Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- droidic: Safe Mode az agyban
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
Új hozzászólás Aktív témák
-
bach66
tag
Sziasztok!
Új vagyok Taskerben, de igyekszem tanulni. :-)
Sok mindent tanulmányoztam, de tudnátok abban segíteni, hogy azt hogyan tudnám megoldani, hogy
ha el van némítva a teló, és hív valaki, akkor automatikusan SMS-t küldjön neki?Az automatikus SMS -küldés task már megvan, csak nem találom, hogy hogyan tudnám ezt hozzárendelni a teló olyan állapotához, hogy el van némítva.
Ha maga a Tasker némította el, akkor talán meg tudom csinálni, mert feltételként adom meg magát a némítás taskot. (Bár még nem próbáltam ki, hogy így működik-e a dolog.)
De akkor is szeretném, ha működne, ha manuálisan némítom el. Tehát a Tasker a telefon állapotát figyelje.Kösz minden segítséget!
-
slice14
veterán
Sziasztok
Összedobtam egy modult a zw-el a homescreen-re. És ebbül hogy tudok bizonyos adatokat megjeleníteni az értesítési sávon (pl aktuális időjárás)?
-
LANG
csendes tag
Üdv! Segitséget szeretnék kérni.Csináltam egy taskot, ami hangparancsra aktiválja a "Synkert"(csak gmail sinc alapból kikapcsoltam a gmail szinkronizálást.) ha beérkező emailom van az eCID felolvassa azt. igy néz ki:
Azt szeretném megoldani hogy ha van beérkező email akkor lője ki a "Say: Nincsenek uj emailek" taskot. -
gery2123
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
-
stickermajom
addikt
Igen, valószínű ez a helyzet.
Pedig, ha nem is taskerrel, de maguktól is beépíthetnének egy quiet hours funkciót. Bár ez már nem ennek a topicnak a része. 
Eszembe jutott egy másik kérdés. Próbálgattam pár alap taskot, pl. hogy az otthoni tornyok közelében kapcsoljon wifi-t, amikor elmegyek itthonról pedig kapcsolja ki. Viszont így hiába állítok egy esti profilt, hogy mondjuk 10 és 6 között minden adatforgalmat szüntessen meg, az otthoni wifi profilja felülírja, így azt visszakapcsolja. Lehet valamiféle függőségeket/fontossági sorrendet beállítani, hogy ha az éjszakai profil aktív, akkor a másikat ne engedje érvényesülni?
-
efká
tag
üdv!
lenne egy amatőr kérdésem. hogyan tudnám megoldani a proximity használatával, hogy ez alapján zárja le/oldja fel a telefont? vettem egy flip tokot és ezt is taskerrel szeretném megoldani. előre is köszönöm

-
Bozek
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Megfontolják? Szerintem ezen is túl vannak az alatt az 1 perc alatt.

-
stickermajom
addikt
-
törölt tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Ez pont a user biztonsága miatt van így. Minden alkalmazás a saját virtuális környezetében fut, nem tud beleavatkozni a másikéba. Csak közvetve, a rendszeren keresztül tudnak kommunikálni. Kivéve, ha a fejlesztő külön leprogramozza a külső hozzáférés lehetőségét. Én is azokat az alkalmazásokat preferálom, amik engedik a Taskernek, hogy szabályozza a működésüket. Talán írj a Viber és a Messenger fejlesztőinek, hogy szeretnéd a Taskerből szabályozni az értesítési módjukat. Biztos nyitottak lesznek az ötletre. Mindkettő erről híres.
-
törölt tag
Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy kikapcsolok minden Androidos rezgést és az összeset a Robotra bízom. Viszont, ha jól tudom, akkor egyes alkalmazások (pl. Viber) nem a megszokott hangsávokat használják az értesítésekhez, hanem pl. a média hangsávot. Erre figyelni kell a némításoknál.
-
Bozek
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Azt nehezen fogod megoldani, hogy csak bizonyos alkalmazáscsoport ne rezegjen, a többi meg igen. A Lock Screen-el Lollipop alatt van probléma, KitKat alatt működik rendesen, legalábbis sose volt vele bajom.
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Taskerben azt meg tudnám oldani 4.4.4 alatt, hogy mondjuk munkahelyi profilban a telefon Vibrate mode-ra váltson, egy bizonyos alkalmazáscsoport (Messenger, Viber stb.) ne rezegjen, de a notif led villogjon? Ugye hangot vibrate mode-ban alapból nem ad, szóval az nem lényeg. Egyelőre egy "minden hétköznap -tól, -ig" időszak lenne a trigger, később NFC-re cserélném valószínűleg. CM gyári profilerjében nem sikerült ez így nekem :S
Láttam volt itt probléma lock scrennel, de gondolom az nem nagy gond neki, hogy pl. az itthoni Wifin szedje a le a lockscreent, mindenhol máshol legyen.Üdv
-
gery2123
őstag
válasz
slice14
üzenetére
Hirtelen wifi connect nem tudom kipróbálni de Bluetooth connect és wifi near nekem megy szépen, de nem secure settings pluginnal.
A telefonon beállít, hogy pin kód megadásával lehessen feloldani, és akkor a taskerben simán keyguard off/on kapcsolóval szépen megy. Secure settings nem megy nekem se. -
gery2123
őstag
Na akkor nekem szépen megy a tasker +secure settings pattern Lock kikapcsolás kapcsolódott Bluetooth eszközzel. Wifi nem tudom nem néztem, de az annyira nem is lényeg most. ☺😊
-
RCH
tag
Hetekkel korábban összedobtam egy taskot, ami ma azzal lepett meg, hogy mûködik

(Sok ROM cserém volt mostanság, van, ami megsinylette ezeket.)
Ez a task kiírja szép nagy számokkal a display tetejére az OTP-tôl kapott SMS kódot, sôt vágólapra is kiteszi, hogy kényelmesebb legyen az élet.
Azt valamiért nem tudtam beállítan, hogy ezek a szép nagy számok érintésre eltûnjenek, csak azt, hogy 30 másodperc múlva magától törlôdjönenek. Jó ez így is ;-) -
-
slice14
veterán
Sziasztok
Mi újság a Seccure Settings-el Lollipop alatt? Működik már a lockscreen pattent ki/be -kapcsolás pl. wifi connect alapján?
-
törölt tag
Ez fura, hogy a go home nem ugyanaz, mintha manuálisan, home -mal háttérbe teszed. Esetleg próbáld meg közvetlen shellparancsként (input keyevent 3)!
-
Lacyka
aktív tag
válasz
üzenetére
Kipróbáltam a go home-t, viszont az le is állította a programot, vagyis nem működött.
A lényeg, amit szeretnék, hogyha elindulok az autóval (ugye az előző kérdésben feltett profil) a bt felkapcsolódik a kihangosítóra. Ha kapcsolódott, akkor egy másik profillal el szeretném inditani ezt, de inditás után mintha a home gombbal le is tenném a hattérbe, azaz a notification sávon látnom kellene hogy traffi hunter running, viszont a go home task után ez nem látszik. Ha meg megálltam az autóval akkor kill app.
Nem tudom érthető-e hogy mit szeretnék?! -
Lacyka
aktív tag
Lejárt a szerk idő.
Na rájöttem, meg is csináltam, délután kipróbálom működésben. Köszi.
Illetve még1 kérdés, amire nem találtam a google-ben se sok mindent, de hátha nektek menni fog.
Hogyan tudom azt elérni, hogy valamilyen context esetén elinditson egy appot (ez eddig sima liba), de a háttérben, az ne rakja ki a képernyőre, aztán exit taskkal már megoldom a kill app-ot. -
gery2123
őstag
Ezzel csak az a baj, ha jól olvastam, hogy a %LOCSPD folyamatos figyeléséhez folyamatos GPS használat szükséges, ami egyenlő azzal, hogy pár órás üzemidőre csökken a készüléked akkuja.
Inkább eleve Bluetooth near próbálkoznék. Ha a közelében van a kocsi bt akkor kapcsolódik..... -
Lacyka
aktív tag
-
Mauzes
addikt
Profiles fülön + gomb, majd Time, és beállítassz egy időpontot (vagy egy periódust), majd a bal felső sarokban a "vissza" gombra kattintasz. Ezután New Task, adsz neki egy nevet (pl. éjszaka), ezután + gomb és sorban:
- audio: silent mode ON
- net: wifi OFF
- net: mobile data OFF
+ amit még akarsz. -
huan
őstag
Sziasztok!
Kezdő vagyok Tasker ügyben,így kérdezek inkább:
Azt szeretném megcsinálni, hogy egy esti órában automatikusan lenémuljon,wifi kikapcsoljon, vagy egyszerűen csak offline módba kerüljön. Ezt hogyan tudom megcsinálni?
Köszi -
Lacyka
aktív tag
Sziasztok, kb. 1 éve taskerezek, meg átolvastam már a topicot, de elakadtam egy projectnél.
Tehát amit szeretnék:
- A tasker folyamatosan figyelje a sebességet és ha 10 km/h óránál gyorsabb (ugye ekkor valószínűleg kocsiban ülök), akkor kapcsolja fel a bluetoothot, (és kapcsolódjon a kihangosítómhoz -ezt persze már tudom, hogy kell.) Illetve feltételekkel még ki kell egészíteni (pl. piroslámpás megállásnál ne kapcsolja le azonnal stb.).Szóval a kérdés, hogyan tudok aktuális sebességet monitorozni? Gondolom %LOCSPD, de hogyan?
köszi -
slice14
veterán
Sziasztok
Lehet én vagyok analfabéta, de nem értem az Alarm Clock with Snooze beállítását. Ill. ez naptárbejegyzés alapján szeretném beállítani a következő napi ébresztést. Pl. a Night profilom aktiválódásával egy időben.
-
Tekergek
csendes tag
Hát mondjuk, ha ki van kapcsolva a kijelző, vagy épp a háttérben fut a viber, akkor a bal felső sarokban megjelenik a kis ikon. Így tudok rá hivatkozni az UI/notification résznél.
Ha viszont meg van nyitva a viber és üzenetet kapok, akkor nem jön értesítés a felső sávban.
-
Tekergek
csendes tag
Sziasztok,
Az olyan Viber üzeneteket valahogy el lehet kapni, amiről nem jön fel a Notification?
Esetleg a kimenő üzeneteket? -
mukisrác
aktív tag
ti találkoztatok olyannal,hogy a keyguard ON/OFF kapcsoló "lefagyasztja" a telefont?
Úgy van beállítva a TASK, hogy ha hazaérek, bekapcsolja a wifit, és ha csatlakozott, akkor a hangerőt/háttérvilágítást leveszi és kikapcsolja a keyguardot.
Azonban ha ez a task úgy fut le, hogy nincs bekapcsolva a kijelző (ami lássuk be elég nagy valószínűséggel), akkor a kijelző bekapcsolás után ha nyomok egy home vagy egy recent apps gombot, teljesen sötétre vált a kijelző, semmit nem tudok csinálni mert nem látom, csak a restart segít.
-
Mauzes
addikt
Most mással is szarakodik nekem az app.
Van egy profilom, hogy ha csatlakozik a teló céges wifi-hez, akkor ringer hangerő 3, notification hangerő 1, és a time recording app-ban csekkoljon be.
Erre most nézem, hogy magától be is csekkolt, de a hangerőket nem állította át...
Nincs ebben valami log vagy visszakövetés, hogy láthassam, mikor mit (és mit nem) csinált meg?
-
Mauzes
addikt
Bakker, ez a Tasker direkt köcsögösködik velem!
Van egy "éjszakai" task-om, lefekvés előtt benyomom, és leveszi a ringer, notification, media hangerőt, fényerőt, wifit, stb. És van egy "nappali" task-om is, az mindnek kb. az ellenkezőjét csinálja, és úgy van beállítva egy profil, hogy az ébresztő értesítésnél reggel automatikusan elvégezze a "nappali" task-ot.
Nagyrészt működik is, a Tasker elvégzi az összes nappali feladatot, KIVÉVE a media hangerő állítást, azt egyszerűen az éjszakai értéken hagyja mindig.

Érdekes módon, ha manuálisan végigfuttatom a task-ot, akkor már átállítja a média hangerőt is, de a profilban automatikusan azt az egyet nem...
Ötletek?
-
skyli
senior tag
Sikerült exportálnom. Tehát így csináltam:
SCREEN ON -> időmérő (0 értéket ad egy változónak, majd 1-et, 1mp múlva)
<TaskerData sr="" dvi="1" tv="4.6u3m">
<Task sr="task42">
<cdate>1421803050030</cdate>
<edate>1422227774813</edate>
<id>42</id>
<nme>Idomero</nme>
<pri>10</pri>
<Action sr="act0" ve="7">
<code>547</code>
<Str sr="arg0" ve="3">%Számol</Str>
<Str sr="arg1" ve="3">0</Str>
<Int sr="arg2" val="0"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act1" ve="7">
<code>30</code>
<Int sr="arg0" val="0"/>
<Int sr="arg1" val="1"/>
<Int sr="arg2" val="0"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
<Int sr="arg4" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act2" ve="7">
<code>547</code>
<Str sr="arg0" ve="3">%Számol</Str>
<Str sr="arg1" ve="3">1</Str>
<Int sr="arg2" val="0"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
</Action>
</Task>
</TaskerData>SCREEN OFF -> Időt felolvas (felolvassa az időt, ha kikapcsoljuk a képernyőt és az időmérő értéke még 0 (vagyis, ha kevesebb, mint 1 mp-e van a képernyő bekapcsolva)
<TaskerData sr="" dvi="1" tv="4.6u3m">
<Task sr="task44">
<cdate>1421803300260</cdate>
<edate>1422227792320</edate>
<id>44</id>
<nme>Időt Felolvas</nme>
<pri>10</pri>
<Action sr="act0" ve="7">
<code>37</code>
<ConditionList sr="if">
<Condition sr="c0" ve="3">
<lhs>%Számol</lhs>
<op>2</op>
<rhs>0</rhs>
</Condition>
</ConditionList>
</Action>
<Action sr="act1" ve="7">
<code>590</code>
<Str sr="arg0" ve="3">%TIME</Str>
<Str sr="arg1" ve="3">.</Str>
<Int sr="arg2" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act10" ve="7">
<code>547</code>
<Str sr="arg0" ve="3">%TIME2</Str>
<Str sr="arg1" ve="3">, </Str>
<Int sr="arg2" val="0"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
<ConditionList sr="if">
<lhs>%TIME2</lhs>
<op>2</op>
<rhs>0</rhs>
</Condition>
</ConditionList>
</Action>
<Action sr="act11" ve="7">
<code>547</code>
<Str sr="arg0" ve="3">%Sec</Str>
<Str sr="arg1" ve="3">%Sec Másodperc</Str>
<Int sr="arg2" val="0"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
<ConditionList sr="if">
<lhs>%Sec</lhs>
<op>3</op>
<rhs>0</rhs>
</Condition>
</ConditionList>
</Action>
<Action sr="act12" ve="7">
<code>547</code>
<Str sr="arg1" ve="3">, </Str>
<Int sr="arg2" val="0"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
<ConditionList sr="if">
<lhs>%Sec</lhs>
<op>2</op>
<rhs>0</rhs>
</Condition>
</ConditionList>
</Action>
<Action sr="act13" ve="7">
<code>559</code>
<Str sr="arg0" ve="3">Az idő, %TIME1 Óra %TIME2. . %Sec</Str>
<Str sr="arg1" ve="3">vocalizer.tts:hun</Str>
<Int sr="arg2" val="2"/>
<Int sr="arg3" val="6"/>
<Int sr="arg4" val="5"/>
<Int sr="arg5" val="1"/>
<Int sr="arg6" val="0"/>
<Int sr="arg7" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act2" ve="7">
<code>547</code>
<Str sr="arg1" ve="3">(%TIMES + 3) % 60</Str>
<Int sr="arg2" val="1"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act3" ve="7">
<code>547</code>
<Str sr="arg1" ve="3">(%TIME2+1) % 60</Str>
<Int sr="arg2" val="1"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
<ConditionList sr="if">
<lhs>%Sec</lhs>
<op>6</op>
<rhs>3</rhs>
</Condition>
</ConditionList>
</Action>
<Action sr="act4" ve="7">
<code>547</code>
<Str sr="arg0" ve="3">%TIME1</Str>
<Str sr="arg1" ve="3">(%TIME1+1) % 12</Str>
<Int sr="arg2" val="1"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
<ConditionList sr="if">
<bool0>And</bool0>
<lhs>%Sec</lhs>
<op>6</op>
<rhs>3</rhs>
</Condition>
<Condition sr="c1" ve="3">
<lhs>%TIME2</lhs>
<op>2</op>
<rhs>0</rhs>
</Condition>
</ConditionList>
</Action>
<Action sr="act5" ve="7">
<code>547</code>
<Str sr="arg1" ve="3">%TIME1</Str>
<Int sr="arg2" val="1"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act6" ve="7">
<code>547</code>
<Str sr="arg1" ve="3">%TIME2</Str>
<Int sr="arg2" val="1"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
</Action>
<Action sr="act7" ve="7">
<code>890</code>
<Int sr="arg1" val="12"/>
<Int sr="arg2" val="0"/>
<ConditionList sr="if">
<lhs>%TIME1</lhs>
<op>7</op>
<rhs>12</rhs>
</Condition>
</ConditionList>
</Action>
<Action sr="act8" ve="7">
<code>547</code>
<Str sr="arg1" ve="3">%TIME2 Perc</Str>
<Int sr="arg2" val="0"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
<ConditionList sr="if">
<lhs>%TIME2</lhs>
<op>3</op>
<rhs>0</rhs>
</Condition>
</ConditionList>
</Action>
<Action sr="act9" ve="7">
<code>547</code>
<Str sr="arg1" ve="3">12</Str>
<Int sr="arg2" val="0"/>
<Int sr="arg3" val="0"/>
<ConditionList sr="if">
<lhs>%TIME1</lhs>
<op>2</op>
<rhs>0</rhs>
</Condition>
</ConditionList>
</Action>
</Task>
</TaskerData> -
skyli
senior tag
válasz
Dottore
üzenetére
Én is két profillal csináltam, megpróbálom átírni így és feltölteni
bár még nem sikerült lementenem semmit se taskerből..Philips hue taskok érdekelnek? Fényerő +20%, fényerő -20% meg: melegebb színárnyalat, hidegebb színárnyalat? bár ez utóbbi kb 6 külön task közt léptet
-
-
Adamo_sx
aktív tag
Én csak az üzemmódot váltottam némára, de ahhoz, hogy visszakapcsolja kell egy exit task, ami akkor fut le, amikor kilép a profilból. Ebben vissza tudod kapcsolni. Esetleg a kikapcsoláskor egy változóba el kell mentened, hogy mi volt az állapotuk, hogyha nem akarod reggel fixen bekapcsolni.
-
skyli
senior tag
Hűűű ez nagyon király. Régebben volt egy programom ami a kijelző gyors be-ki kapcsolására felolvasta volna az időt, de nagyon béna volt, mert nem tudott magyarul

Na most ezt megcsináltam taskerben és tökéletes lett!! Még azt is megcsináltam, hogy az időt eltolja 3 másodperccel, így mire elér a másodperchez, az is pontos
Akkor aktiválódik a task, ha 1 mp-en belül kikapcsolom a kijelzőt, miután bekapcsoltam. (az egész egy ifben van)
-
Tekergek
csendes tag
Sziasztok,
Eljött az idô, hogy segítséget kerjek.
Csináltam egy profilt, ami a bejövô hívásnál feldob egy Popup ablakot egy "Visszahívás" gombbal. /korlátlanul beszélek/
Ez rendesen müködik is. A gondom az az, hogy ha csak megcsörgetnek, akkor a Popup az ott marad, ameddig le nem telik a Timeout.
Azt szeretnem, hogy ha csak megcsörgetnek, akkor visszazárja magát a telefon.
Olvastam valahol, hogy egy másik profilt is kell ehhez csinálni, amiben változókra kell hivatkoznom. Sajnos nem sikerült megvalósítanom.Van esetleg erre ötletetek?
-
noorbertt
őstag
Van aki hasznalnolyat hogy kuld egy uzenetet fb messengeren keresztul? Mint smsnel csak fb messenger..
-
Mauzes
addikt
Bocs, hogy ennyit írok, de mintha vacakolna nálam a Tasker (vagy valamit elrontok).
Van egy profilom, hogy 23 és 7 óra között wifi és mobile data off, ringer hangerő 2, notification 1. Én úgy értelmezem, hogy reggel 7-kor vissza kellett volna állnia az előző este 23 óra előtti állapotra. Erre reggel 8-kor nézem, wifi és mobile data off, ringer 1, notification 1. Na most előző este én neteztem meg minden, tehát nem ez volt a teelfon állapota.

-
Mauzes
addikt
Az elsőt megnézem majd. Bár akkor meg az a baj, hogy ha előbb ébredek és kinyomok, akkor nem fogja megcsinálni a műveleteket.
A második viszont elég érdekes, le tudnád írni, hogy ez hol van / milyen beállításról van szó? Meg most a Tasker hogy működik, egészen addig ellenőrzi egész nap 10 percenként, amíg érzékeli, hogy állítottam be ébresztőt? Vagy csak addig ellenőrzi, amíg nem aktiválta, és éjszaka már nem?
-
Bozek
nagyúr
Az ébresztés reggeli lenyomását az Event - Date/Time - Alarm Done. Már ha ébresztés közben történik és nem előtte. Egyébként nálam mindegyik ébresztő (Timely, Sleep as Android) megjelenik az ikonsorban is, gondolom így a Tasker is kezeli.
A beállításnál én csak úgy tudnám megoldani, hogy 5-10 percenként megnézi, hogy van-e beállított ébresztő és ha van, akkor elvégzi a műveleteket. De majd megnézem, hogy van-e más megoldás. -
Mauzes
addikt
1. Tudsz esetleg részleteket vagy már nem emlékszel? Gyári alkalmazással csináltad? Mert nekem fontos lenne az Alarm Clock Xtreme, annak nagyon tetszik a lassan erősödő ébresztőhang funkciója.
Számomra ez lenne talán a legérdekesebb, hogy ne kelljen minden este és reggel állítgatni a hangerőt, wifit, mobilnetet. Persze csinálhatnék egy időszak profilt éjszakára, de mivel minden nap máskor fekszem, és nem mindig ugyanakkor kelek, ez nem a legjobb megoldás sajnos.
3. Ez csak egy példa volt, mondhatnék hasonlót ringer volume-ra, stb.
Amúgy elég komplexnek tűnik ez a Tasker, még utána kell olvasgatnom sok mindennek.
-
Bozek
nagyúr
1. Arra biztos lehet task-ot készíteni, hogy lenyomtad az ébresztőt, mert korábban csináltam ilyen WoL-al, mert szükség volt az otthoni gép bekapcsolására.
2. Én ezt csak időbeállítással próbáltam (este 8-tól reggel 7-ig), akkor nem írta később felül a kézileg beállított értéket fényerőnél.
3. Ha hosszan nyomsz a profilra, akkor fent megjelenik a beállítások gomb. Azon belül tudsz adni prioritást az egyes profiloknak, így már be tudod állítani, hogy melyiket tekintse a kettő közül elsődlegesnek. Bár nem is értem, hogy ha van WiFi, akkor minek kikapcsolni a mobilnetet, hiszen az Android amúgy is megcsinálja.
(#3722) Somatom: Majd kipróbálom, hogy mi van az említett esetben, de prioritással kiküszöbölhető úgyis.
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Lenne pár alap kérdésem a Tasker megértéséhez, illetve annak eldöntéséhez, hogy kell-e nekem. Kicsit hosszú lesz, hogy értsétek a kérdéseket, de remélem, tudtok segíteni.
1. Lehetséges-e kreálni egy olyan automatizmust, hogy amikor aktiválok egy következő reggeli ébresztési időpontot az Alarm Clock Xtreme-ben, akkor csináljon bizonyos feladatokat (wifi, adat kikapcs), és ez mindaddig maradjon így, amíg vagy (i) ténylegesen megszólal az ébresztő reggel és kinyomom, vagy (ii) hamarabb felkelek, és kilövöm az ébresztést megszólalás előtt. Tehát igazából mindaddig legyen aktív a "nincs net" állapot, amíg van aktív ébresztés beállítva ebben az ébresztő progiban.
2. Az nem világos, hogy mi történik abban az esetben, ha a Tasker egy adott állapot életbe lépésekor megcsinál egy feladatot, majd én manuálisan felülírom.
Példa: az a beállítás hogy amikor elhagyom a wifi hálózatokat (elmegyek otthonról vagy munkahelyről), akkor a hívás és értresítés hangerőt vegye fel max-ra. Én elmegyek otthonról, fel is veszi a hangerőt, de én moziba megyek, ezért manuálisan leveszem a hangot. Ekkor a Tasker úgy hagyja, amire én állítottam, vagy időnként megnézi, hogy az ő beállítása alapján mi az állapot (no wifi), ezért megcsinálja a feladatot (újra visszaveszi max hangerőre)?3. A Tasker a feladatokat valamilyen sorrend alapján vagy egyszerre végzi el? Ez ezért kérdés, mert mi van az egymásnak ellentmondó feladatok esetében?
Példa: van egy beállítás (A), hogy ha kapcsolódok wifi-hez, akkor kapcsolja ki a mobilnetet (ergo, ha kikapcsol a wifi, akkor visszakapcsol a mobilnet). És van egy második beállítás (B), hogy este 11 és reggel 6 között kapcsolja ki a wifi-t és a mobilnetet. Na most, 11-kor mi történik? Kikapcsol a wifi, ekkor az A megszűnése miatt bekapcsol a mobilnet, majd a B miatt újra kikapcsol? Vagy a B az A-val párhuzamosan lép életbe, ekkor viszont A működése alapján épp nincs mobilnet, ergo B nem tudja kikapcsolni. Vagy ezt hogyan kell elképzelni?Előre is köszi!
-
gery2123
őstag
Most frissült a tasker és végre megy 5.0 a keyguard kikapcsolás! ☺
-
Sziasztok, próbálgatom a taskert, de már az első egyszerűbb dologba beletört a bicskám.
Mivel lollipop alatt nem működik az időzített adat ki-bekapcsolás az eddigi programjaimban, ezért letöltöttem a Toggle Data alkalmazást, ami tasker kompatibilis. Meg is jelenik a plugin-ok között.1. Létre is hoztam két taskot, az egyik kikapcsolja az adatforgalmat, a másik be. Ha alul a háromszögre, a "play" gombra kattintok, akkor szépen meg is csinálja.
2. Létrehoztam egy profile-t, ami adott időpontban elindítja ezt a taskot, (próbáltam időszakot, de próbáltam egy adott időpontot is beállítani), de nem történik semmi.

Mit rontok el? Köszi...
-
Árkán
újonc
Sziasztok!
Kezdő vagyok és a gmail üzenetek felolvastatásához szeretnék segítséget kérni.
Galaxy Ace 3 4.2.2 -höz kéne egy K-9 mentes megoldás.
Telepítve van Rob J Floatifications app-ját.
Működik. Ha rátappolok a kör alakú értesítőre, akkor alatta megjelenik egy textbox a feladóval és üzenettel.
A kérdésem, hogy meg lehet-e oldani taskerrel, hogy ha egyszer rákattintok erre a notifier-re, akkor a nuance tts felolvassa az üzenetet, vagy felteszi a kérdést, hogy felolvassa-e és ha a válaszom igen, akkor hátra billentem a mobilt, ha nem, akkor előre, de gondolom egy ilyen sensor beállítás részletkérdés, találok rá példát, viszont az előbbihez hasonlóra nem találtam.
Szóval működne-e és ha igen autonotification pluginnal vagy anélkül is?Köszi a választ, tippet, példát...akármit
! -
noorbertt
őstag
Van egy olyan task hogy Location/Open Map/Navigate To
Ez szep es jo, de hogy tudom beallitani a navigacio modot? Kerekparra?slice14 Sok masra is tudom hasznalni termeszetesen
Taskerrel meg plane.. -
slice14
veterán
A Tasker és a Secure Settings együtt tud már működni és működik is a pin lock kapcsolgatás pl wifi conect alapján?
Mert most a romba épített megoldást használom, de ez így nem túl biztonságos így. Mert ha felnyitva rakom le, akkor átt lehet a rom profilt kapcsolni.

5.0.1
-
slice14
veterán
Sziasztok
Lehet hogy már volt, de valahogy nem tiszta.
Hogy tudom lekérdezni előtte nap este a másnapra vonatkozó naptárbejegyzést (munkanap naptár munka bejegyzés szerepel e?)? E szerint szeretném beállíti az ébresztőt, ill a night módot.
Amúgy egész napos bejegyzésről van szó.
-
-
Yager01
senior tag
Használ valaki közületek Note3 esetleg 4-es készüléket? Szerintetek meg lehet oldani azt, hogy az adott beállítás megváltozásának feltétele az s-pen eltávolítsa a beállítás alap helyzetbe állása pedig annak visszahelyezése legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- AMD Radeon RX 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pedig, ha nem is taskerrel, de maguktól is beépíthetnének egy quiet hours funkciót. Bár ez már nem ennek a topicnak a része.