Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5051) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap későn értem haza mert beugrottam exemhez a védettségi igazolványért. Még mindig tud beszélni... Ott voltam vagy 2 órácskát mire szabadultam. Szerencsére az ő élete is rendbe jött már mióta elváltunk. Volt pár vakvágány kapcsolata de úgy néz ki megtalálta az igazit aminek nagyon örülök mert ez így mindenkinek jó.
A szívósabb részét befejeztük a bádogozásnak és csak a két hosszú egyenes szakasz maradt mára. Remélem az eső nem szól közbe és be tudjuk fejezni a lemezelést.
Ma vagyunk 6 éves házasok az én imádott Mónikámmal. hétvégén készült A mindenem Ő!
Szép napot mindenkinek.

(#5052) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült az eső előtt befejeznünk a csatornázást úgy is hogy várnunk kellett egy órát pár db. szellőzőszalagra. Készítettem pár képet milyen lett.
1
2
3
4
5
6
7
Úgy volt hogy ma megyünk Pestre felrakni a lefolyókat de nem színezték le a kérót és majd csak utána mehetünk befejezni. Emberem a hét eleji kis előtetőnek az anyagát gyalulja meg de ahhoz én nem kellek. Holnap pedig befejezzük a zsindelyezést.
Ma hosszú idő után lesz egy kettesben eltöltött délelőttünk szerelmemmel. Minden gyerek suliban és oviban. :DD
Szép napot mindenkinek.

(#5053) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem sok mindent csináltam. Reggel felkísértem Katit az isibe és elvittem Bolsit és Sárit oviba szerelmemmel az élen. Utána boltba mentünk és nagyjából ennyi.
Az az igazság hogy van egy kellemetlen szituáció amibe kezdek belecsúszni. Egy rendszermester kollégám akit tisztelek 2 hete kórházban van. Nagyon súlyos a helyzet. Valami probléma van a fejében és emiatt alig vannak tiszta pillanatai. Az egyik emberét ismerem aki győzködik hogy menjek segíteni nekik a következő munkánál ami nagyjából akkor kezdődik amikor ennél a tetőnél végzek. Viszont nekem is lenne munkám de nehezen lehet nemet mondani egy segélykiáltásra mert esetleg visszahullhat ránk. Ott is család van 2 gyerekkel stb. Hétvégén megyek megnézni közösen a feleségével és az emberével megnézni a munkát amit esetleg kellene csinálni. Azért esetleg mert remélem felépül a srác és nekem nem lesz ott dolgom.
Ma megyünk befejezni az átkozott zsindelyezést. Remélem ezt nem szakadó esőben kell majd megtennünk.
Szép napot mindenkinek.

(#5054) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szerencsénk volt és elkerült az eső minket. Délre végeztünk is a maradék zsindelyezéssel. Több idő volt felépíteni és lebontani az állványt mint a munkát elvégezni. [kép]
Ma kora reggel megyünk be kettesben szerelmemmel vásárolni az ósünbe. Veszünk apámnak egy fűnyírót mert ennyi maradt a volt gépéből. Valamiért kigyulladt . Még szerencse hogy a házra nem terjedt át.
Szép napot mindenkinek.

(#5055) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel kettesben bementünk szerelmemmel vásárolni az ósünbe. Ha már ott voltunk vettünk apámnak egy elektromos fűnyírót is. Utána mekiztünk egyet. Nagy büszkén beültünk a védettségi kártyánkat felmutatva. Rajtunk kívül csak egy ember ült bent és a többiek a kinti részen ettek. Ilyen kevesen oltatták be magukat? :F
Még délelőtt átpakoltam a rommá törött műanyag ládámból a frissen vásárolt új ládikába az apróbb kéziszerszámaimat. Kezd kupi kialakulni Röfiben és ezt valahogy meg kellene szüntetnem. Keddi munkára bepakoltam a szükséges gépeket és kötőelemeket is. Hétfőn második oltásra megyünk szerelmemmel és utána már nem dolgozok mert nincs olyan életbevágó munkánk. Kedden érkezik a cserép és aznap összeütünk havernak egy cirka 5m2-es előtetőt a bejárati ajtajuk fölé.
Sajnos a kollégám még kórházban van és nincs túl jól a feje. Nem tudom mi lesz vele de egyik munkájába be fogok segíteni hogy a család és az emberei megélhetése ne kerüljön veszélybe. Addig az én munkáim várnak. "ha kérnek , adj..."
Szép napot mindenkinek.

szerk: elfelejtettem lejegyezni hogy ma ünnepeljük Sári 7. szülinapját. Tortát készít Adri neki rá. Ezért egyedül megyek misére és sietek haza mert nagy lesz a készülődés. :D

[ Szerkesztve ]

(#5056) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Most épp szakad az eső nálunk. Vennünk kell egy ernyőt mert hátha sorállás lesz az oltásnál és azért nem szeretnék szarrá ázni.
Tegnap reggel egyedül mentem misére és onnan apámhoz is. Az öreg összeszerelte a fűnyírót egy laza délelőtt. Legalább elvolt vele. :DDD
Délután Sári szülinapját ünnepeltük. 1
2
Ilyenkor olyan mint egy angyal. Bezzeg tudnék órákat mesélni amikor megajándékoz minket a gigahisztijeivel. ;]
És mi mindnyájan. [kép]
Ha ma nem mennénk oltásra akkor sem hiszem hogy tudnánk dolgozni az esőben.
Szép napot mindenkinek.

(#5057) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap jól megjártuk az oltóponton. Több helységben oltottak és mi (nekem köszönhetően) egy olyan ajtónál adtuk le a papírunkat ahol a legtöbben vártak és emiatt vagy fél órával tovább tartott a 2. oltás felvétele. Még két hét és valamennyire védettek is leszünk.
Délután nem volt már semmi érdekes. Nekem nem nagyon szabad itthon maradni mert sok olyan dolgot rendelek ami nélkül azért lehetne élni de már régen tervezem hogy majd 1x megveszem. Ma érkezik egy jobb tűzőgép a másik mellé és vettem egy olcsó vonallézert is mert kitaláltam hogy a cserép vápavágásánál esetleg hasznos jelölő lehetne. Zöld lézerem úgysincs még. Persze szerelmem "örül" ha leülök a gép elé. ;]
Ma egy havernak a bejárata fölé készítünk előtetőt. Ezért pénzt nem kapok de később jól jöhet ha segítségre szorulok.
Szép napot mindenkinek.

(#5058) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok mert tegnap elhúzódott a munka. Nem készültek elő semminek ezért sikerült tovább maradni. Ma már cserepezhetünk mert megjött az is. ilyen lett
Este még volt egy kis gépszerelés is mert az egyik nagy ütvecsavarozómon elkopott a kihajtó rész "sonkája" Nem tudom hogy hívják de az a pár ezer csavar megtette a hatását. Megköszörültem egyenesre ami remélem segített a dolgon.
Szép napot mindenkinek.

(#5059) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap fél 2-ig tudtunk dolgozni utána elkezdett esni a tető. Most újra esik . Nem tudom el fogok e menni így dolgozni. Majd meglátom hogy mit mond a radarkép.
Szép napot mindenkinek.

(#5060) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi napunkat elmosta az eső. Odamentünk de ki se szálltunk az autóból mert esélytelennek tűnt a munka. Ma újra megpróbáljuk, viszont az emberem csak délig lesz mert újra nekifut a kresszvizsgának. Vajon sikerül neki? :F
Én sem maradok sokkal tovább mert 3-ra megyek munkát megnézni a lebetegedett rendszermester kollégám emberével és feleségével. Kiderült hogy herpesz vírus okozta agyvelőgyulladása volt. Orvosa szerint pár órán belül bele szoktak halni. Nagy mákja volt hogy az orvos aki felvette az osztályra felismerte hogy mi lehet a betegsége. Ennyin múlik egy életerős ember élete. Még csak 42 éves.
Szép napot mindenkinek.

(#5061) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült délelőtt egy nagyobb darabot lecserepezni. Utána elment emberem vizsgára de nem ért oda időben és így nem mehetett be. Ennyi. Én délután még levágtam egy hosszú élt hogy kevesebb maradjon jövő hétre.
Ma délután viszem apámat a 2. oltására.
Még délelőtt megemelem Csillag hátulját és megpróbálok rájönni mi lehet az a pattogó rugó hang ami alacsony sebességnél hallható mert idegesítő.
Még tegnap délután megnéztünk egy nagy méretű de nagyon gáz tetőt amiben segíteni fogok. Nem életem legjobb munkája és akkor még finoman fogalmaztam.
Szép napot mindenkinek.

(#5062) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt befeküdtem Csillag alá mert volt egy idegesítő rugó hang. Pattogott alacsony sebességnél és nem tudtuk mi lehet ennek az oka. Annyit tudtam hogy nem lehet nagy a gond mert a menetteljesítményen semmi nem volt érezhető. Megemeltem és kiderült hogy a lengőkaron lévő fémkúp ami tartja a rugó alját az kicsit berágódott és a két fém egymáson mozgása adja az idegesítő hangot. [kép]
vastagon bezsíroztam és megszűnt a hang. :DD [kép]
Délután elvittem apámat a második oltására. Szerencsére nem kellett várnunk egy percet sem vele. Amint az oltóponthoz értünk már mehettünk is be.
Ma szokásos vasárnapi menetrend lesz. Mise után apámnál leszünk egy keveset majd onnan megyünk a mamáékhoz látogatóba. Esetleg még az új autót is megcsodálhatom. :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#5063) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a reggeli mise után apámnál reggeliztünk és onnan mentünk mamához. A szakadó eső miatt nem sokat lehettek kint a gyerekek és amikor 1x végre elállt egy rövid időre akkor én is megcsodálhattam az új autót. Én mondjuk nem olyan szemmel néztem a verdára mint ahogy a fizetett tesztelők felmagasztalják. Egyszerű esztétikai dolgokra alapoztam ami nekem vagy tetszik vagy nem. Ilyen pl. az ajtónál az anyagok összedolgozása. ez most komoly? Összehegesztik és nem csiszolják le a varratot, a paraszt meg ezt nézi egy életen át?
Vagy a motortérben az "ízléses" sziloplaszt szerű gányolás.:[kép]
A motorburkolatot sem túlozták el. A tetején egy darabka műanyag és kész. Belül tele olcsó műanyagokkal és a hely sem valami nagy. Ki is próbáltam volna ha megkapom ezt a lehetőséget de nem ajánlották fel. 7,5L alá nem tudják levinni a fogyasztását az 1,5L turbó benzinesnek. Nagyjából ennyit eszik az én autóm is a maga 27 évével.
Gyerekek élvezték az állatokat és Boldi a betonkeverőt. Igazi műszerész gyerek. Minden megszerelne és kipróbálna csak gép legyen.
Ma én megyek cserepezni szerelmem pedig megy Adriért. Visszafelé hoznak ebédet a mekiből nekünk.
Szép napot mindenkinek.

(#5064) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap feltettük az összes egész cserepet. Szerencsére segített a család ezért gyorsan ment a munka. Még délután levágtuk egy komplett él anyagát és előbb el is jöttünk. Nem akartunk nagyon zajongani az ünnepen. Ma csak cserépvágás lesz a dolgunk. Ha minden jól megy az élek nagy részét be is tudjuk vágni.
Szép napot mindenkinek.

(#5065) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok. Tegnap reggel pólóban kezdtem dolgozni és hamar felkerült előbb 1 majd még egy pulcsi. EMBER! Mindjárt nyár és még 2 pulcsiban dolgozunk?!
Jó sok vágnivaló van de azért haladunk. Még 1 hosszú él és két rövidke van + a vápák. Ma Pestre megyünk lefolyókat felrakni és valamit szétcsesztek a csatornán amit meg kell reparálni. Pfff. Ez is csak velünk történhet meg. :(
Nagyon nem kell kapkodnunk mert az utolsó pillanatban derült ki tegnap hogy mégsem kell besegítenünk a beteg kollégának mert egy az egyben átadja a munkát egy másik csapatnak. Most egy pár hónapig ez így lesz és csak felgyógyul. Mondjuk pont emiatt nem vállaltam más melót és gyorsan telefonálgatnom kellett hogy legyen valami. Úgy néz ki ha itt befejeztük mehetünk terasztetőt építeni oda ahol télen a tetőt javítottuk.
Szép napot mindenkinek.

(#5066) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elkezdett vacakolni a rendszerem az asztali gépen. Nem is csoda mert évek óta nem vigyázunk rá csak leéljük.
Ma vagyok 47 éves. Nem nagyon szoktam ünnepelni ezért erről nem is ejtek több szót. Azért lehet veszek magamnak némi állványt mert most adódott egy jó lehetőség rá. Igazából 3,5 méterig elvagyok a szuper vasbakjaimmal de afelett végem. Helyben az egyik srác kőműves apukája meghalt már rég és eladták a házat aminek a kertjében ott volt 60m2 régi fajta fémmunkás állvány. Még tanulóként építettem ilyeneket. 10m. hosszan 6m magasan tudnám felépíteni és nagyjából 8 méterig tudnék dolgozni ezen a hosszon. Vagy egy közepes méretű csúcsfalat teljesen be tudnék vele fogni. Mondjuk egy kis törődésre szükség van ha megveszem. Megcsiszolni és lefesteni és járólapot gyártani rá. Állítható lábakat is kellene vennem hozzá.
Tegnap Pesten felraktuk a lefolyókat de még 1x vissza kell mennünk mert egy peremre nem jól hajtották meg a lemezt. Öröm járja át a szívemet. :W És az a mocsok munka ami ott megy. :Y a csatornát és környékét ennyire óvták meg.
a bejárat mellett készül a végleges színezés. Ismétlem a VÉGLEGES!
Azt mondja nekem a tulajdonos hogy cseréljem ki a csatornát. Mondom neki akkor vissza kell szedni a műanyag tetőszigetelést és a hozzá tartozó nagy cseppentő lemezt és csak azután férek hozzá a csatornához. Elszomorodott. Ennyi.
Ma visszatérünk cserepezni. Élek vágása és talán még 2 rövidke vápa is belefér.
Szép napot mindenkinek.

(#5067) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végeztünk az élek bevágásával és nekiálltunk a vápának is. Egy rövidet komplett bevágtunk és ma a másik oldalát fogjuk befejezni, majd a hosszút is készre vágjuk. Ha marad idő akkor elkezdünk a kúpozással is foglalkozni. Meglátjuk hogy alakulnak a dolgok.
Használtam a vonallézert a vápavágásnál de a 7 ágra sütő nap miatt elég kevés látszódott belőle. Készítettem képet. műszer felállítva.
jelölés Jobb híján egy kátránypapír darab segítségével jelöltem.
Ez csak 3 méter hosszú vápa és van egy 6 méter feletti is. Kíváncsi vagyok ott látszódni fog e még a jel.
Szép napot mindenkinek.

(#5068) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztünk minden vágást és felraktuk a kúpléceket is. Hétfőn már "csak" felszórjuk a kúpokat és levonulunk. Kedden kezdünk egy terasztetőt.
Ma reggel elmegyünk kettesben vásárolni szerelmemmel. Kell ez a kis együttlét közösen a gyerekek nélkül.
Szép napot mindenkinek.

(#5069) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok mert hajnali 2-kor felébredtem és nem tudtam visszaaludni. Most teljes kómában vagyok.
Tegnap reggel kettesben elmentünk vásárolni szerelmemmel és beültünk a mekibe reggelizni. Mikor hazaértünk gyorsan átöltöztem és mentem megnézni az állványt. Összeraktunk pár elemet hogy mennyire van lelakva de szerencsére vigyáztak rá. [kép] Egy festés ráférne de nem fog szétrohadni mert ez még anyagból van. Nagyjából egyidős lehet velem. Utoljára tanuló koromban állványoztam ilyen fémmunkás dominó állvánnyal. Megvettem mert bármikor jól jöhet ha magasabb csúcsfalnál kell dolgozni. Még járólapot kell rá gyártanom de az menni fog az építkezéseken összeszedett deszkahulladékból. Még menetes talp is kellene de most arra nem költök. Egyelőre úgysem fogom használni csak megvettem.
Azután amikor hazaértem meglazítottam Csillagon a kerékanyákat nehogy egy defekt esetén az út mellett ridogáljak mert nem tudom meglazítani a csavarokat. Egy méteres csőtoló kellett a kulcsra hogy megmozduljon. :(
Délután semmi nem történt már velünk.
Ma egyedül megyek misére és utána apámhoz. Onnan elmegyek a jövő heti munkámnál felveszek anyagra pénzt és onnan jövök haza.
Szép napot mindenkinek.

(#5070) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mise után csak rövid időre ugrottam be apámhoz mert siettem a tárgyalásra. A délelőttöm egy része el is ment rá. Délután elmentünk Siófokra cukrászdába és sétáltunk egyet a parton. Nem volt jó idő de kicsit kimozdultunk. Elvittük magunkkal Adri egyik osztálytársát is így telekocsival mentünk.
a csapat
az én szerelmemmel.
Ma ha minden igaz befejezzük ezt a tetőt. Csak a kúpozás van hátra és összepakolni magunk után.
Szép napot mindenkinek.

(#5071) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre befejeztük ezt a tetőt. Sok idő ráment és nagyon sok esőnapunk volt ebben a munkában. :( Tegnap épp csak befejeztük a kúpozást és elkezdett esni az eső. Készítettem pár nem túl jó képet.
1
2
3
Ma egy pár napos terasztetőt fogunk készíteni oda ahol a télen javítottuk a tetőt.
Szép napot mindenkinek.

(#5072) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Már tényleg kell valamit kezdenem a számítógépemmel. Kezd teljesen lehalni a rendszer. Most is 2x tudtam csak internetet kapcsolni mert nem bootolt be rendesen.
Tegnap nekiálltunk a terasztetőnek. Kivfuvaroztattunk minden anyagot. Helyszínen meggyalultunk mindent és lebontottuk a régi életveszélyes tetőt. Ma szerkezetépítés lesz a soron.
Szép napot mindenkinek.

(#5073) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap összeállítottuk a szerkezetet és jöttünk is haza. Most ezek rövidebb napok mert nem tudjuk elkezdeni a nagyobb tetőket. Mindenki csúszásban van a sok eső miatt. [kép]
MA belambériázzuk és lelécezzük.
Szép napot mindenkinek.

(#5074) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap belambériáztuk és lefóliáztuk ezt a kis tetőt. Be is léceztük és az elején a beszellőzést kialakítottuk. Ma felszórjuk a csatornát és lecserepezzük. Ezek most lazább napok mert nem kell sietnünk sehová. Lehet jövő héten tartunk 1-2 nap állványrendberakást is. Vasárnap megyek egy tetőjavítást megnézni amit esetleg még megoldunk jövő hét elején.
Szép napot mindenkinek.

(#5075) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délre befejeztük ezt a kis terasztetőt. Nagyjából 2,5-3 napos munkát húztunk szét 4 napra hogy az emberemnek legyen mit csinálnia. Készítettem pár csodálatos fotót.
1
2
3
Ma ha sikerül délelőtt bejutnom a telephelyre ahol az állványom van akkor összeütök 10 járólapot aminek már megvan az anyaga.
Valamikor a nap folyamán bemegyünk Fehérvárra szandit és nyári rucit venni a gyerekeknek.
Szép napot mindenkinek.

(#5076) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Épp egy suzuki ment neki előttünk egy villanyoszlopnak. Gondolom nem volt szomjas a sofőr. Jó hogy onnan a 2. parkoló autó Csillag. Csillagnak csak a nózija látszik a képen :Y :W Amióta szabad a pálya az emberek begolyóztak. :( Kiszállt és elballagott az ember. No comment.
Tegnap délelőtt összecsavaroztam a 10 járólapot. Már emlékszem tanulóként miért gyártottuk mi ezeket. Irtó unalmas és macerás ezeket készíteni. [kép]
Délután elmentünk gyerekeknek pár nyári rucit venni és hozzá szandált. Odafelé és hazafelé is hőfokokat mértem. Ezek alakulása. Klíma befujóértékekről van szó.
elöl középen. 6,9°
elöl oldalt . 7,4°
középen fent, középen. 13,8°
középen fent oldalt . 14,1°
középen lent 16°
hátul fent balra 11,2°
hátul fent jobbra 14°
hátul lent 16,8°
induláskor 37°volt az autóban és érkezéskor 25°. Ezek unalmas adatok de magamnak majd jó lesz viszonyítási értéknek a későbbiekre amikor komolyabb melegek lesznek és esetleg nyár végén hogy estek e ezek az értékek.
Ma közösen megyünk misére és a kis család ott marad grillezni apámnál amíg én elugrok megnézni egy tetőjavítást. Adri kerti partira megy ezért az apja hozza haza is.
Szép napot mindenkinek.

(#5077) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel mégsem grilleztünk mert esett az eső hajnalban és minden csupa víz volt. Közösen mentünk el a munkát megnézni és a grillezés erre a hétre tolódott át. A munka: egy elég nagy gányolást kellene kijavítani és el kell dönteniük hogy a tervezett teljes tetőcsere előtt költenek e rá ennyit vagy majd egyben meg lesz csinálva.
Délután megnéztem a káoszfutamot . Kellenek az ilyenek a forma1-be mert dög unalom volt már évek óta.
Ma délelőtt az állványomat rozsdamarózzuk és délután elmegyünk feltenni 2 lefolyót.
Szép napot mindenkinek.

(#5078) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap annyira későn jött meg az anyag a lefolyóhoz hogy nem tudtunk elmenni felszerelni, ezért egész nap az állványt rendeztük. 5 doboz rozsdaátalakító festéket használtunk el mire nagyjából mindent lekezeltünk. Volt egy 20 perc eső is amikor a munkánkat mosta lefelé a víz de remélem azért annyira megszáradt addigra hogy megmaradt nagyja a fémen.
Ma reggel megyünk feltenni a lefolyókat és utána elmegyünk felmérni egy zsaluzási munkát ahol gerendákat kell bezsaluzni. Ennek a héten mindenképpen neki kell állni mert ez az egyik következő tetőm és a koszorú fontos része a gerenda.
HA a tetőfelújításból lesz valami akkor azt viszont holnap és holnapután meg kell ejtenünk.
Tegnap szerelmem és a két ovis gyerkőc délelőtt a mamánál voltak epret szedni. maszatos Sári és Kántor
Boldi és a betonkeverő Itt sincs valami rendben hogy mindene a betonkeverő. :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#5079) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap felszereltük a lefolyókat és megnéztük mit kell bezsaluzni. Kiszámoltuk mennyi anyag kell hozzá amit ma visznek oda. Ma állványt festünk jobb híján. A hét további részében áthidaló gerendákat fogunk zsaluzni. Még lehet hétfőre is marad belőle valamennyi. Ha már ott voltunk megnéztük a szomszédban hogy készítették az új tetőt másik ácsok. Pár gyöngyszem : 1
2
3
4
Ezek csak a szerkezeti dolgok, de fingjuk sem volt milyen a szakszerű vápakiképzés és az átszellőztetés. No comment...
Szép napot mindenkinek.

(#5080) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész nap festettük az állványt. Szép szürke színe lett de sajnos csak kb. a harmadát tudtuk lefesteni. Majd apránként befejezem vagy befejezzük.
Ma zsaluzni megyünk oda ahol majd a tetőt is fogjuk készíteni. Sajnos mindenki késésben van a sok eső miatt. :(
Szép napot mindenkinek.

(#5081) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész vállalható sebességünk volt. Ez lehet annak köszönhető hogy a tulaj és testvérei is segítettek. Nyilván csak apróságokban de minden plusz kéz aranyat ér. Ma be is fejezzük ami szuper.
Várom már a hétvégét hogy együtt lehessek a családdal. Vasárnap sütögetünk apámnál.
Szép napot mindenkinek.

(#5082) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész korán végeztünk a zsaluzással. Ma a pincében tartok egy nagyobb lomtalanítást mert nagy a kupi. Az összes tálti alkatrészmaradványt ki fogom dobni a kukába. kicsit összébb kell pakolnom mert egyszerűen nem férünk el.
Úgy volt hogy ma megyünk valahová sütizni de ez még egyáltalán nem biztos.
Szép napot mindenkinek.

(#5083) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentem szerelmemmel vásárolni és reggeli után lementem lomtalanítani a pincébe. Annyi autóalkatrészt szedtem össze hogy a nagy kompresszoros doboz totálra megtelt és csak ketten tudtuk kivinni szerelmemmel. Azon kívül még 1x annyi gyűlt össze a sima szemétből. Most végre rend van és sajnos megteltünk. Már nem hozhatok ide haza semmit mert nem férek el. :(
Délután sütizett a család fehérváron+Adri 1 barátnője.
Ma családostól bevonulunk a papához grillezni. Én elmegyek misére a lányok pedig nekiállnak sütögetni.
Szép napot mindenkinek.

(#5084) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap grilleztünk reggel/délelőtt apámnál. Nem tudom ki hogy van vele de nekem annyira nem jön be ez a sütögetés.
Délután meccsnézés volt.
Ma 28fm csatornát fogok feltenni besegítésként ami esetleg munkát is hozhat. majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#5085) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap körbecsatornáztunk egy látványkiülőt. Ez egyáltalán nem az én stílusom de nem nekem kellett elkészítenem.
Ma együtt leszek az én kacsámmal! Most jön pár itthon töltött nap amikor állványt festek és gépkarbantartást végzek. Ráfér azokra is egy kis gondoskodás.
Szép napot mindenkinek.

(#5086) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel közösen elvittük a gyerekeket oviba és isibe majd elmentünk kettesben szerelmemmel festéket venni. Utána ettünk egy sütit a cukrászdába. A kacsám szigorúan mindenmenteset evett.
Délután lementünk bicózni kicsit. Készítettünk pár képet a gyerekekről. Adri
Sári
Adri anyácskával
Adri Katival
Adri Sárival
Adri Boldival
MA megyek festegetni. Sajnos beütött amire egyáltalán nem lehetett számítani. A brutális anyagár miatt lassan kezdik behúzni a féket az építtetők és átgondolni hogyan oldják meg az anyagbeszerzést olcsóbban. Pl. Ahol voltam gerendát zsaluzni , jövő héten mehetnék tetőt készíteni de nem biztos hogy a bank elfogadja a szlovák számlát a fűrészáruról és ha itthon kell megvennie akkor a tető nem 7 misi lesz hanem 10. És ha már most elúsztatja a ház költségvetését akkor nem fogja tudni befejezni. A másik munkámnál a fővállalkozónak nem akarnak fizetni ezért addig amíg nincs pénz nem készíthetek tetőt. Elképesztő! Itt a nyár és nem tudok dolgozni. Utána meg 3-at kellene egyszerre csinálnunk. :W
Azt sem értem hogy szlovákiából 100e/köbért lehetne behozni ugyanazt a fát amit itthon 220-250e/ köbért árulják . MIVAN?!
Sajnos most ez van. Festegetek.... :( És persze a családdal vagyok ami nagyon jó.
Szép napot mindenkinek.

(#5087) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt festegettem. Elkészült az összes korlát és egy állót is le tudtam pemzlizni. Csak délelőtt voltam ott mert közösen akartam menni a gyerekekért szerelmemmel. [kép]
Délután elmentem megnézni egy zsaluzást amit holnap és holnapután fogunk elkészíteni. Esetleg hétfőre is rácsúszunk ha úgy alakul. Ez is több mint a semmi.
Ma nem festek hanem itthon leszek az én szerelmemmel. Szokásos közös gyermekrendezés lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#5088) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi érdemleges nem történt velünk. Katicának megvolt a bizonyítvány osztása és jeles/kiváló lett. Büszkék vagyunk rá még akkor is ha elég sokan vittek haza az osztályból ilyen értékelést.
Ma megyünk zsaluzni. Áthidaló gerendát és csúcsfalra koszorút készítünk. El kell készülnünk holnap mert hétfőn szeretnék bebetonozni.
Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#5089) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Óriási szívás ez a zsaluzás! Alig alig zsaluzunk és rögtön ilyen összetett és retek anyagból összevadászott vacakot készíteni! Halál! Úgy számoltam 2 nap alatt megleszünk de örülhetünk ha 3 alatt letudjuk. Ez van... :W :(
Ma folytatjuk a vesszőfutásunkat a hőségben. A nagy meleg sem segíti a munkánkat de ilyenkor minden hátráltat. Legalább keresünk egy kis pénzt.
Ma a kis család osztálytársnál medencepartiznak amíg én dolgozok. Jól is teszik ha már ilyen jó idő van.
Szép napot mindenkinek.

(#5090) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mégsem tudtunk elmenni dolgozni mert emberem lebetegedett. Lehet napszúrás vagy nem tudom mi. Remélem hétfőre meggyógyul majd.
Mivel család medencepartin volt ezért nyugodtan tudtam a meccseket nézni.
Ma mise után megyünk Pestre Adriért. Ez nagyjából el is viszi a napunk felét.
Jelentem megkezdődött a panelban a kánikula! Még jó hogy van egy remek mobilklímánk mert meghalnánk a forróságban. Ugyanez vonatkozik az autóra is! Ha nem működne Csillagban a klíma akkor egy ilyen pesti út maga lenne a pokol.... :(
Szép napot mindenkinek.

(#5091) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elment teljesen Adriért menet. Délután én forma1-et néztem és utána enyhült annyira a hőség hogy lementünk picit bicózni a gyerekekkel.
Ma zsaluzásos szívás folytatódik.
Szép napot mindenkinek.

(#5092) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma végre valahára befejezzük ezt a vacak zsaluzást. Egyik szemem sír a másik nevet. Utána ugyanis nem tudunk hová menni mert egyelőre semelyik tető nem indul el. Ez van. Lehet hetek fognak eltelni munka nélkül.
Szép napot mindenkinek.

(#5093) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap hosszúra nyúlt a munkaidő .6-ra végeztünk . A végére teljesen elkészültem fizikailag és idegileg is. Ma csak délelőtt fogok elmenni Adrival covid oltásra. Ő is beoltatja magát biztos ami biztos.
este meccs!
Szép napot mindenkinek.

(#5094) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Keveset aludtam a meccs miatt. Ennyi volt bennünk se ez is szép volt.
Tegnap délelőtt elmentem Adrival oltani. Már neki is megvan az első adag Pfizere. 2. oltás 3 hét múlva.
Ma megyek dolgozni. Felteszek pár csatornalefolyót és jövök is haza. Nem tudom hogy az irdatlan hőségben hogy fogok haladni de azért igyekszem.
Szép napot mindenkinek.

(#5095) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elmentem a hőségben felraktam 4 lefolyót és egy falszegélyes részt. Délután hívtak hogy kimaradt egy lefolyó. Ilyen sem fordult elő még velem hogy kifelejtsek valamit. Most hajnalban visszamegyek és feldobom azt is. :F
Sietek haza mert utána megyünk vissza Fehérvárra Adri barátnőjét visszük oltásra, bár úgy látom hogy hétvégére a vendéglátó lobbi elrendezte hogy mindenféle papír nélkül lehessen már beülni+szállodák. Mi mondjuk láttuk hogy a mekiben senki nem volt csak kint ültek. Ennyi volt a védettségi igazolvány értelme. Vihar a biliben.
Szép napot mindenkinek.

(#5096) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ennyit a lehűlésről. Izzadunk továbbra is a panelban. Éjszakára nem kapcsoltuk be a klímát mert annyira ígérték hogy hidegebb lesz. Még csak eső sem volt. Most reggel kapcsoltam be hogy egy kis hűvös legyen a szobában.
Tegnap korán reggel mentem feltenni a kihagyott lefolyót. Apámmal beszélgettem pár percet hazafelé de siettem mert mentünk is vissza közösen Adri barátnőjét vittük oltakozni. 5 perc volt az egész. Utána sütiztünk egyet és jöttünk is haza. Délután lementünk bicózni de nagyon meleg volt pedig fél 4 felé voltunk lent.
Ma 3 tető faanyagát számolom ki hogy meg tudják rendelni. Utána időmérő és meccsnézés.
Szép napot mindenkinek.

(#5097) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem volt túl jó az éjszakánk. Boldi valahogy leesett az ágyáról hajnali fél 3-kor. Vérzett a szája és valamikor 4 körül aludtam csak vissza de már kelni is kellett.
Tegnap semmi nem történt velünk. Ma reggeli misére egyedül megyek és onnan apámhoz, majd jövök haza mert délben indulunk Pestre szerelmem rokonaihoz. Valami családi banzáj lesz amire meg lettünk hívva. Meglátjuk milyen lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#5098) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap jól éreztük magunkat a családi kerti partin. Megismerkedtem sok emberrel akik szerelmem rokonai. Gyerekek is jól érezték magukat és majd még lehet megyünk valamikor.
Ma délelőtt hivatalos vagyok az egyik fatelepre mert valami rendezvény lesz. Kíváncsian várom hogy az árak alakulásáról mit mondanak majd.
Szép napot mindenkinek.

(#5099) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész délelőtt egy rendezvényen voltam amit az egyik fatelep tartott. Volt ott pár márka amiket használok és ott volt a Bramac is. Beszélgettem a területisemmel pár szót és rég nem látott osztálytársammal.
Sajnos semmi jó hír nincs faanyagár fronton. Jelenleg 280e/köb a fa ára. 94e.-ről indult idén. :( Az egyik munkám ami most jönne azt fontolgatja hogy így ahogy van a tető előtt megáll és eladja félig(se) készen a kecót. Ennyi!
Ma délelőtt gépkarbantartás és délután egy új cukrászda felfedezése.
Szép napot mindenkinek.

(#5100) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt gépkarbantartás volt soron. Egy részét megpucolgattam de még egy délelőtt rá fog menni ha úgy alakul. Még délelőtt beszéltem munka ügyben pár emberrel köztük a munkásommal aki lehet elhagy és átmegy egy másik céghez. Sajnos ez van. Majd a sors alakítja a dolgaimat. Most kap észbe kormányunk hogy valamit kellene tenni mert ha leáll az építőipar akkor lőttek az 5,5% gdp-növekedésnek. Kíváncsian várom hogy a külföldről behozott faanyag árával mit tudnak kezdeni. Sok olyan van hogy megáll az építkezés az árak miatt és majd lesz valami. Egy ilyen miatt szívok én is itthon. A szivárványos zászló ezek szerint nagyon kitakarta a valós problémákat amikkel tényleg kellene foglalkozni . No comment.... :(
Ma a változatosság kedvéért festegetni fogok. Van még festék és van az állványból is egy adag. Amíg meg nem fő az agyvizem vagy el nem fogy a festékem ott leszek.
Tegnap voltunk Győrben egy jó kis cukrászdában. Eddig ez volt a legfinomabb hely, bár leülni nem lehetett csak elvitelre. Onnan 20m.-re van egy kis "sziget" egy fával ahol leültünk megenni a sütit.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.