Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  iPon Computer

Hozzászólások

(#6951) torma1981 válasza ACE- (#6950) üzenetére


torma1981
veterán

Szia.

Le sem szarják a videót amit készitesz. Nem érdekli őket. Te vagy a vevő tuti nálad történt valami elvet követik.
Nekem egy 2 TB-s HDD volt hibás. Rögtön jeleztem persze sérülés nem volt rajta. Másnap visszavitte a futár és mondták hogy fizikai sérülés látható a HDD-n. Na annyit az Iponról. :D LOL 2 hónap múlva megkaptam a cserét. Úgy hogy 5 percig sem volt a gépben.

(#6952) fricz19 válasza torma1981 (#6951) üzenetére


fricz19
őstag

Te már csináltál videot, és azt mondták "le van szarva"? :Y

AM4/ Intel 8-12. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-t, SSD-t VGA-t veszek!

(#6953) ACE- válasza torma1981 (#6951) üzenetére


ACE-
addikt

Azért ezt nem hiszem... Alapban nem valószínű hogy azt feltételeznék, hogy a fizikai sérülést te okoztad, mert feltételezik nem azért vetted a cuccot, hogy tönkretedd. Persze ennek ellenére van, aki véletlenül sérülést okoz a vadi új cuccon, és így próbálja "megoldani" a problémát. Gondolom ezeket viszont ki kell szűrni. És ha megnézik a videófelvételt, ahol a csomagolás kibontása után ott látszik a hiba, akár fényképeken, el fogják hinni, és nem fognak belekötni. Szerintem... Én a zárjegyes mizéria után körbe is fényképezek minden csavart és csatlakozót a cuccaimon... csak mondjuk vicc hogy erre kényszerülök, nehogy legközelebb abba kössenek bele hogy "nyírásnyom" van a csavaron. Legközelebbi ilyennél (ami remélem nem lesz) majd esnének nagyot, hogy nézzük meg az én fényképeimet és videómat a zsírúj cuccról, hogy ugyanolyanok a csavarok... Persze akkor tuti azt kapnám hogy photoshoppolt képek, stb... :D

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#6954) Killer01 válasza Geri Bátyó (#6949) üzenetére


Killer01
őstag

Halihó :)
udvariasan levelezgettünk (kértek fényképet pl) egy darabig.... De írtam feljebb 2 példát, részemről azt tartom kereskedői hozzáállásnak. Nem tudom ebből az egészből mi lesz, de annyiban nem hagyom az biztos. Nem szeretem ha hülyének néznek.

(#6955) bluyoo


bluyoo
nagyúr

Hi!
Az egyik fórumon találtunk egy kis anomáliát. :)
[link]
"INTEL Core i7-4790K 4.00GHz 1150 BOX"
"Dobozos: Nem "
"INTEL Core i7-4790K 4.00GHz 1150 BOX processzor hűtő nélkül."

A BOX verziókhoz nem jár a hűtő?

Bazinga!

(#6956) Repsol600 válasza bluyoo (#6955) üzenetére


Repsol600
addikt

Szerintem elírás lehet, box-os procihoz kellene járnia a hűtőnek... :K

(#6957) bluyoo válasza Repsol600 (#6956) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Nekem is ez tűnk kézenfekvőnek! :)
Csak felhívták a figyelmem hogy külön odaírták a leírásba hogy:
"INTEL Core i7-4790K 4.00GHz 1150 BOX processzor hűtő nélkül."
Mindenesetre jeleztem hibaként, majd kiderül hogy létezik-e vagy nem ez a processzor hűtő nélküli, BOX verzió. :DDD

Bazinga!

(#6958) 04ahgy válasza bluyoo (#6957) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Második sor, BOXED, FANLESS!
Így néz ki: [link]

Megjegyzem, hogy az LGA2011-es CPU-k is dobozosak, tehát BOX, mégsem jár hozzájuk hűtő.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#6959) h1mpi válasza 04ahgy (#6958) üzenetére


h1mpi
nagyúr

pont elég lenne ez, ha kicsit olcsóbb az ára.

(#6960) torma1981: mert van, aki ezen hisztizett az ipon holnapján is... vett egy 2011-et és nem kapott hozzá hűtőt és hogy fogja használni??? :D :D :D

[ Szerkesztve ]

Eladó 2 db használt HyperX Alpha Gamer füles

(#6960) torma1981 válasza 04ahgy (#6958) üzenetére


torma1981
veterán

Ezt a hűtő dolgot nem értem. Minek adnak hozzá egy zajos szar hűtőt. Úgy is vesz az ember hozzá egy normálisat. Inkább adnák egy ezressel olcsóbban.

(#6961) bluyoo válasza 04ahgy (#6958) üzenetére


bluyoo
nagyúr

Köszi! Igen Az LGA2011 esetében én is láttam. De idáig nem tudtam hogy létezik más foglalatra is.
Azért legalább olcsóbb lehetne, ha már nem adják mellé a hűtőt (még ha nem is nagyon használható a tuning mellett).

Bazinga!

(#6962) Geri Bátyó válasza Killer01 (#6954) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Remélem megoldódik a probléma.

Kétségtelen, hogy nekem nem volt még sérült cuccom, bár egyszer egy alaplapot gyanúsnak találtak és úgy vették át, hogy ezt a gyanút ráírták a papírra is. Végül gond nélkül kaptam egy cserét.
Mondjuk nem is aggódtam, mert én szereltem be a lapot és a tulaj nem nyúlkált a gépbe, szóval tudtam, hogy ha van is sérülés, nem utólagos.

Mondjuk IPON-ék most kicsit beparáztattak. Átvettem a cserependrive-ot és még aznap jött egy e-mail, hogy visszajött az általam leadott cucc. Én meg addigra már kibontottam és kipróbáltam amit kaptam.
Kérdeztem másnap reggel, hogy most mi a teendő, mert nem tudom visszaszolgáltatni bontatlanul az általuk felajánlott csereterméket. Kora délután jött a válasz, hogy elnézést kérnek, csak adminisztrációs hiba volt!
Kicsit azért megkönnyebbültem! :K
Nem azért, mert nem kellett volna a régi, hanem azért, mert nem tudtam volna kifizetni az újat.

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6963) ACE- válasza Geri Bátyó (#6962) üzenetére


ACE-
addikt

Furcsa lett volna ha kifizettetik veled, elvégre az Ő hibájuk.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#6964) Geri Bátyó válasza ACE- (#6963) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Szerencsére csak tévedés volt! :K

Amennyiben viszont tényleg visszajött volna (mondjuk javítva) az eredeti pendrive, az sem az ő hibájuk, mert 1 hónap után ráérdeklődtek (az én kérésemre) a beszállítónál, hogy mi van a cuccal és feltételezésem szerint nem kaptak, vagy nem kaptak értékelhető választ tőlük, ezért kaptam csereterméket az IPON-tól. Szóval ez a beszállító sara lett volna, de nem tudom, hogy ki fizette volna meg az árát.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6965) b.


b.
félisten

Sziasztok! Az lenne a kérdésem , hogy ha vettem az IPonnál egy videókarit és arra 3 év gyártói garanciát írnak a honlapjukon.
Ez azt jelenti hogy 3 évig az Ipont kereshetem ha problémám van , vagy be kell esetleg regisztrálni kártyát a gyártónál is ? Szóval van e valami plusz teendőm? :F

[ Szerkesztve ]

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#6966) fricz19 válasza b. (#6965) üzenetére


fricz19
őstag

ipont kell majd keresned

AM4/ Intel 8-12. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-t, SSD-t VGA-t veszek!

(#6967) b. válasza fricz19 (#6966) üzenetére


b.
félisten

Köszönöm. Remélem azért hogy nem lesz gond vele :R

"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

(#6968) Rexcor


Rexcor
őstag

Az miért van, hogy már 4-szer kellett újra regisztrálnom az ipon-ra, mert mindig törli a felhasználónevemet és jelszavamat? Sose tudok már az előző regisztrációmra bejelentkezni.

(#6969) h1mpi válasza Rexcor (#6968) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Fura. Kérdezz rá emailben.

Eladó 2 db használt HyperX Alpha Gamer füles

(#6970) Rexcor válasza h1mpi (#6969) üzenetére


Rexcor
őstag

Köszi. Tegnap rákérdeztem és megcsinálták.

(#6971) Killer01 válasza Geri Bátyó (#6962) üzenetére


Killer01
őstag

Hát, Ipon 10 napja kussol. Közben fogyasztóvédelemmel is konzultáltam, jogosan kértem a cserét:
"A 2014. április 9-én, illetve azt követően kötött szerződések vonatkozásában a fogyasztóvédelmi hatóság már a 3 munkanapon belüli cserére irányuló kötelezettség teljesítését is vizsgálhatja a 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet 7/B.§-a alapján. A Legf. Bír. Kfv. III. 37.027/2007. számú ítéletében kimondta, hogy a Korm. rendelet 7. §-ának rendelkezése alapján érvényesített három munkanapon belüli csereigény esetén a forgalmazó nem választhatja az áru kijavítását, hanem köteles a meghibásodott árut - amennyiben van ugyanolyan árucikk a forgalmazónál – előzetes vizsgálat nélkül azonnal kicserélni, az előzetes vizsgálatot igénylő kijavításra nem ad a jogszabály lehetőséget, ebből értelemszerűen következik a meghibásodott fogyasztási cikk azonnali kicserélésének kötelezettsége a forgalmazó részéről. „Ha az azonnali csere azért nem lehetséges, mert a fogyasztási cikk átmenetileg nincs a forgalmazó üzletében vagy raktárában, a GKM rendelet 4. §-ának (2) bekezdése irányadó a Korm. rendelet szerinti kicserélés tizenöt napos határidejére is.” (EBH2007. 1744)

A Legfelsőbb Bíróság ezen álláspontját későbbi Legf. Bír. Kfv. IV. 37.206/2007. számú ítéletében is fenntartotta, mikor kimondta, hogy a Korm. rendelet 7. §-a tehát kizárólag a Ptk. 306. §-ára hivatkozik, ezen rendelkezés pedig nem tartalmaz semmilyen olyan lehetőséget, miszerint az igény jogosságát a forgalmazó megvizsgálhatja, illetve ezen § prioritást, és kvázi megkülönböztetett elbánást biztosít az egyes, a Kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikk meghibásodása miatti, 3 munkanapon belüli csereigényt érvényesítők részére. (BH2008. 257)

A kereskedőnek tehát 3 munkanapon belüli meghibásodás esetén – amennyiben a hiba a rendeltetésszerű használatot akadályozta – cserélnie kellett volna a készüléket."

Az álláspontot megírtam az Iponnak, nemleges válasz esetén elindíttatom a hivatalos eljárást. Nem a 11 rugó zavar (pláne, hogy többszázezret elvertem már náluk évente), hanem a szemétláda hozzáállásuk.

(#6972) ACE- válasza Killer01 (#6971) üzenetére


ACE-
addikt

Az a baj hogy ez nem ilyen egyszerű, mert 3 napon belüli meghibásodás esetén kötelesek cserélni. Te esetedben pedig az a kérdés, hogy meghibásodott-e (gyárilag ilyen volt-e), vagy Te törted-e össze. Gondolom az számodra is logikus, hogy ha megrendelsz egy terméket, aztán földhöz ba**od, és visszajuttatod a darabjait, nem kötelesek cserélni...
Persze tudom, hogy nem Te okoztad a sérülést rajta, de az iPON éppen ezt vizsgálja, okkal vagy ok nélkül, azt ki tudja...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#6973) h1mpi válasza ACE- (#6972) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Amúgy ezért kell kinyitni a csomagot, ha meghozza a futár és ellenőrizni az épségét. Ezt utálják a futárok, de egy kis jattot adsz neki és máris nem bánja.

Eladó 2 db használt HyperX Alpha Gamer füles

(#6974) bul07 válasza h1mpi (#6973) üzenetére


bul07
nagyúr

És mi köze a futárnak hozzá ha már kifizetted?

Mert hogy előre fizetés nélkül biztos hogy nem engedi kinyitni

Nem értem magyarázzátok meg
Ennyi erővel kis pistát is oda hívhatnám hogy nézze meg míg kibontom , kb ugyan azt érné

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#6975) h1mpi válasza bul07 (#6974) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Volt már ilyen esetem GLS-el. Kibontottam és a termékből le volt törve egy darab. Felvettünk egy jegyzőkönyvet és vissza küldtem a terméket a GLS-el (előre ki volt fizetve). A bolt 2 nap múlva küldte a másik terméket és Ő rendezte a GLS-el a hibás teljesítést. Ezért kell megnézni.

De mondhatom az MPL-es példát is. Ha törékeny csomagot kapsz a postás jelenlétében ki kell bontani és ha sérült szintén jegyzőkönyvet kell felvenni, mert utána, ha elmegy már sírhatsz-ríhatsz. Gondoljatok bele Magyarországon hányan használnák ki ezt, ha utólagos reklamációt elfogadna a logisztikai/futár cég...

Amennyiben nincs kifizetve, akkor is ki lehet nyitni csak előtte ki kell fizetni, de a futárnak akkor is kötelessége megvárni, ameddig meggyőződsz a termék sértetlenségéről. Az eljárás itt is ugyanaz, tehát jegyzőkönyv és visszaküldés. Pár nap múlva kapod a másikat.

[ Szerkesztve ]

Eladó 2 db használt HyperX Alpha Gamer füles

(#6976) bul07 válasza h1mpi (#6975) üzenetére


bul07
nagyúr

Jó de ha nincs sérülés a csomagoláson hogy fogadja el az adott szállító cég hogy nála sérült
Úgy értve hogy egy apróbb gyűrődés sincs a csomagoláson

( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette

(#6977) h1mpi válasza bul07 (#6976) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Erre van neki is a biztosítása, nem foglalkoznak vele... Ha ledobod a csomagot 2 méterről semmi baja nem lesz, de a benne lévő dolog darabokra törik.

[ Szerkesztve ]

Eladó 2 db használt HyperX Alpha Gamer füles

(#6978) Killer01 válasza ACE- (#6972) üzenetére


Killer01
őstag

Leírtam a törvényi álláspontot, szerintem egyértelmű. Ha cserélte és a hibás darabot bevizsgáltatva tudja bizonyítani, hogy a kedves vásárló a hunyó, akkor a komplett költségét behajthatja a vásárlón. De -és itt ez a lényeg- a 3 napon belüli időintervallumon belül nincs mérlegelési lehetősége.
Az én esetem sunyi egy hiba volt, mert külsérelmi nyom nincs a cuccon (ezért is nem vettem észre aznap átvizsgáláskor). Egyébként ha beleállítom a csavarhúzót nyilván nem állok neki reklamálni....
Érdekes módon még délelőtt megjött a válasz az Ipon-tól:
A terméket cseréljük, sajnos készlethiány miatt csúszott pár napot, de a héten már kiszállítják Önnek amit átvételkor kérem ellenőrizzen és ha bármi panasza van ott helyben a futárnál vegyen fel róla jegyzőkönyvet, hogy később gyorsabb ügyintézésre számíthasson.

Annyit hozzáfűznék, hogy a cucc minden nap elérhető és rendelhető státuszban volt a weboldalon, külön néztem...
Szóval az esetem -úgy néz ki- happy end-el végződik, de a jövőre nézve biztos hogy keresek másik webshopot, nekem még egy ilyen kör -pláne nagyobb értékű cuccal- nem hiányzik. Ha belegondolok, hogy tőlük van pl a mostani vidkarim (70 k) médialejátszóm (30 k) proc (60 k) nem sorolom tovább :)

(#6979) Repsol600


Repsol600
addikt

Sziasztok!

Ma kaptam a mailt iPontól, hogy befejeződött a garanciális ügyintézés, és a garanciába leadott referencia Asus 7970 helyett egy Asus 280x-et ajánlott fel a beszállító, és hogy ezt elfogadom-e? Az a kérdés, ha nem fogadom el, vagy nem ilyen típust szeretnék, akkor kérhetem az összeg levásárlását? Ilyenkor az eredetileg vásárolt kártya árát lehet levásárolni?

[ Szerkesztve ]

(#6980) Geri Bátyó válasza Killer01 (#6978) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Végül azért csak jó lett a történet vége! :K

Ettől fügetlenül még mindig értetlenül állok és nem értem, hogy miért volt ez az egész zűrzavar. :( Nekem mindig problémamentes volt a gariztatás náluk.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6981) Geri Bátyó válasza Repsol600 (#6979) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Szia!

Idézet a PH! R9 280x tesztből: "Az R9 280X a HD 7970-ekről ismert Tahiti XT cGPU-ra alapoz, mely szintén egy letiltások nélküli konfiguráció. Mindez röviden azt jelenti, hogy 2048 számolóegységről beszélhetünk, melyek órajele kerek 1 GHz. A 3 GB GDDR5-ös memória órajele kereken 6 GHz, míg a TDP 250 watt. Ezzel gyakorlatilag szinte megkaptuk a korábbi HD 7970 GHz Editiont, a különbség csupán 50 MHz GPU órajelben merül ki a korábbi modell javára."

Gyakorlatilag egy kicsivel jobb kártyát ajánlottak fel cserébe. Mivel a garancia újraindul, érdemes elfogadni.

Tapasztalataim szerint az eredeti árat nem vásárolhatod le. Nekem egy 2 éves HD1950pro-t (új ára 56K) cseréltek volna egy HD 3670 2GB-ra (kb 35K) és most egy 3 éves Corsair FlashVoyager GTR 32GB USB 2.0 pendrive (új ár 31K) helyett kaptam egy Corsair FlashVoyager GT 64GB USB 3.0-t (18.5K).

Hogyha nem fogadod el a csereterméket, akkor (szerintem) annak az árát vásárolhatod le.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6982) ACE- válasza Geri Bátyó (#6981) üzenetére


ACE-
addikt

Az érdekes lenne. Nem fogadod el a csereterméket, de az árát el kell fogadnod? Az eredeti árát kénytelenek visszaadni, volt ebből néhány per is, annak idején a Mistral kezdte ezt el alkalmazni, baja is lett belőle.
Nekem egy 1.5 éves Sony fényképező szart be, annak idején 108ezer Volt, visszakaptam az árát és vettem egy ugyanolyat 85ezerért... Ezvan... A hasonló eseteket kívánja elkerülni néha az iPon, amennyiben "gyanússá" válik a termék.

[ Szerkesztve ]

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#6983) Geri Bátyó válasza ACE- (#6982) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Nem vagyok otthon a témában, de az dereng, hogy azonos terméket, vagy annak megfelelőt kell perezentálni csere esetén.
Hogyha az annak megfelelő drágább (ilyen még nem nagyon fordult elő szerintem), akkor így járt a bolt, de amennyiben olcsóbb, akkor a vevő kénytelen lenyelni a békát. Már amennyiben ez békának tekinthető, mivel egy azonos (vagy kicsivel jobb) tulajdonságokkal rendelkező terméket kap cserébe.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6984) Jester01 válasza Geri Bátyó (#6983) üzenetére


Jester01
veterán

Szerintem rosszul dereng mert csak a pontosan azonosat köteles elfogadni. Neki bármilyen személyes oka lehet arra, hogy csak az legyen megfelelő (például mert többkártyás rendszerben mindenképp azonos típust akar járatni).

Jester

(#6985) ACE- válasza Geri Bátyó (#6983) üzenetére


ACE-
addikt

Úgy van ahogy Jester mondja, nem vagy köteles elfogadni, csak a teljesen azonos modellt, hiszen arra szól a szerződésed.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#6986) h1mpi


h1mpi
nagyúr

Én visszakérném a pénzt!

Eladó 2 db használt HyperX Alpha Gamer füles

(#6987) Geri Bátyó válasza ACE- (#6985) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Megpróbáltam utána nézni. Nem tartom magam hülyegyereknek, de ez az új fogyasztóvédelmi törvény egy katasztrófa. :(((
Már azt sem értem, hogy miért van szavatosság, amikor a jótállás gyakorlatilag felülírja az egészet. Ráadásul (szerintem) egyik sem felel meg a korábbi garancia fgalmának.

Tudnám minősíteni a törvényalkotókat, de nem fogom. :W

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6988) StSanya válasza Geri Bátyó (#6987) üzenetére


StSanya
őstag

"Garancia" sose volt a magyar jogban... :) Ez volt a jótállás és a szavatosság. A garancia, mint szó pedig gondolom a "garantee" vagy "garantie" -ből honosodott...

[ Szerkesztve ]

"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."

(#6989) Geri Bátyó válasza StSanya (#6988) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Még ez is lehet, de korábban viszonylag egyértelmű volt, hogy milyen feltételekkel cserélik, vagy javítják a terméket.
Most azt sem tudom, hogy a garanciapapíron szereplő x év mire jogosít fel.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6990) Repsol600


Repsol600
addikt

Ok, köszi a válaszokat! :R
És ha úgy döntök, hogy a pénzt kérem vissza, akkor kell indokolnom, hogy miért vagy csak annyit írok, hogy nem fogadom el és küldjék vissza az árát?? Mert az az igazság, hogy közben vettem egyet, igaz ennél gyengébb de jelenleg nem is lenne szükségem erősebbre.

(#6991) StSanya válasza Geri Bátyó (#6989) üzenetére


StSanya
őstag

Ha régebben vetted, akkor a régi szabályok az érvényesek. Ha mostanában, akkor pedig az újak.

A változásokkal kapcsolatban azonban szükséges kiemelni, hogy az
· új PTK. szabályait kizárólag a 2014. március 15-én,
· a Korm. rendelet módosított rendelkezéseit (a Melléklet kivételével) a 2014. április 9-én,
· az NGM rendelet előírásait 2014. év május 14-én,
illetve azt követően kötött szerződésekre kell alkalmazni.

Mivel a jótállás és a szavatosság a szerződéskötést követően még több évre kihathatnak, ezért ezen a területen a következő pár évben párhuzamosan kell majd a régi és az új szabályokat alkalmazni, attól függően, hogy mikor kötötték a felek a szerződést.

http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/szavatossag

"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."

(#6992) Geri Bátyó válasza StSanya (#6991) üzenetére


Geri Bátyó
őstag

Neba! :O

Komolyra fordítva. Ez csak arra jó, hogy senki se tudja, hogy mi vonatkozik rá.
Lassan jobban megéri külföldről rendelni, mert akkor a tényleges gyártói garancia az érvényes, függetlenül attól, hogy a garanciáztatás maga nehézkesebb.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#6993) 04ahgy válasza Geri Bátyó (#6992) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Ami idehaza van, akárhogy is legyen nevezve vagy a gyakorlatban alkalmazva, még a nyűgjeivel és mindennel is sokkal, sokkal, de sokkal jobb, mint a gyártói Limited Warranty.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#6994) StSanya válasza Repsol600 (#6990) üzenetére


StSanya
őstag

Nem kell indokolnod semmit. Te egy konkrét terméket vettél meg, ha az (javítva), vagy ugyanolyan (cserélve) nincs, senki nem kötelezhet arra, hogy másfélét elfogadj. Mérlegelned és döntened neked kell, hogy a felajánlott jó-e vagy a pénzed.

[ Szerkesztve ]

"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."

(#6995) h1mpi válasza StSanya (#6994) üzenetére


h1mpi
nagyúr

Azért nem akarják vissza adni a pénzt, mert sokan ezzel "játszanak". Ettől függetlenül, ha pl. vissza kapsz 150 000 Ft-ot, mert anno annyiba került és most veszel egy 280X-et 80 000 Ft-ért, akkor nem is érdemes gondolkozni, melyik utat kell választani.

Eladó 2 db használt HyperX Alpha Gamer füles

(#6996) fricz19 válasza Repsol600 (#6990) üzenetére


fricz19
őstag

Én P kiskernél jártam így, felajánlottak egy új kártyát, de én pénzt szerettem volna, aztán kaptam egy nemleges választ, erre jöttem a jogszabályokkal, erre türelmemet kérték majd visszakaptam javítva a kártyát.
Jól megszívtam :D

AM4/ Intel 8-12. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-t, SSD-t VGA-t veszek!

(#6997) ACE- válasza fricz19 (#6996) üzenetére


ACE-
addikt

És tényleg a tiéd volt javítva? Vagy egy teljesen másik volt? Esetleg használt? Mert pl. van olyan szabály is tudtommal, hogy a javítás csak új alkatrészekkel történhet, és azt nem tehetik meg hogy pl. vesznek vateráról egy használtat, és azt adják oda cserébe... Ha csere, akkor csak újra cserélhetnek.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#6998) fricz19 válasza ACE- (#6997) üzenetére


fricz19
őstag

Gyáriszám stimmelt.
Gondolom visszakapták nagykeről/gyártótól

AM4/ Intel 8-12. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-t, SSD-t VGA-t veszek!

(#6999) ACE- válasza fricz19 (#6998) üzenetére


ACE-
addikt

Akkor az szopás. Mondjuk én amikor egy EVGA kártyát visszaküldtem közvetlenül a gyártóhoz, az is hasonlóan járt el, küldött megkérdezés nélkül egy új, hasonló sebességű kártyát. Viszont garancia nem kezdődött újra rá, hanem a régi kártyának a meglévő garancia végéig adott rá... És nem kérdezett semmit, csak küldte és kész. Más országban így működik, bár nem tudom hogy ez csak a külföldiekre vonatkozik, vagy helyileg is így intézik. Gondolom a nemzeti jogszabályuk így rendelkezik, de lehet hogy ők is önkényesen tesznek így, mert tudják hogy nem fogok külföldi fogyasztóvédelemmel szarakodni. És mindez EU-n belül történt.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#7000) 04ahgy válasza ACE- (#6999) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Nem, külföldön sok helyen nincs felülírva a gyártói Limited Warranty az adott ország jogszabályai által. Csak viszonyításképp belinkelem, az Intel Limited Warranty feltételeit: [link].

Fontos kiemelni pár dolgot:
- megszűnik a garid, ha eladod, és persze a vevőnek sem lesz.
- cserélhetik eltérő termékre (akár foglalatban eltérőre is, pl. 1156 helyett 1155).
- aktuális árat is visszatéríthetnek.
- csere esetén az eredeti termék garija folytatódik, illetve 90 nap garid van rá (ha az eredetire kevesebb hátralevő volt már).

A nagy alaplap / VGA gyártók feltételei is hasonlóak.

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  iPon Computer
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.