Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
Ezek szerint ha a matricáját (ha van benne) felragasztod a gépházadba, azzal elvész a garancia??? Hagyjuk már ezt, írass velük egy jegyzőkönyvet, hogy 1 csavar hiánya miatt - ami a rendeltetésszerű használatot nem akadályozza - nem hajlandóak visszavenni a hibás terméket. Utána fogyvédelem.
-
kungzi
veterán
ja
azt mondják csak teljes dobozzal és összes tartozékkal veszik át
4 csavar van hozzá gyárilag, én kettőt használtam a felfogatáshoz, mert az AMD-shez annyi kell, intelhez kellene 4db
és csak a 4. csavar eltűnt a dobozból nem tudom hova, már feltúrtam az egész szobát de sehol sincs -
kungzi
veterán
üdv
lenne egy olyan gondom, hogy van egy corsair h100i vízhűtés, aminek nem jó a ledje, mert a 3 színből csak 1 világít
viszont egy csavar eltűnt a dobozból és így nem akarják átvenni garanciába
van erre valami megoldás? -
torma1981
veterán
Egy ezres a vaterafutár. Minek posta?
-
ACE-
addikt
ÁSZF:
9.1.2. A Posta felelősségének kizárása
1) A Posta nem felelős a postai küldemény felvételétől annak kézbesítéséig vagy a feladó
részére történt visszakézbesítéséig terjedő időben a postai küldemény megsemmisüléséből,
teljes vagy részleges elvesztéséből vagy megsérüléséből keletkezett kárért, ha a kárt
d) az okozta, hogy a feladó elmulasztotta jelölni a postai küldemény kísérő okiratán
(címiratán), feladójegyzéken, elektronikus feladójegyzéken a „Törékeny”
többletszolgáltatás/kezelés igénybevételét. -
kenguru99
senior tag
Sziasztok!
Vásároltam az ipontól egy monitort. Élnék a 14 napon belüli elállás jogával. Személyesen visszavinni nem tudom, vidéken élek. Postára nem bíznám a szállítást. Hogyan tudom biztonságosan és épségben visszajuttani az iponnak?
-
HUN]Repa
aktív tag
Sziasztok!
Holnaptól új helyen, várunk titeket a Dévai u. helyett a Tüzér u. 13 szám alatt (3 percre a régi helytől) ahol ugyan azokat tudjátok intézni mint a Dévaiba (személyes átvétel,elállás,garancia,szerviz), oldalunkon térképet is megtaláltok. Reméljük mindenkinek fog tetszeni az új hely
-
04ahgy
nagyúr
Már nem azért, hogy kötözködjek, de a gyári oldal is 1150MHz-et ír: [link]. Csak akkor fogja lejjebb venni a boost órajelet, ha a TDP limitet eléri. Megmutattad, mennyit is értesz a VGA-khoz.
No meg ne feledjük, hogy a Lightningek rendelkeznek egy BIOS kapcsolóval, original és LN2 állással. Az LN2-re kapcsolva nincs boost sem, amennyiben emlékeim nem csalnak.
Higgadj le egy kicsit, mert itt valószínűleg te emlékszel rosszul. Nem kapcsolgattad véletlenül a kapcsolóját?
Mondjuk, ha tennél fel róla egy Youtube videót, az kicsit egyértelműbb lenne...
HGyu
-
hadde
tag
Hali!
Visszakaptam a kártyámat az Ipontól!
Teljesen ugyan azt!
Mikor nálam volt 1050Mhz volt az alap órajele és most meg 1150 a 7970 Lightning
A ventilátor ugyan úgy karaktyól és azt írták h a hibaleírásomban szeplő hiba nem is jelentkezett náluk.
Nem vagyok egy komolytalan gyerek értek a vgakhoz úgy-ahogy és tudom ennek mi baja volt.
Cseréltek egy biost és a ventihez nem nyúltak.
Én itt fejeztem be az Iponnal-köszönöm szépen. -
tlac
nagyúr
húú de idegesítőek ezek az 5-10k-s árváltozások, vennék egy fél konfigot de midig valami épp drágább, mint szokott lenni vagy épp hiányzik
ti hogy szoktatok rendelni?
több körben? -
Atmo
senior tag
iponnál hogyhogy egyáltalán nem lehet ocz ssd-ket kapni?
régen lehetett.
-
StSanya
senior tag
válasz
torma1981 #7058 üzenetére
De, változott még az is, hogy 14 nap van visszaküldeni a cuccost, s a pénz visszafizetésre is 14 nap van már:
"Milyen következményekkel jár a szerződéstől való elállás?
Elállás esetén az interneten megkötött szerződés a szerződéskötés napjára visszamenőleg kerül megszüntetésre, ezért olyan helyzetet kell teremteni, mintha a fogyasztó meg sem rendelte volna a terméket az online shopban. Ez azt is jelenti, hogy a fogyasztó köteles a terméket saját költségén (kivéve, ha vállalkozás ezt előzetesen vállalta) haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszajuttatni az eladó vagy az átvételre jogosult meghatalmazott személy részére, az eladó pedig köteles haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzéstől számított 14 napon belül napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (tehát pl.: a szállítási, csomagolási díjat is) visszatéríteni.Ha a megrendeléskor nem a vállalkozás által felkínált legolcsóbb szállítási módot választottuk, akkor is csak a felkínált legolcsóbb szállítási díjnak megfelelő összeget köteles visszatéríteni számunkra a vállalkozás. Természetesen ebből a szempontból nem számít szállítási módnak, ha a vállalkozás üzletében is van mód a termék átvételére ingyen (hiszen ilyenkor nem történik tényleges szállítás!)."
Amúgy majd a Compker vagy a jogszabályt hasonló módon értelmező cég jól beleszalad egy ilyenbe, aztán majd rájön:
"Előfordulhat olyan eset, hogy az elállási, felmondási határidő meghosszabbodik?
Ha a vállalkozás az elállási vagy felmondási jogra vonatkozó tájékoztatási kötelezettségének nem tett eleget, úgy az elállási vagy felmondási idő 12 hónappal meghosszabbodik. Ha a vállalkozás a termék kézhezvételének vagy a szerződés megkötésének napjától számított 14 nap lejártát követően, de 12 hónapon belül megadja számunkra a tájékoztatást, úgy az elállásra vagy felmondásra nyitva álló határidő e tájékoztatás közlésétől számított 14 nap lesz."http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/vasarlas/internetes/elallasijog.html
-
kérj hivatalos nfh állásfoglalást, leírják majd azt, ami a honlapjukon is szerepel, azt hivatalos szervek is elfogadják, ellenben a kis pista bt által megkérdezett/fogadott jogászéval, aki mellesleg rosszul tudja, ha másként mondja, mint azt a jogszabály meghatározza.
további jó erőlködést, mivel nem tehetünk róla, hogy nem tudsz jogszabályokat értelmezni.
bánom már, hogy eddig is ragoztam, ha már a jogszabály és a kapcsolódó hivatalos szerv leírása nem győzött meg téged... -
a vonatkozó jogszabály is olvasd márt el akkor, a vásárlás a rendelés leadásakor történik, amit ha neten keresztül eszközölsz, akkor bizony nincs lehetőséged fizikálisan megnézni és kipróbálni a terméket.
az azt követő személyes átvétel meg azért nem jó, mert jellemzően először fizetsz, és a fizetési bizonylat bemutatását követően kapod meg a terméket, így a kifizetés előtt nem tudsz meggyőződni a termék milyenségéről, és ha nem lehetne elállni, akkor így logikátlan és inkorrekt lenne!
nem, az nfh honalpján nem lenne kint évek óta, ha butaság lenne...
megfutottam már az évek során néhány ilyen kört, kényesebb üzletekkel is, és mindig a papírforma érvényesült, bár előtte próbálta azt előadni néhány eladó, amit te is, de nem jártak sikerrel.torma1981; jogos, többet már nem írok ezzel kapcsolatban...
-
ACE-
addikt
Érdekes mert az NFH linket pont ezt írják: " a fogyasztónak nincs arra módja, hogy a termék valós tulajdonságairól – így például állagáról, méretéről, esztétikai minőségéről – meggyőződhessen. "
És a személyes átvételnél ezekről meggyőződhetsz.
Nehogy azt higgyétek, hogy az NFH-nál képzettebb emberek dolgoznak mint bárhol máshol. Lehet ezt a választ egy frissen jogot végzett, tapasztalattal nem rendelkező 22-23 éves kislány írta.
Ellentmondás is van benne, hiszen személyes átvételnél megteheted, amiről Ő azt állítja hogy nem...
Nem baj, majd az idő megmutatja hogy mi lesz ennek a vége... -
a vonatkozó jogszabály(ok)ban, de látom, azóta már konyhásított nfh linket is tettek be, annak még az is szokott hinni, aki a jogszabályokat nem ismeri kellően, vagy csak nem tudja értelmezni - de pont ezért is szokták közérthető nyelven (is) megfogalmazni a kérdéseket és a válaszokat.
-
torma1981
veterán
Na végre valaki aki érti amit mondok.
Te meg ACE nézz utána a dolgoknak mielőtt ide írsz.
Valóban igaz, hogy ha az Interneten megrendelt árut személyesen veszem át az üzletben, akkor az nem minősül távollévők között megkötött szerződésnek és nem élhetek az elállás lehetőségével?
Nem igaz. Ebben az esetben is távollévők között kötött szerződésről beszélünk, azaz élhetünk elállási jogunkkal. Internetes vásárlás esetén ugyanis a felek csupán virtuálisan vannak jelen, melynek folytán a fogyasztónak nincs arra módja, hogy a termék valós tulajdonságairól – így például állagáról, méretéről, esztétikai minőségéről – meggyőződhessen.
Ezen információhiány kompenzálása érdekében biztosítja a jogszabály az elállás jogát, amelyet a teljesítés módjától függetlenül – akár személyes átvételről, akár postai, illetve egyéb kiszállításról van szó – az átvételtől számított nyolc munkanapon (!) belül gyakorolhat a fogyasztó.
NFH FORUM.
-
Shad0w
senior tag
Úgy érzem eltévesztetted a topikot. Ez itt az iPon topikja (ahol egyébként egyedülálló módon még egy ottani alkalmazott is szokott válaszolni fontosabb kérdésekre, de nem is ez a fontos). Amiről te beszélsz, hogy a Compker hogyan próbál/tud kibújni a távollévők között kötött szerződési feltételek alól nem igazán tartozik ide. Erre vannak jogi topikok itt a PH!-n is (most csak gyorsan ráböktem az elsőre): Garancia kérdés, fogyasztóvédelem.
De hogy a legeslegeredeti kérdésre is legyen válasz: az iPon-nál a személyes átvétel folyamata a fizetéssel kezdődik. Ezután a fizetési igazolással (elismervénnyel, amelyik megfelel az idevonatkozó jogszabálynak) át kell fáradni az árukiadó pulthoz, ahol kiadják a rendelt termék(ek)et. Itt természetesen van lehetőség átnézni a csomagolást, esetleg gyorsan kibontani, ellenőrizni a sérülésmentességet. Komolyabb tesztekre van konnektor az üzlethelyiségben, ilyenkor tesztkörnyezetről a vásárló gondoskodik. Hogy ezt meg lehet-e tenni az átvételi igazolás aláírása előtt azt nem tudom, de majd valaki aki eljátszott már ilyet majd megmondja.
És a legfontosabb, hogy az iPon-ban a 14 napos elállási joggal a vásárló élhet akkor is ha személyesen vette át a terméket. Pont. -
ACE-
addikt
válasz
torma1981 #7049 üzenetére
Egyrészt nem törvény, hanem kormányrendelet, másrészt idéznék is belőle:
10. távollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak;
Ha a helyszínen veszed át, akkor a kizárólagosság mindjárt nincs is meg. Mivel ott a helyszínen már a boltban vagy, és mindketten ott vagytok, nem távol egymástól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest