Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5501) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap kis lécezés mellett inkább a csonka konttyal foglalkoztunk. Ott bontás és építés is volt. Meglátszik hogy ez a szomszéd felőli oldal mert az a minőség ahogy sikerült eléggé gyenge lett. Elég sokat kellett javítanunk hogy ne legyen a későbbiekben probléma vele. Készítettem egy vacak képet. [kép]
Ma családostól megyünk valami western parkba. Itt a közelünkben van valahol. Remélem jól fogják magukat érezni a gyerekek és mi is.
Szép napot mindenkinek.

(#5502) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt csak pihentem ami nem tett jót a hátamnak mert újra elkezdett picit fájni. Délután elmentünk Császárra a western "városba" a gyerekekkel. Óránként van bemutató amit élveztünk bár kicsit hangos volt a fegyverhang. [kép] Ilyen sokan voltak.
[kép]
[kép] Szerelmemmel.
[kép] Kaptak kalapot és Boldi pisztolyt.
Hazafelé T.bányán mekiztünk mert mindenki éhen akart halni.
Ma reggeli mise után apámnál beszélgetünk kicsit és onnan elmegyek megnézni egy munkát. Végre új tető!
Hazaérve minimális pihi és délután megyünk Adriért mert érkezik haza a nyaralásból. Már mindenki nagyon várja hogy végre újra velünk legyen!
Szép napot mindnekinek.

(#5503) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel mise után apámnál voltam egy keveset és onnan mentem tárgyalni. Egy 60 éves házikóra kellene tetőt rakni ami most lapos tetős. Sajnos el van törve a ház. Valszeg 2 darabból épült anno. Kell a tetejére tenni egy vasalt födémet ami összetartja a repedést és szétosztja a terhelést és utána lehet csak tetőt építeni. Mivel megváltozik a ház arculata ezért valami tervet is kell beadni ami idő. Nem tudni hogy lesz e rá nekik pénzük. Meglátjuk.
Délután mentünk Adriért. Késett a gépük ezért sokára értünk haza. Végre itthon van .
Szép napot mindenkinek.

(#5504) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre leszórtuk az utolsó régi cserepeket a tetőről és ma végleg befejezzük a bontásos résznek a bontási ütemét. Talán az összes új fólia is felkerül a helyére. Egy rakás szigetelést fel kell szórnunk a padlásra amit majd a tulajdonos szétterít.
Elvileg holnaptól tudjuk indítani az új hozzáépítést. Már régen csináltunk új tetőszerkezetet és hiányzik.
Szép napot mindenkinek.

(#5505) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült befóliázni a régi részt és ma egy keveset lécezünk rá. Pont csak annyit hogy az új rész hozzáépítésének ne legyen útba. Neki állunk az új rész szerkezetének is és a héten remélem sikerül legalább a szelemensorig eljutnunk.
Szép napot mindenkinek.

(#5506) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap már nagyon meleg volt. Nekem nincs gondom a hőséggel de azért van egy határ és azt erősen kezdjük megközelíteni. Nyilván az emberem már napok óta nyavalyog de neki ez a dolga. Neki csak az a lényeg hogy mihamarabb elinduljunk haza és a pénzét megkapja.
Már az új részen farigcsáljuk az oszlopokat és a szelemeneket. Mivel csapolunk ezért lassabban haladunk. [kép] Végre ilyeneket is készíthetünk.
Az emberem az idegeimet rendesen amortizálja mert pontatlanul dolgozik ami nem megengedhető, főleg a gyalult anyagnál. Tegnap a könyökfákat vagdalta aminek egy részénél a csapok vállát át kell nézni és újra kell vágni. :( :(( Hiába ez a szakmája de ezt még gyakorolnia kell és sokkal több odafigyelésre van szükség. Itt csak 1x lehet valamit elvágni mert utána esetleg kuka az anyag.
Szép napot mindenkinek.

(#5507) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sajnos nem úgy haladunk ahogy elterveztem. Mivel nagy esőzést jósolnak változtatnom kellett és nekiállítani az emberem festeni mert ha ez a full száraz gyalult anyag esőt kap és utána újra napot akkor bizony kampec neki. A tulajnak egyelőre nincs ideje festeni ezért nekünk kell beszállni. Azt terveztem hogy ma felállítjuk körbe az oszlopsort a szelemennel de ma a maradékot lefestjük ebből és betakarjuk hogy az ígért nagy mennyiségű csapadékot megússza.
Végre péntek van és holnap pihenhetek. lehet elmegyünk kettesben szerelmemmel valahová randizni. Vasárnap Pestre megyünk családostól gyerek szabadulószobába. Remélem élvezni fogják. Néha este Activityzünk. Este is lenyomtunk 2 kört és szakadok a nevetéstől ahogy Sári és Kati mutogat. Vagy ahogy Sári rajzol. :))
SZép napot mindnekinek.

(#5508) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap még faragtunk egy keveset és festettünk. Még átnéztem a fóliázást a vihar előtt hogy minél kevesebb legyen az esetleges beázás és elcsomagoltuk a faanyagot.
Ma reggel el kell mennem megnézni egy kéményszegélyt ott ahol Szemivel elakadtam a sárban mert volt valami szivárgás.
Szép napot mindenkinek.

(#5509) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elfelejtettem lejegyezni még a péntekre hogy hazafelé Szemi motorteréből furcsa zaj jött. Valami a klímakompresszorral kapcsolatos a zaj mert amúgy a motoron csak azt érzem mintha valami picit visszafogná. Klíma működik de utánaolvasva a kuplungja szarhatott be vagy a csapágy szorult meg. Holnap telefonálok a szerelőnek hogy keressen időpontot rá.
Tegnap reggel elmentünk megnézni a kéményt. Azonnal megvolt a hiba oka. A tető süllyedt 1-1,5cm.-t és a kéményszegély elvált a tömítőanyagtól. Nagyjából ennyit a fafödémről. Nemrég költöztek be és a fáradásos hajlás már jelentkezik.
Délután elmentem itt helyben egy tetőcserét megnézni amiből úgy néz ki lesz valami. Azt látom hogy még az utolsó tartalékait mozgósítják a családok hogy valahogy a napelemrendszer előtt a tetőjüket ráncba szedjék. Ez nekünk jó hír, de félő hogy egy idő után inkább ráülnek a kis pénzecskéjükre hogy valahogy átvészeljék ezt a válságot. Nyilván nem okolom őket ezért és ha itthon megáll az építőipar valszeg búcsút veszek az országtól én is. Belefáradtam ebbe az egész vállalkozósdiba. Az embert ott gáncsolják ahol tudják és nincs képzett munkaerő aki segíteni tudna. Aki van az meg vagy nem akar dolgozni vagy nem annyit és azt is drágán.
Ma reggeli mise után megyek apámhoz de sietek haza. Megyünk kora délutánra Pestre gyermek szabaduló szobába. Ha már nem tudunk elmenni a munkám miatt nyaralni legalább hétvégente mozduljunk ki valahová hogy némi élményük legyen amiről mesélni tudnak majd a suliban.
Szép napot mindnekinek.

(#5510) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap klíma nélkül közlekedtem Szemivel és így rendben volt. Ma telefonálok a szerelőnek mikor tudja fogadni. Ha már ott lesz az olajat is lecseréltetem.
Délután mentünk Pestre a gyerek szabaduló szobába ami elég nehéz volt és 1 óra helyett 1 és negyed óra volt mire ki tudtunk jönni 3 segítséggel. Jól éreztük magunkat és el is ment vele a délután.
Ma remélem nem fog esni és fel tudjuk állítani a szelemensort körbe, esetleg még egy pár szarufát is szabunk rá. Majd alakul hogy haladunk.
Szép napot mindnekinek.

(#5511) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap felállítottuk az oszlop és szelemensort. Meglepődve tapasztaltam hogy minden passzolt. Sajnos arra már nem volt idő hogy 1 pár szarufát kiszabjunk és rápróbáljuk de ma remélem minden szarufa felkerül a helyére. Mondjuk festeni is kell de ezzel együtt is remélem meglesz. Mondjuk képet elfelejtettem készíteni. Majd talán ma.
Megjött az új multigépem. Az elsőt amit vettem azt hittem alig fogom valamire használni de olyan mennyiségű munkát végzünk vele hogy vennem kellett egy jobbat. [link] Ilyent vettem először. És most vettem ilyet mellé. [link] Meglátjuk mennyire válik majd be.
Szép napot mindenkinek.

(#5512) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap kiszabtuk a szarufákat és lefestettük őket. Én mondjuk fel szerettem volna tenni őket a helyére de összefogott az emberem és a tulaj ellenem. Ezt a világot éljük. Ők festeni akartak én pedig haladni. Lehet ők máshogy látják ezt a dolgot de én így éltem meg.
Ma szerkezetállítás. Mindent el kell végezni mert holnap már lambériázni és lécezni akarok. A héten minden famunkát be kellene fejezni mert tovább kell mennünk és kicsúszunk a rászánt időből.
Sajnos Szemit csak jövő hét végén tudják fogadni a szervizben. Amíg nincs hőség vagy eső megvagyunk klíma nélkül de hétvégére visszatér a meleg.
Szép napot mindenkinek.

(#5513) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szerkezetet állítottunk. Sikerült mindent beépítenünk így ma tudjuk kezdeni a lambériázást és lécezést. Az egyik oldallal szeretnék végezni hogy esélyünk legyen arra hogy holnap befejezzük a famunkát. kevéssé hiszek benne de a remény hal meg utoljára. [kép]
Szerelmemék bent voltak Fehérváron cipőt venni a gyerekeknek. Kinti-benti cipő és még pár ruci iskolakezdésre hogy ne úgy nézzenek ki mint a lelencek.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5514) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap lambériáztunk és fóliáztunk/léceztünk. Ma még befejezzük ezt az oldalt és megyünk a hátsó részre. Ott dettó ugyan ez lesz. Sajnos látom már ködbe veszni azt az ütemtervet ami a hétre volt a fejemben. Gondoltam be tudjuk fejezni a famunkákat de már látom hogy ez bizony felejtős. Ha szerencsénk van hétfőn be tudjuk fejezni, ha nincs akkor kedden. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#5515) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A heti tervet megközelítettük de nem tudtuk teljesíteni. Igazából nem a tegnapi napon ment el hanem inkább a tegnapelőttin. Ez van . Hétvégén pihi. Most reggel elviszem az én Mónikámat vásárolni hogy kicsit kettesben legyünk. Még valamikor délelőtt fel kellene mérnem a móri munkát hogy tudjak anyagot kalkulálni és munkadíjat számolni. Ők is a 3+3 milliósban gondolkodnak ami nekem jó. Szerintem ha jövőre lesz munkám azok többnyire ezekből lesznek és nem új tetőkből. Ha megszünteti a kormány akkor semmi nem lesz.
[kép] Sokkal nagyobb lett ez a toldás mint számítottam rá.
Szép napot mindenkinek.

(#5516) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elvittem Mónikámat az Ósenbe . Én ilyenkor csak a kosarat tologatom és nézelődök. Többnyire a nőket. ;]
Sajnos mára csúszott a tető felmérése itt helyben mert nem voltak itthon. Délután elmentünk egy kisebb kalandparkba. Gyerekek nagyon jól érezték magukat. Külön nem teszek fel képeket. Akit érdekel itt megnézheti.: [link]
Ma reggel jön velem szerelmem apámhoz .Én beülök misére ő pedig bevásárol és apámnál találkozunk. Még délelőtt felmérem a tetőt és nekiállok kiszámolni. Még valamikor le kell ülnöm a gép elé mert az összes számlámat ki kell nyomtatni a könyvelőnek és regisztrálom az új mIlwaukee gépemet.
Szép napot mindenkinek.

(#5517) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel misére jött szerelmem is. Nyilván ő nem ült be hanem elment vásárolni és apámnál bevárt. Siettünk haza mert én elmentem felmérni és megbeszélni egy tetőcserét. Még délelőtt kirajzoltam és számolgattam. Délután a forma 1 után bementünk fehérvárra cukrászdába a gyerekekkel.
Ma szeretnék minden famunkát befejezni hogy haladjunk is.
Szép napot mindenkinek.

(#5518) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sajnos nem sikerült befejeznünk a fás részt de elégedett voltam mert sok apró szarságot kellett megoldanunk amit eddig elhanyagoltunk a régi tetőn. Ma befejezzük a maradékot és beépítjük az utolsó tetőablakot. Ha jut még rá idő akkor egy kis bádogozást is csinálunk.
Szép napot mindnekinek.

(#5519) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a famunkát és beépítettük az utolsó tetőablakot. Totál szívás volt mert alig fért be ahová tervezték. Sokat kellett reszelni a szarufából amit nem függőben építettek be ezért sokkal nehezebb volt a dolgunk. Végére még maradt idő egy kis bádogozásra is.
Ma wakaflex és bádogozás lesz a feladat. Remélem tudunk végezni vele és akkor holnaptól a maradék cserepezésnek állunk neki.
Ha minden igaz ma csajos nap lesz a gyerekeknek de ez még nem 100% mert szerelmemet tegnap totálisan kiakasztották. Meglátjuk mi lesz.
Tegnap volt műszakin Csillag. Simán átment mert minden rendben van vele. Most 2 évig le van a gond. Szeptember közepén Masni megy műszakira.
Szép napot mindenkinek.

(#5520) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sajnos tegnap nem tudtuk befejezni a bádogozást mert járulékos munka volt előtte amivel teljesen belassultam. Az hogy a vápabádogot be tudjam építeni cserepeznem és wakaflexeznem kellett elég sokat. Sajnos elég nehéz dolgozni a wakával ezért csak úgy viszi az időt. Maradt még mára a kémény körüli rész és a hátsó vápalemez. Nem tudom mi lesz a mai munkával mert most esik az eső.
Ma megkezdődik a suli és az ovi. Már nagyon várja mindenki, kivéve Boldit. Ő nagyon jól elvan itthon anyával.
Szép napot mindenkinek.

(#5521) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi délelőttünket elmosta az eső és így meg is borult kicsit a tervem. Délután ugyan befejeztem a kémény körüli vacakolást de cserepezni szinte semmi idő nem maradt. Emberem a szegélycserepeket felrakta mindenhová ezért ma tudunk nekiállni vágni az éleket és vápákat. Nem tudom mikorra végzünk mert vinnem kell a szerelőhöz Szemit.
Szerintem valahogy így kell kinéznie ennek a hózugnak. [kép]
[kép]
[kép]
Őrült időt emésztett fel mire ezt így kialakítottam de úgy gondolom megéri, bár soha senki nem fogja ezt látni.
Isi is megkezdődött aminek nagyon örültek a lányok és Boldival sem volt gond.
Szép napot mindenkinek.

(#5522) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a cserépvágással foglalatoskodtunk. Egész normális tempóban haladtunk de korán el kellett jönnünk mert vittem Szemit szerelőhöz. Olajcsere+ a klímakompresszor bekapcsoláskor rendellenes hangot ad amit meg kell nézni mielőtt komolyabb baj lesz. Hozzá jött még hogy a tegnap előtt reggeli esőzésben valami beázott amitől az ablakok önálló életet élnek. Jobb hátsót hazaérve ki is kellett kötnöm mert nem volt hajlandó felmenni és ott maradni. Tegnap hazafelé pedig a jobb első hülyült meg. Majdnem egész úton tökig lehúzott ablakkal jöttem mert nem volt hajlandó reagálni a kapcsolóra. Azt mondta a szerelő hogy valszeg komfort modul ázott be. Leszarom csak csinálja meg!
Ma reggel kettesben elmegyünk Mónikámmal vásárolni az Ósenbe. Ő az árukat nézi én pedig a nőket. Nyilván Ő az igazi de azért a kínálatot át lehet nézni hogy miről maradok le. :DDD
Délelőtt autót fogok szerelni. Röszivel odébb kellene állnom és elvinnem lemosni. Ehhez ki kell szerelnem Masniból az aksit hogy be tudjam indítani. Délután valamikor el kellene mennem a telepre mert az állványom helye elé pakoltak mindent is ami miatt nehéz lenne visszadepózni a cuccot. Jövő hét végén ha minden jól megy végzünk itt és elköltözünk.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5523) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel bementünk az Ósenbe vásárolni szerelmemmel. Nem sok mindent veszünk ilyenkor inkább csak nézelődünk. Kicsit kettesben vagyunk és ez lekapcsol minket.
Itthon lementem és átraktam Masni aksiját Röszibe. Pöccre indult a kis rondaságom. Elvittem lecsutakolni és kiporszívózni. Volt mit ... Onnan átmentem kiszabadítani az állványom helyét. Pakoltunk vagy egy órát mire hozzáférhetővé tettük a helyszínt. Délután időmérő végén szólt a szerelő hogy elkészült Szemi.
Igazából csak az olajcserét oldotta meg mert a klímánál keresnem kell egy cseredarabot a klimakompresszorhoz, az ablakoknál pedig kikötötte felhúzott állásban a bal első ablakot is. Szóval se klíma se szellőztetési lehetőségem a 4 ablakból kettőnél. Visszasírom a sima kurblis ablakomat amivel soha nem volt gond. Egyedül a kp. zár javult meg ami viszont elég fontos. Persze azon a két ajtón nem megy ahol szét lett húzva. Most használható a verda de ezekkel a dolgokkal foglalkoznom kell mert idegesítő.
Szép napot mindenkinek.

(#5524) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Vasárnap reggeli menetrend volt. Mise és utána apámnak elvittem az ellátmányt. Onnan elmentem kiporszívózni Szemit mert tudtam hogy még szerelni akarom. Nem vagyok hajlandó abba beletörődni hogy nem igazán akarnak a szerelők ilyen öreg autóval foglalkozni. Szétszedtem a műszerfal bal oldalát a komfort elektronikát keresve. Nem egyszerű lebontani ott mindent de meglett. Szerintem ennek kutya baja. [kép]
[kép]
Tovább haladtam és az ajtóban lévő ablakemelő elektronikára ránéztem mert minden vezeték ott összpontosul. Itt azért már akad némi elváltozás a nyákon. [kép] Körbenéztem és nem nagyon lehet kapni ilyet. Bent vagyok a fácsén egy mk1. octavia csoportban ahol ajánlottak egy cseredarabot 35e.- forintért. Huhhh. Ez kicsit húzósnak tűnik. Írtam e-mailt a Siójuti autóbontónak hátha ott van olcsóbbért. Addig marad ez a vegetatív állapot.
Ma remélem befejezzük az összes cserépvágást. Meglátjuk hogy lalakulunk.
Szerelmem Boldizsárral Pestre megy ügyvédhez. Elvileg a lakást elviszik és annak az adásvételével kapcsolatban megy. Már nem nagyon akarom elkiabálni mert az első sem jött össze.
Szép napot mindenkinek.

(#5525) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikeresen befejeztünk minden cserépvágást. Még apróságok lehetnek de semmi komoly. Ma felrakjuk a két felső sor cserepet hogy ki tudjuk osztani a szellőzőcserepeket és le tudjuk kúpozni az egészet. Ez a mai terv. Holnapra elvileg csak az egész cserepek pótlása marad ami lehet betart csütörtökön is egy darabig, majd a végén állványbontás.
Az emberem hazafelé bejelentette hogy ez volt az utolsó közös munkánk mert elmegy máshová dolgozni. Helyben ugyanezt a pénzt megkapja és később kell kelnie és nagyjából ugyanakkor ér haza. No comment.... Nagyjából 9 hónapot bírt ki mellettem. Bennem lenne a hiba? Vagy az a baj hogy dolgozni kell? Általában többet dolgozok én hogy példát mutassak. Érthetetlen. A mai világban tetőre embert találni szinte lehetetlen.
Szerelmeméknél lezajlott az adásvétel első szakasza. Kicsit bonyolult volt mert kellettem volna én is hozzá de végül meg lett oldva skypeon.
Szép napot mindenkinek.

(#5526) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap picurka túlórával de befejeztük a kúpozást. Mára már csak a hiányzó alapcserepek felrakása maradt. Nem olyan sok de mivel magasan van ezért lehet hogy nem végzünk vele. Utána még a legvégére maradt egy lefolyócső és némi wakaflex. Utána állvány bontás. Úgy számoltam hogy mindennel megleszünk csütörtökre és pénteken elköltöztetjük az állványt.
Szép napot mindnekinek.

(#5527) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a cserepezést bő 1 órával a munkaidő lejárta előtt. El is jöttünk haza. Felvettem még egy utánfutót hogy ma reggel időben elindulhassak a munkába és ne keljen kivárnom a 8 órai nyitást.
Még reggel van egy órás munka és utána bontjuk el az állványzatot. Ha mákunk van akkor tudunk egy kört is hazahozni és még 1x megpakolni a futót.
Holnapra marad 2 kör Siófokra és vége.
Szép napot mindenkinek.

(#5528) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap már tényleg végeztünk. :DDD Délre elbontottuk az állványt és elkezdtük elhurcolni. 2 fordulót jöttünk haza és ma megyünk 2 kisebb kört Siófokra. Elköszönünk és megköszönjük a türelmet. Én külön elköszönök az emberemtől és egyedül folytatom. Majd szerzek valami segítséget de még az is lehet hogy abbahagyom majd ez után a munka után az egészet.
Készítek majd pár fotót ha eszembe jut.
Szép napot mindnekinek.

(#5529) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap áthúrcolkodtunk Siófokra. Nagyjából 450km utánfutóval. Szemi nem nagyon örült neki és én is kifáradtam teljesen.
Pár csodás képet készítettem. Mondjuk a ház elejéről elfelejtettem. :DDD
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Ma elvileg autót fogok szerelni. Szemi ablakemelő elektronikáját cserélem , de mivel motorral együtt kaptam ezért az egész ablakemelő szerkezetet megpróbálom kioperálni és átszerelni a motort is. Szerintem délután családlátogatás apámnál és utána meki.
Szép napot mindenkinek.

(#5530) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt Szemit szerelgettem. Először visszakötöttem a jobb hátsó ajtónál az ablakemelőt és körbenéztem a vezetékezés körül. Még jó hogy így tettem mert az ajtóátvezetésnél el volt kopva 2 vezeték szigetelése. [kép]
Ezek után szétszedtem a bal első ajtót. Mivel komplett vettem az ablakemelő motorral az elektronikát, gondoltam nem szedem szét hanem egyben kicserélem. Nem volt egyszerű az egész rendszert motorral és működtető rudazattal együtt kibányászni. :U Sikerült kicserélnem és most úgy néz ki működik a kp.zár azon része is ami a vásárlás után nem sokkal tönkre ment. Szemit úgy lehetett kinyitni hogy távirányítóval riasztó+3 ajtó nyílt (+csomagtartó) a bal elsőt pedig külön ki kellett nyitni kulccsal. Ez megjavult és tudom távirányítóval nyitni és zárni az összes ajtót.
Délután elmentünk apámhoz kicsit. Érik a szőlő nála és azt szedték/ették a gyerekek.
Ma mise után még beugrok az öregre ránézni hogy minden rendben van e vele és sietek haza. Ha lesz kedvem akkor ma Csillagot szerelem. Az ajtónyitó rész kiszakadt a kárpitból és azt kellene valahogy visszaaplikálnom. Délután futam....
Szép napot mindenkinek.

(#5531) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mise után apámnál voltam egy kicsit beszélgetni és jöttem haza. Itthon semmihez nem volt kedvem ezért csak voltam.
Ma nem dolgozok hanem családi életet élek. Elviszem közösen oviba és isibe a gyerekeket, majd bevásárolunk szerelmemmel . Délben elmegyünk Boldiért az oviba és délután lehet hogy autót szerelek. Napközben még anyagszükségletet is lehet számolok egy munkához. Így hogy nincs emberem lazábban élhetem a hétköznapjaimat. Természetesen csak 2 munka között mert csütörtöktől kezdődik Siófok. Oda az előző srác jön dolgozni aki velem volt. Nem sokat ér de darabszámban megleszünk. :DDD
Apámtól hoztam egy csővágót mert úgy döntöttem hogy 5db. állót félbevágok az állványomból hogy legyen fél szintem is. Sajnálom de meg kell tennem. Úgy látom a gazdasági helyzetet hogy úgyis hegyekben lesz fent nemsokára fillérekért ilyen állvány mint amilyen nekem van. Akkor majd még veszek vagy 150nm.-t Mónikám nagy örömére. ;]
Szép napot mindenkinek.

(#5532) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elkísértem a gyerekeket oviba és isibe. Jó volt kicsit apát játszani mert nem sokszor adódik rá lehetőség. Délelőtt leszedtem Csillag jobb első ajtókárpitját és felhoztam mert az ajtónyitó szerkezet kiszakadt a kárpitból amit meg kellett ragasztani. Majd holnap visszaszerelem.
Ma karámjavítás/átalakításra megyek. Mindenképpen végezni akarok ma vele hogy holnap ismét legyen egy szabadnapom.
Szép napot mindenkinek.

(#5533) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt karámot javítottam a tulajdonosával. Félig meddig garanciás munka volt mert a pacik kimozgatták az oszlopokat. Át is lett osztva a vízszintes összekötő is hogy ne férjenek ki rajta. Délután nem sok mindent csináltam már.
Ma olyan nap lesz mint a hétfői. Családozok pici autószereléssel. Holnap kezdődik a tetőfelújításos munka ha nem fog esni az eső. Meglátjuk hogy fog alakulni.
Szép napot mindenkinek.

(#5534) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elkísértem a két kislányomat suliba és utána közösen mentünk az oviba Mónikámmal. Még délelőtt szerelgettem de nagyon nagyot nem tudtam előre lépni. Inkább csak felderítés zajlott.
Ma kénytelen vagyok egyedül menni dolgozni mert a srác a megbeszéltek ellenére csak hétfőn tud jönni dolgozni. Vidám lesz egyedül állványozni de nincs mit tenni. Esős időt ígértek aminek egyelőre nyoma sincs (szerencsére).
Szép napot mindenkinek.

(#5535) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egyedül szerencsétlenkedtem az állvánnyal de sikerült felállítanom. [kép] Szinte nem is volt eső csak amikor befejeztem.
Ma leszedem az alsó 3-4 sor cserepet és visszabontom a csatornát. megkezdem felépíteni az alsó beszellőzést a fóliacseppentő tartó deszkával és a lemezzel. Még lehet fóliát is húzok ki rá. Meglátjuk. Még pár napja megfáztam és nem vagyok csúcsformában de valahogy elevickélek
Boldizsárunknak megkezdődött az ovi utolsó éve és rá kellett kapcsolnunk. Alapból az oviban van neki heti két nap gyógypedagógia és egy logopédia, erre mi nekiálltunk magánba hordani szerda délutánonként iskolafelkészítőre ( itt Kati és Sári osztályfőnökei tartják a felkészítőt keresetkiegészítésként) és péntek reggel gyógytornára amire már tavaly is járt. Minden napra jut valami ami segíti felzárkózni a kis kukiborsónkat.
Szép napot mindenkinek.

(#5536) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap lebeszélt szerelmem a munkáról. Mondta hogy feleslegesen megyek le mert esni fog az eső és tényleg azt mutatta a radarkép hogy eső várható. Nem is voltam valami fényesen ezért inkább maradtam. Elmentem vele és Boldival gyógytesire. Még délelőtt kicsit vacakoltam Szemivel.
Hétvégén nem fog történni semmi velünk. Ma pakolunk a lányok szobájában mert nagy kupi van.
Szép napot mindenkinek.

(#5537) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel vásárolni mentünk szerelmemmel az ósenbe. Délelőtt nagy pakolás volt a lányok szobájában mert egy óriás kupi volt. Délután még 5 perc autószerelés volt és semmi több.
Most reggel együtt megyünk apámhoz az én Mónikámmal. Én beülök misézni míg ő elmegy vásárolni és apámnál bevár. MA szerintem a nagyszobában pakolgatunk. Elcsomagoljuk a klímát (szerintem idén már nem fog kelleni). Az én cuccaim között is rendet kell raknom és tetőanyagot kell számolnom ismét.
Szép napot mindenkinek.

(#5538) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel a ketten mentünk be Fehérvárra szerelmemmel. Ő elment vásárolni amíg én miséztem és apámnál bevárt. Jöttünk is amint odaértem. Délelőtt pakolgattunk a nagyszobába de semmi komoly. Délután elment Adrival kettesben sütizni. Anya-nagylány programot tartottak hogy ne érezze magát periférián. Néha kell ilyen is. Addig én vigyáztam az aprajára.
Ma végre indul a munkafolyamat. Bontunk és meglátjuk mi vár ránk. Nyilván csodára nem számítunk de remélem nem lesz nagy gáz.
Ma szerelmem egy barát telefonos boltjában kisegít pár órácskát amíg Boldi oviban van. Kíváncsian várom mi lesz.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5539) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap belefogtunk a bontásba. Nagyjából 10 után tudtunk csak érdemi munkát végezni mert addig esett az eső. Szokásos szar munkába botlottunk amit megpróbálunk javítani és jobbá tenni.
Ma az első oldal bontásával és fóliázásával akarok végezni mert haladnunk kell.
Édesem is volt pár órácskát dolgozni de csak kisegíteni. Még talán 3 napot megy amíg a srác nyaral.
Már reggelente beindítom az állófűtést Szemiben mert elég hűvös van. A fűtést nem indították be a lakásban és nem izzadunk. :(
Szép napot mindenkinek.

(#5540) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk amin meglepődtem. Mivel nem számítottam erre ezért nem vittem csavart a rovarhálóhoz és a szellőzőléchez ami miatt előbb el is kellett jönnünk. Még délután betoloncoltam szemibe a békámat aminek az első küldetése lesz mióta megszereztem. Előrehúzunk a térkövön egy raklap cserepet és cserepezünk miután visszaraktuk a csatornát és elkészítettük az ereszvonali beszellőzést.
Szép napot mindenkinek.

(#5541) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap Meglepően jól haladtunk. Békával odahúztunk egy raklap cserepet az állvány alá, és ameddig én visszaraktam a csatornát a segítségem széthordta a cserepet. Délre fent volt az összes cserép. Délután elbontottuk az állványt és összetakarítottunk. A ház háta mögötti iszonyat bokorerdőt is leírtottuk és kiderült hogy akkora hely van a kerítésig hogy befér ide az állvány. Ma állványozás és tovább bontás lesz. [kép]
Valahogy mindig alászámolom hogy mit tudunk elvégezni de legalább időben itthon vagyunk.
Szép napot mindenkinek.

(#5542) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap átépítettük oldalra az állványt és lebontottunk minden cserepet és az egész lécezést, szóval jól haladtunk. Ma be akarom fóliázni az egészet és lelécezni. Ez a terv ami remélem sikerül mert holnap meg akarom csinálni az alját és lecserepezni. Jövő hét elejére nagyon mondja az esőt és akkor nem nagyon tudunk dolgozni.
Szép napot mindenkinek.

(#5543) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnapra elfogyott a lendület. Már csak többé kevésbé tudtuk teljesíteni a tervet és ma még foglalkoznom kell 1-1,5 órácskát hogy elérjem azt az állapotot amit tegnap kellett volna elérni. Mai tervről nem is tudok mit mondani mert az lenne a jó ha be tudnám rakni az egész cserepeket de előtte még csatornáznom is kell. Majd alakul.
Velem jön az én Mónikám is aki addig amíg én csatornázok addig hordja az állványra a cserepet. Nyilván dél körül eljövünk mert Adrira sem bízhatjuk egész napra a kisebb gyerkőcöket.
Szép napot mindenkinek.

(#5544) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sajnos a pénteki munka amit szombat reggel kellett befejeznem el is vitte a tegnapi teljesítményt. Azért nem haladtunk rosszul. A Mónikám odahordott 2/3 raklap cserepet amiből egy fél raklappal fel is tudtunk rakni a helyére. Ha nem kellett volna délben hazaindulnunk, még egy órácska és befejezzük ennek az oldalnak a cserepezését. Természetesen vágások nélkül. Így is jól elfáradt szegénykém. :DDD
Ma mise után apámnak bedobom az ellátmányt és jövök is haza pihenni. Remélem elmarad a jövő heti esőzés amit annyira ígérnek hogy tudjak haladni. Még pár napot lesz a segítségem de utána egyedül maradok.
Szép napot mindenkinek.

(#5545) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Minden nap szarik valamit a kutya... Történt az hogy tegnap misére menet hülye hangot adott Szemi a motortérből. Mise után apámnál meghallgattam kívülről és motorháztetőt felnyitva azonnal láttam mi a gond. A hosszbordásszíjfeszítő görgő konzolja eltörött és a rajta lévő lengéscsillapító féleséget reszelte a szíj. [kép]
Már meg is volt a délelőtti programom. KI kellett operálnom hogy ma tudjak újat venni. Miközben keresgéltem hogy milyet vegyek találtam ezt a videót: [link] Amikor azt hittem hogy tönkrement a klímakompresszornál valami nekem pont ez a hang és jelenség volt. Ettől még lehet hogy az is bedöglött, de most hogy levettem a szíjat megforgattam a kompresszor kerekét és simán röccenésmentesen forgott a külső kerék és külön megforgattam a belső részt is ahol érezhető volt hogy a kompresszor dolgozik de semmi reszelés vagy akadás nem volt érezhető. Nyilván a törött alkatrészt ki kell cserélni és utána majd meglátjuk a klímás dolgot. Ezzel a kis szereléssel el is ment az egész délelőttöm. Délután még kicsit pihengettem és már el is szaladt a hétvége.
Ma Csillaggal megyek dolgozni. Remélem annyit enged az időjárás hogy a szombati cserepezést befejezzem és az állvány egy részét átépítsem a hátsó oldalra. Ma egyedül leszek mert a srácnak aki segít más dolga akadt. Megnyertem egy munkát itt helyben ami nagyjából kitart ebben az évben.
Szép napot mindenkinek.

(#5546) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagy dolgokat nem akartam művelni egyedül munkában de azért haladni szerettem volna. Becserepeztem a maradékot amit elhagytunk szombaton és átépítettem az állvány felét hátra. Jöttem is el mert még Szemit meg kellett javítanom. Délre itt volt az új alkatrész ami 35e.-be fájt. Beszereltem és most úgy néz ki hogy minden jó. Lehet a klímát is használni fogom, már ha kell. Sajnos a szíjat kicsit megviselte ez az akció de nem vettem másikat majd csak ha annyira vacak lesz.
Mára esőt ígértek de elmegyünk és szakaszokba bontunk majd. Elvileg ma nem leszek egyedül.
Szép napot mindenkinek.

(#5547) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk mert az ígért eső szerencsére csak későn jött meg amikor már amúgy is jöttünk el. Mára maradt egy kis fóliázás és lécezés és az ablak/kémény körül cserepeznünk kell mert nagy a beázásesély. Holnap lecserepezzük és nagyja meglesz ennek az oldalnak is. Pénteken cserepet vágok egyedül és kúpozok.
Szép napot mindenkinek.

(#5548) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok! Tegnap nehezen jutottunk el addig a pontig amit ott lehet hagyni hogy a mai esőzés ne áztassa a lakást. Most esik az eső de még max ma van a segítségem és holnaptól egyedül nyomom. Ez pont annyira lesz elég hogy ezen a hátsó oldalon fent lesz az összes egész cserép. Mivel esik az eső ezért később indulunk dolgozni.
Szép napot mindenkinek.

(#5549) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap később indultunk az eső miatt és ott is álldogáltunk egy órácskát menet közben mert ráeredt. Nagy terveim nem voltak csak felrakni a csatornát és befejezni a cserepezést és ezt időben teljesítettük is. Ma reggel ismét esik az eső. Mindenképp előbb fogok eljönni mert ma szerepelnek a lányok az énekkarral a bornapon. Most mondja szerelmem hogy délelőtt esni fog végig ezért nem megyek. Majd hétfőn folyt.köv. Akkor reggel felkísérem a lányokat suliba és utána elviszem Boldit és a szerelmemet fejlesztésre.
Szép napot mindenkinek.

(#5550) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap simán elfelejtettem naplót írni. Pénteken nem dolgoztam. Elvittem Boldiékat fejlesztésre és délután elmentünk közösen megnézni a lányokat az énekkaros fellépésükkel. Nagyon ügyesek voltak. Tegnap reggel elmentünk kettesben szerelmemmel a mekibe kávézni. Onnan átmentünk az unokatesómhoz mert volt 2db. törött cserepe amit kicseréltem hogy ne ázzanak. Még délelőtt pakolgattam a pincébe. Ha véget ért egy munka csak beszórtam a maradék cuccokat és már nehezen lehetett mozogni. Rendet raktam és így átlátható a készletem. Olajat is cseréltem a krokodilomban mert már visszaeresztett amikor megemeltem az autót szerelés közben. Full fekete dzsuva folyt ki belőle. Most tesztelem a polc megemelésével hogy megjavult e. Úgy néz ki rendben van. Délután elvittem szerelmemet a Lidlbe vásárolni és amíg bent volt én elmentem kiporszívózni Szemit. Már ráfért egy alapos takarítás. Közben átvizsgáltam és szerencsére sehol nem ázik be. Ez egy kardinális kérdés ennél a típusnál.
Későbbre tették a misét és a fél9-es és fél10-es misét összevonták a spórolás miatt. Így 9.-kor kezdődik és gondolom nyomor lesz a köbön. Előtte ugrok be apámhoz az ellátmánnyal és beszélgetni. Tulajdonképpen már a legkorábbi mise fél9.-kor kezdődik Fehérváron a Szemináriumi templomba ahová az elején jártam. Hol vannak már a jó kis fél7-es misék. :( Az embernek nem ment el az egész délelőttje, de nincs mit tenni. A belső késztetés miatt menni kell....
Délután kimegyünk a bornapokra a gyerekekkel. Egy rakás pénz off.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.