Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  iPon Computer

Hozzászólások

(#1001) dangerzone válasza 04ahgy (#999) üzenetére


dangerzone
addikt

Köszi szépen AI szerver királya :D

(#1002) 04ahgy válasza dangerzone (#1001) üzenetére


04ahgy
nagyúr

:D HUN]Repa is <=( A.I. )=> klántag ám!

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#1003) Pistu_


Pistu_
tag

Nos, amint a telefonos megkeresésemre kiderült, az egér ma érkezett meg az iponhoz. Akkor kérdem én miért hitegetnek már egy hete azzal, hogy megérkezett csak várnom kell a kiszállításra?!?! :F Múlt héten csütörökön a garanciás kolléga azt magyarázta hogy átadta a futárszolgálat számára. Ezekután ha holnap sem lesz itt az egér akkor már ne is hozzák, követelem vissza a pénzem. :W :W :W

(#1004) HUN]Repa válasza Pistu_ (#1003) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Mivel elsőnek is más tipust kaptál azért küldted vissza nem fogjuk mégegyszer ugyanolyan rossz terméket amit küldtek nekünk is feladni ! Ma feladjuk neked JÓ típust ha nem kapod meg akkor visszadjuk a terméket árát duplán !! OKé ? nem a mi hibánk volt hogy épp nem volt olyan egyből ! :R :R

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1005) Pistu_


Pistu_
tag

Azt tudom hogy nem a ti hibátok volt. A két termék doboza szinte megegyezik, persze még a típus nevét is lespórólták a dobozról. Csupán az zavart hogy velem azt közöltétek hogy már ott van, át lett adva a futárnak, én meg persze itthon vártam.

(#1006) dangerzone válasza Pistu_ (#1005) üzenetére


dangerzone
addikt

Sziasztok Iponosok!
2 hete rendeltem gépalkatrészeket tőletek (ram, vinyó, monitor, alaplap, ház, monitor ). Összeraktam magamnak egy gépet. De sajnos, az iponból rendelt alaplap hibás, legalábbis nagyon úgy tűnik a gépem által produkált jelenségek alapján.
Jövő héten szerintem vissza is viszem.
A kérdésem az lenne, hogy mondjuk ebben az esetben mennyi idő alatt tudjátok gariztatni kb, mennyi időbe telik az egész procedúra?, mert nagyon kellene a gép így a zh előtti időszakban.

(#1007) HUN]Repa válasza dangerzone (#1006) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Szia ! Hát ez sokmindentől is függ , milyen tipus , mi a hiba (könnyen előjön vagy sokat kell tesztelgetni ) általában 1-1,5 hét szokott lenni ,de ez függ a hibától !! Ha a tied gyorsan előjön vagy van hasonló kaliberű lapunk itt akkor majd valahogy megoldjuk közösen a fránya Zh-kat is ;) :R :R

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1008) dangerzone válasza HUN]Repa (#1007) üzenetére


dangerzone
addikt

:D Köszi a választ ;)

(#1009) Shad0w


Shad0w
senior tag

Ha már belekezdtem a bajomba és amúgy is a tapasztalatokat kell ide írni akkor leírom a saját tapasztalatomat/történetemet az iPon-nal.

Történt vala, hogy rendeltem egy Edimax wifi routert. Tervszerűen meg is jött, elkezdtem használni és látom, hogy jó. Aztán elkezdtem volna használni a lényeget (ehhez kellett pár nap, mert nem mindig értem rá, amikor meg igen akkor nem lehetett vele játszani, lévén a könyvelőknek kell a net...) és látom, hogy az a funkció (QoS) amiért vettem nem működik. Hát, sok szopás, fórum olvasgatás után sem tudtam megoldani szal kénytelen voltam visszaküldeni. Garifutár a megrendeléstől számított 2. napon jött, pedig én másnapra rendeltem, de mikor betelefonáltam akkor elmondták, hogy vmi csomaglimit van, és valszeg az már betelt ezért csúszott, evvan. Kb egy hét múlva vissza is kaptam, első dolgom volt a kérdéses hibát tesztelni, természetesen továbbra is fenn állt, szal telefon, futár. Itt eldöntöttem, hogy Edimaxot többet nem! Hál istennek meg tudtam velük beszélni, hogy levásárolhassam és most fel is hívtak, hogy a gyártó megint cserélte a routert, de akkor levásárolhatom.Elviekben szerdán meg is kapom. 10.22-én adtam oda először a garifutárnak és 11.12-én fogom visszakapni. Sztm akkor se lenne rövidebb az átfutás ha egy helyi boltban kellett volna intéznem (ugye kétszer járt garanciában a termék).

Összegezve: meg vagyok elégedve. Kb. ezt várom el egy webáruháztól, korrekt hozzáállás, engem nem néztek hülyének, és végig kedvesek voltak velem, plusz amit leírtak az oldalukon az úgy is van. Na ennyi. :)

ui.: talán furcsa lesz a választásom a másik routert illetően (linksys), ami alapból nem támogatja a QoS-t, csakhogy a linksys elég barátian áll hozzá a szoftveres támogatáshoz és született hozzá pár firmware amik hozzáadják ezt a funkciót. És megígérem, hogy az ebből eredő minden kárért én vállalom a felelősséget, de ha így se fog működni akkor ülök a seggemen és kussolok :) . (természetesen lesz egy 1-2 hetes tesztüzem az eredeti szoftverrel)
Ja, Repa, késő van már, tulajdonképpen abban a pillanatban elfelejtettem, hogy mit kéne írni a megjegyzésbe amikor mondtad. Írtam vmi érdekeset, de gondolom úgyis tudjátok, hogy miről van szó. :) (érdekes, hogy itt tegezek, telefonban meg magázok, remélem nincs sértődés)

[ Szerkesztve ]

(#1010) 04ahgy válasza Shad0w (#1009) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Nincs sértődés. Hiába, ez egy közvetlenebb forma, a telefon meg az adott szituációban hivatalosabb...

Jó tanács: ha garira kerül a sor, csak gyári firmware-rel tudjuk átvenni. Épp mostanában volt egy srác, akinek a szerviz kapásból visszadobta a routerét, mert Tomato firm volt benne. Nekünk mindegy, hogy oldod meg, de gyári legyen benne. ;]

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#1011) 04ahgy válasza Pistu_ (#1005) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Kedves Pistu_!

Elárulok egy kis ízelítőt az ügymenetből. A tévesen kiszállított áruk sem nem 100%-osan garancia, sem nem 100%-osan vásárlás, sem nem 100%-osan visszáru, sem nem 100%-osan házhozszállítás. :DDD

Mi, a garancia megrendeljük az árut, mikor visszajött a hibás. A rendelés érkeztekor a raktárosok veszik át, és készletre emelik, hogy a házhozszállítás, kiszámlázás megtörténhessen. Ez alatt én az áruval fizikailag nem kerülök kapcsolatba, csak azt látom az online rendszerben, hogy foglalkoznak vele. Csak ezután jön a csomagolás, átadás a futárnak.

Mikor telefonáltál, az volt a terméked státusza, hogy joggal hihettem, aznap a GLS depójában köt ki. Mikor másnap telefonáltál, szintén ez volt, ezért gondolhattam, hogy nem fért el első nap a csomag, másnap viszik el. Ezért is tájékoztattalak ezek szerint. (Volt csütörtökön mindez.) De közben a csomagoláskor a kolléga észrevette, hogy nem az a termék, mint ami a számlán van, ezért rendelt _másik_ disztribútortól, megfelelőt. Az ért hozzánk hétfőre, de az már jól. Innentől már tudod a történetet. Szerk.: ma én vittem le a saját kezemmel. :D

Sokszor a helytelenül kiérkező áruk ugyanis – épp a nagyon 'informatív' csomagolás miatt – már a disztribútornál tévesen kerülnek bevételezésre. És újra, és újra nem a megfelelő fog jönni. Ha a fogyasztó nem jelzi, akkor mi sem vesszük észre legtöbbször.

HGyu

[ Szerkesztve ]

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#1012) Shad0w válasza 04ahgy (#1010) üzenetére


Shad0w
senior tag

Ööö, mi volt a baja annak a routernek, hogy rájöttek a turpisságra?

(#1013) 04ahgy válasza Shad0w (#1012) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A WAN porton nem kommunikált. De LAN-on meg igen, és beírva az IP-jét a szervizeseket vigyorogva fogadta a tomato. :D

Amúgy meg beszéltél velem is, nem is egyszer - kukk adatlap...

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#1014) Shad0w válasza 04ahgy (#1013) üzenetére


Shad0w
senior tag

Hát jó, azért ennyire láma nem leszek... :DDD

Fogalmam sincs, hogy mikor kivel beszélek, általában csak annyit értek az elején, hogy ...iPon... :) (de ez nem csak veletek, sokszor nem szoktam érteni a bemutatkozást, vagy hamar elfelejtem a nevet...)
Úgyhogy nemtom, biztos. Igazából abban se vagyok biztos, hogy most Repa-val beszéltem, csak amikor mondta, hogy vele beszeltem fórumon akkor mintha Repa-val beszéltem volna ezt vagy nemtom. :)

[ Szerkesztve ]

(#1015) Pistu_ válasza 04ahgy (#1011) üzenetére


Pistu_
tag

Kösz a korrekt választ! Mostmár jobban értem mi volt a gond. Bocsi a kirohanásomért, csak azokon a napokon amikor a futárt várhattam előfordult hogy lett volna más tennivalóm, de itthon kellett kuksolnom, hátha akkor fut be pont mikor házon kívűl vagyok. Igazából csupán ez zavart. Még egyszer bocs!

(#1016) Pistu_


Pistu_
tag

Megérkezett.

(#1017) HUN]Repa válasza Pistu_ (#1016) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

:R :R

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1018) BemAnyó


BemAnyó
senior tag

Nah több különböző variáció után végül csak találtunk megoldást, srácok végig rugalmasak és segítőkészek voltak, azt hiszem ezt hívhatjuk példaértékű szolgáltatásnak, le a kalappal, tényleg, mindenkinek csak ajánlani tudom a boltot, ha esetleg csak 1-2K val is drágább valami, (bár ált olcsóbbak) szerintem akkor is megéri náluk megvenni mert jó érzés ha tényleg működik a gari.

Köszönöm IPON
:R

(#1019) tlac válasza BemAnyó (#1018) üzenetére


tlac
nagyúr

BemApo fizetett reklámját olvashattátok :D

(#1020) horitomy


horitomy
tag

Létezik olyan, hogy az elvileg újonnan vásárolt alkatrész már ki volt bontba valamikor?
Futár hozta, de nem ő bontotta ki. Szerintem újra van csomagolva? Megtörténhet ilyen?

Már vagy 4 számítőgépet raktam össze ipon-os alkatrészekből, de ilyennel még nem találkoztam.

[ Szerkesztve ]

(#1021) tlac válasza horitomy (#1020) üzenetére


tlac
nagyúr

sajnos én is találkoztam már ilyenekkel
valószínűleg ilyenkor nem a bolt a bűnös, hanem vhol a láncban még hamarabb történt
legutóbb a procimmal jártam így, elég egyértelműen látszott, hogy használt volt, pedig én bontottam ki (nem az iponban vettem)
de egy egyszerű wlan kártyánál is láttam már ilyet, le volt fóliázva is, de mégis a kártya érintkezőin látszott, hogy ez sokáig lehetett gépben, már el volt kicsit szineződve is

lehetséges, hogy még a gyárban vmi ellenőrzés volt, vagy vmi visszaküldött cuccot újítva ismét eladtak

de kíváncsi vagyok az itt lévő iponosok véleményre is :)

(#1022) HUN]Repa válasza tlac (#1021) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Természetesen a lehetőség mindenre megvan ! Mivel a garancia ugyanúgy él rá igy szerintem nincs szükséged aggodalomra ha csak nem látsz rajta a rendeltetés használatot megakadályozó sérülést, van amikor a gyártó is kiszórja azokat az alkatrészeket amiket már szurokpróba szerűen ellenőriztet (CPU-nál 100%-ban tudom ) de ebből következtetve más is lehet ,de ha természetesen nem vagy megelégedve vagy valami baj van a termékkel küldd vissza hozzánk !! Vagy küldj e-mail-t nekünk erről és megy a GLS a termékért ! :R

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1023) dangerzone


dangerzone
addikt

Korábbi hozzászólásomban az alaplapra hivatkoztam, hogy hibás és azt vinném vissza az iponba. Tovább tesztelgettem a gépem, kiderült, hogy a vga a hiba fő okozója, de az nem iponos, attól nem kell félni.

Viszont a vinyóm meghalt. Abszolút..., kerreg.... Samsung powa...jeee :R
Ezt kb mennyi idő alatt tudjátok cserélni?:)

(#1024) HUN]Repa válasza dangerzone (#1023) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Ha nincs rajta fizikai sérülés akkor marha gyorsan ;) :R

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1025) tlac válasza HUN]Repa (#1022) üzenetére


tlac
nagyúr

nem nekem van problémám, hanem horitomy-nak :D

(#1026) dangerzone válasza HUN]Repa (#1024) üzenetére


dangerzone
addikt

akkor jó :)

Köszi szépen a választ.

[ Szerkesztve ]

(#1027) HUN]Repa válasza tlac (#1025) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Igaz is ;) Neked már lehet tudat alatt válaszolgatok előre is !! :C :C

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1028) tlac válasza HUN]Repa (#1027) üzenetére


tlac
nagyúr

sejtettem, én vagyok itt a gonosz :D

(#1029) 04ahgy válasza tlac (#1019) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Ha már felvállalod az előző hsz-edben, akkor mondom, ne légy gonosz. ;]

Emlékszem az úriemberre, nagyon sok dolgot rendelt, de az egyik összeszereléssel kért gépben az alaplap nem támogatta a vásárolt processzort. Az előzményeket nem tudom egész pontosan, de azt hiszem, nem tudtunk vele kapcsolatba lépni, mielőtt jött a rendelésért, ezért személyesen közölték vele kollégáink.

És mivel sürgős volt a dolog, megoldottuk úgy, hogy ne kelljen neki még egy munkanapot várni arra, hogy megfelelő lapot rendeljünk, és átvehesse, valamint még ezután beszereljük.

De ha fizetett reklámnak érzed, akkor hajrá. De az adatlapja szerint elég régóta tag itt a PH!-n, szerintem már akor, mikor az iPon még nem is létezett.

HGyu

[ Szerkesztve ]

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#1030) MarKoo


MarKoo
őstag

Lehet hogy valamelyikőtök most hívott fel az Ipontól egy Gigabyte GA-EP45 miatt, amin állítólag biost kellett frissíteni. Bocsi ha bunkó voltam, vagyis inkább "hülye", de most keltem 2 perce.

Amit nem értek így utólag, hogy állítólag nem támogatta a procit. A link alapján az F4-es bios-tól kezdve támogatja az én processzorom: [link] Továbbá ezen nem is F4-es, hanem F6-os bios volt. A másik dolog ami számomra hihetetlen, hogy elszállt egyik napról a másikra, addig tökéletes volt és még a backup bios se töltődött vissza. :U

(#1031) szumo


szumo
senior tag

Huh micsoda pörgés vagyon itten!

Én csak újabb megelégedésemről tudok beszámolni. Tegnap sikeresen végrehajtottam a szervkereskedőtől (ipon) vásárolt nem életfontosságú szerv (merevlemez) beültetését, és az elöregedettek kiműtését a betegből. A beteg fejfájással ébredt az altatásból, majd emlékezetkiesésre panaszkodott, amit infúzió (USB-s külsőrack) bekötésével orvosoltam. A beteg hosszasan eltöprengett újra megszerzett régi emlékein, majd kérte a saját felelőségére való távozásos papírokat.
Szóval a gépem az újonnan beszerzett 500GB-os merevlemeztől most halkabban megy, és kevesebb lett a fogyasztása, mert leselejteztem két 80GB-os merevlemezt, amiből az egyik igen hangosan kerregett már hónapok óta.

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#1032) tlac válasza 04ahgy (#1029) üzenetére


tlac
nagyúr

máskor rakok 3 szmájlit is, hátha egyértelműbb lesz ;)

MarKoo:

mi volt a hibaleírás?

(#1033) MarKoo válasza tlac (#1032) üzenetére


MarKoo
őstag

"A számítógép bekapcsolása során a ventillátorok felpörögnek, néhány led felgyullad, majd az egész gép kikapcsol kb. 2 másodperc elteltével. Másik tápegységgel, másik memóriamodulokkal, másik processzorral és másik videókártyával is ugyanezt a hibát produkálja."

(#1034) HUN]Repa válasza MarKoo (#1033) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Bios Update után E7200-essel indul (F6-ról F8-ra fríssitve bios) , Ha mondod milyen CPU-d van akkor letesztelem neked estig bármivel !

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1035) MarKoo válasza HUN]Repa (#1034) üzenetére


MarKoo
őstag

Ez hihetetlen, ezért utálom néha a gépeket, de nagyon. :)
Intel Core 2 Quad Q9300-al nem ment, sőt 630-al se. Néztem még egy 3. procival is, de szintén nem akart elindulni.

(#1036) tlac válasza MarKoo (#1035) üzenetére


tlac
nagyúr

a 630-as nem támogatott proci

(#1037) HUN]Repa válasza MarKoo (#1035) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Hát ja :( ! Lehet érintkezési hiba is ,esetleg el volt göbülve egy két láb a foglalton és azt a szervíz "orvosolta" és igy megy ! Remélem csak ez lehetett a baj ! :R :R

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1038) Shad0w


Shad0w
senior tag

Ööö, csak szeretnék érdeklődni, hogy mi a helyzet a routeremmel? Elvileg mára volt beígérve, de még olyan üzit se kaptam, hogy fel lenne adva, csak a rendelés van visszaigazolva. (tudtam, hogyha elkiáltom, hogy szerdára itt lesz akkor vmi gubanc lesz vele...)

(#1039) HUN]Repa válasza Shad0w (#1038) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Hi ! mi garisok vagyunk elsősorban a megrendeléssel kapcsolatba a boltot vagy küldd el a megrendelési számod ,vagy hogy milyen néven rendeltél ,vagy hívj fel vagy bármi infot adj amivel utána tudok neked nézni :)))

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1040) Shad0w válasza HUN]Repa (#1039) üzenetére


Shad0w
senior tag

Személyes adatok miatt privátban ment a válasz.

(#1041) HUN]Repa válasza Shad0w (#1040) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Pü ment ! :R

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1042) dangerzone


dangerzone
addikt

Sziasztok Iponosok !

Lenne megint egy kérdésem.:
Tegyük fel, hogy a nálatok vásárolt hardvert el akarom adni valakinek,mert újabbra akarom időközben cserélni, de ugye nálatok még van rá gari. Vásárláskor ugye én kaptam garanciapapírt, amin az általam rendelt összes termék rajta van. Ebben az esetben nem lehet külön garanciapapírt kérni az adott hardverre? Vagy hogy lehetne lehetséges, hogy ne nekem kelljen futkozni , ha valami gond van?

(#1043) HUN]Repa válasza dangerzone (#1042) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Fénymásolat ,vagy bejössz és nyomtatok neked róla egy hiteles másolatot igy a másik ügyfeled is elégedett és megbizható garjegyet kap ! :R

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1044) dangerzone válasza HUN]Repa (#1043) üzenetére


dangerzone
addikt

óh , az nagyszerű . Köszi ismét a gyors választ. :R

(#1045) tlac válasza HUN]Repa (#1043) üzenetére


tlac
nagyúr

akkor tőlem is egy hasonló kérdés:
a garifutárt is tovább lehet adni?
(néha szoktam olyan hirdetéseket látni használt cuccoknál, hogy azt mondja van rajta iponos garanciafutár is)

(#1046) HUN]Repa válasza tlac (#1045) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Tlac remek kérdéseket tesz fel mindig !!! Esetleg munkahelyet nem akarsz váltani ? :D

Amugy kérdésedre a válasz ,ha a termék házhozszállítással lett rendelte (mind1 ki volt az első megrendelő) neki a termékkel "öröklödik" a garifutár is ! :R :R

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1047) MarKoo válasza tlac (#1036) üzenetére


MarKoo
őstag

Igaz, de a másik támogatott volt. Nah mindegy, nekem az a lényeg, hogy működőképesen visszakapjam. :) Ebben az esetben a futárt nekem kell állnom?

(#1048) HUN]Repa válasza MarKoo (#1047) üzenetére


HUN]Repa
aktív tag

Visszakapod holnap már tesztelheted is hogy most már müködik-e nálad ! Kiváncsi leszek nagyon :) Persze FREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

God save us from the arrows of the Hungarians.

(#1049) tlac válasza HUN]Repa (#1046) üzenetére


tlac
nagyúr

:D nem, elég nekem ebből annyi, amit itt a topikokban olvasok :)

Amugy kérdésedre a válasz ,ha a termék házhozszállítással lett rendelte (mind1 ki volt az első megrendelő) neki a termékkel "öröklödik" a garifutár is ! :R :R

szimpatikus válasz :K

(#1050) MarKoo válasza HUN]Repa (#1048) üzenetére


MarKoo
őstag

Itt van az alaplap, de a processzorommal ugyanúgy nem akar elindulni. :(

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  iPon Computer
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.