Hirdetés
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- droidic: Safe Mode az agyban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
SkyLaci
üzenetére
Tudtommal nincs még ilyen funkciója. Másik alkalmazással kell megoldanod, vagy plugin-nel, ha van.
Pl. ezzel. -
SkyLaci
őstag
sziasztok, azt hogy tudom beállítani hogy amikor elindítom az endomondo alkalazást akkor a kijelző automatikusan fejjel lefelé forduljon és úgy maradjon?
-
Ceko
senior tag
De én nem a mobil adat kapcsolatot szeretném kikapcsolni hanem csak WCDMA helyett csak GSM hálózaton használni.Látom valakiknek nem volt egyértelmű a kérdés...
Pedig a 3G mellett E (EDGE ) H (HS*PA) LTE is van....(#1389) Bozek: Teljesen egyértelműen fogalmaztam mert a mobil adatkapcsolat nem minden esetben jelent 3G-t...

-
Ceko
senior tag
Sziasztok!
Megoldható valamilyen úton-módon egy galaxy s3 telefonon,hogy a 3G-t ki-be tudjam kapcsolni?
Köszönöm

-
davtsik
tag
Sziasztok! Azt próbálom megcsinálni, hogy ha megy facebook app+kppernyő be van kapcsolva, akkor kapcsolja ki, vagy halkítsa le az értesítés hangot. Ezt az audio/Notification Volume- val próbáltam megoldani, de azt levettem nullára, ugyan úgy jöttek a beszélgetésről szóló értesítés hangok. Mi lehet a probléma?
-
SSaki
csendes tag
válasz
Cartman023
üzenetére
Nézzed meg ezeket a videókat:
Part1
Part2
Part3Ajánlom mindenkinek, aki kezdő a Taskerben. A kinézet most már kicsit más, de ez ne zavarjon senkit, a funkciók megvannak.
Szerintem add a profil feltételnek a program indítást és ha az elindul akkor Wifi On, end taskként pedíg Wifi Off. Feltételnek sok programot megadhadsz, így egy profillal kezelheted az összes Wifi igényes alkalmazást.
Természetesen kezelheted változóval is.
-
bacus
őstag
válasz
Cartman023
üzenetére
ha az app a context, akkor kilépéskor lefut az onexit, ahol kikapcsolhatod a wifit.
Figyelj oda, ha háttérbe kerül az app, akkor is lefut az onexit, igy a wifi kikapcsolása előtt kell egy wait, vagy egy globális változót kell bevezetni, mert a wifit sok minden kapcsolgathatja, viszont jó ha összehangoltan működik.
-
Cartman023
aktív tag
Tudnátok segíteni egy task kialakításában?
Egy taskot szeretnék ami a következőt csinálja:
1. Bekapcsolja a wifit
2. Elindítja a Myphoneexplorert
3. Kikapcsolja a wifit, ha a Myphoneexporert kinyomom.Az első kettő megy, de a 3.-at nem tudom megcsinálni.
-
Bozek
nagyúr
válasz
LordRajZoL
üzenetére
A Zoom is használható önállóan.
Az, hogy a Tasker be tudja állítani, már csak hab a tortán. Mondjuk először nem tudtam, hogy miért nem írja ki, amit szeretnék, de aztán rájöttem, hogy a %WIFII-nél rontottam el az IF ágat, így sose futott le... 
-
-
bacus
őstag
válasz
VeryByte
üzenetére
Tulajdonképpen nagyon egyszerü, egy task csinál mindent.
/// kommentek jelöléseif %WIFI ~ on /// wifi be van kapcsolva
if %WIFII ~ *connection* /// wifi APhez kapcsolódik
variable set %Wifiadat to %WIFII /// belső változó értékét egy saját globális változóba
variable split %Wifiadat /// globális változó szétszedése darabokra
text widget --> %Wifiadat4 %Wifiadat9 %Wifiadat13 -- if %Wifiadat7 ~ IP /// az AP SSIDje egy szó
text widget --> %Wifiadat4 %Wifiadat5 %Wifiadat10 %Wifiadat14 -- if %Wifiadat8 ~ IP ///az AP SSIDje két szó
else
text widget --> nics wifihez kapcsolodva /// wifi nem kapcsolódik, scanneli a környezetet
end if
else
text widget --> wifi kikapcsolva /// wifi nincs bekapcsolva
end ifEhhez lehet egy profil egy time contexttel, ami 2 percenként frissit, vagy egyéb eseményhez kötni
text widget használata egyszerü, kell neki adni egy egyedi nevet a beállitásoknál (tasker változónak van forditva), majd a taskerben a plugin alatt, először ezt megadni, (hiszen több text widget is lehet), majd egyszerüen a szöveget, amiben természetesen lehetnek tasker változók is.
Betüméret optimálisra, majd az onTap eseményhez be lehet állitani, hogy melyik tasker taskot hivja meg. -
bacus
őstag
Megvettem én is a Text widget-t a hétvégén, mert olyan helyen voltam, ahol 3 wifit is lát a telefon, és bosszantó volt, hogy mikor melyikre kapcsolódik rá, stb.
Tudom van rá alkalmazás, de ha már taskert használunk, akkor azzal csináltam egy profilt, ami kiirja a főképernyőre az összekapcsolt wifi hálózat nevét, aktuális ip cimet ill. a kapcsolati sebességet. Rábökve a szövegre (widgetre) azonnal frissiti, egyébként tasker frissitgeti 2 percenként.
Érdekel valakit vagy ez mindenkinek alapfeladat?
-
bacus
őstag
válasz
Cartman023
üzenetére
4.1.2 -es JB -n szerintem a llama kapcsolgatja a wifit, nálam tasker simán kapcsolgatja SS nélkül.
A tasker Device adminnak /eszközadminisztrátor/ deklarálva van.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023
üzenetére
Ez már GB-ben is csak SS-el lehetséges.
Froyo-ban volt engedélyezve utoljára a képernyőzár feloldása 3rd party programmal. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023
üzenetére
Ha a képernyő fel van ébresztve, akkor kapcsolja a wifit, ha nem , akkor nem kapcsolja be.
Erre gondolok.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Cartman023
üzenetére
Direktben akarod kapcsolgatni? Mert az a Google jogosultság változtatásai miatt nem megy 4.x alatt...
Tedd fel a Secure Settings kiegészítőt (Root kell hozzá) abban megy simán. Más is, ami egyébként nem.
Ha nincs root és nem is akarsz, akkor mondj le az elvárt kényelemről.
Reklamálni a Google -nél lehet...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023
üzenetére
Workaround: felébreszted a telót előtte.
-
wardemi
senior tag
válasz
Cartman023
üzenetére
Milyen JB azért az nem mind1
? Nálam a stock és a customok is tökéletesen mennek. -
-
FlekkeN
aktív tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Kezdő vagyok, de egyébként már próbálok csinálni egy plugint amivel Google Taskba be lehet illeszteni taskokakat, mivel rátaláltam A Task API-ra.
Azért is szeretném a task-os megoldást, mert akkor hozhatnék létre vásárlási listát és egyéb feladatok annak alapján, hogy mi van a naptárban.
Köszönöm a segítséget ezt az értesítést implementálom először.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
Jah igen, ez meg így végtelen ciklus, amit külsőleg meg kellene szakítani mondjuk egy Notification click context-el és egy Task/Stop paranccsal hivatkozva az Enter Task-ra.
...vagy talán egyszerűbb nem ismételgetni a jelzést.
Nincs szundiztatás, csak vedd be azt a bogyót, mikor kell oszt ennyi!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
FlekkeN
üzenetére
Nem egy nagy was ist das csinálni egy Time context-et és hozzá egy Alert/Notification jelzést.
(Opcionálisan vár egy kicsit, majd goto 1, és máris ismétlődik is. Aztamindenit!
)
Google naptár fölösleges erre. Offline megoldás csakis.Ha ennyire kezdő vagy, akkor ne vedd fel a cikizést, viszont szájbarágósan:
Time Context From 7:00 to 7:00
Enter Task:
1. Alert/tetszésednek megfelelő értesítés
(2. Task/wait 5 min,
3. Task/Goto action number 1)Time context From 20:00 to 20:00
Ugyanaz az az Enter Task.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Cartman023
üzenetére
Telóé nyilván. ICS/JB verziót raktad fel? Van róla tudomásod esetleg, hogy Google a JB-ben milyen funkciókat tiltott le?
Esetleg próbáld meg a Secure Settings plugin-jével, hátha az tudja kapcsolni! -
Cartman023
aktív tag
Sziasztok!
A SE LWW-n sokáig használtam a Taskert, de most lett egy Huawei Ascend y300-am JB-vel, és a Tasker nem akar működni, pedig engedélyeztem a kisegítő lehetőségekben.
Azt szeretném, hogy óránként 2 percre kapcsolja be a wifit és szinkronizáljon, de ezt nem akarja megcsinálni, pedig a log-okban mutatja, hogy bekapcsolta a wifit, viszont nem szinkronizált és az aksihasználatnál sem mutatja azt, hogy bekapcsolta volna a wifit.Szóval azt szeretném kérdezni, hogy ez a Tasker hibája, vagy a telóé?
-
FlekkeN
aktív tag
Üdv!
A következőt szeretném Taskerben megvalósítani:
Reggel és este gyógyszert kell szednem. Google Calendar-ban be is állítottam, hogy reggel 7:00-kor és este 20:00-kor kapjak egy értesítőt. Ez nekem nem tetszik mivel más eseményekkel csoportosítja az értesítőt az android és együtt tudom csak őket kinyomni, figyelmeztetés is csak egyszer történik aztán vége.Először az jutott eszembe, hogy a Naptár eseményből Feladatot(Task, Google Task) csinálok Gtask, Astrid, Wunderlist vagy valami ilyesmiben és akkor ha bevettem a gyógyszert kipipálom. Sajnos nem tudom, hogy lehet ezt megoldani kerestem, de nem találtam megoldást.
Most eszembe jutott az is hogy naptáreseményből generálok egy másik értesítést és az hangjelzést ad 5 percenként amíg ki nem nyomom.
Tud valaki segíteni? Jobban szeretnék Feladatot generálni mert akkor be lehetne ütemezni mást is. Esetleg más ötlete van valakinek?
-
fujifilm1
senior tag
Szia,
>sem a bénaságodról nem tehet
Ezzel mondjuk nagyjábol lenulláztad a késöbbi segitő szándéku soraidat, amiket egyébként nagyon megköszöntem volna...

(Mlyen alapon bénázol le valakit akit nem ismersz?)Az előző hozzászólásomban leírtam hogy sikerült a Secure Settings +pluginje segítségével megoldani a GPS bekapcsolást, csak a SS+plugin, sajna elrontotta a telo egyik alapfunkcióját...
Na mindegy azért köszi, hogy probáltál segíteni.
Üdv,
Robi -
fujifilm1
senior tag
Szia Vgyuri,
Koszi hogy segiteni probálsz. De ezt probáltam. Viszont ahogy irtam a JB-n a Misc/GPS nem működik.

Egyébként feltettem a Secure Settingset (plusz a plugin) és azzal kisakkoztam hogy hogyan lehet a GPS-t elinditani de sajnos ezek után egy mellék hatás jelentkezett:
FC-zett a system UI ha a home gombot hosszan nyomtam (task lista).
Ezek után leszedtem a plugin+Secure Settingset és minden rendbejött.
Ugyhogy maradok GPS On nélkul...De azért köszi.
-
Teasüti
nagyúr
3. a feltételeknél válaszd ki, hogy melyik appoknál akarsz gpst kapcsolni, állitsd át egy globális változot
4. még egy profil, ha a globális változó megegyezik akkor secure settings gps on, exit task gps off
5. gps alkalmazás kikapcsolása után egy taskkal törlöd a globális változód.Nem bonyolult ez egy kicsit?

Szvsz elegánsabb közvetlen az App context-et használni és Exit-nél várni egy pár percet, ha esetleg újra előtérbe kerülne a program. Így probléma nélkül kezeli az alkalmazások közötti váltást is.Bár talán ez is egy programozói szemlélet, amit nem ismerek.
De nem jut eszembe más felhasználása a két profilos megoldásodnak. Nem mindig kell ennyire modulárisan gondolkodni, elég csak a Task-ok szintjén. A profilokat sztem kár fölöslegesen szaporítani.Ha jól emlékszem talán tőled láttam olyan megoldást, hogy egy változóval számolod mennyi igény keletkezik egy adott funkcióra és ha több, mint nulla az érték, akkor aktiválod. Na én ezt már akkor sem értettem, ez miért indokolt?
Túl bonyolult.
-
bacus
őstag
válasz
fujifilm1
üzenetére
Egyrészt a JB korlátokról tasker nem tehet, sem a bénaságodról nem tehet, rengeteg minta van fent, igenis faszán lehet keresni, és nagyon bonyolult profilok is fent vannak, lehet tanulmányozni.
Valóban ez nem az a program amit 5 perc nyomkodás után azt mondhatod, hogy már unod, mert mindent tudsz róla.Egyébként emlékeim szerint nem régen volt itt téma, hogy a gps bekapcsolása közvetlenül az appal vezérelve hivatkozva, kikapcsolja a gps-t, ha az háttérbe kerül.
Ezek szerint ha kapcsolgatni szeretnéd
1. rootold a telód
2. vedd meg a secure settings plugint
3. a feltételeknél válaszd ki, hogy melyik appoknál akarsz gpst kapcsolni, állitsd át egy globális változot
4. még egy profil, ha a globális változó megegyezik akkor secure settings gps on, exit task gps off
5. gps alkalmazás kikapcsolása után egy taskkal törlöd a globális változód. -
fujifilm1
senior tag
Sziasztok,
Nemrég vettem meg a taskert. Azt szeretném most megoldani hogy navi/map inditásakor a gps-t kapcsolja be automatikusan.
Kiakasztott hogy a tasker leírásokban nem találtam megoldást, mert ami a wikipedia oldalán fennt van az egyrészt még a régi tasker UI leírás, - alig lehet az uj holo designra értelmezni. Vagy legalábbis kezdoként nem nagyon megy...
A másik hogy a tasker kiirja hogy a Jelly Bean- en nem is működik csak a Secure settings segitségével mert a google letiltotta a JB-ben.
Oké de hogy lehet akkor megcsinálni? Nem találtam egy szájbarágos megoldást.Egyelore 0 pontot kapott a Tasker homepage is mert egy darab minta program nincs a holo UI megjelenése ota átirva az uj screenekre....

Tud esetleg valaki segiteni JB - GPS on ugyben?
Kösz,
Robi -
SSaki
csendes tag
válasz
Oldman2
üzenetére
Tasker specifikusan a Touch soundot nem kezeli, de a Sound Effects -et igen, ami ki vagy bekapcsolja a system sound-ot. A Secure Settings sem kezeli ezt direktbe. Amit megpróbálhatsz azt itt találod. A beállítások menüben lépegetéssel. A videóban kb a 7. percnél kezdődik ez a rész, amikor a nem rootolt eszközben való beállításról beszél, és egy kis programocskát hoz létre.
-
Oldman2
nagyúr
Fél éve már megkérdeztem, akkor nem kaptam választ, most felvetem ismét.
Az "Érintési hangok" checkboxot a Hangbeállításokban Tasker (vagy a Secure Settings) alatt mivel lehet ki/be kapcsolgatni?
Szerintem semmi olyat nem kapcsolok, ennek ellenére egy reboot után ez mindig bekapcsolódik...
Van egy Boot után lefutó init taszkom, amiben ennyi a lényeg:
Default Ringtone
Alarm Volume 7
Notification Volume 7
Ringer Volume 7
System Volume 7
Media Volume 12 -
bacus
őstag
a viberes hivásokat is tudja érzékelni a tasker? Nekem nincs fent a viber, mert ügyfelezem, muszáj szűrni a hivókat.
-
törölt tag
Igen, ez is egy lehetőség. Most azért van külön alkalmazásként, mert így bármilyen profilhoz alkalmazhatom. De tulképp igazad van. Nincs túl nagy különbség, hogy billentyűt rendelek egy profilhoz, vagy exportálom alkalmazásként. Sőt, így még jobb is lehet, mert azon a droidon, amin használva lesz, nem kell legyen Tasker. Köszi!
-
törölt tag
Sajnos, az nem megoldás. Nem telefon, hanem egy MK808 Android Mini PC. Nincsenek gombok és mivel TV -re, monitorra adja ki a képet, így érintőképernyő sincs. A feladat az, hogy van egy spéci usb -s eszköz, ami billentyűzetként mutatja magát. Valójában egy vezérlőpultról, wifin keresztül kapott keykódot továbbít az eszköz felé. Vagyis, mintha leütnék egy billentyűt. Erre kéne reagáljon a Tasker. Az External Keyboard Helperben van remap lehetőség. Gyorsgombot viszont csak bizonyos funkciókhoz (pl. hívás, hangerő, stb.) és programindításhoz tudok rendelni. Ezért kellett egy egyébként semmit sem csináló, placebo alkalmazás. Ennek indulása aktivizálja a profilt. De ez elég kókány megoldás. Előremutatóbb lenne egy olyan input method, amit a Tasker tudna értelmezni. Az EKH sem egy klasszikus billentyűzet, GUI -ja sincs. Csak az Android felé mutatja magát billentyűzetnek. Próbáltam kommunikálni ez ügyben a fejlesztővel, de nem nagyon reagált. Mondjuk én sem jeleskedem túlzottan Angolból.
-
törölt tag
Tud valaki Taskerhez olyan input method plugint, amivel külső billentyűzeten gyorsgombot rendelhetek egy profil indításához? Szeretnék egy videófájlt elindítani. Placebó alkalmazás közbeiktatásával már sikerült, de nem lehetne valahogy közvetlenül elindítani egy Tasker Activity -t?
-
SSaki
csendes tag
Sziasztok!
Csatlakoznék a kis Taskeres csapathoz. Megosztanám veletek a Tasker plugin -jaim listáját, amit használok:
AdbdSecure, AdbdSecure Pro – USB hibakeresés felügyelete
After Call Actions Locale Plug-in – ahogy a nevében is van a hívásokat kezeli
Android Voice Xtreme – Hangvezérlő és kezelő program. Tasker kezelése kiváló. Angol követelmény.
Apndroid , Apndroid Locale plug-in – mobil adatforgalom kezelése. megadhatod melyik progi használhatja a mobil netet és melyi nem
AutoBarcode – Vonalkódos tasker vezérlés
AutoRemote – Távolról vezérelhető a telefon
AutoShare – Azt hiszem ez alapből benne van a Taskerben, de nem vagyok biztos
AutoShortcut Pro – Bármilyen telepített program shortcut-ját indíthatja
Bluetooth Auto Connect – Tasker kompatibilis progi bluetooth-os eszközök kapcsolásához
Call Monitor Locale Plug-in – Bejövő és kimenő hívások monitorolása
DynDNS Client – Tasker kompatibilis DynDNS kezelő
EasyProfiles (Pro) – Tasker kompatibilis Profil kezelő
Email Me Pro – Levélküldés taskerrel
Fast Reboot Pro, Fast Reboot Pro Locale Plug-in – Telefon futó progik gyors újraindítása
File Magic for Cupcake – File kezelő, szinkronizáló Taskerhez
Floating Widget – Minden képernyőn megjelenő widget
FolderSync – File szinkronizáló program
gReader Pro (Google Reader) – Nevében benne van
Keyboard Swap Installer – A billentyűzet hozzárendelhető a programhoz és a képernyő irányához
Latify for Google Latitude – Google Latitude taskeres vezérlése
Locale GTalk Plug-in – Google Talk státuszt lehet vele módosítani a hely és idő függvényében
Locale Proximity Plug-in - Proximity sensor Tasker vezérlése
Locale Proximity Click - Proximity sensor Tasker vezérlése
Locale Remote Notification Plugin - Remote Notification –al PC-re lehet üzenetet küldeni
Locale SendSilentMail Plug-in – Levélküldő program kimondottan Taskerhez
Locale Wake on LAN Plug-in – WOL tasker kiegészítés számítógépek felélesztéséhez
Make Your Clock Widget Pro – Widget készítő program, amivel Tasker üzeneteket is meg lehet jeleníteni
Minimalistic Text , Minimalistic Text - Call AddOn – Tasker szövegeket is meg lehet jeleníteni a képernyőn
MoreSpace: SwipePad add-on – Tasker kompatibilis launcher
Notify My Android – Tasker kompatibilis üzenetkezelő PC és Android között
Orientation Control – Taskerrel vezérelheted a képernyő elfordítását és forceolhatod bármelyik pozíciót
Remote Notifier for Android – PC, MAC. Linux –on láthatod, ha valaki hív, SMS-t küld, vagy alacsony az akku feszültség
Scanner Radio Pro, Scanner Radio Pro Locale Plug-In – Internetes rádió vezérlés, bekapcsolás csatorna váltás stb feltételek alapján
Screebl - Get Your Screen On! – Screebl Tasker vezérlése
Seal – Programvédelem
Secure Settings – Kimondottan Taskerhez készült rendszerbeállító. Szinte az összes telefon beállításhoz hozzá lehet férni.
SMS Backup & Restore – A nevében benne van
Synker - The Sync Widget – Mindenféle fiók szinkronizálását lehet vele ütemezni és forceolni.
Tasker App Factory – Önnálóan futtatható tasker programot lehet vele létrehozni
Tasker URL Launcher – Task futtatása ULR-el (linkkel)
TaskKill Tasker Plugin [Root] – Futó progikat lehet kilőni. Lehet állítani a leállítás szintjét. Bármilyen makacs progi kilőhető vele.
Text widget (donate) – Szöveg megjelenítő widget ami tasker változókat is képes megjeleníteni
Ultimate custom widget (UCCW) – Tasker kompatibilis személyre szabható widget
WidgetLocker Lockscreen – Tasker kompatibilis képernyő lezáró progi
Zooper Widget Pro – Widet készítő ami Tasker változót is képes megjeleníteniAminek van Pro verziója annál azt vettem meg. Van köztük nem olcsó is, de megéri az árát, ha használni akarod komolyabban.
Jó szórakozást!
-
válasz
Teasüti
üzenetére
Rosszul fogalmaztam, naponta 1x szeretném újraindítani, ha beállítottam hogy from: 05:00 to: 05:00, akkor többször újraindult egymás után, amíg 05:01-re váltott az óra, ezért raktam be a reboot elé wait 50 sec-et.
Néha vannak beragadt programjaim, amik nem hagyják aludni a telefont (pl. gps, giroszkóp, fényszenzor folyamatos használata), ezért akartam naponta egy újraindítást. Az újraindítás tényleg nagyon sokat fogyaszt, lehet hogy ezt töltés közben fogom megcsinálni.
Somatom: változók típusairól itt van egy rövid leírás: [link], nincs túl sok féle, pl. string = szöveg, boolean = igen, nem...
Tasker-ben szerintem a változók kezelése sokkal egyszerűbb, összehasonlító operátorok viszont itt is vannak [link].
-
Teasüti
nagyúr
válasz
üzenetére
Tasker-ben nincs gond a változók fajtájával, deklarálja magának attól függően, hogy mit raksz bele.
Nem kell hozzá túl sok programozói szemlélet, elég ha a logikai készséged fejlett.
Ha egyszer megérted a működését (amihez a kézikönyvet át kell rágnod párszor - én a kézikönyv társaságában raktam össze az első tucat profilomat), akkor onnantól gyerekjáték. Én középiskolában foglalkoztam utoljára programozással, akkor is csak az alapokkal. Igaz kitűnő voltam, de nem az én szakmám.
-
lyp
csendes tag
Sziasztok!
Nem túl régóta használom a Tasker-t, egy kérdésem adódott:
Beállítottam a hívó nevének kimondását, ami részben működik is, azonban ha lenémítom a csengőhangot, a szöveget akkor sem hagyja abba (erről már más is írt nemrég, de sajnos nem volt megoldási javaslat).
Ideiglenesen egy némító gombot raktam ki, amit ha megnyomok beállítja a %SayCallerName változó értékét 0-ra, így már a kimondásnál meg tudtam adni, hogy csak akkor mondja ki, amikor ennek a változónak nincs értéke beállítva (bár ha elkezdte mondani, akkor már nem hagyja abba, de a semminél ez is jobb - ugyanígy ha a szöveg közben fogadom a hívást, sajnos akkor is befejezi a szöveget).
A némító gombot az Alert, Menu felhasználásával oldottam meg, azonban az a problémám, hogy ilyenkor ez felfüggeszti az adott task futását, addig vár, amíg meg nem nyomom a némítás gombot (és addig egyáltalán nem mondja ki a hívó nevét). Valahogy háttérbe lehet küldeni ezt a Menu-t?
Vagy szerintetek ezt mivel kéne megoldanom?
(Lehet, hogy csak scene-el lehet? Azt még nem használtam, a help alapján sem sikerült sajnos összehoznom, pedig néztem Teasüti projektjét is.)Előre is köszi
-
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Köszi, megpróbálkozom vele. De vszínűleg hamar bajba fogok kerülni. Egyrészt, mert hiányoznak az alapok, másrészt, mert még nem áll rá az agyam, hogy programozó logikával gondolkodjak. Az E-Robot Magyar nyelvű, de amikor a változók menüben vagyok, akkor olyan, mintha kínaiul lenne. String, buloen, double konstans, és operátor, vagy operátor, tagadás operátor.....jáááájj!!!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
üzenetére
Angol nyelvű cikkek vannak összegyűjtve az első hsz-ben, ha az segít.
Itt sem áll le az elindított Enter Task a profil aktivációja után.
Az addig fut, amíg végig nem ér, vagy egy másik Task le nem állítja külön parancsban.Olvasd el az App context súgóját!
Amit mellesleg még mindig ajánlok mindenki figyelmébe.
Mármint a súgót a parancsokban. -
törölt tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Tudsz ajánlani vmi jó leírást, vagy tutorial gyűjteményt, amivel elkezdhetném? Olvasgatom a hozzászólásokat, de E-Robothoz hangolt agyamnak fura ez a működés. Ott pl. ha egy parancs (profil) elindul, az nem áll le csak azért, mert megszűnik az aktiválást kiváltó esemény.
"Az App context csak akkor aktív, ha előtérben van az adott program."
Nekem ez is furcsa. Profil aktiválás szempontjából nincs egy egyszerű megkülönböztetése annak, hogy egy alkalmazás elindult, vagy fókuszba is került? Sztem kell, hogy legyen ilyen, csak másképp hívja, vagy másképp kell megadni neki. -
Teasüti
nagyúr
válasz
wardemi
üzenetére
Beállítja instant eseménynek úgy, hogy a start és end time is megegyezik. Problem solved...
Jah, akkor csak nyelvtani problémák vannak. Gondolom akkor az kérdés akart lenni a feltételről.
Tasker alapból nem jegyzi meg, hogy hol tartott az aktuális reboot task futása?
Nem. Amint kiadod a reboot parancsot, onnantól már csak akkor lesz újra aktív a Tasker, ha reboot után beindul a monitoring. Ekkor újra inicializálja az összes profilt, és aktiválja is mindet, amelyiknek adottak a feltételei.
Evidens, hogy a reboot megszakítja az éppen futó Task-okat. -
wardemi
senior tag
Ismét bevezetnék nálad is egy változó figyelést pl REST ha 0 akkor még nem futott le ha 1 akkor már igen. Mikor lefut átállítod egyre pl és feltételnél még hozzáadod az elején a vizsgálatát. 0ra meg pl belövöd az éjszakai taskal úgy is valószínűleg alszol előbb vagy utóbb

-
válasz
Teasüti
üzenetére
Köszönöm, akkor így már értem. Reboot-ot beállítom, hogy 05:00-kor fusson le, ha egy percen belül végez, akkor mégegyszer újraindul a telefon, és teszi ezt addig amíg 05:01-re nem ér az óra, és a reboot utáni parancsok sem futnak le. Ha használnám az IF részt, akkor megoldható lenne, hogy ne fusson le többször. Tasker alapból nem jegyzi meg, hogy hol tartott az aktuális reboot task futása?
Eddig ezeket az egyszerű taskokat készítettem, hátha ötleteket adok másnak is:
- Minden nap hajnalban a magyar openmap térkép és geocaching.hu láda adatok letöltése és kicsomagolása megadott mappába
- Gps-t használó programoknál gps bekapcsol, fényerő és hangerő maximumra (kültéren használom általában)
- Telefonálással kapcsolatos programoknál (üzenetek, hívásnapló...) fényerő maximumra (kültér)
- Éjszakára repülőgép üzemmód, autosync kikapcsolva, hajnalban telefon újraindítás
Később szeretnék egy olyan taskot, hogy ha bizonyos személyek hívnak, akkor elutasítás esetén http post-tal 0.facebook.com-on bejelentkezve, üzenetet küldeni valakinek.
-
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Korábban készíttettem pár program indulásakor gps indítást és max fényerőre beállítást. Ezt most kikapcsoltam, gps-t engedélyeztem, Gps status-t elindítom, keresi a jelet. Ha home gombot nyomok, akkor leáll a keresés. Mivel a Tasker-nek semmi köze sem volt a fenti művelethez, ezért szerintem az Android lövi ki a gps programot.
Hívásnaplóra max fényerőt állít a Tasker, lekicsinyítve is megmarad a fényerő, ezt nem lövi ki az Android, ezért a Tasker sem állítja le a taskot.
Érdekes, mert a 4-1 betűs navinál induláskor gps-t bekapcsolja a Tasker, home gombra a felső sorban látszik, hogy fut a program, de a gps-t kikapcsolja a Tasker, érdekes.
-
wardemi
senior tag
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Az a baj, hogy úgy állítottad be hogy ha adott app elindul lefusson viszont ha már nincs előtérben autómatikusan leáll a profil. Nem tudom, hogyan és mikont akarod használni de erre megoldás lehet egy wait beállítás ha csak kis időre szakítod meg pl. De ha változó az időtartalom akkor egy scenes-t allítanék be ami megkérdi, hogy a gps-t kikapcsolod (eltűnjön pár sec múlva) ha nem nyomsz rá akkor meg nem engeded ki az előző profilt mert a scenessel egy változót allítasz (0-1) és értékének igaznak kell lennie, hogy kilépjen.
//lehet kicsit kacifántos lett este van már rem azért érthető volt valamennyire

-
jackbacsi87
senior tag
gps-t szeretném bekapcsolni pár appnál. be is állítottam a dolgokat, ha megynyitom az appot, műxik is, de ha háttérbe küldöm, akkor kilövi a gps-t.hogyan tudnám megoldani, hogy akkor is működjön?
-
törölt tag
Megpróbálom kifejteni. A motiváció, hogy van az E-Robot, amit most használok. Még csak kóstolgatom. Mellette szól, hogy Magyar és a fejlesztő hozzáállása példás. Viszont nem nagyon van közösségi háttere, ami nem könnyíti meg a tanulást. Közben rátaláltam erre a topikra és most puhatolózok, hogy érdemes lenne -e még így, az elején váltani. Az AppFactory is piszkálja a fantáziámat. Egyik program sem könnyű falat. Főleg annak, aki nem tanult programozást.
Ami az Intent -kérdést illeti, megpróbálok egy példát. Nem problémaként, csak az érthetőség miatt. Van egy böngésző, majdnem mindenre azt használom. Logikus, hogy alapértelmezett. De van két weboldal, amit képtelenség vele kezelni. Mondjuk azt szeretném, hogy ha töltőre teszem a telót, akkor bekapcsol a wifi és rákapcsolódik a hálózatra. Ha ez a munkahelyemen történik (ssid), akkor automatikusan töltse be a weboldalt az a böngésző, amivel azt kezelni tudom. Az INTENT_VIEW (mint pl. egy parancsikon) az alapértelmezett böngészővel nyitná. Ezért kéne manuálisan paraméterezni. Ez így néz ki az E-Robotban:

-
bacus
őstag
válasz
üzenetére
Gondolom egyedül vagyok vele aki nem érti még mindig.

Azt kérdezed, hogy tud a tasker intentet úgy, hogy megadod az intentet, jobban mondva beilleszted az intentet és az intent paraméterei szerint lejátsza az intent által meghatározott fájlt, vagy az nyissa meg az intent szerinti weboldalt?
Na mert én intentől nem értem

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Autós kamerák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A rend őrei
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

Pedig a 3G mellett E (EDGE ) H (HS*PA) LTE is van....

)