Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Asszociációs játék. :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- W11 pls
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz Varlaisaran #12797 üzenetére
Ok, tehát mégiscsak noob vagyok....? akkor kipróbálom, hogy átállítok egy másik böngészőt alapértelmezettnek. Csak mivel offline win7-em van játékra, nem is telepítettem eleve mást rá ugyebár, tehát nem lehet más, mint IE a default. Felteszek mondjuk egy Mozillát, a txt-t újra letöltöm, és megnézem mit csinál így offline e környezetben a boss... és beszámolok... köszi
-
Varlaisaran
senior tag
válasz Lapajbacsi #12793 üzenetére
BOSS nem netfüggő, és nem IE integrált. A masterlistet szokja frissíteni a Google Code repoból, illetve indításkor automatikusan ellenőrizni, amennyiben ez be van állítva neki. A masterlist lehúzható kézzel is, és bemásolható a megfelelő helyre, így abból dolgozik. Az outputja pedig nem feltétlen IE, hanem az alapértelmezett böngésződ, vagy html/txt, mint a régi verzióinál. Most fejből nem vágom, de mintha commandline-s paraméterei is lennének erre, de lehet, hogy a guijában mindez beállítható. Readmeben gondolom írva vagyon.
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
kiskornel
addikt
válasz Tirexi #12784 üzenetére
(#12784) Tirexi: köszönöm. Ennyire nem vagyok ott a modokban. Betettem az installba, legközelebb már alkalmazni fogom.
Viszont haj ügyben sztem felesleges az összeset felrakni. Igazi csajos haj csak az utolsóban van.Az egész Apacheeben mindössze 1 hajat találtam, ami oksa, a többi olyan, mintha bölömbika harmadi fia, ülőlepény ült volna rá. Nem tetszik a fejhez illesztésük, néha a haj és a fejbőr közt nagy rés van... meg az alsó szintű fejbőr textura is kilátszik. Hosszú haj a vállnál csúnyán, szögletesen törik.
Ez az arcfény amit felraktál. Én átolvastam, de ez egy varázslatnak tűnik a leírás alapján. Ez állandó, vagy csak a spell idejére müxik?
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz Xerxész #12794 üzenetére
Nem. Egyesek miért élvezik a másikat totál lámának beállítani..?
Ha csak két szót olvastál az írásaimból triviális kéne legyen hogy annyit még én is tudok hogy egy text file-t bemásoljak egy mappába...
A txt-t hiába töltöm le. Maga a BOSS, mint olyan, mint szoftver, egy IE-re alkalmazott script. Nem működik offline, txt- ide vagy oda hibaüzenettel leáll. Próbáld ki, húzd le a netkábelt vagy tiltsd le a NIC-t és nézd meg...
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz Tirexi #12792 üzenetére
Persze. Tudtommal.... Eleve IE integráltan műxik és az IE ahogy inul vele, máris összetojja magát hogy nincs net alatta... és úgy láttam, online adatbázisból dolgozik.. legalábbis azok a verziók amiket én láttam... de ha tudsz tisztán offline, jól működő BOSS-t akkor
Amúgy onnan veszem, hogy offline próbáltam indítgatni.. próbáld ki te is..! És meglátod...
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz Lapajbacsi #12791 üzenetére
A BOSS-hoz kell internet? Ezt meg honnan veszed? Elég ha látja a Skyrim-et nem?
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz Tirexi #12788 üzenetére
Nyilván a fele felesleges. Pl pár napja esett ki vagy 5 mod, mivel megjelent a nexuson egy összevont body-mod csomag... mellesleg ezzel is speciel hetekig kevertem kavartam, mint festő a színekkel, hogy elérjem "kikeverjem" kb ugyanazt a hatást a meglevő modokból, mint most ez.
Csak az egyik gondom, hogy nem tudok BOSS-t használni, sem WyreBash-t mert előbbi netintegrált és én kizárólag mániásan offline játszom, standalone játékokkal (hadd ne részletezzem miért, de igaz pc ős-gamer szerintem jól tudja az okokat), utóbbi meg egyszerűen használhatatlan számomra, elve nem tudja úgy szeparálni a modokat, mint az organiser; és ugyebár a BOSS-ra támaszkodik....(az NMM-et meg ugye már említenem sem kell)
Viszont a Modorganiserben nekem kell eldöntenem a sorrendet, csak annyit jelez ki, hogy mi mivel konfliktol, mi mit ír felül, azaz a konfliktokat is csak gyakorlatilag file szinten jelzi be, tehát hogy van ebben-abban-amabban is ugyanez a file, ésvagy script, művelet ill hívás stb, illetve ez felülírja azt (kicsit nagyon vagy teljesen ), de arról nem tud, hogy mik az ajánlások. Szóval leginkább azt szoktam nézni, hogy melyik az újabb és nagyobb, jobb híján (illetve hogy melyikkel nincs CTD vagy fagyás).. a mentések miatt viszont ugyebár parázok kihúzogatni modokat, mert aztán meg az egész világ válhat inkonzisztensé, ha kirántok alóla egy jelentős mod által integrált komponenst ill komponens rendszert...
Tehát maradt a káosz.. de már majdnem végigtoltam amúgy az egészet(kb a megjelenéskor kezdtem, aztán toltam vagy 5 hónapig, aztán egy év szünet és már jó pár hónapja vacakolok megint vele), a már a tököm nem fog lepucolgatni és újrapakolni, próbálom ezzel a mod káosszal kihúzni a végéig, aztán elfelejtem egy időre.. van pár tucat game feltelepítve, amikkel nem tudok e Skyrim molyolás miatt játszani...[ Szerkesztve ]
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz Tirexi #12785 üzenetére
Nekem speciel egy daedra a summonom a kezdetektől.. valamelyik küldi adott egy varázspálcikát, amiből kigyün egy eléggé combos daedra pár percre.. csak ezt használom...nem találtam még nála erősebbet-jobbat pedig végipróbálgattam pár tucat egyéb summonn-encsis botot... (tűzbanyától jéggólemen át szellemfarkasig minden szirszart) valahol volt egy daedrás hely, de hát ezer hely után ki a a bánat emléxik...
-
Lapajbacsi
aktív tag
Nem volt időm mindent végigolvasni. Nálam nem éri el a 2 giga vram limitet, a rendszerram-ból legfeljebb 4 gigát visz általában eléggé kimaxolva a történet.. viszont a skyrim jóvoltából már vagy 100 giga helyem van lefoglalva, mivel lementek mindent, tehát a régi modokat, uppokat, patcheket stb amiket nem is használok az adattároló "szerveremre" lementegetem, de a telepített mappa is 30 giga fölött van, mivel a Modorganiser, minden egyes modot ugyebár külön mappába teszi, valamennyire konzisztens preferenciát igyekszik csinálni, de alapvetően manuálisan rendezgethető és motor alá appendelgeti a mappákat, illetve file-okat aztán indítja az SKSE-t (nyilván aszt használok anélkül meg sem moccanna.)....
Ma este-éjjel csokrokba szedve össze-mergelek pár tucat esp-t és meglátom hogy 256-os limitet meg tudom-e kerülni így...
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
Amúgy tudja valaki, hogy hol a fenébe lehet Daedrák-at találni? Még soha nem találkoztam egyel sem pedig már belepumpáltam 120 órát a játékba.
-
Tirexi
addikt
válasz freelanced #12782 üzenetére
Convenient Horses
Convenient Horse Herding
Horses Gone WildEz a három általam használt mod rak a játékba lovakat.
(#12781) kiskornel:
Most kivételesen nincsen igazad mivel már régen kijött ez: ShowRaceMenu Precache Killer
Bárhol és bármikor nyomhatod a showracemenu-t többet soha nem fog kifagyni még akkor sem ha 20 haj mod van bent. Használd egészséggel.[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz freelanced #12782 üzenetére
Ja és a staminája se nagyon fogy ahogy látom
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
Üdv! Valaki találkozott már ezzel a lóval?
Rorikstead közelében találtam, vad ló, viszont bárhol olvasom azt írják nincsenek a játékban vadlovak. Ez meg össze vissza rugdalt mire felszálltam, de végül sikerült. Mindig tud meglepetést okozni a játék
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz Tirexi #12771 üzenetére
Ezek közül nekem sok ismerős mod van. Viszont a hajak tekintetében (szerintem) csak az utolsót érdemes feltenni. Már csak azért is, mert az apahee-nál megjegyezték, showracemenu esetében vonuljunk kisméretű cellába, és csak onnan nyissuk meg a menüt, különben ctd várható.
Bár ez ízlés kérdése, de sztem az utolsó elég, és elég csajszis hajak vannak benne.Nekem így is sokszor ad ctd-t showracemenu-nél. Ilyenkor egy messzi, régebben látogatott városba kell menni, ott egy kis ház belsejében megnyitni a showracemenut.
Más tekintetben nekem stabil a skyrim... játék közben dragonborn kezdeti fázisában bobott ki utóljára az asztalra.
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz wesker24 #12772 üzenetére
Hmm... a skyrim motorja 32bites. Vagyis az össz megcímezhető memóriaterülete 4GB, és ebbe már bent van a tekintélyes méretű VRAM is. Szvsz a 6GB RAM-od mellé inkább engedélyezd a lapozófájlt, amit én 16GB-nál is meg kell tegyek, hogy ne csesződjön el a gáme. Érdemes ezt egy SSD-re rakni. Amúgy is érdemes SSD-t fentartani, mert iszonyúan gyorsítja a lemezműveleteket.
-
addikt
válasz Xerxész #12775 üzenetére
Modfüggő.
Csontváz, mesh, textúra alapvetően közös. Ha csak bemásolós a mod, akkor mindenkire hat, játékosra+NPC-kre is. Ha van külön .esp-je, akkor lehet hogy pont amiatt, hogy csak a játékost módosítsa.Tirexi: alkimistáktól veszel lötyit, árulnak egy csomót. Vagy gyűjtesz egy csomó alkímia alapanyagot aztán próba-szerencse alapon kotyvasztasz. Ha valami összejön, akkor azt megtanulod. De recepteket is árulnak az alkimisták, meg az általános árusok is.
[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Tirexi
addikt
Igen már találtam egy receptet de még nem csináltam egyet sem.
Hol lehet venni?(#12775) Xerxész:
A legtöbb amit linkeltem az az egész világra kihat. A jobb textúrájú bőr és a ECE az pl mindenkinél megjelenik.(#12776) wesker24:
Ez csak akkor igaz ha egy külön custom faj karakterével vagy és abban a mappában rakosgatod át a dolgokat.
Ez: D:\Steam\SteamApps\common\Skyrim\Data\textures\actors\character\female mindenkire vonatkozik nem csak a player karakterre.[ Szerkesztve ]
-
Lidl
senior tag
válasz Xerxész #12768 üzenetére
Ilyen dolgokat én normál játékokban is szoktam csinálni
Mármint, hogy egy csomó ideig küzdök egy-két komolyabb ellenféllel (mert mondjuk hamar megyek rájuk és még gyengus vagyok. Meg bolond, hogy nem megyek el )
Én AD&D-n "nőttem fel", ahol ha mágus vagy, akkor alacsonyabb szinten van egy, esetleg 2 varázslatod. Ha azt ellövöd, akkor nincs mese, elő kell kerülnie a botnak, tőrnek, vagy dart-nak, ha túl akarod élni.
Ha lesz egy kis időm, azért ránézek erre a Requiemre. Hátha ráérzek. Korábban is éreztem rá késztetést, az immersion modok miatt, amikről írtál, de olyan kevés időm, van, hogy inkább kikapcsolódásra költöm, minthogy szívjak )
És mondjuk még a 2. végigjátszást sem fejeztem be (mágus-tolvajjal).Tirexi: Cure Disease ital és nem kell az oltárokhoz rohanni. Amikor meglátod, hogy kicsit bevörösödik a képernyő, vagy megjegyzik, az árusok, hogy elég sz@arul nézel ki, akkor gyorsan megiszod és kész.
Lidl
-
wesker24
senior tag
-
Tirexi
addikt
válasz Xerxész #12765 üzenetére
Ja igen folytatnom kéne.
Na szóval. Most azok a modok jönnek amiket szintén mindig felrakok de ezek már nem mind a grafikát érintik.
Szal kezdem is, ezek elengedhetetlenek a játékhoz:
SKSE
SkyUI
Immersive HUD - iHUD
Fores New Idles in Skyrim - FNIS
Dual Sheath Redux
RaceMenu
Realistic Ragdolls and Force
ShowRaceMenu Precache KillerNormális karakter kinézethez is kell valami ami több test mod is lehet kinek melyik jön be. Én pl az UNP-ot használom de jó a CBBE is.
Sztem az UNP az "realisztikusabb" a CBBE az olyan animés túl hibátlan a test.
Rá lehet tenni ezt az UNP-ra nagyon jól fog kinézni: SG Female Textures RenewalAztán ugye ezek még csak a textúrák erre kell valamit tenni is, hogy a karakterek ne úgy nézzenek ki mint valami kripli. Én ezt szoktam használni: Enhanced Character Edit
Erre rájön valami értelmes csontváz szerkezet is mondjuk ez: XP32 Maximum Skeleton
Itt mindenki válassza ki magának ami neki a legjobb. Nekem pl a pajzsom a hátamon van és a dual kard a derekam mind2 oldalán.
Face Light hogy lássak is valamit a karakteremből.De hát ezzel még nincsen vége ugye. A hajaknál tartunk... Mondom is mi a kötelező nekem:
ApachiiSkyHair
ApachiiSkyHair NPC Overhaul
Hair packs of TES IV Oblivion
SG Hair PackAztán valahogy álljon meg mozogjon már az a karakter. Ugye ez attól is függ ki milyennel megy tehát női vagy férfi.
Victorias High Heel walk
Pretty Female Idles
Pretty_Combat_Idles
Pretty_Sit_IdlesAztán jöhetnek a ruha modok amik mindenkinél más és más. Nálam pl az elsődleges ami mindig fent van az a TERA Armors. Sztem ezek a legkidolgozottabb páncélok amik valaha kijöttek a játékhoz.
Fegyverekből is mindenki mást használ szal igazából azt nem is írom le én mit.Követőknek én őket szoktam berakni:
SG Followers
Girls of SkyrimHa nem akarunk sokat tökölni a karakter összerakással akkor valami új fajt is leszedhetünk ami esetemben a The Ningheim Race. A képeket amiket küldtem azokon már az a karakter van. Ezt berakjuk aztán mehet a menet akár mi rakjuk össze a karit akár egy előre elkészítettet választunk.
Azt mindenki figyelje, hogy az aktuálisan belinkelt modom a leírásában milyen egyéb modokat követel még tehát tessék ügyelni a Requirements-re mert könnyen megölhetjük a játékunkat. Nekem pl azért kellett az egész játékot újra kezdenem mert az egyik mentés meghalt és nem voltam képes soha többé az animációk futtatására tehát nem volt leülés, alvás, evés és semmi ilyen. Tehát nem lehetett jó pár küldetést megcsinálni. Ez sajna beleégett a mentésbe is. Restart. XD
A végére meg még pár ingame dolog amit csak opcionálisan ajánlok de persze én mindig használom őket:
Rainbows (egyet sem láttam még soha)
More Rain
Convenient Horses
Convenient Horse Herding
Horses Gone Wild
Windy Skyrim
Inside the Nebula
The Dance of Death (minden felhúzva 100%-ra, hogy szinte állandó legyen a "movie killing". )
Waves
Smoking TorchesMagába a játékmenetbe annyira nem szoktam belenyúlni tehát nem teszek bele ilyen hyper power fegyvereket meg mindent letaroló spell-eket. Azokat csak a videóban bemutatom de soha nem használom rendes játéknál. Semmi értelme az örök életnek itt mert az unalmassá teszi az egészet.
Na hát ennyi lenne a mod kollekcióm. Erre még néha néha rájön egy-egy új mod. A modokat általában úgy állítom össze, hogy egyik ne üsse a másikat, erre mindig figyelni kell főleg a sorrendre mivel egy modon belül több dologra is kiterjed a módosítása.
Kérdés jöhet bátran.Hajrá!
Utóirat:
Éjjel eléggé megszívtam. Nem vettem észre, hogy megfertőzött egy vámpír és egyszer csak átváltoztam. A gond az volt, hogy én csak quick save opciót használom szal nem tudtam elmenni Talos oltárához, hogy leszedjem ezt a szép áldást mert mire oda értem volna az előző auto mentésből az oltárhoz átváltoztam szinte pár méterrel előtte. Így kénytelen voltam egy korábbi auto mentésnél egy Talos oltárt konzolból becsítelni. XD
Vicces sztori de egy életre megjegyeztem, hogy mindig nézni kell milyen rontás van rajtad...
De a poén az volt, hogy a visszaváltoztató quest meg nem akart elindulni. Elmentem Falion-hoz Morthal-ba és nem adta azt a szöveg részt be amit én a videóban láttam. Na mind1. -
Xerxész
őstag
Hát, mert a mágus mágiát használ az ellenfelekre, nem? Ha használok fegyvert, az már harcos...eddig harcos voltam, mágia nélkül.
Tudom, hogy van botjuk, ami távolsági fegyverként használható, de azzal ütni pl. nem tudok. Pedig mondjuk nem lenne rossz.
Meg mondom, az elején kénytelen leszek fegyvert használni (szerintem buzogány lesz), amíg nem lesznek elég fejlettek a mágiáim.Mazo? Jah...és akkor nem is olvastad, hogy milyen kommenteket írtak a Requiemhez... Pl. srác 4-es szintű volt és Bleak Falls Barrowban a játék elején több mint 3 órán át küzdött 8 draugr-al (vanillában ezek nincsenek), nemtudomhány újrakezdéssel. Merthogy a barlangok írtó nehézre vannak megcsinálva a Requiemben.
-
Lidl
senior tag
válasz Xerxész #12765 üzenetére
Bámulatos mennyire mazo vagy
Miért nem akarsz közelharci fegyvert? Van botjuk a mágusoknak (úgy általában), amit tudnak használni, mint fegyver. Vagy esetleg egy jó kis tőr, amit könnyű elrejteni a köpeny alatt?
Szerintem ez még mindig nagyon "élethű" lenne.Lidl
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Tirexi #12763 üzenetére
Na nézzük sorban:
Csak arra próbálok rávilágítani, hogy tudták nagyon jól hogy szanaszét fogják modolni majd a játékot akkor miért nem növeltek meg alapból ilyen buffer méreteket, hogy ne folyamatosan CTD-zzek?
Mert ahhoz új motort kellett volna írni, vagy a meglévőt még jobban módosítani. Úgy meg már nem érte volna meg/nem készült volna el.A konzolt meg már mondtam, hogy leszarom. Nem sok embert látok itt a Skyrim topicban konzollal játszani.
Te nyugodtan szard le, de a Bethesda nem fogja, ha ~5x annyit adtak el rá a játékból, mint PC-re (ex has). Ezért érthető tökéletesen, hogy elsősorban a konzolokra csinálták a játékot: meglévő, bár feltupírozott motorral, úgy hogy a konzolokat maximálisan kihasználja. Azok meg most ennyit tudnak, tehát felesleges pénzkidobás lett volna csak csúcsPC-n elérhető dolgokat belerakni a motorba. Nem is raktak. Ezért CTD-zik 16 GB textúramoddal, mert nem lett erre felkészítve. Konzolon nincs modolás, kivéve a gyári DLC-ket. Azokat meg szintén csak a motornak megfelelően írják meg. PC-re megkaptuk az opcionális textúrapakkot.
Ez a topik (sőt, igazából úgy az egész magyar piac) marhára nem mérvadó. Ismétlem, a Bethesda nem az itteni (csúcs)PC-seknek csinálta a játékot, hanem lehetőleg mindenkinek - amiből a nagy rész a konzolosok.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Xerxész
őstag
válasz Tirexi #12739 üzenetére
Még erre valami...
A játékmenet modjaid listáját nem rakod fel?Én most próbálok majd ki egy hardcore szerepjáték modot, a neve Requiem. Egyszer már próbálkoztam vele, de akkor valamiért abbahagytam, talán mert nem volt annyira kiforrva még. Nemsokára kezdek egy új játékot, vérbeli mágus karakter lesz, egy High Elf (bár fizimiskára nem fog tetszeni, dehát ez van). Nem tervezek fegvyereket használni, kizárólag mágiát, bár az elején még kénytelen leszek fegyverekhez is hozzányúlni, ahogy olvastam, hogy milyen kemény lesz a Requiem. Csak néhány ízelítő:
- nehézségi fokok alapból kivéve
- fast travel letiltva
- ellenfelek statikus szintűek, de 3 kategóriára vannak szedve (gyenge, közép, nehéz)
- íjászok halálosak (egy-két lövés és halál, ha nincs nehézpáncélzat)
- kezdő statisztikák drasztikusan csökkentve (teherbíró képesség, kezdő skillek, stb.)
- fajok speciális képességeinek átgondolása
- lassabb szintlépés
- életerő regeneráció letiltva
- futás (nem sprint) is fogyaszt staminát
- páncélzatok nagy jelentősége (ha nincs páncél, 1-2 kardcsapás és vége)
- blokkolások sokkal nagyobb szerepe
- mindennek van súlya (pénz, nyílvessző, lockpick, stb.)
- kereskedő alku nagyon nehéz (skill és perk kell rá)
- zárfeltörés, lopás, stb. szintén skillt, perket igényel, egyébként nem tudszÉs még sokminden más. Amikor először próbáltam, harcossal mentem és egy emlékezetes pillanat mindjárt a helgeni katakombákban történt... Ugye képzetlen harcos voltam és nekimentem a 2 imperial katonának (oldalom Ralof is). Hát, még fel sem emeltem a kardom, az egyik katona nyomott egy power attacket rám, amitől úgy kirepült a kard a kezemből, hogy ihaj...azt sem tudtam, mi van. Még egy csapás és végem is volt. És ez csak a játék eleje volt...
Szóval, nehéznek ígérkezik, de ez már kihívás. Nem tudom, mágussal hogy fog menni közelharci fegyverek nélkül, de majd meglátjuk.
-
válasz Tirexi #12760 üzenetére
Nálam már 25gb a skyrim annyi modot raktam fel, de az ESM/ESP modok száma 100 alatt van. Textúrákból kerülöm az egyfilesokat, inkább válogatok mit írjon felül.
CTD az vram és ram elfogyás miatt van legtöbbször. (max 3.2gb ramot lát, e felett elszáll a játék)
Wire bash mod összepatchelés kötelező ennyi mod esetén, BOSS előtte utána egyből. Ismerni kell azt hogy mit csinálnak a modok, el lehet cseszni a játékot pár moddal. A nagyon béna scriptkezelés miatt sérülnek a mentések, modoknál el kell olvasni hogy uninstall esetén milyen parancsot kell beírni különben beleíródik örökre a mentésbe.
4Gb patchet már nem kell használni, valamelyik patch (1.5?) óta.
Nekem már megjelenés óta meglévő mentésem működik úgy ahogy pedig több száz mod ment át rajta.
CTD nálam átlagosan óránként fordul elő, korábban 10-20 percenként dobált ki.
Textúrákból nekem elegendő a 2048 felbontású is, 4k 8k már sok ennek a motornak azaz talán 4gb vrammal.Én nem okolom a fejlesztőket a CTD-kért, nekem is az a véleményem hogy már régen túlhaladtam a grafikus motor lehetőségein.
-
Tirexi
addikt
válasz genndy #12761 üzenetére
Ezt most úgy mondod mintha kötelező lenne felrakni 15GB modot a játékba...
Nem. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy tudták nagyon jól hogy szanaszét fogják modolni majd a játékot akkor miért nem növeltek meg alapból ilyen buffer méreteket, hogy ne folyamatosan CTD-zzek?
Nyilván aki nem akar felrakni rá semmit az nem rak de ha nekem van egy fél millás gépem ugyan miért ne tudnám már kihasználni benne a tartalékokat?
Azért mert a játék támogatja a "jövőt" attól még neked nem kel felraknod a HD textúra pakkot.
Sőt nem is értem mi köze van az egyiknek a másikhoz.
Miért zárja ki a gyengébb géppel rendelkező egyént a játék alól azzal, hogy a játék több mindent vagy nagyobb memóriát is támogat? Semmi értelme ennek... Mindenki a gépéhez mérten modol. Szal nem zárja ki.
A konzolt meg már mondtam, hogy leszarom. Nem sok embert látok itt a Skyrim topicban konzollal játszani.
Csináltak volna külön normális PC támogatást... Itt csak megint az jön ki, hogy a PC-sek le voltak xarva ami elég nagy nyomorúság a Bethesda-tól.
A mai napig nem megy sem az SLI sem pedig a CF rendesen a játékban. 1 VGA-val majdnem ugyan annyi FPS-em volt mint 2-vel. Nevetséges. -
Varlaisaran
senior tag
válasz Lapajbacsi #12756 üzenetére
Nem lehet kitolni, mert hardcoded. SKSE-vel lehetne megoldani, plusz plugineket azon keresztül tölt be, értelemszerüen azzal is kéne megírni őket, dll-re, de ki az a hülye aki így csinál modot.. A 255 slot elfogyásra meg inkább nem reagálnék...
35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.
-
addikt
válasz Tirexi #12760 üzenetére
Mert ugyanaz a motorja, mint a Morrowindnek is volt már, csak folyamatosan kalapálják. Nem 16GB VRAM használatra tervezték és kész. Viszont újat meg nem hegesztettek, mert akkor még most se Skyrimeznénk.
NEM az überPC-vel rendelkező játékosok voltak a lényeg, hanem lehetőleg mindenki, de legfőképp a konzolosok, mert onnan van a bevétel. Kompromisszumot kell kötni, és kevesebb textúramodot használni.
4GB patch már nem kell külön, hivatalos patchel már beletették (1.4 vagy 1.5, mindegy, benne van).Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Tirexi
addikt
Hát én ilyen limitről nem is tudtam de... ember 255 mod?
Mi a fenét raktál te fel a Skyrim-re vaze?
Meg írtam, hogy ezeket a modokat amiket linkeltem csak szűz Skyrim-re érdemes felrakni mert össze fognak akadni a régiekkel és csak olyan sorrendben amit írtam.
Én nagyon gyanakszok arra, hogy nekünk a VRAM lesz a kevés... Hiába BOSS vagy nem ugyan úgy CTD.
De amikor meg betölt utána meg 1 órán keresztül nem akar kifagyni.
Megnézném egy 4GB-os 680-al is, hogy ugyan így CTD-zik-e. Írták többen is, hogy VRAM miatt is előfordulhat CTD. (aki nem tudná: Crash To Desktop)
Amúgy nagyon instabil a játék és valamikor csak szívatóval indul tehát ugyan azon mentést csak mondjuk 5x-re nyitja meg. Addig folyamat kidobál asztalra...
Nem értem, hogy lehetett olyan játékot kiadni aminek tudták, hogy a mod-olás lesz a lényege és még is ilyen gyengére sikerült a támogatása. Kapásból az exe file ami csak 2GB-ot lát. Arra is fel kell telepíteni a 4GB patch-et amit felhasználó készített. Vicc. -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz Lapajbacsi #12757 üzenetére
http://forums.nexusmods.com/index.php?/topic/904953-how-to-merge-multiple-mods-with-multiple-master-files/page-12
-
Lapajbacsi
aktív tag
255
-
Lapajbacsi
aktív tag
25h esp limit....
...hallott erről már valaki..? Épp most értem el úgy néz ki - Tirexi mod ajánlataiban kotorászva - 256-ot elérve bármelyiktől elszáll (kb 3 órámba tellt míg rájöttem)... ugyebár 300 fölötti modom van fenn (és hány százat kukáztam, gyomláltam már ki az elmúlt 2 évben úristen... ), de sok közülük csak ugyeber a textures- (és vagy meshes, scripts stb) mappába pakol, nincs saját esp/esm-je... Modorganistert használok kizárólag...
Ki lehet tolni ezt a limitet? Olvasgatok közben fórumokat erről... lehet hamarabb tudom meg a választ, míg itt valaki beírja ha egyáltalán tudja valaki... (pláne így reggel... ) -
kiskornel
addikt
válasz Tirexi #12743 üzenetére
Jaja. A gyorsmenüben lehet még gyorsabban. Akkor lenne igazi, ha az 1-8-ig gyorsbillentyűket (amiket játék alatt is lehet használni) ki lehetne osztani a szettekre is. De sajnos nem így van.
Nekem eszembe se jutott mondjuk, mert harc közben átöltözni, teljes felszerelést váltani? Az olyan nem...
-
Tirexi
addikt
válasz Xerxész #12750 üzenetére
1) Simán megy együtt és baromi jól is néz ki.
2) Nem néztem meg a különbséget, de a Pure is eléggé áll ejtő.Am vettem én is otthoni ruhát:
Kicsit kihívó na de legalább szellőzik.Szerk.:
(#12751) freelanced:
Azt mondod jobb a W.A.T.E.R.? Lehet meg kéne néznem.[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
válasz Xerxész #12750 üzenetére
Megy együtt a kettő elvileg, de nem szerintem azt a részét ki lehet hagyni.
Ja és szerintem a W.A.T.E.R. jobb a Pure Water-ben ugye elég tiszta a víz, nekem a másik jobban bejön. De ahogy neked tetszik a másik is jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Varlaisaran
senior tag
válasz genndy #12748 üzenetére
Kinézhetett volna így is, de minek? Morro Obli korában meg mi hajtotta volna el? a kisramos 9600prók meg a hathatgéték? Jó volt az ahogy volt. Az underground projecteknek meg nem a texturaméret a motiváló erejük hanem a motor fejlettebbsége, de legalábbis a valós, vagy vélt előnyei mindenképp. De nem kell aggódni ugyanúgy kipusztulnak ezek mint a Morroblivion is tette - mire kész lett volna valahogy, már jött a Skyrim. Itt majd jön a TES O, és megcsinálják az ArenaDaggerMorrObliviSkyOnline v0.000001bétát, ha addig nem lesznek öngyilkosok ezektől az elmebetegségektől
A QTPt meg biztosan azért ajánlagatják mert nincs más, évek óta. Vagyis nyugi van.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Varlaisaran #12747 üzenetére
Sokan vannak akik bizony úgy gondolják most már hogy így kellett volna kinéznie mindkettőnek - nem véletlenül készül a Skywind és a Skyblivion (vagy mi a neve).
"Nyugi van?" Akkor miért ajánlja mindenki elsőre a QTP3-at Oblihoz?Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz genndy #12742 üzenetére
Jah, ez komolyság, mindenhol ezen vannak felakadva, Nexuson vagonszámra hevernek ilyen ezergigás pakkok, persze fele sz*rt sem ér.. A következő hádépakknál meg már az lesz, hogy ja, így kellett volna már kinéznie akkor, sőt a Morrowindnek Oblivionnak is, de lassan ott tartunk hogy a Boulder Dash is ménemvót' ezernyócvanfúhádé. Ez is egy ok amiért jobb az Obli scene. Ott már nyugi van
-
addikt
válasz Tirexi #12745 üzenetére
De kimaradt. 2K nem cserél minden textúrát, amit a hivatalos HD igen. Tehát a hivatalos HD számban több, de a 2K meg még szebbre cseréli a többségét - de nem mindet. Tehát érdemes a HD-t is betenni, aztán rá a 2K-t.
-
addikt
válasz Tirexi #12743 üzenetére
High End opció -> hivatalos HD textúrapakk, ingyen. Aki akarja, felteszi, de nem kötelező. Megcsinálták a DLC-khez is, tök rendes dolog. Bőven lehet persze még ezen felül is javítani, de látszik a szándék, hogy a készítők is gondoltak azért az erősebb PC-sekre is.
(ez amúgy ki is maradt a felsorolásból, pedig akkor már legyen ez is fönt, ha meg akarjuk etetni a játékkal a gépet )Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
Tirexi
addikt
válasz kiskornel #12740 üzenetére
Hmm ez valamiért nem működik nekem rendesen.
Beállítok neki Ctrl+1-re valamit és ingame hiába nyomkodom nem reagál rá.
Ötlet?
Ja csak akkor jó ha benne vagyok a menüben... Vagy ennek így kell működnie?(#12742) genndy:
Itt PC-sek vannak leginkább szal egyértelmű, hogy nem Xbox-ra gondoltam.
Az igaz, hogy ezek megeszik a gépet ez tény és való de ezért van az Options ahol mindent le lehet butítani.
De akár még úgy is jó lett volna, hogy telepítésnél választható legyen egy High End opció.
Én oldjam meg a világ gondjait?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Tirexi #12739 üzenetére
El kell ismernem, hogy ezek jó textúramodok
"Ettől úgy néz ki a játék ahogy annak megjelenéskor ki kellett volna néznie." - ezzel azért nem értek egyet, mert akkor a konzolosok nem tudtak volna vele játszani. Se a közepes PC-vel rendelkezők.
Az viszont biztos, hogy ezek sokat szépítenek, tehát akinek megvan hozzá a gépe, az ezekkel jól jár. Szerencsére ezek lore-ba nem nyúlnak bele, de a tájba meg a környezetbe jó értelemben véve igen. Úgyhogy ez jó válogatás - de még egyszer, csak az erős géppel rendelkezőknek.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
kiskornel
addikt
válasz Tirexi #12731 üzenetére
Ezzel lehet 1 gombnyomásra az előre összeállított öltözetet cserélni:
Categorized Favorites Menu (SKSE kell neki)http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Tirexi
addikt
válasz Skyhunter #12733 üzenetére
Fú hát köszönöm így a felprezentálást.
Valóban Hodi még aki csinálja a Skyrim videókat.Az én mod listám nagyon hosszú DE mindig megvannak azok a modok amiket újra és újra felteszek.
Nos hát akkor el is kezdeném.Először azokat írom le amik a világ kinézetét módosítják:
RealVision ENB
Ruins Clutter Improved
Static Mesh Improvement Mod
Skyrim HD - 2K Textures - Skyrim HD v1_5 FULL (minden FULL verziót)
Detailed Rugs
Skyrim Flora Overhaul + Diverse Pine Colors
Lush Grass (csak a füvet)
AOF Detailed Mountains
Moss Rocks
Finer Dust
Realistic Smoke and Embers
Pure Waters
Climates Of Tamriel V3.1
Realistic Lighting Overhaul
Hd Enhanced Terrain and Map snow
Real Ice ALL-IN-ONE (Classic + Parallax)
Bellyaches Animal and Creature Pack
Bellyaches HD Dragon Replacer Pack
83Willows 101BugsHD Butterfly
Benjamin318s Statues of Skyrim
Improved NPC Clothing
aMidianBorn Book of Silence
Visible Windows
A Quality World Map - With Roads
Immersive Beds
Smoking Torches
Ultimate HD Fire EffectsNos tehát ez az alap. Ettől úgy néz ki a játék ahogy annak megjelenéskor ki kellett volna néznie.
FONTOS!
Mivel a legtöbb mod nem .BSA alapú ezért felül írogatják egymást berakásnál szal CSAK olyan sorrendben rakjad fel ahogyan ide leírtam. Ha mindent jól csináltál akkor úgy fog kinézni a játékod mint a mostani új videóimban tehát úgy mint a RealVision Enb képein látható.Na ezt dolgozzátok fel aztán jöhet a kövi menet.
-
Chapel
addikt
válasz Tirexi #12719 üzenetére
Mintha egy mangába csöppentem volna, felnőtt férfiak mutogatják egymásnak a csini ruciaikat
Viccet félre réve, mivel elég jó vasam van, így én is szívesen várnák gyakorlottabb mod felhasználóktól tippeket. Most olyan 25-30 van fent, csak grafikai, nincs enb, csak nexus és workshop. Bármilyen segítséget szívesen veszek/szünk
Megoldódott a workshop belépés parám, ha játékból indítom és ott vagyok benne akkor hibátlan és bejön, mükszik
[ Szerkesztve ]
Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz Tirexi #12734 üzenetére
Mondjuk tényleg jó lenne egy mod szakértő, aki "bevizsgálná" a mod-listákat, mert nagyon sokat szívok a modokkal, BOSS ide vagy oda, akkor is szívás... most pl egyszerűen nem tudok kimenni a Fetchertől Solitude-ba mert beragad a töltésnél.... egész éjjel a modokkal sakkzotam, de nem tudtam megoldani... :-s
-
Tirexi
addikt
-
Skyhunter
őstag
Azért ha valaki nem tudná, Tirexi-nek elég komoly hardvere, valamint Skyrim mod-, és videógyűjteménye van, én rendszeresen követem, hogy milyen új videókat tesz fel (itt Mo-n talán csak Hodilton tud hasonlót produkálni)
Pont a múltkor gondoltam rá, milyen jó lenne ha egyszer elkezdene postolni itt a PH-n. Lennne mod- és tapasztalatcsere....
A teljesség igénye nélkül megírhatnád milyen modokat használsz. -
Tirexi
addikt
válasz freelanced #12730 üzenetére
Az UNP Simply Clothes-t szoktam használni.
Amúgy tudtok valamit amivel 1 gombnyomásra lehet ruhát cserélni?
-
kiskornel
addikt
válasz Tirexi #12728 üzenetére
Most így emlékezetből: a palotában a Jarl-lal kell beszélni. Mikor thane leszel, vehetsz házat a városban... általában 3 helyi lakosnak kell segíteni, és akkor thane lehetsz. Whiterunban meg a sárkány után megkapod Lidiát (meg a thane címet?).
Szerk.: köszi a linket.
[ Szerkesztve ]
-
-
kiskornel
addikt
válasz Tirexi #12725 üzenetére
Hát szó szerint ezt az egyetlen normális női rucit találtam anno.: [link] Asszem meglevő cucc újra texturálva.
Most épp Solitude-dban van a székhelyem.
Akartam is kérdezni: melyik haj mod-ot raktad fel? Tetszik ez a frizura.
-
Kareszovics
addikt
válasz freelanced #12721 üzenetére
Én eddig kétszer voltam az Imperial mellett (játszott faj: imperial, khajit). Most viszont csináltam egy klasszikus Altmer varázslót akit bizony Stormcloak érdekeltségűvé teszek.
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
Tirexi
addikt
válasz kiskornel #12722 üzenetére
Ohh sima női ruha kell? Várjál átnézem a ruhatáramat.
(#12721) freelanced:
Én meg így vagyok az Imperial-al... Szemét egy népség főleg ha büntetni akarnak.(#12720) Jorus:
Még mindig jobb mint befülledni egy mindent bevonó Daedric páncélban amiből még kilátni sem lehet rendesen. XD
Azért nem minden hely olyan hideg. Ott van Evergreen Grove vagy Ivarstead körzete.De te személy szerint mit használsz?
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
Félreértettetek. Én nem páncélt keresek, hanem női rucit. Amit otthon viselek. Manapság két gombnyomás átöltözni.
Mindjárt készítek képet... én hülye elinditottam a játékot úgy, hogy a winfos energiatakarékosra volt állítva. Percenként pörgött fel a vinyó.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Ti amúgy melyik frakcióhoz szoktatok állni általában?
Egyre több ellenszenvet érzek a Stormcloak-k iránt. Persze meg van a hangulata...
De az ellenszenv amit a többi faj iránt tanúsítanak... A többi fajt meg szinte meg sem tűrik.
-
nagyúr
A jeges, hegyek és tengerpartok határolta Skyrim jórészt barbár törzsei körében nyilván életszerűek az ilyen ratyi páncél-utánzatok.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
kiskornel
addikt
válasz freelanced #12716 üzenetére
Ha használsz SKSE-t: Indítsd el. MIkor kiírja a hibaüzenetet, ne zárd be, hagyd az ablakot ott ahol van. Most indíts rá SKSE-vel. Mennie kell.
Linkedben van egy humoros bohózat: [link]
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz Tirexi #12713 üzenetére
És sok játék-menet módosító mod van fent? Úgy értem, pl. mint az a páncél, ami nem takar semmit, de gondolom jó nagy védelmet ad pontokban.
Én is cicababával játszom, de normális női ruhát nem találni, mint mod. Van a beépített lore hű rongyos, foltos... meg a szadomazó ruhák mint mod.
-
Lapajbacsi
aktív tag
http://www.reddit.com/r/skyrim/comments/19odht/an_explanation_of_the_new_legendary_skills/
Itt elég jól kivesézik a témát úgy látom...
-
addikt
válasz Lapajbacsi #12707 üzenetére
Nem, nincs semmi plusz. Nem fejlődik gyorsabban és nem lesz erősebb attól, hogy Legendary. Egyszerűen így csinálták meg a szintkorlát-törlést.
[ Szerkesztve ]
-
Tirexi
addikt
válasz Lapajbacsi #12707 üzenetére
Na igen amikor már annyi mod van fent, hogy az ember nem tudja melyik mibe nyúl bele. XD
Küldj már egy képet a karidról. -
Lapajbacsi
aktív tag
-
Tirexi
addikt
válasz freelanced #12705 üzenetére
Hát azzal a csávóval már legalább 10x-er találkoztam miközben a mod-okat próbálgattam de soha nem néztem meg mit ad át.
A sima folyamatos játékban még nem futottam össze vele. Tudod ahogy követem a story-t.Amúgy ennek a Dragonborn DLC-nek mi értelme volt?
-SPOILER-
A végén kinyírjuk a csávót és ennyi? Más dolgunk nem is lesz?Meg találkoztam Solstheim-ben ilyen kék kis kobold szerű emberkékkel és valami kaja kell nekik de konkrétan nem mond semmit, hogy mit adjak nekik meg, hogy hova tegyem. A főnökük sem mond el sokat.
-
Tirexi
addikt
válasz freelanced #12703 üzenetére
Köszi a helpet.
Őt meg már láttam pár videóban. Nagyon jól csinálja.
-
freelanced
addikt
Aki ráér halgassa meg a számait: [link]
Nagyon szépen énekel, megvan a hangulat
-
freelanced
addikt
válasz Tirexi #12701 üzenetére
Üdv! Én nem tudok bónuszról.
Egy Courier hoz egy üzenetet a Hearthfire DLC-vel kapcsolatban.
Ha nem akarod megvárni akkor azthiszem ha elmész valamelyikbe ezek közül:
-Dawnstar
-Morthal
-FalkreathA Jarl házába bemész (Longhouse) és beszélsz a gondnokkal(steward).
Nála is lehet intézni.
-
Tirexi
addikt
Hali all.
Lenne pár kérdésem hozzátok. Meg van (eredetiben) a Hearthfire DLC. Azt hol lehet elkezdeni vagy egyáltalán mit tesz hozzá a játékhoz?
Mi történik akkor ha a Skill-jeimet Legendary-vá alakítom? Azt tudom, hogy vissza kapok 15 skill pontot na de utána újra fel tudom fejleszteni akkor kapok valami extra bónuszt vagy mi?
Ennyi lenne egyelőre. Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest