Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5851) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész délelőtt festettem. Elkészült az előszoba-fürdő-wc. Délután elvittem a zsetont a felvonókészítőnek és még finomítottuk a szerkezetet. Már nagyon várom hogy meglegyen a szerkezet. Csörlőnél van egy két opció de egyik se olcsó. A drágább több célú de 40+ kiló. Hogy a fenébe viszem fel a tetőre? Még át kell gondolnom mi legyen.
Ma délelőtt a járgányommal fogok foglalkozni. Kitakarítom és átnézem kicsit. Folyadékszintek stb. Délután lehet bebuszozok a családdal Fehérvárra vagy elmegyek csörlőt venni.
Szép napot mindenkinek.

(#5852) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok mert nem aludtunk jól. Szerelmem lebetegedett. Gyakorlatilag hetek óta küzd ezzel az orrdugulás és már arcüreg fájdalommal. Egy hete volt a háziorvosnál aki meg sem nézte. Keddre kapott maszek dokihoz időpontot mert nálunk nincs fül orr gégészet és fehérváron vizsgálnák meg majd 1x.
Én azért nem aludtam jól mert tegnap a nagy Szemivizsgálaton kiderítettem hogy az első kerék csapágyas ami miatt rázhatott a kormány. Megemeltem és a kerék kotyogott. Gondoltam mi bajom lehet ha kicserélem a csapágyat? Felkészültem ebből a videóból mire is számíthatok és nekiálltam. [link]
Mindenki felejtse azonnal el hogy ez így történik! Nálam minden csavarral vért izzadtam! Volt egy csavar aminek leszakadt a feje és a lengéscsillapítónál a csonkot szét kellett vernem mire lejött a csillapítóról. Utána jöttek az igazi gondok mert a videón csak rákoccint és a csapágybelsőből kiesik az agy. Nálam ez úgy jött ki hogy vitte magával a csapágy belső gyűrűjét is az összeg golyóval! az agy tengelyéről még csak le tudtam vágni a gyűrűt de a csonkállványba maradt a külső gyűrűje a csapágynak. Persze nincs mivel hozzáférni ezért ma reggel megyek és vágok egy akkora vaskarikát ami pont beleillik és kiütöm azzal. [kép]
[kép] Kénytelen volt így éjszakázni a paripám mert nem jutottam tovább. Csapágy már megvan. Febit vettem jó drágán (mint kiderült) de 1x élünk
Szép napot mindenkinek.

(#5853) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Épp azzal szenvedek mennyire tetű lassú az internetem. Komolyan mondom amióta az állam felvásárolta a Vodát napról napra szarabb a szolgáltatás. :(
Tegnap reggel kivittem a telephelyre Szemi állványcsonkját és nagy mákom volt mert az asztalosüzemben volt a srácoknak egy akkora óriási csőkulcs ami pont megakadt a csapágy külső peremébe (belső) és ki tudtam vele ütni. Nem kellett szórakoznom vaskarika vágással. [kép] A gyűrű állapotából arra következtetek hogy még talán a gyárban tették bele. Ha ez így van akkor kibírt 358e km.-t.
[kép] Új préselése
[kép] Amikor már a középrész is benne van beszerelésre készen.
Nem mondom hogy nem szívtam amikor összefelé szereltem mert volt néhány csavar ami megkeserítette az életemet. Még a telephelyen az asztalos srác meghegesztette azt a csavart amit szétszedésnél sikerült eltörnöm. Úgy érzem jól sikerült a művelet, de rávilágított arra is hogy most a másik oldala következik mert érezhető hogy onnan is jönnek zajok és bizonytalanság. Mielőtt nekiállok a pesti munkának meg kell oldanom azt is. Majd alakul.
Ma mise és lehet elmegyek egy csörlőt megnézni.
Szép napot mindenkinek.

(#5854) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem sok minden történt velünk. Apámnál visszatértünk a fürdetéshez mert annyira erőtlen már az öreg hogy veszélyes lenne egyedül a fürdés. Délután dögunalmas futam és már este is lett. Katiék összefutottak régi osztálytársával aki 3 éve élnek Hollandiában.
Ma visszatérek a tetőfelújításhoz és OSB.-t fogok rakni plusz szegni ha marad rá idő. Ablakot is kell beépíteni ami nem is tudom megérkezett e már. Valahogy igyekeznem kell mert jövő hét második felében már a pesti tetőt kell nyomnom.
Szép napot mindenkinek.

(#5855) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy tetőablakot beépítettünk és OSB.-t raktunk az első oldalra. Sajnos nem végzett még a harmadával sem annak amit vállalt a tulajdonos. Visszafalazás és egy kis vakolás. Nem tudom mi lesz így mert ami maradt azt délutánonként nem tudja majd megcsinálni. :F
Ma felrakom a csatornát és nekiállok zsindelyezni. Nem tudok tovább várni mert tovább kell mennem.
Reggel apámtól felveszem a zsindelyező felszerelést és addig kell ütni amíg nem tér vissza az a borzalmas meleg.
Szép napot mindenkinek.

(#5856) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt a bádogozást csináltam délután pedig zsindelyeztünk. Ma befejezzük az utcafrontot és délután már újra az OSB.-t fogjuk rakni a belső oldalon. Meglátjuk hogy fogunk haladni de remélem nagy részét be tudjuk teríteni a hátsó oldalnak is.
Még az is lehet hogy egy idő után rá kell térni a hátsó oldali tetőablak berakásának.
Szép napot mindenkinek.

(#5857) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok. Tegnap délelőtt befejeztük az utcafront zsindelyezését és a belső oldalon raktuk az egész tábla OSB.-t. Ma befejezzük ahol tudjuk az OSB.-t és beépítjük a tetőablakot. Ez a terv amiből nem tudom hogy mit tudunk megvalósítani.
Megjött a csörlőm. Egy yatot vettem mert ennek volt nagyjából normális áron egy elfogadható sebessége. Az már biztos hogy nem ez lesz a végleges csörlő a felvonón hanem venni fogok egy gyorsabbat. Ma ki is viszem a lakatosnak és talán ad egy kis infót hogy áll. Jövő hét vége felé kellene már hogy kész legyen mert használnám.
Szép napot mindenkinek.

(#5858) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok. Tegnap java részben egyedül dolgoztam hogy a tulajdonos tudja csinálgatni a kőműves munkákat amivel nagyon el van maradva. Addig segített amíg két egész táblát felraktunk és az ablak beépítésénél pár alkatrészt oda adott. Sajnos nem értünk el addig ebből kifolyólag amíg terveztem de nem sok maradt el belőle. Ma még 2db. vágott OSB.-t be kell építeni és rakhatjuk a vápába az alátétlemezt és indíthatjuk a zsindelyezést. Ma korán el kell mennie s lehet én is abbahagyom akkor a munkát mert úgy néz ki hogy közel jár a felvonóm a készhez. Meg kell néznem ha valamit még alakítani kell rajta akkor azt módosítják, de nagyjából elkészült a szerkezet. Nagyon kíváncsi vagyok már hogy milyen lett. Mivel hétvégén zárva az üzem ,ha ma nem is de legkésőbb hétfőre kész lesz a srác vele. :))
Szép napot mindenkinek.

(#5859) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elég nehezen haladtam. A tulajdonos 2.-kor elment és én is csak 3.-ig bírtam. Megint hőség volt ami nagyon amortizál. A heti fáradtság is szépen összegyűlt ezért jól fog esni a két nap pihi. Hazafelé odaugrottam megnézni a felvonómat. A sínpálya már kész és hétfőre kész lesz minden. Volt pár extra kérésem hogy olyan legyen a kocsi amivel pl. OSB.-t is tudjak felvinni a tetőre. Két dolog biztos. Nagyon profin hegeszt a srác és hogy nem fogja elfújni a szél a rendszert mert beleépítette az anyagot. Nagyon tetszik és jövő hét utáni héten már használni is fogom. Hétfőn elhozom és még le kell festenem mert nyers fém. Már most tudom hogy kell hozzá még 2x2 méter és 2x1 méter toldás+ a forduló.
Ma pihi. Ki kellene cserélnem a bal hátsó helyzetjelző izzót Szemin mert nem világít és ha olyan lenne az idő ki is takarítanám de egyelőre esik az eső.
Szerelmem megvette az iskolatáskákat mindhárom gyerkőcnek. Boldi be is pakolta a legszükségesebb dolgokat. Ezek a tv. távirányító, a telefonja és az a tál amiből a chipset eszi. ;] :DDD [kép]
Nem tudom hol fog megállni a beiskolázás idén de biztos nem lesz olcsó. Nem tudunk mit tenni. Amit meg kell venni azt meg kell venni.
Szép napot mindenkinek.

(#5860) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi érdekes nem történt. Délelőtt amikor nem esett az eső lementem és kicseréltem Szemi bal hátsó lámpájában az izzót. Ehhez el kellett mennem venni mert nem volt itthon 2 szálas ami a féklámpa is egyben. Ha már ott voltam megvettem az első fékrendszer felújításához mindent ami csak kell. Új féktárcsák és betétek. Ezekből Textart vettem és féknyereg vezető csavart is vettem és hozzá netről rendeltem az állványcsonk menetjavító készletet is. Mielőtt Pestre elkezdek járni fel akarom újítani teljesen hogy rendben legyen . A benne lévő tárcsák már nagyobb sebességnél hullámosan fognak. Nem fogom eldobni mert fel fogom szabályoztatni és elteszem tartalékba .
Délután mekiztünk a családdal. Ma reggel a szokásos program lesz. Ismét szakad az eső. Sajnos szomorúan látom ezt mert nem fog haladni a tulajdonos a kőműves munkával. :(
Szép napot mindenkinek.

(#5861) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi nem történt velünk. Szokásos vasárnap reggeli menetrend apámmal és misével. Az öreg most egész jó színben volt magához képest.
Itthon a csodálatos időben a tévét néztem .
Ma befejezem a zsindelyezést a meredek oldalon és ha marad időm rá akkor bezárom a felső részt bárhogyan áll a kőműves munka. Volt rá pár hete hogy elvégezze és ha meg tudta oldani akkor meg tudta, ha nem akkor nem. Holnap le kell szegnem és a csatornát felrakni, ami után már nem lehet felvinni az OSB. lapokat.
Elvileg este mehetek a felvonóért. Már nagyon várom!
Szép napot mindenkinek.

(#5862) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a meredek oldal zsindelyezését és lezártuk a tetejét. Volt egy kis bádogozás is ami szükséges. Még átjöttünk a laposabb oldalra és a tetején véglegesítettük a fóliát a brutális szélviharban. Az öröm járta át a szívemet. Mára maradt az OSB. befejezése, a tető elszegése és a bádogozás. Remélem mindennel végzünk amit leírtam és holnapra már csak a zsindelyezés marad.
Munka után kivettem egy futót és visszamentem a felvonómért ami elkészült végre valahára. [kép] A kocsi.
[kép]
[kép] Az első 3 méteres elemen. Ebből van még egy és egy 2 méteres darab. + van még egy konzol amit bármely elem tetejére rá tudok húzni ami a csörlőt tartja. Amint lesz rá időm lefestem mert jövő hét hétfőn már viszem is a pesti munkához. Nagyon szuper lett és olcsón jutottam hozzá. A lakatos srác mondta is hogy elmérte a munkadíjat ami előre vetíti hogy a toldások sokkal többe fognak kerülni.
Szép napot mindenkinek.

(#5863) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre valahára befejeztük az összes OSB. lapozást és leszegtük a tetőt. Még felvertem a csatornát és a nagy cseppentő lemezt mára már csak az oromszegély bádog maradt és indulhat a zsindelyezés. Ha minden jól megy holnap végzek addig amíg most el tudok jutni. Utána itt hagyom hogy azt a rengeteg kőműves munkát el tudja végezni a tulaj ami hátra van neki és ha végzett szól és befejezem.
Ma elviszem a felvonót és azzal fogjuk felhordani a zsindelyt minimum az állványra de lehet a tetőre is. Majd meglátjuk hová tudjuk felállítani mert elég szűkös a hely az udvarban.
Szép napot mindenkinek.

(#5864) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt egyedül dolgoztam és nagy segítségemre volt hogy a felvonó felhozta az anyagot a tetőig. Még mára maradt egy 10-12m2 zsindelyezés és az állvány egy darabját áthelyezni úgy hogy ezek után kőműves munkát tudjon róla a tulajdonos végezni de ma ma félig meddig levonulok.
Délelőtt voltak a napelemesek és teleszórták az egész utcafrontot így a tetőből szinte semmi nem látszik. Déltől már termelte is az áramot.
Szép napot mindenkinek.

(#5865) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztem ideiglenesen ezt a tetőt. Fent hagynom kellett 1 méter helyet hogy a kőműves munkát el tudja végezni a tulajdonos és arra majd visszatérünk. mondjuk előbb fogok jönni mert a nagyobb tetőn is át kell verni a zsindelyt. [kép]
[kép]
[kép]
MA a felvonómat fogom lefesteni hogy ne rozsdásodjon be és valszeg délután még be kell mennem felrakni két lefolyót ahol a magas tetőt készítettem mert el akarják bontani az állványt.
Szép napot mindenkinek.

(#5866) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a reggeli órákban lefestettem alapozóval a felvonómat amit ma átfestek végleges színnel. Jobb híján fekete lesz mert nem jutott más szín eszembe. HA maradt volna még szürke alapozóm akkor nyilván az lenne. :DDD Utána hazarohantam és elmentünk a gyerekekkel Tatára a malomparkba . Egy kis interaktív kikapcsolódás a gyerkőcöknek. Délután elmentem kicsit még dolgozni. Fel szerettem volna építeni a lefolyórendszert annál a tetőnél amit csináltam de a vállalkozónak nem volt elég több mint egy hónap arra hogy megvegyen minden elemet ami szükséges hozzá, ezért annyira tudtam csak megoldani hogy az állványt el tudják bontani és majd valamikor létráról megoldom a többit. :(
Ma reggel elmegyünk szokásos bevásárló körútra szerelmemmel és még délelőtt festeni fogok. Délután tortázunk mert Katica 8.-án volt 11 éves. Hogy rohan az idő...
Szép napot mindenkinek.

(#5867) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap korai vásárlásra mentünk szerelmemmel. Mikor hazaértünk még az egész banda durmolt. Délelőtt lefestettem a felvonót amit sikerült is két féle feketére lefújnom . Vettem két palack festéket az ósenbe és vettem hozzá itthon két palackkal a festékboltban. Hát persze hogy nem egyezik a két szín. Na mindegy. Munkaeszköz és nem rozsdásodik ami most elég.
Délután tortáztunk Katinak a 11. szülinapját ünnepelve. Az ajándékot már rég megkapta. Monopolyt kért rá és már jó régen megvette neki szerelmem. Mi lazán ünnepeljük a szülinapokat és nem ragaszkodunk a konkrét naphoz.
Délután még bevittem az én Mónikámat cipőt venni mert nyomta a lábát ami van neki. Ittunk egy kávét is a Freibe ha már bent voltunk.
Ma reggel szokásos vasárnapi menetrend és sietek haza mert most már tényleg autót kell takarítanom. Estefelé kiveszek egy futót és megpakolom állvánnyal+a felvonóval. Hétfőre kelleni fog minden hogy felérjük a csúcsot.
Szép napot mindenkinek.

(#5868) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem történt semmi extra. A szokásos vasárnapi menetrend volt. Kora délután kitakarítottam Szemit mert már ráfért és este elmentem futóért amit telepakoltam állvánnyal és a felvonóval. Ma reggel csak felakasztjuk és már indulhatunk is Pestre dolgozni. Nagy félelmeim vannak ezzel a munkával kapcsolatban mert ez az a vállalkozó aki nem éppen időben szeret fizetni és ezen nem nagyon akarok idegeskedni. Az biztos hogy a héten ott leszünk és majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok.
Ma szerelmem a lányokkal megy megnézni a moziban a Barbie filmet. Visznek magukkal még plusz 3 lányt Kati osztálytársai közül így lesznek hatan anyával. Mindenkinek bekészítve a rózsaszín ruci és mindenki be van zsongva. Eszem megáll.... :Y
Boldi Adrival lesz a barátnőinél addig.
Szép napot mindenkinek.

(#5869) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap totál szívás volt úgy felépíteni a felvonót és az állványt hogy közben a védőtetőre vigyáznunk kellett. Ráadásul az állvánnyal nem is végeztünk teljesen mert teleszaladt a kukim ezzel az egésszel. Értem én hogy a régi lapostető szigetelés itt ott áteresztett, de legalább addig maradhatott volna amíg elkészül a tető és a végleges fóliázása. Csak a mi életünket keserítették meg ezzel a húzással. Annyira kevés a hely hogy a felvonót a szarufa kupac tetejére kellett felállítani és fel kellett szednünk az összes fogópár anyagot +az az összes ellenlécet is. Öröm a köbön.
Ma befejezzük az állványozást és végre nekiállhatunk a tetőépítésnek. Szerencse hogy pár hete kivéstem már a kármikat ezért ezzel most nem kell már bajlódni. Felcsavarozzuk a helyére a szelemeneket és mehet is a szarufák szabása.
Lányok jól érezték magukat a moziban és Boldi is jól érezte magát Adrival a barátnőinél.
Szép napot mindenkinek.

(#5870) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk a tetőépítéssel. Igaz nem érkezett meg még a szelemen anyag de felállítottunk 6 pár szarufát amit csak úgy összefogattunk léccel hogy ne dőljön fel. Ha minden igaz ma érkezik még faanyag amiben benne lesz de nem tudjuk mikor jön. Addig szabunk és állítunk. Péntekre szeretném ha teljesen elkészülnénk az ablakok nélkül a szerkezetépítéssel. Mert haza akarom hozni a felvonót és az állványt. Mondjuk a liftet csak Fehérvárig mert a zsindelyezéshez kelleni fog.
Szép napot mindenkinek.

(#5871) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ismét tetű lassú a netem. Érthetetlen...
Tegnap felállítottuk a maradék szarufákat és meghozták a szelemen anyagot is. Ilyen hulladék anyaggal utoljára akkor dolgoztunk amikor "Szergej" intézte valahonnan a balkánról. Őrület hogy a 15x15-ös anyag 13,8-14,1-15cm és összesen 6 db. fáról van szó. És ráadásul még csavarodott is! :( Nyilván ez az idegeimet megtépázza rendesen mert 10x több munkám van vele hogy valami normális végeredményt kihozzak belőle. Ma befejezzük a fogópározást És talán belekezdünk a kakasülőzésbe is. Mivel őrült nagy a fogópár hossza ezért valszeg függesztőművet is kell készítenem a le és kihajlás ellen. Persze a fedélszékterven nyomokban sem szerepel ilyen. Sőt még derékszelemen sem volt csak egy üres fedélszék. Ki ez az idióta aki ilyen szarufahossz mellett üres fedélszéket tervez? :F Lassan visszatérünk oda amikor tanuló voltam és a tervező kijött a mesteremhez megbeszélni a dolgokat és az lett a vége hogy : mester úr készítse el úgy hogy jó legyen, és majd jövök lerajzolom és beadom a módosítást.
Ma titkos kalandparkozásra megy szerelmem a gyerekekkel Tatára. Magukkal viszik még Katica nagyon szegény barátnőjét aki volt a Barbie filmen is hogy azért legyen némi nyári élménye neki is. Egyik gyerkőc sem tudja mi vár rá csak beülnek és mennek. Ezek igazából nem kerülnek annyiba hogy fájjon és a gyerekek nagyon boldogok lesznek tőle. Ezért élünk és ez a dolgunk. Majd ha unokák lesznek akkor őket kell majd elkényeztetni. ;] :DDD
Szép napot mindnekinek.

(#5872) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap úgy is lett ahogy számítottam rá. Totál leszívatott minket a csavarodott derékszelemen. Egyszerűen nem akart bemenni a rovásba és a méretet is alig lehetett tartani. Idegeimet legyalázta rendesen. Túljutottunk és elbontottuk az állványt középről. Este elmentem egy futóért amin ma hazahozunk mindent amit oda vittünk hogy fel tudjuk állítani a magas tetőt. [kép]
[kép]
[kép]
Szerelmem és a gyerekek jól érezték magukat a kalandparkban. Készített pár képet.
[kép]
[kép]
[kép]
MA elérünk egy olyan szintet a munkában hogy nagyjából szerkezetkésznek mondható. Hétvégén pihi, de lehet szombaton elmegyünk valahová. Lehet apámhoz elvisszük a gyerekeket mert régen látta őket az öreg.
Szép napot mindenkinek.

(#5873) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap hosszú szak volt mert fel kellett minden faanyagot lifteznünk majd utána lebontani a felvonót , kipakolni a zsindelyezésnél és az állványt a telephelyen. Jól el is fáradtam. Kolléga készített pár képet az ájfonnal. Nagyjából most megálltunk a szerkezetépítéssel amíg a vállalkozó nem nyúl bele a zsebébe addig zsindelyezni fogunk.
[kép]
[kép]
[kép]
Sajnos ott felejtettem a táskámat benne a bélyegzőmmel ezért ma oda kell ugornom érte. Addig a kis család vásárolni fog pár apróságot ami lemaradt a sulikezdéshez. Apámhoz is megyünk látogatóba.
Szép napot mindenkinek.

(#5874) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elmentünk a Budaörsi ósenbe megvásárolni a maradék tanszert. Azért oda mentünk mert a munkahelyen felejtettem a táskámat és amíg a család vásárolt addig én elugrottam érte. Hazafele bementünk mekibe és onnan vittünk kaját apámnak. Gyerekek örültek és apám is hogy látta az unokákat.
Ma még reggel elmegyek apám előtt felmérni mennyi zsindely kellhet még a tető áthéjjalásához ahol voltam hogy intézni tudjam. Onnan apámhoz és misére megyek. Délután Csillagot ki kell takarítani mert nagyon koszos.
Szép napot mindenkinek.

(#5875) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap még kora reggel elmentem felmérni a zsindelyt amit rendelnem kell még a munkához de közben úgy alakultak a dolgaim hogy mégis Pestre kell mennünk befejezni a tetőépítést mert a vállalkozó megtalálta a pénztárcáját.
Apám után mise és onnan haza. Délután a nagy melegben kitakarítottuk Csillagot. Már ráfért mert elég rég volt kiporszívózva. Majd le is mossuk valamikor hogy szombatra csinos legyen. Megyünk Pestre cirkuszba mert minden évben a kitűnő bizihez jár ingyen jegy amit először fogunk felhasználni.
Ma fóliázunk és lécezünk. Nyilván mire befedjük a tetőt már nem fog esni egy szem eső sem.
Ma ismét moziba mennek szerelmem a gyerekekkel. Legyen némi nyári élmény ha már hamarosan itt van újra az isi.
Szép napot mindenkinek.

(#5876) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befóliáztuk az egész tetőt a forróságban. Ma rálövöldözzük a lécet és ha jut rá idő akkor nekiállunk a függesztőmű elkészítésének. Nem vagyok benne biztos hogy elérünk addig mert a fiatal kolléga munkamorálja elég gyenge. Ha az én korosztályom leteszi a lantot ők tutira nem fogják építeni az országot. Még ma van és ő elpályázik nyaralni. Amihez kellett ember azt elvégeztük és a maradékot majd egyedül.
Tegnap mégsem mentek moziba szerelmemék mert jött a csomagom. Ismét egy autószerelési szerszámot vettem. :DDD Már lassan gyülekeznek a specko szerszámok. ;]
MA fodrászhoz viszi őket és Sárit fogászatra.
Tegnap felhívott a felvonós és egy olyan árból toldaná meg ami elég erősre sikerült. A kanyart még bele sem számolta. Most várok egy kanyarral megterhelt árat is. :F
Szép napot mindenkinek.

(#5877) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap már elég rendesen befűtöttek nekünk odafentről. A segítségem már reggel óta nyafogott hogy meleg van. Inkább legyünk árnyékban és dőljön a lé. Nem értem ezeket a mai fiatalokat. Fellövöldöztük az összes lécet amit tudtunk és felraktuk a függesztőket de csavarozni már nem volt idő. Ma már egyedül leszek mert megy nyaralni a srác. Még van 3 álló ablak a tetőben amit meg kell csinálnom és az alján egy kis deszkázás. Ezeket a héten letudom és egyelőre elköszönök innen. Majd ha mindenki végzett visszatérek cserepezni.
Sári és Boldi tegnap fodrásznál járt. Elkészültek az isis frizurák. Délután fogorvos. Sári egyik fogát tömték és október végén még egyet. Katinak fogszabályzót kell majd hordania, plusz egy tömés. (nyilván csak privátba tudunk menni) Már látom lesz helye a megkeresett pénznek.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5878) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egyedül is megcsináltam azt amit ketten kellett volna és munkaidőben is max fél órát húztam rá. Nyilván jobban elfáradtam de kevesebbet idegeskedtem. Felépítettem egy ablakot és az alsó részt ledeszkáztam hátul. 2-től pedig kifurkáltam mindent és átcsavaroztam. Annyit mondok a melegre hogy a Hilti akkus fúrógépem (SF6H) még soha nem tiltott le azért mert túlmelegedik és itt 1x megállította a hővédelem. Csak ennyire volt hőség. Mára az utcafronti 2 ablak maradt és némi deszkázás. Még a két szélén kell levágni és rendbe rakni a lécezést és ez a mostani ütem elkészült és lelépek. Jövő héten kollégámnak segítek pár napot és talán belefér 2 tetőablak+ kéményseprő járda beépítés. Meglátjuk hogy alakulnak a dolgaim.
Tegnap könyvosztás volt Boldi sulijában. Kérdezték várja e már a sulit de nem válaszolt. Neki jó itthon és nem várja...
Szép napot mindenkinek.

(#5879) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Szokásosnak mondható hét végi fáradtság menetrend szerint megérkezett. Ezt a két napot meg kellett nyomnom hogy ma egy viszonylag laza befejező napot tudjak csinálni. Tulajdonképpen az visz el sok energiát hogy reggel fel, majd este le kell hurcolnom a szerszámzatot. Tegnap hiába végeztem fél 4.-kor az utcafronti 2 ablakkal ha még a belső védőtetőt vissza kellett valahogy építenem és lehordani a cuccaimat. Ez önmagában elvitt egy órát. Gyakorlatilag a semmire ment el.
Ma a tetejét be kell zárnom bár nem terveztem mert nincs meg a kémény, de valszeg mostanában nem is lesz meg. Így nem hagyhatom ott hogy egy óriási lyuk tátong a tetőn és már keddtől ismét esőt mond. Még a két szélét véglegesítem és alul deszkázok picit. Ezzel az ütem végére értem. Összepakolok és majd csak cserepezni jövök vissza.
Hazafelé beugrok haverhoz felrakni két könyökfát és vége a hétnek. Hétfőtől elmegyek másik havernak segíteni könnyűszerkezetes falat építeni pár napot és utána visszatérek a zsindelyezést befejezni.
Tegnap strandoltak szerelmem és a gyerekek. Imádják a vizet mind. Kiskacsa az összes...
[kép]
Szép napot mindenkinek.

(#5880) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztem minden olyan munkálatot amit most el lehetett végezni. Most a bádogosé és a kőművesé a főszerep. Majd nagyon sokára kell visszajönnöm mert iszonyat sok bádogos lemezelés lesz. Pár csodás kép.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Ma cirkuszba megyünk Pestre. Jól elfelejtettük a jegyfoglalásnál hogy sok minden le lesz zárva az atlétikai vb. miatt ezért lehet P+R be megyünk és metrózunk. Meglátjuk.
SZép napot mindenkinek.

(#5881) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnapi nap elment a cirkuszra. 8-kor indultunk és leraktuk Csillagot a p+r parkolóban ahonnét mentünk a 4-es metróval majd a hármassal és végül az egyessel. Boldi teljesen kivolt a gyönyörtől. Az előadás elment egynek. Nem voltam elájulva mekkora nagy szám, de legalább már voltak itt is. 4 körül értünk haza és mindenki kidőlt. [kép]
[kép] Két kis dinnyém.
Ma szokásos vasárnapi menetrend és ki sem fogok mozdulni a lakásból miközben dübörög a klíma.
Szép napot mindenkinek.

(#5882) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi lejegyzésre érdemes nem történt velünk. Misén piszok meleg volt a templomban és pont abban a sávban ahol ülök, nagyjából felétől besüt a nap az ablakon.
Ma egy volt kollégámnak segítek könnyűszerkezetes falat építeni. Azt mondta 4 napig betart de szerintem nem komolyan gondolta. Ha végeznénk szerdán akkor lehet a hét második felében autót fogok szerelni a telephelyen. Meglátjuk... Ha nem most akkor zsindelyezés után fogok szerelni.
Család ma pótolja a nemrég elmaradt mozit és nagyjából letelt a nyár.
Szép napot mindenkinek.

(#5883) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap belekezdtünk a kb. 30 méter könnyűszerkezetes fal építésébe. Mondjuk még sehol nem tartunk de felpöröghetnek az események . Szokatlan másnak segíteni de már régóta ígérgetem hogy elmegyek segíteni. Még az is lehet hogy egész héten betart ez a mutatvány.
Úgy néz ki folytatódik a felvonó projekt. Készítenek még hozzá egy egy és egy két méteres tagot, egy fordulót és egy új kocsit ami be tudja venni a kanyart.
Gyerekek jól érezték magukat a moziban. Mindenki ismeri és szereti az alapsorozatot ami a Jim jam-en fut.
Szép napot mindenkinek.

(#5884) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap hiába esett egész délelőtt tudtunk dolgozni mert tető alatt vagyunk. Már csak 3 közbe kell felépíteni a favázát a falnak és utána nekiállhatunk felcsavarozni az OSB.-t. Szerintem holnap végzünk a szigeteléssel együtt de majd alakul.
Ma Boldi "gólyatáborba" megy 9-től 12.-ig hogy kicsit megismerkedjenek a gyerekek a tanítónénikkel. Remélem jól fogja magát érezni ott.
Szép napot mindenkinek.

(#5885) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a váz elkészítését és nekiálltunk felcsavarozni az OSB.-t. MA befejezzük és ha jut rá idő akkor még nekiállunk a szigetelésnek. Holnap én már nem megyek mert kezdődik a suli és kétfelé kell menni . Boldit viszi szerelmem én pedig a lányokkal megyek.
Tegnap jól érezte magát a kis kukacosunk az isiben. Kicsit megismerkedtek az osztálytársaival és a tanító nénivel. Volt egy kisfiú aki végig sírt. Gondolom majd ő lesz a barátja mert jobban be van tojva mint ő. :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#5886) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük körbe az OSB. felrakását ezzel a segítség is befejeződött. Ma kezdődik a suli és úgy egyeztünk meg szerelmemmel hogy együtt visszük Boldit az első napjára mert nem akar izgulni még azon is hogy az autóval hol tud majd megállni. Nyilván én fogok vezetni és majd valahová letesszük Csillagot.
Adri tegnap vizsgázott vezetésből és elhasalt. Volt egy sárgára váltó lámpa és addig hezitált mi legyen hogy a végén egy zebrára rálógó satufékes megállás mellett döntött ami azonnali bukta. Nagyjából egy hónap múlva újra neki futhat.
Szép napot mindenkinek.

(#5887) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap megkezdődött újra az iskola a lányoknak, Boldinak pedig először csengettek be. Hogy repül az idő... Most született és izgulhattunk mi lesz a műtéten és már tessék. Első nap után nem nagyon van kedve többet menni de muszáj. Ebben a pici falusi suliban összesen a 8 osztályban van 122 tanuló ami nagyon jó. Lányoknál az első 2 osztályokban vannak kb. ennyien. Boldiék 16-an vannak az elsőben.
A tegnapi napunk ki is töltötte ez. Még bankba be kellett mennünk mert a "dzsorzs" nem működött és újra kellett élesíteni.
Ma hajnali vásárlásra megyünk az ósenbe szerelmemmel. Kicsit kettesben leszünk és nagyjából mire a gyerekek felébrednek hazaérünk.
Szép napot mindenkinek.

(#5888) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap hajnalban elmentünk vásárolni az ósenbe szerelmemmel és hazafelé megálltunk reggelizni a mekibe. Tele tankoltuk Szemit és jöttünk is haza. Jegyzetelem mióta megvettük a fogyasztást oly módon hogy mindig a betöltőnyílás szájáig töltöm az anyagot és ha tudom nem nagyon hagyom fél tank alá fogyni. Míg tavaly megvolt az 5L alatti átlag, idén már sajnos nem tudom ott tartani a sok futózás és a téli állófűtés miatt. :( [link]
Nap további részében semmi nem történt. Tévét néztem és aludtam.
Ma szokásos vasárnapi menetrend után el kell mennem megnézni egy kocsibeállót amit ha meg tudunk egyezni hamarosan meg kell csinálnom. Arrafelé van ahol a dobozolás félbemaradt a kőművesek miatt és meg tudom nézni hogy állnak ,hátha már lehet menni folytatni.
Délután futamot nézek.
Szép napot mindenkinek.

(#5889) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szokásos vasárnapi menetrend után még elmentem egy elég nagy kocsibeállót megnézni. Most mielőtt idejöttem kértem árajánlatot fára és polikarbonátra is. Jobb letudni minél előbb hogy tudjanak a tulajdonosok számolni. Régi ismeretség útján kerültem oda ahol már többször is dolgoztam.
Ma visszatérünk zsindelyezni. Srác aki volt Pesten segíteni jön még pár napot mert át kell pakolni az egész állványt a ház belső oldalára és a tulajdonosnak megkezdődött a tanítás.
Szép napot mindenkinek.

(#5890) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap felraktuk a lefolyót előre és az állvány egy tagját az egyik feléről átépítettük a másikra hogy zsindelyezni tudjunk. Az utcafront ezen része elkészült és ma lebontjuk teljesen az állványt. Belül felépítjük és a belső oldalon folytatjuk a felújítást. Jó móka... Nagyjából egy nap miatt állványozgatunk ide oda.
Boldinak az első teljes napja volt és egész jól bírta. Gyakorlatilag egy héten az 5 napból csak 2x van végig mert teljes felmentése van tesiből amit utolsó órára tettek direkt .Ezeken a napokon elhozza szerelmem haza ebéd után.
Szép napot mindenkinek.

(#5891) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elvégeztünk az utcán és lebontottuk az állványt. Behordtuk mindet belülre és a hátsó oldalon [kép] felépítettük.( és persze az elengedhetetlen telefonozás :F ) Nyilván ha már van akkor a felvonót is oda döntöttük. :D Már az ablakok aljáig átütöttük újra a zsindelyt és nincs más hátra mint az hogy ma teljesen be kell lőni ezt az egész oldalt. A héten lehet hogy nem leszünk többet itt mert holnap viszem a GOKI.-ba Boldit kontrollra az én Mónikámmal és pénteken lehet B.örsre megyünk ablakokat beépíteni. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#5892) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész időben befejeztük az egész oldal átütését. Lehet hogy a héten már nem is megyünk oda dolgozni.
Ma GOKI.-ba megyünk kontrollra és utána ott Pesten elmegyünk pár autószerelési kellékért amit venni akarok hogy tudjam szerelni az autómat. Délután szülői értekezlet lesz Boldiéknál amire nagyon kíváncsi leszek mert itthon semmit nem mesél a kis kukacos hogy mi történik bent.
Szép napot mindenkinek.

(#5893) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sajnos nem jó híreket kaptunk a GOKI.-ban . Emelkedik a nyomás amivel már kezdeni kell valamit. 4,2.-ről 4,-9-re emelkedett ami kifejezetten rossz érték. 3 felett minden rossz mert a jó érték 1.-ig van. Fél éven belül katéter és megpróbálják megkeresni és kitágítani az eret ami miatt ez a nyomás van. Így is nagyobb a jobb kamrája és még ez is. Eddig volt 3 katéter és 2 CT. de soha nem jutottak semmire, ezért ha most bármi pozitív előrelépés lenne az az isteni gondviselésnek lesz köszönhető. :U Igazából nem tudni mi lesz a következő lépés ha nem találják meg a szűkületet. Feltárják a tüdejét? :F
Utána elmentünk egy helyre ahol összevásároltam magamnak mindenféle autószereléshez szükséges szerszámot. Műhelyprés, rugó összehúzó, komplett menetmetsző/fúró készlet, törött csavar kiszedő, műanyag kárpitleszedő készletet, és speciális kulcsnyílású krovákat/biteket. Majd valamikor a közeljövőben amíg jó idő van csinálok pár autószerelős napot és rendbe teszem az elejét Szeminek.
Délután voltunk még Boldi első szülői értekezletén. A 16 gyerekből 3.-an vagyunk más helyről de kedvesen fogadtak minket a helyi szülők. Tanító nénik is aranyosak és azt mondták nem lesz gond a kis kukiborsónkkal. Még nem nagyon hajlandó beszélni de csinálja amit kell. Idő kell neki hogy megszólaljon. A DiGeorge miatt ő ilyen.
Ma elmegyünk B.örse 2 tetőablakot beépíteni és 2 tetőjárdát+ egy durovent strangszellözőt.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5894) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész korán végeztünk az ablakok beépítésével és a tetőjárda és durovent elem beépítésével. Ma mentem volna állványt átépíteni előre de a tulajdonos még a csatornát festi újra ezért marad a hétfő.
Ma elmegyünk apámhoz családostól és holnap a mamához. Ez a hétvége egy nagyszülős hétvége lesz.
Tegnap Boldiért ment az én Mónikám és a délutános tanítónéni elkapta hogy a mi kis kukacosunk zavarja az órát és rosszalkodik. Kezdődnek a problémák. Nem tudjuk mennyire súlyos a helyzet mert a csütörtöki szülőin még semmi gond nem volt. Nyilván az SNI. miatt ő nem olyan mint a többi gyerkőc és remélem megtalálják a hangot vele a tanító nénik. :U
Szép napot mindenkinek.

(#5895) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt unatkoztam és Mónikám felhívta a figyelmemet arra hogy vett anyagot a konyhaszékek áthúzására . Megcsináltam a gyerekekkel. Nagy örömmel csavaroztak és tisztogatták miközben én az ülőkét újrahúztam. Délután elmentünk apámat meglátogatni. Soha nem tudni mikor látják utoljára a nagyapjukat mert elég rozoga állapotban van az öreg.
Ma én reggel bemegyek Csillaggal és mise után felnyalábolom a családot akik busszal jönnek be. Utána irány a mama.
Szép napot mindenkinek.

(#5896) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap én szokásos vasárnapi menetrendemmel kezdtem majd a családot felvettem és mentünk a mamához. Egész nap elvoltunk ott. Gyerekek jól érezték magukat, és mi is elvoltunk.
Ma folytatjuk a zsindelyezést. Piszok meleget ígérnek és déli oldalon leszünk ami nem könnyíti meg a dolgunkat. Holnap be kell ütni ezt a felét hogy szerdán esély legyen a befejezésre. Állvány bontással és építéssel kell kezdenünk a napot ami elég sok időt el fog vinni.
Szép napot mindenkinek.

(#5897) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap állványt bontottunk majd építettünk. Az ablakokig fel tudtunk zsindelyezni és ma mindenképpen be kell fejeznünk ezt az oldalt mert a kapaszkodó kampókat ki kell vennünk este. Olyan gyorsan összeérik a zsindely ebben a melegben hogy holnap már esélytelen lenne kibányászni őket roncsolás nélkül. [kép]
Holnap befejezzük ezt a nagyobb átzsindelyezést és utána pénteken megyek dolgozni. Srác is szerdáig van csak segíteni és megy vissza a munkahelyére.
Szép napot mindenkinek.

(#5898) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap húzós napunk volt hogy az egész utcafrontot be tudjuk verni amiben nem nagy segítségünkre volt az iszonyú hőség. Hosszú nadrágban kellett mennem mert szó szerint ráégett a térdem a zsindelyre mikor nekitámaszkodtam. Persze a hőérzetem emiatt sokkal rosszabb volt mintha rövidben lennék.
Mára már csak egy 10-15m2 maradt és összepakolni mindent . Felvonót elbontom és két hosszú tagját hazahozom Szemi tetején. Még majd valamikor vinnem kell állványt vagy a belsőből egy bázist kiépíteni az utcára hogy a tulajdonos le tudja festeni az oromdeszkát. Mivel minden halál magasan van ezért mindenhová építeni kell ha bármit is csinálni szeretne.
Szép napot mindenkinek.

(#5899) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap időben végeztünk a munkával. Sajnos elfelejtettem fotózni ezért most nincs kép. Éjszaka volt egy nagy felhőszakadás nálunk és ha oda is odaért akkor le is lett próbálva a munkánk.
Elbontottuk és 2db. 3 méteres szárát el is hoztuk tetőn a felvonónak. Ma bakancsot kell vennem mert kezd szétmálni a talpa a mostaninak és olyat szeretnék amiben van talpbetét ami szétosztja a terhelést amit mondjuk egy lécen állva a jelenlegi nem tesz meg.
Szép napot mindenkinek.

(#5900) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel felkísértem a suliba Katit és Sárit. Hazajöttem és elmentünk Fehérvárra munkavédelmi bakancsot venni a lábamra. Sokat felpróbáltam de egy [link] ilyenben éreztem legjobban magamat. Sajnálattal látom hogy ennyiért is hozzá lehet jutni. Én több mint 30-at adtam érte. Meglátjuk hogy fog muzsikálni. A jelenlegi Cofra bakancsomnak 2 óriási hátránya van 1: a talpa már szétmálott, 2 .mivel puha a talpa minden léc éle amin azért elég sűrűen állok szétvágja a talpamat. [link]
Ma megyek beépíteni egy tetőkibúvót és 28db. hófogót. Pár törött cserepet is kicserélek és segítek kiépíteni egy gázkéményt hogy utána is vízzáró maradjon a tetőm.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.