Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#4751) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap korábban végeztem mert felhasználtam az összes anyagot. Hétfőre lesz újabb mennyiség amivel nagyjából be is tudom fejezni az előkészületeket.
Ma csak akkor megyek dolgozni ha rám szólnak hogy menjek el kibontani egy kémény helyét. Különben pihizek a hétvégén. Össze kell pakolni a pincében és össze kell szednem mit kell majd a szigetre bevinnem az összeállításhoz. majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#4752) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggelizni bementünk a mekibe. Mivel szerelmem több mint egy hónapja fogyózik ezért csak én rendezek már ilyenkor nagy zabálásokat. Egyébként ő nagyon szépen halad lefelé. Minden nap tornázik és csak olyan kaját csinál magának ami hizlalóanyagtól mentes. 9 kiló mínusznál tart. 65kiló a cél aminek a fele le is ment. Úgy látom annyira megváltoztatta az étrendjét hogy az már nem fog visszatérni soha a régi magyaros ételekhez.
Nem kellett elmennem kibontani a kéményt mert a kőművesek nem értek valszeg el a tetőig és jött az eső.
Ma reggeli mise után megyek apámhoz és onnan jövök majd haza. Nem igyekszem mert betoppant szerelmem apjának a volt élettársa aki nálunk aludt. Délután Adri szülinapját ünnepeljük.
Szép napot mindenkinek.

(#4753) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elszaladt ez a hétvége. Sajnos Boldinak az ínyén sok afta lett amitől szinte alig alszik és szerelmem pedig őrzi.
Tegnap reggel elmentem misére és onnan apámhoz. Le kellett csesznem mert már nem bír a seggén elülni és elment vásárolni a vacak autójával. Persze majdnem lerobbant a boltnál a csotrogánya. Jó volt az a rendszer amit kialakítottunk. Az én Mónikám bevásárol és a gyerekekkel elviszi a heti ellátmányt. Csak a cigit nem vagyok hajlandó állni. Nem járulok hozzá hogy magát pusztítsa.
Hazaérve a konyhai lefolyót kellett szétszednem mert teljesen eldugult. Volt ott minden... Csőgörénnyel totál ki kellett pucolnom a főágig mindent. Nyami volt!
Délután tortáztunk mielőtt ma visszamegy Adri. Adri idegesen nyúl a telefonjáért. Legjobb kép. ;]
Adri legjobb barinője eljött felköszönteni és itt aludt nálunk mert megy ő is szerelmemékkel. Kitalálták hogy ha már Pesten van az egész csapat elmennek metrózni egy gofrizóba ahol esznek és utána teszik csak le Adrit.
Én nagyjából befejezem a tetőt és mindent ami vele kapcsolatos. Úgy néz ki lesz egy fixemberem mostantól. Egyedül elég macerás és vacak dolgozni.
Szép napot mindenkinek.

(#4754) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a fogópárazást készítettük el. Mára is hagytunk egy kis munkát de ez már csak egerészés. 2-re jön a teherautó az anyagért és holnap már a szigeten fogjuk összeállítani a pajtát.
Szerelmem elvitte tegnap Adrit Pestre. A barátnője is velük tartott és egy metrózással egybekötött gofrizás is lett belőle. Sári és Boldi nagyon boldog volt hogy mehetett a metróval életükben először. Pillanatképek. 1
2
3
4
Nagyon jól érezték magukat. Csillaggal mentek mert csak oda fértek be hatan. Odafelé Érdi emelkedő előtt turbó off. Hazafelé viszont rendben volt. 1800-2200rpm fölé nem szabadott menni és akkor nem volt vészüzemmód. Mikor hazaértem elvittük doktor bácsihoz és ha minden igaz ezen a héten elkészül és remélem már utána nem lesz vele sokáig gond.
Sajnos Boldi szája belülről még mindig nagyon vacakul van. Sok seb lett az ínyén de semmivel nem engedi bekenni. Alig alszik ő is és szerelmem is. Sokat sírdogál. Remélem nagyon hamar túljutunk ezen a betegségen. :(
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#4755) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Korábban kellett kelni mert 7-re ott kell lennünk az uszálynál ami kocsistól fogja bevinni a fát a szigetre. Meglátjuk mi lesz. Remélem hamar össze tudjuk majd állítani a "szentélyt". A művésznő a művészet templomának aposztrofálja a pajtát. Én csak egy elvégezendő munkának. :F
Elvileg ma elkészül csillag is. Bízom benne hogy nem megy rá a gatyánk erre a hibára. :B
Boldi jobban van de még nem az igazi.
Szép napot mindenkinek.

(#4756) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ez a munka... :Y :W Az uszály fél óra mire beér és ugyanennyi ki. Kellett még 3 oszloptartó és vártunk rá 3(!) órát. Rosszul fogalmazok. rögtön kiderült hogy kevés és azonnal telefonáltam. Miután mindent amit tudtunk elkészítettünk utána vártunk 3 órát. :W
Éjfélkor felébredtem és már dolgoztam fejben. Volt vagy fél3 mire vissza tudtam aludni és 4.20-kor már szerelmem keltett a kávéval.
Persze már az alját alakítani kellett mert nem jó adatokat kaptam meg. Ma befejezzük az átalakítást és remélem hogy utána már gördülékenyen megy majd az állítás.
Sajnos semmi hírünk Csillagról pedig már 2 napja szerelőnél van. Reméljük semmi komoly,.
Szép napot mindenkinek.

(#4757) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Többet a szigeten munkát tutira nem vállalok! Tegnap nagyjából felállítottuk a szerkezetet és 6 pár szarufát is rá. Mivel nem tudunk állványt bevinni ezért szenvedtünk is a tetővel. Ma a komposok mennek haza szabolcsba 2-kor és ezért csak addig tart a nap és hétvégén nincsenek max. ha beúszunk a gépekkel. De azért mielőbb legyél kész mert jövő pénteken költöznek el a komposok és még a nádazónak is végeznie kell addig. :W No commnet...
Csillagot visszakaptuk! A turbócső volt megrepedve több helyen is és a tempomatnál valami műanyag kuplungot kellett cserélni. Megúsztuk 45e-ből. Most nagyon hasít szerelmem szerint ami cseppet sem mérvadó. Majd vasárnap én! ;]
Remélem ma nem szívat le minket az eső mert ott aztán tényleg nem nagyon tudunk beállni sehová.
Szép napot mindenkinek.

(#4758) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szerencsére nem áztunk el de a szerkezetet kis híján nem tudtuk befejezni. Ennek az az oka hogy fél 2.kor be kellett fejeznünk a munkát mert a komposok mentek haza. Két kép.
1
2
Ma nincs munka mert nincs komp. Délelőtt elmegyek veszek pár bitet a lécezéshez és hazafelé lent maradok a pincében visszaszerelem Katica bringájának a kerekét. Megjavították 1200ft-ért. Kicsit pakolnom kell a kocsiban is mert óriás kupi van. Délután mekizni megyünk és hazafelé elhozzuk Masnit az autószerelőtől .
Szép napot mindenkinek.

(#4759) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt vettem pár bitet mert nagyon fogyóban volt és a pincében rendezkedtem. Visszaszereltem Katica bringájának a kerekét de szét szívtam magamat a műanyag láncvédőjével. Rá is ment a délelőttöm. Utána bementünk Fehérvárra mekizni egyet. Hazaérve kiírt valamit Csillag ezért holnap fel kell hívni a szerelőt hogy nézze meg mi a nyűge megint. Valami apróság lehet ami a féklámpával kapcsolatos mert hol világít hol nem.
Ma mise után megyek apámhoz és onnan kimegyek a bakjaimért a telepre ahol előkészítettük a pajtát. Remélem némi pénzt is kapok.
Annyira jól elő tudtunk készülni a pajtának hogy a szigeten meg tudtuk oldani az akkus gépparkommal. Ütvefúrótól kezdve körfűrész és ütvecsavarozókig sok mindenem van de kisflexem még nincs. Mivel kell ezért holnap veszek azt is mert kelleni fog. Régóta halogatom mert keveset használjuk de eljött az idő hogy beszerezzek egyet.
Szép napot mindenkinek.

(#4760) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggeli mise után apámhoz beugrottam egy órácskára majd onnan elmentem a bakjaimért. Visszavittem hozzá a cuccot és mire hazaértem közel dél volt. Szerelmemék lejöttek elém és a parkolóban megbirizgáltam a féklámpa kapcsolóját Csillagnak és úgy néz ki megjavult. Valami kontakt hiba lehetett mert eltűnt a hibafelirat. kép :F Túl érzékeny nekünk ez az autó. Mi csak hajtani szeretjük a verdákat és nem folyamatosan a lelkét ápolni. ;]
Ma közösen megyünk tópartra mert értelmetlen lenne bemenni a szigetre másfél órás munkáért mikor ma fogják a lécet lefesteni.
Ma vagyunk csillió hónaposak az én Mónikámmal! (172) Még mindig ugyan úgy imádom őt mint az elején. Érthetetlen.... :F :B
Tópartról hazafelé beugrunk a Hiltibe kisflexért. Nem most akartam venni de a szigetre kell ezért veszek.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#4761) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel mentünk Boldi fejlesztésére. A szigorú előírások miatt be sem mehetünk az épületbe ezért csak leadtuk a kis kukacost és mentünk a játszótérre a lányokkal. Hazafelé vettem egy ag-4-et persze töltő és akksik nélkül. Nem mostanra terveztem ezt a beruházást de a sziget rákényszerített. Csillag teljesen rendben volt végig. Semmi hibakód és anomália nem jött elő. Remélem ez így is fog maradni hosszú ideig.
Ma megyünk és lécezünk. Max holnap be kell fejeznünk a munkát mert már ott az anyag a következő tetőnél és ránk vár.
Szép napot mindenkinek.

(#4762) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Tegnap gyorsabban haladtunk a lécezéssel mint gondoltam és egy nagy hajrába kezdtünk hogy befejezzük teljesen mielőtt a komp jön értünk. Sikerült is végeznünk de teljesen kimerültem.
1
2
3
4
Ezeket a képeket nem én készítettem. :DDD
Ma reggel megyek apámhoz a bakjaimért és pallókért mert állunk neki egy új tetőnek. Valszeg ma csak lődörgünk és nem fogunk nagyot lépni előre.
Szép napot mindenkinek.

(#4763) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap csak Lődörögtem. Azzal nyitottunk hogy a farakás totál legalján volt a talpszelemen anyag és mindent el kellett pakolni róla. :W Utána kiderült hogy a födémanyag még csak ma fog jönni és el is ment a kedvem mindentől. Nem is beszélve arról hogy a tervező alátámasztás nélkül hagyott 170cm tetőszerkezetet. Az majd úgy megáll a levegőben azzal a pár száz kiló cseréppel. :F Leszórtuk azt a pár szelement és eljöttünk. Ma szintezzük és elkészítjük a fafödémet.
Reggel újra be kell mennem apámhoz mert a létra már nem fért fel szegész Röfire. Így is mint a vasas cigányok úgy nézett ki szegény pára.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#4764) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk annak ellenére hogy egy háromnegyed órás eső feltartott minket. Kiszinteztük a talpszelement és a födémgerendákat is beépítettük majd azt is kiszinteztük. Ma elkezdjük a székállítást és remélem nagyjából végzünk is vele fél 2-ig mert akkor zúzunk le kibontani a kéménynek a helyét a tetőnél amit készítettünk még anno.
Szép napot mindenkinek.

(#4765) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagy nehezen de végeztünk a székállással. Sietnünk kellett mert még le kellett menni kibontani a kémény helyét hogy a kőműves fel tudja építeni. Sajnos csak negyed 3-kor tudtunk elindulni és későn végeztünk.
Most esik az eső és ha ez így is marad akkor egy padlásfeljárót építünk be de ha eláll akkor folytatjuk a tetőépítést. Szarufákat kell már állítani és a taréjszelement feldobni.
Szép napot mindenkinek.

(#4766) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap az egész délelőttünk ráment mire beraktuk a padlásfeljárót és körbekartonoztuk. Már nem is mentünk át tetőt készíteni hanem hazajöttem.
Ma mise után apámnál csak egy kicsit leszek mert utána mennem kell egy tárgyalásra. Télen itt csináltam a kocsibeállót és most valami melléképület tető van soron. Remélem mire hazaérek nagyjából Adri is visszatér hozzánk. Délután egy "isten hozott itthon Adi" cukrászdázás lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#4767) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mise után elmentem egy rövidet beszélgetni apámmal mert utána el kellett ugranom egy munkát megnézni. Ha minden jól megy akkor valamikor augusztus folyamán kellene valahová benyomni a pár napos munkát. Majd alakul.
Nem sokra rá mikor hazaértem megjött Adri is. Elmentünk közösen délután cukrászdába. A legjobb barinője is velünk tartott. Volt nagy öröm....
Ma 42 éves az én szerelmem! Jól megölelgettem. Kerti grillt kap ajiba. Vagyis ő veszi meg magának.
Ma viszi Boldit Nelli nénihez megnézni a szívecskéjét. Kíváncsian várjuk hogy romlott e a nyomásérték. Nem volna baj ha most a sors annyira besegítene hogy a covid végét ki tudnánk várni a műtéttel. Majd alakul. A vizsgálatig apámnál lesznek a gyerekek.
Mi folytatjuk a tetőszerkezet építését. Taréjszelemen és pár egész szarufa is felkerülhet ha minden jól megy.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#4768) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok! 2-kor arra ébredtem hogy szakad rólam a víz és bekapcsoltam a klímát de kellett vagy 1 óra mire emberi hőmérséklet lett a szobában és utána már nem nagyon tudtam elaludni.
Tegnap felállítottuk a taréjszelement és kiszabtunk 1 pár szarufát hogy működik e a számtan. Minden rendben van ezért mehet a szarufák szabása ezerrel.
Boldi szívecskéje stagnál. Ez most jó hír nekünk mert így nem jön szóba a műtét. Egyelőre maradjon is csak ez az állapot ha jobb nem is lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#4769) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délután óta folyamatosan megy a klíma ezért nem volt gond éjszaka a meleggel. Ne lenne ilyen hangos...
Tegnap a hőség és annak ellenére hogy totál hulla voltam felszórtunk elég sok szarufát. Számításaim szerint holnap végezhetünk a szerkezetépítéssel ha minden jól megy.
Ma tópartra mennek szerelmemék Fruzsihoz hidróra. 4 körül végeznek és bevárnak a játszón. Együtt jövünk haza és mekizünk egyet. Nyilván szerelmem csak valami füvet eszik. ;]
Szép napot mindenkinek.

(#4770) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi délelőttünk teljesen kuka volt. Nem tudom mi volt az emberemmel de le volt lassulva. Ez nagyjából azt is jelenti hogy ma kis eséllyel fogjuk befejezni a szerkezetépítést. Azért igyekezni fogunk de a hőség sem fog segíteni ebben.
Boldi a hidrón nagyon ügyes volt és jól is érezte magát a vízben. Hazafelé közösen mekiztünk egyet.
Szép napot mindenkinek.

(#4771) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap normális tempóban haladtunk de nem tudtuk behozni a lemaradásunkat. Még ma délig betart hogy befejezzük a szerkezetépítést és utána állhatunk csak neki a lambériázásnak és lécezésnek.
Gyerekek rosszak mint az ördögök és ezzel kiidegelik szerelmemet. Már nagyon várjuk a szeptembert hogy kezdődjön a suli és ovi. Boldi is megkezdi az óvodát Sárival. Igaz csak 4 órába mehet de mégis valami.
Szép napot mindenkinek.

(#4772) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a szerkezetépítést de nem álltunk neki a lambériázásnak mert le akarnak mindent festeni mielőtt felütjük. Igazuk is van. Ezzel nyertem egy hétvégét a családnak. Emberem készített pár képet.
egyik utcafront
Másik utcafront.
+1
+2
nagy divat most a tó mellett hogy régi kis házat felvásárolnak és a telek max beépíthetőségét kihasználva megtoldják az épületet majd leszigetelik ezzel eltüntetve minden régi dolgot. Az egészre egy új koszorú körben és kész is.
Ma családdal megyünk pancsolni Komáromba a strandra.
Szép napot mindenkinek.

(#4773) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elmentünk egyet strandolni. Mindenki jól érezte magát, különösen a gyerekek. Jól ki is fáradtak a pancsolásban. Ma délután szülinapi zsúr lesz Katinak. Igaz 8.-án lesz a szülinapja de ma barátnős parti lesz. Én lemenekülök a pincébe gépkarbantartásra vagy nézem a semmitérő F1-et.
Szép napot mindenkinek.

(#4774) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Szerelmem alig aludt mert Boldinak valami fájt éjszaka. Egy fájdalomcsillapító után tudott csak elaludni fél 1 után.
Reggeli mise után csak beugrottam apámhoz mert kenyeret vittem neki. Pár szót beszéltünk és jöttem is el mert addig akartuk kitakarítani Csillagot amíg nincs az a dög meleg. Először porszívóztuk ki úgy hogy az összes ülést kivettük hátulról. Szerencsére gondos gazdától vettük mert a gyári padlókárpiton egy gyári nagy szőnyeg volt amin az ülések között gumiszönyeg is van. Szóval első a biztonság. Gyönyörű állapotban meg is maradt az eredeti padló.
Ebéd után gépkarbantartás volt a pincében mert jött a gyereksereg köszönteni Katicát. F1-re visszajöttem és megnéztem. Utolsó 3 perc izgalom kivételével dögunalom az egész.
Ma lambériázunk és lécezünk.
Szép napot mindenkinek.

(#4775) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy gyászosan haladó hétfőt tudtunk le. vagy lehet a hidegfront miatt lassultunk be? Lambériáztunk és a vápapallót raktuk be az egyik oldalon. Ma még nem tudom lesz e munka mert esik az eső. Meglátjuk...
Szerelmemék tóparton voltak Boldival. Logó és gyógymasszázs. Jól bírta pedig még mindig csak a portáig lehet bemenni és onnan elviszi a konduktor.
Szép napot mindenkinek.

(#4776) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap az esőre készülve próbáltunk minél nagyobb darabot lefóliázni és előkészíteni a lécezésre. Sikerült is az utcafrontot majdnem teljesen lefednünk. Mára is esőt ígértek de csak délelőtt egy részén így menni fogunk. Muszáj erőltetni mert nagyon le leszünk maradva.
Ma tópartoznak szerelmemék. Reggel oviindító délután pedig hidro. Kettő között apámnál lesznek vagy vásárolnak.
Szép napot mindenkinek.

(#4777) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elmentünk dolgozni és csak sikerült 3x eláznunk. Azért befejeztük a lécezést és ma már a hátulján ügyködünk a tetőnek. Be kellene lécezni péntekig az egész oldalt hogy esetleg szombaton tudjak a bádogozással egerészni.
Boldi a strandolások eredménye képpen kezd egyre vízbarátabb lenni. Már egyedül ment be Fruzsival a hidrón a medencébe és nagyon ügyeske volt. Az egyensúly érzékét és az erőnlétét próbálják egy kicsit javítani.
Ma itthon lesznek szerelmemék. Adri tortát süt Boldinak. Készül a sulira. :DDD ;]
Szép napot mindenkinek.

(#4778) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk. Hátoldalán mindent lelambériáztunk és lefóliáztuk az egészet. Még pár sor lécet is fellövöldöztünk mert volt rá idő. Ma felszórjuk a maradékot és lehet még az elszegésre is jut idő. Majd alakul.
Ma grillezni mennek édesemék apámhoz. Ha úgy sikerül a sütkérezés hoznak nekünk a melóba kaját. Remélem összejön nekik. ;]
Tegnap mancsőrjáratos tortát készített Adri Boldinak.[kép] nagyon fincsi lett.
Szép napot mindenkinek.

(#4779) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap beléceztük a hátulját és magam is meglepődtem mert le is tudtuk szegni mindhárom oldalát. Mivel ennyire jól haladtunk az elmúlt 2 napban ma nem is megyek hanem elmegyünk ismét strandolni a családdal. :DDD ;] Mehetnék a bádogot felverni de úgy döntöttem hogy addig menjünk pancsolni amíg jó idő van és majd ha nem lesz strandidő akkor dolgozok hétvégén is.
Tegnap délelőtt grilleztek apámnál szerelmemék és délre hoztak nekünk a sütésből. Elég elsősütéses ízű volt a kaja de majd alakul. Két kutya viszont jól lakott. Volt ott lángra kapó saslik és szénné égett hús is. ;] :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#4780) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Teljesen lemerített a tegnapi strandolás. Bábolnán voltunk de nem az igazi ez a strand. nem nagyon van árnyék de mondjuk a víz az jó volt. Boldi túl bátor volt a vízben ezért figyelni kellett rá. Hazafelé még mekiztünk egyet hogy az elégett kalóriát pótoljuk.
Ma mise után apámmal kicsit dumcsizok és jövök haza. Majd valamikor lemegyünk bringázni a gyerekekkel.
Szép napot mindenkinek.

(#4781) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elszaladt ez a vasárnap is. Reggeli mise után apámmal beszélgettem kicsit és utána jöttem haza. Délelőtt szétszereltem megpucolni a gázos szegbelövőmet mert elég hektikus a működése. Hol lő gond nélkül és valamikor megmakacsolja magát. Csak egy részét tudtam szétkapni mert a dugattyús rész piszkosul össze van szerelve. Most hiba nélkül megy. Mondjuk egy darabig nem kell éppen.
Ma bádogozni fogok amíg az emberem széthordja a cserepet. Holnap cserepezés indul.
Szerelmemék ma tópartoznak.
Szép napot mindenkinek.

(#4782) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt bádogoztam a hátsó oldalon de délután már cserepeztünk kicsit hogy az állványt előre tudjuk hozni a bádogozáshoz. Elvileg ma befejezem a bádogozást és felszórjuk az egész cserepeket. Ehhez úgy látom az időjárásnak is lesz egy két szava.
Tegnap tópartoztak szerelmemék. Oda jött Adriért az apja és mentek tovább Siófokra nyaralni. Elvileg vasárnap jön haza és apámnál kiteszi őt. Mi ott fogunk grillezve várni a nagylányt. Ez a terv.
Szép napot mindenkinek.

(#4783) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap kicsit cserepeztünk és befejeztem a bádogozást. Az emberem egész jól nyomja már a cserepezést. Nem kell felmásznom a tetőre mert nagyon precízen csinálja. Végre levesznek valamit a vállamról. innen
onnan
Már belekezdtünk a kiugró rész egyik felét becserepeztük és ma reggel gyorsan beszórjuk a másik felét is és utána nekiállunk bevágni a vápát.
Péntekre be kellene fejeznünk mert le kell mennünk egy kéményt körbeszegni és tetőkibúvót beépíteni.
Gyerekek teljesen kiidegelik szerelmemet. Egész nap megy a hiszti és ölik egymást is. Sok ez az 5 hónap itthonlét. És ha jól látom októbertől ugyanez várható a 2. hullám miatt.
Szép napot mindenkinek.

(#4784) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elkészültünk az egyik L alakkal az utcafronton és ma be kellene vágnunk a másik oldalát. Ha ez összejön akkor holnapra csak a kúpozás marad. Ha ez összejön akkor utána át tudunk ugrani a következő munkához ahol csavarokat kell ragasztanunk a falba mert egy polikarbonátos féltetőt készítünk. Meg is kell hirtelen gyalulni az összes anyagot. Majd alakul.
Tegnap Boldi tóparton egyedül úszott Fruzsinál karúszóval. Ez elég nagy szó nála. Nagyon felbátorodott a kis kukacos. Szerencsére a hidró maradni fog az ovi megkezdése után is.
Szép napot mindenkinek.

(#4785) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap Befejeztünk minden cserépvágást és mára már csak a kúpozás maradt. Később indulok mert a féltetőhöz fel kell vennem az oszloptartókat és az üzlet csak 8-kor nyit. Szerintem délre így is végzünk és utána átmegyünk beragasztani a falba a csavarszárakat.
Tegnap kiderült hogy a szigeten végzett munkánk másik felét majd csak 2 hét múlva fizetik ki. Ennek a munkának a másik felét is csak majd valamikor. Elképesztő körbetartozás... :(
Szép napot mindenkinek.

(#4786) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap majdnem fél 9-ig vártam az oszloptartókra a boltban és csak utána tudtam elindulni dolgozni. Szerencsére végeztünk a kúpozással normális időben és át tudtunk menni beragasztani a csavarszárakat a falba.
Pár kép a végeredményről. 1
2
3
4
Próbáltam valahogy a hátulját is lefotózni de nem nagyon sikerült.
Ma el kell mennem egy kéményszegélyt felrakni és egy tetőkibúvót beépíteni. Remélem nem megy rá az egész délelőttöm.
Szép napot mindenkinek.

(#4787) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap ráment a délelőttöm a kéményszegély bádog +tetőkibúvó beépítésével. Jól megszívatott a kőműves vagy csak simán béna volt. Szét kellett pár dolgot bontanom és átalakítanom hogy újra eljussak a nulla pontra. Eszem megáll! Miért nyúl olyan dologhoz amihez nem ért?!
Mekiben találkoztunk a családdal és ott ebédeltünk.
Itthon áthúztuk Sári ágyát mert nagyon durván lelakta a régi huzatot. 5 rugóból újjá tudjuk varázsolni így az ágyat csak egy tűzőgép kell hozzá és 3méter anyag. Most rókás lett a madaras után.Ilyen lett.
Ma későbbi misére megyek de velem jön mindenki. Na nem a templomba hanem apámhoz. Ott fogunk grillezni és közben oda érkezik haza Adri.
Szép napot mindenkinek.

(#4788) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap korán mentünk apámhoz hogy a 9-es misére odaérjek. Az öreg már begyújtott a grillbe és már indulhatott is a sütögetés. Dél után nem sokkal jöttünk el tőle. Jól bezabáltam. Most kivételesen jól sikerült a sütögetés.
Délután a F1 után lementünk fagyizni és bicózni a gyerekekkel. El is szaladt a nap.
Ma csúcsfalat fogok OSB.-vel burkolni. Remélem 2 csúcsfallal végzünk hogy holnap be tudjuk fejezni a munkát.
Szép napot mindenkinek.

(#4789) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap épp csak de befejeztünk 2 csúcsfal burkolását és mára maradt 1 és még némi oldalfal. Mindenképpen be kell fejeznünk mert holnap már egy féltetőt kell készítenünk hogy a heti ütemterv nagyjából teljesüljön.
Tegnap szerelmemék tóparton voltak. Boldi "elballagott" onnan az oviba. Egyedül a hidró marad és minden más megszűnik. Édesem szerint a mi kis cicaborsónk volt a legközelebb a normálishoz. Sajnos sok a beteg kisgyerek akivel egész életében küzdelem lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#4790) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész korán végeztünk a csúcsfalak borításával. Erre nem számítottam és nem vittem gyalugépet hogy a féltető anyagát még legyaluljuk. Ma hosszú nap elé nézünk mert mindenestől fel akarom állítani a szerkezetet hogy a tulajdonos le tudja festeni holnap. Mi holnap nem megyünk. Én reggel elugrok 3 csatornalefolyót feltenni és utána megyünk mamához.
Ma szerelmemék tópartra mennek hidrózni. Boldi utoljára nagyon élvezte a vizet és remélem ez most is így lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#4791) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Ez nem csak abból adódik hogy tegnap sokáig kellett nyomni hogy végezzünk hanem abból is hogy 2-kor megébredtem és már dolgoztam. Alig tudtam kiüríteni a fejemet hogy aludni tudjak. Utána szerelmem ébresztett és így nagyon gáz már ébredni.
Úgy volt hogy ma megyek 3 csatornalefolyót felszerelni de nemes egyszerűséggel a vállalkozó elfelejtette megvenni az anyagot hozzá ezért ezen a héten az már nem lesz felszerelve.
Tegnap hidrón volt szerelmem Boldival. Szépen úszott a kis kukacos. Nem tudom lehet e a fácséról linkelni.video
Gondolom nem haragszik meg rám szerelmem hogy belinkeltem.
Ma anyóshoz megyünk látogatóba. Erről többet nem is írok... ;]
Szép napot mindenkinek.

(#4792) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap letudtuk a mamás látogatást. Gyerekek nagyon élvezték a dolgot. Boldi folyamatosan betonkeverőzött a lányok pedig a tyúkokat kergették. El is ment az egész nap.
Ma kis bádogozás után polikarbonátozunk .Remélem nem jön semmi közbe ami hátráltatna minket.
Szép napot mindenkinek.

(#4793) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy lazább napon befejeztük a kis féltetőt. szomszéd felöli oldal
innenonnan
felülről
Úgy volt hogy ma nekiállunk egy újabb tetőnek de nem áztatták le az anyagot ezért csak hétfőn tudjuk kezdeni. Szóval ma irány a STRAAAAAAANNNNNNDDDDDD!!!!
Előtte felszaladok a postára és feladom az egyházadót. Ebben az évben még csak 1x fizettünk és ami jár az jár.
Szép napot mindenkinek.

(#4794) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyjából úgy zajlott le mint ahogy elterveztem és lejegyeztem. Végül Bábolnára vitt el minket szerelmem. Mivel ő vezeti szinte csak Csillagot (eddig mióta megvettük 3500km.-t) ezért ő dönt hová megyünk. vízben
Sárival
Jól kifáradtunk és hazafelé mindenki aludt a kocsiban. Sajnos a végén Boldi kicsit rosszul lett az ugrálóvárban mert nem tudta hol a határa a kis szívecskéjének. Túlterhelte ami a melegben nem tett jót neki. Kellett pár perc mire rendbe jött a kis kukacos.
Ma mise után apámnál leszek egy kis időt. Viszek neki ellátmányt és egy csavarbehajtót. Valamit szerelni akar a huga és nincs hozzá gépe. Adok ajiba nekik egy Pörkit mert nekem úgy sem kell.
Szép napot mindenkinek.

(#4795) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel mise után bementem apámhoz beszélgetni. Hazaérve család takarított én pihentem. Lementem akkut kiszedni Masniból töltésre és egy másikat beszereltem amit most vettem le töltőről. Amióta szerelmem csak itt használja a boltig az autót nincs nagyon visszatölteni ideje a generátornak. Ma megy Csillag műszakira és holnap kelleni fog a családnak Masni mert mennek Adri könyveiért Fehérvárra.
Délután sütizni mentünk Fehérvárra. Ország tortája kóstolás. Én mondjuk sima csokitortát ettem. Lányok a cukormenteset ették. Onnan elugrottunk apámhoz kicsit unokázzon az öreg. Sári közben levert pár hisztit. Érthetetlen! Már NAGYON várjuk a jövő hetet! 5 és fél hónap után már menniük kellene kicsit oviba és isibe.
Ma nekiállok az új tetőnek. Nem nagy ami jó mert hamar fogunk végezni vele. Mivel az anyag még nincs ott ezért előtte megnézünk egy másik munkát és összeírjuk az anyagot rá.
Szép napot mindenkinek.

(#4796) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnapi napunk közel volt a nullához. Vittem szintezőt hogy amíg megjön a faanyag legalább valamit vakarózni tudjunk. Ez annyit jelentett hogy a tőcsavarok mellett és között alátéteket vágtunk ami vízszintest hozott ki. Ez nem azt jelenti hogy ha rárakjuk a szelemeneket a teteje is az lesz majd, de egy átfésüléssel jó lehet. Amúgy ha ezt nem akkor nagyjából semmit nem tudtunk volna csinálni mert a faanyag nem jött meg csak késő délután. (azt ígérték odaért) Délben eljöttünk.
Itthon meglátogattam az esztergályos embert mert a szintező konzoljához egy toldót kell készíttetnem. Ma mehetek is érte. Táltosomat is beindítottam és autóztam vele egy fél órácskát. Még ugyan megy de az a vákumos falslevegős hiba megvan. Sajnálom mert amúgy még mindig jó kis autó lenne.
Csillagot is leadtuk az embernél. Ma megy műszakira.
Ma ismét nekifutunk a szelemenezésnek.
Szerelmemék mennek Adri könyveiért Masnival. Azt az autót is ki kell vinni kicsit városon kívülre mert mióta csillag megvan csak a boltig ment el.
Szép napot mindenkinek.

(#4797) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész nap mérgelődtem a faanyag minőségén. Valahogy óriási hanyatlásnak vagyunk tanúi. Volt olyan 15x15-ös fa ami a tengelye körül tett egy fél fordulatot. Csak a Pircsivel és nagy spanival tudtunk tekerni rajta. így Mielőtt eljöttünk meglocsoltuk hogy felvegye a jó irányt. Az mind szép és jó hogy ki tudjuk javítani de egy ilyen akció több mint fél órát emészt fel a drága időből mikor egy jó fával nem kellene vacakolnunk. Szintben ismét egy laza 40mm beugrott. Azt nem értem miért mindig a "köszönő" oldalon fossák el a betont. :F
Ma fagerendázunk és azt is szintezzük. Ha jut rá idő akkor székállást is felépítjük. Majd alakul.
Visszakaptuk este Csillagot is. Nagyon szuper állapotban van aminek nagyon örülünk. Egy éven belül cserélnünk kell az első lengéscsillapítókat és a jobb oldalon elkopott egy szilent amit ha úgy van cserélnünk kellene. Majd olajcserénél ezt is megcsináltatjuk. Amúgy minden rendben volt a vizsgán. Ma mennek is szerelmemék vele tópartra hidrózni Fruzsihoz. Tegnap Adri könyveiért voltak Fehérváron Masnival. Már hozzászoktak a jóhoz ezért csak a rinyálás ment a melegben a jó kis 1,4L Astrában. ;] :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#4798) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem haladtunk valami erősen. Fafödémet elkészítettük és a székállás lábait felépítettük és szintbe levágtuk hogy a szintezőt ki tudjam venni a kocsiból. Fejlesztettük a konzolt az esztergályossal és ki kellett próbálni. használat közben.
Igazából elég kedvetlenül dolgozok mert újra nem fizetnek. Már a 2. ember aki csak "majd" fizet. Múlt hét szombat óta hiteget de pénteken behúzom a féket és addig amíg nem fizetnek leállunk.
Legjobban szerelmemet viseli ez meg. Ráadásul Csillagnál is újra jelentkezett a vészmód. Ma reggel telefonál szerelőnek nézzék meg mi lehet. Gyerekek pedig mint az ördögök. Ez így egyben ledarálja az idegeit teljesen.
Ma befejezzük a székállást és feldobunk 3 pár egész szarufát taréjszelemennel. Ez a terv de hogy mi lesz ebből kész azt nem tudom.
Szép napot mindenkinek.

(#4799) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a székállást és felszórtuk a 3 pár egész szarufát. Taréjszelement beépítettük és feltámasztottuk. Ma élszarufákat fogunk szabni.
Este rosszul lett szerelmem és be kellett vinnem az ügyeletre. Valszeg epekő lehet. Kapott egy no-spa injekciót és eljöttünk. Ha normális üzemben lenne még a kórházunk amit 2010 után leépítettek teljesen akkor esetleg belefért volna egy hasi UH is hogy tudják biztosra az e. Most azt mondták kérjünk időpontot rá és majd akkor megnézik. Ennyi... Nyilván maszek alapon fogunk elmenni hogy ne egy csillió idő múlva legyen megnézve.
Szép napot mindenkinek.

(#4800) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap beépítettük az élszarufákat de lassan haladtunk vele mert az összeset toldani kellett. Még 4 hosszú siftert betettünk és vége is lett a napnak. Végre kaptam egy kis pénzt is ezért ma megyek és folytatom a munkát. Délig sifterezek és délután elmegyek felszerelem a 3 lefolyót egy régebbi munkámnál.
Tegnap este elvittük Csillagot doktor bácsihoz. Ha már úgy is ott van a jobb oldali szilentet is cseréltetjük ami vizsgán gyengélkedett. Elvileg ma el is készül minden.
Szép napot mindenkinek. .

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.