- Digitális Állampolgárság Program
- Mindent a StreamSharkról!
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Még mindig nem derült ki hogy beégetett Azure fiók mellett be lehet-e jelentkezni privát MS fiókba ilyen gépen?
-
Pikari
addikt
válasz szabonagyur #22 üzenetére
A mikroszoft megvédi az igen komoly üzleti gépet. Esetleg távolról lekapcsolja, ha bűnöző vagy. A saját érdekedben.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
bossbob
tag
válasz szabonagyur #22 üzenetére
Sajnálom hogy triggerelt a Linuxos téma, fanboj nem ettől leszek. Mindenki hasznája azt amit megfelelőlen vélelmez.
Mindenesetre érdemes megfontolni melyik rendszer felhasználó barátabb.A magyarok postájától ments meg uram minket! (MPL kivétel ezalól, mivel az külön entitást képez)
-
bossbob
tag
válasz Hieronymus #23 üzenetére
Köszi a pontosítást!
A magyarok postájától ments meg uram minket! (MPL kivétel ezalól, mivel az külön entitást képez)
-
A Windowshoz alapvetően három licenc típus létezik.
OEM:
Talán már átnevezték, de ez nem lényeg.
Ez a géphez kötődik. Korábban matricázták, ma már hardverből intézik el. Boltban elméletileg vásárolható még a matricás változata. Olcsóbb, mert a terméktámogatást a gépépítő adja a Windowshoz és nem a Microsoft.
A felhasználás típusához nem kötődik. Üzleti és fogyasztói gépeken alkalmazzák.Retail (bolti) licenc:
Teljes értékű, teljes árú termék. Korlátlan számú gépre telepíthető, DE egyszerre csak egyen lehet aktivált. Külön vásárolható meg, nem adják géppel. Magán felhasználók számára nincs nagy jelentősége.Volume Licensing (VL) licenc:
Kizárólag nagy felhasználók alkalmazzák.
Egy kulccsal sok gépre lehet telepíteni a Windowst. De erről korrekt nyilvántartást kell vezetni.
Magányszemély nem juthat ilyen licenchez. A jogosult felhasználó nem ruházhatja át ezt a licencet.Korábban például még a Windows 7 esetében több OEM gyártó VL licencel telepítette előre a Windowst. A termékhez adtak OEM licenc matricát. Ez alapozta meg a jogosult használatot. A termék gyártását tette egyszerűbbé a VL licenc használata.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
szabonagyur
félisten
Az hogy az adott vállalat erre nem figyelt oda, illetve hogy a Microsoft is ennyire körmönfontá tegyen egy használt laptop újrahsznosítását, már más kérdés.
Nem, ez azért van, hogy ne lehessen csak úgy használni egy üzleti gépet. Nem csak használt gép értékesítés létezik, hanem ellopják stb. őket, minél kevésbé lehessen használni.
Egyébként meg ez a (hívjuk most úgy hogy) "account/win serial hozzáhegesztés" tudtommal konszumer notiknál is jelen van.
Amit céges használatra vesznek meg általában Pro kulcsot tartalmaz, tehát normál esetben amikor hozzákerül a nem céges felhasználóhoz normál gépként használja tovább.
Én értem, hogy a Linux a király és a Linux éve jön megint, de ne legyél ennyire elvetemülten fanatikus.
Valaki hibázott/benézett valamit mielőtt a gépet kiadta volna normál használatra, ennyi, felesleges rajta pörögni.
-
bossbob
tag
válasz szabonagyur #20 üzenetére
Persze ezen lehet elmélkedni!
Ugyanakkor tekintettel arra, hogy mennyi használt üzleti laptop forog az átlag felhasználóknál illetve a használt piacon, ezért egy nyugdíjazott céges gépet tekinthetünk hétköznapi használt gépnek.
Az hogy az adott vállalat erre nem figyelt oda, illetve hogy a Microsoft is ennyire körmönfontá tegyen egy használt laptop újrahsznosítását, már más kérdés.
Egyébként meg ez a (hívjuk most úgy hogy) "account/win serial hozzáhegesztés" tudtommal konszumer notiknál is jelen van.
[ Szerkesztve ]
A magyarok postájától ments meg uram minket! (MPL kivétel ezalól, mivel az külön entitást képez)
-
válasz Armagedown #18 üzenetére
Csak olyanhoz nem lehetne kulcsod akárhonnan
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
tag
Ebbe én is belefutottam egy használt T480s géppel, ami BIOS password-ös. Pontosabban, ez azt jelenti, hogy a BIOS security-related beállításai jelszóval védettek és nem módosíthatók, a többi BIOS menü használható.
A munkahelyi fiók problémájára a megoldás végül az lett, hogy egyszerűen a telepítéskor nem engedtem ki az Internet-re és így tudtam offline fiókkal telepíteni. Ezt követően eddig semmi problémába nem ütköztem. Win10 és Fedora is szépen megy vele.[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
-
bossbob
tag
Tudom ezen most sokan felkapják a vizet, de egy Linux minttel nem szivatná az ember magát ennyire és valóban 100%-ban tud rendelkezni a saját tulajdona/számítógépe fölött.
Kissé ironikus hogy régen a linuxról volt az a sztereotípia hogy mindenféle parancsot kell püföli a telepítéshez, ma meg már a windowsnál járunk itt egy hétköznapi használt laptop esetén.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Szakbarbár
aktív tag
Köszönöm a pontosítást. Szerencsére nekünk még nem volt olyan eset amikor a Microsoft segítsége kellett volna, de mi nem is értékesíthetjük a dolgozóknak a leselejtezett informatikai eszközöket.
GAndras85:
Én anno reméltem, hogy így az esetleg ellopott laptopok használhatatlanok lesznek, mert nem tudja telepíteni a céges email cím nélkül, de csalódnom kellett. Viszont ez így könnyítés azoknak akik ilyen gépet vásároltak, hogy működésre bírják.[ Szerkesztve ]
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
-
-
Egyből aktiválva volt ahogy újratelepítettem.
Mivel gyártói előtelepített Windows volt a gépen eredetileg, ez teljesen normális. Az aktiválási információ BIOS szinten érhető el.
Telepítéskor automatikusan rendbe kerül az aktiválás.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
-
Rendben sikerült MS fiókba bejelentkazni rajta?
Aktiválást nem zavarja ez a furcsaság? -
A céged Azure joined gépeket használ. A Microsofttal kell töröltetni, ha azt akarod, hogy ne kérjen MS acocuntot.
Az oobe/bypassnro pedig jó sok Win10 build óta használatos a local accountos telepítéshez...@Szakbarbár : Intune-ból nem biztos, hogy elég, lehet, hogy a MS-al is kell töröltetni (ticket a Microsoftnak) Ugyanez van a céges gépekkel , ha pl. alaplapot cserélnek bennük, hiába íródik át bele a gyártó által az eredeti serial, MAC, stb., az Azure AD valami olyan hash-t használ, amit nem lehet reprodukálni.
Ez ugyanaz, mint Androidon a FRP lock, meg iPhone-n az iCloud zár.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Szakbarbár
aktív tag
Az ilyen akkor fordul elő, amikor a gépek Microsoft Intune felügyelet alá kerülnek és Autopilottal telepítík.. Amikor a rendszergazda törölte a gépet eladás előtt, valószínűleg nem törölte az Intune Admin Centerből. Kérd meg a helyi admint, hogy töröltesse.
Ez a hozzászólás nem jöhetett volna létre elektromosság nélkül.
-
addikt
Nem a gépen van tárolva, hanem a Microsoftnál. Kérd meg a céged, hogy töröljék az Intune regjét a gépnek. Annak akinek van felhatalmazása 1 perces meló az SN ismeretében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Óra topik
- Digitális Állampolgárság Program
- OTP Bank topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Mobil flották
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10