Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#4451) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk a munkával. Ez elsősorban annak köszönhető hogy a szintezéssel végre valahára nem szívtam szét magamat. Ezzel a módszerrel még nem zsaluztam koszorút de bizony rá kell állni. Én is meglepődtem hogy szinte semmit nem kellett a szelemen alá pakolni. Pár képet készítettem de nem nagyon lehet látni a lényeget.Hátsó oldal kiszintezve Műszer a képen. ;]
Oldala. Jól látszik az egy vékonyka alátét. Erre az oldalra talán még 2 vékonyat kellett tennem. Összesen a legdurvább amit alá kellett pakolnom az 5mm(!). Az is abból adódott hogy oda húztak egy pici gödröt a kömik. Sokszor elterveztem hogy lefotózom a kazal fát amiből végül kiszabom a tetőt és ezt most megtettem. Igaz ebben már nincs benne a talpszelemen anyaga. [kép]
Szintezés után még a nagy helységben fel tudtuk tenni a 6 méteres födémgerendákat. Ma a kis helységben tesszük ugyanezt és mehet is a székállás.
Katica kacsát vásárolt a petákokért. 10 peták volt a hápogi. Büszkén mutatta hogy megvan. Egy laminált lapra van ráragasztva.
Szép napot mindenkinek.

(#4452) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egyedül dolgoztam és délig bírtam. Beépítettem a rövid födémgerendákat és a székállás helyét kimérve felszenvedtem a 6m-es 15x15-öt a helyére amik a teherelosztók. Na akkor jutott eszembe hogy nem vagyok normális és ezt azonnali hatállyal be kell fejeznem. Eljöttem haza és délután lementünk a gyerekekkel kicsit bicózni. Boldi autózott. Sárit próbáltam megtanítani bringázni de egyáltalán nem érdekli a dolog. Közel van hozzá hogy neki is menjen de lesz@rja.
Ma szokásos reggeli menetrend lesz. M8ise és utána apámnál beszélgetek kicsit.
Szép napot mindenkinek.

(#4453) bim


bim
veterán

Jó reggel.

ÁÁÁÁÁÁÁÁ!! Mijezazújfelület?! Ezt bizony keményen szokni kell. :Y Ez van.
Tegnap reggel még az ágyban megbeszéltük az én kacsámmal hogy bejönnek ők is apámhoz és onnan megyünk egyet mekizni. Így is történt. Mise után mentem az öreghez és odajöttek szerelmemék. Az öreg nagyon örült a gyerekeknek. Imádja az unokáit és ők is elvannak az öreggel. Onnan nagy zabálásra átvonultunk. Itthon nem sok minden történt már velünk. Előhalásztam egy gigakörfűrészemet amit ma viszek magammal. Ez merőlegesen 16cm.-t ér át és 45°-ban is át tudja vágni a 10x15-ös gerendát. Ez kell nekem majd a csonkaszarufákhoz. Ez a peremhajtásos technológiára azért rá kellett pihenni a Holz-herrnél a mérnököknek. Nem is csoda hogy csak ők gyártottak ilyet. (rks160)
Ma székállást fogjuk készíteni és a 3 egész pár szarut. Ha jut idő rá akkor talán még pár élszarufát is bedobunk.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#4454) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok mert hajnali fél 3-kor felébredtem és már dolgoztam fejben. Azután átöleltem a kacsámat és visszaaludtam de már kelni kellett. Na ilyenkor padlót fogok.
Tegnap összeállítottuk a székállást és egy pár szarufát rá is szabtunk hogy lássam jól számoltam e ki a magassági és hosszméreteket. Szerencsére minden stimmel. Kevesebbre jutottunk mint reméltem de ez egy ilyen nap volt. Másfél órával később értünk oda mert a kölcsönember késett. Ezeket a békákat most le kell nyelnem és nem idegeskedni rajta. Ma még kiszabunk pár egész szarufát és a taréjszelemen beépítése után mehetnek az élszarufák.
Boldival óvodaindítón voltak édesemék. Nagyon ügyes volt és megdicsérték. Ma logora megy Edinához. Katicának már 5 petákja van ezért biztosra veszem hogy a pénteki piacnapon pulykát tud venni. :D
Szép napot mindenkinek.

(#4455) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit későn ébredtünk és még beszélgettünk is picit szerelmemmel a konyhában kávézás után.
Tegnap felszórtuk az egész szarufákat és utána nekiálltunk az élek beépítésének is.3 élt és egy vápát tudtunk lekötni. Mára maradt még 3 toldott hosszú élszarufa amit remélem délig be tudunk építeni és utána mehetnek a csonkaszarufák darálása.
Ma GOKI kontroll! A sebész aki a csövet ültette be Boldi szívecskéjébe 2 évet jósolt neki de már 3 éve bent van és egyelőre nem látjuk jelét hogy cserélni kellene. Persze ezt ők fogják majd eldönteni mikor esedékes. Életem szerelme már 3 napja totál stresszben van. Ő ilyen. Hazafelé beugranak hozzám átbeszélni mi volt.
Szép napot midenkinek.

(#4456) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Újfent egy kicsit később vagyunk. Ráfért szerelmemre egy kis plusz alvás. Napok óta idegelte magát a kontroll miatt. Szerencsére minden eredménye "jó" az ő betegségéhez képest. Azt mondták a közeljövőben nem kell műtétre számítanunk. Ennek most örülünk.
Tegnap mi beépítettük a hosszú éleket és pár csonkaszarufát is. Délben táltosomat szereltem mert a bendix nem húzott be. Régi táltosomról volt egy önindító de sajnos maga a motor nem stimmelt. A bendix viszont azonos volt ezért azt ki tudtam cserélni. Egy másfél órácskát elvacakoltam ezzel. Ma folytatjuk a csonkaszarufák berakását körbe. Van belőle jó pár darab mert elég tagolt a tető.
Szép napot mindenkinek.

(#4457) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma vagyunk 162 hónaposak az én drága szerelmemmel! Nagyon imádom az én szerelmes gombócomat! Ezt mondjuk én sem értem hogy lehet ilyen régóta tartó. Számos kutatás van arról hogy 2 évig tart a szerelem. Szerintem valami bájitalt kevert . ;]
Tegnap egész jól haladtunk a csonkaszarufák körbeszabásával. Kiugrott hozzám a Hiltis srác is és hozta magával a pesti területis csajt is. Én lettem a faipari alkalmazások bemutatására szolgáló alany. Ilyenkor mindig leveszem valami Hiltis dologgal. Most bitet és vágókorongot kaptam.
Ma sajnos egyedül leszek mert a kölcsönember csak 11-ig lenne nálam ezért pedig nem viszem magammal. Ha megyek holnap is akkor is egyedül leszek. Ez most ilyen...
Katica kisegeret választott mert valamiért nem jött össze neki a pulyka. Majd legközelebb.
Szép napot mindenkinek.

(#4458) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma nem megyek dolgozni mert táltosomon hol van önindító hol nincs. Mivel tegnap egyedül dolgoztam nagy szívás volt amikor indultam volna haza és a kulcs elfordítása után semmi nem történt. A szomszéd segített betolni a paripámat. Ezt megelégelve rendeltem bele egy felújítottat amit ma reggelre meg is hoz az Unix. 25 rugó+a régi leadása. Ezt fogom ma kicserélni a reggeli órákban. Kicsit bosszant hogy hétfő-keddre esőt mondanak de nincs mit tenni.
Tegnap egyedül is egész normális tempóban haladtam. Ez a magányos munka az idegeimet jobban nyírja mert elég társas lény vagyok. Nem sok mindent kell segítenie annak aki velem van de legalább van valaki akihez szólni tudok.
Szerelmem lebetegedett. Szerintem a heti feszkó és nemalvás most ütközött ki rajta.
Szép napot mindenkinek.

(#4459) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel lementem és kiszereltem az önindítót. Persze most működött. Egy kicsit drágábban kaptam meg az alkatrészt mert az olcsóbb nem volt 100%-ig azonos a kiszerelttel és nem akartam kockáztatni. Visszaszereltem és működik. Majd élesben meglátjuk valóban ez volt e a hiba. Egy minimálisat segítettem szerelmemnek a lakás rendberakásában. Én mosogattam ő meg minden mást csinált. :DDD
Ma mise után megyek apámhoz. Megkért hogy vigyek neki krumplit és vöröshagymát. Masni csomagtartójában figyel a motyó és be kell adnom neki. Nyilván beszélgetünk kicsit. Itthon várom már a futamot. Remélem Löki megszorongatja a merciket. Futam után ha jó idő lesz lemegyünk kicsit autózni és bicózni a gyerekekkel.
Szép napot mindenkinek.
Két kép a félkész szerkezetről.
[kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

(#4460) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hamar elszaladt ez a hétvége. Rám fért némi pihenés és kicsit többet együtt lenni a családdal.
Reggel mise után mentem apámhoz és leadtam a zsák krumplit és vöröshagymát. Beszélgettünk és jöttem haza. Itthon nem sok mindent csináltam. Futamot megnéztem és sajnáltam hogy elintézték Löki futamát, de legalább ferka 1-2 lett. Idejét nem tudom mikor volt utoljára ilyen.
Ma folytatom a szerkezetépítést. Még az utcafronton van pár szarufahiány és utána állhatok neki a hátsó résznek ahol egy terasz lesz. Sajnos nincs kész a beton ezért ideiglenesen kell feltámasztanom és majd valamikor elkészül a betonozás.
Szerelmemék tópartra mennek.
Szép napot mindenkinek.

(#4461) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyon gyengén haladtunk. Talán az idő miatt de nem is esett. Elég nyomi volt a hangulatom is. Mondanám hogy ma behozzuk de egyáltalán nem biztos hogy ez így lesz. Akármi történik annyira szerintem nem haladhatunk lassan hogy holnap ne fejezzük be a szerkezetet.
Szerelmemnek se sikerült mindent elintéznie amit szeretett volna. Ez egy ilyen hétfő volt.
Sajnos úgy néz ki ez az indítási probléma nem az önindítóból eredt. Ez valami tiltás lesz amire nem hinném hogy rá fogok jönni. Vagy esetleg akkumulátor? :F
Szép napot mindenkinek.

(#4462) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit később vagyunk. Beindították a fűtést is ezért meleg van nyitott ablaknál is.
Tegnap a szerkezettel vacakoltunk és nagyot léptünk előre de sajnos a lassú tempó így is megmaradt. Ma kellene a szerkezetet befejeznem de nem tudom van e rá reális esély úgy hogy lehet 10-től egyedül leszek. Majd alakul.
Szerelmemék voltak logon Edinánál és ügyeskedik a kis cicaborsónk. Egyre többet beszél de nem feltétlenül van kedve hozzá.
Szép napot mindenkinek.

(#4463) bim válasza bim (#4462) üzenetére


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre befejeztem a szerkezetépítést. Meglepődtem mert egyedül voltam egész nap. Már mindenki kérdezgeti mikor végzek a fóliázással és a lécezéssel mert Fehérváron várnak már 2 hónapja az ácsra. Csesződjetek meg! 2 azaz KETTŐ kezem van! Még segítségem sincs minden nap ezért a tempóm se túl acélos.
Ma állványozással indítunk/tok és utána a síkot egyengetem gyaluval lambériázás előtt majd jöhet a fólia és léc. Amikor elértem az első fóliacsík fölé akkor fog csak a tempó növekedni.
Szép napot mindenkinek.

(#4464) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap volt segítségem de ma újra egyedül leszek. Az élszarufákat vagdaltuk le és gyalulgattam a sík alját. Lambériázni is nekiálltunk a ragalját. A srác telefonjával készítettem ismét vacak képeket. [kép] [kép] Eleje és hátulja. Ezek is csodaképek lettek.
Szép napot mindenkinek.

(#4465) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egyedül voltam és ezáltal csak lambériázni tudtam. A fóliázáshoz kevés az egy ember. Elvileg ma kapok egy segítséget. Meglátjuk mi lesz. A fontosabb kérdés az hogy ma kapok e zsetont. ;] És ha igen akkor mennyit.
Nem akarok sokáig lenni de ha elkapjuk a fonalat és lendületben leszünk azt ki kell aknázni.
Szép napot mindenkinek.

(#4466) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi napom úgy kezdődött hogy egyedül leszek de fél 10 felé került mellém egy ember hogy ne legyen totál szívás az életem. Egyedül fóliázni és lécezni nem egy leányálom. Sőt! Egész jól haladtunk bár a szél keményen nehezítette a dolgunkat. Ez csak a szokásos szopás. Ha fóliázunk biztosan fújni fog a szél.
Ma pihi. Családdal elmegyünk a fehérvári óriáskerékhez és megyünk egy kört, majd onnan irány a cukrászda és sütizünk. Gyerekek már teljesen be vannak zsongva.
Én apámnál bevárom őket mise után.
Szép napot mindenkinek.

(#4467) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mise után apámnál bevártam a családot és onnan mentünk óriáskerekezni. [kép] Mindenki nagyon élvezte bár csak 3 kört mentünk. [kép] [kép] Utána átmentünk a cukrászdába sütizni. Nagyon fincsi volt amit ettünk.
Onnan haza és futam. Nagy örömre nem volt okom mert a ferka leszerepelt.
Ma egyedül fogok fóliázni és lécezni. 80-90km/h szelet ígérnek ami az idegeimet rendesen fogja roncsolni.
Szép napot mindenkinek.

(#4468) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kevés ekkora szívás van a munkámban mint egyedül fóliázni térdig érő szélben. A sebesség szinte mérhetetlen, ellenben a vérnyomásommal ami az egekben van. És ne felejtsük el a fronthatást se. :(
Ma szerencsére lesz segítségem amivel kicsit jobban haladhatunk. Legalábbis remélem.
Elvileg holnap érkezik szerelmem új telefonja ezért én megkapom fotózni az ő régi készülékét. Már nagyon várom mert jobban kellene dokumentálnom a munkafolyamatokat.
Szép napot mindenkinek.

(#4469) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit megfáztam tegnap a szélben. Legalább nem voltam egyedül s kicsit jobban haladtunk. Sajnos ma délelőttre esőt ígérnek. Nagyon bízok benne hogy nem találják el az időjósok. Az oldalsó nagy oldallal folytatjuk a lécezést és remélem be tudjuk fejezni mielőtt elromlik az idő.
Tegnap megjött szerelmem új telefonja ezért a régi hozzám vándorol hogy tudjak fotózni. Ma még nem mert egy erősebb tokot kell rá venni hogy nagyjából meg tudjam védeni a mostoha körülményektől.
Szép napot mindenkinek.

(#4470) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Már most szét megy a fejem a széltől és még ki sem léptem a lakásból. :W
Tegnap egy nagy oldalt fóliáztunk és léceztünk be. Mára már nem sok maradt el de azért még van mit egerészni. Még a mai napon van segítségem de holnaptól újra egyedül leszek. Befejezem a lécezést és hétvégén itthon leszek a családdal mert bornapok lesz itt nálunk.
Szép napot mindenkinek.

(#4471) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi napunk az ördögé volt. A fejem szétment a szélviharban és egyáltalán nem haladtunk semmit. Azt hittem hogy annyira elhaladunk hogy ma be tudom fejezni egyedül. Mivel ma sem lesz segítségem. Ezt el kell engednem mert ha minden összejön akkor is csak annyira tudok majd elhaladni hogy talán egy következő nap be tudom fejezni. Ez a nap nem holnap lesz mert a tököm kivan és bornapok is van nálunk. Este megyek ki Rúzsa Magdi koncertre ha az idő olyan lesz.
Ma már nálam lesz szerelmem régi telefonja amire vett fel pár számot amit a rádión keresztül fogok hallgatni. Még mindig lécezek....
Katica kakast vett a petákjain ezen a héten. Malackát szeretett volna de volt hozzá elég pénze.
Szép napot mindenkinek.

(#4472) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtam de sajnos ilyenkor már nem tudom behozni azokat a napokat amikor viszont alig léptünk előre. [kép] [kép] Így állok. ma nem megyek majd csak hétfőn. A hétvége a családé mert bornapok vannak nálunk. Irány a vurstli a gyerekekkel! :))
Tegnap este még kimentem Rúzsa Magdi koncertre. Egyszerűen istenkirály volt! Sajnálom hogy szerelmem nem tudott kijönni velem mert a gyerekekre kellett vigyáznia. [kép] "csak" ennyien voltunk.
szép napot mindenkinek.

(#4473) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi napot elmosta az eső. Úgy volt hogy kimegyünk a gyerekekkel bornapozni de esett így nem mozdultunk. Majd ma megyünk. Reggel én mise után indulok azonnal Pestre Adriért és onnan zúzunk haza hogy közösen ki tudjunk menni a vurstliba. Este a nagylánnyal Rácz Gergő koncertre megyek.
Szép napot mindenkinek.

(#4474) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elég sokat mentem. Reggel a mise után elhoztam Pestről Adrit és miután hazaértünk kimentünk a vurstliba a gyerekekkel. Nagyon jól éreztük magunkat. [kép] [kép] [kép] [kép]
Délután szokásos felvonulás ahol Kati is ott volt az osztályával. Este ketten mentünk ki a nagylánnyal Rácz Gergőre. Egy fél órás haknit tolt le de nem volt nagy érdeklődés pedig ismert számokat adott .
Ma egyedül fogok ismét dolgozni. Már nem is idegelem ezen magamat.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#4475) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre valahára befejeztem a lécezést. Ma koszorút megyek zsaluzni egy következő munkámhoz.
Sajnos apósom kórházba került. Rákkal küzd már jó ideje de olyan állapotba került ami elég végstádiumra hajazó. Szerintem onnan már nem fog kijönni. :(
Szép napot mindenkinek.

(#4476) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap teljesen feleslegesen mentem el zsaluzni mert egy db. anyag sem volt ott. Haza is jöttem és elmentem szerelmemékkel inkább Edinához logora. Ma szerintem el sem indulok addig amíg oda nem rendezik az anyagot a zsaluzáshoz.
Szép napot mindenkinek.

(#4477) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egy nagyon szomorú nap volt a tegnapi. Szerelmem apukájánál kiderült hogy a rák már a tüdőre is áttétet képzett. Délután szóltak mindenkinek hogy ha szeretne elbúcsúzni az öregtől akkor ne várjon. Hazaértem melóból és mondtam hogy menjen szerelmem. Órái voltak hátra de bevárta hogy a család összegyűljön. Mikor 10 körül hazaért édesem kisvártatva jött a hír hogy megtért Tóni bácsi . Sajnálom őt. Nem jól indult a kapcsolatunk de az első közös gyerkőcünk után megjavult a viszonyunk. Béke vele.
Mára csak ennyi.
Szebb napot mindenkinek.

(#4478) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma nem kell mennem dolgozni mert tegnap befejeztük a koszorúzsaluzást. Ma már mehet a beton és elvileg hétfőn nekiállhatok itt a tetőnek. Most egy kis keveredés van mert egyszerre kellene 2 tetőt készítenem de nem tudják eldönteni melyik a fontosabb. Majd alakul.
Szerelmem kezdi megemészteni a halálesetet. Az élet csordogál tovább és nekünk is megvannak a magunk problémái. Így hogy 3 napot együtt tudunk lenni és picit segítek majd neki talán könnyebb lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#4479) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem volt suli ezért itthon volt Kati és Adri is. Kihasználtuk a lehetőséget és rájuk hagytuk Boldit amíg elugrottunk kettesben vásárolni szerelmemmel. Kicsit együtt voltam az én drágámmal. Az életünk folydogál tovább de még lesz egy visszaesés amikor eltemetik az öreget. Egyelőre nem tudni mikor várható mert kedden lehet legkorábban érdeklődni a patológián.
Délelőtt segítettem Adrinak egy képkeretet készíteni amire egy vászont feszítettünk rá hogy a BFF.-nek a szülinapjára tudjon egy egyedi képet festeni. Egész ügyes ötlet. Ma kollektíven a lakást rendezzük. Pakolás és takarítás. Nem tudom mi lesz a hétfői tetőkezdéssel mert újabb likviditási probléma lépett fel ami nem jó hír számomra.
Szép napot mindenkinek.

(#4480) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem történt semmi érdekes velünk. Inkább szerelmem pakolt és takarított én nem sokat tettem a dologhoz. Úgy volt hogy délután lemegyünk de a lányok levertek egy hisztit ezért édesem behúzta a féket. Azért Adri lement picit Boldival autózni. Ma újra megpróbáljuk hátha tanultak a csajok a tegnapi esetből.
Reggel mise után megyek apámhoz kicsit beszélgetni és a délutáni lemenetelt összekötjük a szavazással. Átkértem mindkettőnk szavazólapját ide így az oviban le tudunk szavazni.
Szép napot mindenkinek.

(#4481) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma még nem megyek dolgozni de elvileg holnaptól kezdhetek egy tetőt. Vagyis az az agyrém gondolatuk támadt egyeseknek hogy egyszerre készítsek kettőt. Hétköznap az egyiket hétvégén a másikat. Úgy látom elgurult a gyógyszerük. :Y
Tegnap nagyjából úgy történt minden ahogy lejegyeztem. Nem akarom leplezni az örömömet hogy felpofozta Pesten a köpcöst a nép. :)) Remélem észhez tér végre mindenki és 22-ben elzavarják őket.
Szép napot mindenkinek.

(#4482) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Állok és várok. Nagyjából így tudom összefoglalni ami most történik velem. Igaz 7 ágra süt a nap ezért dupla annyira rossz ami most történik de nem tudok mit tenni. Elvileg ma rendeznek anyagot nekem.
Amíg itthon vagyok próbálok kicsit többet foglalkozni a családommal. Szerelmem nagyon örül neki hogy velük vagyok mert tudja hogy ennek még meglesz a böjtje. Tegnap elmentünk közösen Boldi fejlesztésére és ez ma is így lesz ha nem szólnak hogy megjött a faanyagom.
Jó érzés látni hogy a kis kukacos még mindig mennyire ragaszkodik szerelmemhez. Az anya a mindene! Persze azért már rosszalkodik is. Kiborít mindent a konyhában és lehet takarítani utána. Kezére van verve de nem hatja meg a dolog.
Ma logóra megyünk Edinához.
Szép napot mindenkinek.

(#4483) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma végre tudok már menni dolgozni mert érkezik a faanyag. Nagyon vártam már erre a pillanatra mert sok idő elveszett a felsővezetés harcában.
Tegnap elmentem szerelmemékkel logóra ahol Boldi nem nagyon akart megszólalni. Ez most egy ilyen nap volt. Sári levert pár gigahisztit. Mióta úszni jár alvásidőben nem lehet bírni a fejével. 2x is meggondoljuk hogy legközelebb beíratjuk e újabb tanfolyamra.
Szép napot mindenkinek.

(#4484) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elmentem dolgozni és ott derült ki hogy a komplett fafödémet elfelejtették megrendelni. :Y Persze ezért az egész nap kuka volt és 2 hét mire odaér az anyag. Újratervezés után mára megpróbálják odarendezi az anyagot a másik tetőhöz amiben nincs extra méret.
Időben itthon voltam és közösen elmentünk a lányokért.
Szép napot mindenkinek.

(#4485) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap tudtam dolgozni egy fél napocskát. Inkább pár órát mert olyan későn jött meg a faanyagom. Sajnos most hirtelen csak a szelemeneket és a fagerendázatot kaptam meg és már most aggódhatok hogy mire elfogy itt lesz e a többi cucc. Mivel a tervező kitalálta hogy különböző hajlásszögek legyenek ezért az egyik oldalon fal külsőre kell kitennem a szelement a másik oldalon pedig fal belsőre. Szépséghibája annyi az egésznek hogy ezt nem tudták a kőművesek és rossz helyre rakták a tőcsavarokat. Ki is vagdaltam a felét ami helyett ma újakat kell befúrnom. Ez is csak hátráltat....
Édesemet idegileg teljesen kinyírja Sári és Boldi. Boldi eltanulta Sáritól hogy ha lever egy hisztit akkor előbb utóbb megkapja amit akar. Alkalmazza is bőszen ezt a taktikát amitől szerelmem haja kihullik!
Szép napot mindenkinek.

(#4486) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap felszórtuk a talpszelement és ma egyedül megyek kiszintezni. Amint végzek jövök is haza mert még így is egy laza hétfői napunk lesz a fagerendázat beszórásával. Nagyjából ki is fogyott az anyagunk ezzel.
Édesem kicsit nyugodtabb de nem az igazi. Pár hete nem kaptam pénzt és már azért kellene. Talán ez viseli meg a legjobban.
Szép napot mindenkinek.

(#4487) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy szép laza napon kiszinteztem a talpszelement. 9mm volt a legtöbb benne de azért szóvá kell tennem hogy húzzák már le simára a betont mert a sok kavics kilóg belőle és nem tudom a proknikat aláütni a gerendának. Délre végeztem és jöttem haza a családocskámhoz.
Ma vagyunk kiszámolhatatlanul sok hónaposak az én szerelmes gombócommal. Kutatások szerint a szerelem csak 2 évig tart. Valami génhiba lehet nálunk mert még mindig ugyanolyan tűzzel szeretem mint anno. Ránézek és azonnal megdobban a szívem és elmosolyodok. Első blikkre az ugrik be hogy Ő az én nagykacsám. :B :)
Ma mise után meglátogatom apámat és onnan sietek haza. Tegnap lusta voltam kiszerkeszteni hogy milyen hosszú legyen az alacsonyabb hajlásszögön a szarufa mert csak egy ponton találkozik a meredekebbel és azt kell kell találnom. Ahhoz viszont szerkesztenem kell papíron.
Szép napot mindenkinek.

(#4488) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a délelőtt úgy folyt le ahogy szokott. Tudtunk kettesben menni édesemmel vásárolni ami jó érzés volt. Délután közösen lementünk a gyerekekkel kicsit autózni és bringázni. Boldi meg van őrülve az akkus verdájáért. Igazi fiú.
Ma felszórjuk a fagerendázatot és várjuk hogy megérkezzen a tetőanyag. Ha nem jön meg akkor leáll a gépezet. El kell kezdenem autó után nézelődni mert táltosomból hirtelen kezd elmenni az erő. 300e+ km van benne de nagyon a szívemhez nőtt már. Valami kisebb dobozost kellene keresnem ami olcsó de még elgurul egy darabig. Fiat Doblokat nézegetek és Berlingókat. Mindenképpen kell rá oldalajtó hogy be tudjak rendesen pakolni. Esetleg még a Transit Connect is játszana. Alacsonynak is kell lennie mert különben nem tudom a létrákat szállítani a tetején.
Szép napot mindenkinek.

(#4489) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délig feldobáltuk a fagerendákat és vártuk az anyagot. Akkor derült ki hogy a vállalkozó aki rendezi a dolgot rosszul lett és kórházba került. Telefonálgattam hogy hogyan tudnék hozzájutni mielőbb a fához de nehezen mozdul a gépezet. Egy halvány ígéretem van hogy ma kiszállítják de ha nem jön össze akkor 2 napot veszítek megint mert holnap nem mozoghat a teherautó. Kész vagyok.
Ma megyek szerelmemékkel tópartra logóra. Ha bent lesz a cégnél a tetőfedő részleg vezetője akkor beugrok arra a tüzépre ahonnét a cserepet szoktam rendezni. Kicsit beszélgetni és pár prospektusért.
Sári totál kiidegeli az én Mónikámat. Amióta úszásra jár alvásidőben nem lehet vele bírni. Ma lenne az utolsó nap az usziban de olyan hisztit levágott hazafelé szerelmemnek hogy ma már nem engedjük el, és a tavaszi turnusra nem mehet.
Szép napot mindenkinek.

(#4490) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Megjött az anyagom ezért pár napig nem kell másra várnom hanem dolgozhatok rendesen. Megyek is ma mert pl. lesz segítségem. Szerintem holnap egyedül leszek de ezt még nem tudom előre.
Végül a reggeli indulásnál kiszúrta Sári hogy nincs nála az úszós cucca pedig még van egy nap úszása. Persze elment és este meg is lett a böjtje. Egy extragiga hisztivel ajándékozott meg minket amivel teljesen kiverte a biztosítékot szerelmemnél. Kiborult és lement az autóba. Utána mentem és kicsit lenyugtattam. Elképzelni nem tudjuk mi játszódik le a fejében ilyenkor mert önkívületi állapotba kerül. :(
Nem nagy történések vannak az életünkben (és nem is szeretnénk ha lennének) de majd eljöhet az idő amikor felnő és megadom ezt a helyet hogy olvasgasson kicsit magáról milyen is volt ő gyereknek és milyen károkat okozott lelkileg maga körül. :((
Az 100% hogy a tavaszi úszós turnuson Ő nem vehet részt mert az agya nem bírja a fáradtságot.
Szép napot mindenkinek.

(#4491) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk de azért sok borsót tör az orrom alá a különböző hajlásszög ami szerintem teljesen értelmetlen. Csak az idegeimet eszi meg. Nem egy nagy tető ezért gyorsan fogok végezni a szerkezettel. (remélem) Már állnak az egész pár szarufák és áll a négy élszaru is. Ma egyedül leszek és a csonkaszarufákat fogom körbe építgetni. Majd alakul.
Szerelmemet leamortizálják a gyerekek. Csak elnövik most már ezt a hisztit.
Szép napot mindenkinek.

(#4492) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Úgy látom minden napra jut valami ami megkeseríti az életemet. Tegnap végre úgy indultam dolgozni hogy szépen fogok haladni a munkával (ez be is jött) de az odaúton már éreztem hogy táltosommal nincs rendben valami. Alig tudtam a sávban tartani szegénykémet. Minden nyomvályú sokkal inkább megvezetett. Mivel tankolnom kellett ezért megnéztem a kúton mi van a kerékkel. Szépen lötyögött a tengelyen amit azonnal tudtam hogy a csapágy miatt van. Mivel nem lehet ráállítani ezért gondoltam csere. Elmentem dolgozni 60km-re és szóltam az én drágámnak vegyen csapágyat. Kapott is bele SKF-et ami majd bírja egy darabig. Előbb elindultam haza hogy még szerelni is tudjak és alig értem haza mert addigra totál ledarálta a belső csapágyat ezért mintha egy gigantikus 8-ads lenne a kerékben úgy haladtam gyök kettővel a 81-es úton minden kamionos nagy örömére. Hazaérve szétszedtem és akkor szembesültem azzal hogy a szétesett csapágy szétforgácsolta a fészket ahová be kell préselni a fékdobba. = a fékdob is kukázódott. Még az az óriási mákom hogy a külső csapágy tartott annyira hogy nem rágódott be teljesen mert akkor szerintem kinyírt volna ott mindent. Hátsó fékrendszertől akár a tengelyvégig mindent. :(
Gyorsan elugrottam az Unixba de raktáron nem volt nekik. Ma reggelre hoznak és mehetek érte.
Mai napom úgy indul hogy felkísérem Katicát a suliba és utána vágtázok a dobért. Majd onnan hazaérve összeszerelem és ha minden rendben van utána tudok útra kelni munkába. Jó ha 10-11 körül neki tudok majd állni dolgozni.
Szép napot mindenkinek.

(#4493) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel felkísértem Katit a suliba és elszaladtam az alkatrészért. Mivel csak párban adnak el fékalkatrészeket ezért meg kellett vennem 2 fékdobot szerény 26e ft.-ért. A beszerelés nagyjából 1 órát vett igénybe. Kicsit kopnia kell a dolgoknak mert van egy enyhe melegedés de nem érdekel. Ha be akarom szerelni a másik dobot is akkor kell vennem bele egy új csapágyat. Majd meglátom mi lesz. Fékhatásban nincs eltérés. Nem húz semerre táltosom. 10 előtt már ott is voltam a melóban. Ma befejezzük a szerkezetet és hétfőtől indul a lécezés.
Sári megjavult. Nincs hiszti. Úgy látszik kell neki a délutáni alvás mert az agya felmondja a szolgálatot.
Szép napot mindenkinek.

(#4494) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztem a szerkezetet és nekiálltam körbe felcsavarozni a fóliacseppentő tartódeszkáját. [kép] [kép] [kép] [kép] Az utolsó képen a deszka összevágásánál azt akartam megfotózni hogy a 4 fok eltérés a deszka csúcsán találkozik ami azonos távolságra van a faltól. Ezt számolgattam mert a tervező nem adta meg csak azt hogy azonos távolság meglegyen és a hajlásszögeket.
Ma mise után megyek apámhoz. Ha el nem felejtem viszek neki egy elektromos láncfűrészt hogy tudja aprítani amit levagdalt ágakat. Egy kézifűrésszel bohóckodott.
Édesemék pályaválasztási börzén voltak. Adri úgy néz ki cukrász lesz 5 éves szakgimnáziumban. Igazából barista szeretne lenni de valami közelítő szakma kellene hozzá és ezért ezt választotta. Hiába mondtam neki hogy legyen ács.... :DDD
Szép napot midennkinek.

(#4495) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elszaladt ez a vasárnap is. Szerencsére jó idő volt és délután még egy kicsit le tudtunk menni a gyerekekkel játszani. Én közben bepakoltam mára a kocsiba és üldögéltünk a padon szerelmemmel.
Ma állítólag az utolsó szép idős nap lesz amit egyedül fogok lenyomni. Jó hogy fóliáznom kell amit elég nehéz lesz majd készíteni.
Hopp! Most nézem hogy veterán vagyok, bármit is jelentsen ez. :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#4496) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elég vacakul voltam. Nem tudom hogy csak a hidegfront miatt e vagy azért mert egyedül voltam de pocsékul haladtam. Most nem esik az eső és ismét egyedül leszek. Ha nekiáll esni akkor megyek és kartonozok egy keveset.
Mondjuk valami torokfájással kapcsolatos dolog küzd bennem. Bolditól kaphattam el de semmi komoly.
Szép napot mindenkinek.

(#4497) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem tudom mi van velünk de ismét egy vacak szériába kerültünk bele. Tegnap hazafelé bedöglött táltosomon a generátor ezért ma reggel cserélnem kell meló előtt. Unixba érkezik fél 8-ra az alkatrész 37e.
Ezek pont olyankor jönnek amikor Kicsit többet költünk más egyéb dolgokra. Kevés olyan dolog van amit elvállalok munka és nem termelem meg a hideg vízre valót se belőle. Ilyen a gipszkartonozás amit csak azért csinálok hogy az esős napokon is valamicskét keressek. Ezen szerettem volna változtatni egy rendes táras csavarbehajtóval. le is rendeltem és ma megyek reggel érte amikor megszereltem az autót. Az árát le sem írom csak annyit hogy Hilti. És erre jön rá hazafelé a generátor off. :(
Édesem Sárit és Boldit is orvoshoz vitte. A kukacos kilábalt a torokgyulladásból Sári pedig belegyalogolt. Ma mamához mennek látogatóba. Végre hazakerül a kannám.
Szép napot mindenkinek.

(#4498) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel korán lementem kiszerelni a generátort táltosomból. Szerencsére hozzáférhető helyen van és könnyű kiszedni. Viszonylag hamar beszereltem a cseredarabot és mentem is dolgozni. Előtte felvettem a Hiltibe az új gépet. [kép] így szettben egész elviselhető ára volt neki de szokni kell. Van egy apróbb hibája ami miatt le kell adnom majd hogy nézzék meg. Lassan haladunk a kartonozással. Ma még felszórjuk nagyját és remélem holnap már mehetek vissza lécezni. majd alakul.
Szerelmemék mamánál voltak látogatóba. Végre visszakerült a kannám és az olajam.Gyerekek jól érezték magukat pedig elég régen látták a maát. ma Adrit viszi el az apja hosszú hétvégére ezért vasárnap mehetek érte.
Szép napot mindenkinek.

(#4499) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagy részét megcsináltuk a kartonozásnak de azért maradt mára is egy kevéske. Ha befejeztük lehet átmegyünk fóliázni és lécezni. Mondjuk akkor vissza kellene pakolnom mindent az autóba amit kiszedtem a kartonozás miatt. Majd alakul.
Szerelmemet kiidegelik a lányok teljesen. Adri már az apukájánál van és vasárnap a mise után megyek érte.
Szép napot mindenkinek.

(#4500) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnapi jó dolog: befejeztük a kartonozást.
Rossz: hazafelé táltosom bedöglött. Valami az üzemanyagrendszerrel lesz mert indítózás előtt nincs meg a feltöltőhang. Elvontatták az egyik közelben lakó sráchoz és oda fogok ma menni szerelni. Viszek magammal tartalék AC. pumpát és reléket is . Olvastam a crash kapcsolóról ami kioldódhatott mert egy elég masszív ugratás után ment el minden. Remélem sikerül beindítani mert mostanában elég sokat költöttem rá és amúgy is családtag amit nem dobunk csak úgy ki.
Ha mégsem tudnám beindítani akkor bizony keresnem kell másik autót. Mivel mostanában sokat költöttünk ezért csak egy nagyon munkásautót tudok venni. Maradok a fordnál de azért már megfontolok egy sima furgon kivitelt ami csak 2 személyes viszont van nagy raktér. De mindenképpen maradnék a benzines vonalon. Ez mondjuk csak a B terv.
Majd alakul.
Mostanában egész jól megszaladtak a negatív dolgok. Túléljük de nem értjük a miértjét. Hiszek a sorsszerűségben és volt hogy visszautasítottam javítási munkákat. Talán ez lehet a háttérben? :F
Tehát ma autószerelés!
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.