Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
KubanitoS
veterán
Lehet, ez már volt egy párszor, de nem tudjátok miért szaggat be rohadt durván a játék, amikor belépek egy-egy új helyre, talán az autosave alatt? Nem a géppel van a gond, az biztos.
-
-
LÁZ
addikt
válasz
whiteman0524
üzenetére
engem asszem Riverwood-ban talát meg egy vámpirvadász, hogy menjek, mert sz@rban a haza

-
válasz
whiteman0524
üzenetére
Hogy érted, hogy szintkorlátos? Van egy ajánlott szint, amin érdemes elkezdeni, de egyébként rád van bízva. A Dawnguard úgy kezdődik, hogy elszaporodnak a városokban a vámpírtámadások. Idővel a füledbe jut, hogy az emberek valamiféle Dawnguard-or rebesgetnek. Ekkor célszerű egy-két városi őrtől tudakolózni, hogy miről is van szó.
Én mondjuk tök véletlenül bukkantam rá, épp azon a környéken hajkurásztam vmi lókupecet.

-
A Dawnguard az mikor aktiválódik? Megszereztem Steam-en és amikor betöltöm a legutolsó metésem (igen a dawnguard.esm is be van pipálva indításnál) nem történik semmi se. Már megszoktam hogy a Bethesda-s játékoknál ha élesítesz egy DLC-t, és legközelebb betöltesz egy játékállást akkor feljön egy új Quest üzenet azt lehet csinálni. De itt semmi se történt. Amúgy 41-es vagyok éppen, szóval az nem lehet gond. Tudom hogy szintkorlátos.
-
kiskornel
addikt
Mégcsak fent az iránytűben se jelölte, merre kellene menni. Ez azóta volt, mióta kitaláltam, az összes küldit bejelölöm, hogy amerre járok mutassa az útba esőket. Erre elkezdte elhagyogatni a jelöléseket. De sokszor visszatöltöttem, és egyszer csak megjavult.
Mióta nem virágbolti verzióval játszok, hanem megvásárolttal, tele van bugokkal... pedig a teljes cuccot a steamról töltötte le, semmi nem ment DVDről telepítéskor. Esbern összes hangja hiányzik... ha nem olvasom ezt a hszt, nem is tutdam volna továbbmenni: [link]
Köszönöm az infot.
-
persil
nagyúr
Sziasztok, lenne egy kérdésem azokhoz, akik már nyomták a dawnguard-ot-
SPOILER lehet egyeseknek, szóval, ha nem ismered a story-t, akkor inkább ne olvasd el.
Az első küldetés helyszínén(dimhollow crypt) az egyik teremben, ahol vámpírok és draughr-ok harcolnak, van két oldalt egy-egy ráccsal zárt kis folyosó. Alapból sötét és csak akkor gyulladnak ki a fények, amikor a láncot meghúzva kinyitjuk a rácsot.
Na a lényeg, hogy az egyik oldalon a folyosó végén nincs kincs, csak egy szarkofág , amiből egy draughr ront ránk. Viszont jobban szétnézve két oldalt(a rácson túl, ahová nem érünk el) vannak mágikus fegyverek.(nálam egy íj és egy buzogány, de lehet ez random) Ezeket hogy lehetne felszedni, vagy eleve esélytelen? -
kiskornel
addikt
Blackreach-ben nem jelzi azt, hol van az Elder Scroll fellelhetősége. Hiába jelölöm be a kib***ott küldetés cuccosba... valójában csak az van bejelölve, erre sehova nem rak nyilat térkép local nézetében. (most én mondom, hogy hülye bugfészek az egész játék).
Valaki megmondaná, melyik bejáraton (mi a neve local nézetben) kell bemenni ahhoz a szerkezethez Blackreach-ben.
Megnéztem a Wikit, de csupán a lényeges cuccot felejtették ki a doksijukból.Előre is köszönöm...
-
Xerxész
őstag
válasz
Varlaisaran
üzenetére
Áh, szó sincs arról, hogy én csinálnám.
Egy teljes élet kevés volna rá, hogy megtanuljam/megértsem, hogy mi mit jelent és hogyan kell úgy működésre bírni, ahogy én akarom.
Inkább csak reménykedem benne, hogy hozzáértő személyek esetleg átírják még kiszámíthatatlanabbá az ellenfelek működését. De sajna ilyen modot még nem találtam.
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
Xerxész
üzenetére
A programozáshoz én sem sajnos, csak a moddoláshoz, de ide pont ez kell.
Creation Kit-el mindent megtehetsz. Korábban irtam is erről pár sort. CK szemszögéből minden egyes "item" egy-egy egység, egy ID. Ez lehet egy szem kövecskétől Alduinon át egy script, egy textura, egy bármi. Innentl kezdve ezekkel, és a CK scriptelési lehetőségeit használva bármit megtehetsz, persze meg kell tanulni a módját, ami rohadt nehéz, de elnzve sok kmoly modot, én azt gondolom megéri.A scriptelés mint olyan, nem olyan egyszerü hogy van alduin, és neki meg van irva (scriptelve) hogy mikor hova repül mit csinál mit mond stb. Meg vannak számára adva viselkedés/tevékenység/harcmodor stb minták, ezek is egy-egy individuális egységet képeznek, ezek az AI package-ek. Ezekből legószerüen van összeállítva a tényleges forgtókönyve, de az is részben dinamikus, vagyis külső tényezők ideiglenesen megváltoztathatják. Evvel voltaképp bármilyen komplex scriptelés megoldható egy lénynek, ez képességeden és kreativitásodon mulik.
Ilyetén unscriptelni nem lehet. Ha ténylegesen unscriptelsz, kapsz egy egy helyben álló lényt ami nem csinál semmit.
Ha ezt ugy érted hogy ne legyen "scriptelt", repetitiv, kiszámitható stb a viselkdése, akkor a fentiek alapján ere van lehetőséged. Már az Oblivion is egész komoly Ai-val és belső, saját scriptnyelvvel rendelkezett, a Skyrim Papyrus compliere még durvább ennél is, ezzel együtt a lehetőségek száma is. Mondom ezt azért mert nagy fába vágnád a fejszéd, viszont tuti hogy megéri. Én személy szerint alap dolgokat tudok megcsinálni benne (ütköztetések, lekérdezések, alap dialogusok stb), de látom hogy mások mire képesek vele... szoval végszóként igen, CK-val bármit meg lehet. -
Xerxész
őstag
válasz
Varlaisaran
üzenetére
Értem.
Nem konyítok a programozáshoz, ezért valószínűleg hülyeség lesz a kérdésem, de pl. a Creation Kit segítségével lehetséges a scriptelt állatok/lények/emberek/sárkányok unscriptelése? Ha igen, ez mennyire randomizált viselkedést jelent? -
Varlaisaran
senior tag
válasz
Xerxész
üzenetére
Dehogy nincsenek
Ugyanolyan AI package-ekkel működnek mint bármi más "gondolkodó" lény. Alapvető mozgás/utvonal/reakció mintákból válogat, ezeket esetleg helyzettől függően randomizálja. Megfigyelheted a viselkedésüket. Adott egy sárkány amelyik épp észrevett. Te mozgolódsz egy bizonyos terepen, a sárkány Ai-ja pedig meghatároz leszállóhelyeket, mintaszerü a viselkedése: landing animation-> körülnéz->támad->felszáll. Ha elkergeted és felszáll, de te a közelben maradsz, mindig ugyanazokra a helyekre száll vissza le. A fejed felett is meghatározott utvonalakon (patrol route) halad, szinte előre lehet tudni mikor mit fog csinálni. Ebbe belevisz némi randomizációt függően attól hogy te esetleg helyet változtattál, sebezted őt, ha igen mennyire (tud e még repülni) stbstb. Ugyanígy a sárkányok leszálló pozíciói (pl városban, de van ahol szabadban is vannak) is statikusak, vagyis scripteltek, ezek a "dragon perch"-ek, ami tulképp egy marker a sárkány számára, ahová leszállhat.
Ugyanugy scriptelt, csak kifinomultabb mint Oblivion alatt - a többi marketingduma. Ott a CK mindent elárul. Akit érdekel, az kis ráfordítással is simán megérti a működését.Hogy kicsit Todd javára is szóljak, igen, az AI messzemenően javult, legalábbis a scriptelés lehetőségeit illetően. De ez szerintem érezhető pl Obli után.
-
-
Xerxész
őstag
válasz
Varlaisaran
üzenetére
Scriptjük? Nem az van, hogy a random sárkányok nincsenek scriptelve? Todd Howard mindenhol ezt hangoztatta. És az lett volna jó, ha a többi lény sem lett volna scriptelve.

(#10083) MasterDeeJay
Nagyvárosokra gondolsz? Ha oda is utánad megy, az nem az Open Cities Skyrim mod hatása? Úgy tudom, pont ez az egyik jellemzője, hogy mivel a nagyváros is a vadon része, a sárkányok ugyanúgy lecsaphatnak a városban, akár kinn a szabadban. Alapjáraton nem támadnak nagyvárosban, nem? -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha kifizeted, nem kerülsz börtönbe, csak az "őrszobára". A lopott cuccokat előtte tedd le vhol, mert azokat elveszik, de a többi megmarad. (Igaz, azok a börtönben is.)
-
válasz
Varlaisaran
üzenetére
Nekem első végigjátszáskor Solitude-i házamnál az ajtóból lógott ki a feje mint valami ajtódísz. A teste meg valahol a falban remegett. Eleve furcsa hogy városba is utánam jött az épületek közé. A mostani játékomnál még nem próbáltam de biztos a patch-ek javítottak valamit.
Más:
Van egy rakás vérdíj a fejemen (legnagyobb 3600, meg pár helyen apróságok), ki szeretném valahogy fizetni börtön nélkül úgy hogy megmaradjon mindenem. Hol/hogyan tehetném meg? -
Varlaisaran
senior tag
válasz
Xerxész
üzenetére
Át tud jönni a fákon, de csak fent, ahol azoknak nincs collisionjük. Ha meghaladja az adott fát, akkor viszont át tud jönni rajta, mitöbb sokszor egy viskón, kőfalon át is dughatja a fejét. Ahogy elnéztem a scriptjüket, nem is akarnak átjönni, csak ha legyengültek és nem birnak már röpködni. Ordenáré parasztság volt ezt így megcsinálni, bár másik oldalról nézve még egy sima humanoidot sem tudnak megcsinálni -collisionözés szemszögéből- rendesen nemhogy egy ilyen bonyolult dögöt.
-
KubanitoS
veterán
Nem tudom, hogy ezzel most újdonságot mondok-e, de ma kijött a Skyrim-hez a Hearthfire nevű DLC. Beszerezni nekünk természetesen nem lehet, mivel régiókorlátos. Gondolom később majd megjelenik az ismertebb onlány boltokban digitális formában.
Ha már írok: Skyrim akció van GMG-n.
Dawnguard 10.5 Euro a következő voucher kóddal: GMG25-EVFWS-4Z4ZN
-
Törzsúr
senior tag
Sajnos ha hazaküldöm a követőmet és felveszem a küldetést akkor is megtámadnak. És az is vicces, hogy Rift-i őrök éppen Durakot verik Riftenben (amikor felveszem a küldetést!) Nem igazán értem, de már fáradt is vagyok kitalálni... majd holnap!

-
Törzsúr
senior tag
Elindulok a Dawnguard Fort felé, hogy belépjek, de mikor megérkezem nekemtámadnak.
Pedig nem vagyok vámpír. Találkozott már valaki ilyen problémával? Vagy mi lehet az oka? -
Törzsúr
senior tag
Hallottátok már?
Malukah
Szerintem nagyon zsír, jobb mint a játékban a fogadókban...
-
Angelo69
senior tag
Valakit nem érdekelne egy Skyrim dlc jó árban?

-
kiskornel
addikt
Igen-igen.
Ezért is mondom: az eleje a legkúlabb, amíg gyenge vagy. És a történetet mielőbb meg kell kezdeni, hogy minél több sárkányos összecsapás legyen már akkor. Míg gyenge a főszereplő, igazi szívdobogtató a harc, és nem csak 1-2-3 percig tart.(#10064) Xerxész: a lecsapást úgy értettem, mint a sas. Lecsap, felkap, és elhurcol, majd leejt. Egyszer volt ilyenem. De volt, hogy a mellettem vagdalózó óriást kapta fel...
"Hát harapni és/vagy szájba venni tudnak-e?" - az rossz hír, mert akkor meghaltál, és épp a halál utáni videot mutatja. Harapni meg úgy harap, mintha egy kamerát harapdálna...
-
-
Xerxész
őstag
válasz
kiskornel
üzenetére
Köszi az infókat.
Nem nagyon harcoltam még sárkánnyal, mert a legtávolabbi pont, amíg elmentem a játékban, az az első történet szerint scriptelt sárkány volt a whiteruni nyugati őrtoronynál. Azt is kisebb-nagyobb segítséggel terítettem, pontosabban terítettük csak le. Még mindig szöszölök a modokkal, addig nem vagyok hajlandó érdemileg játszani. 
Lecsapás alatt mit értesz? Fizikailag a szárnyával csap le vagy...?
Felkapni és ledobni? Király! Reméltem, hogy lesz ilyen is.
Hát harapni és/vagy szájba venni tudnak-e?
-
kiskornel
addikt
válasz
Xerxész
üzenetére
"simán átszáll/átgyalogol a fákon?" - nem.
Sőt, a játék kezdetén, mikor bazi gyenge vagy, és már zaklatnak a sárkányok, és fél órán keresztül kell nyilaznod, meg fika varázslatokkal támadnod, akkor az erdő elég jó helynek számít arra, hogy ne jöjjön utánad. Lecsapni is tud a sárkány. Felkapni és ledobni. De azt csak akkor, ha még harmat gyenge vagy.
-
válasz
Xerxész
üzenetére
Nem, a fákon azért nem megy át. Legalábbis én már többször is harcoltam velük ilyen erdős részen. De általában nem száll le, csak "tisztásokon". És ha leszállt akkor onnan nem nagyon mozdul, csak fújja rád a tüzet/jeget. Persze ha nagyon lesebzed akkor elkezd mászni, de én még nem találkoztam olyannal hogy átmászott volna a fákon.
-
Xerxész
őstag
válasz
Varlaisaran
üzenetére
Ez is új dolog volt nekem, mivel odáig még sosem mentem el a játékban, hogy unscriptelt sárkányokkal küzdhessek.

Eszerint pl. ha egy erdőben kap el egy sárkány, akkor simán átszáll/átgyalogol a fákon?
Eddig csak olyan videókat láttam, ahol nyílt vagy viszonylag nyílt terepen támadott a hüllő... -
Varlaisaran
senior tag
Még undorítóbb hogy a sárkányoknak nincs clippingjük, vagyis átrepdesnek meg másznak mindenen még a földön is.
-
Én azt útalom amikor feltűnik egy sárkány elkezdek vele harcolni, majd felszáll de közben "beleakad" egy medvébe, vagy egy rozmárba, vagy egy nyúlba (tökmindegy valamilyen állatba) és 500 méterre tőlem elkezd vele harcolni... Én meg caplathatok utána..
Már nem egyszer volt olyan hogy ez zsinórban kétszer is lejátszódott. Felszállt a sárkány, összeakadt egy akármivel fél kilométerre tőlem. Mire odaértem a sárkány kinyírta a delikvenst megint fölszállt, majd megint elment a fenébe mert meglátott egy medvét a horizonton és az érdekesebb volt a számára mint a dragonborn 
De olyan is volt hogy fölszállt, és szintén nem a közelben meglátott 3 troll-t, elkezdett velük harcolni és mire odaértem a trollok kinyírták a sárkányt. LOL..
De a legidegesítőbb az volt hogy hiába ugráltam a hullája mellett nem szívtam magamba a lelkét, tehát nem "égett" el... mivel nem én nyírtam ki... gondolom azértAzért ezzel igazán kezdhetnének már valamit, 5 sárkányból 3-szor mindig lemegy ez az egész.
Értem én hogy ezzel a játék próbál a "realitásra" gyúrni már amennyire beszélhetünk erről egy ilyen játéknál, csak az a baj hogy 25 méterenként mozog valami az erdőben amire egyből ugrik nálam a sárkány mert érdekesewbbenk találja a karakteremnél 
-
-
kiskornel
addikt
válasz
zuzu000
üzenetére
Én a one hand-dal jártam így. Megindulok az áldozat felé, már nem is nyomom előre, ez meg csak megy-megy. És azt veszem észre, hogy a falnak ütköztem, pedig nem nyomom az előre gombot, csak az előre és ütésnél "sinen csúszik" előre, miután felengedtem a W gombot.
Ez azóta van, mióta az egyik perket bejelöltem. Ha nem erre gondolsz, akkor nem szóltam. -
zuzu000
őstag
Arra, hogyha amikor számszeríjjal akarok harcolni, a karakterem elkezd sínen csúszni, van valami megoldás?
-
Bendőke
tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Néha előfordul hogy vámpírok támadnak meg embereket mint valami banditák, érdekes módon engem néha barátként kezelnek.
Velem a forswornok viselkednek így, nem támadnak meg, sokszor még akkor sem, ha bemegyek a táborukba, csak közlik, hogy menjek arrébb, mert túl közel vagyok. Ezek szerint nem egyedülálló eset. Szerencsére - a forswornoknál mindenképpen - el lehet érni, hogy támadjanak, ha elég sokáig piszkálom őket.
-
persil
nagyúr
válasz
Xerxész
üzenetére
"mint fél óra alatt kimaxolni magad kovácsolással, meg enchanttal, azt' a legnehezebb ellenfelet is egy csapással leteríteni."
Igazából ez a rákfenéje a 3 "újabb" elder scrolls játéknak. Gyárilag ha tisztán csalás nélkül játszol, akkor is a főszál felénél már leteríthetetlen a hős. Ha még pluszba gyakorolsz ezt-azt, meg nyomod a mellékküldetéseket, kalandozol(amik ugye egy sandboxban a sava-borsát adják) akkor pikk-pakk túlfejlődsz.
Ezt a realitás cuccot majd megnézem, most, hogy fellángolásból újra felraktam a játékot és elkezdtem a régi mentésem, megjött a kedvem is

Néhány(néhány... ) helyszínen, egy jó minőségű fülessel, a hangok, zenék és a látvány együtt valami elképesztő hangulatos... Ezer sebből vérzik a játék, de a hangulatra egy rossz szava nem lehet senkinek, mert egy-egy helyszín, vagy jelenet szó szerint áll leejtő. -
Xerxész
őstag
válasz
persil
üzenetére
Ha felrakod a realitás modokat (szükségletek, hipotermia, teherbírás, sebesség, fényviszonyok, időjárás, stb.) biztosíthatlak, hogy Adepten is úgy meg fogsz izzadni nem túl erős ellenfelek ellen is, hogy az nemigaz.
Sokkal élvezetesebb így játszani, mint fél óra alatt kimaxolni magad kovácsolással, meg enchanttal, azt' a legnehezebb ellenfelet is egy csapással leteríteni. Ez a "vérpisti-módszer".

-
persil
nagyúr
Ja okés, én azt hittem, hogy valami mod, hogy nehezebb legyen

Emlékszem, amikor még a morrowind-ben okozott problémát már a főszál felénél félisten volt a karakter és senki nem nyújtott kihívást, akkor egy modban végre bekerült a nehézséet állító csúszka és fel kellett tolni maxra, hogy értelme legyen a harcoknak

-
-
persil
nagyúr
Srácok, a fő történeti szál végeztével mehet tovább a móka, mint az előző két rész esetében is?
Illetve másik kérdésem, hogy tudtommal a dawnguard quest sorozathoz legalább 10-es karakter kell. Ez mennyire skálázódik a karakterrel? Előszedtem egy régi mentésemet, azt szeretném folytatni, most 16-os. Ezzel még éppen lesz benne valami kihívás(adept fokozaton játszottam anno) vagy bele se kezdjek már? -
törölt tag
válasz
Vistaboy
üzenetére
GMG-n talán még így is jobb mert szinte állandóan van 20-25%-os kupon és nem kell variálni. 15EU lényegében ami 4317Ft-ra jön most ki.
De az infot azért köszi

Jobban szeretek már netről kulcsokat venni mert az itthoni árak szörnyen lehúzások sokszor csak, hogy 1-1 igazgató új BMW-t vagy Audi-t vegyen magának.
-
Vistaboy
veterán
Október 12-től lesz nálunk kapható a Dawnguard DLC dobozos kiadása. Sajnos ebből is látszik, hogy a hazai régiókban megy a nyerészkedés ezerrel, hiszen a Steamen meg lehet venni 20 USD-ért (Ami ~4.500 HUF), itt meg 6K + postaköltség.

Szóval aki szeretné megszerezni, az inkább Steam-en keresztül vegye meg, igaz, ehhez kell egy olyan ismerős, akinek van US vagy UK accountja, mert nálunk nem elérhető.
-
válasz
whiteman0524
üzenetére
-
Én az Oblivionban anno véletlenül kaptam el valamelyik barlangban az egyik vámpírtól a kórt, de azonnal mentem is gyógyítani magamat. Engem valahogy abszolúte nem vonz ez az éjszakai élet meg a "vadászat"
Sőt általában nappal szoktam menni, és ha bóklászni kell, akkor pedig direkt előretekerem az időt ha éppen este van, mert többnyire az orromig se látok.
A fáklya meg a hasonló cuccok meg nem jók, mert állandóan cserélgetni kell a kézben ha beleboltlok valami ellenbe. -
válasz
SalvadorLynx
üzenetére
Nálam is ezt csinálta, ezért a megbeszélt találka időpontjában másnap elmentem hozzá, és akkor neki is állt a dolognak, helyesebben elkezdett rohanni a randi helyszíne felé, én meg utána. Útközben kántálta a gyógyító igéket, oszt mire a hídhoz értünk, már tiszta is volt a lelkem, mint a ma született hó.

-
SalvadorLynx
aktív tag
Ki akarom magam kúrálni a vámpírságból. Elmentem Falionhoz, megbeszéltük a randit, de jelent meg. Most hiába megyek vissza a házához mert nem tudom újra megkérni. Vmi ötlet? Esetleg cheat?
-
Xerxész
őstag
Nagyon durván sok grafikai moddal toljátok...mondjuk a ti gépeitek el is bírják ezeket. Nekem csak a hivatalos HD pakk, a Skyrim HD 2K Textures, Skyrim Realistic Overhaul, Lush Gass, Lush Trees, W.A.T.E.R., Real Ice, Better Dynamic Snow, Real Rain, ApachiSkyHair, Elaborate Textiles, Eyes of Beauty van fenn és már ezektől is megizzad a gépem.
És amelyikből van, azokból is az 1024K verzió... -
torma1981
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én is Nexus-ost használom. Csak láttam van több féle is.

-
válasz
torma1981
üzenetére
Nexus-os modmanaggert, elég egyszerű használni. [link]
Open cities volt korábban oblivionhoz is, kiveszi az összes kaput a város körül és nincs töltés. Questeknél tényleg gáz lehet és persze semmi olyan moddal nem megy ami várost piszkálja. -
torma1981
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Jaja láttam. Tök szépek lettek így a városok. több fa, több ház. Nagyon jó.
Melyik mod manager-t használod? Hihetetlen mennyi profi mod van. Mintha a fejlesztők csinálták volna.Az Open Cities mit takar? Nincs töltés ha bemész? Az elég komolyan belenyúl a játékba. Scrip-t lehet nem szereti.
-
válasz
torma1981
üzenetére
A HD town az inkább csak textúra, míg a Towns and villages enhanched az már belenyúl rendesen. (meg Solitude Dock) Ha meg mégis több minden lenne benne akkor betöltési sorrend úgyis elrendezi.
Monster mod, és birds of skyrim fent van. Monsterestől lehet megszabadulok, sok olyan van benne ami nem szép és nem illik bele a játékba.
Nekem leginkább csak nagy nyílt terepen, vagy fast travelnél dob ki. Nincs benne semmi rendszeresség, tehát nem reprodukálható hogy adott ponton dobna ki. Azaz kidob, betöltőm újra a mentést és ugyan arra megyek nem dob ki. Leggyakoribb pont Riftennél a városból ha kimegyek a tó fele, na ott lépked ki sokszor.
Korábban volt fent open cities, azt sehogy nem tudtam működésre bírni pedig sokad dobna az élményen. -
torma1981
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Én amit tudtam pl a a textúrákat manuálisan másoltam be a játék könyvtárába. Azok nem nagyon okozhatnak kilépést max leterhelik a gépet.
-
torma1981
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Szia!
A Town modoknál nincs ami üti egymást? Látom fent van a HD- Town mod is meg valami másik fajta is. Ezek nem írják egymást felül? Nekem most lekopogom kb 3 óránként lép ki. Majd hazamegyek akkor átnézem jobban a mod listádat azt lehet töltök le még én is.

Nekem ezek okozták a legtöbb kilépést.
Skyrim Monster Mod,
Real Wildlife Skyrim,
SkyTEST Realistic Animals and Predators,
Birds of Skyrim. -
válasz
Skyhunter
üzenetére
Köszi!
A víz visszatükröződésén csökkentettem, lehetne szebb is de kevés rá a kártya. (nem 8192x8192-as felbontás van beállítva iniben hanem csak 4096-os)
Feltenném szívesen a kész moddolt data könyvtárat de az a gáz hogy majdnem 20gb az egész.
Modok listája: [link] [link] [link]
Ezeken kívül van még a saját enb+fxaa, meg pár apró mod amit csak kézzel másolgattam be. Ha ütközés volt akkor mindig a jobb minőségűvel írattam felül a fileokat. Ja és persze ini fileok is átírva. uGridsToLoad=7 ami gáz de így is nagyon gyakran kilépked a játék. A modok sorrendjét is hosszas kisérletezéssel csináltam meg, van pár olyan mod ami inaktív (lightning, weather) és van ami bent van de nem működik (map objective szinezés). Ami nem működik quest jelenleg az a főszál (kikapcsolva, de elindítható) illetve nekem beragadt 2 mellékquest. (Egyik Windhelm-ben valami gyilkost kell keresni, a másik meg valami befejezett küldetés csak ottmaradt hogy le kell adni) -
Skyhunter
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Gyönyörű a látvány....az a zöldes víz hátborzongatóan jól néz ki. gratula.
Feltehetnéd az egész Skyrim mappádat, vagy azt, hogy milyen modokat használsz és milyen sorrendben töltöd be.

-
kiskornel
addikt
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Én is erre tippeltem. Köszönöm, hogy megerősítettél benne. Nos, most 7-nél tartok, mert a 9-nél még mindig csak úgy "kilépett". 11-nél sűrűbben.
Úgy néz ki, ezzel az értékkel már nem csinál ilyeneket.
Ezen cikk alapján mindig csak 1 szintet (11,9,7, stb) lehet visszalépni a "refreshini"-vel. Ha többet lépek vissza, be se tölti az elmentett játékot, töltés közben kilép.
szerk: azért arra jó volt, hogy megtudtam milyen megizzasztva a videokarim.
-
-
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nagyon jól néz ki

Be kell szerezzek egy új vasat
-
-
Xerxész
őstag
Nekem is egyre gyakrabban fagy meg és lép ki. Több mint 50 mod van már fenn, komolyabb játékmenetet módosítók is, grafikaiak is...lehet, hogy ezért, lehet, hogy másért...nem tudom.
Gondolkozom egy újratelepítésem is, bár nem tudom, az segítene-e. -
kiskornel
addikt
Azért bőven van itt a fórumon erre példa:
(#9797) Skyhunter
(#9871) Xerxész
(#9782) bartuccNekem azóta csinálja, mióta a Skyrim.ini-be csesztettem a uGridsToLoad -ot. Úgyhogy a leírások szerint megyek vissza alapállapothoz (mert egyszerre csak 1-et lehet visszalépni).
-
kiskornel
addikt
Na nagyszerű. Most már 2-jára lépett csak úgy ki játék közben. Nem tapasztalt valamelyikőtök ilyesmit. Csak úgy minden nélkül kilép.
-
válasz
HCgamer
üzenetére
Ahogy vámpírrá válsz, nem fognak szeretni a Dawngurad kastélyban, de azt azért elmondják (bár máshonnan is meg lehet tudni - Rising at dawn quest aktiválódik), hogy a gyógyulás érdekében fel kell keresned egy bizonyos Falion-t, Morthal-ban, aki tud rá gyógymódot.
Szerk.: Cure Disease addig hatásos csak, amíg nem válsz teljesen vámpírrá. Ez a fertőzést követő harmadik napon áll be.
-
HCgamer
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémán, hogy felraktam a DLC-t és egy küldetés során vámpír képességre tettem szert, csak az a baj h nem szeretnék az lenni, mert az életemet szívja lr a napon...
Nem tudom, hogy hol lehetne ezt visszaállítani, hallotam olyat, hogy van egy karakter a játékban, aki ezt eltudja törölni, valaki esetleg tudna segíteni?
Előrei is köszönöm! -
válasz
Xerxész
üzenetére
BSA-ra én is rányomtam de nem sok file-t konvertált át. Csak a modokra érdemes rányomni, hivatalos fileokra nem. (update, hd patch, dawnguard...)
Nincs nagy jelentősége, de ha van türelmed akkor nyomhatod. (kicsomagolja a bsa-kat majd vissza!)K_mester
Tudom néha kicsit sok már nekem is a sharpen, viszont éjszaka megyek szinte mindíg akkor meg nem látszik annyira. Szerencsére a fxaatool-al menet közben állíthatom, legjobb lenne napszakfüggően változna. -
törölt tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nekem mintha a Sharpen egy kicsit túl éles lenne. A fákon lehet látni a fehér pontozódást ami erre utal (szvsz).
-
Xerxész
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A BSA fájlokat is érdemes újratömöríteni?
Én csak a Textures mappát választottam ki... -
-
Xerxész
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
És ezt hogy kell uninstallálni, ha mégsem válik be?
-
torma1981
veterán
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ohh köszike. Holnap megnézem.

Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egy teljes élet kevés volna rá, hogy megtanuljam/megértsem, hogy mi mit jelent és hogyan kell úgy működésre bírni, ahogy én akarom.

Megpróbálom!
Értem én hogy ezzel a játék próbál a "realitásra" gyúrni már amennyire beszélhetünk erről egy ilyen játéknál, csak az a baj hogy 25 méterenként mozog valami az erdőben amire egyből ugrik nálam a sárkány mert érdekesewbbenk találja a karakteremnél

)