Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5551) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap előbb voltam bent apámnál az ellátmányt leadni és onnan mentem misére. Sajnos tömegnyomor volt és ez nekem nem tetszik. Ezen a héten máshol fogok misézni hátha ott jobb lesz a környezet. Hazaérve azonnal mentünk is ki a bornapkra. Még a dodzsemben nyomultunk amikor elkezdett esni az eső és egyre jobban ráeredt ezért már csak 1 dologra ülhettek fel a gyerekek és jöttünk is el. Visszafelé kapott mindenki vásárfiát és letudtuk az idei őrületet. 25e.-ből megúsztuk.
Mától egyedül dolgozok mert nem találtam embert. Beletörődés/elfogadás van bennem. Majd alakul a helyzet. Ezt a munkát tutira befejezem és talán még ma beszélek a következő munkánál a tulajjal hogy meg tudjuk e valahogy oldani. Meglátjuk...
Szép napot mindenkinek.

(#5552) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap az egyik élt sikerült bevágnom és lekúpoznom. Miután végeztem elbontottam az állványt. Ma ugyanez következik a másik élen ami mellett már ott van a cserép. Elég rendesen elfáradtam így egyedül melózva de az élet nem áll meg.
Tegnap felhívtam a következő melót és mondtam mi a helyzet. Keríteni kell valakit mellém mert különben nem tudom elvállalni a munkát emberhiány miatt. A tulajdonos azt mondta megoldja a dolgot. Ha más nem ő fog otthon maradni nekem segíteni. Ezt is megéltük hogy már nem akarnak mást keresni hanem megoldják a problémát ami kialakult.
Szép napot mindenkinek.

(#5553) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap teljesítettem egy újabb él bevágását és lekúpozását. Még elbontottam az állványt és most már csak az utolsó oldal maradt meg. Ma reggel kicsit állványozok és utána szedem lefelé a régi cserepet. Mivel nem tudom egyedül hogy fogok haladni ezért ma nincs cél meddig kell eljutnom. Péntekre lesz egy segítségem és akkorra kellene eljutnom annyira hogy legalább egy nagyobb darabon cserepezni tudjunk. Egyelőre nem sok esélyt látok rá de bármi megtörténhet.
Szép napot mindnekinek.

(#5554) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap állványoztam-bontottam-építettem. Ahhoz képest hogy egyedül voltam egész jól haladtam. Ma lécezek és az ablakot körbevágom.
Tegnap délután volt a lányok sulijában az ovisoknak egy kis kedvcsináló hogy oda jelentkezzenek a 4 suliból. Boldi is ott volt bár még nem tudjuk mi lesz vele. Alacsony létszámú osztályt javasoltak de itt nálunk nincs olyan. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#5555) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla lettem már így péntekre. Sikerült leléceznem ezt az oldalt is és ma az egész cserepeket fogom felrakni. Ha szerencsém van átjön a szomszéd srác segíteni kicsit, ha nincs akkor egyedül fogok szívni vele. Jövő hét szerda magasságában fogok végezni vele ha minden jól megy
Szép napot mindenkinek.

(#5556) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végül egyedül cserepeztem. Nem volt jelentősége mert 11.-ig befejeztem így is mindenféle egyenes vágással együtt. Még délután ment egy kis wakaflexezés és eljöttem haza. Megpróbáltam úgy előkészülni hogy ha minden jól megy kedden befejezzem.
Tegnap reggel el kellett hozni Sárit az isiből mert hányt. Ma délutánra valami apróbb programot terveztünk a jó időben de ez lehet keresztül húzta a számításunkat.
Szép napot mindenkinek.

(#5557) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Délelőtt kicsit vacakoltam Szemivel. Üléshuzatot tettem vissza és megnéztem mekkora olajszűrőleszedő csészét kell vennem ha magam akarom a későbbiekben cserélni az olajat. Észrevettem hogy valahol picit szivárog a szervó olaj. Feltöltöttem max.-ra a tartályt még valamikor pár hónapja és most a minimum alatt van. Ha marad a jó idő akkor a héten úgyis tartok egy szerelős napot. Kicserélem a nyúzott hosszbordás szíjat mert alacsony fordulaton sír.
Délután elmentünk a gyerekekkel a nagyobbik játszóra hogy kicsit bicózzanak. Jó volt hogy lekapcsol az agyam a munkáról. Még két nap és végzek itt.
Ma reggel 7.-kor kezdődik a futam és még itthon megnézek pár kört a versenyből. Utána megyek apámhoz és misére.
Szép napot mindenkinek.

(#5558) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a abban a templomban voltam misén ahová sokáig jártam covid előtt. Semmi nem változott a pár év alatt! Ugyanott nyikorog a fa deszkázat és ugyanabban az U szegben akadt el a cipőm mint rég. Egyből fel is törtek az emlékek. Sajnos ezen kívül semmi pozitívum nem volt. Ezen a héten visszatérek az előző templomomhoz és később jövök haza. Ez van.
Ma az összes cserépvágást megcsinálom és hazahozom a békát. Holnap lekúpozok és végeztem. Úgy terveztük hogy jövő héten is itthon leszek még picit regenerálódni de hétvégén lebontják a következő tetőt amit csinálni fogok ezért hétfőtől tetőépítés a tulajdonossal. 2 hét szabit vett ki hogy nekem tudjon segíteni.
Sári és Kati is lebetegedett úgyhogy ők a héten maradnak. Lehet Boldi se megy oviba, ezt majd szerelmem eldönti.
Szép napot mindenkinek.

(#5559) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok! Tegnap kicsit jobban megnyomtam hogy mára ne sok minden maradjon a munkából. Gyakorlatilag a kúpok felcsavarozásán kívül mindent elvégeztem. Mára csak egy pár órás munkát hagytam és az állványbontást. Összepakolok magam után és holnap elhurcolom a cuccaimat.
Este elvittem magánkardiológiára szerelmemet mert néha furcsa szívdobogása van. Szerencsére nem kell még vele foglalkozni csak ha rosszul lesz. Onnantól bétablokkolót kell majd szednie.
Boldi is lebetegedett. Voltak dokinál a lányokkal és semmit nem kaptak rá. Hétfőn visszamenet és utána suli. Sárinak a fele osztálya ott volt a gyerekorvosnál. Legalább tudjuk hol van a gócpont.
Szép napot mindnekinek.

(#5560) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végeztem ezzel a tetőfelújítással. [kép]
[kép]
Ma 8.-ra megyek a futóért és elköltöztetem haza az állványomat.
Még tegnap hazafelé megvettem a hosszbordás szíjat és valamikor még amikor jó idő lesz kicserélem.
Szép napot mindenkinek.

(#5561) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elköltöztettem az állványom haza a telephelyre. Jól el is fáradtam a felpakolás-lepakolástól. Így egyben még soha nem volt összerakva: [kép]
[kép]
Azon gondolkoztam hogy még 1x ennyit kellene bespájzolnom de eszméletlen sok helyet foglal el. Ezeket ennél magasabbra nem rakhatom mert veszélyes, új területeket pedig nem nagyon foglalhatok. :U
Ma elvileg autót szerelek. Hosszbordásszíj csere és a motorvédő alsó burkolatot leszedem és eltakarítom. Egy helyen meg kell forrasztani amihez vettem egy ilyen forrasztót. [link]
Szép napot mindenkinek.

(#5562) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt autót szereltem és szét szívtam magamat. Levettem a régi szíjat és az újat egy darabig nem tudtam feltenni mert rossz felé tekertem a görgők körül. Nehezen jöttem rá hogy mi a bibi mert majdnem jó volt a hossza úgy is. [kép] Végül így kellett. Még akartam ezt azt javítgatni rajta de elment teljesen a kedvem, és amiatt is hogy akna nélkül teljesen hozzáférhetetlenek a dolgok. Keresnem kell valahol egy aknás garázst ahol nyugodtan tudok szerelgetni.
Délután elmentünk kettesben szerelmemmel neki egy átmeneti kabátot venni és kávézni.
Ma délelőtt nekiállok a régóta halogatott cserépfeltöltésnek a Bramac rendszermesteri pontgyűjtőbe. Teljesen megváltozott a rendszer. Egységesítették az egészet és most egész europában minden rendszermester ezt használja. Ha jut idő rá még lemosom Szemit.
Szép napot mindenkinek.

(#5563) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt feltöltöttem a munkáimat ami nem is volt túl bonyolult. Délután elmentem az én Mónikámmal kettesben kávézni a Cafe Frei.-be. Onnan hazafelé lemostuk Csillagot mert már nagyon dzsuvás volt.
Ma délelőtt elmegyek egy két dolgot beszerzek és dél körül megyünk apámhoz látogatóba. Rég unokázott és le kell nyírnom a füvet nála. A shlecsapot a budiban is meg kell néznem mert ereszt. Ahhoz veszek alkatrészt délelőtt.
Szép napot mindenkinek.

(#5564) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt beszereztem egy két dolgot amire szükségem volt. Apámnak egy csapközepet és magamnak egy átalakítót az olajszűrő leszedő csészéhez. Le is kaptam és megnéztem. Még reggel nézegettem az EGR szeleptisztításról videókat és oda is belestem. Nálam nincs koromlerakódás csak olajos belülről. Hamarosan lecserélem majd az olajat olyanra ami belevaló és akkor lehet megoldódik ez a hiba.
Délután apámnál voltunk a gyerekekkel. Szerelés és fűnyírás volt.
Ma reggel mise előtt lemosom Szemit és megtankolom. Hazafelé felpakolok 4 pallót és 4 bakot ami a szerkezetállításhoz fog kelleni és elviszem azonnal a házhoz.
Szép napot mindenkinek.

(#5565) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap az egész délelőttöm elment a misére és a bakok odahurcolásával. Délután pihentem és semmi nem történt.
Ma kezdek itt helyben egy közepesen nagy tetőt. Ezzel elleszek egy darabig. Első két hétben a tulajdonos segít nekem és remélem utána jönni fog az a srác akivel beszéltem telefonon még a múlt héten.
Ma szívkontrollra viszi szerelmem Boldit. Mivel a lányok még betegszabin vannak ezért sajnos ők is mennek. Már most tiszta ideg ettől az állapottól az én Mónikám.
SZép napot mindenkinek.

(#5566) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap jól elfáradtam. Egy rakás csavar rossz helyen volt ami helyett újat kellett leragasztani és azzal elment az idő. Merőlegesben az alapépületen 6-7cm volt de a toldáson besírtam. Ha két téglát leejtek is közelebb kerül egymáshoz mint azon a részen a párhuzamos és a merőleges. Ma szintezni fogunk és remélem eljutunk a székállításig. Sajnos van egy rész ahol fafödém van és az majd 1x le lesz bontva és emiatt gerendásra kell visszaépíteni ami bekever mindennek de már hozzá vagyok szokva.
Boldinál azt mondta a doktornő hogy minden rendben van, bár a nyomásérték emelkedett. Meglátjuk januárban a GOKI.-ban hogy ott milyen nyomásértéket mérnek a kamrában.
Szép napot mindenkinek.

(#5567) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt szinteztünk. Ilyet azért még én sem láttam hogy a ház vízszintjében van vagy 18cm. :Y :W A hátsó hosszú oldalon az egyik végén levágtunk a szelemen tetejéből 5cm.-t a másik végén pedig ráraktunk 11-et, majd elfordult a szelemen és tovább lejtett míg elérte a legmélyebb pontot ahol 13cm.-t kellett a szelemen tetejére tenni. Őrület! Miután rendbe raktuk a szintet nekiálltunk a székállásnak. Még megy a tanakodás a hajlásszögön de végül 42,4°lesz matek szerint.
Hiába vagyok helyben 6-ig dolgozok hogy mielőbb fólia alatt legyen a kecó. Szombaton is megyek mert lesz segítségem.
Szép napot mindenkinek.

(#5568) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi sokkhatás után már a mi kezünkben van az irányítás. Túlléptünk a szemét kőműves munkán és már csak arra kell figyelni hogy a tető jó legyen. Felraktuk a szelement egy részen és állítottunk rá szarufát is és taréjszelement. Pár segédszarufát is kellett betennünk ideiglenesen mert a belső oldalon csak él és vápaszarufa éri el a talpszelement ami miatt szükség volt erre. Majd kivagdaljuk ha eljön az ideje. Lehet ma oda is érünk az építésben. Két hosszú, toldott élszarufát és le tudtunk kötni.
Ma egy fafödémes részt fogunk készíteni és a derékszelement kiforgatjuk rá. Meglátjuk mit tudunk kihozni belőle mert ez is egy 100 éves részen készül.
Ma vagyunk szerelmemmel 199 hónaposak és még mindig elvisel. Klinikai eset lehet. ;]
Tegnap neki is sűrű délutánja volt. Lányoknak tenisz, Boldinak sulira felkészítő egy időben. Volt rohanás.
Szép napot mindenkinek.

(#5569) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Fárasztó napok ezek. Ilyenkor kerülnek fel a legnehezebb fák. Sajnos eddig az összes élt toldani kellett ezért az eléggé vitte az időt. Még mára maradt egy hosszú vápa és egy rövidke meg egy rövid él. Ha ezek bent vannak akkor a fő szerkezeti tartó elemek a helyükre kerültek és mehetnek a csonkaszarufák.
Szép napot mindenkinek.

(#5570) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egyre hullább vagyok de menetelünk tovább. Élek és vápák a helyükön és 18db. hosszú csonkaszarufát is be tudtunk építeni. Képet nem nagyon tudok készíteni mert sötétedésig nyomom a tulajdonossal hogy mielőbb fólia alá kerüljön a kecó. Mára némi esőt ígértek ami nagyon nem jó hír mert bent laknak. Remélem nem lesz belőle semmi.
Ma rövidebb napot tervezek mert teljesen elkészülök az erőmmel de majd alakul. Hétvégén kutyakiállításra megyünk a gyerekekkel. Kaptak ingyen jegyet ezért megnézzük.
Szép napot mindenkinek.

(#5571) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap 1-ig voltam kb. Még egy részt befejeztem a csonkaszarufákból és jöttem haza. Pihenni is kell néha napján. Sajnos délután volt egy nagyobb esőzés és remélem javát elnyelte a betonfödém mert ha nem akkor komoly beázás is lehetett. Azt mondta a gazda hogy nem látja értelmét takargatni mert úgysem lesz eső.
Készítettem pár csodás képet.
[kép] Ez a kép azért készült mert az fb.-n lévő ácsok csoportban benne vagyok és egy időben nagy divat volt ilyen szívkármi képeket feltenni. Én mondjuk nem teszem fel csak eszembe jutott és lefotóztam. :DDD
[kép]
[kép] Ezen a képen látható az a szerényebb 13cm. a talpszelemen tetején. :( :(( :(((
[kép]
MA reggel apámhoz megyek és onnan misére. Ebéd után kutyakiállításra megyünk mindannyian.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5572) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hamar leszaladt ez a hétvége is. Tegnap délelőttöm elment apámra és a misére, délután pedig elmentünk Komáromba kutyakiállításra. [kép] Mindeneim.
[kép] a nagy Ő.-vel. :D
Ma folytatjuk a szarufázást és szeretném nagyjából elkészíteni az összeset. Meglátjuk sikerül e. Mielőbb neki kell állnunk a fóliázásnak mert a héten be szeretném fedni hogy ne ázzon a kecó.
Szép napot mindenkinek.

(#5573) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap meglepően jól haladtunk amivel megágyaztunk annak a lehetőségnek hogy ma befejezzük a szerkezetépítést. Ami biztos hogy ma az összes szarufa fent lesz és ha minden jól megy akkor esetleg a fogópárokkal is tudunk foglalkozni. Mondjuk a beépítési magasság még kétséges mert a tetőablak hossza határozza meg a helyét.
Holnaptól (de lehet már ma délutántól) fóliázhatunk ami a bármikor kialakuló eső miatt nem hátrány.
Szép napot mindenkinek.

(#5574) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok már így a hét közepe előtt is, és még van pár erős napom. Tegnap befejeztük a szerkezetépítést. Maradt még pár apróság amit majd akkor fejezek be amikor esőnap lesz. Ma az udvar felőli részen készítem a ragalját hogy a vápapallót be lehessen tenni és utána kezdődhet a fóliázás.
Szép napot mindenkinek.

(#5575) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a tető szopósabb részén készítettem az ereszvonalat hogy a vápapallót fel lehessen rakni. Próbálunk úgy haladni hogy mielőbb nagy területet be tudjunk fedni fóliával. ehhez a pillanathoz most fogunk majd elérkezni mert az él melletti stafnik nagy részét is sikerült felcsavarozni. Ma még ezt befejezzük és leírtunk egy fát ami rálóg a tetőre, utána kezdődhet a bebugyolálás.
Szép napot mindenkinek.

(#5576) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre tudtunk fóliázni. Nagy részét becsomagoltuk a háznak és ma a maradékot fogjuk befejezni. Ha jut idő rá akkor még egy kis lécezés is belefér majd. Meglátjuk hogy alakulnak a dolgok.
Már elég hulla vagyok. Az utóbbi időben szinte nem is tudom kipihenni magamat. Már nagyon várom a vasárnapot hogy végre pihenhessek.
Szép napot mindenkinek.

(#5577) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Teljesen totálkáron vagyok. Ma később megyek mert állványozós nap van. Oda kell hurcolni és fel kell állítani hogy hétfőn lehessen róla rendesen dolgozni.
Sajnos egy pár m2 fóliázás mára maradt mert nem láttam a kukimig sem a végén. A csavarbehajtó világításánál vakeráltam de feladtam. Ma még ez egy bő órás meló lesz. Szerencsére megúszták a beázást. a sors így akarta.
Szép napot mindenkinek.

(#5578) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztem a minimális fóliázást és odafuvaroztuk az állványt. Elég is volt ez a mennyiségű meló és jöttem haza. Csináltam egy képet hol tartunk. [kép]
Ma reggel mise előtt elmegyünk szerelmemmel Várpalotára mert vettem egy régi mechanikus 5 tonnás emelőt. Ha nyomni kellene valamit szerkezetépítés közben...
Szép napot mindenkinek.

(#5579) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap korán indultunk mert elugrottunk Várpalotára egy orsós emelőért ami 5 tonnás. Valahogy rajongok ezekért a mechanikus cuccokért. Van hogy olyan helyzetbe kerülök szerkezetépítés közben hogy tolnom kellene az elhajlott fát a helyére de eddig kényelmes megoldásom nem nagyon volt rá. Többnyire inkább kivágtam az egyenest. Most már van rá cuccom.
Amíg én miséztem addig szerelmem bement apámhoz beszélgetni. Mivel ma állványozunk a tulajdonossal és szükség lehet rá, hoztam még 2 bakot és két pallót hogy biztosan elég legyen.
Tegnap este felhívott a volt emberem hogy visszajönne hozzám dolgozni mert nem fizet neki rendesen akihez átment és be sem jelenti. Mondtam hogy persze visszajöhet. Meglátjuk mi lesz belőle. :F
Szép napot mindenkinek.

(#5580) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap beállványoztuk a maradék ereszvonalat hogy körbe tudjam járni és elkészíteni rendesen. Szerdán remélem nagyot lépek előre ezen a vonalon.
Ma nem dolgozok hanem megyünk a gyerekekkel Győrbe az ugri parkba. Egy kicsit kikapcsolódunk és fárasztjuk a rosszaságokat.
Szép napot mindenkinek.

(#5581) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnapi nap is hamar lement. Elvittük a gyerekeket ugriparkba Győrbe és utána mekiztünk egyet. Nagyjából 50%.-al többre jön ki egy ilyen evészet mint 1 évvel ezelőtt. Egy 6 fős családnál ez igencsak borsós tétel.
Odafelé egy előzésnél Csillagnak odaléptem és 3500rpm körül letiltott. Már egy ideje villog hogy vigyem szervizbe az autót de most eljött az ideje és megnézetjük. Hazafelé nem volt gond, igaz nem toltam el eddig.
Ma már egyedül nyomom a munkát. Szerencsére az aljával foglalkozok ami nem emberigényes feladat. Ha szerencsém van körbe is érek az egy sor deszkával, cseppentőlemezzel, ellenlécezéssel és a két első sor léccel. Ha nincs akkor majd holnap.
Szép napot mindenkinek.

(#5582) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

"Szuper" éjszakánk volt 10-től 1-ig hullámokban hányt Boldi és hasmenése is volt. Mióta nincs mi ami kijöjjön belőle alszik. Szerelmem nem aludt egy hunyást sem mert ugrásra készen várta mikor jön valami. :(
Tegnap már egyedül dolgoztam. Az alsó részt csinálgattam körbe a tetőn. Bevagdaltam zsinórhoz a cseppentőlemez tartódeszkáját és körberaktam rá a lemezt. Két oldalon kipótoltam az ellenlécet is. ma még befejezem és fellövöm körbe az első két fix sor lécet. Utána indulhat a lécezés dögivel.
Szép napot mindenkinek.

(#5583) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap lécezgettem. Egy rövid ideig segített az én Mónikám de inkább maradjon a földön mert nagyon félt. Azért lefotóztam. [kép] A rózsaszín párduc akcióban. ;] :DDD
Mivel a bokáim és a térdeim totál kivannak ezért elcsaltam mára a kollégám fiát hogy segítsen fellövöldözni a maradékot. Tegnap sikerült egyedül a belső oldalakat beléceznem és már csak a nagy felületek vannak amihez jól fog jönni a segítség.
Szép napot mindenkinek.

(#5584) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Péntek éjszaka Mónikámra jött rá a Boldi féle hányhatnék én pedig hasmenéssel küzdöttem. Tegnap reggelre jártányi erőnk sem volt. Adri az apjánál volt és ő ott hányt éjszaka vagy 6x. Hozta is haza és dél körül már itthon lábadozott. Délután Katica is hányt már, szóval Sári az egyedüli akit eddig elkerült a betegség.
Pénteken befejeztük a lécezést. Nagy segítség volt hogy jött a kollégám fia és így 3 ra körbe értünk. Pár kép:
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Mivel jobban vagyok elmegyek apámhoz és misére, majd jövök haza pihenni.
Szép napot mindenkinek.

(#5585) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel már jobban voltam ezért tudtam teljesíteni a szokásos vasárnapi menetrendet. Igaz apámnál és a templomban is vettem fel maszkot hogy nehogy megfertőzzem a közel ülőket. Megtankoltam Szemit is. Ilyen magas értéket még nem hozott 6,24L.-re jött ki 100km.-en a fogyasztása. Meglátszik hogy kb. 3km.-re dolgozok itthonról. Ki sem mozdul a vízhőfok mérője . Délután bementünk sütizni a családdal.
Ma nem dolgozok mert Pestre kell mennünk az ügyvédhez. Még mindig szerelmem lakásörökségének ügyében. Már a kukim kivan ettől. :(
Szép napot mindenkinek.

(#5586) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a délelőttünk teljes egészében ráment az ügyvédre. Maga az aláírás gyorsan ment csak az oda vissza út volt lassú. Délután már nem volt kedvem elmenni arra a kis időre dolgozni. Ma már megyek és első körben szegni fogjuk az egyenes végét a tetőnek. Utána mehet a bádogozás. Remélem ma és holnap körbeérek hogy tudjuk indítani a cserépvágást. Jövő hét végére be kellene fejeznünk teljesen mert elígérkeztem egy kis tetőszerkezet állításra, annak ellenére hogy idén már nem akartam több munkát vállalni. Nem lehet mit tenni ha szeretem csinálni amihez értek. :U
Szép napot mindenkinek.

(#5587) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap először leszegtem a tető végét majd nekiálltam az ereszvonalnak. Szellőzőszalag,csatorna, és szellőzőléc. [kép] 20 méter egyenes.
Ahol állvány volt körbe is értem. Ma reggel átpakolom egy részét a bakoknak a belső részre és folytatom az ereszt. Ha szerencsém van akkor minden bádogozással végzek.
Sajnos nagyon elvitte az erőmet a betegség. Estére alig álltam a lábamon úgy elfáradtam. Remélem ma jobb lesz a helyzet.
Szép napot mindenkinek.

(#5588) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap magam is meglepődtem azon hogy végeztem a bádogozással. Sajnos a süllyesztett vápa lemezét nem jól hajtották meg. Máig nem értem mi olyan nehéz ezen. :F Kicsit alakítgatnom kellett rajta de így sem lett tökéletes. 2 méteres élhajlító nélkül esélyem sincs bármit tenni.
Ma az én szerelmes rózsaszín párducom fog segíteni az irányokat kicsapkodni és picit cserepezünk is. Nem sokat csak addig amíg tud maradni mert megy Boldiért az oviba. Nekem még be kell építenem oszlopokat és kakasülőket a szerkezetbe mielőtt megkezdjük a nagy terhelést. Nincs félnivalóm de szeretném ha egyenes maradna minden.
Jövő héten végezni akarok a cserepezéssel kompletten mert el kell mennem segíteni szerkezetet építeni. Majd utána visszatérek a ragalját kialakítani.
Szép napot mindenkinek.

(#5589) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap indításnak felcsavarozgattam a kúpléceket majd amikor odaért az én Mónikám a reggeli gyerekelrendezésből kicsapkodtuk a cserépsorokat. Amíg tudott lenni cakkosra cserepeztünk az él mellett de ebéd után már a szerkezet befejezésére koncentráltam. Kakasülőzés, pár oszlop kimaradt és voltak részek ahová extra alátámasztást kellett a szelemen alá tennem hogy a súly ne hajlítsa majd le. Be is vetettem az "új" emelőmet. [kép] ;] Bírom ezeket a mechanikus cuccokat amik egyidősek velem. Ettől nem kell félnem hogy esetleg reggelre visszaenged. Jól kitalálták hogy van egy emelőperem a talpánál is és azzal tudok mélyebbről feszíteni.
Elvileg ma 1-ig tud segíteni a tulajdonos. Ha ez így lesz akkor délelőtt folytatjuk a cakkozást és délután állok neki a cserépvágásnak. Jövő hét végén lesz a nagy cserepezés és addig minden vágással+ kúpozással végeznem kell.
Szép napot mindenkinek.

(#5590) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt cserepeztem egy kicsit és nekiálltam vágni. Egy komplett hosszú élt bevágtam és felrögzítettem a helyére és egy hosszú élt levágtam amit ma reggel fogok felrögzíteni. Mára is van egy kis cserepezésem és folytatom a vágást. Nem maradok egész nap mert kicsit pihennem is kellene a jövő hétre.
Szép napot mindenkinek.

(#5591) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap 1-ig voltam de elég volt a hétből. felrögzítettem amit pénteken levágtam és az utcai hosszú élt levágtam és felrögzítettem. Még 2 oldal volt amit ki kellett jelölni amit elvégeztünk hogy a hétfő reggeli párában ne kelljen ezen már vacakolni. Ha minden jól megy akkor hétfőn végzek az összes él melletti darabolással és kedd-szerdán letudjuk a vápákat. Csüt-péntek kúpozás és nagyjából a telibe cserepezés. Szombaton a tető lezárása. Ez a terv. Jövő hét utáni hétfőtől lehet elmegyek segíteni pár napot szerkezetet építeni, ha nem kellek akkor itt a ragalját bedobozolom. Ezek után PIHI!
Délután bementek a lányok vásárolni. Téli ruházat kellett mindenkinek mert kinőtték. Én kimaradok az ilyesmiből mert nem akarom a 2. üzletben felvágni az ereimet.
Szép napot mindenkinek.

(#5592) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a szokásos vasárnapi menet volt. Mondjuk most jött velem szerelmem is és amíg én miséztem ő bement apámhoz átbeszélni a családi dolgokat.
Ma folytatom az élek darabolását. Remélem végzek az összes pozitív sarokkal és ha szerencsém van akkor a vápának is neki tudok állni.
Ma nyílt nap lesz az isiben ezért anya bemegy 1-1 órára Sárihoz és Katicához. Már nagyon várják a lányok. Kíváncsi vagyok hogy fognak ügyeskedni.
Szép napot mindenkinek.

(#5593) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztem minden élvágást és a nyeregtetős szélén is odavágtam a bádog mellé a darab cserepeket. Annak ellenére hogy fél 10-ig segített a tulajdonos lejártam térdig a lábamat a tetőn. Mára már jön kollégám fia segíteni, bár most meg esőt mondanak. :( Be kellene fejeznünk a vágást hogy hétvégéig le tudjuk kúpozni a tetőt.
Tegnap szerelmem beült egy egy órára Sárihoz és Katihoz. Nagyon ügyesek voltak a lányok. Csütörtökön Boldival néznek meg egy órát a leendő osztályfőnöknél.
Szép napot mindenkinek.

(#5594) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap volt reggel egy 2 órás esőszünet de ennek ellenére be tudtuk vágni a hosszú vápát és a rövid felét. Ma bevágjuk a másik felét és nekiállunk kúpozni. Mára is ígértek esőt amiből remélem nem lesz semmi mert nem lenne baj ha haladnánk. :(
Jövő hétfőtől elígérkeztem tetőszerkezet építésre pár napra és úgy akarom itt hagyni a tetőt hogy az összes cserép a helyén van, kivéve az áram tetőtartóját mert ahelyett újat rak az e-on.
Boldi lebetegedett és Kati is úgy néz ki kiesik. Boldi már kapott antibiotikumot és ma Katicát fogja valszeg dokihoz vinni az én Mónikám.
Szép napot mindenkinek.

(#5595) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a vágást és nekiálltunk kúpozni. Délután már majdnem eső volt az a ködszitálás ami ránk szakadt és el is jöttünk 3 után. Mára nem ígérnek semmit ami nagyon jó hír mert be akarom fejezni a kúpozást és le akarom OSB.-vel fedni a tető csúcsfalát,+ 3 lefolyót feltenni mert az állványra ömlik az esővíz. [kép]
Tegnap délután elvittem Szemit egy autóvillamossági szerelőhöz amit itt a szomszéd ajánlott. Kiszereltettem félig meddig a riasztót mert random megszólalt a szirénája éjszaka vagy épp nappal is. Visított 10-15sec.-ig majd elhallgatott. Teljesen nem lehetett kiiktatni mert ez a gyári rendszer mindennel kapcsolatban van, de sziréna kiszerelve és a diagon a villogás letiltva. Szóval ha riaszt is nem látni és nem hallani semmit belőle. megbeszéltem vele hogy valamikor decemberben elviszem hozzá és az ajtóátvezetéseknél kicseréli a vezetékezést.
Szép napot mindenkinek.

(#5596) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük amit elterveztem. Lekúpoztunk mindent és délután lezártuk a csúcsfalat és a nap lezárásaként felraktunk 3 lefolyót. Mára ugyan esőt ígérnek de remélem pár oldalon azért ki tudjuk pótolni a cseréphiányt amíg el kezd esni. Holnapra nagy családi cserepezés van beütemezve. Van 4 leány gyermek és pár barátja is jönni fog segíteni. Remélem délnél tovább nem leszünk, és remélem hogy elég lesz a cserép.
Tegnap reggel lemerítettem Szemi aksiját az állófűtéssel. Igaz brutál fokozaton maradt a ventillátor. Ma nem is kapcsolom be de lehet hétvégén veszek bele új akkut hogy ne érjen ilyen meglepetés, ezt pedig feltöltöm és elteszem tartalékba.
Szép napot mindenkinek.

(#5597) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap majdnem pont addig nem esett az eső amíg beraktuk a belső oldalon az egész cserepeket. 11-kor kezdett el esni és akkor fejeztük be. A végén már áztunk de nem hagytuk ott. Ma a családi segítséggel már csak az utcafrontot és a hátsó nagy oldalt kell kipótolni. Remélem hogy dél körül kész is leszünk vele mert délután el akarok kettesben menni szerelmemmel kicsit vásárolgatni.
Szép napot mindenkinek.

(#5598) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma vagyunk 200 hónaposak az én Mónikámmal! Ó de imádom még mindig! Nyilván ő a szerelmünk tüzének őrzője és ezt nagyon köszönöm neki. Tegnap délután el is mentünk kettesben kicsit. Vásároltunk az ósenbe és utána beültünk egy sütire a Krémbe.
Délelőtt befejeztük a cserepezést. Kevesebben voltunk mint számítottam de így is 1-re befejeztük. Pár képet készítettem.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Így dolgozok. Akit érdekel megnézi, akit nem az úgysem olvassa. Még jövök vissza mert 2 tetőablak kerül be az utcafrontra és a ragalját bedobozolom.
Ma megyek misére és apámhoz, majd miután hazaértem beszerelem az új aksit Szemibe. Ugyan azóta nem merült le az akku de vettem egy Bosch.-t tegnap az ósenbe ezt pedig elrakom tartalékba ha bárkinek kell majd bikázásra.
Csillag kiírta hogy vigyük időszakos vizsgálatra szervizbe és most egy új szerelőhöz vittük mert a régivel nem voltunk megelégedve. Valami tiltás is volt mikor Győrbe mentünk az ugriparkba és azt is ki kell vizsgálni. A fékolajat is lecseréltetem mert Szemihez képest nem fog a fék ami elég meglepő a 4 tárcsától. Átnézik az egész autót töviről hegyire hogy minden rendben legyen vele és megbízható legyen.
Szép napot mindenkinek.

(#5599) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elment hamar ez a hétvége is. Reggel bementem mise előtt apámhoz ellátmányt leadni és beszélgetni kicsit. Valami baja van a kutyájának mert elég csendes volt. Még a végén kimúlik.
Misén rohadt hideg volt! Szerintem egyáltalán nem fűtenek ami a kinti 3 fok miatt nem éppen izzasztó.
Délután utolsó F1 futam és már este is lett. Ma megyek besegíteni egy tetőszerkezet készítésbe. Már most látom hogy szívás lesz az egész, de "ha kérnek, adj" mentén próbálok élni. A legnagyobb szarból kihúzom őket és majd lelécezik.
Kicseréltem Szemiben az akkut ami nem volt olyan egyszerű mert rá van építve valami biztosítéktábla szerű . [kép] Azért nem volt lehetetlen de meglepődtem hogy hogy odarögzítették. A kiszedett akuval beindítottam Röszit és mentem vele pár kört. Kényelemben minden autónkat lekörözi. Sajnos fel kell tennem eladásra mert csak viszi a pénzt. Vérzik a szívem érte.
Szép napot mindnekinek.

(#5600) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nekiálltam elsősorban a javításnak hogy ma már tudjak tetőszerkezetet építeni. Magasságban 7,5cm párhuzamban 5cm volt a talpszelemenben. És még egy szar régi tető is útban van amit kerülgetni kell mert nem lehet elbontani amíg az új tető le nincs fóliázva. Miért vállalok be ilyeneket? :F Van egy kiugró rész a régi tetőnél ahová ma felállítunk egy pár szarufát és valahogy bekötjük a nagytető részbe, de még nem tudom mire fogunk állni mert ott a régi tető. Persze az új rész gerincvonala magasan van mint állat. A 4 méteres falétra állvány tetejéről lehet csak elérni. nem is tudom miről oldjuk meg. Egy részt felállítottak mindenféle szakmaiságot nélkülözve amit le is fóliáztak biztos ami biztos hogy ne tudjam kijavítani. :( Megmondtam hogy ezen a héten tudok csak max segíteni mert vissza kell térnem oda ahonnét eljöttem a ragalját bedobozolni.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.