Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  iPon Computer

Hozzászólások

(#6601) ACE- válasza bul07 (#6600) üzenetére


ACE-
addikt

Csak ha visszaolvasol, az Ő esetében kiderült hogy mi a hiba, viszont a hiba nem a felhasználónál keletkezett, és miután a hiba kiderült, utána kezdték el küldözgetni máshova is, megkísérelve a garis cserét, pedig ekkor már tudták, hogy a termék rossz, illetve a nagyker nem veszi vissza fizikai sérülés miatt... Ami pedig ezek után jön az már nem garis ügyintézés, hanem időhúzás, vagy nem is tudom minek nevezzem, hiszen nem ismerem az ipon célját... Ha nem sikerül a gyártóval a hibát megoldani, így is úgy is nekik kell kifizetni, kicserélni, stb.

[ Szerkesztve ]

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#6602) Kephamos válasza ACE- (#6598) üzenetére


Kephamos
addikt

Más forrásból szereztem be az új kártyát.
Írtam nekik emailt, nem válaszoltak.

[ Szerkesztve ]

(#6603) Kephamos válasza Kephamos (#6602) üzenetére


Kephamos
addikt

Hívtam őket. Azt mondta a hölgy, hogy bízik benne, hogy még a mai napon tudnak válaszolni.

(#6604) Because


Because
őstag

minden MSI kártya kedvezményes áron! amire hirtelen felfigyeltem a facebookon, erre megnéztem az árakat :)) :)) :))

(#6605) fricz19: nézd meg az áthúzott és a kedvezményes ár különbségét, legalább csak marketing fogásként magasabb kezdő árat böknének oda, de így nevetséges

[ Szerkesztve ]

(#6605) fricz19 válasza Because (#6604) üzenetére


fricz19
őstag

Mi baj van az árral?
Megnéztem 3 típust náluk a legolcsóbb

AM4/ Intel 8-12. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-t, SSD-t VGA-t veszek!

(#6606) h1mpi válasza Because (#6604) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Az jogszabály ellenes, szerintem így korrekt!

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#6607) Because válasza h1mpi (#6606) üzenetére


Because
őstag

mindenen tőlük van, csak ezek borítanak ki és nem bírtam most se magamban tartani, még ha semmi építő jelleggel se bírt a topik számára.... bocsesz :K

(#6608) fricz19 válasza Because (#6604) üzenetére


fricz19
őstag

Az a normál webshop ár, minden terméknél van áthúzás.
Árgrafikont nézd meg, ott látszódik, h mennyi kedvezmény van

AM4/ Intel 8-12. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-t, SSD-t VGA-t veszek!

(#6609) Sonja


Sonja
veterán

Rémes ez az ipon. Hét elejére ígérték a ma 31. munkanapja (6 hete) náluk lévő videókártyám ügyének lezárását, de semmi reakció a részükről. :U Csak szórakoznak az emberrel. :( Szégyen.

Tértivevényes levelet fogok írni, a jogaszabály szerint. Ha így se lesz változás, hivatalos panasszal élek a fogyasztóvédelemnél.

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#6610) tDr1v3r válasza Sonja (#6609) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Írj a Tékozló Homárra. Anno én is írtam egy másik cég alatt, aztán másnapra hirtelen intézni tudták a problémám...

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#6611) bul07


bul07
nagyúr

MSI VGA hét és nyereményjáték az iPonon!

A hazavihető termék egészen pontosan egy MSI GTX750 Gaming szériás kártya:
http://www.ipon.hu/webshop/product/msi_n750_tf_1gd5_oc_gtx750_1gb_gddr5_pcie/586349

A sorsoláson való részvételhez csak lájkolni kell az iPon Facebook oldalát, és ezen poszt alatt válaszolni a következő kérdésre:

Milyen hűtés található a megnyerhető videokártyán?

A: Windforce
B: Twin Frozr
C: Tri Frozr

A nyereményjáték az akcióval együtt ér véget, tehát jövő kedd éjfélig várjuk a helyes válaszokat, a sorsolás pedig szerdán lesz. Sok sikert és szép napot kívánunk mindenkinek!

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#6612) Kephamos


Kephamos
addikt

Tegnap írtam emailt a garancia ügyében, ugyanis lejárt a 15 munkanap. Azt válaszolták, hogy a gyártó intézkedik, jövő héten lesz infó. Erre én azt mondtam, hogy nem tartok igényt a továbbiakban a termékre, mire felajánlottak cserébe hasonló értékű kártyát vagy levásárolhatóságot. 10/10 a garanciáztatás. Korrektek és a körülményekhez mérten gyorsak voltak. Én továbbra is tőlük fogok rendelni.

(#6613) ACE- válasza Kephamos (#6612) üzenetére


ACE-
addikt

Akkor Te valamit tudhatsz, mert senki mástól nem hallottam még hasonlót...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#6614) 04ahgy válasza ACE- (#6613) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Gondolom, mert kevés az az elégedett PH! addikt, aki azonnal beír a fórumra. Én hallottam.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#6615) Sonja


Sonja
veterán

Ma megkaptam a Sapphire R9 290 Tri-X kártyám garanciális cseréjét. Átvéve látom, hogy ez egy ASUS R9 290 DirectCUII OC kártya. :W

Felhívtam őket, de azt mondták, hogy írjak az rma címükre. Nincs nekik olyan kártyájuk, ami nekem volt (Sapphire BF4 Edition), lehet azért küldték. Mondom az lehet, csak 1. nekem ezt nem említették, 2. fel se ajánlottak másik terméket vagy pénzvisszafizetést.

Most várok az emailre... :U

(#6616) h1mpi: Ezzel biztosan nem. Melegebb és hangosabb, ráadásul jóval olcsóbb, mint amit én fizettem a Sapphire termékért. :U Most már ezek után szeretném inkább a pénzt visszakapni.

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#6616) h1mpi válasza Sonja (#6615) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Lehet ara céloztak, hogy ezzel jobban fogsz járni :)

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#6617) HUN]Repa válasza tlac (#6592) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

tlac: Köszi, továbbítottam, majd jelzek a fejleményekről.

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#6618) HUN]Repa


HUN]Repa
aktív tag

ACE-, Torma1981, Lancy: Kérdésem a merevlemezzel kapcsolatban: jobb lett volna ha a sérülést azonnal elbíráljuk, és jó eséllyel garanciavésztettként adjuk vissza a merevlemez, hivatkozva pl. a gyártó garanciális feltételeire, ahol egyértelműen le van írva az ezzel kapcsolatos álláspontjuk?
Látható, hogy egyik megoldás sem jó: ha rögtön elbíráljuk a rendellenességet (ACE- eseteben, bár ott a gyáriszámmal illetve a te szavaiddal "vonalkóddal" volt mokolás ami elsősorban probléma volt, és a sztori nem volt meggyőző,"mindegy is" akit érdekel olvasson vissza, szerintem MINDEN szemszögből bőségesen ki lett tárgyalva akkor), ha a gyártóhoz küldjük az sem jó (mostani eset), persze várni kell...
"Szerintem csak nem akartak cserélni mert nem volt raktáron nekik." - aki ilyet ír, nincs tisztában az üzletünk működésével, mivel SEMMI sincs NÁLUNK "raktáron". Ez alapján érdekelne, hogy ha nem lett volna sérült a merevlemezed, mi a ráció abban részünkről, hogy sérültnek "titulálunk" valamit és húzzuk az időt - mert szerinted ez történt, legalábbis a kommented ezt sugallja.
Ha biztos vagy abban, hogy sérülésmentesen adtad le a termeket, ha gondolod, nyugodtan panaszkodj a felettes szerveknél, majd meglátjuk hogy döntenek. Az is biztos, hogy mi nem használunk fémreteszes SATA kábelt...

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#6619) HUN]Repa válasza Sonja (#6615) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Ne haragudj, lehet, rosszul tudom, de nem Te voltál akinek közös ismerőse van egy cégnél dolgozóval és Ő(t) megkért(ed), hogy intézze már el, hogy csere legyen neked, annak ellenére, hogy több gépben, közel két hét alatt nem jelentkezett a hiba? Ennek az volt a feltétele, hogy kimegy a gyártóhoz, és ott hibásnak találják, tudtommal ezt elfogadta(d). Ha nem sikerült a kommunikáció, azt az ismerősöddel tárgyaljátok le, esetleg a jövőben próbáljunk egy csatornán kommunikálni, maradjunk az emailezésnél.
A kártya a gyártónál van több hete, de infót nem adott eddig, tehát meg Teszt OK is lehet a kártyád.
Azt, hogy ismerősön keresztül szívességet kérsz, aztán meg ide írogatsz ilyeneket, nem is minősítem inkább.
Cserét kaptál, de nem azért mert hibás a termek, hanem mert a gyártó nem reagált, és a beszállítónak felénk letelt a vállalt határidő.

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#6620) Sonja válasza HUN]Repa (#6619) üzenetére


Sonja
veterán

Nem, nekem sajnos nincs ismerősöm Iponnál. :U Írtátok, hogy teszteltétek, de nem találtátok hibát. Megírtam, hogy hogyan teszteljétek, hogy jön elő. Utána már csak azt írtátok, hogy a gyártóhoz küldtétek, és 3 hete van ott.

[ Szerkesztve ]

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#6621) h1mpi válasza Sonja (#6620) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Akkor szeretnél ismerőst? :DD

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#6622) 04ahgy válasza Sonja (#6620) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Ne hari, hogy beleszólok, de nem lehet, hogy a szövegértelmezési problémáid az ügyintézésed nehézkességének okai? Azt írta a fórumtárs, hogy az ismerősöd ismerőse iPonos, nem azt, hogy az ismerősöd.

"...nem Te voltál akinek közös ismerőse van egy cégnél dolgozóval..."

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#6623) Azharel válasza Sonja (#6620) üzenetére


Azharel
aktív tag

Örülj neki hogy kaptál egy másik kártyát, az én esetemben bevizsgálásnál nem jelentkezett a hiba és itthon is olyan nehezen lehet előidézni hogy legszívesebben kivágnám az ablakon....

[ Szerkesztve ]

(#6624) ACE- válasza HUN]Repa (#6618) üzenetére


ACE-
addikt

Ha az történt volna, amit mondasz, akkor már átvételnél felhívja az átvevő a figyelmét a vevőnek, hogy ez sérült kártya, és így garanciavesztett (egyben csináltok egy képet róla), DE megpróbáljátok elintézni a különböző helyeken, és ha sikerül kicserélitek, egyébként nem tudjátok elfogadni a garanciális hibát, mert fizikai sérülés van a csatlakozón. Tudtommal nem így történt. Gondolom olyan nem fordulhat elő hogy nálatok teszi tönkre valaki a vinyót, egy szervizes, ami ha megtörténik vele fizettetik ki. Hát most fizettessétek ki azzal aki átvette, és nem észlelte a fizikai hibát.
Ugye azt meg csak viccnek szántad, hogy ha megkeresi a fogyasztóvédelmet és előadja a fentieket, akkor a kereskedőnek fognak hinni... hogy "tévedésből" nem lett beleírva az átvételi elismervénybe, hogy fizikai sérülés volt a merevlemezen. Ne haragudj de ez magyarázkodás, és ez megint iszonyat unszimpatikus a "cég" részéről, hogy azt mondja, indítson nyugodtan eljárást... mert tudjátok jól Ti is, hogy kurva sok utánajárás, esetleg pénz, stb. és a kimenetele is bizonytalan az ilyen eljárásoknak.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#6625) ACE- válasza Azharel (#6623) üzenetére


ACE-
addikt

Mi az hogy örüljön neki? Egyelőre a kereskedő van a vevőért, és nem fordítva, a vevő fizet a szolgáltatásért és a termékért. Ha neki nem tetszik a cserére felajánlott kártya, hacsak azért nem mert otthon az átlátszó házban nem jól mutat a piros színű hűtő, és kék kéne helyette, hadd döntse már el Ő, és ne a kereskedő önkényeskedjen.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#6626) ACE- válasza Azharel (#6623) üzenetére


ACE-
addikt

Ha olyan nehéz előidézni akkor normál használat közben van gyakorlati jelentősége?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#6627) torma1981 válasza HUN]Repa (#6618) üzenetére


torma1981
veterán

Szia. Amit anno írtatok az nem volt fer. Hogy leverődve az összes sarka a vinyónak. Ahoz nagyon komoly erőhatás kellet. Amit biztos én csináltam mert viccből dobálom,verem a HDD-t. Nálam azonban csak kerreget a vinyó. Nem volt fizikai sérülés látható. Mikor kértem róla fényképet nem küldtetek. Az mi ha nem gyanus? És érdekes hogy nem csak én írtam ide a fórumba. Nézz körül az Ipon garancia nem hogy előny hanem már hátrány az eladásnál. És erről a fantasztikus garanciáztatás tehet. Ennyi. Ezek tények. Meg az arrogáns kollégáid. Én mindig normálisan írtam nektek. De amikor már fenyegetőztem akkor érdekes hogy megkaptam a cserevinyót. Miért kell ez? Normális hangnemben már nem lehet egy vitát lerendezni?

(#6628) Azharel válasza ACE- (#6626) üzenetére


Azharel
aktív tag

Van, mert nem azért vettem meg 90000 Ft-ért egy hardvert, hogy meló után mikor leülök játszani ezt kelljen néznem

(#6629) Devilhun_HUN


Devilhun_HUN
aktív tag

Sziasztok!
Feb. 25.én lett beadva a kártyám és eddig csak ígérgetés és sajnáljuk jött az emailben. Kezdek már nagyon ideges lenni hogy ennyit kell várni egy ki****ot kártyára.
15 napról volt szó nem 24 és még mindig nincs kártyám. Asszem ebből panasz lesz és soha többé ipon.

[ Szerkesztve ]

Youtube csatorna: Devilstudio 2015™

(#6630) h1mpi válasza Azharel (#6628) üzenetére


h1mpi
nagyúr

ez elég egyértelmű, hogy memória hiba...

(#6629) Devilhun_HUN: Azt kell vele csinálni, mint a bosszú videódban :DD

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#6631) Devilhun_HUN válasza h1mpi (#6630) üzenetére


Devilhun_HUN
aktív tag

Az Dávid volt nem én ☺
De az iponosok fejét sorba verném azzal a kalapáccsal.

[ Szerkesztve ]

Youtube csatorna: Devilstudio 2015™

(#6632) h1mpi


h1mpi
nagyúr

Én eddig elégedett vagyok az iPon garival, mert nem volt még soha szükségem rá :DDD kopp-kopp-kopp

(#6633) Devilhun_HUN: Ez valami új kínai tábla játék? :P Félre téve a viccet ez elég egyértelmű hiba..

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#6633) Devilhun_HUN válasza h1mpi (#6632) üzenetére


Devilhun_HUN
aktív tag

Nekem ilyeneket csinált a vga.

https://mega.co.nz/#!9E9CEAZL!EefAdejSkRDVi08_QX1w6t38oLD-S7JtGPHAE0mfN1I

[ Szerkesztve ]

Youtube csatorna: Devilstudio 2015™

(#6634) the_mad válasza HUN]Repa (#6619) üzenetére


the_mad
aktív tag

Az éremnek is két oldala van. Sajnos ezeken a fórumokon csak a vevő verziója hallható, az üzleté már kevésbé. Pedig az utóbbiból derülnek ki a piszkos részletek. :C

Én is türelmetlenül, mégis némán várom vissza a 780 Lightningot. Pedig lassan többet lesz gariban, mint amennyit nálam volt.

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#6635) Devilhun_HUN válasza h1mpi (#6632) üzenetére


Devilhun_HUN
aktív tag

Láttnod kellene a többi képét besirnál ☺

Youtube csatorna: Devilstudio 2015™

(#6636) h1mpi válasza the_mad (#6634) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Az, hogy Te csöndben vársz és tűröd, hogy 1XXK-d ott áll az a Te döntésed/bajod stb..
Azért nem mindenki ilyen türelmes és legyünk őszinték, kit érdekel, hogy a gyártó mit vizsgál?
Cserélje az üzlet, az üzletnek a nagyker. Ezért van az árrés, amiből mindenki részesül. Csak nyerni, de semmit nem veszteni. na ez MO. 15 nap alatt el lehet dönteni, hogy hibás egy termék vagy nem. Ha nem hibás vissza kell adni, ha hibás ki kell cserélni. Ennyi! :U

Kicsit védve az iPont is ez nem csak híradástechnikai/hardver fronton van így, hanem mindenhol... sajnos...

(#6637) fricz19 : Akkor pontosan tudod, hogy eVGA majdnem azonnal, a ram gyártók pedig 6 napon belül küldik az újat. Kicsit más a szolgáltatás minősége, mert ott felfogják, hogy hosszú távon a vevő, aki máskor is vesz tőlük valamit, akár évek alatt milliókat hagy ott és nem egyszer kell csak eladni, mint a balatoni hekkes...

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#6637) fricz19 válasza h1mpi (#6636) üzenetére


fricz19
őstag

Lehet rendelni külföldi webshopokbol is, ha azt hiszed h ott annyira jobb a helyzet :)
Szállítás nem sokkal drágább, és szintén van garfutár szolgáltatás.

AM4/ Intel 8-12. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-t, SSD-t VGA-t veszek!

(#6638) FrozenThrone válasza the_mad (#6634) üzenetére


FrozenThrone
aktív tag

Ha kicsit vissza olvasol akkor láthatod hogy nem csak a vevő nyilatkozik ezen a fórumon hanem a bolt nevében HUN]Repa szokott válaszolgatni a panaszos esetekre, úgy hogy nem csak a vevő verziója hallható. :U

"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."

(#6639) Devilhun_HUN válasza h1mpi (#6636) üzenetére


Devilhun_HUN
aktív tag

Képek a hibáról

https://mega.co.nz/#!QE8GkKRB!4A2N3Vade_yBtJsCbLxBhWxXtORYKX7boFBrWKg7XTg
https://mega.co.nz/#!5RtnATZD!uXX17wsJ2rfm0kp2q5f5SOERoz8vXcb6RGKiKBOX6O4
https://mega.co.nz/#!9E9CEAZL!EefAdejSkRDVi08_QX1w6t38oLD-S7JtGPHAE0mfN1I
https://mega.co.nz/#!1I13SLrC!C1GlBf7yOLAlyFc3t1wQEs9MX9e1kPI4Bk11NCZgV2Y
https://mega.co.nz/#!9VsVDJbJ!U9U-atIq-FS9KUMp5lfHSIRFznsvha_4FWxMzRmCp1k

Youtube csatorna: Devilstudio 2015™

(#6640) bul07


bul07
nagyúr

Hú ha mi megy itt, ilyen kalapácsos hozzászólások után lehet HUN]Repa is elgondolkozik hogy érdemes e egyáltalán bármire is válaszolni itt

Mindig ez a 15 nap, honnan veszik az emberek hogy 15 nap a határidő nem értem

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#6641) torma1981 válasza bul07 (#6640) üzenetére


torma1981
veterán

Miért akkor mennyi? Addig ülnek rajta amennyit akarnak? Mert itt már sokaknak 20-30 nap van.

(#6642) h1mpi válasza bul07 (#6640) üzenetére


h1mpi
nagyúr

A 15 nap nem kötelezi Őket semmire. El lehet húzni 30-60 napig is. Csak akkor majd nézzék meg ki fog ott venni legközelebb valamit is. Megsúgom senki. Azonos árak vannak a piacon 1-2K az eltérés és a boltokat gyengítik a "papíros" eladók is rendesen. Iszonyat sok cuccot adnak el a boltok elől... Ezt kellene egy korrekt garizással helyettesíteni. A poén az, hogy a papíros ember gyorsabban elintézteti a garit, mert ismeri a kiskeres garisokat. Dupla pofon...

Én autóval foglalkozok. A márkaszervizek is ott fognak elvérezni, hogy nettó 10K-s óradíjjal nem adnak hozzá adott értéket és még bunkók is. A kis szerviz kinyalja a segged, hogy oda vitted...

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#6643) StSanya


StSanya
őstag

Az biztos, hogy én a néhány oldallal korábban olvasható tablet ügy után felfüggesztettem az iPonos vásárlásokat. Van hál'isten több bolt már, amelyek nyújtanak gar. futáros és egyéb szolgáltatásokat, és árban még olcsóbbak is. A szállítási díj is az egyik legmagasabb, és ha pl. levásárolod a gar. futáros termék árát, újra csengeted a szállítási díjat. Ez másnál nem így van.

"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."

(#6644) bul07 válasza torma1981 (#6641) üzenetére


bul07
nagyúr

Törekedniük kell a 15napra , ha nem ülnek rajta hanem mondjuk elküldték a gyártónak /nagykernek akkor már törekednek
Nekik se jó a hosszú garanciáztatási idő

( #6642 ) h1mpi
Az lehet hogy veszítenek pár vevőt , de jönnek helyetük újak, így megy ez

Gondolom a papíros eladóknál az aprós árúsokra gondolsz
Na azt aki be meri válalni meg is érdemli, se perc alatt fel tudnak szívódni az ilyen árrusok és akkor mehet a számla nélküli papíros garanciájával a sóhivatalba, sehol nem tud rekamálni

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#6645) h1mpi válasza bul07 (#6644) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Többen bevállalják, mint gondolod ;) :K

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

(#6646) fricz19 válasza h1mpi (#6645) üzenetére


fricz19
őstag

Na, kik vállalják be?

Egyébként nem véletlenül a VGAk-nál húzódik el a legtöbb garanciális ügyintézés, ott lehet a legtöbbet bukni...

Nem védeni akarom őket, de a többi kiskernél se lesz sokkal gyorsabb.
Nagykerek adottak, kiskerek ugyanúgy hozzájuk fogják visszavinni a hibás termékeket.

AM4/ Intel 8-12. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-t, SSD-t VGA-t veszek!

(#6647) bul07 válasza h1mpi (#6645) üzenetére


bul07
nagyúr

Elhisszem neked
Én nem merném beválalni sőt kicsi boltokat se merem, én már megégettem magamat

Vagy 4éve egy kis helyi boltban rakattam össze a gépet árban majd ott voltam mint az ipon-nál egy év múlva processzor és memória merevlemez hiba lépet fell, be is adtam garanciáztatni (merevlemez volt a fő ok de kiderült hogy más baj is volt a géppel)
És itt jöt a csőd, a boltos csődöt jelentett ugorott a cuccom, 55e Ft értékben, adóhivataltól kezdve (több millió tartozás) dühös vevők köztük 200e Ft os laptoppokkal mind hoppon maradt(az is garanciába volt vagy nem lehet eladta újra)

Na ez után vehetem meg újra az egészet(ipon-tól persze)

Soha többet sufni árrus
(Amúgy azok is valami külföldi nagykerből vásárolnak az áfát nem fizetik be ezért tudják olcsóbban adni perssze míg meg nem borúlnak)

[ Szerkesztve ]

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#6648) siege5 válasza bul07 (#6647) üzenetére


siege5
aktív tag

Na jó, most ha elvonatkoztatunk a te esetedtől, egy átlag több éve fennálló kis üzlet nem teheti meg, hogy a vásárlókat megvárakoztassa, így tapasztalatom szerint a 15 nap náluk reálisabb, álatlában tényleg saját raktárról vagy berendelés után cserélik ha hibás a termék.
Na de általában ezekben a boltokban a termék ára sem ott van, mint ami a nagykereknél.
Ő ráteszi a kis nyereségét, plusz ha teheti előre azt is amit benyel a türelmetlen vásárlókon.
Tehát aki türelmetlen érdemesebb ilyen helyeken vásárolni, de mindenképpen több éve fenn álló cégeknél, és akkor nem égeti meg magát.
A nagykereknél nincsenek ilyen keresztutak, nekik kevesebbet kell rátenni, és a céljuk is az, hogy nagy tételben közvetlenül a gyártótól rendeljenek nagy tételes árakkal, amit tovább nyomnak amennyire lehetséges.
Esetünkben ez az iPon, itt már megtehetik azt, hogy a több ezer vásárlói közül megvárat párat.
El lehet hinni nem 1-2 kiskölyök tud hajmeresztő dolgokat írni, és ha minden ilyen ember után ugrálnának és saját kárra küldözgetnék vissza a hibásnak vélt termék cseréjét, hamar bedöglene az összes nagyker.
Persze van olyan nagyker, ahol a kettőt ötvözik, ha ráfizetsz bizonyos %ot ott is cserélnek, de akkor meg már kb ugyanott vagy mint, ha a helyi kisboltba mész le megvenni a cuccot, ott legalább ismered is az eladót jó esetben.
Vagy marad az utolsó lehetőség, elmész aprózni és reménykedsz benne, hogy valami jöttment nem húz le vagy vág át.

Ami ebből az egészből jól látszik, az az hogy aki türelmetlen fizessen többet ugyanazért a termékért és vegye meg a "szolgáltatásokat".

Ui: Volt iPon-os garim 30 napos volt, és bár érzékenyen érintett, nem tudom hibáztatni őket sem, hiszen azon kívül hogy amennyire lehet érdemben kezelték a gondomat mailben is normálisan reagáltak, de én is bevállaltam ezt, és nem drágábban vettem meg a terméket, akkor lehet tényleg 15 nap lett volna.

(#6649) the_mad válasza h1mpi (#6636) üzenetére


the_mad
aktív tag

Igen, 15 nap alatt el lehetne intézni. Így kéne csinálni, de nem így csinálják. Más rendszer van, bele kell törődni. Attól, hogy napjában többször e-mailezek, vagy telefonálok a boltnak és a létező összes fórumot teleírom, egy másodperccel előbb sem lesz kész a kártyám. Akkor van értelme?

“God made men, but Sam Colt made them equal.”

(#6650) h1mpi válasza the_mad (#6649) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Ez üzlet politikától is függ. Ha látják, hogy ez nem tetszik a vevőknek, akár változtathatnak rajta. Ha mindenki kussol, akkor valóban nem lesz minőségi előre lépés vagy csak ügyfél barátabb garizási folyamat. :K
Csak nézd meg. Ha valaki bármit feltesz a homárra, az adott üzlet egyből kis kezes bárány lesz. Miért? Mert a negatív reklám 100x úgy terjed, mint egy pozitív mozzanat. És ezt minden nem ma született marketinges tudja.

[ Szerkesztve ]

Eladó egy használt HyperX Alpha Gamer füles - 13 990 Ft

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  iPon Computer
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.