- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Így lettem One-os FTTH-előfizető
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RawrrSoul: 70 ezer meg egy kicsi Liával...
- Roland861010: Negyven előtt: amikor már a pihenést is luxusnak érzed
- maross: Fogadalmak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAndras85
csendes tag
Nekem eddig 3 ilyen eset volt, és mindegyiknél sikerült a "trükkös" telepítés után belépni a saját fiókomba. Ebay-ről vásároltam ezeket a gépeket, és nem noname eladóktól (több ezres eladással rendelkező e-waste feldolgozó cégektől), mondanom sem kell, hogy a hirdetésben nem szerepelt ez a probléma és a hajlandóság arra, hogy segítsenek, az is minimális.
-
750lt1
senior tag
-
Doky586
félisten
igen vs nem
Csak azért mert nagy webshopokból vett felujított használt márkás számlára vett laptopk esetén is elő elő fordul néha ilyen kérdés.
-
hcl
titán
Korábban azt mondták itt, hogy igen.
Amit mi próbáltunk a selejtezett gépeken melóban, azon nem ment, igaz, nem sokat próbálkoztunk, ment a global supportnak a jegy, hogy akkor lehet is törölni, ha már elsőre nem sikerült
-
Doky586
félisten
Még mindig nem derült ki hogy beégetett Azure fiók mellett be lehet-e jelentkezni privát MS fiókba ilyen gépen?
-
szabonagyur
félisten
-
Pikari
veterán
Az hogy az adott vállalat erre nem figyelt oda, illetve hogy a Microsoft is ennyire körmönfontá tegyen egy használt laptop újrahsznosítását, már más kérdés.
Nem, ez azért van, hogy ne lehessen csak úgy használni egy üzleti gépet. Nem csak használt gép értékesítés létezik, hanem ellopják stb. őket, minél kevésbé lehessen használni.
Egyébként meg ez a (hívjuk most úgy hogy) "account/win serial hozzáhegesztés" tudtommal konszumer notiknál is jelen van.
Amit céges használatra vesznek meg általában Pro kulcsot tartalmaz, tehát normál esetben amikor hozzákerül a nem céges felhasználóhoz normál gépként használja tovább.
Én értem, hogy a Linux a király és a Linux éve jön megint, de ne legyél ennyire elvetemülten fanatikus.
Valaki hibázott/benézett valamit mielőtt a gépet kiadta volna normál használatra, ennyi, felesleges rajta pörögni.
A mikroszoft megvédi az igen komoly üzleti gépet. Esetleg távolról lekapcsolja, ha bűnöző vagy. A saját érdekedben.
-
bossbob
tag
Az hogy az adott vállalat erre nem figyelt oda, illetve hogy a Microsoft is ennyire körmönfontá tegyen egy használt laptop újrahsznosítását, már más kérdés.
Nem, ez azért van, hogy ne lehessen csak úgy használni egy üzleti gépet. Nem csak használt gép értékesítés létezik, hanem ellopják stb. őket, minél kevésbé lehessen használni.
Egyébként meg ez a (hívjuk most úgy hogy) "account/win serial hozzáhegesztés" tudtommal konszumer notiknál is jelen van.
Amit céges használatra vesznek meg általában Pro kulcsot tartalmaz, tehát normál esetben amikor hozzákerül a nem céges felhasználóhoz normál gépként használja tovább.
Én értem, hogy a Linux a király és a Linux éve jön megint, de ne legyél ennyire elvetemülten fanatikus.
Valaki hibázott/benézett valamit mielőtt a gépet kiadta volna normál használatra, ennyi, felesleges rajta pörögni.
Sajnálom hogy triggerelt a Linuxos téma, fanboj nem ettől leszek. Mindenki hasznája azt amit megfelelőlen vélelmez.
Mindenesetre érdemes megfontolni melyik rendszer felhasználó barátabb. -
bossbob
tag
A Windowshoz alapvetően három licenc típus létezik.
OEM:
Talán már átnevezték, de ez nem lényeg.
Ez a géphez kötődik. Korábban matricázták, ma már hardverből intézik el. Boltban elméletileg vásárolható még a matricás változata. Olcsóbb, mert a terméktámogatást a gépépítő adja a Windowshoz és nem a Microsoft.
A felhasználás típusához nem kötődik. Üzleti és fogyasztói gépeken alkalmazzák.Retail (bolti) licenc:
Teljes értékű, teljes árú termék. Korlátlan számú gépre telepíthető, DE egyszerre csak egyen lehet aktivált. Külön vásárolható meg, nem adják géppel. Magán felhasználók számára nincs nagy jelentősége.Volume Licensing (VL) licenc:
Kizárólag nagy felhasználók alkalmazzák.
Egy kulccsal sok gépre lehet telepíteni a Windowst. De erről korrekt nyilvántartást kell vezetni.
Magányszemély nem juthat ilyen licenchez. A jogosult felhasználó nem ruházhatja át ezt a licencet.Korábban például még a Windows 7 esetében több OEM gyártó VL licencel telepítette előre a Windowst. A termékhez adtak OEM licenc matricát. Ez alapozta meg a jogosult használatot. A termék gyártását tette egyszerűbbé a VL licenc használata.
Köszi a pontosítást!
-
Hieronymus
veterán
Persze ezen lehet elmélkedni!

Ugyanakkor tekintettel arra, hogy mennyi használt üzleti laptop forog az átlag felhasználóknál illetve a használt piacon, ezért egy nyugdíjazott céges gépet tekinthetünk hétköznapi használt gépnek.
A Windowshoz alapvetően három licenc típus létezik.
OEM:
Talán már átnevezték, de ez nem lényeg.
Ez a géphez kötődik. Korábban matricázták, ma már hardverből intézik el. Boltban elméletileg vásárolható még a matricás változata. Olcsóbb, mert a terméktámogatást a gépépítő adja a Windowshoz és nem a Microsoft.
A felhasználás típusához nem kötődik. Üzleti és fogyasztói gépeken alkalmazzák.Retail (bolti) licenc:
Teljes értékű, teljes árú termék. Korlátlan számú gépre telepíthető, DE egyszerre csak egyen lehet aktivált. Külön vásárolható meg, nem adják géppel. Magán felhasználók számára nincs nagy jelentősége.Volume Licensing (VL) licenc:
Kizárólag nagy felhasználók alkalmazzák.
Egy kulccsal sok gépre lehet telepíteni a Windowst. De erről korrekt nyilvántartást kell vezetni.
Magányszemély nem juthat ilyen licenchez. A jogosult felhasználó nem ruházhatja át ezt a licencet.Korábban például még a Windows 7 esetében több OEM gyártó VL licencel telepítette előre a Windowst. A termékhez adtak OEM licenc matricát. Ez alapozta meg a jogosult használatot. A termék gyártását tette egyszerűbbé a VL licenc használata.
-
szabonagyur
félisten

Ugyanakkor tekintettel arra, hogy mennyi használt üzleti laptop forog az átlag felhasználóknál illetve a használt piacon, ezért egy nyugdíjazott céges gépet tekinthetünk hétköznapi használt gépnek.
-
bossbob
tag
már a windowsnál járunk itt egy hétköznapi használt laptop esetén.

Nem hétköznapi használt gépről beszélünk, hanem egy céges gépről ami úgymond nem lett leválasztva onnan.

-
szabonagyur
félisten
Tudom ezen most sokan felkapják a vizet, de egy Linux minttel nem szivatná az ember magát ennyire és valóban 100%-ban tud rendelkezni a saját tulajdona/számítógépe fölött.
Kissé ironikus hogy régen a linuxról volt az a sztereotípia hogy mindenféle parancsot kell püföli a telepítéshez, ma meg már a windowsnál járunk itt egy hétköznapi használt laptop esetén.

már a windowsnál járunk itt egy hétköznapi használt laptop esetén.

Nem hétköznapi használt gépről beszélünk, hanem egy céges gépről ami úgymond nem lett leválasztva onnan.
-
hcl
titán
Az Enterprise kiadások nem kérik az online fiókot, csak azok, amit a tömegnek szántak

Csak olyanhoz nem lehetne kulcsod akárhonnan

-
Armagedown
őstag
-
hcl
titán
Ebbe én is belefutottam egy használt T480s géppel, ami BIOS password-ös. Pontosabban, ez azt jelenti, hogy a BIOS security-related beállításai jelszóval védettek és nem módosíthatók, a többi BIOS menü használható.
A munkahelyi fiók problémájára a megoldás végül az lett, hogy egyszerűen a telepítéskor nem engedtem ki az Internet-re és így tudtam offline fiókkal telepíteni. Ezt követően eddig semmi problémába nem ütköztem. Win10 és Fedora is szépen megy vele.Régebbi Windows 10 buildekkel ment ez, ha nem volt net, akkor helyi fiókot csinált, de az utolsó 10-ek és a 11 már asszem nem megy így, kell az OOBE-smacera :S
-
Bélabácsi
tag
Ebbe én is belefutottam egy használt T480s géppel, ami BIOS password-ös. Pontosabban, ez azt jelenti, hogy a BIOS security-related beállításai jelszóval védettek és nem módosíthatók, a többi BIOS menü használható.
A munkahelyi fiók problémájára a megoldás végül az lett, hogy egyszerűen a telepítéskor nem engedtem ki az Internet-re és így tudtam offline fiókkal telepíteni. Ezt követően eddig semmi problémába nem ütköztem. Win10 és Fedora is szépen megy vele. -
paramedic
aktív tag
-
hcl
titán
Tudom ezen most sokan felkapják a vizet, de egy Linux minttel nem szivatná az ember magát ennyire és valóban 100%-ban tud rendelkezni a saját tulajdona/számítógépe fölött.
Kissé ironikus hogy régen a linuxról volt az a sztereotípia hogy mindenféle parancsot kell püföli a telepítéshez, ma meg már a windowsnál járunk itt egy hétköznapi használt laptop esetén.

-
bossbob
tag

-
Hieronymus
veterán
Nem a megoldás okoz nehézséget.
Az a kérdés joga van a Microsoftnak bemondásra bármit is változtatni?
A lopott gépek "újrahasznosítását" is segítené a Microsoft, ha harmadik féltől származó megkeresés alapján intézkedne. -
hcl
titán
Pedig nem lenne nehéz megoldani a MS részéről sem... ez így nettó szívatás csak.
@Szakbarbár : Addig örülj

-
Szakbarbár
aktív tag
A céged Azure joined gépeket használ. A Microsofttal kell töröltetni, ha azt akarod, hogy ne kérjen MS acocuntot.
Az oobe/bypassnro pedig jó sok Win10 build óta használatos a local accountos telepítéshez...
@Szakbarbár : Intune-ból nem biztos, hogy elég, lehet, hogy a MS-al is kell töröltetni (ticket a Microsoftnak)
Ugyanez van a céges gépekkel , ha pl. alaplapot cserélnek bennük, hiába íródik át bele a gyártó által az eredeti serial, MAC, stb., az Azure AD valami olyan hash-t használ, amit nem lehet reprodukálni.
Ez ugyanaz, mint Androidon a FRP lock, meg iPhone-n az iCloud zár.Köszönöm a pontosítást. Szerencsére nekünk még nem volt olyan eset amikor a Microsoft segítsége kellett volna, de mi nem is értékesíthetjük a dolgozóknak a leselejtezett informatikai eszközöket.
GAndras85:
Én anno reméltem, hogy így az esetleg ellopott laptopok használhatatlanok lesznek, mert nem tudja telepíteni a céges email cím nélkül, de csalódnom kellett. Viszont ez így könnyítés azoknak akik ilyen gépet vásároltak, hogy működésre bírják. -
Doky586
félisten
Tehát a céges Azure fiók és privát ms fiók nem zárja ki egymást?
-
GAndras85
csendes tag
Ilyen esetben simán lehet használni a bypassnro-s telepítés után a saját microsoft accountot, nem akad össze. Sajnos sok külföldről behozott laptop le van zárva, és a cégeket pedig nem lehet elérni akiké voltak, így marad az alternativ megoldás
-
Hieronymus
veterán
Egyből aktiválva volt ahogy újratelepítettem.
Mivel gyártói előtelepített Windows volt a gépen eredetileg, ez teljesen normális. Az aktiválási információ BIOS szinten érhető el.
Telepítéskor automatikusan rendbe kerül az aktiválás. -
hcl
titán
Kb. a Core i óta az üzleti gépekben a BIOS-ban van egy Windows kulcs, szóval ha telepítesz, az helyből legális és aktív lesz. Ennyi előnye legalább van a MS monopóliumnak

-
plevips
tag
-
Doky586
félisten
Rendben sikerült MS fiókba bejelentkazni rajta?
Aktiválást nem zavarja ez a furcsaság? -
hcl
titán
A céged Azure joined gépeket használ. A Microsofttal kell töröltetni, ha azt akarod, hogy ne kérjen MS acocuntot.
Az oobe/bypassnro pedig jó sok Win10 build óta használatos a local accountos telepítéshez...
@Szakbarbár : Intune-ból nem biztos, hogy elég, lehet, hogy a MS-al is kell töröltetni (ticket a Microsoftnak)
Ugyanez van a céges gépekkel , ha pl. alaplapot cserélnek bennük, hiába íródik át bele a gyártó által az eredeti serial, MAC, stb., az Azure AD valami olyan hash-t használ, amit nem lehet reprodukálni.
Ez ugyanaz, mint Androidon a FRP lock, meg iPhone-n az iCloud zár. -
Szakbarbár
aktív tag
Az ilyen akkor fordul elő, amikor a gépek Microsoft Intune felügyelet alá kerülnek és Autopilottal telepítík.. Amikor a rendszergazda törölte a gépet eladás előtt, valószínűleg nem törölte az Intune Admin Centerből. Kérd meg a helyi admint, hogy töröltesse.
-
eldiablo
addikt
Nem a gépen van tárolva, hanem a Microsoftnál. Kérd meg a céged, hogy töröljék az Intune regjét a gépnek. Annak akinek van felhatalmazása 1 perces meló az SN ismeretében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- GTA VI
- Formula-1
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Szeptember 22-én érkezik Kínába az Oppo Find X10 trió
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Windows 11
- További aktív témák...
- Insta360 X5 Essentials Bundle Garanciális 2028.07.08-ig
- LENOVO IdeaPad Pro 5 14IRH8 Szürke Laptop (14"/Core i5-13500H/32GB/1024 GB SSD/RTX3050 6GB/Win11pro)
- Katana 15 HX 15.6" FHD IPS i7-14650HX RTX 5070 32GB 512GB NVMe gar
- Felbontott! 0 Perc- 100/100. WD Black SN7100 4TB Nvme SSD PCIE 4.0
- Felbontott! 0 Perc- 100/100. WD Black SN8100 2TB Nvme SSD PCIE 5.0 akár 14900MB/S
- Apple Watch Series 10 97% 46MM Cellular (1év Garancia)
- Add el nekünk!Apple iPhone 16e/16/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Thermalright Peerless Assassin 120 Vision ARGB Black
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel