Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-09-06 22:56:53

LOGOUT.hu

Ezt a topik azért került létrehozásra, hogy a fórumon megforduló elektroműszerészek és tápokkal hivatásszerűen foglalkozó szakemberek megoszthassák értékes tapasztalatukat és szakmai, valamint magánvéleményüket az ebben a témában kevésbé járatos fórumtársaikkal.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8300) Algol válasza csasaKKP (#8298) üzenetére


Algol
senior tag

A meleg elsősorban a tápban levő elektrolit kondenzátorokat teszi tönkre. Sok függ a beépített kondenzátor típusától és az üzemi hőmérséklettől. Ha mondjuk jó minőségű, 105°C-on 5.000 óra élettartamú kondenzátorokat építettek bele és mondjuk ezek 75°C-on dolgoznak, akkor kb. 40.000 óráig bírják a gyűrődést, mert az üzemi hőmérséklet 10°C-kal való csökkentése megkétszerezi az élettartamot.

Ezért állítsuk a notebook tápegységet keskenyebbik oldalára, vagy támasszuk alá két keskeny léccel, mert ilyenkor nagyobb felületen tud érintkezni a levegővel, jobban tud hűlni.

A Delta márkájú tápegységek megbízhatóak. A Chicony (Hipro) tápok az évek során sajnos változó minőséget képviseltek, régebben ajánlottak voltak, de egy idő óta a nem javasolt kategóriába tartoznak.

Üdv: Algol

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.