lehet az ini értékeit állítani (de amint tapasztaltam, nem teljeskörű, és valakinek el is rontotta a beállításokat.)
ENB CustomizerDe ha ALT+TAB-bal váltasz, akkor tudod állítgatni futás közben is, és visszaváltásnál rögtön látod az eredményt.
Prosector linkelt egy kis leírást az iniben lévő beállításokra. Az segíthet: [link]
Lidl
[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
válasz Malibutomi #11155 üzenetére
Hali,
Én is végig tudtam végre nézni.
Elsőre azt mondtam, hogy a Kingpin a legjobb. De amikor megláttam a kovács házának a tornácát Riverwoodban, kicsit elszomorodtam. A gond az volt, hogy nem is láttam a tornácot
Olyan sötét volt az árnyék, mintha éjjel lenne.Ez a legtöbb enb-vel a bajom. Nem megfelelőek a fények. Néhol tökéletes, de máshol nagyon rossz.
A videó nagyon jó. Végre egyben láthattam több enb-t ugyan arra a helyszínre.
Azt hiszem nem váltok egyikre sem, de mindjárt megnézen a Te ini-det.
És várom a következő videó(ka)tLidl
-
keIdor
titán
válasz GypsFulvus2 #11164 üzenetére
Én is csak azt tudom mondani, hogy erősen igény van erre az írásra. Az emberiség történelmét is szeretem, történelembuzi vagyok, órákon át tudok beszélgetni egy témáról egy olyan emberrel, aki ugyanilyen mint én.
Ez a TES-el sincs másképp, nagy kedvencem ez az univerzum, nem érdekel, ha kitalált. Profi munka.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Varlaisaran
senior tag
Annyit enb-ztetek már itt hogy én is kipróbáltam egyet Sharpshooters. Így használat közben jöttem rá hogy ez voltaképp egykutya mint az OBGE, bár itt nem tudom mennyire lenne szükség rá (Oblivionnál azért indokolt, mert gyengébb a lightingja és nem tud semmilyen occlusiont alapból). Sosenem méricskélem az FPS-t, most sem tudom mennyivel ment de semmit nem vettem észre az enb-tlenhez képest. Elég sokat tud ez a vacak, meg kell hagyni. Belülről (in-game) el lehet érni a beállítgatásokat mint OBGE-nél (nem találtam semmit de hátha mégis van), vagy ini-t kell buzerálni? Nekem ezek Skyrim alatt uj dolgok, ha netán bagatellt kérdeznék
[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
válasz GypsFulvus2 #11169 üzenetére
A részletekről nem én döntenék, ha lenne is valami, szerintem kooperatív módon működne: ki hogy képzeli el, vagy mi lenne a játékba illőség. Szerintem az ayleid palota nem lenne ide illő, ellenben a könyvtárszobába egy makettet el is képzeltem lekicsinyitett modellekből összerakva Valami régi nordic dungeon alapra képzeltem el első körben szépen megcsinált (nem ruined) beltérrel, esetleg a Blue Palace tilesetjéből kifaragni valami hangulatos helyiséget, nincs konkrét ötletem egyenlőre. Ha lenne rá igény, ugy érzitek hogy legyen belőle valami, a technikai részét vehetitek megoldottnak.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Varlaisaran #11168 üzenetére
Erről fogunk még eszmét cserélni. A men és mer népek eredetéről, a kezdetekről volt szó az egyik teremtésmítoszokról értekező könyvben, de más régen olvastam, csak holályosan emlékszem. Az biztos, hogy már a legelején konfliktus volt közöttük.
Ja, hogy így, ez jó ötlet! Volt egy hasonló mod az Oblivionhoz, ha jól emlékszem Nazarian Library névre hallgatott, vagy valami ilyesmi. Volr egy szép épület Imperial City közelében a tóparton, abban benne volr az összes könyv a Daggerfalltól kezdve. Volt hozzá sztori is, de összeakadt egy másik questmoddal, ezért nem toltam végig. A Skyrimba gondolom egy pompás Ayleid-palotát terveznél könyvtárnak. Mondjuk forráshivatkozásokat egyelőre nem raktunk be. Nyilván úgy lenne precíz munka, de többszörösére növelné az előállítás idejét.
[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
- A múltjuk. De hát előtte már rég voltak mer civilizációk, mielőtt az emberek megtelepedtek bárhol is, vagy nem jól tudom? Ergo egyik sem lehet a mernél régebbi.
- A birodalom kultúrája. Attól függ hogy miben múlja felül, bár hogy őszinte legyek, én ezt akkor sem vallanám be ha így lenne. De inkább csak fekete-fehér kérdése ez.
A többiről... Erőszakra, dominanciára szükség van. Az a kozmopolita demokratikus felfogás ami uralkodik a birodalomban, az életképtelen és nincs értelme, de más kérdés meddig szabad elmenni. Én mondtam neked hogy sajátos a felfogásom, és azt is hogy mennyireNade hogy véleményt cseréltünk, a legfontosabb. Félreértettük egymást, nem modként akarom a történéseket rekonstruálni. Én ugy képzeltem, hogy amit ti összehoztok anyagot (amit említettetek korábban), abból készíteni in-game (szöveges vagy akár képes) könyveket. Olyasmi volt az elképzelésem (persze első nekifutásra csak) hogy lenne egy könyvtár, amiben a létező összes vanilla ingame könyv meglenne. Emellé külön a ti anyagotokből készült könyvek külön polcon. Ezt az anyagot akár több könyvre lehetne bontani, valamint sok helyen lennének referenciák, pl 1Exxx-ben ez és ez történt, lásd.: xxxxxx c. ingame könyvet, vagy könyveket. Igy ha unatkozik valaki, bejön, leül, elkezdi olvasni a könyvet, talál a ti könyvetekben egy részt ami érdekli, és szépen kikeresné a polcról az idevágó vanilla könyveket. Ez párórás meló technikai oldalról, esetleg pár napos ha igazán szép designt szánna az ember a helyszínnek. Konkrétan nincs semmivel sem több értelme mint "idekint" olvasni a CSK-t, csak egy érdekes ötletnek szántam.
[ Szerkesztve ]
-
GypsFulvus2
őstag
Szép kis videót csináltál, bakker! Eddig nem vacakoltam grafikai modokkal, de most talán megjött hozzá a kedvem. Nekem is a Kingpin's tettszett eddig a legjobban.
-
szabod
senior tag
"Ebben a topicban és máshol is, több ember jelezte igényét arra, hogy a játék hátterét, világát, történelmét jobban megismerjék. Nyilván az fogja ezt elolvasni, akinek igénye van rá."
Így van, engem pl nagyon érdekel az egész. Amint vége a vizsgaidőszaknak elkezdem a császári könyvtár könyveit végigolvasni (ellelszek vele egy darabig). Ezután tényleg jó lesz, ha lesz egy kronológia az egészhez. Hatalmas respect és köszönet, hogy ezt megcsináljátok a laikusoknak
-
addikt
válasz GypsFulvus2 #11143 üzenetére
Végigolvastam, köszi!Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
GypsFulvus2
őstag
válasz Varlaisaran #11163 üzenetére
Nem egészen értem, hogyan képzeled ezt el. Ezek az események, amelyekről 5-10 sorban beszámolunk, olyan nagyívű történések voltak, amelyekből minden további nélkül Morrowind-Skyrim méretű játékot lehetne/kellene gyártani. Pl. hogyan mondanád el egy modban Barenziah történetét? Vagy pl. baromi érdekes lenne a Sload-ok által elterjesztett Thrassian járványt és következményeit megjeleníteni, de ezekből inkább 3 órás kosztümös filmet tudnék elképzelni, mintsem modot. Kivéve, ha akkora csapat áll mögötted, mint ami a Nehrimet készítette. Pokoli mennyiségű munka lenne. Ráadásul közülünk továbbra is csak te értesz a gyakorlati munkához, a Creation Kit (vagy hogy is hívják) kezeléséhez. Nem akarlak elkedvetleníteni, de ez megint csak sziszifuszi meló lenne, hacsak nem találsz potens segítőtársakat.
Korábbi hsz-edre:
"Az elf felsőbbrendűség tény, és nem nézőpont kérdése." - Ehhez képest Lorkhan annak idején igencsak átba...ta Magnust, mint xart a palánkon... Azóta mer kollégák csak sírnak-rínak az elveszett Aetherius sík miatt...
" A módszereik (a régi ayleideké is), a másokon indokolatlanul gyakorolt dominancia viszont rossz, és innen nézve a Birodalom és Ulfric is igy tett és tesz, csak más utakon, és azzal a fő különbséggel hogy mögöttük nincs egy olyan komoly kultúra és fejlettség ami indokolttá tenné azt." - Nincs kultúra és fejlettség??? Barátom, Skyrimot nem véletlenül hívják az Első Királyságnak! 'Egy 1E143-ban alapított államalakultanak, amely több ezer éve fennáll, nem lenne kultúrája? A Birodalom sem sokkal fiatalabb, megalkotta a saját vallását filozófiáját, mágiarendszerét, amely sok tekintetben nemhogy vetélytársa, de felül is múlja azt amit a mer népek tudnak! A Nine Divines (Tiber Septim kivételével) u. úgy az Et'Ada fenntartókra vezethető vissza, mint az Altmerek hitvilága. Csak az egyes Et'Adák megítélése különbözik "kicsikét".
"A Nordok és Ulfric esetében főleg nincs helye, mert ők talán Tamriel legostobább, legbarbárabb faja."
- Miért is? Mert szeretnek harcolni? A legősibb emberi királyság, a legősibb ABC, Bárdok kollégiuma stb stb... Mennyivel jobbak náluk a fák között rohangászó Bosmerek? Mennyivel volt jobb náluk Hadhuul király, az elevenen elégő áldozataival?"...de számomra egy szigorú, ugyanakkor nem buta ősi-törzsi, elmebeteg vallásokon és rasszizmuson nyugvó poszt-ayleid Tam-rielle lenne az ideiglenes végszó. ...ezzel kiváltva a valóban igazságtalan rabszolgatartást." -Az én szememben egy diszkrimináción alapuló, teokratikus, igazát tűzzel-vassal kikényszerítő rabszolgatartó társadalom nem ér hajítófát sem. A Birodalom ezzel szemben nem leszármazás alapján értékelte az embereket, hanem értékük szerint. Nem véletlen, hogy történetében volt dunmer császárnő (Katariah), vagy legfőbb hadvezér (Syimmachus) is. Előfordulhatna hasonló a Summerset Isles-en? Költői kérdés volt.
Kiskornél: Ebben a topicban és máshol is, több ember jelezte igényét arra, hogy a játék hátterét, világát, történelmét jobban megismerjék. Nyilván az fogja ezt elolvasni, akinek igénye van rá. Ez történelem (még ha kitalált is), ami egyeseknek száraz, mások számára izgalmas. Jorus előző hsz-ében elmondta erről azt, amit mondani érdemes. Ha megszületik ez az írás, semmi akadálya nem lesz annak, hogy a hozzá kapcsolódó topicban egy-egy érdekes eseményt, történetet, legendát sok szempontból és részletesen kitárgyaljunk. Ha lesz rá érdeklődő. Amikor kész lesz a szöveg, elküldöm pár embernek, letesztelni, olyanoknak is akik jól ismerik a TES lore-t és olyanoknak is, akik nem. Utóbbiak visszajelzései alapján változathatunk azokon a részeken amelyek nagyon szárazak, vagy nem érthetőek.
Ami a hiányérzetedet illeti, ennek részben az az oka, hogy a Skyrim már erősen a H&S irányba mozdult el a régebbi TES részekhez képest, és az RPG elemek folyamatosan visszaszorulnak. Erre van igény jelenleg, erre tart a vilg sajnos. A Morrowindet vagy a Daggerfallt meg sem értetted volna a lore bizonyos fokú ismerete nélkül, nem értetted volna a fő történeti szálat, mi miért történik, és ki a fene az az aranymaszkos pacák, akivel a végén le kell küzdeni. Az Oblivion már sokkal lazább, lightosabb e szempontból és a története is jóval laposabb. A Skyrim története kicsit jobb, de minden más szempontból ez már RPG-light, tömegigényekre szabva. Ezzel nem kritizálni akarom, a Bethesdának is élnie kell valamiből, és ha ezt veszik, ilyet fognak gyártani. Márpedig az eladások őket igazolták.
Egyébként, ha stratégiai elemeket, játékrészt tartalmazó RPG-re vágysz, erősen ajánlom a Two Worlds II.-t.[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
Ebből most jött egy ötlet. Mi lenne ha (persze ha elég hosszas az anyag) ebből készülne egy mod? Mondjuk soksok kötetre szedve az egészet beimportolni a gameba könyvekként, csinálni egy szép körítést neki, egy könyvtár könyvespolcokkal stbstb, esetleg egy dungeont/questet hozzá
-
nagyúr
válasz kiskornel #11159 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, én például kifejezetten szeretem a történelmet.
Nyilván nem szükséges a Lore ismerete a játékhoz, de számomra például nagyon üres és lélektelen lenne a TES sorozat, ha nem lenne mögötte egy ennyire, kvázi példátlanul részletesen kidolgozott történelmi háttér. Én szeretem a polcokon talált könyveket átolvasni, megismerni az adott tájegység, város, nép történelmét, mert számomra sokkal élvezetesebbé, színesebbé, átélhetővé teszi a játékot. Jobban elhiszem, hogy azok ott nem NPC-k, meg boss-level opponentek, hanem az adott tájegység elégedetlen parasztjai, vagy épp egy rég letűnt királyság ősi királyának és elit uralkodójának élőholt lidércei. Vagy épp a mágikus tőr, amit találtam abban a szurdokban az nem csak egy soul trap-es, alacsony sebzésű kis békanyúzó bicska, hanem valójában ősi elf munka, aminek a 2. Éra végén veszett nyoma az északi csatákban. Ettől válik RPG-vé (még ha csak a maga korlátozott módján is). Ha csak a zúzásra mész, akkor kvázi FPS-ként játszol vele, ott tényleg nem érdekes, hogy az a kis magaslat, ahol az a buta paraszt kapirgált, akit az imént somtál fejbe, valaha egy vár volt, és a közeli barlang eme vár katakombáiba vezet, a mélyén pedig az egyik istenség meggyalázott oltárán a mai napig áldozatokat mutatnak be a fanatikus kultuszhívők. Ebben az esetben tényleg felesleges időhúzásnak tűnik minden párbeszéd, ami csak arra jó, hogy kitöltse az időt két hentelés között.
A TimeLine fordítása mindössze egy kis segítség azoknak, aki nem tudják vagy nem akarják angolul átolvasni Tamriel történelmét. És nyilván nem szól azoknak, akit mindez nem érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Prosector
addikt
Ez a vid mar tok jo sztem. Nekem a Kingpin's tunik a lesgszebbnek,probaltam mar de akkor vhogy nem jott be.
Most megnezem meg 1x.
Varjuk a meglepetest
Jo a zene is!
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Értem... de ez így akkor is csak száraz történelem. Olyan unalmas, mint a magyar történelem. Illik ismerni, de azért szép nagyokat lehet rajt aludni.
Na meg aztán a program lényegén se változtat. A Skyrim lényege dióhéjban: (válassz egy szereplőnek) igen-igen, nem, majd aztán jöhet a zúzás.
Vannak, akik az alapján döntenek a játék folyásáról, hogy hol lesz több zúzás.Én azt sajnálom, hogy semmilyen igazi stratégia jellegű cuccot nem lehet átélni a progiban. Mondjuk lehetne kereskedni...
-
törölt tag
Nekem a Kingpin's jött be eddig a legjobban
Nem régóta használom de ez eddig belső és külső területeken is szép, sok ENB-vel volt gondom, hogy nappal szép de más környezetben használhatatlan. -
Malibutomi
nagyúr
válasz Varlaisaran #11156 üzenetére
Ez igaz
Csinálok még. Holnap lesz Project ENB, Reallike ENB, és Sharpshooter. Aztán lesz még Superb, Goddess, True Vision. Hirtelen ezek.[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
A legelső mellett döntöttem mert a legkönnyebb telepíteni
-
Malibutomi
nagyúr
Egy kis segítség a választáshoz:
[Skyrim Ultra ENB Comparison #1 ]2. rész holnap. Remélem érzékelitek a fejlődést az első videómhoz képest.
[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
válasz Malibutomi #11152 üzenetére
Köszi, leszipkáztam.
Majd otthon osszehasonlítom, de azt már látom, hogy nincs DOF és mintha magasabb lenne a fény a tiedben a Direct és az Ambient fénynél.
Na, majd összehasonlítom.Köszi
Lidl -
Malibutomi
nagyúr
Csaó
Feltettem: [enbseries.ini]
-
nagyúr
válasz kiskornel #11150 üzenetére
Félreérted a tervezett történelmi összefoglaló célját. Amire te gondolsz, legendák, apró történetek, életképek, csodák, sorsok, részletek, az mind megtalálható a könyvekben, és ily módon a már korábban linkelt Császári Könyvtárban is, magyarul.
Vegyük példának az Ionith-i csatát, ami a 3. Éra 290. évében zajlott. A hivatalos Timeline-ban ezt találod: "The Battle of Ionith is a battle that took place in Akavir. This battle is well known for the death of Uriel V." Ezt a bejegyzést GypsFulvus-szal kibővítjük egy 4-5 mondatos összefoglalóra, amiben kitérünk a hadjárat okaira, a csata kimenetelére és a király halálának részleteire. Arra azonban nincs sajnos kapacitásunk, hogy a teljes Lore-ból olvasmányos könyvet írjunk a CsK köteteit mintegy sorba rendezve, természetesen. A TimeLine minden eseménye a könyveken alapszik, tehát az események a könyvek kivonataiból állnak össze történelemmé.
Amit mi szeretnénk, az egy bővített, olvasmányosabb TimeLine elkészítése magyarul. Tehát a cél az, hogy ha elolvasol egy könyvet a játékban, vagy a könyvtárból, akkor annak történéseit el tudd helyezni akár az évszámok, akár az események alapján a történelemben, tudd, hogy abban az időben milyen erők álltak egymással szemben, milyen célokkal, milyen politikai szelek uralkodtak az adott időszakban, ki volt az uralkodó, stb. Az Ionith-i csatáról pedig el tudod olvasni a teljes jelentést a CsK-ban, vagy a játékban, és ha felütöd a készülő írásunkat, akkor abból tudni fogod, hogy a 3. Éra 200-as éveinek vége felé, Camoran dúlása után hogyan alakultak a politikai erőviszonyok, és hogyan haladt szigetről szigetre V. Uriel, Akavir felé.
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Ez így nagyon száraz, és uncsi. A lényeg lejön, de 10x elolvasom, akkor se értem meg teljesen... hiányoznak a legendák. pl.: ezt szeretem olvasni. "... és akkor az istenek úgy döntöttek, hogy elküldik követüket a királyhoz, aki álmot látott az éjszaka. Álmában az istenek hírnöke alászállt, és nagy fényes pallosával végigvágott a csatatéren. Másnap a király megnyerte a háborút felgyújtva a csatatérnek azt a részét..." és ezt te úgy írnád le XIII pimpi császár legyőzte a limpiket, majd a limpi birodalom beleolvadt a császárságba.
Így, mint történelmi események felsorolva, olyan kiábrándító.Ígérd meg, hogy pár short legendát csempésztek a cikkbe...
-
Prosector
addikt
Ha csak tizedennyire lennek tisztaban a jatek hatterevel, mar orulnek...
Egy Logout-os cikk sztem nagyon jo otlet lenne ,en tamogatom lelekben.
Minden elismeresem a tietek
[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
válasz GypsFulvus2 #11146 üzenetére
Akartam én is erről írni, de olyan szépen megtetted hogy nem teszem meg. Az elf felsőbbrendűség tény, és nem nézőpont kérdése. A módszereik (a régi ayleideké is), a másokon indokolatlanul gyakorolt dominancia viszont rossz, és innen nézve a Birodalom és Ulfric is igy tett és tesz, csak más utakon, és azzal a fő különbséggel hogy mögöttük nincs egy olyan komoly kultúra és fejlettség ami indokolttá tenné azt. A Nordok és Ulfric esetében főleg nincs helye, mert ők talán Tamriel legostobább, legbarbárabb faja.
Végtére is nem vagyok a Thalmor híve a szó szoros értelmében, de számomra egy szigorú, ugyanakkor nem buta ősi-törzsi, elmebeteg vallásokon és rasszizmuson nyugvó poszt-ayleid Tam-rielle lenne az ideiglenes végszó. Megtartani azokat az egészséges "ellentéteket" vagyis inkább határolódásokat a fajok között ahol is élhetnek a saját útjaikon tovább, és amelyektől nem olvadnak egybe kulturálisan, valamint képesek bizonyos mértékig szeparálódni, lévén korlátozott autonómiát kapnának, ezzel kiváltva a valóban igazságtalan rabszolgatartást.
-
Lidl
senior tag
válasz Malibutomi #11128 üzenetére
Like
Fel tudnád tenni az enbseries.ini-t valahová? Összehasonlítanám az enyémmel. Nálad jobbak a fények
Dungeon videó is lesz?
Köszi
Lidl -
GypsFulvus2
őstag
Thalmor befolyás a Stormcloak-ok között is van. A Thalmor érdeke mindíg a széthúzás megteremtése. Ezzel a módszerrel okkupálták Valenwood-ot is, meg a két részre szakadt (szakított) Elsweyrt is. Nyilván a Birodalom is jó sok kívánnivalót hagy maga után jelenlegi állapotában és jelenlegi vezetésével. Abból a szempontból kitűnő játék a Skyrim, hogy nincs fehér és fekete, jók meg rosszak. Én sem próbálok senkit tudatosan a birodalom felé terelni, csak nyilván elfogult vagyok, mert a TES játékok az első résztől kezdve, az egyetlen Redguard kivételével arról szóltak, hogy közvetve vagy közvetlenül a Birodalom úgynöke vagy, annak érdekében cselekszel. Így aztán én személyesen magamévá tettem ezt az álláspontot, de pl. az Ayleid-imádó Varlaisaran kollégánk gondolom legszívesebben a Thalmorokkal lenne, ha lehetne választani azt a frakciót.
[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
válasz freelanced #11142 üzenetére
Jaj, ne bíztassatok ennyire. A Thief Guild-os küldiket sem csináltam meg korábban, és mivel most Mage/Thief vagyok, hivatalból meg kell csinálnom.
Lidl
-
Lidl
senior tag
Tudtam én, hogy valami hiányzott a korábbi végigjátszásnál a végéről.: A korona a fejemről
Nem tudom, hogyha a Birodalomnak segítek Skyrimben, akkor az mennyire jelenti azt, hogy a Thalmornak segítek. Nagyon úgy nézett ki, hogy mindegyik előljárón volt valami Thalmor befolyás.
Dehát ezért fogom a Birodalmat választani most, hogy hátha erre is fény derül egy kicsit.Lidl
-
GypsFulvus2
őstag
Nos, éppen most dolgozunk Jorus kollégával közösen Tamriel történetének bemutatásán. Talán egy logoutos cikk lesz belőle, majd meglátjuk. Ha az megjelenik, talán ez a gyakran felmerülő "melyik oldalra álljak" probléma is könnyebben eldönthető lesz. Most nagyon zanzásítva:
A Tamrieli Birodalom egy ősi intézmény, több ezer éves múltra tekinthet vissza. Az első Tamrieli Birorodalom még az Ayleid rabszolgatartók elleni lázadásból fejlődött ki, s a tét kb. az volt, hogy a mer (elf) vagy a men (ember) népek lesznek-e Tamriel domináns nemzetei. Az Első Birodalom hosszú ideig tartó prosperálás után összeomlott. Sok évszázados interregnum következett, amit a Reman dinasztia által alapított Második Tamrieli Birodalom váltott fel. Szokás szerint belső bomlás és külső fenyegetések kombinációja révén ez is bekrepált pár évszázad után, s következtek az újabb polgárháborúk. Minden ilyen interregnum véres küzdelem volt a provinciák között a hatalomért. Ilyen időszakokban valamilyen módon mindíg rekonstruáltak egy vagy több mer (elf) államot is. Ilyen volt pl. a Direnni (altmer, high elf) Hegemónia még az Első Era idejében; Morrowind területén Resdayn, amit a sötét elfek elődei (a chimerek) és a dwemerek közösen irányítottak, vagy a Camoran dinasztia által vezetett Valenvood. Ilyen állam volt az az Aldmeri Dominium is, ami a Második Birodalom felbomlása után jött létre, s a legerősebb mer állam volt a Direnni Hegemónia óta. A polgárháborús káosznak Talos vetett véget, aki Tiber Septim névén császárrá koronáztatta magát, s ezzel elkezdődött a Septim dinasztia nevével fémjelzett Harmadik Éra, s vele a Harmadik Tamrieli Birodalom kora. Megjegyzendő, hogy Skyrim ehhez önként csatlakozott, hiszen épp a nordok nevezték el Talosnak (Viharkoronás) a későbbi Tiber Septim császárt. E birodalomnak ugye az Oblivion-krízis vetett véget, amikor is a Septim dinasztia kihalt. Aki nem tudja milyen módon történt ez, tolja végig az Obliviont. Az Oblivion krízis során a Birodalom gyakorlatilag széthullott, a privinciák tövbbé vagy kevésbé ismét függetlenné váltak, illetve Morrowind természeti katasztrófa révén majdnem teljesen lakhatatlanná vált. Ebben a helyzetben emelkedett fel Summerset Isles provinciában a Thalmor frakció. Ők már az Oblivion krízis előtt is léteztek, de hatlamukat és népszerűségüket annak köszönhették, hogy a birodalmi csapatok helyett gyakorlatilag ők számoltak le a Daedra invázióval a Szigetek területén. A Thalmor az embereket alacsonyabb rnendű fajnak tekinti (ennek gyökere a mer fajok teremtésmítoszában és vallásában keresendő), s rövidebb távú céljuk a Summerset Isles elszakítása és az Aldmeri Dominium rekonstruálása, hosszabb távú céljuk pedig az összes men faj kiűzése vagy legalábbis alávetett szerepbe való kényszerítése Tamriel teljes területén. Végcéljuk tehát egy az Ayleid időkhöz hasonló politikai felállás elérése lenne. A Thalmor szigorú, rasszista, és teokratikus elvei azonban egyes High elfek között is ellenállásba ütköztek, így az aldmeri Dominium első évtizedei a belső rendcsinálással teltek el. Ennek során számos high elf menekült Cyrodilba és Skyrimba is, de főleg Hamerfell területére. Közben a Birodalom maradékán marakodó High Council-t egy Titus Mede nevű erőskezű Coloviai hadúr eltakarította az útból, s magát császárrá koronáztatta. Leszármazását tekintve semmi joga nem volt ehhez, azonban Cyrodilban, High-Rockban és Skyrimnban elfogadták uralokodónak, mert elegük volt már a káoszból, és Titus Mede eléggé erőskezűnek tűnt. Reményeikben csalatkozniuk kellett, az Aldmeri Dominium hatalma tovább nőtt, magához csatolta az egykori Elsweyr után maradt két utódállamot. Hamerfellben permanens polgárháború dúlt, amelybe a Dominium is beleavatkozott, Black Marsh elszakadt és az argóniaiak a gyűlölt rabszolgatartó Telvannik ellen harcoltak Morrowind déli területén. Ebben a helyzetben az Aldmeri Dominium elérkezettnek látta az időt a végső csapás bevitelére, s 4E 171-ben elkezdőtött az ún. Great War. Ekkor már II. Titus Mede ült a Birodalmi trónon. A háborúban a Birodalom majdnem megsemmisült, de II. Titus Mede-nek végül sikerült döntő csatában megverni a Dominum cyrodili seregét és visszafoglalni a kiégett Imperial City-t. Erői azonban annyira meggyengültek, hogy kénytelen volt elfogadni a White Gold Concordat-ot (4E 175), annak minden megalázó feltételével, többek között Tiber Semptim pantheonból (Nine Divines) való eltávolításával és a Talos kultusz betiltásával együtt. Nem volt választása; vagy békét köt, vagy széthullik a Birodalom maradéka is. A feltételek hatására Hamerfell deklarálja elszakadását a birodalomtól. Hamerfell redguardjai folytatják a harcot a Dominium ellen, és 4E 180-ra többé-kevésbé sikerül is kiszorítani a Dominium erőit Hamerfellből. A Skyrim történései ezek után 21 évvel, 4E 201-ben kezdődnek.
Az alapállás tehát az, hogy van egy nagy múltú, ám szétesett Birodalom, ami a múltban a békét és a prosperitást hirdette, egy rasszista, teokratikus ellenfél, és pár vonakodó szövetséges. Ebben a helyzetben számomra egyértelmű, hogy a birodalmat választom, hiszen csak egy részlegesen egyesített Birodalom szállhat szembe a Thalmor által vezetett Dominiummal a siker reményében. Skyrim függetlensége tovább gyengítené az ellenállást, s Skyrimnak magában hosszú távon nem lenne esélye. Az ideális megoldás természetesen a Dragonborn császárrá koronázása lenne...
[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
válasz freelanced #11139 üzenetére
Szerintem mind a kettőnek igaza van. Tipikus hódítós sztori. Az északiak a függetlenségukért harcolnak a birodalmiak pedig a saját akaratukat kényszerítenek rájuk ami egyfajta rend. Én először a Stormcloak-okat választottam. Tetszett hogy ők voltak a "lázadók" . Demost a birodalmat választom, hogy megcsinaljuk az Egységes Birodalmat"
Gondolom pont azért találták ki így a történeteket hogy megosztó legyen és motivaljon az újrajatszasra.
Engem pl. az is érdekel hogy milyen küldetések vannak a feleknel. Úgyhogy most birodalmi leszek.Lidl
-
addikt
válasz freelanced #11137 üzenetére
Hallod, furcsa fazon vagy te azért: megkérdezed, hogy szerintünk kit kéne választani, majd amikor írom hogy szerintem kit, akkor visszaírod, hogy 'de hát az is sáros...'. Igen, mindkettő sáros, nincs fekete vagy fehér oldal, nem lehet a 'jót' választani, mert nincs ilyen. A császárral is gondok vannak, igen: báb.
Olvasgasd a játékbeli könyveket, feljegyzéseket, iratokat, kérdezgesd az embereket, aztán döntsd el kihez állsz be. Nekem ezekből az jött le, hogy ha már mindenképpen kell választani, akkor a megismertek alapján inkább a Birodalmiakat választanám. Nem mondom hogy igazam van, mert olyanja senkinek nincs, de ha az egész Birodalom érdekét nézem, nekem inkább ők jöttek ki 'jófiúnak'. De én se olvastam el minden cetlit, nem bontottam ki az összes szálat.
Nem muszáj beállni se senkihez, a polgárháborús szál is kihagyható. Ha annyira utálod a Thalmort, akkor saját szakálladra mészárold le az összes őrjáratukat, és irtsd ki az Embassyt. Ezt is lehet.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
freelanced
addikt
válasz genndy #11135 üzenetére
Ha lenne mód rá inkább valahogy a Thalmorokat intézném el vagy űzném ki Skyrim-ből mert sose voltak valami szimpatikusak.
Viszont ha jól tudom azért az Birodalmiak is sárosak és ezek nem nagyon egyeznek meg a mi általunk ismert Cyrodiil-i birodalmiakkal. És most ha jól tudom az ottani császárral is gondok vannak...
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
addikt
válasz freelanced #11132 üzenetére
Ha már mindenképpen választani kell, akkor szerintem inkább Imperial. Ők legalább egy egységes birodalmat akarnak, az északiak akarnak csak ebből kiugrani, pedig eddig is eléggé függetlenek voltak, megtarthatták a szokásaikat, stb. A Talos-hitet se a Birodalom tiltotta be, hanem az elfek.
SPOILER!
A játék folyamán persze szépen kiderül, hogy az elfek is csak azért támogatják éppen az egyik vagy a másik oldalt, hogy az egység még jobban megbomoljon, gyengüljön tovább a Birodalom, pedig már akkor sem volt nehéz dolguk amikor először lerohanták Cyrodiilt.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
csaba951
veterán
válasz Malibutomi #11131 üzenetére
Köszönöm Malibutomi! Elmés névválasztás volt a készítő(k) részéről!
(#11132) freelanced
Nekem sem volt szimpatikus egyik oldal sem. Nem tudnék egyik fél oldalára sem állni nyugodt lelkiismerettel. Így aztán úgy döntöttem, hogy egyik félhez sem csatlakozom. Járom tovább a magam kis felfedező útját Skyrimben, meg segítek a rászorulókon. Ők meg játsszák le szépen egymás között a polgárháborút![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz freelanced #11132 üzenetére
Hát én inkább egyiket se választottam. A játékban is annyira mondanak igazat a politikusok mint a valóságban.
szerk. és Spolier:
Ulfric mond igazat mert tényleg legyőzte egy kihívásban a régi királyt de az Imperialok ezt nem akarják elismerni. A régi király szelleme mondja el a játékosnak is az igazat. Csak magyarosítás nélkül nem értettem teljesen és még az is lehet, hogy hülyeségeket beszélek
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv!
Érvelnétek? Stormcloak vagy Imperial? Nem tudok dönteni, mindenki rossz ha lehetne egyikhez se csatlakoznék...
A StormCloak-ok rasszisták, hogy menjek oda Wood Elf-el? Viszont a Birodalom a Thalmorokkal... nem tudom nehéz döntés, mindkét oldal mögött rejtett érdekek vannak...
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
csaba951
veterán
válasz Malibutomi #11128 üzenetére
Melyik mód az ami ilyen vízeséseket (folyóvizet) csinál? Vanila Skyrimmel játszom, és igazából ez az egyetlen bajom a játék kinézetével kapcsolatban...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Malibutomi #11119 üzenetére
Levettem a videót, mert az a youtube effekt nagyon lerontotta a minőségét.
Felraktam újra, inkább legyen kicsit kézremegős , mint hogy ilyen elmosódott, meg hullámzós a kép.Itt az új link: [Skyrim videó jobb minőség - NÉZD MEG DE HAMAR ]
Tessék újra lájkolni.
Ez pedig a zene, ha nem ismertétek még a videót, érdemes megkukkolni. [link]
Lidl
Köszi most megnéztem tényleg ktszeri alt+tab a megoldás kattintás helyett
[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
válasz Prosector #11103 üzenetére
Én már többször is frissítettem és nem lett baj.
Sőt, egy-egy mod új verziója újabb SKSE-t igényelt, és kellett is frissíteni, mert jelezte, hogy nem jó a verzió.
Csak simán felülírod a fájlokat.Majd ha már fut a program, akkor a menünél, bal alul láthatod, hogy mi az aktuális verzió.
Tehtá nálam simán ment a frissítés, nem hiszem, hogy gond lenne belőle.Lidl
-
Lidl
senior tag
válasz Malibutomi #11125 üzenetére
Többszöri Alt+Tab után, vagy ha nem a képenyőn kattintassz (mondjuk a tálcán a Skyrim-re), akkor van, hogy eltűnik a rágcsáló.
Lidl
-
törölt tag
válasz Malibutomi #11119 üzenetére
Alt+Tab után ott maradt a cickány
-
Prosector
addikt
Erre vki?
Malibutomi:
Lájkoltam
A videon tenyleg van mit javitani ,de a beallitasok nekem tetszenek. Jo ez a Sharpshooters.
A ZENE MEG KIRALY!!!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Semmi különös, alap enchant. 'Banish daedra', szerintem fegyveren van. Ha szereztél egy ilyennel enchantolt fegyót akkor disenchantold, mert drága, ezért többet fejlődsz az enchantban. Ha nincs, jó a 'Turn Undead' is, az is sokat ér.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Lidl
senior tag
válasz Varlaisaran #11118 üzenetére
Mi az a Banish enchantment? Mit csinál? Nem emlékszem, hogy találkoztam volna vele. (Csak Hearfire DLC-m van Dawnguard még nincs, majd a következő fizetésnél lesz , ha esetleg a DLC adná hozzá. Vagy mod?)
Mivel most mage/thief karaktert csinálok, mindenképpen én leszek a mester a College-ben
Meg a tolvaj céhnél is, bár azt az előző végigjátszásban kihagytam.Köszi
Lidl -
Malibutomi
nagyúr
Csináltam egy videót srácok, nem tökéletes, kis időt rászántam és összeraktam pár képet meg videót.
azért remélem tetszeni fog:Még kell valami jobb videó konvertáló program, mert kicsit röcögős lett helyenként.
[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
Jó ám. Előtte a Chillrenddel toltam, de a glass alap gyenge lett, így gondoltam reprodukálom azt egy daedric alapra; voltaképp ezért tanultam ki az enchantot Enchantot ha tápolni akarod (mert azt máshogy ugysem lehet elérni), nekem bejött az irondagger+Daedra Banish+pettysoulgem. Ha nem fegyót gyártanál, akkor silverring+Fortify Sneak+pettysoulgem, ugy tünt nekem, ez képviseli a legtöbb értéket még petty kővel is.
És azért petty, mert épp ugyanakkorát lök a skillen mintha elpazarolnál egy grandot.Érdemes lehet összekötni smithing tanulással is, akkor irondagger helyett vagányabb cuccokat gyártasz, én pl. szériában csináltam 200-300db elvenbow-ot (Banish enchanttal majd 1500at ér), egy ideig szépen mászott felfelé a smithing is. Enchant tanulást még célszerű lehet (bár csak a vége felé jutott eszembe nekem is) a College-ben csinálni, mert amit legyártottál rögtön el is tudod adni, és ha kell tudsz kilószámra soulgemet venni tőlük, plusz ott egy orgazda is jó pénzzel, ha TG tag vagy.
-
Lidl
senior tag
válasz Varlaisaran #11114 üzenetére
Valóban, perk volt és nem enchant. És azt is választottam
Húú, az jó, ha 2 enchant mehet egy tárgyba. Azt hiszem én is megtanulom ezt. (majd ha eljutok odáig, még
csak 22. szintű vagyok)Köszi
Lidl -
nagyúr
válasz kiskornel #11112 üzenetére
A staff sebzésébe nem számít bele a karakter adott magic school skillje. Ugyanakkor az adott skill abbam játszik szerepet, hogy egy adott használat mennyivel csökkenti a staff töltését. Minél magasabb az adott magic school ismerete, annál kevesebb töltést használ a bot. Az is igaz, hogy ez nem minden staff esetében számít.
-
Varlaisaran
senior tag
Lehet két enchantot. Az enchant legfelső perkje, Extra Effect, 100as enchanttal érhető el három lépés után. Konkrétan direkt ezért 100aztam meg az enchantot hogy ezt elérhessem. A másik pedig a perkfa másik ága ha jól emlékszem, oda kisebb skill elég, a Soul Siphon.
Itt a perkfa. Én a középső utat láttam célszerűnek, mert a közbenső két lépése jól jön armor enchanthoz, nameg ez volt közelebb az Extraeffect-hez.
-
Lidl
senior tag
válasz Xerxész #11108 üzenetére
Olyan enchant van, hogy ha megölsz egy lényt (creature, nem embert), akkor 5%-a az életerejének a fegyvert tölti. Pont tegnap csináltam ilyen tárgyat (vagy csak olvastam, amíg találgattam mit csináljak )
Az is hasznos lehet arra, hogy kevesebb soul gem kelljen.
Lehet egy tárgyba több enchantot is beletenni? Még soha sem értem el maga Enchant szintet. max 40 vagy ilyesmi szóval nem tudom milyen perkek vannak.
Lidl
-
addikt
Ja, akkor pont te írtad. Én meg csak valahonnan emlékeztem erre
Na igen, ha az elejétől enchantolsz fegyót használsz akkor tényleg töltögetni kell, ahhoz meg kell a lélekkő. Én meg azért nem használok varázsfegyvereket, mert 60-as Smithingig nem lehet őket feljavítani, és nekem többet ér egy felkovácsolt erős fegyó, amire nem kell figyelni, mint egy enchantolt, amit töltögetni kell.
Meg ugye a botok. Valamiért én nem szeretem őket, de amúgy hasznosak (akár a társnak odaadva is). Viszont úgy meg merülnek, tehát töltögetni kell.
Szóval valójában meg akartalak győzni, hogy jó cuccal felesleges lélekköveket gyűjteni meg lélekcsapdázni, de belátom hogy játékstílustól függően bizony szükség van rá, csak éppen én nem ezt az utat követem.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
nagyúr
válasz genndy #11107 üzenetére
Azt tudom, de az a varázslós szerkómban van, a harcolósban Stamina növelés, Health növelés, Bow damage, ilyesmik vannak, tehát, amikor épp fegyverekkel harcolok, akkor csökken a töltésük minden egyes csapásnál/lövésnél. Úgy vettem észre a most linkelt bugot (vagy nevezzük átgondolatlanságnak), amikor a varázsló gúnyám volt rajtam véletlenül, és nekiálltam aprítani a csontvázakat, és látom, hogy nem csökken a fegyók töltése. Ez ugye meglehetősen illogikus, hiszen a fegyverek töltésének nincs köze a karakter magickájához (nulla magickával is használhatsz spellel enchantolt fegyvert ugye) vagy képességeihez (használhatsz nagy hatalmú botokat akkor is, ha még sehol sem vagy destruction-ben), szal nekem nem áll össze, hogy miért kézenfekvő a készítők szerint, hogy nem merülnek a fegyverek, ha az adott mágia ágban -100%-nyi enchantolt motyó van rajtad.
Plusz amíg nincs 100-as enchant, addig muszáj tölteni a fegyókat. A vége felé persze mindegy, mert már fegyver se nagyon kell ugye.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Xerxész #11108 üzenetére
Nincs ilyen, Soul gemekkel tölthető / lassabban / egyáltalán nem merül (ez utóbbi kettő függ ugye a cuccodtól, hogy megvan-e a -100% mágiafelhasználás az adott osztályból).
Mod lehet hogy van rá, de nem kerestem.[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Xerxész
őstag
Van olyan enchant lehetőség, ami azt a bónuszt adja, hogy a mágikus és/vagy enchantolt fegyverek energiája lassan, de folyamatosan töltődik magától? Mint az életerő pl...
Vagy ilyen nincs és mindig soul gemekkel lehet csak feltölteni őket? -
addikt
Na csak azért, mert ha olyan enchantolt cuccod van, amiben van -25%x4 az adott mágiaosztályra (mondjuk Destruction vagy Conjuration), akkor a fegyver/bot egyáltalán nem merül.
Én mondjuk elég töltött lélekkövet találtam/vettem, a nagyokból is, azokkal bőven meg tudtam csinálni az enchantolt szettjeimet, mikor már 100 volt az Enchant.
Mondjuk a kicsi töltöttek Enchant húzáshoz jók lehetnek, esetleg emiatt érdemes lehet töltögetni, de én még ezzel se vacakoltam.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
nagyúr
válasz genndy #11105 üzenetére
Töltöm vele a lemerült cuccaimat (fegyverek, botok), illetve a nagyokkal enchantolt motyókat készítek.
-
nagyúr
No jó-jó, de amire a shout újratöltődik, az is idő, plusz én rendszerint az egyik enchantot mindig soul trap-re áldozom a kettőből, hogy töltődjenek a lélekkövek, azt meg nem pótolja a nagyobb sebzés, plusz kevesebb fícsört tudhatsz így magadénak (egykezes kard + pajzs kombó az 100-as enchanttal 4 plusz dolgot jelent egyből). Persze kinek ki jön be jobban. Egyszer én is toltam amolyan barbár-szerű fazonnal, de zavart, hogy nem volt range fegyóm, csak pár kókadt spell.
-
Prosector
addikt
Ha update-elni akarom az SKSE-t,utana mukodni fognak a modok?
Egyaltalan elindul a jatek?
Nagyon nem szeretnem ujrarakni.
-
Lidl
senior tag
Én 2 fegyveres harcossal (+íj) játszottam végig az északiak oldalán. Nem volt uncsi csak már a végén, de az minden játéknak előfordul. Most mage/thief-vel nyomom. Nem nehéz de ha nem lenne segítő hamar levágnanak. Gondolkozom a birodalmon de még nem döntöttem el ki mellé álljak.
Lidl
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest