Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5101) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt festegettem utána délután itthon vigyáztam a gyerekekre amíg szerelmem elvitte Sárit az ovis ballagására. A covid miatt csak a közvetlen szülők vehettek részt a ballagáson de akkor ki vigyáz a többi lurkóra? Így maradtam az én Mónikám pedig elment prezentálni.
Este felhívott az emberem hogy kilép tőlem. Ennyi! Már egy ideje menni akart és most itt volt a remek alkalom. Sajnálom mert nehezen lehet szerezni jó segédet. A sors most így akarta. Az utóbbi időben nagyon ránk jár a rúd. Ma reggel leszakadt a konyhában a redőny. A délelőtti feladatom meg is lett ezzel. :( Mi jöhet még?! :F
Szép napot mindenkinek.

(#5102) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnap délelőtti redőnyszerelés egy katasztrófa volt. Úgy ahogy megjavítottuk szerelmemel de ez már sokáig nem fogja húzni.
Közben kiderült hogy az emberem aki át szeretne pályázni ahhoz a céghez akik a faházakat építik még nincs ott fixen csak besegít nekik. Beszéltem a főnökkel és ha át is veszi akkor is nekem fog segíteni ha ott vagyok tetőt készíteni. Na bumm.... Azt is mondta a főnök hogy én fontosabb vagyok neki mint ő. Ha nem akarom hogy odavegye akkor nem veszi oda. Igazából ha egy ember menni akar akkor nem szabad tartóztatni. Ezek szerint nem érezte magát jól nálam és ezért nem tartott ki ezekben a nehezebb időkben.
Délután bicóztunk a gyerekekkel.
Ma reggel bemegyek apámhoz mert maradt még az ágyból 2 szál deszka amiből cipős polcot készítek. Majd segítenek a gyerkőcök közben. Ha már bent leszek veszek még 1 liter körüli festéket az állványhoz mert nagyjából ennyi kell még hogy lefessek minden elemet.
Szép napot mindenkinek.

(#5103) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentem apámhoz a két maradék gyalult deszkáért és elkészítettem a cipős polcot amit ma azonnal bővítenem is kell mert kevés a hely 6 embernek. Sebaj! Ma újra koszolni fogok.
Elvitte az apja Adrit ezért holnap pesti járat lesz.
Úgy néz ki ha hamarabb nem is de szerdától talpgerendát fogok zsaluzni. Nem saját vállalás hanem besegítek a faházas cégnek. A főnökük szerint "nincs annyira a kezükben" . Én inkább azt mondanám hogy tök hülyék a zsaluzáshoz. De legalább a hangulat jó lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#5104) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi érdekes nem történt amit érdemes lenne lejegyezni. Még délelőtt kiszámoltam egy tetőnek a faanyagszükségletét és leadtam az árajánlatot. Nem nagy munka de dizájndobozolása van aminek a kiképzéséhez egy rakás faanyag kell. Nem tudom a mai árak mellett ez mennyire lesz életképes. Nyilván a tervező húz pár vonalat és elégedetten hátradől hogy egy nagyot alkotott, az építtető pedig nyúljon mélyen a zsebébe.
Még kibővítettem a cipős polcot is hogy elférjünk. Délutántól meccsnézés volt.
Ma délelőtt Adriért megyünk. A miserend változott ezért másik templomba kell mennem. Amióta Boldi megszületett a Szemináriumi templomba jártam egészen a covid kezdetéig mert onnantól kezdve azt bezárták. Azután a Szent Imrébe jártam és most levették a fél 8-as misét ezért át kell tennem a Prohászka templomba a miséimet. Még ez is közel van apámhoz. Azért az érdekes hogy a 4 belvárosi templomból egy sem ad reggeli misét vasárnap. :F Igazából nem is a helyhez inkább a paphoz ragaszkodnék. A legelső pap aki a Szemináriumiban volt az nagyon jól beszélt. Kis papírtekercsek is voltak 1-1 evangéliumi idézettel amit mise előtt el lehetett venni. Itthon megnéztük és egyfajta iránymutatás is volt, vagy épp párhuzam az életünkre. Sajnos évente váltanak és őt csak az első évben hallgathattam. Utána vacakok voltak. Az utóbbi időben egy fiatal srác volt aki néha csak hadovált valamit. Kíváncsian várom milyen lesz az új helyen .
Délután Adri 16. szülinapját ünnepeljük. Pont ma töltötte be ezt a kort. lesz torta is amit nem ő készít hanem rendeltük.
Szép napot mindenkinek.

(#5105) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy újabb helyen hallgattam a misét. Most ott van pont fél8-as igehirdetés. Egész más volt mint amikre eddig beültem. Azok ehhez képest meglehetősen puritánok voltak. Itt vetítés is volt. A szövegeket kivetítették hogy a hívők ha megakadnának fel tudják venni a fonalat. Addig amíg át nem szervezik a miserendet újra addig ide fogok járni.
Utána mentünk Pestre Adriért. A délelőttünk szépen ráment az útra. Itthon megünnepeltük a 16. szülinapját. A tortát rendeltük és nem ő készítette magának. [kép]
Ma a változatosság kedvéért festeni megyek. Ma végre befejezem az állvány festését ha az időjárás is úgy akarja. Most néztem hogy esett az eső és az bezavarhat.
Holnap úgy néz ki egy 5 lábon álló kis féltető építésében fogok segédkezni. Meglátjuk.
Szép napot mindenkinek.

(#5106) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt végre befejeztem a festést. Pont elegendő lett az anyag is rá aminek külön örültem. Mondjuk most ha unatkozok nem tudom hová fogok menni kicsit dolgozni.
Délután bicóztunk a gyerekekkel.
Ma korán indulok Akarattyára dolgozni. Valami lábakon álló féltetőbe fogok besegíteni mert a srác aki vállalta semmije sincs hozzá. Se tudása se szerszámai. Elvileg csak ma kellek mert ha minden igaz holnaptól zsaluzni kell mennem. Ez még nem 100%.
Szép napot mindenkinek.

(#5107) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap eléggé elfáradtam a munkában. Elszoktam tőle ezalatt az idő alatt amíg itthon voltam. Felállítottuk a szerkezetet de még visszamegyek pénteken segíteni neki zsindelyezni.
Ma és holnap marhamessze megyek talpgerendát zsaluzni. Elvileg segíteni, de olyan embereknek megyek akiknek fingja nincs erről az egészről. A vállalkozó azt mondta nincs a kezükben, én meg azt mondom ha nem mennék akkor valszeg 10x annyi idő alatt végeznének feltéve ha fent van a youtube-on hogy kell csinálni. Vidám munka lesz ez is. De legalább dolgozok.
Fél 6 előtt indulok is hogy ésszerű időben odaérjek.
Szép napot mindenkinek.

(#5108) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a hőségben egy extra cumi lábazati zsaluzást készítettünk. Gyakorlatilag csak körbe kellett zárni egy téglalapot amihez egy terasz is tartozott. Maga a forma nem volt kihívás csak a körülmények.
Nem is tudom hogy lesz majd körbetámogatva a zsalu mert se hely se olyan lehetőség amihez nagyon támasztani lehetne. Ma mindenképpen végezni kell mert holnapra elígérkeztem zsindelyezni.
Ma szerelmem a gyerekekkel és Adri barátnőjének a családjával strandra mennek. Már be vannak sózva a kicsik. Mind mint a kacsák olyanok.
Szép napot mindenkinek.

(#5109) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a zsaluzást a durva hőségben. Hazafelé a Master amivel mentünk beadta a kulcsot és egy darabig ott üldögéltünk mire jöttek értünk. Finom volt...
Ma zsindelyezni megyek oda ahol kedden voltam. Kell a munkám és kellenek a gépeim. :DDD ;]
Szerelmem tegnap fodrásznál volt. Jól megkopasztották de én így szeretem. Így is! Mindenhogy! Strandoltak a gyerekekkel és Adri barátnőjének a családjával.
Szép napot mindenkinek.

(#5110) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztem a segítséget. Leszegtük, bebádogoztuk és lezsindelyeztem a kis féltetőt. Addig a srác körberakta a palánkot. Némi trepnianyag is jutott haza amit majd hétfőn összecsavarozok. :D
Tegnap volt Boldi is szívkontrollon itt Nelli néninél. Most nem romlottak az értékek. Változatlanok az előző vizsgálat óta. Ez jó hír nekünk.
Mai naptól újabb pihizős napok következnek. Hétfőn összerakom a trepniket de utána egyelőre nincs addig feladat amíg neki nem tudok állni Velencén egy tetőnek.
szép napot mindenkinek.

(#5111) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem sok minden történt velünk. Talán csak annyi hogy délután jött a hír hogy mamáék vettek egy medencét amit fel is állítottak, szóval kedden megyünk pancsolni a gyerekekkel. :DDD
Ma egyedül megyek apámhoz mert Adri tortázik és 10-re jönnek érte. Még ki kell tapasztalnom hol tudok normálisan megállni az "új" templomnál.
Szép napot mindenkinek.

(#5112) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel mise után apámnál voltam beszélgetni kicsit. Hazafelé beugrottam mert most fizették ki a múlt havi egyik munkánkat.
Úgy volt hogy elmegyünk ebéd után a Tési szélmalmokhoz de elkezdett esni az eső ezért az mára csúszott.
Ma reggel legyártom azt a pár trepnit amire anyagot hoztam és utána mehetünk is kirándulni.
Szép napot mindenkinek.

(#5113) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel kicsit dolgoztam. Újabb 6 trepnit sikerült gyártanom. Már 7 hídra való járófelületem van. Ez Majdnem 17fm. Alakulgat....
Utána elmentünk Tésre a szélmalmokhoz de nem volt nyitva ezért hazafelé megálltunk egy szélerőműnél. [kép] Onnan elmentünk sütizni.
Ma újra megpróbáljuk a mamához menet. Meglátjuk.
Szép napot mindenkinek.

(#5114) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ezt a Tési szélmalom dolgot el kell engednünk. Most szabadság miatt volt zárva. :(
Mamánál az egész csapat lefáradt. Vettek egy szuper medencét ahol jól kipancsolták magukat a gyerekek. Sári bement és ki se akart jönni egész nap. Mi is bementünk kicsit hűteni magunkat. Mindenki szépen lepirult a fürdőzésben.
Ma reggel megyünk be szerelmemmel vásárolni Fehérvárra. Még délelőtt elviszem Adrit a 2. pfizer oltását felvenni és nagyjából több tervünk nincs is.
szép napot mindenkinek.

(#5115) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentünk kettesben vásárolni az én Mónikámmal. Ósenben voltunk Fehérváron. Hazafelé kávéztunk a mekiben de nem ettünk.
Még délelőtt elvittem Adrit a 2. oltására. Délután felszámoltuk az óriási kupit a gyerekszobában. Kíváncsi vagyok meddig lesz a rend meg.
Ma autókat fogok takarítani. Az enyémet és Masnit is. Valamivel le kell kötnöm magamat.
Szép napot mindenkinek.

(#5116) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap majdnem egész délelőtt az autók belsejét takarítottam. Kiporszívóztam és áttörölgettem minden műanyag részt tisztítóval. Most Röfi és Masni rendben van. Rájuk is fért mert nagyon durván elszabadult a pokol bennük. Gondoltam ma pedig kívülről csutakolom le őket de pár nap esőzést ígértek szóval ez még kérdéses.
Délután lementünk bicózni a gyerekekkel. Elvileg egy munkát mentem volna megnézni de nem szóltak.
Ma reggel vigyázok a gyerekekre amíg Adrinak elmennek kormányablakba ügyfélkaput csinálni. Kell az EESZT.-hez mert nem jött meg a védettségi kártyája és holnap mennek nyaralni. Ha olyan helyre mennének be tudnia kell igazolni az oltottságot.
Délután egy apróbb javítást nézek meg egy itteni srácnak.
Szép napot mindenkinek.

(#5117) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt semmi nem történt de délután tudtam dolgozni 2 órácskát. Egy kicsit segítettem az egyik fórumtársnak. Jó volt végre valamit egerészni.
Ma megy Adri nyaralásra. Balatonozni fognak az apjával és remélem jobb idő lesz mint ami most van mert épp esik.
Szép napot mindenkinek.

(#5118) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt be kellett ugranom fehérvárra mert jött egy kis pénz. Nagy részét kifizették annak a segítségnek ahol a múlt héten voltam.
Még délelőtt elvitte az apja Adrit nyaralni a Balatonra. Egy hétig lesz oda de a gyerekeknek már most hiányzik.
Délután apámhoz bementünk családostól de a gyerekek nagyon rosszak voltak. Valamiért a hidegfront rájuk így hat.
A ma reggeli mise után apámhoz beugrok pár percre de utána jövök is haza.
Szép napot mindenkinek.

(#5119) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nagyjából egy hete nem írtam naplót mert egyszerűen nem tudtam magamat rávenni. A Mónikám és én kicsit depisek voltunk ettől a helyzettől ami jól rá is ment a gyomromra. Idő közben nagyot változtak a dolgok körülöttem. Tegnap már egy több napos tetőjavításnak álltam neki és ma megindítok egy új tetőt. Egyelőre csak szintezgetek és semmi több. Holnap szokásos vasárnapi menetrend és hétfőn megyek vissza a tetőjavításra. Kedd-szerda besegítek zsindelyezni a kidőlt kollégának és csüt-pént megyek befejezni a tetőjavítást. Szombaton újra ide jövök az új tetőhöz és hétfőtől nagyjából 2 hétig a kidőlt kollégám brigádját fogom vezetni egy tetőtoldás építésénél. Közben a következő hétfőn hívnak hogy üljünk le egy újabb fővállakozóval tárgyalni munka ügyben. Még abból is bármi lehet. Saját munkáimra is ez alatt a 3 hét alatt biztosan befutnak a faanyagok. Egyszerre fog minden indulni. Majd várnak!
Amíg itthon voltunk addig a családdal voltunk állatkertben, a Tési szélmalomnál és Martonon az Agroverzumban. Mindegyiket nagyon élveztük.
Szép napot mindenkinek.

(#5120) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elmentem feleslegesen dolgozni. Mindent bepakoltam és állványt is vittem magammal, és nem voltak előkészülve hogy neki tudjak állni. Gondolták majd én befejezem a falat és majd utána nekiállok. Na nem! Kicsit az úgy sincs munkája majd megoldja érzésem volt. Mivel már van más munkám lesz 3 hetük hogy befejezzék. Ráadásul ezt a szemét anyagot kaptam Oké hogy olcsóbb beszerzési forrás után kutatnak de azért ne már...
Hazatért Adri is az egy hetes nyaralásból. Nagyon jól érezte magát a balcsin. Kicsit szomorúan hallgatták a gyerekek mert tudják hogy nyáron esélytelen hogy mi ennyi időre elmenjünk bárhová. Ahogy számolgattuk csak amit elköltöttek a 6 nap alatt az 5-600e ft. és erre jön még rá a hotel. Nagyjából 1M egy hétnek 4 főre mi meg hatan vagyunk. Na ne! És ez itthon még csak nem is külföld.
Ma közösen megyünk reggeli misére. Apám is rég látta a gyerkőcöket.
Szép napot mindenkinek.

(#5121) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi extra nem történt. Közösen mentünk apámhoz reggel. Én beültem misére család megvárt apámnál. Délután a 10 éves jeget szedtük le a fagyasztóból 2 órán át. Forró víz és a végén hőlégfúvó segítségével. Jó móka volt.
Ma extra korán indulok mert hátra van még 8 ablak javítása. Mindenképpen be kell fejeznem mert csak csütörtökön fogok tudni visszajönni ide.
Szép napot mindenkinek.

(#5122) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap már fél 7-re ott voltam és este fél 8-ra tudtam csak befejezni ezeket az átkozott ablakokat. Közben majd elolvadtam a tetőn mert úgy nyomta ez a trapézlemez a forróságot. Nagyjából 5 után kezdett normalizálódni a hőmérséklet de addigra elfogyott az energiám. egyik oldal
másik oldal
közelről
Eszembe jutott hogy 1x már régen megkerestek ezzel a munkával de mivel lemezfedés volt ezért hárítottam. Most ebben az ínséges időben kénytelen voltam elvállalni de már tudom először miért nem mentem bele. :W :W
Ma kis bádogozás és zsindelyezés lesz a program.
Az én Mónikám ma 43 éves. Olyan imádni való az én kacsám ennyi idősen is. Az állatkertben készült kép Oda vagyok érte!
Szép napot mindenkinek.

(#5123) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap és ma a lerobbant kolléga egyszemélyes brigádjában vagyok segítség. Egy alacsony hajlásszögű kis féltetőre raktunk OSB.-t és bádogoztunk ma pedig lezsindelyezzük. Remélem elégedett lesz a teljesítménnyel. Jövő héttől egy újabb munkánál fogok segíteni nekik de már az én munkáim is beindultak ahol bizony most várni kell! Eddig én vártam most ők várjanak. Tököm kivan velük!
Szerelmem a gyerekekkel tegnap strandolni voltak. Jól tették ebben a hőségben.
Szép napot mindenkinek.

(#5124) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük ezt a kis zsindelyes féltetőt. Izzadtunk mint a ló az antracit anyagon. Úgy gondoltam nem ildomos lefotóznom ezt a munkát hiszen én itt csak segíteni voltam.
Ma befejezem a saját munkámat. Tulajdonképpen csak 2 lefolyócsövet kell megépítenem de azok nem simán egyenesen mennek hanem ferdén. Azért remélem nem szívat meg nagyon és normális időben végzek majd vele.
Szép napot mindenkinek.

(#5125) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész korán végeztem a lefolyók építésével. Magam is meglepődtem hogy semmi komolyabb gubanc nem volt. Most pár nap pihi következik. Majd csak kedden megyek mert hétfőn csak állványoznak annál a tetőnél ahol be kell segítenem pár napot.
Ma reggel megyek egy munkahelyet megnézni. Amikor teljes kilátástalanság volt sok mindenkit felhívtam, köztük egy embert kereső céget. Beszéltem velük és megmondtam nekik hogy nem akarok alkalmazott lenni és feladni a vállalkozásomat de olyan emberhiányban vannak hogy mindenképpen tárgyalni akarnak valamilyen kooperációról. Persze a sors keze hogy közben úgy néz ki rendeződtek a soraim de azért elmegyek és beszélgetünk egy jót mert ki tudja a jövő mit hozhat.Nem szeretnék dologidőben megint heteket itthon üldögélni.
Szép napot mindenkinek.

(#5126) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentem egy formális megbeszélésre. Ácsot kerestek egy cégnél és meghallgattuk egymást. Nekem most van munkám ők pedig alkalmazottat keresnek nem alvállalkozót. Még senki nem jelentkezett hozzájuk. SENKI! Pedig pár hete már hirdetnek.
Onnan bementem apámhoz beszélgetni kicsit . Átbeszéltük a dolgokat amik körülöttem zajlottak a héten.
Ma reggel kettesben elmegyünk vásárolni szerelmemmel az ósenbe.
SZép napot mindenkinek.

(#5127) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentünk szerelmemmel az ósenbe és nekiállt az iskolakezdésre bevásárolni. Füzetek, ceruzák meg apróbb vackokra elszórt 16e ft.-ot a két leányzónál. Erre jön még rá a két táska amire olyan 50-55e szánunk és még az apraja. Pár új ruhadarab és benti cipő meg biztosan lesz még valami. 100e körül fog megállni ez az iskolakezdés. Szerencsére mi vagyunk olyan helyzetben hogy ez az összeg nem vág földhöz de mi van azokkal akik nem tudnak beletenni ennyit?
Sajnos az időmérő nem úgy alakult ahogy szerettem volna. Remélem azért Ham. előtt végez Ver.
Ma egyedül megyek misére és apámhoz. Nehezen bírni a gyerekekkel és emiatt Mónikám a minimumra redukálja a lakás elhagyását a rosszaságokkal. Már mindegyiknek hiányzik a közösségi tér.
Szép napot mindenkinek.

(#5128) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi érdekes nem történt velünk. Reggeli mise után csak bevittem apámnak az ellátmányt és pár percet beszélgettünk de jöttem is haza. Nem volt jó idő ezért sehová sem mentünk. Délutáni futamon ismét óriási mákja volt. Ham .-nek. Ez már csak így megy. Vagy ő üti ki a red bullt vagy a csapattársa. No comment.
Ma megyünk fehérvárra goffrizni . Nyílt egy új hely és kipróbáljuk milyen.
Holnap kezdek csak dolgozni mert ma csak két gyerekkel lennék és öreg vagyok én már a szíváshoz.
Szép napot mindenkinek.

(#5129) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elmentünk Fehérváron a Bory várba .[kép] Jól éreztük magunkat de csak egy rohanás volt az egész mert ki voltak éhezve a gyerekek a gofrira. Onnan átmentünk de én mondjuk nem estem hasra hogy milyen szuper lett volna.
Ma már dolgozok. Egy tető kontyának a nyeregtetővé alakításában fogok segédkezni. Ez pár napot tuti el fog tartani.
Szép napot mindenkinek.

(#5130) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap megkezdtük a bontásos/átalakítós munkát. Még ma is bontunk mert nem tudtuk elérni a nulla pontot. Nálunk tegnap is esett de ott szerencsére nem. Holnapra viszont esőzést mondanak ami nem fog jól jönni. Persze ilyenkor felvetődik a tulajban hogy miért nem akkor zajlott a munka amikor hetekig egy csepp eső sem esett. Jó hogy nem az én munkám ezért nem kell magyarázkodnom emiatt.
Szép napot mindenkinek.

(#5131) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült azokat a részegységeket visszabontani a tetőből amik feleslegessé váltak és nekiálltunk újat építeni . Remélem ma nem fog esni a beígért nagy eső.
Szép napot mindenkinek.

(#5132) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap esőnapot hirdettek ezért maradtunk a seggünkön. Mondjuk lett volna mit csinálnunk amivel eső ide vagy oda előrébb tudtuk volna lendíteni a projektet. Pl. fel is állványozhattuk volna a csúcsfalat és le is vághattuk volna a szarufákból amit elrendeltek. Ez van. Holnap meg én nem fogok ráérni mert megyünk anyósomhoz szülinapozni.
Szép napot mindenkinek.

(#5133) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült felállítanunk 2 pár szarufát és beletolni a derékszelemeneket. Egy darab taréjt is fel tudtunk rakni de a brigád nagy része dögrováson volt ezért csak jelen voltak de érdemi munkát nem végeztek.
Ma megyünk apámhoz és onnan a mamához szülinapozni. Katica 9 éves anyósom pedig 66. Ott lesznek szerelmem bátyja is a barátnőjével.
Szép napot mindenkinek.

(#5134) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi napunk nagyon mozgalmasra sikeredett. Reggel bementünk apámhoz és elvittük az ellátmányt neki. Kis unokázás és mentünk anyóshoz. Mindenki jól érezte magát. Mama meg is hatódott mert nem szokott ahhoz hogy megünnepeljék. Gyerekek pancsoltak a szerintem hideg vízben és kitakarítottuk Csillagot. Most szép tiszta minden belül. Kívül piszkos az esőzéstől de majd lemossuk. Indultunk volna haza és szerelmem elfordítja a kulcsot és semmi nem történik. Kinyiffant az akku egyik pillanatról a másikra. Elvitt Karcsi és vett nekünk egy újat. Én akartam kifizetni de erősködött hogy Ő akarja nekünk venni. Visszaérve beépítettem és pöccre indult Csillag. Jó hogy ez az eset nem akkor történik amikor szerelmem Pestről indulna haza hozzánk. Hazafelé már minden rendben volt.
Ma reggel misére egyedül megyek és onnan apámhoz. Átbeszéljük a hetet mert tegnap csak érintettük a témákat. Ha ott vannak a gyerekek lehetetlen beszélgetni.
Szép napot mindenkinek.

(#5135) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel egyedül mentem misére. Kocsi rendben volt. Az akkut felhoztam és sikerült feltöltenem de nem tudom meg is fogja e tartani a töltést. Majd méregetem. Tartaléknak jó lesz Röfibe vagy Masniba.
Délután lementünk a játszóra kicsit a gyerekekkel és fagyiztunk.
Ma folytatjuk a szerkezetépítést idegenbe.
Tegnap volt Katicám 9 éves. Ilyen gyönyörű lányom van A több is szép de ő volt az első szerelemgyerekünk az én Mónikámmal. :D
Szép napot mindenkinek.

(#5136) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap fogyatkozott a csapat. Már csak hárman voltunk az 5-ből. Vajon ma hányan fognak jönni? Szerkezetet építettük és ma be is fejezzük ha minden jól megy. Kicsit le vagyunk maradva mert a brigád egyre nehezebben mozog. Nem vagyok én ehhez hozzá szokva. Vagy dolgozzunk vagy menjünk haza. :( Azt mondták ne vigyek semmit magammal de az én szerszámaimmal dolgozunk inkább mert nekik vagy nincs vagy megközelítően sem olyan jó mint az enyémek. Nem is tudom hogy tudnak dolgozni ha nincsenek olyan segédeszközeik mint nekem. A gépekről nem is beszélve. Szintezőjük sincs ami szerintem alap ha normálisan akarnak dolgozni. Érthetetlen...
Tegnap elvitte Adrit az apja 2 hétre. Szerelmem idegeinek újabb extraterhelés. ;] :DDD :O
Szép napot mindenkinek.

(#5137) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre befejeztük a szerkezetépítést de nem nagyon sietnek a kollégák. Van pár cigiszünet meg pihenő. Ma lambériázunk és remélem még jut idő PIR.-ezni.
Szép napot mindenkinek.

(#5138) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap lambériáztunk és nekiálltunk a PIR. szigetelésnek. Még soha nem csináltam ilyet ezért most legalább megtapasztalom mennyire nehéz rakni. Sajnos egy elég szívásos részt kell szigetelni vele szóval rögtön a szopós részt kaptam ki. Ma remélem az egészet fel tudjuk rakni és holnap lefóliázni esetleg belécezni. Majd alakul de ezekkel az emberekkel nagyon nehéz haladni. Folyamatosan pihenőidő és cigiszünet. A hajam hullik tőlük!
Szép napot mindenkinek.

(#5139) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült befejezni a PIR. szigetelést és ma már fóliázhatunk. Hurrá! Itt még szerdáig maradhatok mert legkésőbb csütörtökön neki kell állnom az én munkámnak. Reggel hívtak hogy nem halogathatom tovább. Addigra le kellene cserepeznünk de egyelőre nem látom hogy eljutnánk odáig. Még fóliázás+lécezés, majd szegés és bádogozás és csak ezek után jöhet a cserepezés amiben van 2 hosszú vápavágás. Egyelőre esélytelennek tűnik ez a vállalkozás. Ma le kellene léceznünk az egészet és hétfőn elkészülni a bádogozással is hogy kedden tudjunk cserepezni. Akkor talán....
Szép napot mindenkinek.

(#5140) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befóliáztuk a tetőrészt és közben ropogósra sültünk. A hőtükrös fólia úgy szét veretet minket hogy vibrált a szemem a végére.
Ma nagyon korán indulok Pestre felrakni az elmaradt perembádogot. Remélem hamar végzek és jöhetek is haza.
Szép napot mindenkinek.

(#5141) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap azt hittem hogy majd milyen hamar végzek de végül délre értem haza. Jó nagy szívás volt feltenni azt a lemez darabot és még volt pár kis apróság amit be kellett fejeznem. Ugyan nem mondták előre hogy plusz feladatok is lesznek de letudtam.
Délután még lementünk a nagy hőség után a gyerekekkel.
Ma megyünk apámhoz és onnan a strandra.
Szép napot mindenkinek.

(#5142) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel együtt ment a család. Engem kitettek a templomnál a többiek pedig mentek apámhoz. Onnan átvonultunk a strandra. A gyerekek nagyon élvezték és mi sem idegeskedtünk nagyon .
Ma újra munka. Lécezünk és szegünk és bádogozunk. Ezeket mind , vagy ameddig jutunk.
Szép napot mindenkinek.

(#5143) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a forróságban leléceztük a tetőt. Ma már bádogoznánk és szegnénk de egyelőre még esik az eső. Majd alakul a dolog. Már tudunk bent is ezt azt ténykedni ha nagyon nem változna ez a helyzet.
Boldi ma éjszaka alszik először pelus nélkül. Egyelőre nem történt baleset. nagy küzdelem számunkra ez a szobatisztaság. Nyilván a betegségei miatt elnézőbbek vagyunk és ő ezzel vissza is él. De már bőven túl vagyunk azon a koron amikor már túl kellene ezen a dolgon lennünk. A kakilás lesz még ami necces lesz de rajta vagyunk az ügyön.
Szép napot mindenkinek.

(#5144) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem volt túl jó időnk. Néha kis ázás is volt de inkább az előtte való napi hőség utáni hőingadozás ami betett a fejemnek.
Bádogoztunk és leszegtük a tetőt. [kép]
Ma alátámasztjuk elöl és kezdődhet a visszacserepezés. Nagyon már nem fogok kapkodni mert ez az utolsó napom és valójában a küldetésemet teljesítettem. Segítettem felépíteni ezt a toldást és csak cserepezni kell már.
Holnaptól saját tetőt készítek. Úgy néz ki a kollégám fia fog velem holnaptól dolgozni. 1x már volt velem pár napot de az anyja megtorpedózta a közös munkát. Ezek szerint változott a helyzet. Majd alakul. Én mondjuk jól járok mert ő is vállalkozó és velem szemben lakik tehát semmi plusz költségem nem lesz a bérén kívül. Reméljük most hosszú távon nálam lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#5145) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap eljutottunk addig hogy a cserepezést megkezdtük és utána búcsút intettem a csapatnak. Ma már új és saját tetőn fogok dolgozni. Már nagyon hiányzott hogy a magam ura legyek mert azért itt sok mindent nem úgy készítettek ahogy azt én teszem. A legproblémásabb és legaggasztóbb a szintezés hiánya volt. Egyszerűen nem tudtam mihez visszamérni a dolgokat mert nem volt meg a vízszintem. Ez szerintem kardinális hiba!
Ma az új munkánál is ezzel kezdünk. Fel kell szintezni az épületet és minden egyes tartóoszlopra rá kell vágni egy olyan prokni aminek a teteje már adja a szintet, bármennyi is legyen ez az érték. Ez nem elvesztegetett idő hanem kötelező!
Ma szerelmem a gyerekekkel mamához megy. Kicsit kimozdulnak és talán közelebb kerülnek egymáshoz.
Szép napot mindenkinek.

(#5146) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egy ideje már ülök a gép előtt és képeket keresek Alhambra kuplung kiemelőről. Történt ugyanis hogy szerelmemék jöttek hazafelé a mamától és elment a kuplung. Pár váltás után beesett a pedál. Megállt, mert üresbe ki tudta venni, majd pár perc után visszatért a kuplung. Addig már eljutottam hogy olajos. (ezt mondjuk azonnal sejtettem a beesett pedálból) Azt kerestem hogy esetleg van e kiegyenlítő tartály vagy zárt a rendszer. Vagy egyáltalán merre keressem a motortérben. Mindenesetre hétfőtől van a szerelő és megy szervizbe. Ilyennel nem játszunk. Mondjuk hazahozta a családot bár a vége felé csak 4 pedálkinyomás volt engedélyezve csökkenő kiemeléssel. Ha már szerelőnél lesz átnézetjük az egész autót hogy minden rendben legyen vele.
Tegnap egész jól haladtunk a munkában. Magam is meglepődtem ezen. Felszinteztünk és nagy részét feltettük a talpszelemennek is. Most 3 nap pihi mert a srác nem akar hétvégén dolgozni.
Ma vagyunk csillió hónaposak az én Mónikámmal. Úgy imádom még 15 év után is! Ezt mondjuk magam sem értem...
Szép napot mindenkinek.

(#5147) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel miután pirkadt lementem megnézni Csillagot. Ismét rá kellett jönnöm hogy ez már az az autó aminek a motorterében én egyáltalán semmit nem tudok tenni. Teljesen zsúfolt és olyan csövek vannak amik az én hibaelhárítási ismereteim amit még anno a 92-es honvédségi C kat. jogosítványom megszerzésénél magamba szippantottam édes kevés. Arra jó hogy a fő hibát felismerjem. Mindenesetre beültem és kipróbáltam. Valóban nagyon lent fogott csak a pedál és pár pumpálás után feljebb jött. Kipróbáltam és össze vissza autóztam vele itt helyben. Fél alatt oldott a kuplung de simán lehetett vele váltani és elindulni is. Semmi reccsenés vagy erőltetés nem volt. Volt hogy felpuhult a pedál de ha visszahúztam megjavult. Laikus véleményem szerint a munkahenger dugattyúján elkopott a gumitömítés és átereszt néha. Hétfőn szerviz és ott eldöntik hogy javítókészlet vagy csere.
Szerda óta küzdünk egy problémával. Sári késő este kakilt és másnap mondta hogy apró fehér kukacok vannak benne. Azonnal telefonáltunk a dokinak de kép kellett volna neki hogy az alapján felírja rá a gyógyszert. Persze azóta nem volt kaki amit le lehetett volna fotózni. Mindenki vizsgálta a székletét hogy van e benne és tegnap este Boldinak talált egyet szerelmem. Fel is hívta az ügyeletet és kapott rá gyógyszert amit az egész család beszed- Éjszaka azután már volt Sárinak is 2 ürítése amiben viszont volt rendesen kukac. CSAK ÉS KIZÁRÓLAG ERŐS IDEGZETŰEKNEK!
Ma reggel gyógyszertár és megkezdjük a kúrát. Doki mondta hogy kutya vagy macska vagy bármely háziállattól kaphatta el. Apámnál és mamánál is összeszedhették.
Sehová nem mentünk mert édes takarított és ma folytatja.
Szép napot mindenkinek.

(#5148) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap este nálam is jelentkeztek már a giliszták. Igaz reggel beszedtem a gyógyszert rá és állítólag a hatásmechanizmusa az hogy kilöki a szervezet magából és nem elpusztítja. Mindenesetre rohadt bizarr érzés ezekkel az állatokkal együtt élni. Kösz nem!
Ma megyek apámhoz és elmondom neki ,ha nem lép akkor majd mi beszerzünk neki féregtelenítőt.
Tegnap lent voltunk délután a játszón. Boldi nagyon ügyesen lepisilt 2 fát is mialatt lent voltunk. Azóta nincs pelus mióta lejegyeztem. Éjszaka egyáltalán semmi probléma nincs és napközben sem, de ha bugyi van rajta akkor még egy-egy csepp beszaladhat mire észbe kap hogy ez már nem pelus és megfékezi a folyamatot. Szerintem jól állunk.
Ma csillaggal megyek mert érdekel hosszabb távon mit csinál a kuplung. Azért Pestre nem indulok el vele Adriért. ő majd hazabuszozik.
Szép napot mindenkinek.

(#5149) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentem misére Csillaggal és mindenféle gond nélkül megjártam az utat. Nem mondom hogy 100%-os volt a kuplungkiemelés de a pedál félúton már kezdett fogni.
Apámnál kicsit beszélgettünk és jöttem haza. Adri hamar hazaért busszal. Jó volt végre itthon tudni őt. Hosszú volt ez a két hét nélküle. Erről mondjuk szerelmem tudna inkább mesélni.
Délután lementünk a gyerekekkel bicózni és a cukiban mindenki fogyasztott amit akart.
Ma befejezzük a talpszelemen felrakását és a fagerendázatot fogjuk erőltetni. Reményeim szerint azzal is megleszünk, bár délután családi nap Sárinál és ezért lehet korábban eljövünk.
Szép napot mindenkinek.

(#5150) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem haladtunk valami jól mert az időjárás megakadályozott ebben. A tetőanyagot kis kocsival hozta valami ukrán ember akié a fatelep , de nagyon ótvar fát kaptunk. :W
Délben elvitte a szerelő Csillagot és megkérdezte tulajdonképpen mi a gond a kuplunggal. Szóval nagy gond nem lehet. Ha már ott van megnézik mikor cseréltek olajat és lehet azt is megoldják.
Délután családi napon voltunk. Sári megismerkedett az osztálytársaival és megkapta a könyveit.
Ma még fafödém építés ezerrel és ha jut rá idő akkor nekiállunk a székállásnak.
szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.