Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
Nekem a következő kellene. Csak akkor ébresszen a gyári ébresztővel, hogyha van Munka naptári esemény.
Ezt, hogyan lehet beállítani?
Vissza olvastam ezt így nem találtam. -
Tomace91
senior tag
Sziasztok!
Azt meg lehet oldani a Tasker-rel, hogy ha olyan ROM-ot használok amiben alapból vannak profilok, akkor mondjuk cellainformáció/idő/vagy bármi más alapján a Tasker kapcsolgassa azokat és ne nekem kelljen kézzel?
Segítségeteket előre is köszönöm!

-
skyli
senior tag
A Wifinek közvetlenül semmi, és az összes taskkal ezt csinálja. Csak ilyen kapcsolók. Pl a lámpát kapcsolja, vagy a cf-lument. Szóval az összes belassítja. A wifinek közvetetten az lehet, hogy amikor jól működött és kikapcsoltam a wifit, akkor egyből belassult. Aztán bekapcsoltam(lassú maradt) és láttam, hogy a Play elkezdett frissíteni. Leállítottam a frissítéseket és jó lett. Ezután újraindítottam a telefont és most megint lassú.. Néha tényleg megjavul, de nem tudom, hogy mitől.
A Run Log szerint minden rendben működik, pedig nem csinál semmit (majd csak talán 5 perc múlva).
és tényleg
most így pár perc múlva végrehajtotta az indított taskokat 
-
skyli
senior tag
Olyan volt már veletek, hogy a tasker nagyon lassan reagál, ha egy task-ot elindítasz? Pl akár 2-3 perc múlva csinálja csak meg. De van amikor meg jól működik, valamikor viszont így perceket kell várni, ha egyáltalán megy. Taskerben viszont úgy jelzi, mintha lefutott volna. Most éppen jól működött. Kikapcsoltam a wifit és máris nem működik. Bekapcsoltam a wifit és még mindig nem. Aztán 2 perc múlva meg lefuttatja mégis a parancsot. És a többit is, amiket egymás után kiadok, csak késve. Mitől lehet ez? Néha meg jól működik.
Esetleg az lehet hogy a Play áruház kavar be azzal, hogy frissít pár programot ilyenkor?
-
noorbertt
őstag
Valaki jartas Pebble Tasker parossal?
-
slice14
veterán
válasz
slice14
üzenetére
Kicsit túl gondoltam a dolgot. De úgy oldottam meg, mint a Home profilt. Gyakorlatilag egy Home 2 profilt kellet létrehozzak. Hozzáadtam a Default profilhoz egy not wifi conect contentet pluszba. Ezt a két contentet nem lehet egy contentbe tenni?
Így gondolom: Not Wifi Conected Home/Home 2
-
slice14
veterán
Lehet hülyeséget kérdezek, de egy contentbe tehetek két not profile activate - t? Hang profilról van szó.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Lehetséges. Bár az is kérdés, hogy mit értünk értesítések elkapásán. Azt is le tudod kezelni, hogy mást csináljon, ha a Pista ír és mást, ha a Jóska? Nekem az, hogy elkapom az értesítést, azt jelenti, hogy mindenféle információhoz hozzájutok belőle, nem csak ahhoz, hogy melyik alkalmazás küldte.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Na meg arra is, hogy tudtommal az értesítések figyeléséhez minimum 4.3-as Android kell. Mondjuk a legjobb erre a célra az AutoNotification plugin, mert ott még az értesítésekből ki is lehet szedni az információkat és azt később felhasználni.
-
skyli
senior tag
amihez felhasználtam a taskot, ahhoz az apphoz csak taskot lehetett rendelni. Szerintem tök jó lett a megoldás
szükség volt arra, hogy ne kezdő módban legyen a program és hogy ütközés esetén a régebbit leállítsa.Amúgy, ha profilokat is akarok létrehozni, akkor melyik a legjobb arra, hogy pl:
- ha viber üzenet jön
- ha facebook üzenet jön
- ha gmail inbox email jön
- ha hangouts üzenet jön
- ha skype üzenet jön
- ha csörgetnek
- ...szóval, a programok értesítéseinek elkapására mi a legjobb módszer?

-
Bozek
nagyúr
Nem, a Timeout azt jelenti, hogy meddig próbálkozik a megadott paranccsal. Ha az alatt az idő alatt nem sikerül végrehajtania, akkor hibával leáll (feltéve, ha nincs bepipálva, hogy hiba után folytassa).
Wait-el is megoldható, csak úgy nem túl elegáns. Egyszerűbb létrehozni egy profilt, ahol a Time-nál beállíthatod, hogy mettől meddig csinálja azt, amit szeretnél. A kimenő task-nak meg beállíthatod, hogy mit csináljon utána, bár elvileg visszaáll az eredeti érték automatikusan, de ezt a részét sose próbáltam, nálam van exit task mindig.
-
skyli
senior tag
Sziasztok!
Taskerben az "Action Edit" képernyőn a Timeout azt jelenti, hogy ennyi időt vár és csak utána hajtja végre a feladatot?
Pl ha csinálok egy olyat, hogy: 1: cf_lumen 2700k 2: cf_lumen automatic timeout 3599, az azt jelenti, hogy 1 órán át 2700k-n megy majd a kijelző és utána visszaáll automatikusra? vagy máshogy kell időt tenni közé?
Amúgy nagyon tetszik most ez a program: Power Toggles , emiatt kezdtem el taskerezni meg a philips hue-m miatt
nem is olyan bonyolult az egész, mint gondoltam 
-
thesound
addikt
Most játszottam kicsit a taskerrel, meg lehet szokni, csak meg kellett találnom, hogy projektekbe rendezem a dolgokat és akkor áttekinthetőbb. Illetve még a llama után az volt a furcsa, hogy itt nem lehet az and or feltételeket zárójelezni, hanem a sorrendjük fontos. Egyelőre marad

(#3676) Somatom Igen, ezt a tasker fejlesztője is írja, hogy bizonytalan az aktív app feltétel megfogása
-
törölt tag
Sztem a IIama is esemény alapú, mint a Robot. Meg kell szoknia az alapértelmezetten profil alapú kapcsolást.
Más. Nem tudom, hogy van "Taskerül" az "alkalmazás fókuszba került" esemény. Robot topikban panaszkodtak, hogy Lolli alatt ez totál bizonytalan. Tamás írta, hogy tisztában van vele, csak az a baj, hogy ezt a lehetőséget tok-vonó megszüntette a Google.
Úgyhogy sajnos, egy darabig még jópár funkció nem fog működni, vagy legalábbis nem úgy, mint eddig. Szegény Tamás nem kicsit küzd a Lolli kompatibilitással. Nekem most van úton az új teló. A kiválasztásnál alap volt, hogy max. KK. legyen. Le..om a Lollipopót. Nekem a Robot fontosabb. -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!A taskerben a Code/java object rész az konkrétan java programozáshoz hasonló megoldás?
-
Bozek
nagyúr
válasz
thesound
üzenetére
Miért kellene két időintervallum? Nekem a fényerő levétele este 8-tól reggel 7-ig tart és nincs vele gondom úgy se, hogy egyben van. A Cell Near-t meg nem használom, sötét van máshol is 8 után, szóval szinte mindegy, hogy épp hol vagyok.
Bár múltkor az egyik nagy kereskedelmi lánc üzletében alig láttam az időt, igaz, nálam a fényerő az alapból elérhető minimum alá van beállítva (akár le is vehetném 0-ra, de akkor csak a sötét képernyőt bámulnám és emlékezetből kezelném a telefont
). -
thesound
addikt
Eddig llama-t használtam tökéletesen megelégedve vele, de a fejlesztője írta, hogy lassulni fog igencsak a frissítési ütem, ill. ahogy látom a play-en már nem is frissíti, csak a blogjában, ott is ritkán.
Így jutottam a taskerhez.
Először meg szeretném csinálni azokat a műveleteket, amik a llama-ban mentek.
Pl. van három hely A,B és C. Ezeket cell near alapján belövöm, és ha ezen helyek valamelyikén vagyok, akkor este 10 és reggel 6 között vegye le a fényerőt.
Ez egy elég egyszerű feladat. Llama-ban ez 1 feladat volt, pár egymásba ágyazott and és or kapcsolóval majd a feladattal, hogy fényerő le.Itt hogy lehet ezt hatékonyan megcsinálni? Első körben arra gondoltam, hogy cell near alapján beazonosítom a három helyet, ami három változót állít be, majd ezeket a változókat figyelem időhöz kötve (nyilván mivel napátlépés van két időintervallumot kell figyeltetni) és akkor vegye le a fényerőt.
Ehhez kell három négy profil? Furcsa a llama után, mert ott egyben megoldottam.
Jó lesz ez, csak szokni kell ezért kérdem, hogy ennél az egyszerű feladatnál mi a legjobb megoldás.
thx.
ma frissült a playen a tasker
-
slice14
veterán
Frissült végre a Tasker...
Valakinek müxik már a Secure Setting-es pin lock wifi conect alapján. Mert én hiába pücsöltem vele 2 úrán át, nem akarta kapcsolgatni. Csak a beállításokban állítgatta, mint korában is.
Más: A google sem tétlenkédet kényelem / biztonság téren.

Nemtom mikor került bele, mert nekem 5.0 alat le volt tiltva a smart lock. És ez tudtommal a google service része. Ha így haladnak, pár hónap és a wifi alapú történet is benne lesz.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Itt egy videó, hogy hogyan kell beállítani, hogy az erősebb WiFi-re csatlakozzon.
-
válasz
gery2123
üzenetére
Wifi managger appal ez nagyon szépen működik, úgy hogy -64 dBm alatt a mindig az erősebb hálózatra csatlakozzon. Próbáltam ezt taskerrel is beállítani, de nem tudtam, nagyon komplikált volt nekem

Somatom – rendben, a várakozás megvan. Tettem 10 mp –re (ennek a töredéke alatt átkapcsol egyébként), így néz ez most ki, eddig talán rendben van:
�Ami pedig a feltételt illeti „hogy csak akkor hajtsa végre, ha az adott pillanatban nincs valamelyik otthoni wifi kapcsolat”, tehát ahogyan gery2123 fórumtárs is mondta, és ha én jól értelmeztem,�rákattintok a fenti képen látható Mobile Data Set On –ra, majd IF ahol ezt látom:�(bocs hogy ilyen szájbarágósan, de valamiért nem akar jó lenni)
��Szóval a képen látható kis könyvjelző ikonra kattintok (pirossal keretezve), ahol tengernyi lehetőség közül válogathatok, ami pedig a Wifivel kapcsolatos az egy WiFi Info és egy WiFi Status nevű változó. Itt most mire menjek? Én eddig a wifi statusra mentem, ami az előbbi hozzászólásomnál publikált képen így nézett ki: „%WIFI”.�Majd a zölddel bekarikázott lehetőségre mentem amit Doesnt Match –ra tettem, és a mellette levő mezőbe beírtam egy 1 –est

Erről egy képernyőképet be is linkeltem még délután, amire Bozek fórumtárs azt mondta, hogy nem egészen így kellene lennie, mert számít a kis és nagy betű is. De akkor mit csináljak Bozek? Nem én írtam be magamtól csupa nagy betűkkel, hanem a program írta így, miután rámentem az előbb leírtak szerint.Köszönöm szépen, hogy segítségemre vagytok

-
Bozek
nagyúr
válasz
gery2123
üzenetére
Nem kell létrehozni változót, amikor először használod, akkor megcsinálja. Ha a Variable Set-re gondolsz, akkor az csak értéket ad neki amúgy.
(#3658) DeathAdder: A második kép alapján van egy kis probléma. A változóknál számít a kis- és a nagybetű is, erre figyelj oda. Ami még fontos, az az, hogy a csupa nagybetűs a Tasker saját változója (pl. a %WIFI is), a csupa kisbetűs lokális (csak a Task-on belül érvényes, pl. %wifi), az pedig, amelyik nagybetűvel kezdődik, az globális (bárhonnan elérheted a későbbiekben, pl. %Wifi) változó.
-
törölt tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Pedig nem olyan nehéz átlátni. A data ON elé tegyél annyi várakozást, amennyi biztosan elég az átkapcsoláshoz! Ekkor a rendszer át fog állni a másik hálózatra. Ha ez után, a data on -hoz adsz egy feltételt, hogy csak akkor hajtsa végre, ha az adott pillanatban nincs valamelyik otthoni wifi kapcsolat, akkor az, az átállás esetén, megállítja a data on műveletet. Vagyis, közvetlenül a data on előtt még végrehajt egy wifi ellenőrzést. A hátránya, hogy az otthoni wifiről leszakadás után, a késleltetés időtartama alatt, mindíg offline leszel.
-
gery2123
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Értem én. Ózd már meg a wifi taskot. Mármint ami alapján kapcsolódik az erősebbhez. Itthon megnézem, addig létrehozok egy másik hálózatot. ☺
-
válasz
gery2123
üzenetére
Egy variable van, és az amit linkeltem is, lehet akkor félreértettük egymást

Nem látom át az egészet az a baj, nem tudom mi ez a variable, ezért nem is nagyon értem mit kell vele csinálnom
De hogy tiszta legyen, így nézne ki a teljes profilom (már ami a neteket kapcsolgatja):
Cell near (otthoni hely beállítva) -> Wifi ON és Data OFF
Not wifi connected -> Data ON és Wifi OFF (tehát bárhonnan eljövök ahol wifin voltam, akkor bekapcsolja a mobilnetet, és ez jó, mert sokszor elfelejtettem)Ez így nagyon szépen stabilan működik is, csak az a bökkenő, hogy otthon két wifire csatlakozik a helyezkedésemtől függően, és kapcsolgatás alatt érvénybe lép a "Not wifi connected" profil, vagyis hogy lekapcsolja a wifit és be a mobilnetet.
A wifi még annyira nem is zavarna, hogy állandóan be van kapcsolva, de a mobilnet az igen, mert gyakran a hifi mellett van és olyankor a hangszórón az az idegesítő térerő hang mindig átjön, meg egyébként sem szeretném ha állandóan az be lenne kapcsolva

-
gery2123
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
A harmadik variable nem kell oda. Elég annyi a mibilnet onnal amit csináltál.
Ha jól emlékszem és remélem, akkor létrehoztál egy változót ami a Wifi ugye. És be van állítva, hogy a mibilnet akkor kapcsoljon be, csak ha nincs wifi.
Ha nem így van, akkor javítanak. ☺ kár hogy nem tudom tesztelni mert nem megy a tasker mibilnet állítója nekem 5.0. -
válasz
gery2123
üzenetére
Nagyon köszi

Így nézne most ki:
És így csináltam:
Mostmár csak tudni szeretném, hogy mit is csináltam

Mit csinál pontosan ez a variable, és mi az hogy To - 1?Bozek - Szóval ez így most nem jó? Ha így hagyom akkor nem fog a mobilnet egyáltalán bekapcsolni ha wifi not connected van?
Hogyan csináljam akkor, elnézést de nem értem, és azt sem hogy mik ezek a variable parancsok
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!A Tasker új béta verziójaiban a Code/Java résszel milyen dolgokat lehet megoldani?
Elvileg ez java programozás? -
Bozek
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ha a 2 perc várakozás után is WiFi not connected van, akkor legyen a mobilnet bekapcsolva. Oda a mobilnet on részhez is írj egy IF-et, akkor nem lesz gond. Nem kell külön parancs, simán hozzá lehet adni az IF-et bármely utasításnál.
(#3653) gery2123: Minek a WiFi változót beállítani 1-re? Felesleges, hiszen ott a %WIFII.
-
gery2123
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Rakj egy if-et a mobilnet onhoz. mobilnet on és ott if wifi doesn't match 1. Ha minden igaz akkor a mobilnet akkor fog csak bekapcsolni, ha nem csatlakozik wifihez.
Ehhez hozz létre egy variable. így. -
válasz
gery2123
üzenetére
Raktam, azért mondtam, hogy ha wifi not connected akkor 2 perc után adatforgalom ON

2 perces wait parancsom van.Viszont úgy látom, ha már belekezd abba a profilba, akkor végig is csinálja mindentől függetlenül.
Tehát a:
1. az "A" routerről automatikusan lekapcsolódik
2. a másik "B" routerre pár másodpercre rá felkapcsolódik
3. a tasker parancs az 1-es pont miatt elindul, és hiába csatlakozik újra wifire mindösszesen pár másodperc múlva, a mobilnet akkor is 2 perc után bekapcsol
Ez akkor most nem normális jelenség?
Somatom - ezt most nem igazán értem

A mobilnet On taskhoz valamilyen extra +IF parancsra volna szükség?
IF -ezni nem tudok
-
gery2123
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Rakj be egy perc wait parancsot. Vagy fél percet.
Illetve if meg lehet oldani, de abban nem vagyok otthon még. -
törölt tag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nem értek a Taskerhez. Robotul ez úgy nézne ki, hogy a két perc utáni mobilnet kapcsolás feltétele a "nincs definiált wifi hálózati kapcsolat". Sztem ez Taskerben is ílyesmi lehet. Vagyis a két perc utáni mobilnet kapcsolás egy feltételhez (IF?) kötött.
-
Megint elakadtam

Ha wifi not connected, akkor 2 perc után mobilnet ON!
Ez rendben is van, tökéletesen működik is.Viszont amikor otthon vagyok, akkor 2 router közül mindig az erősebbre csatlakozik automatikusan (attól függően hogy melyik helyiségben vagyok).
A másik routerre való csatlakozáshoz pedig értelemszerűen előbb lecsatlakozik az egyikről, majd felcsatlakozik a másikra, és e között a néhány másodperc alatt amíg nem vagyok wifire csatlakozva a tasker már kapcsolja is fel a mobilnetet 2 perc után.
A két percet tehát kivárja, de ha egyszer már elindult a folyamat, akkor a tasker be is fejezi azt, hiába csak pár másodpercig nem vagyok wifire csatlakozva.Lehetne ez ellen valamit tenni?
-
bucsupeti
senior tag
Sziasztok!
Taskerrel meg lehet oldani (root nélkül) hogy a Settings ne induljon el?
Azaz ha a felhasználó akár milyen úton el akarja érni a telefon beállításait, akkor ez ne sikerüljön neki (esetleg egy figyelmeztető üzenetet megjelenhetne)Köszi a segítséget!
-
kristof_
tag
Sziasztok!
Azt be lehet valahogy állítani, hogy amikor itthon vagyok (wifit érzékeli) akkor megváltoztatja a képernyőfeloldás módját? Nem az alap android képernyőzárát használom, hanem jelenleg a GOLocker-t.
Szóval, ha elmegyek itthonról mintával oldódjon föl, ha itthon vagyok akkor pedig csak a szimpla oldalrahúzós legyen. Lollipoppban van ilyen alapból tudom, de az nem lesz a telefonomra. -
-
gery2123
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
A wifi near nálam se megy, ezért használom a cell near. Az nekem működik rendben, mondjuk 5.0 alatt én nem lepődök meg semmit, hisz valami gubanc van itt a taskerrel.
-
-
slice14
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
A Data On az rendben van szerintem. De a WiFi On úgy kéne kinézen hogy Wi-Fi On + Waitt + Data Off.
-
válasz
slice14
üzenetére
Csináltam egy factory resetet, hátha... de minden maradt a régiben

Mindkét routert látja, kb. 10 méterre vannak egymástól két különböző helyiségben, csak azért van kettő, ha a nappaliban vagyok akkor a másik routerre csatlakozzon amin erősebb a jel, de akkor is látja a fő routertemet is, csak akkor már 1-2es a jelerősség.
Azóta nem is komplikálom, nehogy tényleg az zavarjon be, csak a fő routeremet adom meg taskerben."Én ezeket 1-1 Task-ba oldanám meg: Data On + Waitt + Wifi Off"
Próbáltam, ezzel sem ment. Ez tényleg hihetetlen

Az első task megint jó, de a wifi near egyszerűen nem akar menni

Na mindegy, akkor nem használom ahogy mondod úgy se nincs sok értelme, csak igazából azért eszem magam rajta ennyire, mert nem tudom megcsinálni, hogy jó legyen, és ez nyugtalanít

-
slice14
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Én ezeket 1-1 Task-ba oldanám meg: Data On + Waitt + Wifi Off
Valamint, ugyanezt fordítva.
Bár a wifi off-nak még mindég nem látom értelmét.
A 2 routres dologról nemtok nyilatkozni.
-
válasz
DeathAdder
üzenetére
De ha újraindítom, akkor szépen átkapcsol megint magától.
Tettem egy wait 1 minute taskot is a wifi near -> data off elé, és akkor is szépen átkapcsolt 1 perc várakozás után, DE csak miután újraindítottam
Ha nem indítom újra várhatok napestig, viszont amint újraindítom egyből átkapcsol.
(elhiszem, hogy nincs sok haszna kapcsolgatni, de akkor is idegesít ez az anomália, és szeretnék a végére járni..
) -
slice14
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
A Wi-Fi Off ilyenkor ugye nem aktív? Úgy van ahogy screenshot-on? Persze Wi-Fi vel.
-
Ööö amióta utoljára beírtam a topikba az délután 13:43 -kor közvetlen a router mellett volt a telefon egészen eddig, de még mindig nem kapcsolt át, pedig a wifi near profil rendben van

Nem értem én ezt, amíg nem volt wifi not connected profilom addig meg működött.
slice14 - elhiszem neked, csak idegesít, hogy nem tudom használni

-
Bozek
nagyúr
válasz
DeathAdder
üzenetére
Alapból 10 percenként nézi meg a WiFi-t a Tasker kikapcsolt képernyőnél. Nem lehet, hogy ez a gond?
-
válasz
DeathAdder
üzenetére
Most működött a wifi not connected-el, tehát amikor elmentem otthonról, akkor lekapcsolta a wifit és be az adatforgalmat.
De most meg hogy hazaértem a wifi near nem akar működni, ami eddig meg működött
DE mihelyst újraindítottam a telefont, és felébredt a tasker is egyből lekapcsolta az adatforgalmat és be a wifit ahogyan azt be is van állítva...

Egyszerűen nem értem

Valami signal erősséget is állítsak be, vagy miért csak egy reboot után volt hajlandó jó lenni? -
válasz
slice14
üzenetére
Egyelőre erre a wifi near -> akkor data off -ra, és ha wifi not connected -> akkor x idő után data on -ra ma rálesek, hogy mennyire működik megbízhatóan

Illetve kíváncsiságból ugyanezt szeretném még wifi on/és off -al is megcsinálni, aztán a későbbiekben szerintem már én sem fogom kapcsolgatni a wifit, ha már nincs sok értelme. -
slice14
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ehhez kell egy másik profil, ami wifi near-el bekapcsolja a wifi-t és egy content-et, ami ha aktív a a wifi off profil, akkor deaktiválja a wifi on profilt.
Vagy ez a Wifi on profil csak addig él, míg bekapcsolja a wifi-t? Mert akkor nem kel profil deaktiváló. Valaki okosabb megírhatná.
-
válasz
slice14
üzenetére
Holnap úgy használom majd ahogyan az előbb ajánlottad, és hát majd rálesek. Az hogy csinálni kellett plusz két profilt nekem igazán nem esik nehezemre

Egyébként nekem sem akart mobilnetet kapcsolni 5,0 -án, a tasker még nem támogatja azt.A másodikat is köszi, és hogy illusztráltad, teljesen világos

-
slice14
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Alapból azonnal kikapcsol.
Nálam egy BT off progfil van így beállítva:

Értelemszerűen ezeket át kel állítani wifi-re.
Mégegyszer mondom, szerintem értelme nincs kapcsolgatni a wifi-t.
-
slice14
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Én nem vettem észre ilyt 5.0-ánál sem.
Próbáltam egy profilt csinálni erre, hogy én hogy gondolom. De a mobilnetet nem tudja a tasker kapcsolgatni 5.0-án. Vagy ez csak a play verzióra igaz?
-
-
slice14
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Ha a WiFi Off-ot Not Wi-Fi Connect-el oldanád meg? Pl egy 5 perc várakozással.
-
Nálam nagyon szeszélyesen működik ez a wifi/adaforgalom ki/bekapcs a tartózkodási helyemtől függetlenül

Cell near gyakran össze-vissza kapcsolgatja le és fel (de legalább kapcsolgatja).
Wifi near-el viszont csak bekapcsolni tudja a wifit és lekapcsolni a mobilnetet mondjuk ha hazaérek, de az exit task már nem akar működni. Vagyis ha elhagyom az otthont akkor ugyanúgy bekapcsolva marad a wifi és kikapcsolva az adat, hol ott exit task szerint át kellene kapcsoljon.Esetleg valamit rosszul csinálok?
így néz ki:
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy a Tasker tud olyat, hogy egy kapcsolódott bluetooth eszközt figyel?
Az lenne a lényeg, hogy van egy "okos" karkötőm és ha eltávolodok a bt hatósugarán kívülre a telefontól és utána visszatérek akkor nem mindig csatlakozik vissza.
Azt gondoltam, hogy lehetne olyat, hogy a Tasker figyelné, hogy csatlakozik-e ez a bt azonosítójú eszköz a telefonhoz és ha nem akkor elindítana egy bizonyos programot.
Lehet ilyet, hogy bt eszközt figyelni (hogy csatlakozik-e éppen)?
Köszönöm! -
-
gery2123
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
A cell near Ne scanneld újra, hanem add hozzá az új cellákat. A kis nagyító ikont ha megnyomod akkor ott ki fogja dobni, hogy mikor milyen cellában volt, van a készülék. És itt az adott cellára nyomva be fogja rakni a sajátok közé. Én anno kezdtem vagy 3 cellával most pedig van vagy 7.
-
válasz
gery2123
üzenetére
Köszönöm szépen

Nekem a wifi connencted tökéletes, van két router a házban, ami teljesen lefed mindent, még az udvart, garázst is

Picit érthetetlen számomra akkor ez a Wifi near, hogy Neked se ment vele az exit task, én pedig a Phone -> Cell near -el váltom ki a wifi és mobil adatforgalom automatikus kapcsolgatását, pedig Wifi near sokkal jobb lenne.
De ez sem tökéletes, éppen most 5 perce látom, hogy átkapcsolt mobilnetre és lement a wifi -ről, pedig itt ül a telefon mellettem otthon.
Fogtam újra scanneltem a tornyokat és visszaállt mindent ahogyan szeretném
Tehát lehet ez sem a legstabilabb megoldás..Lehet ez a wifi near telefon függő is, hogy némelyiken megy, másikon pedig nem?
Pl. nekem ez az első telefonom amin nem megy a lockscreen kikapcsolása sem, ha az otthoni hálózatra csatlakoztatva vagyok, pedig eddig akárhány készüléken próbáltam mindegyiken ment
-
gery2123
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Így van.
De amit fent linkelt a kolléga, úgy is menni fog(kell neki)
Én a munka helyen wifi near mellet csináltam, hirtelen és nem ment exit tasként.
Most hirtelen, Bluetooth ki és bekapcsolásához megcsináltam és egy profil alatt megy minden.
Csak már a tasker is frissíthetne már mert van ami megy, van ami nem 5.0alatt nekem. -
-
-
gery2123
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Wifi not connected "xy (saját wifi) " és a task pedig display /brightness 255, ez csak akkor megy ha nincs automatikus fenyerő. De ha azon is vagy, akkor elsőnek kikapcsolod egy első taskkal és utána jön a többi.
Ha otthon vagy, akkor is ezt kell csak simán wifi connect xy - hoz, és itt is add meg a fenyerőt. Ezt egyszerűbb két profilként megcsinálni.
-
Hogyan állítom be azt, hogy ha elmegyek otthonról, akkor mindig maximum fényerőm legyen, de otthon csak egy meghatározott?
Az nem nagyon akar beválni, hogy állandó maximum-ra teszem, és csak az otthoni hálózatra állítok be egy alacsonyabb értéket, mert gyakran alacsony értéken marad ha elmegyek otthonról is.Tehát azt szeretném, hogyha elhagyom a házat, és a saját vezeték nélküli hálózatomat, akkor mindig maximális fényerőn legyek, bárhol is vagyok

-
mukisrác
aktív tag
Érkezik a secure-settings frissítés : [link]
Remélem, maga a tasker is frissül hamar
-
slice14
veterán
válasz
slice14
üzenetére
Itt is megírom, hátha valaki még rajtam kívül is hosszabb silent módotszeretne beállítani hétvége.
Tehát a screenshot-okon látott beállítások működnek szépen. Fontos hogy ha a 2 Night profil közül valamelyik aktív, akkor az atthoni hangprofil ne legyen aktív.
Itt köszönném meg mégegyszer gery2123-nak hogy privátban leírta a véleményét.

-
-
gery2123
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
természetesen külön profilként scannald be a máshová tartozó cellákat. Ha a haverodnál vagy akkor ott scan a profilhoz.
-
Nos tapasztalgattam a napokban, Wifi near valamiért nálam nem megy, vagyis nem mindig megy.
A Cell eddig nagyon jó és pontos.Ha elmegyek otthonról wifi kikapcsol, mobilnet bekapcsol, ha pedig hazaérek akkor fordítva értelemszerűen.
Olyannyira jól működik, hogy szeretnék további Cell-eket is hozzáadni, pl. haveromnál illetve még néhány gyakran látogatott helyen. Kérdés, hogy ezeket a tornyokat hozzá Scannelhetem az otthon levő tornyok mellé, vagy minden esetben új Cell-t kellene létrehoznom?
Köszi

Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen videókártyát?
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DOOM - The Dark Ages
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- Gamer PC minőségi alkatrészekből! I7-9700KF/2TB HDD/800GB SSD/32GB RAM 3600Mhz Rog alaplap
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
közben már átbeszéltük a kollégával privátban, hogy lassabban fogtam fel a leírtakat, mint írtam. 

most így pár perc múlva végrehajtotta az indított taskokat

Úgyhogy sajnos, egy darabig még jópár funkció nem fog működni, vagy legalábbis nem úgy, mint eddig. Szegény Tamás nem kicsit küzd a Lolli kompatibilitással. Nekem most van úton az új teló. A kiválasztásnál alap volt, hogy max. KK. legyen. Le..om a Lollipopót. Nekem a Robot fontosabb.