Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#4601) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi időjárás : ÍTÉLETIDŐ!!!!! A szél gyakorlatilag majdnem levitt a tetőről és az utolsó pár méter kúpra megjött a szakadó eső is! :W :W :W Az idegeimet lenullázta teljesen. Ilyenkor már nem is gondolok arra hogy miért is választottam ezt a szakmát csak hol magamban hol fennhangon szitkozódom. Arról nem is beszélek hogy rajtam kívül másnak nem volt fontos a tető befejezése és még anyagért kellett rohangálnom. Készítettem pár ótvar képet.
Eleje
Hátulja
+1
+2
Ma ismét retek idő van ezért NEM VAGYOK HAJLANDÓ(!) kimozdulni itthonról. Katit felviszem isibe és ennyi!
Szebb napot mindenkinek!

(#4602) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap itthon kellett maradjak hogy az idegeimet rendbe szedjem. Felvittem Katit isibe és elmentem oviba Sárival. Onnan vásárolni mentünk szerelmemmel. Délben átmentünk T.bányára cukrászdába hogy kicsit együtt legyünk. Még bekészítettem a kocsiba mindent ami mára kellhet a munkába. Megyek és kicsit bővítek az istállón amit nyáron ügyködtem. 2-3 napos munka lesz. Majd meglátjuk hogy haladok.
Szép napot mindenkinek.

(#4603) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Mivel nem hajt a tatár ezért szép kényelmesen dolgoztam tegnap. Majdnem mindegy hogy 2 vagy 3 nap alatt végzek ezzel a kis bővítéssel.
Boldi hosszú idő után először volt délután hidrón egy új konduktorral. Nagyon aranyos és kedves volt vele bár ő végig nyunnyogta az egész foglalkozást. Ma meglátogatják az ovit. Egy nagyon alacsony létszámú fejlesztő oviba fog szeptembertől járni ha minden igaz.
Ma bádogozok és zsindelyezek. Ha belefér még akkor deszkázok és kaput is gyártok. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#4604) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem nagyon siettem mégis végeztem a bővítéssel. Most hétfőig semmi. Itthon ténykedek kicsit. Van még egy félbehagyott tetőm és egy tetőnek neki kellene állnom de mindkét helyen kell valamit szponzorálni. Egyik helyen a bádogot és a cserepet, másik helyen az egész tetőnek az anyagát. Majd alakul.
Tegnap Boldival ovilátogatóban volt szerelmem. Ez egy fejlesztő ovi ahol 4 gyerkőc van a csoportban. Abból 2 elmegy szeptemberben isibe és maradnak ketten. Hozzájuk csatlakozna a kis cicaborsónk. Mondjuk ide csak úgy kerülhetünk be ha a ped.szakszolálat olyan betegség kódot ad ki amivel befogadhatják. Gondolom hogy a DiGeorge szindróma kódja elegendő lesz. Majd ma beugrunk és megkérdezzük.
Szép napot mindenkinek.

(#4605) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Vacakul aludtam mert tegnap óta az álkapcsom jobb oldala nagyon fáj. Valszeg az egyik fogam gyökere gyulladt be. 3-3,5 óránként Kataflam ugrik hogy kibírható legyen a dolog. Kukim kivan!
Tegnap az egyik fájdalmi szünetben elmentünk Fehérvárra a ped.szakszolgálathoz hogy megkérdezzük miért nem hívták be még Boldit kivizsgálásra ami ahhoz kell hogy az eredményekre hivatkozva rendelik el a fejlesztések irányát és mennyiségét a tóparton. Írni kellett egy kérvényt ami sürgeti a dolgot mert 2000 gyermek vár még előtte vizsgálatra. Ez most már kiegészül azzal is hogy ajánlást kell tenniük milyen oviba járhat a kis borsócskánk. Amit kinéztünk ovi és szerintünk jó lenne oda csak úgy nem vehetik fel! Oda csak úgy juthatunk be ha a ped.szakszolgálatnál úgy látják hogy oda mehet. Ehhez adnak egy kódot aminek bele kell passzolnia az ovinak a tól-ig hatáskörébe. Jelenleg Boldi F83-al rendelkezik ami oda egyáltalán nem jó. Szóval várunk a vizsgálatra. Max egy befogadó nyilatkozatot tehet az ovi hogy szeptembertől járhat oda a kis kukacosunk. :U
Ma takarítjuk a lakást mert elég kupi van.
Szép napot mindenkinek.

szerk. JAAAA! És a legfontosabbat kifelejtettem! Apám kért hogy fújjam fel a gumiját a kocsin mert mintha kicsit lapos lenne a bal első. (nem ezt cseréltem hanem a jobb elsőt) Mivel volt a héten szerdán reggel nálam kompresszor ami fel volt töltve elmentem felpumpálni a kerekeket körben. Nem a jobb első hanem a bal első volt tök lapos!!! EZ MIIII?!?! Holnap reggel vihetem apámat vásárolni és szedhetem le azt a kereket amivel eddig semmi(!) baj nem volt és hozhatom el gumishoz mert újra indult a gumis kálvária! Hiába fújattam fel teljesen leeresztett 2 nap alatt. ESZEM MEGÁLL!!!!

[ Szerkesztve ]

(#4606) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még szenvedek a fogammal. Szerintem az egyik fogam gyökere lehet begyulladva és az egész álkapcsom fáj tőle. A fájdalomcsillapítók egyre hatástalanabbak és fontolgatom hogy elmenjek ügyeletre vele. Majd meglátom mi lesz.
Apámhoz el kell menjek ha misére nem is ülök be mert az öreg vár rám. A heti bevásárlását le kell rendeznie mert ott marad nekem étel és bor nélkül. Kereket meg ha épp jobban leszek akkor leszerelem és elhozom. Majd alakul.
Tegnap amit tudtam segítettem szerelmemnek pakolni és mosogattam. Ő egy idő után egyedül fejezte be a takarítást. Gyerekek inkább hátráltatnak ilyenkor mint segítenének.
Szép napot mindenkinek.

(#4607) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel kihagytam a misét mert annyira vacak volt a fogam de azért bevitt az én Mónikám apámhoz mert azt mondta ennyi gyógyszerrel ne üljek volán mögé. Elvittük vásárolni az öreget és elmentünk a fogászati ügyeletre. Ott 1 órás várakozás után mondták hogy kihúzzák. Mondtam ha még menthető akkor adjanak rá valamit és kibírom hétfőig. Kaptam rá gyulladáscsökkentőt de erősebb fájdalomcsillapítót nem mert hogy "kevés a receptje" :Y :W ! Már olyan fájások voltak hogy duplázni kellett a csillapító adagját. Estére már elkezdett dagadni is. Úgy döntöttem hogy ma kihúzatom mert egyre nagyobb a fejem és beszélni is nehezen tudok már+ fájdalom is megvan. Fél1-re odamegyek a körzetesemhez és kiszedetem mert ebből már nem lesz semmi. A gyulladáscsökkentő is hatástalan és péntekre olyan állapotba kell kerülnöm hogy Zalakarosra el tudjunk menni.
Szerelmemék ma tópartra mennek Boldival. Oviindító,logo, gyógymasszázs. Velük tartanék de ezt most ki kell hagynom. :(
Szép napot mindenkinek.

(#4608) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggelre szépen feldagadt a fejem és ez azt eredményezte hogy a fogorvosnál csak fúrtak rá egy lyukat hogy ott szellőzőn a fog de addig nem tudják kihúzni amíg le nem lohad a gombóc. Ó de vidám! Kaptam gyulladáscsökkentő gyógyszert amit be kell szednem ua. kaptam mint az ügyeleten de kiváltottam mert úgy érzem lesz itt még fogfájás ahol jól jöhet a tartalék gyógyszer. Valami javulásféle azért fellépett mert a fájdalomcsillapító adagot csökkenthettem és ha nem eszek és nem iszok olyan dolgot akkor egész jól elvagyok. Kérdés az mennyi idő alatt csinálja ki a sok gyógyszer a gyomromat és a májamat. :F
Ki sem mozdultam a fogorvost leszámítva itthonról. Az tuti hogy a héten nem fogok melózni ha befutna akármi is. Vagyis kezdenem kellene egy tetőt de előtte egy "kis" pénzt is kellene csepegtetniük. :U Van egy félbehagyott munkám is amit bádogozni és cserepezni kellene de ott sincs pénz a cserépre.
Szerelmemék tóparton voltak és végre Boldi ott is meg megszólalt minden foglalkozáson. Mostanra kicsit előrébb araszoltunk a beszéd terén.
Sári tegnap azt találta mondani hogy pénteken Zenekarosra megyünk. (Zalakaros helyett) Megzabálom őket! :D
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#4609) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Határozottan javul a fejem. Éjszaka csak 1x ébredtem fel és akkor sem vettem be gyógyszert. Utoljára tegnap este kellett bevennem fájdalomcsillapítót. Elkezdett lelohadni a gombóc is a fejemről ami egész jó. Még mára van gyulladáscsökkentőm és elfogyott egy dobozzal. Mivel nem nagyon tudok enni ezért teljesen erőtlen vagyok. Ki sem mozdultam tegnap a lakásból.
Mára azt tervezem hogy bemegyünk Fehérvárra apámhoz és leszerelem a defektes gumiját. Elhozom gumishoz és pénteken amikor megyünk karosra akkor előtte felszerelem neki. Szerelmem még játékboltba akar menni mert karosra odaugranak szíves gyerek és szülei akikkel összebarátkozott a GOKIba és zalában laknak. És neki vesz valami apró játékot.
Szép napot mindenkinek.

(#4610) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elfogyott az antibiotikumom és nagyjából a fejem is helyreállt. Még van egy kisebb pukli a fejemen és nem zabálhatok két pofára de túléltem.
Tegnap elmentünk apámnak megcsináltatni a gumiját. 4 rugó volt de ennek a guminak ez volt az utolsó köre itt. Ha leereszt akkor vége.
Ma el kell mennem dolgozni. Egy kis fagerendázatot kell feldobnom ami pont elég lesz ahhoz hogy kicsit átmozgassam magamat és ne fáradjak el túlságosan. És persze a pénz is befuthat ami pont jókor jön. ;]
Szép napot mindenkinek.

(#4611) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap voltunk egy hónap híján 14 évesek. Elfelejtettem lejegyezni. Ez azért már elég szép szám és még mindig csak szerelmesen tudok nézni az én gombócomra.
Tegnap elmentem dolgozni és be is tartott délig az a kis fagerendázás. Pénzt is kaptam ami megolajozta kicsit a gépezetet. Ma délben indulunk fürdeni. Lányok már totál be vannak zsongva hogy 2 napig nem leszünk itthon.
Fogam nem lohadt le teljesen de elvagyok. Szerintem hétfőn kiszedetem.
Szép napot mindenkinek.

(#4612) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hazatértünk a pár nap fürdőzésből. Gyerekek és én nagyon élveztük, szerelmem nagyon végigidegeskedte az egészet. Ő már csak ilyen. Megpróbálok átlinkelni a fészbukról videót de nem biztos hogy itt megnézhető lesz. íme
Nagyjából így érezték magukat lányok
Még jó hogy Adri kapott karácsonyra egy vízálló telefont amivel jó videókat és képeket lehet készíteni.
Az aprónép teljesen kiidegelte szerelmemet! Hol ezt akartak mindenáron hol azt. Én csak hesszeltem a vízben és a nőket néztem. Vagy épp Boldit kaptam el a csúszdánál.
Ma megyek velük fejlesztésre mert állítólag holnap érkezik a tetőanyagom.
Szép napot mindenkinek.

(#4613) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap fejlesztésen voltunk Boldival. Egész jól beszélgetett és nagyon bátor is volt oviindítón mert csak ő volt egyedül a csoportban. Végén egy kis gyógymasszázs. Délután el kellett volna mennem a fogamat kihúzatni de bevallom becsokiztam ezért nem mentem el. :B
Ma érkezik a faanyagom ezért mehetek tetőt készíteni. Előtte még visszapakolok Röfibe és apámhoz is be kell ugornom létráért és a bakjaimért.
Szép napot mindenkinek.

(#4614) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délben érkezett meg a faanyag de azért fel tudtam egy részen tenni a talpszelement és ki is szinteztem. A mai napot úgy látom elmossa az eső. :(
Szép napot mindenkinek.

(#4615) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi napomat elmosta az eső. Reggel felkísértem Katicát a suliba és utána vigyáztam Boldira amíg szerelmem elvitte Sárit oviba és vásárolt. Délután együtt mentünk hidrora a tópartra. Végigtutulta ismét a foglalkozást a kis kukacos. Reméljük ez hamarosan változni fog mert így elég nehéz vele bármit is csinálni.
Ma elvileg nem hátráltat az időjárás ezért korán indulok. Holnapra megint esőt mondanak aminek nem örülök. Mostanában megint sok víz várható. :(
Szép napot mindenkinek.

(#4616) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap úgy volt hogy lesz segítségem de végül csak hétfőn lesz addig egyedül kell építenem a szerkezetet. Pont most kellene valami segítő kéz mert a kukimat elhagyom a szerkezetépítésben. próbálok helyt állni de eléggé lefáraszt a dög nehéz gerendák felépítése. Elvileg délelőtt esni fog az eső de remélem ez nem így lesz. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#4617) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elállt az eső és elmentem dolgozni. 10-re értem oda ezért ez egy kis csonka nap volt amit tiszta erővel hátráltatott a tomboló szél. Nem is tudom mi roncsolja jobban az idegeimet. Szél vagy az eső? Most a szél volt és lehet hamarosan az eső fogja. Egy részen már felállítottam a főbb szerkezeti elemeket és ma inkább sűrítem a szarufákat és a födémet készítem mint tovább haladjak a gerinc állításával.
ilyen időrabló feszítőművet barkácsolok.
eddig jutottam.
Tegnap Adrit elvitte az apja és hétfőn ő hozza majd fehérvárig mert megy felvételizni a cukrász suliba.
Szép napot mindenkinek.

(#4618) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit későn vagyunk mert vacakul aludt mindenki. Én álmomban dolgoztam amitől nem is tudtam pihenni rendesen. Boldi pedig 100x felkelt amivel nem hagyta szerelmemet aludni.
Tegnap feltöltöttem szarufával a két kialakított közt és a fagerendázat nagy részét is felépítettem ezen a részen. Hétfőn elvileg lesz már segítségem mert ez így iszonyat fárasztó.
2 kihagyott hét után ma végre megyek misére. Már hiányzott a lelkemnek. Utána természetesen apámhoz benézek hogy mi van vele. A héten voltam nála de csak pár percig amíg a bakokat és a létrát feltettem a kocsira.
Szép napot mindenkinek.

(#4619) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hamar elszaladt a tegnapi nap. Reggeli mise után apámhoz mentem kicsit beszélgetni. Elvan az öreg nyugger. Így a 72. életévében egész életét végigdohányozva kapadohánnyal. Szellemileg friss és ebből nem is ad le. Folyamatosan olvassa az összes komolyabb internetes oldalt hogy képben legyen mindenről és sok sportot is néz.
hazaérve már nem sok mindent csináltam. Szerelmem takarított és én tévét néztem/pihentem. Nem kellett Adriért mennem mert ma hozza az apja egyből a felvételire és anya a gyerekekkel oda megy érte.
Ma elvileg egy száraz napom lesz a munkához és segítségem is akadni fog ha minden jól megy. Hátrafelé folytatjuk a tetőszerkezetet.
Szép napot mindenkinek.

(#4620) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap közepesen jól haladtunk és felállítottuk a hátsó részt. Az ember aki velem volt inkább festette a lambériát és csak néha segített nekem amikor nehezebb fákat kellett beépítenem. Ma a hátsó látszó résszel kellene foglalkozni de az időjárás nem biztos hogy ebben a segítségünkre lesz és az oszloptartókat sem szerezték még be. Majd alakul.
Tegnap hazatért Adri is az apjától. Volt a Deákban felvételizni ami elég felemásra sikerült. Volt ami nagyon ment és volt ami kevésbé. Reménykedek hogy felveszik és nem kell B tervet kitalálni neki.
Szép napot mindenkinek.

(#4621) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap későn érkeztünk a melóba mert anyagokért mentünk reggel. Oszloptartó és fólia hiányzott. Nem is sikerült úgy haladnunk ahogyan elterveztem. Ma korán megyünk és esőt nem ígérnek. Ellenben lesz jó nagy szél amit szintén "szeretek". A hátsó fedett kocsibeállónak az anyagát készítettem elő és a fakötéseket készítettem rá. szelemen és összekötő találkozása.
Ma remélem sikerül az egész hátsó részt felállítani szarufákkal együtt.
Szép napot mindenkinek.

(#4622) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok mert tegnap a hátsó rész felállítása teljesen leszívta az energiámat. Nem is tudtuk teljesen befejezni ezért ma még ott is dolgoznunk kell egy keveset. Igyekeznem kell mert ma van még a héten segítségem és az elöl lévő csúcsfalat is le kell OSB.-vel burkolnom amit egyedül nem tudok megcsinálni. Elvileg ma az időjárás is velünk lesz. Majd alakul.
Tegnap hidron voltak szerelmemék és Boldi nagyon élvezte a foglalkozást. Nyoma sem volt a tutulásnak. Jó volna ha ez így maradna és fejlődne a kis kukacos.
Holnap reggel mennek a szakszolgálathoz felmérésre amiből kiderül milyen kódot kap. Ha esik az eső én is velük megyek.
Szép napot mindenkinek.

(#4623) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült felrakni az összes szarufát és nekiálltunk a csúcsfalnak is de az OSB.-re már nem jutott idő. Úgy néz ki a mai napot az eső elmossa. Még azért majd ránézek mielőtt elindulnánk a radarképre. Azért már elegem van a sok vízből. :(
Ha úgy látom hogy esélytelen a munka akkor megyek szerelmemmel és Boldival a szakszolgálathoz oviérettségi vizsgálatra. Nem akartam hétvégén dolgozni de ha ma nem tudok elmenni akkor szombaton muszáj lesz mennem hogy be tudjam fejezni a szerkezetet.
Szép napot mindenkinek.

(#4624) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi eső miatt elmentem én is Boldival és szerelmemmel a ped.szakszolgálathoz felmérésre. Kiderült hogy rendben van minden a kis kukacosunkkal és nincs miért túlféltenünk a 11 kilós kis vézna testét. Szeptembertől járhat Sárival rendes oviba a méhecske csoportba ő is. Persze azért nem teljes nap hanem csak 4 órácskát javasolnak neki. Majd alakul.
Ma megyek és befejezem a szerkezet. Vagyis ez a terv és meglátjuk mit tudok ebből megvalósítani. Olyan sok minden nem maradt el de soha nem lehet tudni mi fog esetleg komolyan hátráltatni a munkában.
Szép napot mindenkinek.

(#4625) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagy vonalakban befejeztem a szerkezetépítést de hétfőn még a csúcsfalat le kell burkolni OSB.-vel és festeni kell ezt azt. Utána állhatunk neki csak a lambériázásnak. Készítettem pár vacak képet amit felteszek hátha valakit érdekel a dolog.
1
2
3
4
Itt hátul még oszlopok és könyökfák is hiányoznak de sürgősebb a fóliázás ezért az majd későbbiekben kerül beépítésre. Lehet hogy holnap.
Ma mise után apámhoz beugrok pár percre de onnan sietek megnézni egy kisebb munkát. Hazaérve kicsit a családdal leszek és utána elmegyek egy másik munkát megnézni. Éledezik az építőipar. Ha itt végzek a fóliázással és lécezéssel akkor mennem kell vissza cserepezni Fehérvárra. Lehet a vápavágás megjelöléséhez veszek egy egyszerűbb zöld vonallézert a 2 rotációs lézer mellé. ;]
Szép napot mindenkinek.

(#4626) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi nap hamar elszaladt. Misén a már beharangozott védekezés elég furcsán hatott. Se szenteltvíz se kézfogás a "békesség"-nél. Majd hozzászokunk. Apámnál egy rövid ideig voltam csak mert mennem kellett megnézni egy munkát Gárdonyba. Amikor ott végeztem hazaugrottam enni és onnan újra mentem egy munkát megnézni. Az első egy komplett tető a második csak egy fa terasz. Még bepakoltam Röfibe a kompresszort és a szegbelövőket mára és el is telt az egész délelőtt. Délután pihiztem. Az a heti cél hogy péntekre végezzek a lécezéssel mert szombaton nem akarok menni dolgozni.
Ma mg egy kis gyalulás vár rám és indulhat a lambériázás. Ahhoz állványoznom is kell ami elég sok időt vesz el. Hamarosan vennem kell magas vasbakokat hogy ez ne rabolja el az időmet.
Szép napot mindenkinek.

(#4627) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap még mindent amit gyalulni kellett meggyalultam és fagerendázatot készítettünk a nyitott rész fölé. Kis lambériázás de inkább befóliáztam nagyjából a tetőt mert nem fújt a szél és nem akartam azzal szívni hogy esetleg ma már szélvihar lesz. Ma is inkább lambériázni fogok és csak az első pár sort fogom fellövöldözni. Holnap lesz az a nap amikor az egész házat belécezzük. Nagyjából ez a terv.
Szerelmemék tóparton voltak és mindenhol ügyes volt a kis kukacos. Egyre többet beszél és egyre érthetőbben. Szeptemberig azért remélem kialakul annyira hogy az óvónők megértik.
Szép napot mindenkinek.

(#4628) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi célkitűzésemet nem sikerült teljesítenem. Úgy gondoltam mindent belambériázok és leellenlécezek de nem lett volna arra idő ezért az egyik oldalt lambériáztuk le és azt viszont be is léceztük. A mai terv a másik oldal lambériázása és lécezése. Minden lécet fel kellene lövöldözni és akkor este kivehetem a belövőket és a kompresszort amivel komoly súlyt cipelek. Majd alakul...
Ma mennek hidróra Boldi és szerelmem. Reggel autót fognak takarítani amitől már teljesen be van zsongva a kis cicaborsó.
Szép napot mindenkinek.

(#4629) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült befejezni a másik oldal lambériázását és lécezését. Tulajdonképpen talán az első nap volt amikor sikerült teljesíteni azt amit elterveztem. Ma befejezzük. Nem maradt sok minden hátra de azért lesz mivel egerészni. A tető elszegésével kezdünk majd egy kis csúcsfal osb. borítsa végül könyökfázás és feszítőmű beépítés. Legvégén rendrakás.
Ma kontroll a GOKI.-ban. Boldinak megnézik a szívecskéjét hogy a körülményekhez képest hogy van.
Tegnap hidrón voltak és ezzel a konduktorral megfogtuk az isten lábát. Nagyon kedves és szakmailag is nagyon ott van. Érti Boldi nyelvét mert már nem nyunnyogott a múlt héten sem hanem élvezte a foglalkozást. Erönléti edzést tart neki a vízben ami főleg a lábacskáira irányul. Két kis pipaszáron közlekedik a drágám.
Szép napot mindenkinek.

(#4630) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztem annyira a tetőt hogy ne ázzon a házikó. Készítettem pár képet. 1
2
A oromszegély deszkába nútot szoktam marni amibe beleillik a lambéria hogy a vágás ne látszódjon . Apróság de későbbiekben sokkal szebb lesz.
Ma megyek bádogozni a fehérvári félbehagyott tetőmhöz. Remélem egy kis pénz is áll a házhoz...
Tegnapi nap fontosabb híre az volt hogy a GOKI. kontrollon Boldizsárom szívecskéje rendben van e. Sajnos rossz híreket kaptunk a graft (csőpótlás) elkezdett elmeszesedni ami miatt a nyomás megnőtt és hamarosan csere. Az eddigi 3 havonta esedékes kontrollt szűkebbre vették. Most 2 havonta kell majd menni és valszeg ebben az évben újabb műtét várható. 2 évet jósoltak a csőnek ami már szeptemberben 4 éves lesz. Mondanám hogy valahol tudat alatt készültünk rá, de nem mondhatok ilyet mert erre NEM lehet felkészülni. :( Az idegeink totálkárosak lesznek végig. Szerelmem naponta ingázhat Pest és Mór között végigbőgve az utat. Én talán tudok dolgozni talán nem. Majd a sors alakítja az életünk folyását.
Szép napot mindenkinek.

(#4631) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elkezdtem felrakni a bádogot amit pár dolog keményen hátráltatott. Egyik az hogy 11-kor jött meg az anyag. A másik az hogy szinte semmi állványom nincs ott és a harmadik hogy kedvem se volt hozzá. Az állvány kérdésen annyira feltoltam magamat hogy rendeltem 5db. 225cm magas vasbakot ami elvileg hétfőn meg is érkezik. Már érett hogy vegyek magamnak valamilyen állványt de eddig mindig rendezett a fővállalkozó nekem amin tudtam állni. Ma megyek dolgozni és veszek menet közben rá pallókat.
Szép napot mindenkinek.

(#4632) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap munka előtt bementem a fatelepre és vettem pár 20cm széles pallót. Vittem felsőmarót és legömbölyítettem az éleit hogy azért látszódjon hogy nem a kőműveseké. Sajnos itthon felejtettem a fára való alapozó festéket de hétfőn magammal viszem és beitatom vele. Bádogozással elértem annyira hogy ha minden jól megy hétfőn be tudom fejezni az egészet. Ma gyorsba ki kell számolnom a következő tetőmet és lerendeltetni az anyagot mert a korona vírus miatt lehet leállítják a kamionforgalmat és egy pillanat alatt el fog fogyni a fa és a cserép.
Ma reggel szokásos reggeli menetrend. Mise után apámnál bevárom a kis családomat majd egy bőséges reggeli a mekiben és onnan irány haza. A műtétre készülve komoly hizlalásnak kell alávetnünk a kis kukacosunkat. Most jelenleg 11,52kg. Adri az apjánál Pesten de nem megyek én érte mert majd holnap elmennek érte szerelmemék.
Ha olyan lesz az idő akkor délután lemegyünk bicózni.
Szép napot mindenkinek.

(#4633) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ez a vasárnap is hamar elszaladt. Gyakorlatilag majdnem úgy történt minden ahogy lejegyeztem kivéve azt a pontot hogy délután lemegyünk bicózni. Ugyan sütött a nap de kellemetlen szél fújt ezért maradtunk a seggünkön.
Megpróbálunk a vesztegzáras időszak alatt valamiféle saját önvédelmi mechanizmust kialakítani ami egyszerű dolgokból áll majd. Szerelmem nyitásra odamegy vásárolni a boltba hogy minél kevesebb emberrel kerüljön kapcsolatba és bicózni is akkor mennek le ha épp nem sokan vannak lent. Egyelőre szerintem nincs félnivaló de ne legyen éles váltás ha beüt a vészhelyzet. Én persze dolgozok mert kell. Mondjuk ma is egyedül leszek tehát nehezen fertőződhetek meg bárkitől is. Elvileg ma érkeznek a bakok amire már nagy szükségem van.
Szerelmemék mennek Pestre Adriért aki megfázott újfent. Valahogy mindig az apjánál betegszik meg. :( Új szemüveget kapott. Kereken 1 dioptriát romlott a szeme amivel már majdnem beért engem.
Szép napot mindenkinek.

(#4634) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap körbeértem a csatornázással de sajnos a vápalemezre már nem jutott idő. Majd ma beszórom és felcsavarozom a kúplécet. Még pár raklap cserepet is széthordok a rag alá hogy csak fel keljen adogatni. Jó volna ha holnap fel tudnánk rakni az egész cserepeket. Majd alakul. Megjöttek a bakjaim (pont mire nem kellettek) és el is hoztam őket. Ma reggel apámnál indítok és letárolom nála.
Adrit hazahozták szerelmemék. Hazafelé cipővásárlás volt a lányoknak és Boldinak. Szépen megnőtt a tappancsa a seregletnek.Már folyamatos a kiidegelése az én Mónikámnak. Nem tudom meddig tart az itthonléte a gyerekeknek de biztosan megsínyli majd az idegrendszere.
Szép napot mindenkinek.

(#4635) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap széthordtam körbe a ház körül a cserepet és felcsavaroztam a kúplécet + beraktam a vápalemezt. Fél 3-ra végeztem és eljöttem haza. Úgy volt hogy ma lesz sok segítő kéz és feldobáljuk az egész cserepet de csak 1 ember ér rá. Szóval csak annyi cserepet rakunk fel kettesben hogy el tudjak kezdeni vágni.
Gondolkoztam mennyire etikus elmenni dolgozni ebben a vírus helyzetben de tanácstalan vagyok. Tegnap egyedül voltam az egész építkezésen és se az odaúton (lépcsőházban lefelé) se a hazaúton (felfelé) senkivel nem találkoztam. Boltba nem járok szóval tegnap legközelebb 4 méterre voltak tőlem járókelők de az is ritkán. talán 2-3 alkalommal. Ma lesz velem egy segítség. Igazából nem tudom eldönteni mi a helyes. :F
Szerelmem tegnap fodrásznál volt. Nyári frizurát csináltatott magának. Én amúgy is a rövid hajú csajokat bírom. Gyerekek kiidegelik de nem mennek le a játszóra nehogy fertőzöttek legyenek. Digitális oktatás ma indul nálunk a két leányzónak. Majd meglátjuk mi lesz. Így éldegélünk.
Szép napot mindenkinek.

(#4636) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még csak két napja foglalkozok a cserepezéssel de már most totál hulla vagyok! Egyre hamarabb purcanok ki ettől a folyamatos terheléstől. Lehet öregszem? :F Ketten cserepeztünk tegnap és úgy készítettük hogy egy darabon felraktuk az egész cserepeket majd az ott lévő élek mellett bevágtuk amit kellett. Ma még lesz egy segítségem és az élek másik oldalán cakkosan kirakjuk és újfent darabolunk. Holnap egyedül fogok egerészni. Valszeg nekiállok kúpozni egy részen vagy vápát vágok. Majd kitalálom mi legyen. Az már majdnem biztos hogy hétvégén nem fogok dolgozni mert nem lesz erőm hozzá. Mondjuk akkorra ígérnek még jó időt. Nagy a dilemma. :F
Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#4637) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma vagyunk az én drága szerelmes gombócommal 14 évesek! Micsoda idő! Szerelmünk gyümölcsei mutatják milyen mély is ez a szerelem. Még mindig jóleső borzongás fog el ha vele vagyok. Soha nem voltam semmiben olyan biztos mint abban hogy együtt fogunk megöregedni örök szerelemben. Kívánom mindenkinek hogy élje meg ugyanezt a párkapcsolatában int mi. Úgy imádom mint Őt mint az elején amikor megismerkedtünk. Nem vagyunk szépek ezért nyugodtan tudtunk koncentrálni már a kezdetektől a belső értékekre. Nem is szerelemnek indult hanem csak beszélgetésnek és menet közben jöttünk rá hogy kellünk egymásnak. Milyen csodálatos is volt az érzés! Szerelmünk gyümölcsi pedig igazi szépségek lettek.
Álom vele az életem!
Csodaszép napot mindenkinek.

(#4638) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma extrakésőn vagyunk. Kidőltem mint egy fa a cserepezéstől. Tegnap egyedül toltam és amellett hogy dögunalmas még rohadt fárasztó is. Lemértem az élek mentén , majd lejöttem és levágtam , majd a vágott cserepeket felhordtam a helyére és felrögzítettem. Minden vágást elvégeztem ami volt. Még a vápát is bevágtam mert volt egy kis maradék erőm. Úgy voltam vele inkább tegnap szenvedek de ma itthon maradok a családdal és pihenek. Sajnos a könyököm is bejelzett, szóval hordanom kell a könyökvédőmet is.
Ma azért nem mentem mert nem lett volna segítségem és rohadtul nincs kedvem idő előtt leépülni. Nyilván ezen az úton járok de azért na....
Szép napot mindenkinek.

(#4639) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi nap hamar elszaladt. Délelőtt lementem és beindítottam egy akksicsere után hű táltosomat. Pöcc röff indult. Ha már ment akkor autózgattam vele 40 percet hogy kicsit átmozgassam. Sajnos a gyorsítási probléma nem oldódott meg ezért az szervizes dolog lesz ha majd lesz rá keret. Egyelőre tovább álldogál és fizetgetem a sarcot rá.
Nagyjából ennyi történt. ma nem megyek sehová mert nincs mise. Apámat felhívom és megkérdezem minden rendben van e nála.
Szép napot mindenkinek.

(#4640) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi érdekes nem történt. Elmentünk kettesben vásárolni szerelmemmel az üres Aldiba. Még reggel felhívtam apámat és beszélgettünk egy fél órácskát. Rá tudtam venni hogy végre ne mozduljon ki otthonról és ettől a héttől mi vásárolunk be neki amire szüksége van.
Ma kúpozni fogunk ketten és remélem végzünk is. Holnap ha minden jól megy felszórjuk az egész cserepeket és kész közeli állapotba kerülünk.
Szép napot mindenkinek.

(#4641) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A két nap pihenő arra volt tökéletes hogy fel tudjam csavarozni tegnap az összes kúpcserepet amitől mindkét könyököm kikészült. Talán pihent annyit éjszaka hogy ma simán menjen az egész cserepek pótlása. Nagyjából 130-150m2 lesz amit pótolni kell. Lehet kevesebb. Majd alakul. Ha ma befejezem a cserepezést még a szomszédban fel kell dobnom 6 méter csatornát mert elvállaltam de az már holnapi eset lesz. Utána lehet itthon maradok pár napot hogy a könyököm regenerálódjon.
Szép napot mindenkinek.

(#4642) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Úgy aludtam éjjel mint akit agyonvertek. A tegnapi cserepezés totál levette az energiámat. Végeztünk volna ha nem lett volna kevés a cserép. Nagyjából 200db hiányzik amit a hátoldalon hagytam ki hogy a bankos le tudja normálisan fotózni. Mindenképpen vissza kell mennem mert a teraszok sehol nincsenek és szokásos ideiglenes támaszokkal oldottam meg a szelemeneket. Pár képet teszek fel. Csak a szokásos...
reggeli kép a cserepezés előtti állapot
utca front
oldalról
egy közelebbi. ilyenkor az egyenes vonalakat próbálom több kevesebb sikerrel megörökíteni.kúpsor Igazából mind ilyen. Amúgy dögunalom az egész csak ha valakinél kopácsolnak az ácsok és totál hullámos lesz annak esetleg támpont hogy lehet egyenesre is készíteni.
Ma pihenek és felveszem a kapcsolatot azzal a sráccal aki barkácsolni szokott autókat hogy cserélje le Röfiben az olajat. Már én mentem majdnem 12e km.-t mióta megvettem szóval csereérett. Masniról is cserélni kell.
Szép napot mindenkinek.

(#4643) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi nap felüdülés volt számomra. Reggel elmentem az én Mónikámmal vásárolni majd lementem és kipakoltam Röfiből a nem kellő szerszámokat. Azokat meg is pucolgattam és kifújattam belőle a port mert a cserepezésnél nagyon pusztulnak a gépek. Nyilván egy kis odafigyeléssel a gépek élettartama szépen kitolható. Van egy újonnan vásárolt Makita flexem ami 20 éves és még kutya baja. Mondjuk akkoriban még arra mentek a gyártók hogy ne a garanciaidő lejárta után 2 nappal menjen tönkre egy gép.
Miután feljöttem a pincéből tanultam Katicával. Nagyon élveztem a dolgot! Az első osztályos tananyagot még én is vágom. :DDD ;] Ma is én fogok mellé ülni és ügyeskedünk.
Délután kimozdultunk de csak autóztunk egyet. Vettem egy motoros szintezőlábat ami egyedülálló a piacon. Igazából nem tudom egyáltalán szükségem van e egy ilyenre de régi álmom volt. Mindkét műszer működik vele. Majd készítek videót hogy milyen.
Elvileg ma viszem Röfit hogy megnézzék a kipufogóját javítható e és hétvégén lecserélik az olajat benne. Ha nem javítható akkor cseredarabot veszek rá. Ha minden igaz holnap megyek faanyagot venni egy féltetőhöz amit hétfőn készítek a Hiltis srácnak. Megpróbáltam géppel kifizettetni a munkámat de most ők is home office-ban nyomják ezért nem tud hozzáférni a gépekhez. Ez nem lopás hanem kedvezményt intéz csak rá! :U
Szép napot mindenkinek.

(#4644) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap élvezettel tanultam újfent Katicával! Ma el kell ugranom faanyagot válogatni és ha kiszállítják akkor nekiállok gyalulni is és ezért elmarad a közös tanóra. Majd meglátjuk mit hoz a sors.
Készítettem videót a lányokkal az automata szintezőláb működéséről. Nem volt egyszerű eset. youtube.
Igyekeznem kell és ahová tudom kivitetni a fát amiből majd dolgozni lehet mert bezárnak a fatelepek és nekem annyi. :U Ha valóban júniusra tetőzik a vírus elég sokat fogok anyaghiány miatt itthon üldögélni. :U
Szép napot mindenkinek.

(#4645) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentem a Hiltis sráccal kiszedni a faanyagot (mindenki nyugodjon le a p....ba bőven van faanyag és folyamatos a beszállítás!) de sajnos csak hétfőn hozzák ki valamikor délelőtt. Addig pihi. Beszélgettem a fatelepessel és már le van szervezve neki hogy vasúton fogják vagonba hozni a fát ha leáll a kamionforgalom de azt még nem tudja hogy a vagonból hogy fog a telepre kerülni az anyag és onnan az építkezésre. Majd alakul.
Azt gondolom hogy ha már nyárra teszik a vírusfertőzések csúcspontját akkor talán egy kicsit korán vagyunk még a bezárkózáshoz. Tudom ez nem kijárási tilalom de hamar befagyhat az építőipar és akkor brutális zuhanás lesz. Egyelőre van munkám de kitudja mi lesz egy hónap múlva.
Szép napot mindenkinek.

(#4646) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma időben keltünk mert hamarosan indulok apámnak viszek a jövő hétre kaját és borocskát. Tudom hogy amúgy nem lehetne de muszáj menni. Utána el kell mennem megnézni egy munkát ami esetleg pont a leállás miatt összejöhet. Majd alakul.
Tegnap semmi nem történt velünk. Szerelmem Boldi miatt szigorúan betartja a karantént és ezért senki sehová csak ő boltba. Igaza is van. A kis kukacosunk a krónikus betegségei miatt nagyon nem bírna ki egy ilyen betegséget.
Szép napot mindenkinek.

(#4647) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentem apámhoz és elláttam erre a hétre élelemmel. Nem nagy étkű az öreg ezért egy nagyobb szatyorba elfért a cucc amit vinni kellett neki. Utána elmentem megnézni egy munkát ami szerintem még valamikor a vírushelyzet vége felé realizálódhat. Majd meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Itthon már nem történt semmi velem. Az én Mónikám nevetve azt mondta hogy olyan vagyok mint egy csecsemő. Kávé-evés-alvás. Ez ismétlődik folyamatosan. :DDD Még jó hogy vécére azért kimegyek.
Ma csak akkor indulok el dolgozni ha már ott van a faanyag. Nem első fuvar a miénk ezért teljesen kiszámíthatatlan mikorra ér oda és teljesen felesleges ott állnom és várnom. Ma úgy is az a terv hogy mindent meggyalulok és lefurkálom a talpakat a megfelelő helyre.
Szép napot mindenkinek.

(#4648) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap 11 körül érkezett a faanyag ezért még mielőtt elmentem dolgozni meg tudtunk tanulni Katicával. Ma már nem fog menni mert korán indulok dolgozni.
Sikerült legyalulnom mindent és az oszloptartókat is lefurkáltuk. Ragasztottuk a menetes szárakat és kíváncsi leszek hogy mennyire tartja majd meg az oszloptartókat. Elvileg 3 óra alatt teljesen megköt a ragacs és egész éjszaka köthetett. Meglátjuk. Még egész friss a beton ezért az alapcsavar esélytelen volt. Ha jól fogunk haladni akkor ma össze tudjuk rakni a szerkezetet. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#4649) bim


bim
veterán

jó reggelt.

Tegnap nem volt időm reggel bekapcsolni a gépet mert késésben voltunk. A szerkezetet felállítottuk és tegnap lambériáztunk és léceztünk. Ma leszegem és felteszem a csatornát. Cserép 2 héten belül valamikor .
Holnap már el kell kezdenem egy másik tetőt amit addig be kell fejeznem amíg nem lesz zárlat és ide is vissza kell jönnöm a szomszédba egy kis tetőfelújításra. Alakulnak a dolgaim csak ki is fizessék amit elkészítek.
Szép napot mindenkinek.

(#4650) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztem a kis féltetőt a csatornával. kép
belülről
A tulaj srác home office-ban festegette mielőtt beépítettem. Elvileg ma jön a cserép rá de nekem bele kell állnom egy új tetőbe hogy mielőtt esetlegesen blokád lenne be tudjam fejezni. Talán holnap felszórjuk a cserepet is ide. Majd meglátjuk hogy alakulnak a munkák.
Ma édesemék mennek a gyerekekkel apámhoz hogy kicsit kitörjenek ebből az állapotból. Viszik neki a jövő heti ellátmányt.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.