Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
TCL LCD és LED TV topic téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maksifül
senior tag
válasz
rainman72
üzenetére
Köszönöm.
Sajnos az új modellekben már nincs Onkyo sem. Gondolom, a cég csődje miatt.
Volt amúgy JBL-lel szerelt modell. -
nOvOp
senior tag
válasz
rainman72
üzenetére
Nem, de visszavittem. Megmutattam mi a hiba és simán visszavették. Az üzletben meg azt mondták, hogy nem én vagyok az első aki visszaviszi (többet vittek már vissza más-más hibával), így nem mertem bevállalni ezt a márkát. Helyette Hisense (55U7HQ) lett. Lehet rosszul döntöttem és addig kellett volna hazahoznom egyet, amíg nem jó
Nem tudom. Egy valamire rájöttem, egyik sem tökéletes ebben az árkategóriában
A mostaninak is frankó képe van, de ha egymás mellett lenne a 2 tv, akkor lehetne megmondani igazán 
@mikrofon: persze hogy nem. De azt hiszem sokan vannak, akik nem szeretnek ennyi pénzért hibásat kapni.
-
sztomi1981
tag
válasz
rainman72
üzenetére
Igen, ez működött, köszi.
Ha megnézem akkor 1080-at ír ki, a menüben meg csak HD-t mutat, ez fura, de akkor működik és jól is néz ki. Tegnap megnéztem a Life c filmet flixen, sima FHD-ban és marhajól nézett ki, tényleg tök más a fekete egy IPS után már a C635-ön is. Ráadásul még semmit nem álllítottam rajta... -
atee_13
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Ezt megérteném, ha a forrás nem ugyan az lenne már évek óta és előző TV nem volt ilyen gondom. Minden tök ugyan az csak a TV változott. Almás TV jó éles, Youtube 4k hdr stb tesztek jók.
// akinek szintén 835 van és van TV GO ja egy meccsen megtenné, h belenéz sport móddal elsőnek, h hasonló e az eredmény? Vagy én kifogtam valamit?
-
atee_13
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Itt nem a szín a probléma. Gyakorlatilag elmosódott olajpacák mászkálnak a pályán. Régóta nézek focit eddig meg tudtam ismerni a játékosokat mezszám nélkül. De jelenleg annyit tudok leszűni, h melyik csapat és hogy fekete vagy fehér a játékos (és ez nem rasszizmus
).Végigpergettem az összes képmódot már, de érdemben nem javult a helyzet.
-
sztomi1981
tag
válasz
rainman72
üzenetére
Igen, de a netflix túl van árazva, azért vettem lejjebb, nem a tvn múlik. A disney, hbo, prime, showtime töredèke, ès azok között is van uhd. Inkabb rájuk költöm megtakarítást. Amugy 1 hónappal ezelőttig prèmium csomagom volt, de tènyleg inkàbb csak az elvek miatt vettem lejjebb... lènyeg hogy a full hdnak ígyis mennie kellene de nem akarja...
-
válasz
rainman72
üzenetére
Szerintem a januári sajtóanyagok nem voltak pontosak, elkezdték a cikket a C845-tel, és sutyiban áttértek az egész idei szériára, ahol már a csúcsmodellekre írták, hogy
"With approximately 2,000 local dimming zones bringing high contrast and up to 2,000 nits’ peak brightness to images, TCL’s light control algorithm helps reveal extraordinary detail."
Férreértettem, nem voltam elég figyelmes.
-
chatran
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Hm, érdekes amit írsz, a korábbi LG TV valóban IPS-es. A monitorom egyébként egy 144Hz-es Acer XB241H, amit miután lecseréltem egy DELL IPS monitort, el kellett vinnem kalibráltatni, mert annyira borzasztó volt.
Apám vett még 2020-ban egy LG UHD 55'' UN74-t, az is gyengébbnek tűnik képminőségben, mint az IPS-es LG.
Léteznek még manapság IPS-es TV-k? -
motocoder
aktív tag
-
vidaila
senior tag
válasz
rainman72
üzenetére
LG LF652V-ről váltottam.
Nem tudom azóta a tv óta mi mennyit fejlődött nyilván ahhoz képest űrtechnika a c735 de ott a sarkok nem voltak árnyékosak, valóban furcsa mintha a régi képcsöves TV vetítene árnyékot a sarokra 
TCL meg ha már elsőszámú végre aktiválhatná az 5 év garit, lassan eltelt egy hónap azóta sincs semmi visszajelzés.
Akik igényelték azoknak is a képfeltöltő az utolsó oldal az igénylésben? Ott van még valami továbblépés vagy kép elküldés vagy valami? Ha újra kitöltöm az adatokat igénylésnél ugyan oda dob ahova a képeket már feltöltöttem, de nincs vmi kép elküldés vagy valami?
-
mikrofon
veterán
válasz
rainman72
üzenetére
Valójában pont ez a lényeg egy média lejátszóban.
Pont abban jó ami a neve is. Megfelelő minőségben megfelelő frekvenciával játsza le a média tartalmat. Szoktak ARC kompatibilitási és CEC problémákra is panaszkodni ha nincs média lejátszó.Amúgy igen az új fire tv cube is jó lehet a shield helyett. A firestick 4k max csak akkor jó választás ha nem kellenek a HD hangok, mert nincs erősítő vagy nem tudja az erősítő.
Xiaomi Mi box 4 is jó lehet kezdésnek. Nem ismerem de ez is egy dedikált média lejátszó.
Aztán ha valamelyik funkciója hiányzik nem elég jó akkor is rá ér cserélni. -
válasz
rainman72
üzenetére
Az a baj tv nem nézek emiatt nem kötöm össze... Ha a streaming filmek jók lesznek nem foglalkozom mással, na meg a pc, de ott sem hiszem hogy problémába ütköznék. Kb 515k kerül a tv... Ha annyit elkell viseljek hogy kijönnek és megjavitják meg az is belefér. Csak tényleg érdemben nagyon érezzem a váltást.
-
hanti
senior tag
válasz
rainman72
üzenetére
Szia! Figyelgetem a fórumot mert a közeljövőben aktuális lesz egy tévé csere, az UE55JU6510 TV-n megjelentek tenyérnyi fehér foltok, világosabb jeleneteknél, mint ha 3-4 napocska lenne a képen. 2015-s hajlított kijelző, nem igazán látok esélyt a javításra se technikailag se gazdaságilag.
Azt szeretném kérdezni, hogy a TCL 935 mit nem tud hogy ajánljátok hozzá az Nvidia shield-et? -
Digitalis
senior tag
válasz
rainman72
üzenetére
Szerintem is amatőr
Tény, hogy nem egy pantone oled, de közel sem olyan gány amit a srác írt! Megfélően beállítva teljesen ok, hozza az elvártat. Google menü név jelszó beírás semmi akadás, bekapcsolás meg pöc-röff. Maga az okostv rendszer nem egy kapkodó idegbeteg, néha kicsit döcögős, de simán használható. Beállításnál képet nem szabad intelligens autóra rakni, mert rányom egy olyan dnr-t, hogy olyan lesz mint a moslék. DNR off, élesség kicsit vissza kb 35..40.. Mozi mód, helyi tompítás alacsony, din.kontr off, gamma +1, feketeszint 48, -2 meleg. Pár ad hoc kép, normál tv adás , szerintem a kategóriában, abszolút vállalható szint. [kép] [kép] [kép] -
-
123xyz
aktív tag
válasz
rainman72
üzenetére
Először is köszönöm a választ
Megpróbálom pontosabban megfogalmazni: amiatt van bennem bizonytalanság, hogy egy QLED az alapvetően hardveres megoldás, míg jelen esetben ez valami szoftveres képjavítás. És általában a szoftveres irány alacsonyabb minőséget képvisel, mintha fejlettebb kijelző-technológiát használnának. Nem véletlenül drágábbak ugye a QLED megjelenítők. De hogy őszinte legyek, nincs tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogy mekkora különbség lehet a sima LCD és egy általános QLED jellegű megjelenítő között. Vagy hogy mennyire szép képet adhat ez a Dynamic Color Enhancement.
A tied is sima lcd/led panel.
A marketing szöveg meg megint egy másik asztal.
Szerintem ez nem sima marketing, a Triluminos tényleg fejlettebb technológia:
"It’s also important to know that QLED is an umbrella term for the quantum dot layer used by many manufacturers like Samsung, while Triluminos is specific to sony. What makes Sony Triluminos unique is that instead of using a backlight that emits white light, it emits a pure LED blue light. This slight change in light sources is supposed to enhance the QLED technology and lead to even more realistic colors and a wider range of colors." -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
rainman72
üzenetére
Semmi nem tudja azt mint egy oled csak az oled :)
Illetve HDR-nel világos jelenetnél amikor az egész képernyő területe nagy fényerejű akkor kijön az oled hátránya, hogy ilyen esetben csak 150 nitet tud ellenben egy miniledel ami 500-at is.
Illetve a.nagy fenyereju szineknel is csak szenved, mert nem tudja megjeleniteni nem úgy mint egy led vagy qd oled.
Szóval minden kompromisszumos, de szerintem is az olednek van összességében a legdinamikusabb legkevésbé kompromisszumos képe.
-
RVR400
veterán
válasz
rainman72
üzenetére
Ne is mondd, ha így marad, akkor a készenléti fogyasztása kerül annyiba, mint eddig használat közben. A Philips-szel meg amúgy nincs bajom, ahhoz nem random módon tákolnak szoftvert.
Nem akarom cserélni, nem terveztem, de van elfekvőben egy régebbi LG, akkor az megy a helyére.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Formula-1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali játékos kérdések órája
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- sziku69: Szólánc.
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- LG 55QNED80T3A 4K UHD Smart AI TV MAGIC MOTION TÁVIRÁNYÍTÓVAL!
- Hibátlan, 32" (81 cm) méretű Panasonic Viera LCD tv eladó
- LG 55QNED80T3A 2024 - 4K Ultra HD, QNED okos TV 23 hó garanciával.
- LG 55QNED86T3A / QNED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Sony Bravia XF85 43" 4K Ultra HD 100 Hz LED Android Smart TV (KD-43XF8577)
- Új Dell 5330 Latitude 13.3 FHD IPS Touch i5-1235U 4.4Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 100% Akkumulátor
- Lenovo TAB M11 tablet
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
mindenesetre egy problémával kevesebb…
Nem tudom. Egy valamire rájöttem, egyik sem tökéletes ebben az árkategóriában

Vhiktor