Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#3001) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Szakad az eső! Még jó hogy tegnap délután bebetonoztuk az alapot. Szép lenne ma szakadó esőben betonozni.
Tegnap délelőtt bementünk Fehérvárra vásárolgatni. Csak pár alapvető cuccot vettünk de semmi komoly. Inkább csak kimozdultunk itthonról.
Katica imád oviba járni! Már 2 napja ott is alszik és semmi gond nincs vele. Vannak dacos percei amikor be kell menni az udvarról de ő kijelenti hogy nem akar bemenni de megoldják. Pár perc sírás és kész. Majd megszokja hogy nem mindig az van amit ő akar.
Ma délelőtt zsaluanyagot kell hajtanunk ehhez a munkához amit tegnap alapoztunk. Ha jó idő lesz holnap pillért kell raknunk amire gerendát kell zsaluznunk.
Délben el kellene mennem a jogsimhoz orvosit csináltatni mert pár nap és lejár. Remélem oda érek.
Szép napot mindenkinek.

(#3002) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Vacak éjszakánk volt. Kati fél 3 felé oldalba pisilt mint egy jó kiskutya és ezzel be is aranyozta az éjszakánkat. Én átköltöztem a helyére ő pedig durmolt tovább az ágy azon részén ahol nem verte telibe édessel és Sárival. Nyami!
Tegnap egész nap esett az eső. Munka fronton semmi nem történt de délben elmentem megcsináltatni az orvosim a jogsihoz. Visszasírom a régi jogsis rendszert amikor a doki egyből az okmányra nyomhatta a pecsétet és már meg is volt hosszabbítva. Most kérhetek időpontot az okmányirodába és majd 1x megkapom az új jogsit. Személyit is csináltatok mert mert sok közszolga szóvá tette hogy a jogsival igazolom magamat, holott teljesen legális igazolvány az is.
Ma ismét esik az eső pedig meg kellene raknunk egy pillért. Ez vagy holnapra csúszik, vagy semmi nem lesz belőle.
Szép napot mindenkinek.

(#3003) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

MA száraz éjszakánk volt bár Kati 2x is átjött de édesem mindkétszer visszavitte nehogy oldalba kapjon megint. Az ágynemű egy része amúgy sem száradt meg a mosás után ebben a vacak időben.
Tegnap délelőtt átugrottunk T.bányára vásárolni. Voltunk a Tescoban és a Vértes centerben is. Délután egy kis Lidl és nagyjából ennyi. Mára még ennyi dolgunk sincs. Reggel futam és utána ha olyan idő lesz akkor egy kis séta a csajokkal.
Délután szemrevételeztem táltiban az olajat. Max jelzésen van és semmi olajpára a szelepfedélen. Arról nem is beszélve hogy valahogy nem folyik le a hengerfejből a szelepemelőkről az olaj és indításnál cseppet sem csattog . Egész jó ez az olaj. Vettünk fagyállót is mert a termosztátcsere után beletoltam 4L sima vizet és nem szeretnék meglepődni ha beállnak a kemény fagyok. Na ezt lehet lecserélem ma ha lesz kedvem hozzá.
Szép napot mindenkinek.

(#3004) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nyugalmas éjszakán vagyunk túl. Elég hűs van a lakásban mert még nem kezdődött meg a fűtési szezon. Engem különösebben nem zavar de édes teljesen lehűl és a takaróm alatt melegszik fel amitől én riadok fel.
Tegnapdögunalmas futam után nagy semmittevés következett. Édes főzött én elmosogattam. Délután sétáltunk egy nagyot a lányokkal. Esőre állt az idő de nem volt hideg. Jó volt kicsit sétálni mert mostanában inkább autóval mentünk mindenhová ami egészen más.
Ma irány Szabadisóstó. Egy szar munkát szétszedünk és újáépítünk. Remélem eszembe jut fényképezőt vinni.
Szép napot mindenkinek.

(#3005) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Végre dolgozunk! Még bontjuk azt a borzalmat amit odaépített egy szakbarbár mert csak 1 réteget sikerült leszedni. Mára már talán le tudjuk pucolni annyira hogy holnap neki tudjunk állni újjáépíteni a tetőt.
Mondjuk lehet a fatelepen kezdünk ma és előbb fát válogatunk csak utána megyünk ki az építkezésre.
Lányok rendben vannak. Édesem szemmel láthatóan gömbölyödik. :D
Szép napot mindenkinek.

(#3006) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még ma is bontani fogunk. Eszem megáll hogy 3 napig bontunk egy vacak tetőt. Mindennek a teteje az hogy tegnap kint volt szemrevételezni a tervező és a statikus és teljesen áttervezték a rácsos tartót ami nem kis többletmunkával jár és az anyagszámításunk megy a kukába. Jó hogy már le van rendelve az anyag. :W
Tulajnak százezrekben mérhető plusz kiadást jelent hogy tegnap megjelentek ezek az emberkék. Az a legnagyobb baj hogy nincs időnk itt szarakodni mert ezer a munka máshol. :W
Édesem szépen iperedik. Most indult meg igazán a pocak növekedése. Szemből már nehéz megölelni normálisan. Ölelés közben nem érem már el a nagykacsát. :DDD
Alkudozok immel ámmal egy kézi szalagfűrészre de nem hiszem hogy lesz belőle valami is.
Szép napot mindenkinek.

(#3007) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Alakulóban van egy Hilti akkumlátoros ütvecsavarozó vétel. Olyan mennyiségű csavarozást csinálunk mostanában hogy egyszerűen kifingik a kis Hitachim. Itt az idő komolyabb gépcsaládot építeni és mivel iszonyat negatív behatás ért Makita részről a nyáron ezért eszembe se jut ebbe az irányba elindulni. Arany árban mérik de a Hilti az az irány amibe haladni kell. :U Most a legnagyobb gépet veszem meg és az akkuk/töltőhöz apránként veszek kisebb géptestet és esetleg körfűrészt is. Majd meglátom hogy muzsikál lehet hogy azonnal veszek egy kisebb ütvecsavarozót is mellé.
Lányok úgy néz ki a hideggel szépen belecsúsznak egy megfázásba. Sári köhög és Kati is mintha melegebb lenne a kelleténél. Este nem pisilt és hajnalba be is szaladt. Most itt durmol a helyemen.
Coci az éjszaka jobblétre szenderült. Jó sokáig élt. Béke poraira.
Még mindig bontunk. :W Már elértük a födémszintet és ezt még mindig javítanunk kel. Agyam eldobom!
Szép napot mindenkinek.

(#3008) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap már elértük a nullapontot és elkezdtük helyrehozni. Új rajzot kaptunk és ma megyünk a fatelepre. Gondolom nem lesz fuvaros aki kivigye a fát ezért mára ennyi. Nem baj mert akkor be tudok menni a jogsimat elintézni Fehérvárra. Majd alakul.
Katinak torokgyulladása lett. Nyami! Remélem mihamarabb jól lesz mert bornapok lesz a hétvégén.
Szép napot mindenkinek.

(#3009) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Későn ébredtünk mert KAti éjfélkor torokfájásra ébredt ami azért következett be mert nem hajlandó bevenni a gyógyszerét. Édes beerőltette és egy hisztisírásban teljesült ki a csúcspont. Átmentem és lenyugtattam majd elaludt mellettem. Most arra várunk mikor pisil be mert este nem volt és éjszaka a hisztiben meg pláne nem ment el. Olyan csökönyös mint egy szamár! Sajnos ezt tőlem örökölte. :(
Tegnap délelőtt délelőtt új rajzról fát válogattunk. Vagyis válogattunk volna ha a tulajdonos nem akart volna még körbejárni Siófokon hogy ott hátha olcsóbb lenne a fa. Hétfő reggel folyt.köv. akkor már tényleg válogatunk mert nem talált jobbat. Szerencsére van a telepnek darus autója amivel azonnal le tudja szállítani a fát és végre valahára neki tudunk állni készíteni a tetőt.
Délután bementem elintézni a jogsimatés a személyimet. 5500ft lesz a kettő. Az orvosival egy bő tizes ez az akció. Este még kimentünk a bornapi vurstliba a lányokkal. Imádták az ugrálást és az autós körhintákat. Kati ismét kivert egy hisztit mert nem akart hazajönni. Ma lehet kettesben megyek Adrival. Sokat segít a kisebbekre vigyázással édesnek amit valahol honorálni kell. Már most megtanulja hogy a maga érdekei elé helyezze a gyerekeket. Ha anya lesz ez bizony napi szinten kell majd alkalmaznia.
Elvileg kedden itt az akkus Hilti. Már várom! Be is vetjük azonnal a tetőnél.
Szép napot mindenkinek.

(#3010) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kati jobban van és most Sári sírt keservesen éjjel. Nem tudom mi lehetett ami bántotta.
Tegnap délelőtt kimentünk Adrival egy kis külön szórakozásra amíg Kati aludt. Egy kör trambulinos gumikötél ugribugri és pár kör dodgem. Még szétnéztünk a vásárosok között milyen vásárfiát szeretne majd. Siettünk haza hogy Kati még aludjon. Nem is vette észre hogy ellógtunk. Délután takarítottunk. Ma délelőtt megyünk ki a vásárba és a vurstliba mert délután Adri felvonul az ünnepi menettel.
Idén egy koncerten sem voltunk kint pedig itt volt a Magna amire azért kimentem volna.
Szép napot mindenkinek.

(#3011) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

HAjnali kettőkor Sári hányására ébredtünk. Fini volt! Kati épp kikecmereg a betegségből erre Sári robban le. :(
Tegnap délelőtt mégsem mentünk ki a vásárba hanem délutánra hagytuk. Adri felvonult és utána mentünk körbe. Kati nem aludt előtte ezért kivert egy kövér hisztit hogy ő felvonulás helyett azonnal a vurstliba akar menni. Szerencsére lehiggadt mert édes majdnem hazaparancsolt mindenkit hogy befejezte. Az biztos hogy jövőre csak 1xfogunk kimenni és akkor is délelőtt. Olyan mérhetetlen tömeg volt hogy beszarás. Mindenhol sorba kellett állni és a dodgemnél amint megállt a menet rohanni kellett kocsit szerezni. Na ehhez én már öreg vagyok!
Azért ha így érzik magukat a csajok az ember minden bosszúságot elfelejt.
Ma reggel faanyag válogatás és az anyagra várás lesz. Utána elkezdjük cégre a tetőt építeni.
Szép napot mindenkinek.

(#3012) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég vacakul aludtam. Olyan mintha megállt volna az emésztésem és egy nagy gömb a testem.
Tegnap reggel kiválogattuk a fát és le is hozták. Nekiláttunk felépíteni a semmiből a tetőt. Már ideje volt mert elég volt a bontásból. Egész jól haladtunk és remélem a lendület ma is megmarad.
Szép napot mindenkinek.

(#3013) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap annyira vacak volt a gyomrom hogy munka közben nem tudtam enni egyáltalán. Este egy kis leveskét toltam be és kész. Remélem ma jobb lesz a gyomrom és tudok enni mert kell az energia a munkához.
Megjött a várva várt Hilti ütvecsavarozó. Nem újat vettem hanem jófogáson találtam egy 2014-es példányt. Nem volt olcsó de remélem beváltja a hozzá fűzött reményemet. Kinézetre elég durván le van lakva. Remélem a belső részeit nem használták el 1 év alatt. Majd meglátjuk. Találtam hozzá kisebb géptestet is olcsóért. Ha beválik akkor megveszem azt is és lesz 2 gép 2 akku egy gyorstöltő. Alaposan lecsutakoltam mert nagyon retkes volt és így már azért valahogy kinéz.
Tegnap szelemenrendszert állítottunk amit ha szerencsénk van ma befejezünk. Tulajdonos elégedett velünk ami jó hír.
Édesem szépen gömbölyödik. Szerelmeim. Csütörtökön megy dokihoz hogy minden rendben van e odabent. Ha végzünk ezzel a melóval elmegyünk 4D-re megnézni milyen Boldi.
Szép napot mindenkinek.

(#3014) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Pocakom estére rendbe jött. nem tudom mi volt velem de tele a hócipőm hogy állandóan rám talál valami nyavaja.
Hilti úgy teljesít ahogy egy Hiltinek kell. Egy akkuval kb. 50db 8x200-as csavar simán benyomható és a töltője iszonyat gyors. Nem hagyom hogy lemerüljenek az akkuk nehogy hamar kinyúvadjanak. Ezek az aksik 4 leddel vannak ellátva és jelzik a telítettséget. Ha 1 led villog már akkor cserélünk. Töltés közben is jelzi hogy áll a szint. Lehet hogy űberdrága a Hilti de jó minőségű.
Tegnap már szarufákat szabtunk. Ma ha minden összejön akkor be is szarufázunk.
Édes ma megy dokihoz megnézetni Boldit. Kati olyan gigahisztiket vág ki hogy eszem megáll! Nem tudjuk honnan jön neki. Oviban persze áldott jó kislány. Érthetetlen...
Szép napot mindenkinek,.

(#3015) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Csodálkozom hogy nem fáztam meg jobban pedig tegnap szarrá áztunk.Olyan helyzetben volt a tető hogy muszáj volt befejezni a szerkezetet mert nem tudtuk volna letakarni. Az már más kérdés hogy addig amíg le tudtunk takarni addig ázott a födém.
Ma még támaszokat és szélrácsot készítünk és átcsavarozunk mindent. Holnap már fóliázunk és lécezünk.
Már biztosra mondták hogy kisfiú lesz! Kis kukacát és mutatták édesemnek. Minden rendben van odabent és minden érték jó. Ennek nagyon örülünk.
Szép napot mindenkinek.

(#3016) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit túlaludtuk magunkat. Jól esett ez a kis plusz durmolás ami azt jelentette hogy éjszaka egyik gyereknek se volt semmi nyűge.
Tegnap nagyvonalakban befejeztük a szerkezetet. Mára még hagytunk pár simítást de semmi extra. Legalább lesz egy laza szombati műszakunk. Majd meglátjuk.
Tegnap Adri ment az apjához este és holnap megyünk érte. Ismét egy elcseszett vasárnap.
Szép napot mindenkinek.

(#3017) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma korán kivetett az ágy. Itt alszik Kati is és így a hely nagyon lecsökkent számomra.
Tegnap befejeztük a szerkezetet és jöttünk is haza. Nem sokat voltunk a melóhelyen . Délután elmentünk családostól vásárolni és beugrottunk apámhoz megnézni mi van vele.
Néznem kell neki egy komplett pc.-t mert ami van neki az kezd elromlani. Egyszerre csak fél órát tud netezni és leáll. Valami túlmelegedés van de nincs kedvem szerelni inkább cserélni kell.
Táltiból elment egy 2 liter víz. Nem tudom hová tűnt ennek utána kell járnom mielőtt elindulunk Pestre Adriért.
Szép napot mindenkinek.

(#3018) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Már fent vagyunk mert apámnak intéztem számítógépet és korán hozzák. Na nem mintha nem keltünk volna fel időben...
Tegnap délelőtt nem sok mindent csináltunk. Felporszívóztam és nézelődtem a neten. Egész nap esett az a szemét eső. Délután úgy kellett megjárnunk a Mór Pest útvonalat hogy egy másodpercre sem mentünk olyan szakaszon ahol ne esett volna. Még most is esik de muszáj mennünk mert be kell fóliáznunk a tetőt. A ponyva amit hoztak rá szerintem ekkora esőben átengedett. Jó hogy ott maradtak a gépeink és lehet most vízben állnak. Nyami!
Szép napot mindenkinek.

(#3019) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Már fent vagyunk. Édes még durmolt volna de kávét kellett főznie. :DDD
Tegnap a nagy részét befóliáztuk és beléceztük a tetőnek. Ma belécezzük a maradékot és nekiállunk a szegésnek. Sietni is kell mert már délutánra esőt ígértek ami szombatig el sem fog állni. Na remélem ez nem fog bejönni az időjósoknak mert ezer a munka. Mostanában sok eső esik sokszor. Eszem megáll!
Szép napot mindenkinek.

(#3020) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma megpróbáltam picit többet aludni de nem nagyon sikerült. Kukim kivan hogy fél 3-kor kipattan a szemem és legjobb esetben is csak 5 és fél órát alszok.
Tegnap bővült a Hilti akkus gépparkom. Tudtam szerezni félár alatt egy SIW 22-A-t. A gép még nem volt használva. Akkum van hozzá így "olcsón" megúsztam. Gépvásárlást be kell rekesztenem mert édes kivág az ablakon.
Lécezést befejeztük és nekiláttunk a szegésnek de nem tudtuk befejezni mert bőrig áztunk. Tervező is volt kint láttamozni amit csináltunk. Megdicsért minket de még erősítenünk kell a szerkezeten. Ember! Már bent van 7 köb anyag a 100 négyzetméter tetőben! :Y Most nem esik és remélem ez így is marad. Ha minden jól megy ma elkészülünk annyira hogy bádogozni lehessen.
Szép napot mindenkinek.

(#3021) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit csúszásban vagyunk mert Sári éjfél és 2 között olyan gigahisztit vágott ki nekünk hogy alvás nem sok volt. Persze édesem is behúzta a féket hogy nehogy már nyúl vigye a vadászpuskát.
Most reggel mennie kell terheléses cukor vizsgálatra. Addig én ügyelek a gyerekekre de nem gond mert úgy sem megyünk dolgozni. Tegnap végül nem sikerült befejeznünk a tetőt mert szakadt az eső. Lementünk és volt a tervezőnek pár kérése szerkezeterősítésre vonatkozóan azt megcsináltuk és jöttünk is haza. Ma bádogot rendezzük oda de pénzt kell adnia rá amit valamikor reggel intéz el. Addig várunk. Jó volna ha holnap nem esne már az eső és végre el tudnánk készíteni cserepezésre a kecót. Majd alakul...
Új gépegységet belefabrikáltam a nagy Hilti dobozába. Kis átalakítás volt de belefért. :DD
Szép napot mindenkinek.

(#3022) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma remélem nem fog esni az a nyomorult eső. Be kellene fejezni a kecót cserepezésre. Tegnap Reggel közösen mentünk oviba Katival. Édes terheléses cukor vizsgálatra ment de addigra hazaért. Majd közösen visszamentünk a dokihoz. Délelőttünk elszaladt semmi perc alatt. Délben bementünk a pénzért bádogra és délután azt rendezte kollégám hogy ma legyen mit csinálni.
Szép napot mindenkinek.

(#3023) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ismét egy éjféli hisztin vagyunk túl. Sári ordított egy hosszabbat hogy ne tudjon senki aludni ezért kicsit később ébredtünk.
Tegnap nagyjából 11 körül értünk csak le munkahelyre mert kollégának be kellett mennie a yardra a fiával feljelentést tenni mert a suliban 2 cigány gyerek megverte. Ilyen világot élünk. Kiderült hogy már vaskos dosszié van vezetve asrácokról. Rablás, garázdaság, lopás stb. Nyami!
Szerencsére már nem folyamatosan esett így többé kevésbé tudtunk haladni. Végre befejeztük a szegést és nekiálltunk a bádogozásnak. A friss szerzemény Hilti gépet jól ki tudtuk próbálni. Jól dolgozott és nagyon keveset evett az akkuból. A 30 méter oldalszegést egy aksival végigcsavaroztuk. Most itt kicsit meg is állunk mert a kéményt ki kell rakni . Addig lehet máshol is dolgozunk egy kicsit.
Ma megyünk munkát nézni és megbeszélni délelőtt.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#3024) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Fél 7 és még sötét van. Menthetetlenül és szélsebesen közeledik a tél. Ez nagyon szomorú amikor ezer a munka! Tegnap is mentünk megnézni 400 négyzetméter hódfarkú cserepezés némi szerkezetjavítással és lécezéssel fűszerezve, dec 31-i határidővel. Ember! Januári munkának jó lenne de dec 31-ig?! Miközben sok más helyen is dolgoznunk kell?
Délután elmentünk Fehérvárra vásárolgatni. Ma mentünk volna de egy nem létező párt elintézte hogy vasárnap ne tudjunk shopingolni. Köszi KDNP!
Ma takarítunk itthon mert elharapózott a rendetlenség a lakásban.
Szép napot mindenkinek.

(#3025) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma nem megyünk dolgozni mert kollégámnak dolga akadt. Szerdán miattam nem megyünk mert 4D-re megyünk édesemmel. Megnézzük Boldit milyen is valójában szóval rövid hetünk lesz. Még 23.-a is lesz pénteken szóval egy semmitérő hétnek nézünk elébe. Még jó hogy ezer a munka mi meg itthon nyomulunk.
Tegnap délelőtt kitakarítottuk a lakást, délután pedig elmentünk cukrászdába. igazi gyerekkori családi hangulatunk támad az ilyen programtól. Kell is a közös kikapcsolódás mert szerelmem begolyózna.
Mára nincs tervem. Talán kiszabadítom táltos acél felniit mert ha minden igaz holnap hozza a futár az új téli gumi garnitúrát. Sokat nézelődtem milyet vegyünk és a végén ez mellett döntöttünk. Nézegettük hogy olcsóbban kijönne az ósenes gumi de az E.s benzintakarékossági mutatóval rendelkezett ez meg C-vel. Majd meglátjuk mi lesz. Még a héten el kell gurulnom felnire tetetni és táltosra rakatni.
Szép napot mindenkinek.

(#3026) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még mindig esik az a szemét eső! Ez azért nagyon problémás mert ma hozzák a cserepet szabadisóstóra és ha nem vagyunk ott akkor a fuvaros oda fogja letenni ahol neki leglazább és az bizony messze van a háztól. Amúgy is van még némi bádogozni való dolgunk amit be kellene ütni cserepezés előtt. Majd meglátjuk mi lesz.
Tegnap reggel elvittük a lányokat isibe és oviba. Délelőtt még elmentünk az itteni okmányirodába lakcímkártyát csináltatni a névváltoztatás után. Ott derült ki hogy már a kicsiknek is kell személyi vagy útlevél. Pofám leszakad! Sárinak lett is személyi igazolványa 17 hónaposan. :Y Amúgy ingyenes de ennek mi értelme van?
Délután már nem sok minden történt velünk. Elautóztunk táltival a gyerekekért és bevásárlás.
Ma hozzák a téli gumikat táltosra. Holnap amúgy sem megyünk a 4D miatt és lehet délelőtt elmegyek feltetetni.
Szép napot mindenkinek.

(#3027) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma izgis napunk lesz. Megnézzük a mi kis Boldizsárunkat hogy néz ki. 1.re megyünk de addig is lesz még dolgunk. Édesem megy 10-re terhes tanácsadásra én pedig megpróbálom feltetetni táltira a vadi új gumiszettet. Ha már a Hilti bolt mellé megyünk 4D-re beugrok venni a behajtókra övcsatot is.
Tegnap elmentünk és a bádog 90%-át felütöttük. Megjött a cserép és a világ végére tették le szóval lesz mit hordani. Holnap egyáltalán nem biztos hogy oda megyünk mert a tulajdonos az anyagi részt nem nagyon rendezi felénk ami nem igazán jó... :(
Szép napot mindenkinek.

(#3028) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mozgalmas napunk volt. Reggel elkísértem Adrit isibe majd hazafelé bevásároltam. Gyors reggeli után becuccoltam táltiba az új gumikat meg a régi felniket és elzarándokoltam a gumishoz. Időben mentem mert nem sok munkája van még. Meg is vártam amíg átszerelte és feldobálta a téli cipőket. Éppen végeztem amikor már csörgött édesem hogy indulni kellene a védőbe tanácsadásra. Gyorsba haza zúztam, kocsiból kipakol a nyári gumiszett és villám átöltözés után go a védőbe. Védő után bolt és némi pihi mielőtt indulni kellett a 4D-re. A vizsgálatra egyedül ment be édesem mert lányok elaludtak a kocsiban és én kint maradtam velük. A videót már itthon néztem meg Adrival közösen. Nagyon szép kis kukacos lesz.Boldi Este már pihiztünk.
Ma megyünk cserepezni. Befejezzük a tetőt amit pár hete elkezdtünk mert ígéretet kaptunk rá hogy kifizetik. Én nem mentem volna de kollégát meggyőzték.
Szép napot mindenkinek.

(#3029) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem sokat aludtunk mert a csajok tettek erről. Amúgy totál hulla vagyok mert nem tudtam kipihenni a tegnapi cserepezést. Húzós napunk volt mert betoltuk az egész felületet egész cseréppel. Ma megpróbáljuk befejezni ami hátra van még. Lambériázni fogunk és kúpozni. Most már tényleg nem lesz kibúvó miért nem fizet.Kukim kivan!
Édesemék ma Pestre mennek. Elviszik Adrit és meglátogatják az apukáját. Nagyon unokás ott is az öreg. Remélem minden rendben lesz velük.
Szép napot mindenkinek.

(#3030) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Mostanában pocsékul alszok! Éjjel1után ébredek és 3 körül alszok vissza. :W Gondolom összefüggésben áll azzal hogy az elvégzett munkánkat nem nagyon akarják kifizetni.
Tegnap befejeztük a tetőt és ma még a kéményt rakjuk ki Zoli faterjával aki kőműves. Így már tényleg teljesen kész leszünk és fizethetnek!
Édesem tegnap Pesten volt az apukájánál a gyerekekkel ma pedig az anyukáját fogja meglátogatni. Ilyen családlátogatós hétvége ez. Holnap meg lehet apámhoz megyünk el. Ezt nem tudni még.
Szép napot mindenkinek.

(#3031) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Most nézem még csak 3/4 4 van. Jahh óraállítás... :U Mondanám hogy nyugodtan aludtam pedig ez nem teljesen így van. Fél 1 körül kipattant a szemem de szerencsére hamar visszaaludtam. Ez lehet annak is köszönhető hogy tegnap befejeztük a munkát és rendesen kifizettek minden zsetont. Ma pihi és holnap új helyen kezdünk. Egy födémzsaluzást kell benyomnunk vasalással együtt.
Lehet ma elmegyünk valamerre a lányokkal. Kicsit együtt leszünk szerelmemmel.
Tegnap ők anyósoméknál voltak. Kutyáztak, macskáztak, tyúkoztak és kacsáztak. Tojást gyűjtöttek és répát szedtek. igazi falusi munkálatokat csináltak. Jövő hét végén javítják a tetőjüket. Ha lesz rá időm elmegyek nekik segíteni.
Szép napot mindenkinek.

(#3032) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel nemvolt net mert azt a pincét ahol a központi elosztója van az UPC.-nek Móron konkrétan elárasztotta a víz. Pont a szomszédban fogunk dolgozni innen van pontos infóm. Délután 2-re tudták helyrehozni a kárt. Ugrott a levesbe pár elosztó és erősítő.
Vasárnap nem sok mindent csináltunk. Délután bementünk Burger kingbe és utána lemostuk táltit. Ki is porszívóztuk és most nagyon szép tiszta. Ma ha időben hazaérünk szerelni fogom. A régi táltos központi befecskendezőjét megpróbálom átszerelni mert iszonyat magas fogyasztásokat produkál mostanában a paripánk. Mértünk 8.7L-t is 100km-en ami igencsak durva egy 1,4L-es motortól. És ezt úgy kaptuk hogy 600km-re tankoltuk aminek fele Pesti járat volt. :( Nagyjából pontos a mérésünk mert minden alkalommal teletankoljuk a verdát. Most 540km-nél jár a napi számláló de ismét tankolni kell. Érthetetlen... Régi táltos ugyanezzel a motorral 6L alatt evett folyamatosan. :F
Tegnap anyagot rendeztünk délelőtt zsaluzáshoz és vasaláshoz amit ma elkezdünk beépíteni. Sietni fogok haza mert szerelni akarom a kocsit.
Szép napot mindenkinek.

(#3033) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész nap szereltem táltost. Párosítottam a központi befecskendezőt de nem javult a helyzet. Volt pár dolog amire menet közben jöttem rá. Ilyen pl. hogy az a cső ami a felesleges benzint szállítja vissza az meg volt repedve. Lehet a fogyasztásra hatással volt ez is. A másik az hogy szinte nincs is nyomás az üzemanyag rendszerben holott 3 bar nyomásnak kellene lennie benne. Következő lépés az lesz hogy szerelővel leszedetem a tankot és ac pumpa csere és szűrőcsere.
Dolgozni nem voltunk. Kolléga motort szerelt és semmi égető nem volt amit ne lehetett volna tolni egy napot.
Ma már menni kell mert ránk ég a munka.
Kati és Sári mint az égető tűz olyan rosszak! Szerelmem egyre nehezebben bír velük és néha ki is borul. Este hazaérkezett Cunci is az apjától. Talán kicsit lefoglalja a két rosszaságot.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#3034) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egész nyugodtan aludtam. Persze éjfél után megébredtem de hamar vissza tudtam aludni. Már nem hergelem magamat ilyesmin mert akkor tutira kipattan a szemem és órákig nem tudok elaludni.
Tegnap délelőtt födémbontásban segédkeztünk utána pedig elugrottunk kifúrni és lebetonozni 9 lyukat egy kerti kiülőnek. Jövő héten valamikor annak is neki kell állni.
Ma födémet fogunk zsaluzni és nekiállunk a vasalásnak. Jövő hét elejére el kell készülnünk mert be kell betonozni.
Beszéltem autószerelővel is tálti ügyben. Ha minden igaz jövő héten megy tanktisztítás, AC pumpa cserére. Majd jelez a szerelő mikor vihetem.
Szép napot mindenkinek.

(#3035) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem aludtunk valami jól mert Sári sokat fel felsírt. Remélem nincs komolyabb baja.
Tegnap végre egész nap dolgoztunk. Bezsaluztuk a födémet és körbe is zártuk. Ma nekilátunk a vasalásnak mielőbb betonozni lehessen.
Táltit újfent szerelni kellett mert nem pörög fel rendesen a motor. Jövő héten szerelő...
Vettem egy Hilti töltőt hogy legyen 2. Egyikkel itthon fogom tölteni az aksikat a másikkal melóhelyen. Egyelőre még apósomnál van mert ő vette át de majd jövő héten ha megyünk Adriért felugrunk érte.
Szép napot mindenkinek.

(#3036) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Fáj a torkom de piszkosul! Kamilla teát szürcsölök hátha segít rajtam.
Tegnap nekiláttunk a födémvasalásnak. Brutál mennyiségű vas megy bele ebbe a kis födémbe. Jó esetben hétfőn végzünk és kedden betonozhatunk. Sietni kell mert sorban állnak a munkáink. Újabb és újabb munkák jönnek ami nem rossz csak nincs rá időnk.
Ma anyósomékhoz megyek tetőjavítást segíteni. Egy szaki elvállalta és neki megyek segíteni. Nekem nincs időm megcsinálni ezért csak beugrok 1-2 napra hogy ne szóljanak meg minket. Persze gépparkomat viszem. :DDD
Édesék is jönnek velem. Persze ennek az a feltétele hogy tálti is úgy akarja hogy elmenjünk. Meglátjuk hogy viselkedik hosszabb úton a drága.
Szép napot mindenkinek.

(#3037) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma nem tudom megyünk e dolgozni. Tegnap anyósomnál voltunk tetőt javítani. Szóltak egy "szakinak" és én voltam a segédje. Ezek után az emberek után szoktunk javítani. Nem szóltam bele mit és hogyan csinál mert akkor fél tetőt le kellett volna bontani. Inkább csak adogattam az anyagot. Ő összegányolta anyós meg örült. Én megpróbálom kitörölni az emlékeim közül. :DDD
Persze elvittem a Hilti behajtókat és egy normális Makita körfűrészt. Amikor mondtam hogy inkább csavarozzunk mert hoztam hozzá gépet és csavart is úgy néztek rám mint aki a holdról érkezett. Inkább megszögeljük a jó kis balkezes szekercével. Azért rá tudtam beszélni az embert hogy olyan helyeken csavarozzunk ahol amúgy a kalapálás hatására széthullana a rom tető. Ez egy más dimenzió. Ő az öreg nénik mestere aki megigazítja a cserepeket és kikeni a kúpokat. Kicserél két törött lécet és oldalról megerősíti a belógott szarufát.
Tulajdonképpen végeztünk is mindennel. Ma még visszamegy a szaki befejezni a cserepezést, de oda már én nem kellek.
Ha nem megyünk dolgozni lehet elmegyünk valahová csajokkal. Szép időben ne üldögéljünk itthon.
Szép napot mindenkinek.

(#3038) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Torkom teljesen kinyiffant. Kamillateát iszok de semmit nem ér.
Tegnap délelőtt semmittevés, délután bementünk játszótérre a lányokkal. Imádták! Hazafelé alig tudtuk betuszkolni őket táltiba.
Ma munka! Bele kell rántanunk a vasszereléssel hogy holnap tudjunk betonozni. Szerintem esélyesebb lesz egy szerdai betonozás.
Szép napot mindenkinek.

(#3039) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Torkommal kínlódok még mindig. Köhögök mint egy kutya. Kamilla és wick kenőcs a mellemre.
Tegnap megcsináltuk a fele vasszerelést és ma befejezzük meg még ami megmaradt a zsaluzásból. Holnap jöhet a beton. Jó volna ha mi betonoznánk mert abban van a legnagyobb pénz, de sajnos nem ezt rebesgetik a verebek.
szép napot mindenkinek.

(#3040) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Talán picit enyhül a torokfájásom és a köhögésem. Próbálok minden itthoni csodaszert bevetni mert nem akarok orvoshoz menni.
Tegnap nagyjából befejeztük a zsaluzást és a vasalást. Ma még oda ugrunk reggel átnézni hogy minden rendben van e és mást nagyon nem is csinálunk. Talán valami díszkút féleségnek nekiállunk de ez nem biztos.
Csütörtökön fog jönni a beton de nem hiszem hogy mi fogjuk betonozni. Pont a legzsírosabb munkát viszik el előlünk ezért kicsit pipa voltam... Számítottunk arra a pénzre de nincs mit tenni.
Ha nem megyünk máshová akkor korán haza is érek és bemegyek a lányokkal Fehérvárra csizmát venni.
Szép napot mindenkinek.

(#3041) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit megcsúsztunk a keléssel mert éjszaka Sári kivágott egy kis hisztit. Nem tudom mi baja lehet.
Tegnap reggel befejeztük a vasalást és el is jöttünk haza. Délután elmentünk a lányokkal csizmát venni nekik. Sári kivételével minden csaj kapott a lábára valót. Gyakorlatilag ezzel el is ment a nap.
Ma reggel oda ugrunk még a födémhez hogy minden rendben megy e és utána neki állunk egy előtetőnek annak az embernek akinek a kilátót építettük.
Szép napot mindenkinek.

(#3042) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma is később vagyunk. Úgy látszik ez a téli fáradtság ránk tört.
Tegnap délelőtt jelen voltunk a betonozásnál. Szerencsére minden rendben volt. Délután elmentem édesékkel orvosi vizsgálatra ahol Boldit megnézték. Szerencsére minden rendben van vele.
Autószerelő nem tudja vállalni táltit ezért hétvégén autószerelés következik. Van egy nyílás a hátsó ülés alatt ahol az elektromos csatlakozót kötötték rá a Jeladó+ac pumpára és azt a nyílást kicsit megnagyobbítom hogy ki tudjam emelni az egész szerkezetet. Kitisztítás után remélem rendben lesz. Közben kiírom a gyári számát a pumpának és neten bugászok cseredarabot.
Ma magasítást betonozunk a födémre és csatornát javítunk.
Szép napot mindenkinek.

(#3043) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma extra későn vagyunk. Most éppen Sári köhög rajtam kívül.
Tegnap betonoztunk egy peremet és nekiálltunk a pilléreket öntögetni. Ma pihizünk de holnap folytatjuk.
Ha minden jól megy ma meglátogatom régi táltosomat és kiszerelem belőle az AC pumpa jeladó csomópontot. Meglátjuk mennyire nehéz kiszerelni csak utána állok neki a mostaninak.
Szép napot mindenkinek.

(#3044) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

SAjnos nem jött össze amit táltival terveztem mert teljesen máshol van a réginek az AC pumpája tankon belül mint ennek. Itt egy egységet alkot a szintjelzővel abban pedig nem. :(
Kirándultunk egyet a lányokkal és dumáltunk a régi kollégával aki ott maradt ahonnan másfél éve eljöttem. A helyzet ugyan olyan szar mint akkoriban volt. Semmire nincs pénze mert a fizut nem emelték neki. Nem is értem miért van még ott.
Elvileg ma dolgozni fogunk de nem írt a kolléga mikor indulunk. Ez azt is jelentheti hogy mégsem megyünk.
Szép napot mindenkinek.

(#3045) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Vacakul aludtam. Éjfél és 3 között le sem hunytam a szememet mert fájt az ínyem. Begyulladt és jobbra lent fájt mindenem. Fogam is sajgott. Öblögettem gyulladáscsökkentővel de nem nagyon akart hatni.
Tegnap kicsit szerelgettem táltit de nem sokat. Nemsokára egy kis pavilont fogunk építeni Fehérváron ahonnét át tudok majd menni egy giga autóbontóba és rávetem magamat egy donorra. Központi befecskendező és Ac pumpa ugrik is. Addig így fogunk közlekedni ahogy van. Menni lehet vele de nem az igazi. Félő hogy 1x beáll teljesen az AC pumpa és ott maradunk az út szélén.
Ma Egy napot kisegíteni megyünk a kilátósnak. Nem sok kedvem van hozzá de megígérte kollégám.
Szép napot mindenkinek.

(#3046) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nagyjából mindent leszerveztem. Apámnak egy új gépet mert 3 hete nincs pc.-je és táltiba egy komplett ACpumpa szintjelző rendszert. Remélem hétvége előtt mindkettő befut. Közben találtam egy fórumot ahol megoldást keresünk közösen tálti problémájára. Ott a fojtószelepállás érzékelő behalását valószínűsítik. Az lesz a következő lépés.
Fogam nekiállt fájdogálni és ezért hamarosan meg kell látogatnom a fogászatot. Nincs még egy hely amitől annyira rettegnék mint a fogászat. A fogaim állapotán meg is látszik. :(
Tegnap Pesten voltunk egy ragasztott előtetőt segítettünk összeállítani annak akinek a kilátókat csináltuk. Ma már megyünk vissza pilléreket betonozni mert tovább kell lépnünk. Ezer a munka és kevés az idő.
Szép napot mindenkinek.

(#3047) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egész nyugisan telt az éjszaka. A kataflám szépen hatott. A fogamról kezdi lehúzni a gyulladást és már nem lüktet. Hétfőig ki kell húznom mert akkorra tudtak beírni fogorvoshoz. Nem szarozok és ki fogom húzatni.
Tegnap délig megbetonoztuk az összes pillért és délután jobb híján falaztunk. Minden szarba belekezdünk a mi munkánk meg sehol.
Ma egy 6 szögletű pavilonnak fogunk nekiállni. Előtte faanyagot megyünk válogatni. Még jó hogy a fatelepnek is mennünk kellene dolgozni. Érdekes találkozás lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#3048) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Internettel szenvedek. Most épp van de ki tudja meddig lesz. Eddig nem nagyon volt bajom az UPC-vel de mióta csőtörés volt a központnál azóta szarakodik néha.
Tegnap egy 6 szögű pavilont csináltunk. Vagyis neki álltunk és reméljük mihamarabb befejezzük. Erre van még a mai és a holnapi nap. Meglátjuk hogy alakul. 12-esszelemenekkel és oszlopokkal dolgozunk ezért hadra fogtuk a Maffel körfűrészt. Szépen dolgozik de kell rá vennem egy jobb lapot. Ma folytatjuk a munkát.
Szép napot mindenkinek.

(#3049) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Már fent vagyunk egy ideje. Lányok most alszanak vissza. Édesem már most idegbeteg. Sári tegnap egész nap ölben volt csak el amit már nehezen lehet viselni akkora pocakkal mint az övé. Ettől kiakadt az én szerelmem. Ma már előre kiakadt hogy olyan nap lesz a mai is mint a tegnapi.
Tegnap Adriéknál nyílt nap volt és eljött az apja megnézni az órákat majd utána elvitte magával Pestre. Vasárnap megyünk érte édesem apjához.
Megjött táltos szintjelző/Ac pumpa komplett egysége! Amint lesz időm beszerelem. :))
Elvileg ma jön apám pc.-je amit nagy sokára szereztem neki. Már nyüszögött hogy 3 hete nem tud internetezni. Megértem az öreget mert én 1nap után kiakadok ha nincs netem.
Pavilonnal szépen haladunk. Ma befejezzük a lambériázást és feldobjuk az OSB-t. Beszórjuk a könyökfát és nagyjából este is lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#3050) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Apám pc.-je is megjött. Tesztelem és vasárnap bedobjuk amikor Adriért megyünk Pestre.
Tegnap kifejezetten jól haladtunk. Belambériáztunk-beszórtuk az OSB-t és bekönyökfáztam amíg kolléga beütött 4 oldal zsindelyt. 2 oldal maradt meg lekúpozni.
Ma falazni megyünk. :D Azt is kell néha egy kicsit.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.