Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#4401) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejtük teljesen készre a tetőt de ma még megyünk pakolni és ezt azt lerögzíteni. Jön a műszaki ellenőr átvenni a melót és ha kitalál még valamit akkor azt pótoljuk.
Holnaptól pihizek. Vagyis nem pihizek hanem valamikor meg kell csinálnom a gyerekkel egy cserépcserét és hétfőn el kell mennem pontosítani egy munkát amit a hét vége felé fogunk kezdeni. Addig fel kell újítani a gyerekszobát mert le van pusztulva.
Szép napot mindenkinek.

(#4402) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap későn értem haza mert még meg kellett várnunk a műszaki ellenőrt hogy átvegye a munkát. Egy repedt fogópárt kell megfejelni biztos ami biztos alapon. Másba nem tudott belekötni. Ma ezért fel fogok menni és megoldom. Amúgy volt visszatartott összeg bőven ami az én munkámat szerencsére nem érinti. Készítettem 3db képet az utcáról és ha úgy alakul ma még készítek párat hátulról is.
Ma szerelmem viszi Adrit Pestre reggel az apukájához. Most 2 hétig ott lesz. Mennek "görögbe" nyaralni. Legalább világot lát kicsit. Mi hétvégén pihenünk és jövő héten felújítjuk a gyerekek szobáját is.
Szép napot mindenkinek.

(#4403) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma pihinap-lenne ha tegnap nem történt volna valami masnival. A fék felől jön valami fémes hang. Szóval mindjárt lemegyek és megnézem mi a baj és ha kiderült akkor elszaladok az unixba alkatrészért.
Ma ünnepli az én szerelmes gombócom a 41. szülinapját. Ezért ha meg tudtam javítani masnit akkor délután irány a meki! :DDD ;]
Tegnap reggel felvitte Adrit Pestre az apjához édes és akkor jött ez a fékprobléma. Az 1-es úton vánszorgott haza hogy ne legyen baj. Táltosom is vacakol ebben a melegben. Ha leáll és megy a hűtőventilátor akkor letiltja az indítózást és meg kell várnom amíg visszahűl.
Pestről bizniszeltem egy pici Metabot A popszeg előfúrásához és a szellőzőszalag felcsavarozásához. Tulajdonképpen a bádogozáshoz vettem. Majdnem új és rendes papírokkal rendelkezik.
Szép napot mindenkinek.

(#4404) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel nem volt kedvem gépezni. Úgy volt idő hogy csak az ünnepi XXX fért bele. Most komolyan! Ki választotta volna a gépezést?! ;] :DDD
Szombaton autószereléssel indítottam a napot. A fékbetét. A bal első-külső fékbetéten nyomokban sem volt található ferrodo. Nem túl jó a kép de talán kivehető hogy a fém rész elkezdett belerágódni a tárcsába. Szerencsére a tárcsán még nem volt komolyabb sérülés.
Egy kabaré volt hogy a kereket alig bírtam leszedni. A 4 csavar simán kijött de rá volt gyógyulva a felni a kerékagyra. Ha az út szélén defektet kellett volna szerelnem krokodilkönnyek között küzdöttem volna meg. Maga a betétcsere egy semmiség volt. Unixban készletről kaptam azonnal. 9 után végeztem a szervizzel. Természetesen mindkét oldalt cseréltem ahogy kell. Szerelés után bementünk ünnepi mekizésre. Szerelmeim
Sárim a zaba után.
Itthon már semmi különöset nem csináltunk.
Tegnap reggeli mise után apámnál beszélgettem egy nagyot. Én vagyok az egyedüli aki szinte minden héten bemegy hozzá. Ne érezze magát annyira periférián az öreg ha már egyedül lakik. Itthon szerelmem nekiállt kipakolni a gyerekszobát hogy szerdától tudjuk festeni.
Ma tárgyalni megyek reggel és holnap egy régóta halasztott cserépcsere javítást fogunk megcsinálni a gyerekkel.Utcafront
Hátsó rész
rácsos tartó
Szép napot mindenkinek.

(#4405) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elvittem a szegbelövőt magammal mert kölcsön adtam. A tárgyalás jól sikerült és a héten kezdhetem is a kis 110m2 tetőcskét. Mivel elfogyott a szegbelövőbe való 90-es szegem ezért rendeltem, és mivel akciós volt rendeltem hozzá régi vágyamat egy zsindelyezőt természetesen egy karton szeggel azt is. Lesz nemsokára egy zsindelyes munkám és már lusta vagyok kézzel kopácsolni. ;] A tárgyaláson azonnal le akartak kötni egy következő tetőre de azt mondtam hogy csigavér, van más munkám is.
Itthon áthoztuk az új helyére a ruhás szekrényeket így már szinte üres a gyerekszoba. Ma el kell mennem egy cserépcserére és átkúpozásra de holnaptól a gyerekszoba festésével foglalatoskodunk.
Szép napot mindenkinek.

(#4406) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még régebben elvállaltam egy cserépcserét. 2017-ben egy tetőre feltettek Tondach hódfarkú cserepet. Mivel raktári készlet volt az egyik tüzépen ezért belekeveredett másfél raklap 2 évvel korábbi gyártás is ami totál elütött a többitől. Sajnos az egész tetőn elszórva van ez a mennyiség. Úgy volt hogy végzünk tegnap (mert 200db. cseréjéről volt szó) de sajnos mára csúszott a befejezés mert már 400db.-ot kicseréltünk de még csak az egyik oldalával végeztünk. Ezt jól elmértem... :W Ez van. Remélem csak délig tart be ez a munka és jöhetek haza mert itthon vár rám a festés.
Csodák csodájára megérkezett tegnap minden vasárnap rendelt cuccom. :Y Megtáltosodott a posta. Ki érti ezt? :F
Szerelmemék logon voltak és Boldi nagyon ügyes volt. Sajnos ezt nem tudjuk követni mert egyedül van bent régóta Edinánál.
Adri odaért görögbe és nagyon jól érzi magát.
Szép napot mindenkinek.

(#4407) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hulla vagyok! Tegnap közel 4 óra volt mire befejeztük a cserépcserét. 650db cserepet cseréltünk ki az előirányzott 200db helyett. Én tulajdonképpen csak azért vállaltam egy sráctól ezt a munkát hogy esetleg kapok majd tőle későbbiekben másikat ami jobb. Ő is meglepődött hogy több mint 3x annyi csere volt. Na mindegy. Így jártam...
Ma festjük a gyerekek szobáját. Édesem már nekilátott az előkészületeknek de a java ma jön neki. Lányok Adri szobájában alszanak és mindenhol a gyerekszoba lomjai tornyosulnak. A nagylányunk jól érzi magát görögbe. pancsizik a tengerben és exkluzív nyalánkságokat zabál egész nap.
Szép napot mindenkinek.

(#4408) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyjából végeztünk a festéssel de egy agyrém volt az egész. A gyerekek folyamatosan rosszalkodtak és ez alól Boldi sem kivétel. Vagy bent festett a vonal fölé hogy javítanunk kelljen utána vagy becsukott minket és a konyhában szórta szét az asztalon hagyott kaját. :W
Ma megyek dolgozni. Egy új tetőt kezdek ezért vasárnapra marad a laminált lap lerakása és a visszaköltözés. Addig marad a kupleráj a lakásban.
Szép napot mindenkinek.

(#4409) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap jól megszívatott minket az eső. fél 2 körül kezdett el esni és onnantól abba sem hagyta. Mivel elektromos gépet is használtunk ezért be is fejeződött a munka. Sajnos nem értünk körbe a szelemenezéssel ezért mára maradt a befejezése és a szintezés is. Ma még a fagerendákat is fel akartam szórni de kisebb csoda kellene hozzá ha ez megvalósulna. Majd alakul a dolog. Jövő hét végére kész kellene lennem a szerkezettel mert nagyon lemaradok.
Szép napot mindenkinek.

(#4410) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok. Tegnap kidolgoztuk a napot ami természetesen nem ment zökkenőmentesen. Rögtön reggel beszart a gérvágóm. Egy öreg darab volt ami már kitermelte 10x az árát de szerettem. A lehajtás ment szét benne amit nem érdemes megcsináltatni. Utána csak szenvedés volt az alátéteket vágni a talpszelemen szintezésénél. Ez meg is adta az alaphangot a napnak. Még a fagerendázattal kicsit tudtunk foglalkozni de 4.kor eljöttünk haza. Itthon kiderült hogy se tv se internet. Kaja és fürdés után úgy döntöttem hogy akkor álljunk neki lerakni a gyerekszobában a laminált lapot. Fél 8 körül végeztünk is vele így mára már csak a körbeszegélyezés maradt.
Ma mise után bemegyek apámhoz ahol megvárom míg kinyit a yisk és beugrok Katinak venni egy matracot. A régi egy szar szivacs és megérdemel újat. Utána sietek haza és körbefúrom a padlószegélyt. Édesem visszapakol és kész is vagyunk. Én megnézem a magyar nagydíjat miközben pihenek.
Szép napot mindenkinek.

(#4411) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma korábban vagyunk mert előbb kell indulnom dolgozni. Sok mindent be kell pakolnom táltosomba és időben kell érkeznünk mert reggel jön a Hiltis srác fotózni párat. Ácsmunkáról kell prezentációt tartani a cégnél és ahhoz gyűjt anyagot.
Tegnap mise után bementem apámhoz beszélgetni addig amíg ki nem nyitott a yisk. Vettem egy új szivacsot Kati ágyára de a címkén szereplő 90x200 helyett csak 90x180-as volt a matrac. Ma mennek reggel oviindítóra és hazafelé megpróbálják kicseréltetni. Itthon reggeli után körbefúrtam a padló szegélyléceit és édesem megkezdhette a visszapakolást. Én már csak a futamra koncentráltam. Szegény Max nem tudta kihúzni a végéig.
Ma fagerendázat után pár szarufát felállítunk és ha lesz még rá idő akkor az élszarufákat is beépítjük. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#4412) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hulla vagyok! Tegnap befejeztük a fagerendázást és nekiálltunk a tetőszerkezetnek. Felállítottuk az egész pár szarufákat és bele a taréjszelement majd egy élszarufát is be tudtunk építeni. Ma folytatjuk a maradék 3 éllel és a mitlikkel. Azután már csak a csonkaszarufákat kell körben bedarálni. Úgy számolom hogy csütörtökön végzünk a szerkezettel ha minden jól megy.
Reggel meglátogattak a Hiltitől. Pár képet készítettek hogy milyen terméküket használom. Épp forgólézerrel szinteztem de készített videót az akkus fúrógéppel fúrtam pár lyukat szelemenanyagba. Holnap jön és a csavarrögzítést fogja fotózni kisebb és nagyobb behajtókkal. Jövő héten jön a lécezéshez és az akkus körfűrészt fogja dokumentálni de hoz egy gázos szegbelövőt amit kipróbálhatok.
Édesem ott volt a közelemben oviindítón. Boldi végigbőgte az egészet a lányokkal pedig nem lehetett bírni. Ma elvileg logo lenne de szerelmem nem vállalja be mert idegileg nem bírja a gyerekeket. Adri szerdán vagy csütörtökön jön haza. Már nagyon várjuk!
Szép napot mindenkinek.

(#4413) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk a szerkezetépítéssel. Még délelőtt beépítettük az élszarufákat és a hozzá tartozó mitliket, délután pedig már szórtuk a csonkaszarufákat is. Mivel jól haladtunk ezért picit korábban hazajöttünk. Pihenjen a gyerek mert csak lődörgött. Hiányzik róla 20 kiló izom és emiatt elég nehéz számára ez a meló.
Ha tudjuk tartani azt a tempót amit tegnap csináltunk akkor körbeérünk az összes szarufával és holnapra már csak apróságok maradnak a szerkezetépítésből.
Adriék elindultak haza görögből. Ha az apja nem lesz fáradt akkor ma haza is hozza. Már hiányzik nekünk nagyon.
Szép napot mindenkinek.

(#4414) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Magam is meglepődtem de tegnap befejeztük a szerkezetépítést. Majd ma készítek képeket még reggel. Szerencsémre visszakaptam a szegbelövőmet mert elég pipa lettem volna ha kézzel kell kopácsolnom miközben van gépem rá. Tegnap ismét kint volt a Hiltis srác és fotózott párat miközben ment a csavarozás. Még hétfőn jön és hoz egy GX 90-et hogy kipróbáljam. Azért a 270 nettót ők sem gondolhatják komolyan bármennyire jó.
Végre hazatért hozzánk Adri! Ma be is mennek az ósünbe bevásárolnak iskolakezdésre Katicán ak (aki pont ma 7 éves) és Adrinak. Nem lesz egy egyszerű menet. ;] :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#4415) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tudtam hogy nem tarthat örökké a lendület és eljön a pillanat amikor drasztikusan visszaesik a tempónk, de hogy így ?! Tegnap reggel miközben készítettem ezt a képet, beszakadtam a vízóraaknába és szétszabta a mellemet az aknafedél. Ezzel be is "aranyozta" az egész napomat. Ráadásul kukázódott egy tetőfedő clubos pólóm is. :W :W :W
Még készítettem pár képet de majd szét szakadt a mellizmom. Pont a két bordám közé kaptam azt az átkozott vaslemezt. csomópont
közelebbről.
Gyerek telefonjának elég vacak a kamerája de az enyém egyenesen egy fos. Két oldalon megcsináltuk a ragalja lambériázását és az első 3 sor lécet felvertük. Ma a másik két oldalt fogjuk ugyanezt készíteni és ha marad idő rá, (remélem) akkor nekiállhatunk felfelé a fóliázásnak.
Szerelmemék bementek az ósünbe tanszert vásárolni. Nagy vonalakban mindent megkaptak. Eddig 40 rugó ment el a 2 gyerekre. Katinak ma jön az iskolatáska 26-ért. Rezzenéstelen arccal veszem tudomásul hogy a ruházattal együtt 100 rugó lesz az iskolakezdés.
Szép napot mindenkinek.

(#4416) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem tudom mi van velem de tegnapra is jutott egy baleset. Végre eljutottunk a lécezésig és a szegbelövőből kijövő szeg elkapott valamit a lécben amitől kifordult a 3.1x90-es gyűrűs szeg és átment a bal mutatóujjamon. HIHETETLEN! :Y :W Semmi komoly csak a bőröm alatt átzúzott a kis drága egy szemvillanás alatt. Ó de örültem neki.... Vajon ma mi vár rám? :F
Tegnap végre körbeértünk a ragalja lambériázással és az első 2 sor léccel és nekiálltunk felfelé befedni a szerkezetet. Még szerencse hogy 3 után ért a baleset és már nem volt sok hátra. Ma folytatjuk a lécezést és remélem nagyja meg is lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#4417) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi baleset nem ért. Örültem hogy egy nyugis napom volt bár piszok meleg. 2-ig bírtuk a hőséget és eljöttünk. Igazából ha nincs a meleg akkor 3 oldal lécezésével simán végeztünk volna. Sajnos nem lesz elég a léc amit nem nagyon értek. Általában jól ki szoktam számolni és a rendelt mennyiséget újra kiszámolva még maradnia is kellett volna pár szálnak. Lehet elloptak belőle 2 köteggel. Könnyen előfordulhat mert teljesen nyitott az építkezés.
Ma mise után megyek apámhoz kicsit beszélgetni és jövök haza. Reggeli után felfúrok Adrinak 4 polcot a szobájába hogy legyen mire pakolnia.
Szép napot mindenkinek.

(#4418) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem sok minden történt velünk. Mise után apámnál voltam egy órácskát majd hazafelé felvettem szerelmemet és együtt mentünk vásárolni. Amíg oda voltunk Adri vigyázott a gyerekekre. Reggeli után felfúrtuk Adri szobájába a polcokat és így el tudta a kacatjait rakodni teljesen. Utána édes főzött, a gyerekek rosszalkodtak én pedig pihentem.
Úgy néz ki ereszt a wc csészénk Van egy függőleges repedés rajta ami a földig ér és azon keresztül szivároghat. Már néztünk helyette újat 12 rugó körül.
Szép napot mindenkinek.

(#4419) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elképesztő forróság volt a tetőn! Majdnem meggyulladtam. Délig befejeztük a lécezést de ebéd után beszakadt a teljesítményünk. Olyanok voltunk mint Verstappen utolsó körei a h.ringen. Igazából nem tudtam eldönteni hogy miért maradunk ott egyáltalán mert a teljesítményünk a zérohoz konvergált.
Ma bádogozunk és elvileg addig kellene maradnunk hogy teljesen befejezzük. Holnap fel kell szórnunk az összes egész cserepet és csüt. pént. befejezni a cserépvágást és lekúpozni.
Szép napot mindenkinek.

(#4420) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre normális időjárás volt és ez segített abban hogy befejezzük a bádogozást körben. hátulról
elölről
beszellőztetés
Ma ha az időjárás engedi akkor felszórjuk az egész cserepet rá. Segíteni fognak a srácok nekünk ebben ami nagyon jó hír mert a bal könyököm kezd bekrepálni.
Szép napot mindenkinek.

(#4421) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elmentünk dolgozni és áztunk egy fél órácskát majd 9-ig vártunk hogy elálljon az eső és végül hazajöttünk. Persze mikorra hazaértem elzárták a csapot odafentről és utána már nem is volt égi áldás. Ez a rövid ázás elég volt arra hogy a gyerek lebetegedjen ezért mától egyedül nyomom a munkát. Akinek bedolgozunk megígérte hogy segít felszórni az egész cserepeket és a vágást már tudom egyedül is rendezni.
Mivel itthon voltam ezért kicseréltem a wc csészét. Jó hogy nyitva volt a vizes bolt mert mindent kellett újat vennünk. A bekötés sem volt jó és az ülőke is kukázódott.
Szép napot mindenkinek.

(#4422) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap 1 körül befejeztük az egész cserepek felszórását és még egy komplett élt bevágtam. Nem mondom hogy nem fáradtam el mint állat, mert kivoltam estére. Ma bevágom és felrögzítem a helyére a maradék 3 élt. Talán még a kúpléceket is fel tudom csavarozni.
Édesemék tóparton voltak évadzáró bulin. Ebéd előtt véget ért és onnan hazafelé bementek bevásárolni iskolakezdésre. Mindenki kapott ruhákat és cipőket. Nagyjából felkészültünk a sulira és az ovikezdésre. Persze egy vagyon volt de ezzel nem foglalkozok. Talán az első év amióta együtt élünk amikor szerelmem szabad kezet kapott a költekezésben.
Szép napot mindenkinek.

(#4423) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült befejezni az összes vágást és kaptam egy kis segítséget hogy fel is tudjam rögzíteni őket. Mára már csak a kúpozás maradt és a rendrakás. Szerencsére a gyerek meggyógyult annyira hogy el tud jönni velem. Nagy szívás lett volna ha egyedül kell lekúpoznom a tetőt. A könyököm is kivan már teljesen. Várom már a holnaptól induló 3 nap pihit.
Holnap üljük meg Katica szülinapját. Már nagyon várja. Nem tudja de eljön a legjobb barinője is akivel együtt megy suliba.
Szép napot mindenkinek.

(#4424) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre befejeztük a tetőt! Már teljesen el voltam fáradva ezért most jól fog esni ez a pár nap pihenő.
eleje
hátulja
Ma Katicának üljük meg a szülinapját. Mostanra készíttettük el a tortát hogy Adri is itthon legyen. Meglepetésként eljön hozzá a legjobb ovis barinője.
Szép napot mindenkinek.

(#4425) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel a misét meghallgatva beugrottam apámhoz kicsit beszélgetni. A kocsiját is szerelni kellett mert egy benzincső eresztett. Elég nehéz volt hozzáférni de szerintem meg tudtuk oldani. Hazaérve bereggeliztem és aludtam egy nagyot. Kellett a pihenés nagyon. Délután Katicát ünnepeltük meg.
tortázás
Sári
Boldi
Adri
Ma szerelmemék Pestre mennek mert Adrit viszik az apjához. Közben beugranak papázni egyet.
Én karbantartó napot fogok tartani. Elmegyek venni kompresszorolajat és lecserélem a gépben. Megérdemli a friss olajat mert amióta megvettem a gyári van benne. Leeresztem a kondenzvizet is és átpucolgatom. Összekészítem a szerdára szükséges anyagokat és gépeket is.
Szép napot mindenkinek.

(#4426) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit túlaludtuk magunkat. Édesem az ilyen pesti utakon teljesen kikészül agyilag. Nem feltétlenül a vezetés hanem a gyerekek rinyálása egész út alatt fárasztja le. Jól érezték magukat a papánál. Majd valamikor majd ők fognak eljönni hozzánk legközelebb amikor úgy érzi magát az öreg.
Én közben itthon a kompresszoromat raktam rendbe. Olajcserét végeztem és leeresztettem a kondenzvizet. Volt vagy 2 deci rozsdás víz benne és egy kevés fekete színű olaj. Most a télig ellesz és akkor fogom majd újra átnézni.
Ma van a hófordulónk édessel. Felnyaláboljuk a családot és bemegyünk meglátogatni apámat onnan pedig irány a meki. ;] :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#4427) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Már azért vártam ezt a mai napot hogy újra dolgozhassak könyökfájás ide vagy oda. Tegnap délelőtt mekiztünk egyet és elmentünk apámhoz hogy kicsit unokázhasson. Délután elgurultunk az autókkal hogy lemossuk és kitakarítsuk őket. Most mindkettő kívül belül patika.
Ma reggel elszaladok egy talajfúróért és utána irány karámot készíteni. Majd meglátjuk milyen gyorsan végzünk vele. Nyilván nem ma és nem is holnap. Azért remélem jövő hét vége felé befejezzük ha kell még egy szénatárolót is csinálnunk. Majd alakul.
Édesem már most stresszel hogy a két lánnyal kell vásárolni mennie. Készülhet némi hisztire tőlük.
Szép napot mindenkinek.

(#4428) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikeresen lefurkáltuk az összes oszlopot a földbe. Ez a furkálósdi se lesz a kedvenc időtöltésem. A gép szétrázta a kezeimet főleg ha egy combosabb gyökért eltalált. Ma felszórjuk a hasított akácot hogy a paci ne tudjon elszökni és nekiállunk az istálló résznek is.
Szép napot mindenkinek.

(#4429) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap körbe felcsavaroztuk az oszlopokra a vízszintes osztókat és nekiálltunk az istálló résznek. Ma ezt fogjuk készíteni inkább. Úgy számolom hogy kedden be tudjuk fejezni ezt a részt és neki tudunk állni a szénatárolónak.
Szép napot mindenkinek.

(#4430) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap az istálló oldalát burkoltuk. Deszkát lőttük fel darenyica fedésben hogy ne fújjon be a szél és ne fázzanak a pacik. Még jutott valamennyi idő a tetőre is és eljutottunk odáig hogy be van lécezve és rá van rögzítve az OSB.
Ma megyek a fatelepre anyagot rendezni a szénatárolóhoz és a két épület zsindelyét is onnan rendezem. Ha sikerül akkor még a délelőtt kiszállítjuk és akkor hétfőn reggel már csak a bádogosokhoz kell bemennem a lemezekért.
Szép napot mindenkinek.

szerk. Végre picit előrébb araszoltunk Boldi beszédében. Szerelmem készített egy videót róla. számol

[ Szerkesztve ]

(#4431) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elszaladtam kiszedni a fát és elintézni a zsindelyt. Utána elmentem íróasztalt venni Katinak . Otthon összeraktam vele de nem volt egyszerű eset. Ilyen összeszerelési útmutatót?! Teljesen használhatatlan volt. Inkább az előre fúrt lyukakat néztem hogy melyikbe mi való és a méreteket válogattam össze kép alapján. Kedden jönnek a tanító nénik családlátogatásra és úgy néz ki nagyjából meg is vagyunk. Édesem délután nekiállt takarítani amit keddre fog befejezni a lányok szobájában ami nem tart semmeddig sem.
Ma mise után megyek apámhoz. Hoznom kell alulétrát mert nem tudunk rendesen felmászni az istállóra.
Ma végre valahára jön haza Adri is! Nehezen ment el ez a nyár mert alig volt itthon a nagylányunk. Ha velünk van legalább a lányokra tud vigyázni addig amíg szerelmem vásárolni megy. Katival és Sárival agyrém bármilyen boltba bemenni. :W :Y
Szép napot mindenkinek.

(#4432) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elment ez a hétvége is. A könyököm pihent és most jónak tűnik, de nyilván ha elkezdem terhelni azonnal újra fájni fog. Ma leszegjük az istállót és zsindelyezni fogunk. Reggel be kell ugranunk a bádogos céghez a lemezekért és a felső részre hajtatnom is kell amit remélem holnap reggelre megoldanak.
Tegnap semmi különös nem volt. A reggeli mise után bementem apámhoz beszélgetni és elhoztam egy nagyobb létrát hogy normálisan fel tudjunk mászni az istálló tetejére. Apám is el volt ájulva a Boldis számolós videótól. Az egész család együtt örül velünk mert tudják mekkora munka áll ez mögött. Az én Mónikám maga az istennő a család azon részében amiatt amit megtesz a kis cicaborsónkért. :DDD Óriási a kontraszt az egészséges gyermekeink és Boldizsárunk között. Ami ott magától jött és nem kellett vele foglalkozni az itt kín keserves munka árán jön csak létre, és ha nem küzdünk mi vagy a terapeuták akkor egyáltalán nem is alakul ki. Már oviköteles lenne de egyszerűen nem áll készen rá. Kaptunk halasztást és most gőzerővel küzdünk azon hogy kereken egy év múlva már elmondhassuk hogy megérett az óvodára. Utána harcolunk tovább hogy felkészítsük a rendes isire. Mindent meg kell tennünk hogy ne tegyék kisegítőbe.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#4433) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk. Reggel bementünk a bádogért és ezért kicsit később érkeztünk. Még szegnünk és bádogoznunk is kellett az istállót mielőtt neki tudtunk állni zsindelyezni. Munkába állt az új zsindelyszegbelövőm. Nem is értem eddig miért nem vettem egy ilyen remek gépet. :Y Eszem megáll mennyire meggyorsítja és megkönnyíti a dolgomat. Még az elején befejeztük a darenyica fedést és jöttünk is el haza. Ma a karámon a nyitható részeket csináljuk és ha jut idő rá akkor nekiállunk a szénatárolónak.
Ma jönnek hozzánk a tanító nénik családlátogatásra. Már mindenki izgul hogy milyen lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#4434) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk. Délelőtt kaput gyártottunk és még a szénatárolóba is bele tudtunk fogni. Délután annyira eljutottunk a tárolóval hogy felsejlett egy lehetséges mai befejezés. Sietnünk is kell mert menni kell tovább. Egy kis faházikót kell mielőbb összedobnunk. Mára szegés és zsindelyezés maradt és még a két épület között egy kis esővédő tetőszerkezetet építünk össze.
Voltak a tanító nénik. Természetesen minden rendben volt. Már mindenki nagyon várja a hétfőt, legjobban szerelmem. ;] :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#4435) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikeresen befejeztük A karám-istálló-szénatároló triót. Képek majd akkor ha lefestik és küldenek róla. Nincs megállás mert ma rohanok zsaluzni Pázmándra. Ott kell a koszorút körbenyomni ahová a jövő héten mennem kell kezdeni a tetőt. Előtte egy kis faházikót azért fel kell húznom.
Gyerek bemondta az unalmast. Ő nem akar az építőiparban tovább dolgozni mert fél a magasban. Igazából erre nincs mit mondanom. Ha tudok magam mellé embert szerezni akkor lesz segítségem, ha nem akkor egyedül folytatom. Még a faházikóhoz eljön mert az alacsony lesz de a pázmándi tető neki már sok. Ez van.... sajnálom mert itt lett volna a lehetőség hogy kitanulja a szakmát és át tudjam majd adni neki a bejáratott "praxist" de ő nem akarja. Fiatalkori önmagamat látom benne amikor én sem akartam apám nyomdokaiba lépni aki jól menő villanyszerelő vállalkozó volt.
Szép napot mindenkinek.

(#4436) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit bealudtunk. Nem tudom mi volt velem tegnap de úgy rámtört a fáradtság délután hogy alig bírtam vánszorogni. Koszorút zsaluztam a dög melegben és fél 4 felé eljöttem mert Katinak az osztálya ismerkedős délutánt rendezett. Ott akartam lenni hogy lássanak a tanító nénik. De eljöttem előbb mert nem bírtam állni sem.
Ma faházikót készítésnek állok neki. Nem nagy de pár napig biztosan betart majd.
Szép napot mindenkinek.

(#4437) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma nem megyek dolgozni mert a könyökömet kell pihentetnem mielőtt teljesen kipurcan. Amúgy zsaluznom kellett volna a koszorút. Majd a kömik benyomják a maradékot. Az a baj hogy túl jól csináltam ezért rám akarták tolni az egészet. Tegnap nekiálltam a faháznak amihez 11-kor érkezett meg az anyag és addig nem csináltam semmit csak a lábamat lógattam. Ettől függetlenül egész jól haladtam vele.
Most 3 nap pihit tartok mert hétfőn jelen akarok lenni Katica első napján a suliban.
Most hogy kicsit lazábban vagyunk ezért mindenki kapott valami nagyobb hangulatjavítót a családban. Boldi kapott egy akkus autót amiben tud menni, a lányok egy nagy babaházat és Adri ruhaneműt fog kapni. Én pedig veszek magamnak egy jó munkásrádiót amit ezer éve szeretnék de eddig sajnáltam rá a pénzt. ;] :DDD
Édes majd új telefont kap. Mivel elégedett a Honorral ezért egy 20prot választott magának. Kinek mi a fontos. :D
Szép napot mindenkinek.

(#4438) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagy sikere volt az autónak Boldinál. a kis sofőr Egyszer délelőtt ment vele egy órácskát, majd este is kisírta magának hogy autózzon kicsit. Megzabálom!
Délelőtt még a gépeimet rendezgettem kicsit. Összepakoltam keddre amit vinnem kell. Kaptam képeket a karámról amit felteszek. eleje közelről. messzebbről
Ma mise után megyek apámhoz majd onnan lehet elszaladok megnézni egy tetőt. Meglátjuk hogy alakulnak a dolgok.
Szép napot mindenkinek.

(#4439) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elment ez a hétvége is. Reggeli mise után bementem apámhoz és onnan kimentem a kollégám leendő tetőjének a helyét megnézni. Ki is írtam milyen anyagok kellenének hozzá. Hazaérve ettem és neteztem. Boldival ismét 2x le kellett menni autózni. Egész jól bírja az aksi 1 töltéssel. Ma mikor elmegyünk reggel itthonról feltesszük töltőre hogy délután amikor lemegyünk tudjon vele menni a kis kukacos.
Ma itthon maradok a nagy napra! Katica első napja az iskolában. Hamar elrepült az idő azóta hogy a karomban ringattam csecsemőként. Ebéd után véget ér az első napja amire haza kell érnünk. Mi az évnyitó után és miután elvittük oviba Sárit beugrunk Fehérvárra vásárolni. Délután Katit meg kell tanítani bicózni mert eddig nem volt hajlandó rá de tovább nem húzhatja.
Szép napot mindenkinek.

(#4440) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap megkezdte tanulmányait Katicánk. Adri és Kati A tanévnyitó rendben zajlott mert a másik gyerekeink lefoglalták magukat. :DDD
Miután leadtuk még Sárit oviba bementünk vásárolni Fehérvárra. Megvettük a rádiót és voltunk az ósünben is. Hazafelé mekiztünk egyet ha már bent voltunk. Mire hazaértünk mehettünk is a gyerekekért. Délutáni programnak azt terveztük hogy lemegyünk autózni és megtanítani végre valahára Katit bicózni. Leszereltem a kitámasztókat és ha nagy arcú akarnék lenni azt mondanám hogy megtanítottam, de ez úgy zajlott hogy mentem mellette pár métert és meglöktem, majd ő már magától ment. Szóval ennyit a tanítástól. Cirka 1 perc alatt "megtanult".
Ma vissza kell mennem befejezni a koszorúzsaluzást mert rám hagyták a kőművesek. Ó de boldog vagyok... :( Szerencsére meg tudtam győzni a gyereket hogy jöjjön velem és segítsen. Egyelőre az eső nem ért ide amit ígértek és remélem ez így is marad.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#4441) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hosszú idő óta az első éjszaka amikor nem izzadtam szét magamat. Kellett már ez a lehűlés.
Tegnap 10-ig semmit nem tudtunk csinálni mert esett az eső. Utána meg fújt a szél ami kicsit zavarta a szintezőt. Nagyon lassan haladtunk a munkával de ma mindenképpen befejezzük a zsaluzást. Nem szeretek zsaluzni de most ügyesen rám tolták.
Mivel nincs ember a piacon aki akar is dolgozni és szabad ezért a gyereket győzködöm hogy maradjon még ameddig lehet. Remélem hajlik rá mert elég vacak lenne egyedül művelni ezt a szakmát.
Szerelmemék tóparton voltak Edinánál. Boldi egész ügyesen beszélgetett de nagyon fáradt volt. Őt különösen kikészítik a frontok és a szél. Mondjuk lassan én is ilyen leszek. ;]
Szép napot mindenkinek.

(#4442) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma is jól aludtam a hűvös szobában. Ilyenkor érezhető mennyire vacak amikor hőség van.
Tegnap végre körbeértünk a koszorú zsaluval. Ma betonozzák és hétfőtől indítani akarják a tetőt rá. Mondjuk addig be kellene fejeznünk még a faházikót. Ma oda megyünk és megpróbáljuk kicsit megnyomni. Majd meglátjuk hogy sikerül a dolog.
Korábban végeztünk ezért hazaértem addigra hogy közösen el tudjunk menni a gyerekekért oviba és isibe. Utána lent maradtunk a jó időben picit még autózni és Kati bicózott. Nagyon örültek a gyerekek a játszónak. lehet jövő héten ha olyan idő lesz megtanítjuk Sárit is bicózni és akkor ő is tudja róni a köröket itt a parkban.
Szép napot mindenkinek.

(#4443) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyjából összeállítottuk a faház falait és rádobtuk az OSB.-t. Ma elkészítjük hozzá a terasz részt a tetővel és ha minden igaz oda is felkerül a léc majd rá az OSB. Zsindely lesz rajta így újabb 30m2 körül lőhetek az új szegbelövőmmel. Lassan behozza az árát.
Reggel beugrok a Hiltis sráchoz mert kapok tesztre tőle egy gipszkartonos behajtót tárral amit kipróbálok hogy az OSB rögzítésére mennyire tudom használni. Kértem hozzá egy toldót is hogy ne kelljen leguggolnom vagy térdelnem de sajnos nem kapta vissza a tesztből. Ha megérkezik még délelőtt hozzá akkor kihozza nekem is próbára. Majd alakul.
Édesemék ma bemennek Boldinak cipőt venni mert kinőtte ami volt és szandi nem lesz jó ha jön az ígért esős idő.
Szép napot mindenkinek.

(#4444) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit bealudtunk. Tegnap sikerült befejezni nagyjából a tetőt és ma elvileg rá kellene dobni az alap bádogokat és felverni a zsindelyt de az eső az egészet elmoshatja. :( Egyelőre nem esik de ez hamar megváltozhat.
Kaptam próbára egy kartonos behajtót tárral és eléggé megtetszett a masina. Jövő hónapban ha isten is úgy akarja beruházok egyre. Jönnek a téli kartonozások és addigra kellene valami.
Édesemék megvették Boldinak a cipőt és Sári kapott pár ruhát. Adri is kap pólókat mert hétvégén névnapja lesz. Megkapta Leiner Laura új könyvét ami tegnap jelent meg. Bele van állva ebbe a tiniíróba. Legjobb barinőjét is ez hozta össze. Csak olvasson sokat. Mindegy mit csak művelje magát.
Szép napot mindenkinek.

(#4445) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap megszívtam a munkában. Reggel elmentünk és ott hívtam fel a vállalkozót akinek a faházikót csinálom hogy hozhatja a zsindelyt és a bádogot. Csakhogy neki hirtelen egy T4-es motort kellett vennie ami elvitte az összes pénzét és ezért nem tudta megvenni az anyagot. Elmentünk és hazajöttünk. :W
Állítólag hétfőre szerez pénzt amiből tud anyagot venni és engem is ki tud fizetni. Hiszem ha látom...
Itthon semmi nem történt már. Készülünk mert Adrinak ma van a névnapja és egy kis sütizés lesz. Szerelmemék mennek cukrászdába délelőtt. Én a reggeli mise után apámnál átbeszéljük a hetet és utána megyek visszaadom a kölcsönkapott behajtót. Beszélgetek pár szót a Hiltis sráccal mert új gépek várhatóak a kínálatban.
Szép napot mindenkinek.

(#4446) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi komolyabb dolog nem történt velünk. Reggeli mise után apámnál beszélgettünk egy keveset majd onnan átmentem és visszaadtam a gépet a Hiltis srácnak. Beszélgettünk egy keveset de nem sokat.
Amikor hazajöttem szerelmemék elmentek sütiért én pedig durmoltam egyet. Délután megnéztem a forma1-et és már szinte este is volt.
Ma megyek Boldival óvodaindító fejlesztésre tópartra mert nem akarok habisztire ismét elmenni dolgozni. Majd ha szólnak hogy megvitték az anyagot elmegyünk. Gyerek amúgy is állásinterjúra megy. Meglátjuk el tud e helyezkedni máshol. Még beugrok és leadok egy Bramacos prospektust egy leendő kuncsaftnál.
Szép napot mindenkinek.

(#4447) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég vacak helyzetből írok mert bedöglött a tévénk és amit hirtelen vettünk helyette az nem forgatható. Az volt a monitorom is 90°-ban elforgatva. 10 évet bírt ki az LG. Ezt nem tudom hogy jónak számít e.
Tegnap reggel elvittük Sárit az oviba és utána mentünk tópartra Boldival oviindítóra. Hazafelé bementünk vérnyomásmérőt venni a MM.-ba és már ott nézegettük a tévéket is mert az utóbbi időben hol bekapcsolt hol nem. Mikor hazaértünk már nem kapcsolt be egyáltalán. Az itteni Euronicsban vettem egy mezei Dyras 40"-os ledet. Délután mentem Katiért a suliba mert megkért rá.
Ma megyek reggel a bádogért és utána rohanok befejezni a faházikót. Ma egyedül leszek mert a gyereknek fáj a torka= nem akar jönni már dolgozni. Inkább otthon pihenget amíg kiderül hogy felveszik e valami droid munkára. Érthetetlenek ezek a mai fiatalok. Megtanulhatná tőlem ezt a szép szakmát és élete folyamán alkothatna olyan dolgokat ami túlélik őt is akár, de nem. Ő inkább elmegy forrasztgatni vagy mit tudom én mit csinálni sorra. :F
Szép napot mindenkinek.

(#4448) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok. Tegnap jól megszívtam a zsindellyel. Olyan fajtát hoztak aminek a hátulján fólia volt és le kellett szedni minden egyes darabról. Megkétszereződött az az idő amíg a helyére került. :W Akinek bedolgozok rosszul lett és ezért pénz sem állt a házhoz. Elvileg ma... Sajnálom hogy így alakult de nekem a héten sok mindent kell fizetnem. Ettől függetlenül ma nekiállok egy újabb tetőnek ott ahol a koszorút zsaluztam.
Mivel a gyerek nem volt ezért készítettem pár képet a vacak Nokia telefonjával ami még régen szerelmemé volt. Most azzal küzdünk hogy valahogy gépre tegyük róla a képeket.
1
2
Megküzdöttünk a feltöltéssel. Ez még csak az alapállapot mert miután be lesz szigetelve még vissza kell jönnöm lambériázni.
Szerelmemék logón voltak Edinánál. Állítólag ügyes volt a kis kukacos.
Szép napot mindenkinek.

(#4449) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyjából annyit haladtunk előre hogy lebontottuk a zsaluzatot amit készítettem és jönnünk is kellett el. Ma azért remélem pár talpszelement le tudunk rakni. Most egy kölcsönember segít nekem de azért próbálok magam mellé valami fixet szerezni. A gyerek szerintem nem jön már többet mert ma megy betanulni és hétfőtől már elvileg menni fog fixen. Ez van. Kár keseregni rajta.
Szép napot mindenkinek.

(#4450) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nekiálltunk a talpszelemeneket lerakni és kimarni a fagerendák helyét. Egész jól haladtunk/tam annak ellenére hogy déltől egyedül voltam. Ma még 2 db. fát kell a helyére raknom és mehet a szintezés. Remélem azzal is körbeérek és kezdhetem a fagerendázat elkészítését. Majd alakul. A lábam már most fáradt és a könyököm sem épp rózsás állapotú.
Katicának tetszik a suli. Kitalált Barbara néni egy nagyon jó ösztönző játékot. Minden jól elvégzett munka után petákot kap a gyerek és 10 peták egy fabatka. Péntekenként piacnap amikor a fabatkákért háziállatokat lehet venni és hozzá eledelt. Így tanulnak az állatokról és arról hogy mit esznek. Ha év végére minden állatot megvesz valaki aranykalászos gazda lesz=kitűnő. :D Már be vagyunk zsongva mert 12 petákunk van ami remélem ér egy cicát vagy kacsát. ;] Minél jobban haladunk előre annál nehezebben kapnak majd petákot. Beszarok rajta. Szerintem nagyon ötletes ösztönző.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.