Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5701) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel közösen vittük el a gyerekeket isibe és oviba. Voltunk vásárolni és én elmentem elhurcolni az állványt. 3 kövérebb körrel el is vittem a telepre. Jól elfáradtam mire felpakoltam és lepakoltam . Egy része ráment a délutánomnak is de nem érdekes. Vettem gázrugókat Szemi csomagtér ajtajára amit kb. 5 perc alatt ki is cseréltem. Jó minőségűt vettem amire van 2 év gari így remélem sokáig jó lesz.
Ma délelőtt megyünk megnézni Katicát az úszáson és utána lehet szétszedem a számítógépemet és leportalanítom. Ha holnap nem írok naplót akkor sikeres volt a művelet. :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#5702) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel szétszórtuk a gyerekeket a fejtágító intézményekben és hazajöttünk ,mert nem sokra rá indulhattunk is az usziba megnézni Katicát aki elég szépen fejlődik. Lassan egyedül én leszek a családban aki nem tud úszni és nem is akar erre a pár hátralévő évre megtanulni.
Utána itthon szétszedtem a gépemet és kiportalanítottam. Már ráfért.... [kép] vízpumpa.
[kép] hangkártya.
[kép] gép előtte.
[kép] gép utána.
Szerencsére túlélte a műveletet és most egy darabig megint nem nyúlok hozzá. Egy kis vízutánpótlást is kapott mert már eléggé szörcsögött indításkor a masina.
Ma délelőtt összepakolok a pincében mert tarthatatlan a rendetlenség. Délután elmegyek megnézni egy kisebb tetőfelújítást amit tavaly ősz óta ígérek. Holnap szerencsére el tudom kezdeni a garázstetőt amit a hétre terveztem be.
Szép napot mindenkinek.

(#5703) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt nagy pakolgatás volt a pincében. 6db. rossz akkut vittem el a MÉH.-be 79,5 kiló súlyban. 180ft.-ot adtak kilójáért ami egy elég gyászos összeg ahhoz képest hogy neten 260.-ért néztem. Ez legalább helyben van még ha buktam is vagy 6 ezret a bizniszen.
Mondanám hogy rend lett de inkább csak átláthatóbb lett és még egy kis plusz helyem is keletkezett ahová valszeg majd ezek után leszórom a továbbiakban a cuccokat amit lusta leszek a helyére elpakolni.
Délután elmentem megnézni azt a gyalázatos tetőfelújítást ahol biztosan lesz pár könnycsepp ami legördül az arcomon miközben csinálom és nem az örömtől lesz. Tavaly ősz óta halogatom és nincs mit tenni mennem kell. Lehet ez után a garázstető után átrágom magamat majd rajta mielőtt visszamegyek csinálni a magas tetőt. Majd alakul.
Két hete voltunk apámnál és sajnos Boldi és Sári is férges lett ismét. :( Biztos hogy apámnál kapták el mert Boldi nem volt oviban és ott kutyáztak. Hiába visszük a féreghajtót mert vagy nem adja be az öreg neki vagy nem tudom mi van. Öröm és boldogság...
Szép napot mindenkinek.

(#5704) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nekiálltunk a garázstetőnek. Hullámpala le, hajlásszög emelés és új szarufa régi mellé csavarozás. Mindig érnek meglepik az ilyen nem túl régi tetők javításánál. Sima 5x10 palló szarufának és ellenléc nélküli fóliázás ami épp csak a falig ér el. De ácsok mellett dolgozott a srác aki csinálta nagyjából 8 éve. Kutyafáját! Vagy Teringettét! Ha nem megy miért erőltetitek?! Tegnap nagyjából elkészült a szarufázat és még kicsit erősítünk rajta hogy biztosan jó legyen. Be kell szigetelni és lefóliázni. Ez a mai terv. Ha sikerül be is lécezzük. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#5705) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap fóliáztunk és léceztünk. Ma nem megyek mert költöztet a srác és le kell festenie a lambériát.
Most reggel bemegyünk szerelmemmel Fehérvárra vásárolni és a szemüvegéért ami elkészült. Hazafelé felvesszük Csillagot mert végre kész lett. Elvileg most egy rozsdapötty sincs rajta mert mindent kilakatoltak és színre fújtak. Kicsit izgulok hogy ne legyen foltos a verda. 373e lett a vége. Meglátjuk milyen lesz. Majd lehet készítek pár fotót mert valszeg csak 2 napig lesz szép mivel össze fogják karcolni a rosszakaróink. Meglepődnék ha nem így lenne...
Délután végre kezdődik a forma1. Már nagyon várom! Ott a helyem a tévé előtt.
Szép napot mindenkinek.

(#5706) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel bementünk vásárolni szerelmemmel és elugrottunk a szemüvegéért. Hazafelé lőtt egy képet a lámpánál... [kép] Még felvettük Csillagot ami szép lett de túlzóak voltak az elvárásaim. Szerettem volna ha újszerű lesz de akkor az egészet le kellett volna festeni annyit pedig nyilván nem ér az autó. Be kellett érni annyival hogy nincs rozsda és nincsenek kavicsfelverődések. A műanyagok viszont maradtak gyári fényezéssel hol nagyobb hol kisebb felverődéses pöttyökkel. A szerelő azt mondta valami nincs rendben a bal oldali gólyalábbal és be is jelentkeztünk egy újabb szerelőhöz aki remélem nem vág át minket. Képet nem készítettem mert tiszta por és azt mondták hogy még ne mossuk le mert nagyon friss a festés.
A napsütésben lementünk a gyerekekkel játszóra kicsit görkorizni hogy fáradjanak és ne a telefont nyomkodják.
Délután jó volt az időmérő. Elég szorosnak tűnik a mezőny és jó futam ígérkezik mára.
Ma apámnál kezdek és onnan mise. Jövök haza és tulajdonképpen nem sok tennivalóm van mára.
Szép napot mindenkinek.

(#5707) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi érdekes nem történt. Szokásos vasárnap reggeli menetrend amivel a fél délelőtt el is ment. Nem volt jó idő ezért eszünkbe sem jutott lemenni a játszóra. A futam a 3. helytől lefelé érdekes volt de az RB. messze van mindenkitől.
Felhívtak onnan ahol tavaly segítettem a tető egy részét felállítani hogy megint elakadtak és segítsek be pár napot. Ha összejön az hogy szerdán végzek itt akkor csüt-pént-szombat esetleg elmegyek kihúzom a szarból őket. Gondolom milyen boldog lehet a tulajdonos hogy 3 hónapja készül a tető.
Ma már lambériázni fogunk. A fő cél az hogy minden lambit elhasználjunk hogy megtudjuk mennyi kell még. Holnap befejezzük és szerdán lecserepezzük. Ez a terv amit remélem az időjárás nem húz keresztbe.
Szép napot mindnekinek.

(#5708) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap lassabban haladtam a lambériázással mint gondoltam. Lehet a hétfő miatt volt vagy mert szívás volt az egész. Szerencsére ma már csak a teteje maradt a félnyereg tetőnek mert a ragalja és a két oldala elkészült. Úgy néz ki tudjuk tartani a holnapi befejező cserepezős ütemtervet.
Szép napot mindenkinek.

(#5709) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a lambériázást és felraktuk a szegélycserepeket is. Kicsapkodtuk az irányokat és mára már csak egy lazább cserepezés maradt amit valszeg a mai délelőtt le is tudunk. Holnap már másfelé pályázok el. Megyek kisegíteni az elakadt bandát. ;]
Szép napot mindenkinek.

(#5710) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a cserepezést. Nem tartott sokáig mert nem volt nagy a felület. Kép nem nagyon készült.
Ma megyek kisegíteni az elakadt srácokat. Biztosan lesz pár örömkönnycsepp ami legördül az arcomon. Még holnap biztosan megyek a többi napot pedig meglátjuk hogy mi lesz belőle. Ha esni fog akkor nyilván maradok.
Szép napot mindnekinek.

(#5711) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap megbontottuk a tető végét ahová a csonkakonty kerül. Azért találkoztam pár érdekes megoldással és ezt is oda fogom csatolni. A kőműves srác aki kényszerből csinálta a tetőt azt mondta hogy ő meg sem tudta volna csinálni de ha rákényszerítik akkor 2-3 nap alatt valamit odabarkácsolt volna amit majd elneveznek kontynak. [kép]
Még van 2. Ma a másik végét csináljuk és hétfőn a 3. vége lesz a tetőnek.
Szép napot mindenkinek.

(#5712) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a másik oldalon is a csonkakontyot. Ma nem dolgozok. Ebben az ordító szélben francnak sincs kedve bohóckodni a tetőn. Reggel elmegyünk vásárolni szerelmemmel. Ma kivételesen Csillaggal megyünk. Mivel én vezetek mi baj lehet? Fel is kell hívnom a szerelőt hogy mikor tud ránézni.
Szép napot mindenkinek.

(#5713) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel Csillaggal voltunk vásárolni. Még mindig nagyon jól megy és nem zörög benne semmi. Jól össze van rakva amiért szeretjük is. Lemostuk és csináltam pár képet az oldalairól amin látható a színeltérés. [kép]
[kép] Majd nyáron ha nagyon zavar már akkor keresünk egy normális fényezőt aki megoldja. Valszeg ahol most volt és elsőre nem ment neki akkor másodjára sem fog.
Ma is ezzel megyek apámhoz hogy kicsit használjuk is.
Szép napot mindenkinek.

(#5714) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a reggeli menetrend szokásos volt. Ebéd után elmentünk sütizni T.bányára de nagyon le van már pusztulva. Mostanában nem fogunk többet oda menni.
Ma még 1 napot leszek itt besegíteni de holnap már megyek tovább saját munkára. Elég is volt az idegrendszeremnek ennyi .
Szép napot mindenkinek.

(#5715) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztem a segítséget ami pont még az idegrendszerem tűréshatárán mozgott. Megcsináltam a 3. csonkakontyot és felraktuk az oldalszegés alsó részét a nagy tetőrész két oldalára. A többit már majd megoldják ők.
MA neki állok egy 100+ éves tető felújításának. Sima héjazatcsere szerkezeterősítéssel. A tulaj srác mostohafaterja segít majd nekem. Meglátjuk hogy mennyi szívás lesz majd vele. Ez a mai nap fog kiderülni mert ma fogjuk leszedni a cserepet róla.
Szép napot mindenkinek.

(#5716) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi nap nem teljesen úgy alakult ahogy terveztem. reggel elmentem és felvettem 4 bakot apámnál. Mikor odaértem kiderült hogy vályog a fal aminek nem tenne jót az eső és egyáltalán nem készültek semmivel amivel meg tudnánk óvni a víztől. Olyan volt a tulaj hogy inkább azt mondtam majd nyáron megcsináljuk. Nyilván megpróbáltam azt a hangsúlyt használni hogy nincs ellenemre ha mást keres erre a projektre.
Még hajnalban ráírtam egy frissen felrakott állványra és én mozdultam rá először ezért délután már robogtam is érte egy tonnás futóval. [kép] Ma még egy fordulóra elhozom a maradékot és így már egy egész komoly kis mennyiség lesz állványból. 300+ m2 be tudok fedni vele. Most leállok mert ennyi már elég lesz körbeépíteni azokat a munkákat amiket vállalok.
Holnap és pénteken visszamegyek még 2 napot segíteni és utána visszatérek a magas tetőhöz.
Szép napot mindenkinek.

(#5717) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elgurultunk szerelmemmel az ott maradt állványelemekért és elvittem a telephelyre. [kép] Amint kitavaszodik és lesz egy kis időm/kedvem elkezdem lefestegetni szürkére rozsdagátló alapozóval. El fogok bíbelődni egy darabig vele.
Délután pihi.
Ma megyek vissza és segítek a fiúknak a műszaki ellenőr utasításai szerint átalakítani jóra azokat a részeket ahol nem voltam jelen és ők egy építőipari szégyenfalas szinten rakták össze. Erre 4 napot szánok mert vissza kell mennem a saját munkámhoz.
Szép napot mindnekinek.

(#5718) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap visszamentem és nekiálltunk a javításos munkának. Nincs mit írnom róla. Külön tanfolyamot tartok egész nap mit és hogyan kell csinálni mert már csak keddig leszek. Próbálok fényt gyújtani a sötét fejekben de nagyon nehéz dolgom van.
Ma délben ránézek Szemi hátsó kerékagy rögzítő csavarjára és lehet holnap kicserélem mert a csapágy már brutálisan zúg. Lejárt az ideje és menet van számára.
Szép napot mindenkinek.

(#5719) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Munkáról nincs mit írnom de ma autószerelő napot tartok! A hátsó kerékcsapágyak miatt komplett kicserélem az egész kerékagyat. Már nagyon búg amitől szét megy a fejem.
Vettem hozzá 30-as 12 lapú crovafejet és meglazítottam a bal oldali tengelyvég csavart. Mondjuk vért izzadtam pedig a hajtószáron rajta volt egy méteres vascső. Na ez sem mostanában volt levéve. Youtube a barátom. Végignéztem egy két videót és úgy gondoltam ez nem megoldhatatlan alkatrészcsere számomra. Nyilván a kerékagyból nem tudom a csapágyat kipréselni ezért cserélem komplett az egészet. ;]
Szép napot mindenkinek.

(#5720) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap ráment a délelőttöm az autószerelésre. Igazából sok időt az vitt el hogy pl. megkeressem a nagy csapágylehúzómat, vagy mivel nem találtam a hosszú 17.-es krovafejemet elmenjek és vegyek egyet. Magában a művelet 3 órás volt a 2 oldalon összesen. [kép] A bal oldalon szükség volt egy kis flexelésre mert egyszerűen nincs perem amiben megkapaszkodhatna a lehúzó. Nyilván ha lenne tányéros akkor nem kellene vágni. [kép] A jobb oldalit cseréltem először ami simán lejött mert az agy lehúzása közben előrébb csúszott az alsó gyűrű is amit utána meg tudtam fogni a lehúzóval. Sajnos ezen az oldalon még leszereltem a féknyereg tartó konzolt pedig nem kellett volna mert ki lehet bújtatni a féktárcsát. Ezzel elveszítettem fél órát ami tömény szenvedés volt.
[kép] Az új alkatrész FAG.-ot vettem hogy sokáig bírja.
[kép]
65e volt az anyag és vettem még egy 30-as 12 szögű kulcsot a tengelyvég anyához. A többi cuccom volt. Most végre csend van.
A bal oldali csapágyban összetört golyók voltak amik a fülsüketítő búgást adták.
Délután már csak pihengettem.
Ma reggel szokásos vasárnapi menetrend. Ebéd után bemegyünk a gyerekekkel egy nagy játszótérre kicsit és ezzel el is megy a nap.
Szép napot mindnekinek.

(#5721) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szokásos vasárnapi menetrend volt reggel. Hű paripám rendben és halkan működött. Most reggel nézem a képeken hogy a bal oldali ABS jeladót valaki fejjel lefelé szerelte be= a bal oldalra egy jobb oldali került. [kép] EZ MEG MI A SZ@R?! :Y Úgy látom valamikor ezzel is kell foglalkoznom. :F
Délután játszótereztünk a gyerekekkel. [kép] a gyereksereg
[kép]
[kép]
[kép]
Ma megyek vissza tetőt javítani. Még holnap leszek de szerdától visszamegyek újat építeni .
Szép napot mindenkinek.

(#5722) bim


bim
veterán

A legfontosabbat lefelejtettem a nagy bosszankodásban!
Ma vagyunk szerelmemmel 17 évesek! Ó az én Mónikám! Minden négyzetcentiét IMÁDOM! Teljesen odáig vagyok érte és ez így is marad addig amíg ő élteti a tüzet. Mert mindenki tudja hogy a tűz őrzése a nő feladata. A legfontosabb eleme a családunknak Ő!
:B

(#5723) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap tovább araszoltunk a javítási munkával. Javítani sokkal több idő és pénz mint elsőre jól megépíteni. Ez van... A vállalkozó tépi a haját de nem tud mit tenni.
Ma vagyok ott utoljára de esetleg szombaton még menni fogok ha ma megfelelő lesz a fizetési morál.
Szép napot mindnekinek.

(#5724) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma már saját munkára megyek. Ez a tetőjavításos dolog egy agyrém volt és még sajnos szombaton is mennem kell mert akkor lesz pénz belőle.
Ma amolyan munkabejárás lesz szintezéssel és méregetéssel. Ha mákom lenne akkor holnap végeznék a fafödémmel de ahhoz ma szinte tökéletesnek kellene lennie a vízszintnek amire valljuk be nem sok esély van.
Szép napot mindenkinek.

(#5725) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Benyeltünk valami gyomorrontást ketten szerelmemmel és tegnap egész nap dögrováson voltunk. Azt mondta hogy csak ketten ettünk a fasírtból amit sütött és azzal lehetett a gond. Nem tudom de ami a hasamon keresztül támad meg attól azonnal padlót fogok. Ugyan elmentem dolgozni de haza kellett jönnöm miután beszéltem a tulajdonossal mert jártányi erőm sem volt miközben a belem majd kiszakadt. Azért átméregettem a kecót és kiderült hogy a hosszában 6cm difi van keresztben pedig 2.5cm. Még tegnapelőtt felszinteztem és tegnap kellett volna a talpszelement rácsavaroznom.
Ma Boldit visszük vérvételre Fehérvárra a kórházba. Kell a CT.-hez jövő hét szerdára a friss eredmény. Amúgy sincs még nagyon erőm a munkához így még ma maradok.
Majd holnap megyek vissza segíteni még egy napot a tetőjavításra.
Szép napot mindnekinek.

(#5726) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentünk vérvételre. Tulajdonképpen nekem ez amolyan főpróba is volt hogy kimozdulhatok e már itthonról. Van e olyan állapotban a gyomrom hogy kibírja az utat és a buditól való távollétet.
Boldi apró kis könnyekkel átvészelte a vérvételt és én is rendben voltam. Napközben már eszegettem is ezért az erőm hamar visszatért. Szerencsére 1 nap alatt átment rajtunk ez a kórság. Ma dolgoznom kellene menni de esik az eső. Meglátom hogy mi lesz még.
Szép napot mindenkinek.

(#5727) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szerencsére elállt az eső ezért tudtam dolgozni. Nem mondom hogy nyom nélkül elmúlt a gyomorrontás de hála istennek nem sok erőt veszítettem. Fóliáztam és léceztem a srácokkal. Most egy darabig nem fogok oda menni mert megadtam az instrukciókat hogyan csinálják tovább. Majd kiderül mi maradt meg a fejükben ebből.
Ma szokásos vasárnapi menetrend lesz. Apámnál kezdem a napot majd onnan mise. Nap közben már nem fogok sok mindent csinálni max felkészülök a holnapi napra. Végzek pár szakszámítást hogy ott már ne keljen tökölni ezzel.
Szép napot mindenkinek.

(#5728) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szokásos vasárnap délelőtti menetrend volt. Az egyedüli változás hogy végre nem fagyott be a seggem a templomban. Délután lementünk kicsit játszóra a gyerekekkel hogy mozogjanak. Nem volt az a hű de jó idő de azért elment.
Ma dolgoznom kellene de egyelőre esik az eső. Ha délelőtt eláll akkor elmegyek mert bármennyit haladok az számít.
Szép napot mindenkinek.

(#5729) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem voltam dolgozni. Az időjárás kibabrált velem ezért inkább elmentem Boldival fejlesztésre. Onnan átmentünk cipőt venni neki Fehérvárra és utána itthon néztem kifelé az ablakon az esőt.
Ma már dolgozok. Rég nem voltam és haladnom kell. Ma körbe kellene érnem a szelemenezéssel mindenhol ami nem tűnik nehéz feladatnak de van pár hely ahol még fal sincs és a levegőben fog állni a fagerendázat. Oda valami komolyabb tartószerkezetet kell készítenem.
Szép napot mindenkinek.

(#5730) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap észvesztő időjárás volt. :Y Az még annyira nem is érdekes hogy néha hóvihar volt, de az a piszok orkán erejű szél közben! :W Nyomnom kell mert nagyon el vagyok maradva. A tegnapi nap a múlt hét csütörtöki volt. Felrakosgattam a talpszelement körbe és ma már rakom rá a gerendázatot. Ha vissza akarok valamennyit hozni az elveszett időből ma azzal végeznem kell. Nem egyszerű így egyedül de nem lehetetlen. Már egészen megszoktam hogy magányosan dolgozok. Ez nem azt jelenti hogy így fog maradni mert jövő hétre akarok hívni egy segítséget a szerkezetépítéshez. Majd alakul.
Ma megy CT.-re szerelmem Boldival. Megpróbálják kideríteni hol lehet az a szűkület ami az áramlási sebesség növekedését okozza. Valahol a tüdőben van. Vagyis erre utal minden jel. Remélem hogy katéteresen orvosolható lesz ez a probléma. Persze hiába nem vitte oviba múlt hét óta szerelmem itthon is megfázott és kicsit köhög. Remélem nem befolyásolja a vizsgálat elvégzését. Ha éber állapotban el tudják végezni akkor azonnal jöhet haza. Ha bódítani kell akkor viszont bent kell maradni valameddig.
Szép napot mindenkinek.

(#5731) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elvégezték a CT.-t. Na nem siettek vele mert 8.-ig kellett beérni és 11-kor csinálták meg. Addig étlen szomjan volt a kis zabagépünk. Nagyon ügyes volt. Valami cicás animációt választott amit bent vetítettek neki amíg scanelt a gép. Eredmény 2 hét múlva. Nehezen bírjuk már ezeket a stresszhelyzeteket. Gondoltuk majd idővel hozzászokunk de nem lehet. Mónikám már hetek óta rosszul aludt emiatt.
Szerették volna a GOKI.-t kicsit feldíszíteni húsvétra és gyerekrajzokat kellett vinni. Szerelmem vett húsvéti színezőket és hajtogatós kis díszeket és a lányok elkészítették. Nagyon örültek neki. [kép] Ezt ilyen szerencsétlenül tudtuk megoldani.
Én fagerendázatot készítettem. Nem tudtam teljesen befejezni de nagy részével elkészültem. Remélem ma sikerül még ezen kívül a székállást felépítenem. Sajnos holnapra esőt ígérnek ami remélem nem fog bejönni mert valamennyi egész pár szarufát szeretnék felállítani hogy valami látszódjon már a tetőből.
Szép napot mindenkinek.

(#5732) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Meglehetősen fáradt vagyok. Tegnap tovább kellett maradnom hogy be tudjam fejezni a székállást. Elég komolyan megszenvedtem hogy az anyagot feljuttassam a helyére. Jövő hétre kell valami segítséget szereznem mert ez így nem járja.
[kép] Igazából nem tudom eldönteni hogy melyik a jobb helyzet. Ha nincs normális födém mint itt és nagyjából bárhol fel tudom szedni az anyagot, vagy ha van betonfödém de csak korlátozott helyen tudok feltermelni.
Ma fel szeretném tenni az egész pár szarufákat. Meglátjuk mi fog sikerülni belőle. Elvileg ma jönnek kollégák akik a székállás közét ledeszkázzák. Legalább egy nagyobb részen normálisan lehet majd állni.
Szép napot mindenkinek.

(#5733) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mákom volt mert jött a faházas brigád deszkázni a padlást és én segítettem nekik az elején hogy meg tudjanak állni és ne keljen a semmiben mozogniuk, ők cserébe segítettek feltermelni az anyagot . Mindenki nyert. Én mondjuk többnyire erőt spóroltam . Felszórtam az összes egész pár szarufát és a taréjszelement. Hétfőn mehetnek rá az élek és kezdődhet a csonkaszarufázás. Szerencsére már nem leszek egyedül mert jön a volt munkásom pár napra besegíteni. Majd meglátjuk meddig lesz kedve segíteni nekem. [kép]
[kép] Igazából nem jutottunk dűlőre állvány kérdéssel. Azt mondta majd ő rendez ide sajátot. Két probléma van ezzel az állvánnyal. Nem elég magas mert pont fél szint kellene és nem jó helyre építették. :F Azért mert van 100m2 nem azt jelenti hogy nekem jó is lesz. Nem is tudom mit csináljak kínomban. Szerintem a másik oldalra viszek sajátot ezzel meg nem is tudom mi legyen.
Ma reggel megyek munkát megnézni amit múlt év óta tolok. Meglátjuk mi lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#5734) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap korán elmentünk megnézni egy nagy tetőfelújítást. Ha lesz valami a munkából akkor idénre is jut egy több hónapos felújítás mint tavaly volt. Meglátjuk mi lesz belőle.
Délután semmi nem történt már velünk.
Ma szokásos reggeli menetrend lesz de kicsit később indulok mert megvárom a futam kezdetét és pár kört. Adrit és a bringáját magunkkal visszük mert a Velencei tó körül akar kerekezni a barátjával. Ők tudják. Ezért Csillaggal kell mennünk mert Szeminek csak a tetején tudnám elvinni a cangát.
Szép napot mindenkinek.

(#5735) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel tiszta káosz volt. Elkezdtem nézni a futamot de indulnom kellett hogy apámhoz be tudjak menni. Bepréseltük Csillagba Adri bringáját mert ő Velencei tó kört akart kerekezni a barátjával. Odaértem apámhoz és a futam káosz volt. Nem is láttam a végét . Misén körmenettel indult a szertartás és mire körbeértünk elfoglaltak minden helyet. Állnom kellett végi ami elég kellemetlen volt.
Itthon már semmi érdekes nem történt. Egy régi felvonóra alkudozok. Vagyis csak a pályát és a rajta futó kocsit szeretném megvenni és veszek hozzá én csörlőt mert egy nagy vontatmányos csörlője van amivel nem tudok mit kezdeni. Meglátjuk mi lesz belőle.
Elvileg ma lesz segítségem és rakjuk az éleket majd utána kezdjük a csonkaszarufákat rakni. Remélem az időjárás nem cseszik ki velünk.
Szép napot mindnekinek.

(#5736) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap PISZOK idő volt! Ráadásul itt még akkor is fúj a szél amikor máshol nem. Ennek ellenére felraktuk a 4 élszarufát és 10 csonkaszarufát. Ha minden jól megy ma nagyjából körberakjuk a maradékot és holnap esetleg el is készülhetünk a szerkezetépítéssel. Sietni kell mert csütörtökre esőt ígérnek. Remélem nem így lesz de soha nem lehet tudni.
Boldi múlt héten köhögés miatt nem ment oviba de semmit nem kapott rá. Most hogy újra jár jobban köhög. Éjszaka sem nagyon aludt és ezáltal szerelmem sem.
Szép napot mindenkinek.

(#5737) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap Még magam is meglepődtem hogy körbeértünk a csonkaszarufázással. Mindezt úgy hogy 2 után már robogtunk is hazafelé. [kép]
Ma még apróságokat megcsinálunk mint pl. a kakasülőket felrakjuk és kipótoljuk a fiókgerendákat. Utána nekiállunk a cseppentőlemez tartó deszkának az ereszvonalon való bevágásának.
Szép napot mindenkinek.

(#5738) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük teljesen a szerkezetépítést amibe volt egy kis fiókgerendázás és kakasülőzés is. Még jutott idő elkezdeni az utcafronton a csepplemeztartó deszkának a helyét kivágni és beépíteni. Ma ezzel szeretnék körbeérni de nem kapkodva mert nem utalt pénzt az ember. Ha nem jön pénz jövő hét hétfőig akkor kedden sajnos máshová kell mennem dolgozni addig amíg nem nyomja meg az entert.
Szép napot mindenkinek.

(#5739) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál kikészít ez a szeles időjárás! Minden ellenünk volt tegnap. Rossz helyen lévő állvány ami alacsony is, és még a hiányzó részre építenünk is kellett egy repülőállványt. [kép] Kukim kivan! Itthon meg röhög a 300m2 biztonságos fémállvány amit nem volt hajlandó megfizetni az ember. :((
Körbeértünk az ereszvonali deszkával ami kell ahhoz hogy a tetőszerkezeten az utolsó simításokat elvégezzük. Így tutira egyenes mindenhol és rendben lesz a dobozolás is. Ez olyan mint a szintezés meg kell csinálni bármennyi időt is rabol el. Kedden indulhat a lécezés mert utalta a zsét. Készítettem pár remek képet.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Mikor hazaértem és már tévéztem akkor csörög a telefon hogy menjek a halért mert fogtak nekünk halacskát. Ma halászlé lesz a menü. Viszünk apámnak is mert ma bemegyünk közösen hozzá. Rég unokázott az öreg.
Szép napot mindenkinek.

(#5740) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt árajánlatokat számoltam faanyag szükséglettel. Délután elmentünk mekizni ahol meglepődve láttuk hogy 200ft a wc használat. Szóval ott voltunk 5-en (Adri nem jött mert lebetegedett) És a 13 110 ft kifizetett összegbe nem fér bele a budi. :((( Apró könnyítés hogy ha előbb elmész mint rendelnél és fizetnél akkor le tudod vonatni a végösszegből. Vagy ha aznap visszamész még egyszer enni akkor is levonathatod.
Onnan elmentünk apámhoz halászlevet vittünk és unokázott. Mostanában ritkábban jönnek a gyerekek mert állandóan kukacosak lesznek.
Ma megyek gipszkartonozni. Egy dobozt csinálok a nappaliba a szpotoknak ott ahol decemberben készítettem a plafont. Letudom és a festő ezt a részt is be tudja fejezni.
Sok lenne a 4 nap itthon állás mikor a munkák pedig gyűlnek.
Azon gondolkodtam hogy kellene készítenem egy saját házilagos felvonót. Aminek a vázát meg szerettem volna venni visszalépett az üzlettől. Vannak terveim amit meg kellene beszélnem egy lakatossal hogy készítsennekem egy kocsit ami a létrán fut amit fából készítenék. Tudom kicsit vad az elképzelés de nagy segítség lenne.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5741) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyon lassan haladtunk a dobozépítéssel. Sokat méregettünk és sok időt elvett mire kialakítottuk a végleges formát. Kis túlóra becsúszott de legalább letudtam ezt is.
Ma szokásos vasárnapi menetrend lesz és ha hazajöttem pihi. Ha olyan idő lenne akkor lemennék kiporszívózni Szemit mert gyalázatos ahogy kinéz belülről. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#5742) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szokásos vasárnapi menetrend volt délelőtt. Délután kettesben elmentünk az én Mónikámmal sütizni egyet és lemostuk Csillagot.
Ma már meglocsolgattam az én szerelmemet és várom hogy a lányok felébredjenek hogy meg tudjam locsolni őket is. El ne hervadjanak nekem. Természetesen a legbüdösebb kölni játszik ami a piacon kapható. ;]
Vagy délelőtt vagy délután elmegyünk T.bányára valami húsvéti gyerekprogramra. Remélem jobb idő lesz mint eddig volt a héten.
Szép napot mindenkinek.

(#5743) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Lezajlott ez a húsvét is. Reggel locsolkodás és délután elmentünk egy kicsit vurstliba a gyerekekkel. Nem volt egy nagy szám de legalább kimozdultunk.
Ma egyedül leszek mert a srác megírta hogy nem jön. Gondolom ki kell pihenni a húsvétot. Nagyon nem izgat fel mert úgyis csak besegít. Talán még a héten de lehet hogy pár napot a jövő héten is.
Szép napot mindenkinek.

(#5744) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap piszkosul elfáradtam. Nagyjából a felét tudtam lefóliázni egyedül de vért izzadtam. Elvileg ma már lesz segítségem de hiszem ha látom.Ma mindenképpen körbe kell fóliáznunk mindent mert holnaptól esős időt ígérnek és bent már szigetelnek aminek nem tesz jót a víz.
Ma már megkezdődik a suli és az ovi is. Lányok várják Boldi nem .
Szép napot mindenkinek.

(#5745) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap épp csak be tudtuk fejezni a ház lefóliázását mert minden ellenünk volt. Azt mondták nem fog fújni a szél de fújt. Elfogyott az ellenléc anyagunk amit későn pótoltak és a cseppentőlemez is kevés volt amit szintén később hoztak csak meg. Így elég szoros lett a vége de szerencsére meg tudtuk oldani. Versenyt futunk a rossz idővel mert ma fel kellene lövöldözni az összes lécet a holnapi országos nagy esőzés előtt. Nem tudom sikerül e majd ezt elérni de rajta leszünk az ügyön.
Szép napot mindenkinek.

(#5746) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap volt egy rövid idő amíg le kellett jönnünk a tetőről mert esett az eső de utána tudtunk dolgozni. A két hosszú oldalt és az utcafrontot be tudtuk lécezni és csak a hátulja maradt. Mára esőt ígértek ezért lehet maradunk. Ezt erősíti az is hogy apámat tegnap este bevitte a mentő a kórházba mert szarul volt. Tüdőgyulladás gyanú. Már hívtam a nagynénémet aki megírta este messengeren az esetet. Amint kicsit pirkad hívom apámat is. :(
Szép napot mindenkinek.

(#5747) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem mentünk dolgozni az eső miatt. Egész nap nyomta kérlelhetetlenül. Elmentem az én kis kukiborsómmal fejlesztésre. Egyre ügyesebb. Szerelmemmel azt beszéltük hogy amikor a tóparton véget ért a fejlesztés azonnal ide kellett volna jönnünk és sokkal előrébb járnánk csak egyszerűen nem tudtuk hogy van ez a lehetőség.
Apám Covidos lett és próbálják a kórházban összevakarni. Már kicsit jobban van de még messze a vége. Sajnos teljesen elhanyagolta magát ezért tudta ennyire legyőzni a kór. Nagybátyám fertőzte be őt mert tegnapra kiderült hogy ők is Covidosak lettek. Szerencsére mi voltunk nagypénteken az első látogatói és csak utánunk jött nagybátyám.
Igazából nem is tudom be merjek e menni hozzá a kórházba látogatni mert nem volna jó összeszedni valami jó kis fertőző betegséget az infectológián.
Héten már nem dolgozunk.
Szép napot mindenkinek.

(#5748) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Úgy néz ki végre sikerült Szemire csomagtérajtót szereznem ami nem rohadt. Amikor vettem tudtam hogy cserélni kell de nem gondoltam hogy ennyire nehéz lesz találni rá. Újat nem gyártanak és bontóban szinte lehetetlen jót kifogni. Típushibája ez az Mk1 Octinak mert az ablaktörlőnél beázik és elrohad az üveg alatt a lemez. Na nem akarom elkiabálni mert lehet hogy elviszik az orrom elől.
Tegnap semmi érdekes nem történt. Apámnak nyomnak valami infúziót pár gyógyszerrel de amíg Covidos semmilyen külön vizsgálat nem lesz. Beszéltem vele reggel és este is de egyelőre nem mondott semmit az orvos neki.
Még az egyik esőszünetben kicseréltem Szemin a tompított izzókat mert a bal oldali kiégett és az új pár izzónak más színe van. Kénytelen voltam cserélni mind a két oldalon. Jövő hét hétfőn megy műszakira és ott nem baj ha működik.
Ma apám miatt teljesen felborult a vasárnapi menetrendem. Később indulok misére mert nem kell bemennem hozzá.
Szép napot mindenkinek.

(#5749) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mise után felhívtam a nagynénémet mert keresett. Kiderült hogy a lányai nem akarják beengedni apámhoz mert fertőző osztályon van és a kisebbik lánya mindjárt szül. Nem volt más lehetőségem és nekem kellett bemennem az öreghez. Igaz én sem hozhatok haza semmilyen fertőzést és Teljesen lefagyok a kórházban de ha menni kell akkor menni kell. Sajnos teljesen le van az öreg. Jártányi ereje sincs neki de azért megpróbált kimenni a wc.-re :az lett az eredménye hogy elesett és beverte a fejét. Kikötözték az ágyhoz hogy ne ugráljon. Igazából nem tudtam semmiben segíteni neki. Megitattam és próbáltam levest adni neki de nem ment. 20 percet őrlődtem ott és eljöttem. Egyszerűen képtelen vagyok ezeket a helyzeteket lereagálni. Pánikba esek és lefagyok. Ma mégis bemegy a nagynéném titokban hogy ne tudják meg a lányai mert szoros viszonyban van apámmal. Nővéremet meg hagyjuk... Értesítették hogy bevitték apámat de azóta nem érdeklődött a hogyléte felől.
Mától egyedül melózok ismét mert a srácnak más elfoglaltsága van. Ez a mai fiatalság. Gond egy szál se mert egyedül is elvagyok.
Ma Fehérvári kardiológia vizsgálat Nelli néninél. Remélem megjött a CT. eredménye és át tudja nézni Mi van a mi kis kukiborsónkkal.
Szép napot mindenkinek.

(#5750) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztem a lécezést és összepakoltam a ház körül. Többnyire arra az anyagra vártam amit már csütörtökön kértem hogy hozzák ki de csak tegnap jutottak el oda hogy be kellene szerezni mert megáll az élet. Ma már bádogozni fogok és holnap szerintem be is fejezem. Ma jelzem hogy kell egy kis dotáció mert addig nem kerül fel egy huncut cserép sem amíg nem érik utol magukat a pénzzel. Ez azt vetíti előre hogy csüt-pénteken nem itt fogok dolgozni. Kell egy kis gondolkodási időt hagyni nekik. De lehet hogy magukhoz térnek és fizetni fognak.
Apám talán kicsit jobban van és tisztult a tudata vasárnap óta. Ma korábban befejezem a munkát és bemegyek hozzá. Viszek neki ezt azt és felmérem a helyzetet.
Boldinak ugyanannyit mértek áramlásra mint a GOKI.-ban. Egyfelől jó hír hogy nem emelkedett az áramlási sebesség, másfelől nem jó hogy magas az érték. CT. eredménye még nem érkezett meg. Ilyen a magyar egészségügy. :(
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.