Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5801) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap valami csoda folytán nem esett az eső és tudtam haladni. Ezt muszáj volt feljegyeznem mert ritkaságszámba megy ez. Szerkezetet felállítottam és be is léceztem. Ma megy rá az OSB és leszegem. Viszem magammal a bádogot és remélem jut arra is idő hogy felszórjam. Ha mindezt nem akadályozza meg az időjárás akkor akár még holnap rá is tudom lövöldözni a zsindelyt. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#5802) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült befejeznem amit elterveztem. Nagy szerencsém volt hogy még az alátétlemezt is volt időm rárakni az OSB.-re mert így már esővédett lett a beálló. Nálunk éjszaka jó nagy felhőszakadás volt de most szerencsére nem esik az eső. Remélem ma is kihúzza legalább addig amíg fel nem lövöldözöm a zsindelyt. Nagyjából 30m2 felület van amit fel kell tűznöm és hétfőre előkészítenem egy fát amit ketté kell vágnom és nútot marni bele a polikarbonátnak.
Tegnap elbúcsúztatták Katicáék osztályfőnökét. Mivel felső tagozatba lépnek ezért már nem tanítja őket többet. Szép műsor volt. Én ugyan nem voltam ott de szerelmem mesélte és pár kép is készült.
Szép napot mindenkinek.

(#5803) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap ismét szerencsém volt mert megúsztam az esőt. Sikerült lezsindelyeznem és előkészíteni hétfőre a polikarbonát tábla keretének az anyagát. Most tényleg nem tudtam honnan lefotózni mert mindenhol fák és bokrok vannak. [kép]
[kép] Valami ilyesmi lett.
MA reggel bemegyünk szerelmemmel vásárolni és nézelődni az OBI.-ba. Végre megveszem a festéket az állványhoz mert jövő héten ha olyan idő lesz el akarom kezdeni a festést.
Tegnap volt utoljára oviban az én kis kukiborsóm. Ez azt jelenti hogy az összes gyermekem ezt a kötelező részt letudta.
Szép napot mindenkinek.

(#5804) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel/délelőtt elmentünk vásárolni szerelmemmel az ósenbe. Igazán nem akartunk bemenni de azért csak sikerült 15eft.-ot ott hagyni a semmire. Utána ettünk ittunk és megvettünk 5 liter festéket az állványhoz. Ha úgy alakul lehet kedden nekiállok a festésnek. Még el kellene mennem megcsinálni 4 lefolyó feltételét és a padlás ledeszkázását megcsinálni ott ahol a tetőt és a ragalját csináltam 1 éve de nem tudom mikor mehetek.
Este megnéztem az elég izzadságszagú BL: döntőt ezért most totál hulla vagyok. City drukker vagyok de gyalázatos volt ez a győzelem. :(
Ma reggel apám és mise utána alvás.
Szép napot mindnekinek.

(#5805) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel apámnál nyitottam és átbeszéltük a hetet. Onnan mentem misére ami most a Bazilikában volt és püspök tartotta. Úrnapi körmenet volt a végén de annak már csak a felén vettem részt. Hazaérve egész nap a Le mans.-i 24 órás versenyt néztem.
Ma még egy kis polikarbonátozás lesz a program és hazaköltöztetni mindent.
Tegnap eldöntöttem hogy a mostani olajcserét én fogom megoldani Szemin. Megrendeltem mindent hozzá és szerintem holnap ide is ér. Most Liqui Moly olajat teszek bele külön adalékkal és Mann szűrőket. Szállítással együtt 30e lesz amihez még hozzá jön hogy biztos ami biztos veszek egy olajleeresztő csavart is. A múltkor 60e kért a szerelő és sima Castrol olajat tett bele mert épp ahhoz jutott olcsón hozzá, hiába kértem hogy Motult tegyen bele. Ennyit erről.... A héten amikor festem az állványt a telepen akkor ott le is cserélem.
Szép napot midnenkinek.

(#5806) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap hamar végeztem a polikarbonát oldalfallal. [kép]
[kép] Az elképzelésem jó volt és egész jó lett a végeredmény, de totál szívás volt a nútokba berakni a táblát. Mindenesetre legközelebb ha ilyet csinálok is így fogom elkészíteni.
Hazahoztam a bakokat és délután még elmentünk szerelmemmel sütizni egyet. Kis randik kellenek a rosszaságok nélkül.
Ma 4db lefolyót fogok beépíteni és ha jut rá időm akkor nekikészülök az olajcserének. Ma érkezik minden cucc hozzá. Tegnap még vettem egy olajleeresztő csavart biztos ami biztos alapon.
Szép napot mindenkinek.

(#5807) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap felraktam a 4 lefolyót és 1-re itthon is voltam. Ma autót fogok szerelni. Olajcsere és szeretném a turbó tengelyét megnézni mert eléggé fütyül már alacsony fordulaton is.
Megjött minden cucc az olajcseréhez és ha menet közben adódna valami akkor elugrok az autós boltba pótolni.
Szép napot mindenkinek.

(#5808) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt autót szereltem. Minden csavart mintha az örökkévalóságnak húztak volna meg. :( Kezdődött a kerekekkel, amit a gumisnál úgy rátéptek hogy vért izzadtam úgy hogy befelé jó erősen megütögettem a krovát hogy lazuljon. Mit gondol a gumis ha útközben defektet kapok akár én is, hogy az anyámba lazítom meg a csavarokat?! Gyári kulcs? ESÉLYTELEN! Már csak a bal elsőt kell majd levarázsolnom valamikor mert az összes többit leszenvedtem valamilyen okból. Két hátsót az agycsere miatt, tegnap pedig a jobb elsőt az olajcsere miatt. Természetesen tovább haladva az olajleeresztő csavar már nem gyári volt mert kiszedték az eredeti menetet és nagyobbra fúrták át. [kép] Hatlapfejű a gyári amit most vettem de hiába mert vissza kellett raknom a régit.
Olaj jó sűrű volt már. Teljesen elveszítette a viszkozitását de a szerelő azért ráírt 15e km csereperiódust. Most tartottam több mint 10.-nél. Mivel a kocsi alatt voltam készítettem fotót a turbóról. [kép] Semmi olajfolyás de sajnos a tengely lógását nem tudtam megnézni mert kell szereznem egy csőbilincs fogót. Már rendeltem is egyet és ha megjön újra alá fekszek. A következő cserénél vennem kell motormosó adalékot is mert hogy ennyire besűrűsödött az olaj nehezen jött le a vége. Átnéztem amit tudtam és észre vettem hogy a kormányműből szivárog az olaj. Már hallani lehet régóta hogy végállásban sír a szervó de még elmegy mert ahhoz tényleg akna kell már. Egy felújítás 35-75e ft körül van. Egyelőre elmegy. mást nagyon nem láttam de át kellene mosni mindent rendesen. Talán még egy kartergáz szűrőt kellene vennem mert picit veri mellette az olajgőzt a motor .
Ma rozsdaátalakítóval kezelem egy részét az állványnak amit holnap lealapozok. Jó unalmas lesz de nincs mit tenni.
Szép napot mindenkinek.

(#5809) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt 16db. állót átkenegettem rozsdaátalakítóval a 25.-ből. Elég volt délig ez a művelet mert nem sok minden van amit kevésbé szeretek mint festeni. MA lekezelem a maradékot és elkezdem rápancsolni a szürke rozsdagátló alapozót. Jövő héten nagyjából ezzel fogok foglalatoskodni ha ki nem mentenek valamilyen más munkával.
Masnival fogok menni mert Szemit elviszi szerelmem mert fejlesztésre mennek a kis kukiborsónkkal a szomszéd faluba.
Szép napot mindenkinek.

(#5810) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap is csak délig bírtam a festést. Nagyjából pont elég ez a mennyiség hogy mozogjak kicsit és a munka is halad. Nem mondom hogy öles léptekkel de azért előrébb araszoltam.
Tegnap délután volt az évzáró és a bizi osztás. [kép]
[kép] Itt úgy tűnik mintha milyen jó gyerek lenne... ;]
Mindketten kitűnők lettek amin meglepődtem. Tanítónénik vaj szíve miatt. Katica megy felsőbe ezért elbúcsúztunk Barbara nénitől. Ő lehet be is fejezi itt és nem vág bele újra a státusztörvény miatt.
Ma mamához megyünk. Kati barátnőzik és Adri az apjánál van ezért csak Boldi és Sári jön velünk. A kis kukacos már teljesen be van zsongva a betonkeverő miatt. :DDD Nagyjából ez lesz a mai program.
Szép napot mindenkinek.

(#5811) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mégsem voltunk a mamánál mert lemondta. Felment a vérnyomása és be kellett vinni az ügyeletre. Múlt héten derült ki hogy cukros és amiatt ment fel 200.-ra a vérnyomása. Kapott rá gyógyszert ami levitte közel a normális szintre a vércukrot de most megint felszaladt neki. Kapott másik gyógyszert de amíg be nem áll neki addig nem megyünk mert nem terheljük ezzel. Mivel már be voltak indulva a gyerekek ezért elmentünk a GYőri állatkertbe. [kép] Nincs miről beszélni, egymásra találtak... :DDD ;]
[kép] Ez komolyan mint az esti vacsoráztatás itthon. Anya mindenkit kiszolgál... :D
[kép] Boldi kicsit félénken.
[kép] És az örök szerelmemmel!
Hazafelé mekiben voltunk mert az én vércukor szintem egyelőre normális. :))
Katica is jól érezte magát a barátnőjénél akivel csajos napon voltak. Anyukája elvitte őket moziba és ők voltak mekizni. Plusz játszótér és este 7után mehettünk érte. Mindenki jól elvolt.
Ma szokásos vasárnapi menetrend. Megyek apámhoz és utána mise . Ebéd után lemegyünk bicózni egyet a játszóra.
Szép napot mindenkinek.

(#5812) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Teljesen eseménytelen volt a vasárnap. Sajnos konstatálnom kellett hogy nem fog visszatérni a rezsicsökkentés csökkentése előtti miserend. Megszokta a nép ezt az állapotot és beférünk a templomba ezért nem fognak 2 misét tartani.
Apámmal minden rendben volt. Öregecskén elvan mint a befőtt. Délután lementünk a gyerekekkel bicózni de veszekedtek ezért hamar véget vetett szerelmem a programnak. Gyors fagyival leszedáltuk őket és ennyi.
Ma le kell festenem az előkészített 18db. állót hogy holnap tudjam kezdeni a korlátokat.
Szép napot mindenkinek.

(#5813) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sajnos nem végeztem a festéssel mert maradt 3db. álló ami mára maradt. Ezek után nekiállok a 17db. korlátnak .
Délután kimentünk Csókakőre Erzsébet táborból hazahoztuk Katit mert nem akart ott aludni sátorban. Ma reggel viszi vissza az én Mónikám 8.-ra.
Szép napot mindenkinek.

(#5814) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Picit szomorúan látom hogy az államnak működni látszik az állampapír felé terelni az embereket. Ma járt le a lekötésünk és megpróbáltam egy hónapra betenni DKJ.-be mint ahogy eddig is szoktam de sajnos legközelebbi opció Okt.-18.-lejárattal lehetett és a kamatot is csökkentették. Legutóbbi lekötésre 14,5% volt most 12,28% a hozam. (tudom DKJ.-nél nem hozam van de ezt most hagyjuk) Eddig mindig tudtam nagyjából csak egy hónapra lekötni szerelmem örökségét de ez most szívás. A nyereséget átutaltam magunknak ezzel egy kis plusz összeghez juttatva a családi kasszát. Próbáltuk ezt ilyen havi rendszeres jövedelemmé tenni de úgy látom hogy ebből csak úgy lesz havi apanázs ha mindig eladogatunk részvényt. :(
Festés folytatódik. Tegnap megleptek a munkavédelmisek. Érdekes szitu volt mert ott állok egy szál ecsettel a kezemben miközben szól az akkus rádió amiről már nem is kérhetnek érintésvédelmi nyilatkozatot. Semmi nem volt. Felvették a jegyzőkönyvet hogy megellenőriztek. Lekérték a vállalkozás adatait és minden rendben találtatott. Egy nagyon jó fenekű csaj volt aki felvette az adatokat. Mivel a telephelyen egy asztalos üzem is van ezért az egyik vállalkozót is megellenőrizték. Lehet valaki felnyomott minket? :F Jöttek a szar dumával hogy a faipari cégeket ellenőrzik de a szomszédban lévő nagy asztalos céghez nem mentek be.
Korlátok lealapozva és ma festem mind a 17 korlátot, vagy amennyit sikerül belőle véglegesíteni és holnap befejezem. Masnival járok aminek már nagyon vége van.
Klímát beüzemeltük mert kezd kibírhatatlan hőfok lenni a lakásban.
Szép napot mindenkinek.

(#5815) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap lefestettem a korlátokat és most egyelőre nem festek tovább. Van még egy rakat híd de abból úgyis több van ezért ma reggel már csak elpakolni megyek a telepre. Mindent letakargatok és haza jövök. Autót fogok takarítani mert ismét elég szutykos belül.
Szép napot mindenkinek.

(#5816) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel a hűvösebb időben elmentem összepakolni a korlátokat. Utána hazajöttem és kitakarítottam Szemit. A dög melegben ki sem mozdultam a lakásból és a klíma folyamatosan ment.
Ma reggel megyek összeírni a faanyagot a jövő héten kezdődő tetőfelújításhoz. Délután megyek egy kétállásos kocsibeállót letárgyalni. Még az is lehet hogy az lesz előbb mint a tetőfelújítás.
Szép napot mindenkinek.

(#5817) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elmentem összeszámolni a faanyagot ami kellhet a tetőfelújításhoz amit kezdenem kellene jövő héten de még kért egy hetet. Középiskolai tanár és hétfőn és kedden még érettségiztet utána pedig kellene neki pár nap. Mára csúszott a délutáni tárgyalásom amit megpróbálok behozni elé hogy mindenkinek jó legyen. Ha nem menne akkor bizony szerdán érkezek egy rakás állvánnyal és megkezdődik a munka.
Amióta cukros a mama kétnaponta felhívja szerelmemet mi van vele. Bezzeg amikor kórházban volt Boldi nem érdeklődött ilyen lelkesen. Mondta hogy nyugodjunk meg mert jól van. (ki aggódott?!) Diéta és insulin kérdése az egész....
Szép napot mindenkinek.

(#5818) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elmentem megnézni a kocsibeállót és nagyjából kiszámoltam a fát hozzá. Ma átgondolom és kiszámolom a polikarbonátot mert mindent is azzal akarnak majd fedni és burkolni. Nem lesz olcsó annyit mondhatok.
Visszakaptuk Csillagot ami szerény 210e.-be került. Idén eddig csak a külsejére (karosszéria+festés) elköltöttünk közel 600e ft.-ot. Azt számoltam hogy amióta nálunk van ráköltöttük még 1x a vételárát. [kép]
[kép]
Legalább most már egy színe van az autónak. Nyilván egy szakértő biztos találna kivetnivalót de ennyire már nekünk jó.
Tegnap előtt lemértem Szemi klímáját mennyire fúj hideget. [kép] Sajnálom hogy nem szigetelték le rendesen a gyárban és nem érezni hogy hú de hideg lenne. :(
Lent voltunk a játszón és versenyeztünk egyet a pályán. Sári és Boldi bicóval, én pedig rollerrel. Egy óriásit zakóztam a végén és beszereztem pár zúzódást plusz a két csuklómat nagyon beütöttem ami most eléggé fáj. Mondjuk ezzel a vetődéssel győztem.
Ma szokásos vasárnapi menetrend.
Szép napot mindenkinek.

(#5819) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap ezüstjubileumi misén voltam. Tamás atya 25 éve celebrál, de most vendég atya volt akivel egy padban ült a teológián. Ő is itt van a városban csak az öreghegyi plébániát vezeti. Mise után volt egy kis állófogadás. A hívek sütöttek sütit . Sok öreg néni van akik ráértek csinálgatni. [kép] Ez csak az egyik asztal. A másik oldalon volt egy ugyanekkora és középen az italos asztal ahol komplett italkereskedés volt. Én is falatoztam pár nagyi sütiét. :DDD ;]
Délután bepakoltam Szemibe mára ami kell. Dobozolni megyek fehérvárra ahhoz a tetőhöz amit még tavasszal készítettem. A nagy oldalon befejezték a szigetelést és ott már megépíthetem a ragalját.
Szép napot mindenkinek.

(#5820) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap azon a részen ahol felrakták a szigetelést megcsináltam a dobozolást. Ez a hátsó hosszú oldal és befordultam 1-1 métert. El is ment vele a napom de azért lassítottak is. Volt két nagyobb beszélgetésem rég nem látott kollégákkal. Az egyik mesélte hogy el akarta kérni a számomat attól az embertől aki nagy pénzzel tartozik a mai napig és ő azt mondta neki hogy nem adja meg a mert nagyon lebetegedtem és már nem is dolgozok. HEHH?!?! Ezzel minimum egy munkát buktam.
Másik ember akinek a házánál voltam, tetőt csináltat Pesten de a térdfal is fából lesz amit az emberei nem tudnak felépíteni úgy hogy arra tetőt lehessen állítani. Lehet kisegítem őket és akkor a tető tutira az enyém lesz.
Már az egyik fele megvan az árajánlat a kocsibeállónak és remélem délelőtt meglesz a másik fele is és le tudom adni. Csak a polikarbonát majdnem 1 millió ft. rá, igaz azzal is burkolom majd be 3 oldalát. Még a faanyagra várok ami szintén nem lesz olcsó mert rétegragasztottat számoltam. A festék is vagy 180e ft. lesz és kénytelen leszek lefesteni bár nem szeretek...
Ha elfogadják az árajánlatot akkor délután gyorsan megveszem a betonvasat és elkészítem a vasalatot az alapba amit remélem holnap ki tudok fúrni és be tudok betonozni. De ne rohanjunk ennyire előre mivel úgyis " annyira le vagyok betegedve hogy felhagytam a szakmával"... ;] :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#5821) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt bementünk és vettem egy cipőt magamnak. Már ráérett a csere a régi csukámra. Összeállt az árajánlat a kocsibeállóra és ma kezdem is. Reggel elmegyek betonvasat venni és elkészítem a vasalatot. Majd elmegyek kifurkálom az alapokat és lehet felmegyek Pestre kifizetni a BSH. gerendákat. Röhejes hogy szállítással együtt olcsóbbra jöttem ki 150e.-ft-al mintha a környékünkön vettem volna meg. Este segít lebetonozni a kőműves srác akinek a tetőjét csináltam. Ez a mai terv.
Szép napot mindenkinek.

(#5822) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap káoszos nap volt. Elmentem reggel betonvasért és gyorsan megszereltem a vasalatot az alapba. Majd onnan át talajfúrót bérelni és kifurkálni a lyukakat. Persze szívtam az ötből 3.-nál mert töltés volt amit nem vitt a gép. Amikor végeztem vissza a gép és próbáltam leszervezni a betonozást. Szerencsém hogy van egy rakás lekötelezettségem a kőműves felé amit most törleszthetett. Csak az anyagárba került az akció. Hazafelé lemeszeltek a rend őrei és 5e helyszíni ugrott mert 60-as táblánál 70-et mentem. Állítólag. Nem is tudtam hogy ott van tábla. :F
Ma reggel rohanok kifizetni a fát Pestre a XI. kerbe majd onnan vissza Budára a X.kerbe térdfalat állítani. Jó móka lesz...
Szép napot mindenkinek.

(#5823) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nyitásra odamentem kifizetni a ragasztott gerendákat Pesten a Larex fakereskedésbe. Nagyon szuper hely. Körbevezettek mert csak úgy nem lehet bemenni és megcsodáltam. Ha nagyobb mennyiségű ragasztott fára lesz szükségem tutira ide fogok jönni érte.
Onnan átmentem Budára térdfalat állítani. Ez csak segítség és már nem is olyan biztos hogy én szeretném ezt a tetőt csinálni mert sok az anyagmozgatás felfelé és egy arcpirító ajánlatot kaptam rá. Elkezdték leverni az árakat. Csak abban az esetben fogom levállalni ha nem lesz más.
Ma még megyek mert csak az egyik oldala lett meg de hétfőn érkezik a faanyag és a polikarbonát úgyhogy visszatérek a kocsibeállóhoz.
Szép napot mindenkinek.

(#5824) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy nagyon lassú munkával felállítottuk a másik oldalon a térdfalat. A két nap alatt elvégzett munkát egyedül is meg tudtam volna csinálni minden erőfeszítés nélkül. Ez van. Nem értem az embereket miért ilyenek.
Ma mamához megyünk látogatóba. Már egy hete dolgozik is mert 2hétnél további otthonlétnél ugrik a prémium. Cukorszint és vérnyomás rendben.
Lassan megjönnek a cuccok a jövő heti munkámhoz. Vettem festéshez fugázó készletet mert azzal lehet brutál mód haladni. (állítólag) Oszloptartókért tegnap elment szerelmem és hétfőn minden egyéb megérkezik. Sietnem kell mert már várnak rám a következő utáni helyen.
Szép napot mindenkinek.

(#5825) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elvittem szerelmemet vásárolni és miután mindenki felébredt és evett elmentünk mamához. Jól éreztük magunkat főleg a gyerekek. Boldi folyamatosan betonkeverőzött a lányok pedig az állatok és a kert kötötte le. Én csak ettem és néztem a tévét. :DDD
Ma szokásos vasárnapi program és talán kora délután lemegyünk a játszóra.
Szép napot mindenkinek.

(#5826) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi nem történt velünk csak a szokásos, csendes vasárnap csordogált le. Gyerekek felcseszték szerelmem agyát ezért nem mentünk sehová.
Ma izgalommal várom a faanyagot. Elvileg csörögni fognak ha kiérnek Pestről vele és én bemegyek kifizetni a polikarbonátot amit szintén felrakunk az autóra. Lepakolunk és mára nagyjából ennyi. Remélem megjön a festék is hozzá és holnap neki tudok állni lepancsolni az összes gerendát. Nem nagy örömmel de muszáj festenem. Ez a nagy "nemszeretem" munka.
Szép napot mindenkinek.

(#5827) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt futnom kellett mert a sofőr akkor szólt amikor már ott volt a polikarbonátosnál. Sikerült mindent rendben leszállítani és délután már festettem. Mára természetesen megjött az eső, mert nem volt munka mostanában amit ne esőben kezdtem volna el. Egyszerűen nem hiszem el! Ma le kellene festenem mindent de szinte esélytelennek látom hogy sikerülne. Csak hétvégére mondják hogy megnyugszik az időjárás.
Szép napot mindnekinek.

(#5828) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült lefestenem mindent. Még majd festenem kell amikor valamit fűrészelek vagy lesz sok fa hosszában ketté vágva+nút marva bele. Ma már állítani fogom az oszlopsort és a szelemeneket. Sajnos a srácot nem engedték el ezért egyedül fogok szívni a 7+ méteres 14x14-es ragasztott tartóval. Most ezt dobta a gép. Magammal nem fogok össze veszni.
Szerelmem ma vonatozni fogja a gyerkőcöket. Unatkoznak itthon ezéért ilyen kis programokkal próbálja lekötni őket. Bemennek Fehérvárra a kis piros Bzmot-al és egy óra múlva hazadöcögnek vele.
Szép napot mindnekinek.

(#5829) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál lemerítettem az akkuimat tegnap. 5.-ig voltam hogy legalább a közelébe kerüljek annak amit elterveztem és volt pár olyan fa aminél kiugrott a szemem mire beépítettem. 3db. 7,5 méteres 14x14cm ragasztott tartót kellett fej fölé beépíteni amit nehezen bírtam el. [kép]
[kép]
A két első/felső áthidaló gerenda közé még betéteket kell szabnom és hiányzik pár könyökfa is amiket majd ma beépítek. 8db. szarufát rászabom és megpróbálom véglegesíteni a szerkezetet. Meglátjuk mit tudok megvalósítani belőle mert reggelre esőt ígérnek.
Tegnap szerelmem elvitte vonatozni a gyerekeket. Odafelé vasút, hazafelé busz. :DDD [kép]
Nyilván fehérváron mekiztek a kis éhenkórászok. Maga az utiköltség nem volt összesen ezer ft. mert Boldi miatt van nagy kedvezményünk. Ma 2 plusz Katica osztálytársával kiegészülve nagy játszóterezés lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#5830) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap felraktam a szarufákat és bebetéteztem az első áthidalót hogy együtt dolgozzon a két tartó. Még felszabdaltam pár gerendát hosszában amik majd a polikarbonát keretét adja. Kértem egy "kis" segítséget kedves asztalos ismerőstől akinek a vastagoló gyalujával egységesítettem majd az asztali marógépével nútot vágtunk bele. Ó de el tudnék játszadozni egy ilyen jól felszerelt műhelyben. :D
Ma reggel festéssel kell kezdenem és utána berakok még pár könyökfát. Még alul is körbe kell építenem egy gerendát ami a polikarbonát tartó keret alját fogja meg. Hétvégén PIHI! Nem volt eddig nap a héten amikor nem lett volna meg a bő 10e lépésem.
[kép] kiszabás közben. Háttérben a kézi szalagfűrész amivel egész jól ki lehet vágni ezeket a hosszú kármikat. Polikarbonátnak a nút előkészítve.
[kép]
Szép napot mindenkinek.

(#5831) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap alig haladtam mert az összegyűlt fáradtság kiütközött. Lefestettem amit tegnap előkészítettem és utána az alsó összekötőt elkészítettem. Valahogy nem mentek a dolgok mert mindent 3x vissza kellett szednem és megigazgatni. Nem fogott az agyam. Még a műszak végén betettem 2 könyökfát előre és 5 óra is lett. [kép]
[kép]
Hétfőn megkezdem a körbeburkolását és kedden jön az én Mónikám segíteni a tetejére felrakni a táblákat.
Ma strandra megyünk a gyerekekkel. Szigorúan csak délelőtt hogy Boldi szívét ne terheljük túl.
Szép napot mindenkinek.

(#5832) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap kellemesen elfáradtunk a strandon. A gyerekek nagyon élvezték és mi is jól elvoltunk. A válság itt is érezhető mert nem volt tömeg és az árak is többé kevésbé elviselhetőek voltak. Strand után bementünk apámhoz hogy az unokákat lássa. Elég gyenge az öreg és ki tudja mikor tér meg. Leépülési fázisban van már ...
Ma reggel nála kezdek és onnan mise. Ha olyan idő lesz akkor lemegyünk a játszóra de nem biztos.
Szép napot mindenkinek.

(#5833) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi érdekes nem történt. Szokásos csendes vasárnapi menetrend. Estefelé elmentünk szerelmemmel lemosni Csillagot és kávéztunk egyet. Amolyan randiféle volt. Már nagyon kezd bemelegedni a panel és még csak most jön az igazi kánikula.
Ma az oldalát fogom már burkolni a beállónak. Ha minden jól megy körbeérek vele és holnapra már csak a teteje marad. Viszem az én Mónikámat és segít feltenni a táblákat mert a hossza miatt nem tudom egyedül felküzdeni.
Szép napot mindenkinek.

(#5834) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap úgy befűtöttek odafent hogy mindenhol folyt rólam az izzadtság. Megpróbáltam körbeburkolni a beállót de egyszerűen képtelen voltam rá pedig fél 7.-ig voltam. Ebből csak az utolsó egy óra volt elviselhető a hőmérséklet. Sajnos nem volt 2 egyforma tábla amit le tudtam volna szabni mert a hátoldalon lejt a telek, a rövid oldalakon pedig a szarufa aljához kellett beszabni. [kép]
[kép]
[kép]
Persze a nútokról csak ez az egy kép készült. Amelyik oldalon vágtam a táblát ott nem egyszerűen ment be a helyére. Elég komolyan kellett harcolni vele.
Ma csak a tetejét fogjuk szerelmemmel csinálni és majd holnap befejezem az oldalát.
Szép napot mindnekinek.

(#5835) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szerelmemmel édes kettesben felraktuk a beálló tetejére a polikarbonátot. Szegény jól elfáradt és le is égett a hófehérkém. Mára csak az oldalsó 2 db tábla maradt és némi simogatás. Festés átnézése és ahol kell kijavítása és letörölgetem mert az elektrosztatikus töltöttség amikor leszedjük a fóliát a lemezről akkora hogy minden port magához vonz. Onnan átviszem a bakokat és a pallókat a tetőfelújításhoz. Ha marad idő még akkor bérelek egy futót és viszek két emeletnyi fémállványt is és beállványozok.
[kép] Ezt csak úgy itt hagyom. :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#5836) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap 10 körül befejeztem a beállót és bevittem a bakokat a következő munkához. Nagyon mást már nem akartam csinálni csak este elmentem egy futóért hogy reggel tudjak menni már az állványt pakolni. [kép]
[kép]
[kép]
A héten már nagyon nem akarok megszakadni. Bontom a palát és hétvégén lógatom a lábamat.
Szép napot mindenkinek.

(#5837) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap odavittem az állványt és felépítettük. Sajnos nem tudtuk befejezni mert a parabola antenna miatt trükközni kell a felső szinttel az utolsó közben. Még beraktam a kocsiba két fél elemet és egy pipát hogy biztonságosan meg tudjuk oldani azt a részt is. reggel gyorsan megépítjük és lehálózzuk. Utána jöhet a bontás. Szerencsére ez az oldal nem olyan nagy felület ezért úgy saccolom ma simán le tudjuk pucolni róla a palát.
Kis családom többi tagja mamához fog menni mert szabin vannak.
Szép napot mindenkinek.

(#5838) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztem az állványozást a parabola antenna kikerülésével. Rájöttem hogy belülre is vinnem kell állványt hogy kint ne kelljen szétbontani. Mondjuk oda csak pár elemet kell vinnem csak teljesen kiment a fejemből. [kép]
Bontottunk és szerkezetet is erősítettünk. Ilyenkor mindig belefutok pár érdekes megoldásba. Ilyen ez a léctoldás is. [kép]
Ma pihi. Reggel elmegyünk szerelmemmel vásárolni az ósenbe és utána tévét fogok nézni egész nap. Talán lemegyünk a gyerekekkel kicsit bicózni de semmi extra.
Nagyon jól érezték magukat a mamánál Boldi betonkeverőzött is. Ez valami becsípődés nála... Lementek Almádiba fagyizni egyet közösen és pont előttem értek haza.
Szép napot mindenkinek.

(#5839) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel bementünk vásárolni a szerelmemmel. Délelőtt pihiztem és nézelődtem a neten. Véletlenül szembe jött velem egy napfénytető nyitó motor aminek egy fogaskerék tengelye volt. Elkezdtem utána járni hogy vajon szeminek milyen lehet és annak is olyan a mozgatója. Ez egy Webasto ablak amit több autóba is beszereltek. Gondolkodtam hogy vajon miért nem csukódhat be rendesen a tetőablakom. Kitaláltam ha leszedem a motort és a fogaskoszorút elkezdem tekerni bezárásig akkor úgy jó lesz. Szóval délután autót szereltem. Valóban sikerült így korrigálnom és majdnem jó lett, de az egyik oldala nem zár be ami miatt rögtön kiderült hogy miért állt úgy az ablak. Amint elindul a nyitási folyamat beszorul a jobb oldala és az ablak megáll. Tehát vagy kikopott a jobb oldalon a mozgató mechanizmus vagy szarul építették be az ablakot ami miatt kikopott. Most kikötöttem a kapcsolót mert eddig sem használtam. Nemsokára ki kell szednem a tetőkárpitot újrahúzni és akkor az egész szerkezetet kiszerelem megnézni hogy mi a bánat van.
Ma szokásos vasárnapi menetrend. Reggel apámhoz beugrok és onnan mise. Sajnos nem hozták vissza a régi miserendet hogy egy órával korábban van még egy igehirdetés. Délután el kell mennem a telepre felpakolni némi állványelemet a kocsi tetejére mert olyan kevés kell hogy ezt már elviszem 2x.-re Szemin. Ezért nem veszek ki futót.
Szép napot mindenkinek.

(#5840) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel szokásos vasárnapi menetrend. Már a templomban is meleg volt de sajnos nem fognak vissza állni a két misés rendre. Ebéd után kimentünk a strandra picit felüdülni. Jól el is fáradtunk .
Ma fóliázni és lécezni fogok miután az alsó részt kialakítottam.
Szerelmemék Boldit fogják vinni Nelli nénihez szívultrahangra. Szokásos időszaki vizsgálat.
Szép napot mindenkinek.

(#5841) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál leette az összes energiámat a hőség. Épp csak be tudtuk fejezni az utcafront fóliázását és lécezését. Egész nap verte a napsütés azt a felét ami miatt csak szédelegtem. Ma talán árnyékosabb oldalon leszek ami remélem legalább egy 9-10 óráig véd. Bontunk és erősítünk. remélem egy normális sebességgel tudunk majd haladni.
Boldinak nem változtak az értékei. Rosszak de nem romlottak. Repülhet :D Ez volt számra a legfontosabb hír. Majd 1x valakivel elmegy londolba. :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#5842) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy hajszállal jobb volt a helyzet de délutánra ismét cefet módon bemelegedett a helyzet. Bontottunk és erősítettünk majd befóliáztuk azt a részt. Ma belécezzük és bontunk egy darabot ahol a tulajdonos le tudja szedni a macskalépcsőt és egy nagy kéményt. Nem irigylem ezért a finom melóért. Őrület hogy milyen állapotban volt a pala ezen az oldalon. Mint a ropi úgy törött ahogy hozzá értem.
Szép napot mindenkinek.

(#5843) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Bontás-építés zajlik. Ha minden igaz akkor ma átrágjuk magunkat a bontási részen és lekerül végre az összes pala. Jövő hét közepére vízhatlanná kell tenni a tetőt mert pár napra fel kell mennem Pestre nekiállni annak a tetőnek is hogy ne zúgolódjanak. Utána vissza ide és folyt köv.
Ma vagyunk 208 hónaposak az én életem nagy szerelmével. Úgy néz ki már megmaradunk egymás mellett. :DDD
A panelban istentelenül meleg van a 4. emeleten. Azt hittem hogy talán jó idő lesz éjszaka és ezért nem ment a klíma de a plafon mint egy gigantikus radiátor izzasztott minket. Most hajnalban kapcsoltuk vissza a hűtőberendezést mert elegünk lett. :(
Azt mondták pár fokot enyhülni fog az idő. Már nagyon VÁROM! Nem akarok arról írogatni folyton hogy most épp mivel szívat az időjárás de azért nem hordoz a tenyerén minket. Eddig minden héten esett, most meg lerohad a belünk.
Szép napot mindenkinek.

(#5844) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap átrágtuk magunkat a bontási fázison. Lent az összes pala és a szerkezet erősítése is 80% körül van. Ma befejezzük és a maradékra ráhúzzuk a végleges fóliát. Még a vápa aljára egy kanyart be kell iktatni hogy elérjük a ház sarkát és fóliázás előtt azzal is kell foglalkozni. 1938.-ban épült ez a tető és ilyenkor a bármibe belefuthat az ember. Most 2 gerendavég elkorhadásával találkoztunk. Megerősítettük és kibír még pár évet. Szívem szerint azt mondtam volna hogy el kell söpörni az egészet fafödémestől és új beton födém koszorúval +teljesen új tető, de ez horror pénz lett volna. Úgy gondolom hogy egy 85 éves tető megtette már a magáét. Ebben a világba most erre van keret.
Szép napot mindenkinek.

(#5845) bim


bim
veterán

Jó rerggelt.

Tegnap nagy szerencsénkre pont akkora befedtük a végleges fóliával a tetőt mire nekiállt esni. Pár perces intenzív eső volt csak de az 2x is egymás után. Még egy kicsit állványoztunk és eljöttem . Elég volt a hétre. Még hétfőn és kedden megcsinálom az alját és lelécezzük mert szerdától a hét második felében Pestre kell mennem kicsit dolgozgatni ott is. Este még bementünk randizni szerelmemmel a szokásos cukrászdánkba.
Ma kalandparkba megyünk a kis családdal. Cula is velünk tart így talán jut időnk kicsit egymásra az én Mónikámmal.
Szép napot mindenkinek.

(#5846) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap már reggel elindultunk Zamárdiba a kalandparkba. Felvettük Culát is és nagyjából időben megérkeztünk. Mindenki jól érezte magát. Két felé szakadtunk mert mi Boldival a gyerekpályánál voltunk míg a többiek a magasabb akadályokon voltak. [kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép] Mentünk egy kört a minigőzösön is.
Mindenki kellően elfáradt. Cula eljött velünk haza és itt aludt. Ez az első eset hogy fiú alszik Adrinál. Elmúlt 18 éves és nincs mit tenni.
Ma szokásos vasárnapi menetrend lesz. Hazajövök és pihizek. Délután futam.
Szép napot mindenkinek.

(#5847) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szokásos reggeli menetrend után hazafelé megbeszéltem egy lakatos sráccal hogy összefutunk és megbeszéljük menyibe kerülne egy felvonót készíteni. Elmondtam hogy mit szeretnék és ő beszél a cégnél lévő mérnök gyerekkel akivel átbeszélik hogy milyen legyen és mennyiből lehetne kihozni. Pestre már kelleni fog valami mert magasan van és valahogyan fel kell juttatni az anyagot.
Délután futamot néztem és kb. ennyi volt. MA a belső oldalon az alsó részt elkészítem és belécezzük a lefóliázott részt. Utána nagyjából meg is áll a mutatvány mert falazni és vakolni kell.
Szép napot mindenkinek.

(#5848) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap megcsináltuk az alját aminél persze megint volt egy kis kavarodás. Valahogy összecsaltuk a vízszintet aminek a párhuzam látta kárát de nincs mit tenni. Utána beléceztük amit csak tudtunk és most magára hagytam a tulajdonost aki nekiáll a tetején a macskalépcsőt újrafalazni és bevakolni. Remélem végez vele mire visszajövök Pestről . Ma reggel még odaugrok és meggyalulok 6 szál deszkát utána jövök haza a kisszobát kifesteni. Valamikor jönnek a tanítónénik családlátogatásra Boldihoz és már ráérett egy festés. Nem is tudom milyen színt választottak. Tulajdonképpen a lányok festettek volna ki de mivel holnapra beszéltem meg a pesti melót ezért van egy lyukas napom és persze segítek nekik.
Szép napot mindenkinek.

(#5849) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel beszaladtam meggyalulni pár deszkát és onnan majdnem elmentem venni egy csörlőt de sok hitegetés és semmi üzlet lett belőle. A leendő felvonómhoz (amiről még semmi hír) kell egy jó csörlő ami mozgatja a kocsit de nehéz olyan sebességűt találni ami jó árban van és nem egy csiga. Vártam az emberre apámnál másfél órát majd hazajöttem mert itthon várt a festés. Citromfű színűre festettük a szobát. Egész jó szín de nagyon megszenvedtünk hogy nem fedett rendesen hiába lett lekenve mélyalapozóval. 3x át kellett festeni hogy nagyjából egységes legyen a szín.
Ma megyek Pestre dolgozni . Pár napot ott leszek de még nem tudom hogy holnap mit csinálok. Ma talpszelement lerakom és kivésem a kármikat. Holnap szarufát kellene állítanom de egyedül nem tudom hogy sikerül e. Lehet állványt kell vinnem hozzá. Majd alakul...
Szép napot mindenkinek.

(#5850) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap felmentem Pestre és belekezdtem nagy unszolásra ebbe a tetőbe. A vállalkozó tartozik pénzzel de ígérte hogy hozni fogja. Nem hozta... Nyilván meg sem lepődtem ezen de ezzel el is érte azt hogy meg is állítottam a mutatványt. Öreg vagyok én már ehhez. :(
Azért kimértem és kivéstem a fészkes horgolásokat. Mostanában meghalnak a tervezők a dizájnba csak elfelejtik hogy ha nincs csüngőeresz akkor nincs ami megtartsa a szarufa végét. Van egy kötelező hasadó rész amit a fakötés után hagyni kell de ha nincs lelógása szarufának akkor ez a rész eltűnik. Ehelyett kell kivési a csehkármit hogy megfogja az alját. [kép] Valami ilyesmi.
[kép]
Persze ez jóval több munka de őket ez nem izgatja mert kiadják a melót és ha gond van engem terhel a felelősség. Ő húz egy vonalat a papíron és hátradől milyen szép lett.
Volt viszont jó hír is! Előrébb léptünk felvonó ügyben. Ma viszek is pénzt a srácnak anyagra és jövő héten nekiáll összeállítani a szerkezetet. Csörlőt hajtok rá de sajnos csak ótvar csiga lassúságúakat találok. A tegnapi lett volna jó de azt elvitték az orrom elöl. Remélem az isteni gondviselés küld nekem.
Mivel a tetőjavításhoz nem tudok menni ezért itthon fogom a lakást festeni. Ma az előszoba-fürdő-wc lesz soron. Ha nagyon belendülök akkor talán még a konyha is belefér.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.