Hirdetés
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
1. Ez szerintem biztonsági funkció: pl. bekapcsoláskor 0-s fényerő = kikapcsolt telefon, és máris kizárná magát valaki a telefonjáról.
Brightness-en belül a Disable safeguard bekapcsolva elvileg elviszi 0-ra, de ezzel óvatosan.
Van egy olyan lehetőség is, hogy ha a közelség érzékelőt letakarod, akkor kapcsolja ki a képernyőt, ha megszűnik a letakarás, akkor kapcsolja vissza, de ilyenkor lehet Pick screen fogadna.
2-es nem lenne megoldás, ha a lámpát villogtatná? Fejjel lefelé kellene töltened, hogy lásd.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
& az ést jelöli? Nem lehet valami 20-nál nagyobb és 6-nál kisebb is egyszerre.
-
válasz
kanocpapa
üzenetére
Én a wifi-t nem kapcsolom ki, ha nincs wifi a közelben akkor sem, így napi kb. 1%-kal fogyaszt többet a telefon.
Szinkron ki, időnként visszakapcsolod 1 percre és megjönnek az email-ek. Gmail egyébként push: nem időnként nézi a leveleket, hanem csak akkor amikor tényleg új email jön, ez is nagyon energiakímélő.
-
-
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Kifelejtettem a % jelet az elejéről, elnézést. A számláló változó csak arra kell, hogy a második értesítésnél fusson le a task, semmi mást nem csinál.
Meddig jutottál el? Üzenet érkezésekor el tudsz indítani egy profile-hoz tartozó taskot, ehhez szükséges feltételeket sikerült beállítani? Próbáld meg előbb a számláló változó nélkül az egészet, hogy 15 s-ig ne legyen nete a FB-nak, ha üzenet érkezik.
Logika: hozz létre egy profile-t, ami akkor indul ha a képernyő ki van kapcsolva (Event: Display off és FB üzenet érkezik). Task: Android firewall-ban készíts egy profilt ami letiltja a FB-ot a netről, és Plugin Android Firewall-lal aktiváld, utána wait 15s, Android Firewall FB-t engedd nethez).
-
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Pl. hozz létre egy globális változót (jobb szélen Vars), Szamlalo = 0 legyen az értéke.
Task kezdete:
1. IF Szamlalo = 0 THEN
2. Variable Set Szamlalo = 1
3. stop
4. END IF
5. Android firewall ...
6. Wait 15 s
....Vagy
1. Stop (if Szamlalo = 0)
2. Variable Set Szamlalo = 1
3. Android firewall...
4. Wait 15 s
...Így az első alkalommal nem történik semmi. Ha a 15 s letelte után is a 2. értéktől szeretnéd tiltani, akkor a Profiles Exit-ben: "Variable Set Szamlalo = 0"
-
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Pl. Android FireWall Tasker-rel is működik, 2. üzenet után külön profillal FB-ot letiltod a netről, 15 mp. után engedélyezed, de így a 15 mp. alatt egyetlen üzenetet sem kapsz meg. Vagy Tasker + Greenify is tud hiberbálni és ébreszteni programokat, de ekkor sem kapod meg az üzeneteket.
-
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Tasker-rel lehet különböző programok szinkronizálását engedélyezni / tiltani? Ha igen, akkor FB üzenet esetén: FB szinkron ki, 15 mp várakozás, FB szinkron be.
-
válasz
atillaahun
üzenetére
Ha shake-nél 15s lenne, akkor folyamatosan mozgatni kellene a telefont, pl. stabilan fogod és olvasod a kijelzőt, akkor is kikapcsolna.
3 profile:
- shake: display off timeout 10 perc
- dispay off: display off timeout 1 perc
- proxi: display offEzzel mozgáskor 10 percig bekapcsolva maradna a telefon (de 1 perc is beállítható, akkor a második profile nem kell), és elég ha a proxi érzékelő felett elhúzod az ujjad, és kikapcsol a kijelző, nem kell lefordítani a telefont.
-
válasz
atillaahun
üzenetére
Proxy-ra Display off? Lefordítva a telefon vagy a szenzor letakarására kikapcsolna a kijelző.
-
válasz
atillaahun
üzenetére
Sensor - Shake esetén 10 percre állítani a kijelző kikapcsolás időtartamát? Display off-nál pedig az eredetire vissza (1-2 perc).
-
válasz
haliho0
üzenetére
Sajnos nincs ÉS, ezért egyben nem megy, de egymás alá tudod rakni:
IF feltétel 1
-- IF feltétel 2
---- Csinald ezt 1
---- Csinald ezt 2
-- END IF
END IFHa csak egyetlen dolgot csinálnál, akkor így is megy:
IF feltétel 1
-- Csinald ezt (pipa: IF feltétel 2)
END IF%WIFII -ben az aktuális wifi elérési pont adatai vannak, mintha Automagic-ben lett volna külön változó erre. Tasker TODO-ban benne van: "wifi near: allow variable for SSIDS so you can do e.g. 'near SSID I've connected to at some point", szóval egyszer bekerül a Tasker-be is.
-
Tasker - Run shell (root-hoz pipa) : echo 0 > /sys/class/leds/lcd-backlight/brightness
Ezzel lehet kikapcsolni a kijelzőt, mint amikor telefonálás közben a fülnél van a telefon. Echo utáni szám 0 = kijelző ki, 1-255 fényerő be.
Ezzel a Screen Standby programot lecseréltem, 36 mbyte memóriát fogyasztott, és sokszor magától leállt. itt találtam a leírást
-
válasz
forintuser
üzenetére
Security Settings-en belül tudod telepíteni. Hetente jön a telefonomra új CM rom, ilyenkor a Helper-t mindig újra kell telepíteni, valamiért törlődik a /system-ből, 10 mp-es művelet visszarakni.
-
válasz
forintuser
üzenetére
Tasker-hez Security Settings + Helper nálam működött 4.2.2-ön, mindent tudok vele kapcsolni, repülőgép üzemmódot is.
-
Köszönöm az észrevételed, tényleg 2 TRUE és FALSE ág volt, azóta már vissza is tértem Tasker-re. Ma kb 4 óra Ingress közben a Tasker + közelségérzékelővel változtattam a fényerőt (letakarva 8, nincs letakarva 255), akku fogyasztás: Ingress 46%, Kijelző: 40%, Tasker 4%, azt hittem utóbbi sokkal több lesz, ez így nagyon energiatakarékos.
Írtad, hogy Tasker nem tud rendezni, de ahogy korábban írták a PHP tud, és mellette még van pár száz függvénye. Készítettem egy kis oldalt, ahol paraméterekkel lehet PHP függvényeket futtatni, sima szövegben adja vissza az eredményt. http://tf.zap.hu/ a címe, jelenleg csak a Date (dátum) és Sort (rendezés) függvényt csináltam meg, példákat is írtam hozzájuk.
Ha valakinek szüksége lenne valamelyik PHP függvényre, akkor írja meg nekem, és megcsinálom, sajnos internet szükséges a telefonon, hogy meg tudja nyitni a weboldalt, de a szerveren nagyon gyorsan lefut minden.
Akár az NB2-es profile-t is lehetne szerveren futtatni, ha valami változna akkor email-t küldene róla, ezt a Tasker csak a K9mail-en keresztül tudja feldolgozni.
-
Megoldásnak nem jó, ha másik profile-lal pl. 2 percenként megnézed, hogy fut-e a lekkérdezés?
Van arra megoldás, hogy kikapcsoljuk, vagy 0-ra vegyük a kijelző fényerőt? Képernyőzár nálam kikapcsolja a Gps-t, és Tasker-rel is 8-ra tudom levinni a fényerőt, szóval más megoldást keresnék, CM 10.1-et (JB 4.2.2-őt) használok.
Automagic-et próbálta valaki? Nekem nagyon bejön az ábrás megoldás, jelenleg mindent meg tudtam vele csinálni, amit Tasker-rel is, és sokkal olvashatóbbak a taskok, ráadásul nem szükséges neki a Secure Settings + Helper.
Pl. Tasker - ha otthon wifi elérhető, akkor repülő üm be, wifi be, fényerő le. Ha nem elérhető a wifi, akkor repülő üm ki, fényerő max [link], 2 oldalnyi egymásba ágyazott IF-ek. Ugyanez Automagic-kel: [link]
Ha az Ingress fut (nem látszik a képen), és ha a közelségérzékelőn van a kezem, akkor fényerő le, ha elveszem onnan az ujjam akkor fényerő max-ra: [link]
Tasker-ben ha jól tudom ezt sokkal bonyolultabb megoldani, mert csak State-ben lehet közelséget vizsgálni, nincs rá külön változó. Viszont Tasker-ben sokkal több mindent lehet beállítani, pl. be- és kikapcsolt képernyőnél az érzékelők vizsgálata. A sok IF és GOTO helyett örülnék ha a Tasker is vizuálisabb lenne.
-
Android 4.2+ -on sok Tasker funkció csak a Secure Settings-en keresztül érhető el. Ez később változni fog, vagy nyugodtan kezdjem el átírni a task-okat?
Gps-t Tasker és SeSe is tud kapcsolni. Melyiket használjam, van sebesség, memória... különbség a 2 funkció között?
-
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Terminal emulator: ps parancs megmutatja a futó programokat. A kimenet tömbbé alakítására nincs még Tasker task írva?
-
GPS (ha jól tudom, csak akkor fogyaszt ha program használja):
- Profiles -> + -> Application -> Jelöld ki a gps használó programokat.
- Task -> Misc -> Gps onÉn még utánaírtam a Display Brightness 255-öt, mert kültéren kell a fényerő. XtraData Downloader(A-GPS) - ezt 7 napra előre letölti a műholdak adatait, így sokkal gyorsabban fog fix jelet találni a telefon.
-
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Nálam is csak el kell húzni, azt hittem pin kód vagy minta van nálad beállítva.
A1: Notify - ez ébreszti fel nálam a telefont
A2: %wifiown változóban eltárolom a WIFI státuszát
A3: ha a wifi ki van kapcsolva, akkor bekapcsolom
A4: 15 mp várakozás, hogy a router-re tudjon csatlakozni
A5: %ido változóban letárolom az időt
A6: letöltöm a fájlt
A7: ha a wifi ki volt kapcsolva, akkor kikapcsolom
A8: kicsomagolom a letöltött fájlt
A9: %ido változóban a letöltési idő lesz
A10: mégegy Notify, amiben a letöltési időt iratom ki mp-ben
A11: telefonzárEbből az első sor ami téged érint, mert nálam enélkül nem akart elindulni a task, a Notify miatt viszont bekapcsol és végigmegy.
-
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Naponta 1x letöltök egy tömörített fájlt és kicsomagolom, nálam sem működött a Wifi on parancs kikapcsolt kijelzőnél, de nálam nincs feloldózár.
Openmap (2)
A1: Notify [ Title:Openmap Text: Icon:null Number:0 Permanent:Off Priority:3 ]
A2: Variable Set [ Name:%wifiown To:%WIFI Do Maths:Off Append:Off ]
A3: WiFi [ Set:On ] If [ %wifiown ~ off ]
A4: Wait [ MS:0 Seconds:15 Minutes:0 Hours:0 Days:0 ] If [ %wifiown ~ off ]
A5: Variable Set [ Name:%ido To:%TIMES Do Maths:Off Append:Off ]
A6: HTTP Get [ Server:Port:http://openmaps.eu/dl.php?dl=hu/Hungary_openmaps_eu_europe.map.zip Path: Attributes: Cookies: Timeout:15 Mime Type:application/zip Output File:Download/Geocaching/Hungary_%DATE.map.zip ]
A7: WiFi [ Set:Off ] If [ %wifiown ~ Off ]
A8: UnZip [ File:Download/Geocaching/Hungary_%DATE.map.zip Delete Zip:Off ]
A9: Variable Set [ Name:%ido To:%TIMES-%ido Do Maths:On Append:Off ]
A10: Notify [ Title:Openmap %ido mp. Text: Icon:hd_navigation_accept Number:0 Permanent:Off Priority:3 ]
A11: System Lock If [ %wifiown ~ off ]Ha 15 percenként fut le, akkor miért 35 percig várakozik, vagy az csak elírás?
-
válasz
mAtThEw0319
üzenetére
Notify-vel ébresztem fel a telefont, utána Wifi Set On, Wait 15 seconds, HTTP Get..., végül System Lock. Első Notify-t lehet törölni a Task-on belül, ha nincs rá szükség.
-
A használhat és a használ között nagy különbség van. A Tasker az android irányítására készült, pont azért kér mindenhez engedélyt, hogy a programból elérd ezeket a funkciókat. Pl. ha a telefonhívások részét letiltod, akkor a Phone Action részből semmit sem fogsz tudni használni (Call log, Call, End Call...).
LBE Privacy Guard - Pl. ezzel tudod szabályozni a feltelepített programok engedélyeit.
-
Tasker-hez írtak már "függvényeket" tartalmazó taskokat? Volna erre igény? Pl. hiányolom a php date függvényt, ahol a date('l jS \of F Y h:i:s A'); "Monday 8th of August 2005 03:12:46 PM" értéket ad vissza. Taskon belül másik task futtatásánál 2 értéket is át lehet adni. Rengeteg hasznos függvény van még, amit meg lehetne írni Tasker-re.
-
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Amikor elindul a kamera program: szinkron ki, bezáráskor *hdr*.jpg törlése, szinkron be? Így nem kellene folyamatosan figyelni a törlendő fájlt.
-
válasz
Teasüti
üzenetére
Rosszul fogalmaztam, naponta 1x szeretném újraindítani, ha beállítottam hogy from: 05:00 to: 05:00, akkor többször újraindult egymás után, amíg 05:01-re váltott az óra, ezért raktam be a reboot elé wait 50 sec-et.
Néha vannak beragadt programjaim, amik nem hagyják aludni a telefont (pl. gps, giroszkóp, fényszenzor folyamatos használata), ezért akartam naponta egy újraindítást. Az újraindítás tényleg nagyon sokat fogyaszt, lehet hogy ezt töltés közben fogom megcsinálni.
Somatom: változók típusairól itt van egy rövid leírás: [link], nincs túl sok féle, pl. string = szöveg, boolean = igen, nem...
Tasker-ben szerintem a változók kezelése sokkal egyszerűbb, összehasonlító operátorok viszont itt is vannak [link].
-
válasz
Teasüti
üzenetére
Köszönöm, akkor így már értem. Reboot-ot beállítom, hogy 05:00-kor fusson le, ha egy percen belül végez, akkor mégegyszer újraindul a telefon, és teszi ezt addig amíg 05:01-re nem ér az óra, és a reboot utáni parancsok sem futnak le. Ha használnám az IF részt, akkor megoldható lenne, hogy ne fusson le többször. Tasker alapból nem jegyzi meg, hogy hol tartott az aktuális reboot task futása?
Eddig ezeket az egyszerű taskokat készítettem, hátha ötleteket adok másnak is:
- Minden nap hajnalban a magyar openmap térkép és geocaching.hu láda adatok letöltése és kicsomagolása megadott mappába
- Gps-t használó programoknál gps bekapcsol, fényerő és hangerő maximumra (kültéren használom általában)
- Telefonálással kapcsolatos programoknál (üzenetek, hívásnapló...) fényerő maximumra (kültér)
- Éjszakára repülőgép üzemmód, autosync kikapcsolva, hajnalban telefon újraindítás
Később szeretnék egy olyan taskot, hogy ha bizonyos személyek hívnak, akkor elutasítás esetén http post-tal 0.facebook.com-on bejelentkezve, üzenetet küldeni valakinek.
-
válasz
jackbacsi87
üzenetére
Korábban készíttettem pár program indulásakor gps indítást és max fényerőre beállítást. Ezt most kikapcsoltam, gps-t engedélyeztem, Gps status-t elindítom, keresi a jelet. Ha home gombot nyomok, akkor leáll a keresés. Mivel a Tasker-nek semmi köze sem volt a fenti művelethez, ezért szerintem az Android lövi ki a gps programot.
Hívásnaplóra max fényerőt állít a Tasker, lekicsinyítve is megmarad a fényerő, ezt nem lövi ki az Android, ezért a Tasker sem állítja le a taskot.
Érdekes, mert a 4-1 betűs navinál induláskor gps-t bekapcsolja a Tasker, home gombra a felső sorban látszik, hogy fut a program, de a gps-t kikapcsolja a Tasker, érdekes.
-
válasz
Polemius
üzenetére
6.50 dollár helyett 2 dollár most az ára, ami 500 forint lenne, Play-en 715 forintba kerül, gondolom 2 dollár = 2 euró + adó miatt.
Nekem az a gondom, hogy a GB-s verziót ritkán frissítik, félek hogy a 4.0+-os miatt nem fogják már ezt javítgatni, de az meg csak ICS-en megy, amit nem rakok fel, mert nálam a GB sokkal gyorsabb, kevesebb memóriát fogyaszt, stb...
Általában az új prgram verziókat nem kell újra megvenni, a régi task-okat be tudod importálni a 4.0+-os verzióba is.
Magyar nyelvű leírásról nem tudok, angolul pl. itt tudsz olvasni a használatáról: [link]. Nem egyszerű, de ha beletanulsz, akkor szinte bármit meg tudsz csinálni a telefonoddal, itt a fórumon is van pár példa (ébresztő, időjárás felolvasása, helyfüggően wifi, mobilnet, profile... kapcsolása).
-
-
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Lehet, hogy GMT 0-24 időszakig kezeli, de mi GMT+2-ben vagyunk ezért helyi idő szerint 2-től 2-ig számol.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest