Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5301) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Szó szerint el vagyunk teljesen anyátlanodva. :O Tegnap délután jött a telefon hogy 5-ig be kell érniük a GOKI.-ba mert ma nagy valószínűséggel meg lesz a műtét. Szívszorító pillanat volt amikor indultak és mindenki sírt, kivéve Boldizsárt aki csak egyszerűen nem akart menni mert neki itthon jó és akkor miért kell menni? Ki is jelentette hogy Ő nem akar menni a kórházba. Arany kis kukiborsónk... Fentről néztem könnyek közt ahogy a kis pipaszár lábaival csámpázik anya mellett Csillag felé. Azért ezt a pillanatot nehéz leírni és átélni pedig maga a borzalom! Tudjuk hogy erre szükség van de valahol tudat alatt ott motoszkál hogy mi van ha ezek az utolsó képek amik megmaradnak... Szerelmem is végigbőgte az utat de menni kell. Bent a kórházban tesztelték Boldit és szerencsére negatív lett. Jött a sebész és elmondta hogy nem egyszerű műtét lesz mert minél többször van feltárva a mellkas annál nehezebb a dolguk. Sajnos Boldi mérete miatt egy max akkora billentyűs csövet tudnak beépíteni ami még nem lesz elég a felnőtt életére. A mostanit legkésőbb 10 év múlva ismét cserélni kell. Elmondta azt is hogy a legeslegutolsó pillanatig elmentek. Annyira megnyúlott már a cső hogy teljesen elvékonyodott amivel extrém nyomás alakult ki a kamrában. Valami olyasmit mondott hogy a T alak helyett már V alakú a csövecske bármit is jelentsen ez, de rossz.
Fél9-9 körül viszik be a műtőbe és ha minden jól megy délig tarthat a műtét. Sajnos eddig minden alkalommal volt komplikáció de mostanra megerősödött annyira hogy talán könnyebben átvészeli. A sebész egy pozitív forgatókönyvet felvázolva azt mondta hogy csak 2 nap lesz az intenzív ellátás és 1 hét múlva varratszedés. Úgy legyen.
Apám kérte hogy hívjam fel amikor bemennek Szerelmemék. Úgy búcsúzott el a beszélgetésből hogy az isten legyen velünk. Remélem így lesz.
Az Úr legyen velünk.

(#5302) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Szeretném azt lejegyezni hogy túl vagyunk rajta de sajnos nem tudom. Tegnap reggel mentek és előkészítették Boldit a műtétre. Bebódították és készen állt minden hogy elvégezzék a beavatkozást amikor lefújták az egészet mert rossz vért hozattak a műtétre. Állítólag Boldinak a DiGeorge szindróma miatt a "T" sejtszám nulla a vérében ezért a normál vért nem fogadja be a szervezete. Emiatt sugarazott vért kell kapnia amivel kiölik ezeket a sejteket. Valami nagy letolás lehetett mert utána mindenki nagyon nyájas volt szerelmemmel akinek a karjaiban ott vergődött órákon keresztül a bebódítottan agresszív fiúnk. Igazából nem is mi lennénk ha ez nem így történt volna. Nem vagyok mérges mert ezt a luxust nem engedhetjük meg magunknak amikor az Ő kezükben van a kis kukacosunk sorsa. Nyelünk egy keserűt és várjuk a sorunkat. :(
Mára vastagon szedve van kiírva hogy Boldizsárnak műtét! Igazából én itthon még csak csak elvergődök de az én Mónikám aki minden pillanatban ott van a fiúnk mellett és ha kell óvja, ha kell vigasztalja, ha kell megpróbálja lebeszélni miért nem jöhet még haza, ha kell mindent is megtesz hogy egy pillanatra se érezze egyedül magát a harcban. Neki meg egy kis sírás marad vigaszként szorosan magához ölelve a kukiborsónkat hogy ne lássa mennyire kétségbe van esve az édesanyja.
Ma új nap és új remények.
Az Úr legyen velünk.

(#5303) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Jó híreket tudok lejegyezni a naplómba! Tegnap reggel fél 9 után elvitték Boldit és röpke 6 idegőrlő órácska alatt kicserélték a szívecskéjében a billentyűs csövet. Próbáltak 25mm-es átmérőjűt beépíteni de a max amit elbírt az a 19mm volt. Ezzel előre vetítve egy újabb műtétet kb. 10 év múlva. Ha meszesedik akkor előbb. Nagyon ügyes volt és ugyan volt egy pici vérzés de azon a határon mozgott amit még a szervezete le tudott állítani. Délután be tudott menni még a műtét után szerelmem picit megsimogatni és megpuszilgatni hogy érezze az anyatigrist. Volt egy pillanat amikor megébredt de azonnal növelték az altató adagot hogy azért még nem kellene. Szar lehet úgy ébredni hogy a mellkasod fel van még nyitva és ott figyelnek a belső szerveid. Ma ha minden rendben van és nem vérzik akkor bezárják és összevarják. Még amíg ott volt szerelmem megkezdték a lélegeztetőről való leszoktatást amit nagyon jól viselt. Mondjuk volt pár olyan beavatkozás amit már szerelmem sem bírt nézni. Valszeg én azonnal elájultam volna ott. Este 10-ig lehet telefonálni és érdeklődni a hogyléte felől. Azt mondták a telefonba hogy levették teljesen a lélegeztetőről és önállóan lélegzik. Nyilván az első 24 óra kritikus de nem érzem azt hogy most beütne egy olyan dolog amitől visszazuhanna. Sajnos a nyomás okát nem találták meg. Azt vélik hogy a tüdő felé menő fő ér lehet a ludas de most a csőcsere volt a cél.
[kép] A kis tigrisünk. Csapataink még harcban állnak....
Ma már muszáj egy rövidített munkaidőben dolgoznom mert az emberem is pénzből él. Volt a felelős műszaki ellenőr és pár erősítést még be kell építenünk ami tervezési hiba. Tulajdonképpen a mostani helyzetemben cseppet sem érdekel mit kell csinálni csak dolgozzunk valamit.
Az Úr velünk van.

(#5304) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

SOKKOS ÁLLAPOTBAN VAGYOK!!!! Már azt hittem minden egyszerű lesz de NEM! Tegnap zokogva hív fel szerelmem hogy a tesztje pozitív lett! Nem mehet be a mi kis cicaborsónkhoz aki élete nagy csatáját vívja! Magára maradt a harcában és ettől egy pillanat alatt az egész család padlóra került. Ezt NEM HISZEM EL!!!! Közben kiderült hogy meg kell katéterezni mert a nyomás nem szűnik, és találtak több szűkülete a tüdő és szív közötti vénában és nekiálltak tanakodni esetleges azonnali műtéten. Azután az orvosok úgy döntöttek ehhez most nem nyúlnak, majd később újra nekiállnak. Közben (gondoljuk) bezárták a mellkasát és ébredezik a kis hősünk. Már este mesét nézett és ma lekerül a 3. emeletre. Ez amúgy jó hír. Hazafelé vett több tesztet szerelmem hogy le tudjuk magunkat tesztelni. Nyilván rövidebb munkaidőt tartottam és hazaérve 2 teszten is negatív eredményt produkáltam. Irány Fehérvár hogy legyen hivatalos tesztem. Éjszaka meg is jött és ott is Negatív vagyok. Ma én megyek a kis kukacoshoz fogni a kezét és óvni a harcában. Azért tegyük hozzá hogy én minden ilyen véres dologtól vagy rosszul leszek vagy teljesen pánikba esek. Lehet teljesen mihaszna leszek. Nyilván nem kérdés hogy menni kell! Minden is várhat a maga sorára.
Hirtelen bonyolult lett minden . Még nem tértem magamhoz... Ez csak egy rossz álom amiből fel fogunk ébredni mindjárt..
Ha másodikon leszek anyás részlegen szünetelni fog a zóna.
Szép napot mindenkinek.

szerk: közben ránézek szerelmem kisírt szemeire és ül Boldi ágyán FFP2-es maszkban hogy ne fertőzzön meg gumikesztyűben. Amióta hazajöttem meg sem ölelhettem és a csók felejtős. Egy simi, semmi. Elszeparáltak és ő a lányokkal aludt én pedig a mi szobánkban. Ezt egyszerűen nem tudom felfogni....

[ Szerkesztve ]

(#5305) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még mindig van lefelé! Reggel telefonáltak a GOKI.-ból hogy Boldi is covidos lett. Mivel ott nincs ilyen osztály ezért azonnal átszállítják a Heim Pálba. Nekem már oda kellett mennem a kis kukiborsóhoz. 3. szintű szeparációs réslegen van ami annyit jelent hogy FFP2. maszkra még egy sima orvosi maszk és nem lehet ki be járkálni. Maszkot nem lehet levenni ezért a sírás is csak korlátozottan mehet mert nem tudsz orrot fújni. Amikor odaértem aludt Boldi és mikor meglátott azonnal sírtunk. Ő anyát akarja! Eszem a szívét. Mindenki őt akarja de sajnos ő most otthon sír. Őrület ami zajlik körülöttünk! Én totálisan alkalmatlan vagyok arra hogy ápoljam őt. Az intenzíven lévő ápoló csak 2 óránként öltözik be egy ufónak és jön meg megkérdezni minden rendben van e. Szerencsére a szívecskéje úgy látom rendben van, de nem tudunk semmit. Ez egy covid osztály ahol mondjuk nagyjából nem érdekli őket. Amíg az a 3 érték amit monitoroznak jó értéket mutat addig minden rendben van. Nyilván ilyen nyomás értékek megnézését el lehet felejteni. Azt pedig nem lehet azon kimutatni csak UH.-n egy kardiológusnak. Mivel már műtét után 2 nappal elkapta a kórságot ezért kötve hiszem hogy erre a nyomásra be lenne állítva a gyógyszerezés. Ma reggel telefonál szerelmem és megpróbálják letenni ugyanott a Heimbe sima Covid osztályra ahová bemehet szerelmem hozzá mert ő is beteg és együtt gyógyulgathatnak. Ez azon múlik hogy tudnak e helyet csinálni neki mert telt ház van. Azt mindenki látja hogy én azon kívül hogy megfogom a mi kiscicaborsónk kezét nem sok mindenre vagyok képes. Egyszerűen képtelen vagyok átlépni a korlátaimat. Lefagyok ebben a helyzetben és nincs mit tenni. Ha nem tudják letenni akkor ugyan úgy én megyek be és ami tőlem telik megteszem.
Azt gondolom néha hogy ez egy rémálom és egyszer csak felébredek és mintha meg sem történt volna velünk. És éjszaka felriadok és eszembe jut ami történik velünk és rá kell jönnöm hogy mindez IGAZ. Nem tudom mit vétettünk de nem bánik kesztyűs kézzel velünk a sors. Képtelen vagyok feldolgozni!
Itthon sem tudom megölelgetni és megszeretgetni az én szerelmemet. Nem is tudom volt e egyáltalán ilyen hogy napokig nem értünk egymáshoz. Szóban vigasztaljuk egymást de ez édes kevés. Az eszem eldobom.
Azt akarom hogy ez az őrület véget érjen és Boldizsárunk újra itt legyen közöttünk!
[kép]

(#5306) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Talán kezdenek elülni a hullámok körülöttünk de nem tudni hogy ez egy vihar előtti csend vagy a sors úgy döntött hogy megkegyelmez nekünk mert látja milyen idegroncsok lettünk a próbatételétől.
Tegnap reggel elment szerelmem a hivatalos ÁNTSZ Covid tesztjére. Persze pozitív lett. Telefonálgatott és azt mondták délre átteszik zárt covid osztályra Boldit. mi ott voltunk már fél 12-re de sajnos még nem volt meg a helye. Én bemehettem hozzá és addig fogtam a kezét amíg rendeződtek a dolgok. 2-re tudták csak átvinni az út túloldalára egy másik épületbe. Oda már mehetett szerelmem hozzá. Itt látszik meg az a szoros kapcsolat ami közte és a kis kukiborsónk között van. 3 napig nem mehetett hozzá. Nem érinthette meg és nem ölelhette át. Mindketten egy zombivá váltak. Azt az érzelmi vergődést amit kihozott belőlük ez a helyzet azt szívfacsaró volt látni. Én mindkét oldalt közvetlen közelről éreztem és egyik esetben sem tudtam ezt az érzést tompítani. Csak megjegyezném felülemelkedve a kormánypropagandán. hogy ha valakinek a gyermeke egy előre tervezett műtétre készül akkor hiába van beoltva akármivel egy hónappal előtte át kell esnie ezen a kórságon mert csakis az védi meg őt! Látva a mi mizériánkat egyszerűen nincs más út! A családból két ember kapta el, Boldi és az én Mónikám. Ha azt nézzük sikeres volt az óvó akció mert Boldizsárunkat eddig meg tudtuk védeni hogy ne kapja el. Felesleges volt!
Most már ott vannak egymásnak és egyből eszik és iszik Boldi. Pisilt is ami nagyon fontos! Fel kell írnia szerelmemnek mi volt a fogyasztás. Most reggel küldte át a képet. [kép]
Úgy néz ki a szívecskéje teljesen rendben van. A műtét jól sikerült és némi oxigént kap még és folyadékot, de mivel ügyesen iszik lehet minden külső pótlást leállítanak és már csak a varratokat kell kiszedni+a centrális vénát.
Magunkra maradtunk itthon a 3 leányzó és én. Szerencsére Adri már nagylány és átveszi valamennyire anya szerepét. Közösen mosunk és rendezzük a lányokat, és ő főz majd egyszerűbb kajákat. Ha nem sikerül akkor rendelni fogunk. Reméljük hogy már csak pár nap és újra itthon lesz a mi kis hős harcosunk.
[kép] Az első anyás kép :B
Szép napot mindenkinek.

(#5307) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyjából eseménytelen volt az életünk. Boldi szépen eszik és iszik. Most már pisil is rendesen de sajnos a kaki még nem jön. Átkerült egy másik kórterembe ami nagyobb mert kapott egy másik covidos szívbeteget akit szintúgy a GOKI.-ból hoztak át. Nem értjük hogy az országos szívklinikán miért nincs ilyen covid részleg. Szerintünk a mi kis kukacosunknak is kellene legalább napi 1 UH. hogy minden rendben van e a műtét után. Jól forrnak e össze a dolgok és hogy üzemel a beépített billentyűs cső. Érzünk némi rivalizálást a kórházak között mert nem engedik hogy bárkinek telefonáljon szerelmem. Persze ezt mi nem fogjuk annyiban hagyni és hétfőn felhívja az én Mónikám Nelli nénit a Fehérvári gyermekkardiológián. Kérdezzen rá hogy mi van ilyenkor. Mit bánom én hogy itt a Heimben vagy a GOKI.-ban néz rá egy szakértő csak legyen valami kontroll, mert ez a néha megmérjük a vérnyomását és a pulzus rendben van engem nem nagyon nyugtat meg. Kicsit úgy el vannak zárva ott mintha leprások lennének és nem covid osztályról orvos be nem teszi oda a lábát. De könyörgöm! Mi van ha bármi rendellenesség van odabent a kis kukacosunknál? :F
Ma mise után egyenesen megyek fel hozzájuk Pestre. Látni ugyan nem láthatom őket de viszek fel ennivalót és ruhát is. Persze pénzt is viszek ha a héten varratszedés lenne bármilyen csoda folytán akkor a megfelelő zsebet ki lehessen bélelni. Még ezt sem tudjuk mikor fog megtörténni. 7 nap után tesztelnek először hogy negatív lesz e. Utána vajon visszatérünk a GOKI.-ba? Adnak egy zárójelentést amiben minden fontos értéket rögzítenek? Vagy oda már nem mehetünk a lepra miatt és itt kiszedik a varratokat és jöhetünk haza? Mivel Boldizsárunk az első GOKI.-ból áthozott gyerkőc ide a zárt osztályra ezért ők sem tudnak semmit és a cicaharcuk miatt improvizálnak. Ez nekünk NAGYON nem tetszik! Sodródunk....
Szép napot mindenkinek.

(#5308) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit hulla vagyok. A heti stressz után kezdenek kisimulni az idegeim és ezért kómába alszok. Tegnap reggeli misén volt mit megköszönnöm. Tudom sokan nem hívők, és én is ezt a tábort erősítettem míg Boldizsárunk meg nem született. Szerintem eljön mindenki életében amikor azt érzi el kell mennie templomba. Valaki ellenáll és csak azért se, és van aki olyan mint én hogy megy és megbeszéli a heti dolgait az Úrral. Voltam már pár templomban de úgy érzem hogy most itt jó helyen vagyunk. Tamás atya nagyon jól beszél és minden evangéliumot át tudja fordítani úgy hogy megértsük. Érzem hogy szükségem van rá mert néha megőrülnék.
Tegnap Boldi már ügyesen evett és ivott. Kezd visszatérni az ereje de még nagyon gyenge. Mivel ő az első GOKI.-ból átszállított beteg ezért semmiféle protokoll nem alakult ki az ellátására. Egy egyszerű sebátkötözésért szólni kell. Nem is beszélve arról hogy pl. a szívklinikán 2 naponta szív UH. és itt nem volt még. Szerdán délelőtt került át ide Boldi és max. aznap lehetett utoljára ilyen vizsgálat. Szerelmem írt már és beszélt is Nelli nénivel fehérvárról hogy próbáljon segíteni. Az ottani doki azt mondta hogy ma felveszik a GOKI.-val a kapcsolatot és kérnek egy orvost hogy nézze meg. Azt hogy át mer e jönni a covid osztályra és hoz e magával valami hordozható UH. készüléket, vagy Boldit viszik vissza a covid intenzívre és oda megy a doki ezt még nem tudjuk. Egy biztos. A Heimbe lévő kardiológus csak abban az esetben avatkozik be ha vészhelyzet van. Szerintem pedig akkor már qrva későn van. Némi fejetlenséget érzek a levegőben. SZvsz. a jó megoldása ennek a dolognak ha magában a GOKI.-ban lenne covid részleg kialakítva ezekre az esetekre. Igazából csak abban bízhatunk hogy a sors megoldja ezt a helyzetet úgy hogy Boldinak semmi komplikáció nem lép fel és a gyógyulás útjára lép.
Ma nem mennek a gyerekek suliba mert továbbképzés van. (nem a sztrájk miatt) ezért ma sem dolgozok. Megpróbáljuk itthon tartani a frontot több kevesebb sikerrel. Adri sokat segít hogy ne legyen káosz ebben az időszakban.
Szép napot mindenkinek.

(#5309) bim


bim
veterán

[kép] Ezt most kaptam szerelmemtől. Így alszanak. El nem engedi anyácskát.

(#5310) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap már meg volt a megfelelő folyadékbevitel ezért kikötötték az infúziót is. Gyakorlatilag már csak a monitorozó kábelek vannak Boldin és semmi más. Volt ott egy kardiológus hordozható UH. készülékkel amit nem ismert ezért szinte semmilyen értéket nem tudott megmérni vele. Tulajdonképpen csak azért küldték hogy megnyugtassa szerelmemet. Azt mondta annak ellenére hogy nem tudja megmérni a nyomás értékeket rendben van odabent minden. Ez addig most kitart amíg vissza nem kerülünk a GOKI.-ba. Erre holnap lesz esély mert holnap tesztelik őket covidra. Majdnem biztosak vagyunk abban hogy pozitív tesztet produkálnak. Akkor viszont nem tudjuk mi lesz. Igazából a varratokat kellene kiszedni és hazaengedni őket. Majd egy hét múlva visszamennek kontrollra. Vagy akár Fehérvárra Nelli nénihez. Meglátjuk hogy alakulnak a dolgaink.
Ma gyerekeknek megkezdődik az isi én pedig elkezdek dolgozni. Cserepezést kellene erőltetni de elvesztettem a fonalat a munkámban. Majd ott visszarázódok mert semmi gondolatom nem volt mostanában a munkával kapcsolatban.
Szép napot mindenkinek.

(#5311) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap letesztelték covidra Boldit és szerelmemet és NEGATÍV lett az eredmény! Azonnal át is mentek a kardiológiára és megnézte a Heim helyi menő szívdokija Boldit mert életében a 2. Truncusos gyerek akivel dolga van. Nyomásérték a csőben 4,2 mindenféle gyógyszer nélkül. 3 felett semmi nem jó de a műtét előtt 5,1 volt. Ez még csökkenhet ahogy gyógyul de lehet a GOKI.-ban ahová ma vissza viszik őket lehet elkezdenek egy gyógyszer beállítást amit eddig is szedett reggel-este. Ha nem így ítélik meg akkor lehet haza is jöhetnek mert ma kiszedik a varratokat. Minden esetre Szemibe berakok egy ülésmagasítót és ruhát a kis kukiborsónak hogy ha jönne a telefon akkor ne kelljen még hazajönnöm hanem azonnal mehessek értük a kórházba.
Mi a cserepezéssel foglalatoskodtunk. Kúpoztunk és egy részen bepótoltuk a hiányzó cserepeket. Ha jó idő lesz akkor ezt folytatjuk, ha nem akkor bent vacakolunk kicsit. Igazából most a munka teljesen második vonalba került. Egyáltalán nem vagyok ott fejben.
Szép napot mindenkinek.

(#5312) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi érdekes nem történt a kórházban. Kicsúszott Boldinak a centrális véna ezért kiszedték. Levették a monitorozó tappancsokat is szóval már semmi nem köti ágyhoz. Késő délután vette csak vissza a GOKI, ezért már csak egy sima ránézés volt semmi más.Azért az őrület hogy tegnap is leteszteltették covidra mielőtt visszavették volna őket és még helyben is akarták tesztelni. :((( Ma varratszedés és remélhetőleg holnap hazajöhetnek. Nem akarom elkiabálni mert akkor esetleg nem jön össze.
Mi kúpoztunk. Nem fejeztük be mert csiga tempóban araszolunk. Most nem is az a cél hogy széthajtsuk magunkat csak hogy valamit mocorogjunk. Volt a BMI.-s területi képviselőm és ami hiányzik cserép azt én közvetlenül megkapom azonnal a gyártól mivel rendszermester vagyok. Ott volt a tulaj srác is és ennek nagyon örült. Én sem akartam hogy heteket keljen várnom mire be tudom teljesen zárni a tetőt.
Szép napot mindenkinek.

(#5313) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap kiszedték a varratokat és megnézték UH.-n is a szívecskét. Műtét rendben sikerült de a nyomás még mindig magas és a graftban az áramlási sebesség is nagy. Azt mondta a doki amúgy rendben van és ma hazajöhet. Ezt vártuk! :C Egész nap a mobilomat fogom nézni mikor jelez az én Mónikám hogy indulhatok értük. Ma egy hete hogy nem láttam őket és már nagyon hiányoznak. Ha belegondolok hogy utoljára múlt hét szerdán reggel csókolhattam meg és ölelhettem magamhoz az én szerelmemet teljesen kiborulok. Amikor kiderült hogy covidos amennyire lehet elszeparáltak hogy legalább én be tudjak menni a kis kukiborsónkhoz.
Igazából mára maradt 3 raklap cserepünk ami vagy elég lesz vagy nem és utána mehetek is értük. Ha előbb jeleznek akkor ott hagyok csapot papot és indulok.
Szép napot mindnekinek.

(#5314) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Végre itthon! Azért is aludtuk túl magunkat mert nyugalom ült ránk a 12 nap stressz után. Persze 3-kor azért felébredtem.
Mi lecserepeztünk délig és utána hazavittem az emberemet. Onnan elmentem Pestre és a GOKI. előtt megvártam amíg kiengedik őket. 3 után nyílt az ajtó és végre megölelgethettem a kis családom azt a felét akik el voltak zárva tőlem 1 hete. [kép] Persze megörökítettem az utókornak. Hosszú volt az út hazáig mert még megálltunk a mekinél kaját venni mindenkinek és a gyógyszertárba is be kellett ugrani vérrög képződés elleni gyógyszert kell szednie fél évig és azért. Hazaérve lent vártak a többiek és ujjongva rohantak a kocsihoz. Nagyon megható volt hogy ennyire várják haza a testvérüket. Este már a szokásos családi életet éltük. Lányok veszekedtek és Boldi nyunnyogott valamiért.
[kép] Boldizsárt most szebben varrták össze.
Ma délelőtt könyvelőhöz kell mennem. Közeleg az adóbevallás és azt akarom hogy minden rendben legyen a vállalkozásom körül.
Már 2x tankoltam tele Szemit. Elkezdtem lerögzíteni mint Csillagét. [link] Majdnem felét eszi mint Röszi. Hiába. Ő nagyon szerette a pocakját. Feljegyeztem azt is hogy nagyjából fél literrel több/100km ha használom az állófűtést. Azért az 5,14L/100km nagyon jó. Ebben azért volt némi vadulás is. Volt 1x hogy 180ig eltoltam neki és volt tegnap hogy egy részen 160-al mentem. Szerintem ha ésszel megyek talán 5L alá kerülhetek. Elképesztő mennyivel takarékosabb a dízel. Ami nem tetszik hogy szerintem későn jön meg a turbó által biztosított nyomaték. Alul lehetne kicsit több vonóerő benne. Láttam neten egy kecskeméti céget ahol új epromot írnak és átforrasztják ami által ez megoldódik. Majd lehet élek vele. Meglátjuk.
Szép napot mindenkinek.

(#5315) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Persze van még min izgulnunk mert Boldi sebe 2 helyen is begyulladt. Ma ad neki cataflam cseppet édes és kamillával lemossa, esetleg félbevágott paradicsommal próbálkozhatunk. Ha nem megy le akkor hétfőn ismét GOKI. :(
Tegnap délelőtt meglátogattam a könyvelőt hogy az adóbevallásomat elkészítse. Iparűzési adóra is rá kell néznie hogy rendben legyek minden irányba. Nem szeretném ha a nav meglepne egy tetemes büntetéssel. Onnan elmentem és a jó időben lecsutakoltam Szemit. Nagyon jól sikerült a fürdetés. Kiderült hogy van fénye az autónak, mert amikor vettük és azóta sem volt lemosva. Délután bementünk Fehérvárra családostól és választhatott mindenki magának valami játékot mert ügyesen átvészeltük ezt a nehéz időszakot. Adri természetesen ruhát választott. Onnan átmentünk lecsutakolni Csillagot is mert az is nagyon durván retkes volt már. Még elmentünk sütizni egyet és úgy jöttünk csak haza. Le is telt a nap.
Ma mise után bemegyek pár szóra apámhoz és onnan elugrok megnézni egy kocsibeállót. Még valamikor a nap folyamán le kellene mennem kiszerelni Rösziből a rádiót és áttenni Szemibe mert mintha a mély teljesen lehalt volna ebben a rádióban és szétmegy a fejem a magas hangoktól.
Szép napot mindnekinek.

(#5316) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggeli mise után bementem apámhoz pár szót beszélgetni. Nem voltam ott csak fél órát és mentem tovább egy munkát megnézni. Tulajdonképpen a tulajdonosnak fingja nem volt mit szeretne ezért voltam ott vagy másfél órát mire felvázoltam minden lehetőséget. Ezekből választ majd és szól hogy melyik variációt számoljam ki.
Dél körül értem csak haza. Gyors reggeli után lementem és kicseréltem a rádiót Rösziére de nem nagyon változott az alaphelyzet. A sok nyomkodás után talán elviselhető szintre tudtam csökkenteni a felső hang harsogását. Délután még elmentem kettesben az én Mónikámmal vásárolni az ósenbe. Beszorultam egy kamion mögé 80-al és azzal szórakoztam utána hogy bevigyem 3L alá az átlagfogyasztást. Sajnos nem sikerült. [kép]
Ma szerelmem elrendezi a lányokat és visszaviszi a GOKI.-ba Boldit hogy megnézzék a sebét. Van egy gyulladt rész amit nem szeretnénk ha tovább terjedne és van egy csúnyább rész is. Jobb ha megnézik mert az a biztos.
Én megyek ma Veszprémbe cserép pótlásért a gyárba. Lehet faanyagért is elugrunk és a befejező munkálatokat megcsinálom. Ma egyedül leszek mert az emberem otthonra tüzelőt rendez.
Szép napot mindenkinek.

(#5317) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Úgy néz ki megnyugodhatunk. Boldi sebére ránéztek a GOKI.-ban és megnyugtatták szerelmemet hogy rendbe fog jönni csak naponta 2x 3x le kell kezelni betadinnal és átkötözni.
Én délelőtt még a szerkezetbe építettem be amit a felelős műszaki vezető kért és délután elmentünk Veszprémbe a Bramac gyárba a hiányzó cserepekért. Ma ezeket fogjuk még beépíteni és pár apróságot amik még elmaradtak.
Szép napot mindenkinek.

(#5318) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a tetőt. Ma már a plafon gipszkartonnak a vázszerkezetét készítjük amivel legkésőbb jövő hét végére el kell készülnünk mert indul egy tető újraépítésünk B.örsön.
Ma Nelli nénis kontroll a kis kukacosnak. Hihetetlen de amióta hazajött 80 dekát hízott. Mondjuk eszik is folyamatosan a mi szemünk fénye. :D
Szép napot mindenkinek.

(#5319) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap Nelli néninél voltak kontrollon szerelmemék. Sajnos nem minden tökéletes de együtt kell élnünk ezekkel a hibákkal. Áramlási sebességek és nyomások épp csak az elmegy kategóriában vannak de egyelőre nem nyúlnak semmihez. Kivárnak hogy a szervezet hátha ezt azt korrigál. Meglátjuk. Boldizsár jól van és szépen hízogat.
Mi nekiálltunk a plafon gipszkarton mennyezetének a vázszerkezet elkészítésének. Egész normális tempóban haladunk ahhoz képest hogy rég csináltunk ilyet. Sajnos az emberemet elhagyta a felesége a gyerekkel és most emiatt padlón van. Átérzem a helyzetét és ezen neki kell valahogy túllépnie.
A tévénk kezd beszarni. Random újraindul vagy betöltésnél megakad. Ez már a vég jele. Mondjuk ezen van a pc. is, szóval ha tönkre megy akkor nem lesz gépezés. Nyilván veszünk helyette másikat .
Szeminél pár elektronikai gond előjött. Szerencsére nem a motorral van gond hanem a kp. zárral. Tegnap munkába menet a jobb hátsó ablak egyszer csak lehúzódott és istenért nem lehetett felhúzni. A melóhelyen leszedtem a központi vezérlőt ami az ajtóban van és utána legalább a helyén működött az ablakemelő kapcsolója. Mivel abban a csoportban van a 4 el.abl. és a gyerekzár is ezért valamiért megkergült a zárszerkezet is. Rendeltem egy bontottat helyette mert nem egy nagy összeg.
Ma felytatjuk a plafonépítést.
Szép napot mindenkinek.

(#5320) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem tudtam naplót írni mert beszart a tévénk. Ugyan megvolt az új csak épp nem tudtuk beüzemelni. User error. Már működik ezért mehet tovább az élet. Egy LG.-t vettünk a középmezőnyből.
Vázszerkezetet építettünk mind a két nap. Jövő héten még elleszünk ezzel és utána megyünk tovább egy komplett tetőújraépítésre.
Ma autót szerelek. Valami elektronika meghülyült Szemiben ami kapcsolatban áll a kp. zárral és az ablakemelőkkel is. Valszeg szétszedem és telefújom kontakt sprayel.
Szép napot mindenkinek.

(#5321) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt autót szereltem. visszakötöztem a jobb hátsó ajtót némi kontakt spray kíséretében. Majd alakul hogy csinálja e az ablak a fel-le mozgást menet közben. Kiderült hogy a bal első ajtó zármotorja nem megy. Vagy bedöglött vagy valami érintkezési hiba lesz. Sajnos nem tudtam kiszedni mert cspec. kulcs kell a csavarhoz ami nekem nincs. Elvileg jövő hét szombaton megy a szerelőhöz hogy megnézzék. Rendeltem hozzá bontott zárat hogy ha a motor a ludas legyen cseredarab. Csak 5e volt szerencsére. Az a baj hogy nem volt gazdája ezelőtt és a sok kis idegesítő vacakságok persze nálam döglenek be. Vannak viszont pozitív dolgok. A skodánál nem patentek rögzítik az ajtókárpitot hanem csavarok ezért párszor szétszedhetőek. A hátsó ajtót is bezártam véletlenül miután lehúztam az abalakemelő motorról a kábelköteget, és mivel minden mindennel össze van kötve ezért bajba lettem volna ha nem tudtam volna kipattintani azt a műanyag elemet amiben az ablakemelő kapcsoló van és azon a lyukon keresztül fel tudtam húzni az ajtózár műanyag rudacskáját. Szóval gondoltak az ilyen idiótákra mint én.
Szerelés után Édesem bevitte Katicát ajit választani magának mert ma van a névnapja. Elmentek közösen Gofrizóba is hogy teljes legyen az anya lánya program. Rájuk is fért mert Kati nagyon el van nyomva itthon. [kép]
Ma közösen megyünk Adriért. Amíg én beülök misére szerelmem a gyerekekkel bemegy papázni. Már majdnem 2 hónapja nem látta a gyerkőcöket.
Onnan indulunk Pestre, de Adri előtt elmegyünk és viszünk tortát a Heimbe a covid részlegre. Ott annyira kedvesek voltak végig szerelmemmel és Boldival hogy valahogy meg akarta az én Mónikám hálálni nekik. [kép]
Vagy odafelé úton vagy hazafelé biztosan mekizünk egyet. Más terv nincs mára.
Szép napot mindenkinek.

(#5322) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap az egész délelőtt elment az utazással. Apám nagyon örült a gyerekeknek mert utoljára karácsonykor voltak ott ők is. Délután még elmentem megnézni egy munkát szerelmemmel. Srác akinél az állványom van meg akarja toldani hátrafelé egy szobával a házát és arra akarja kifolytatni a tetőt.
Ma reggel egy tavalyi tetőmnél kezdünk mert most jöttek rá hogy kéményt kell építeni és ki kell bontani a tetőt hogy ki lehessen vinni a kéményt. Utána megyünk vissza plafont építeni. A héten mindenképpen végeznünk kell vele mert jövő héttől már mennünk kell tetőt újraépíteni.
Szép napot mindenkinek.

(#5323) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem is tudom hogy jól haladtunk e tegnap mert reggel még kibontottunk egy kémény helyet és csak utána mentünk plafont építeni. Csütörtök délutánra kell végeznünk mert pénteken nem lesz az emberem. Én elmegyek dolgozni de trepnit fogok gyártani és a maradék deszkát elhurcolni. Esélyes hogy végezzünk de nem akarom elkiabálni. Hétfőre már elígérkeztem szóval muszáj lesz igyekeznünk.
Szép napot mindnekinek.

(#5324) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk és megcsillant annak az esélye hogy ma esetleg be is tudjuk fejezni ezt a vázszerkezet készítést. Ha ez így lenne akkor holnap egyedül megyek trepnit készíteni és elhordani a maradék deszkát. Az emberemnek úgyis fát kell kitermelnie magának.
Ha mégsem így lenne akkor holnap fejezzük be és ha marad idő akkor trepnit gyártunk. :DDD
Szép napot mindenkinek.

(#5325) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mégsem végeztünk bár esélyünk volt rá. Még ma délelőtt elegerészünk a befejezéssel és trepni készítéssel, majd átvisszük a vasbakokat a következő munkához és hazafelé megpakoljuk deszkával szemit.
Ma szerelmem elmegy a könyvelőhöz rendezni a dolgaimat. Sári itthon volt eddig a múlt hét óta mert volt egy kis láza. Ma már megy ő is suliba.
Szép napot mindenkinek.

(#5326) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a plafonkészítést és legyártottuk az állványomhoz az összes trepnit amire még szükség volt. Átvittük a bakokat a következő munkához amit úgy néz ki nem tudunk hétfőn elkezdeni mert még csak akkor fogják bontani.
Ma elmegyünk és valahol kulcsot másoltatunk Szeminek. Még odaugrunk egy adag deszkáért amit hazahozunk. Elviszem magammal szerelmemet és Boldit is hogy kicsit kimozduljanak.
Szép napot mindenkinek.

(#5327) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Minden napra jut valami amivel roncsolják az idegeimet. Tegnap pl. azzal hívott fel a B.örsi tulaj hogy a fatelep majd csak 1 hónap múlva tudja hozni a fát. Telefonáltam egyet és szereztem neki keddre fát Fehérvárról.
Pótkulcsot akartam másoltatni Szemihez. Sajnos csak úgy tudtam volna ha veszek egy új szettet ami tartalmaz 2 kulcsot és egy elektronikai dobozkát amit bekötnek az autóba és a két új kulcsot másolják az eredetihez. Valami ilyesmit vázoltak fel. mindezt 45e körül. Az volt az aggályom hogy nem csak a másolóhoz kellett volna mennem hanem átvinni egy autóvillamossági szerelőhöz aki beszereli a dobozkát. Ha 1 helyen lenne minden még talán bele is vágnék a dologba.
Másolótól kimentünk egy adag deszkáért és onnan haza. El is ment ezzel a semmivel az egész délelőttünk. Délután kivittük Szemit a szerelőhöz. A bal első ajtóban nem megy a kp. zár és szeretném ha megnézné az állófűtést is diaggal miért nem megy rendesen az első fél órában, és tökéletesen utána.
Mára nincs tervem, max lemegyek gépkarbantartást végezni. Ha időben visszakapjuk a paripámat akkor esetleg délután elmegyünk valahová családostól. Nem biztos.
Szép napot mindenkinek.

(#5328) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sajnos nem tudták megcsinálni Szemit. Ez valami rejtett elektronikai hiba lehet valahol a kábelkötegben amihez autóvillamossági szerelő kell. Nem kért érte pénzt. Keresnem kell egy másik szakit aki meg tudja oldani.
Délután bementünk venni pár nadrágot a lányoknak mert amik vannak azokat kiszakították a suliban. Érthetetlen...
Ma mise után bemegyek apámhoz leadni az ellátmányt és onnan ha minden igaz megyek pénzért. az utolsó részletet tudja le aki november eleje óta tartozik. Szuper! Nagyjából dél lesz mire hazaérek.
Ma vagyunk 191 hónaposak szerelmemmel. Elképzelhetetlenül nagy szám! Jövő hónapban leszünk kereken 16 évesek. Felfoghatatlan! :B Már ilyen régen imádnám?! :F
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5329) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a reggeli misén végre nem fagytam szét. Meghallgattuk Tamás atya igehirdetését amit mindig érdekesen ad elő. Onnan apámhoz vittem az ellátmányt és beszélgettünk vele pár szót. Utána kimentem a maradék pénzemért és végre letudták a tartozásukat felém.
Még délelőtt a jó időben elvittem Szemit kitakarítani és lemosni. Amióta nálam van nem volt még belül kitakarítva. Már ráfért egy alapos porszívózás de ezzel a gyenge mosós porszívóval csak a nagyját tudtam kiszedni. Kellene vennünk egy igazi ipari porszívót amit akár én is tudok használni ha olyan helyen dolgoznánk.
Délután bementünk Adriért aki busszal jött Fehérvárig. Ismét az apjánál volt hétvégén és az ottani barátnőivel szabadulószobázott. Beültünk egy sütire a szokásos helyünkre. [kép]
Ma tárgyalni megyünk és nem dolgozunk. Egy héjazat frissítést végzünk el. Cserép la-fóliacsere és újralécezés, majd ugyanaz a cserép vissza. Elvileg ma bontják a tetőt amit holnap kezdhetünk újraépíteni.
Szép napot mindenkinek.

(#5330) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap megnéztünk délelőtt egy tetőfelújítást. Elég nagy és elég meredek. Állványt kellene még vennem vagy 100m2-t. Hazafelé még bementem a cserép kiegészítőkért ami ehhez a tetőhöz kell majd. Szegény Szemi totál tele volt. Itthon kipakoltam és visszapakoltam a gépeket amik kellenek a munkához.
Délután elsétáltam szerelmemmel vásárolni kéz a kézben.
Ma érkezik a faanyag és állunk neki a tetőépítésnek. Elvileg lebontották tegnap a tetőt ebben a szép időben. Még éjszaka is esett nálunk az eső.
Szép napot mindenkinek.

(#5331) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hulla vagyok. Tegnap be kellett hordanunk nagy részét a fának ami a tetőhöz kell mert csak kint tudta lerakni. Teleraktuk az udvart de még így is maradt kint bőven. Remélem nem piszkálják és nem lopják el. A bontással nem végeztek mert egy ember maszatol vele. Mivel öreg ház ezért a bontás közben sorra derülnek ki dolgok amik nem épp előnyösek számunkra. Van egy folyosó rész ami fölött le kell bontani az egész plafont mert nem tudjuk odaépíteni a tetőt. Persze a tulaj azonnal sokkot kapott ezen. Ma ezt a részt fogjuk újjáépíteni abban a formában hogy azért mi is rá tudjunk majd terhelni. Jó móka lesz... Persze tegnap már leáztak. Ez ilyen...
Szép napot mindenkinek.

(#5332) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még lefelé haladunk. Ránk maradt némi bontás amivel egy nagy plafonrésznek volt menet. Sajnos ennek a résznek a gerendázatát teljesen újra kellett építeni. Nyilván egy ilyen rom háznál a minden is előfordul. Ha ma szerencsénk lesz akkor elérhetjük a nulla pontot és megindulhat a tető készítése.
Reggel lesz még egy kellemetlen beszélgetésem a tulajdonossal mert délután átküldte a fedélszéktervet neki a tervező amit továbbított és teljesen másképp gondolta ezen a terven a tető kialakítását mint amilyen rajzot én az elején kaptam. Az anyagszükségletem teljesen felborult és hirtelen a rajzon termett 9db. tetőablak aminek nyilván van egy beépítési költsége. Ezt át kell beszélnünk még itt az elején mert én az árajánlatomat az eredetileg megkapott rajzra adtam nem erre.
Ma nekiállunk talpszelemenezni és a tetejét kiszintezni. Nem lesz egyszerű eset ennél a régi fafödémnél.
Szép napot mindenkinek.

(#5333) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még sajnos tegnap lefelé haladtunk. A fagerendák közötti mészkőből rakott közöket farigcsáltuk egy nagy darabon mert a vízszint ezt kívánta meg. Az idegeim ilyenkor romokban vannak mert pl. az utcafronton a 15x15-ös szelemen egyik oldalán a tetejéből le kell vágni 1 centit de a másik végén már alatta van 8cm. Azután majd azt nézik hogy a régi zöld ragalja deszka aminek nekiszigeteltek és hozzászíneztek miért lejt a tetőhöz képest. Ha minden igaz ma elérjük a nulla pontot ami a kiszintezett talpszelemen tetejét jelenti. Akár még egy pár szarufát is felállíthatunk amiből már látszódni fog hogyan néz majd ki a tető.
Aray Katicám mindig csinál valami apróságot magának amitől behalunk. Most készített egy könyvecskét
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Eszem a szívét. :D Az ilyenek bearanyozzák a napjainkat.
Szép napot mindenkinek.

(#5334) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagy nehezen elértük a nulla pontot és felállítottunk egy pár szarufát is. Ezen a hétvégén a tulajdonosnak beszélnie kell a statikussal mert dupla székállást tervezett ami szerintem totál felesleges és nem életszerű. Nincs olyan hely ahol ne kellene megküzdenünk vagy a tervezővel vagy a statikussal a használhatatlan fedélszékterv miatt. Már az utca végéről is feljöttek mert egy ugyanilyen házra kellene majdnem ezt az átépítést csinálni. Neeeeeeee!!! Azért mert meg tudjuk csinálni normálisan nem akarok ilyenekkel vacakolni! Sajnos pedig úgy néz ki ezek után 2 tetőfelújítás következik még. Kukim kivan...
Ma kirándulni megyünk a csodák palotájába Pestre. Cula is bemutatkozik ezért már most retteg Adri miattam. Nem is értem miért. ;]
Tegnap belestem 5L átlagfogyasztás alá Szemivel, pedig volt benne 3 óra állófűtés is. Ez egy isten áldása! Már meleg autóba szállok be és azonnal van normális fűtés. Csillagnak a kiegészítő fűtését is át fogom alakíttatni ilyenre mert szuper dolog és a fogyasztása sem nő meg jelentősen az autónak.
Szép napot mindenkinek.

(#5335) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elmentünk Pestre a csodák palotájába. Jól éreztük magunkat és semmi affér nem volt cula és köztem sem. Ő is jól érezte magát velünk. Jól elvannak Adrival de azért tudjuk hogy az elsőből nem lesz végül semmi . Képet lusta vagyok feltenni. Akit érdekel az én Mónikám tett fel a fácséra és megnézi ott.
Ma közösen megyünk misére. Persze csak én ülök be és szerelmem elmegy bevásárolni majd apámnál találkozunk. Még le kell majd ülnöm itthon a gép elé BMI akadémiázni és egy árajánlatot készíteni ha hazaértünk.
Szép napot mindenkinek.

(#5336) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hamar elszaladt ez a hétvége. A misén szét fagytam és nehezen olvadtak ki a végtagjaim mikor hazaértünk szerelmemmel. Ő elment vásárolni és beszélgetett apámmal míg én az igehirdetést hallgattam.
Itthon nem sok minden történt velem. Megkezdtem a BMI akadémiát és most nézem hogy csak a negyedéig jutottam el. :Y Még rá fog menni egy hétvége hogy elvégezzem és talán nyerni fogok újra megint valamit. ;]
Ma már gőzerővel szarufákat fogunk állítani. Remélem esőmentes 2 hét elé nézünk amíg nagyjából meglesz a fóliázás.
Szép napot mindenkinek.

(#5337) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok. Tegnap egy elég nagy adagot sikerült felállítanunk a szerkezetből. Nyilván ezek az egyszerűbb szarufák voltak. Ma egy részen székállást építünk és a hosszú élszarufát állítjuk be. Remélem még jut idő és a másik oldalról is meg tudjuk indítani a szerkezetépítést.
Elég régóta tervezzük hogy Boldit vinni fogjuk SMT. tornára de a környékünkön aki ilyennel foglalkozik tele van. Múlt héten kiderült a védőben hogy a védőnő fia ahhoz a gyógytornászhoz jár nagyon hasonló tornára akihez Sári jár gyógytesire az iskola keretein belül. Meg is kérdezte tegnap amikor szerelmem vitte foglalkozásra vállalná e Boldit. 5 hét múlva végez a védőnő fia és akkortól fixen bekerül a helyére és addig amikor valaki lemondja viheti a kis kukacost. Rögtön ma is adódott ilyen lehetőség. Felméri mire van szüksége a mi kis borsónknak hogy mire suliba megy megerősödjön és beinduljon rendesen az agyacskája is. 4e ft/ alkalom. Simán megér havi 20-30e hogy utolérje a társait.
Szép napot mindenkinek.

(#5338) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egész jól alakulgatunk a szerkezetépítéssel. Még ma és holnap megpróbálunk minél több szarufát beépíteni mert pénteken csak és kizárólag fóliázni fogunk hogy a vasárnap/hétfőre ígért eső elöl valahogy megóvjuk az épületet. Nyilván az egészet nem tudjuk majd betakarni de nagy része fólia alá kerülhet.
Boldinak nagyon tetszett a torna. Vannak ott lovak is és majd lehet gyógylovaglás is lesz. Meglátjuk hogy alakul. Lehet már előbb is lesz hely neki mert egy kisbaba befejezi a tornát.
Szép napot mindenkinek.

(#5339) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elfelejtettem lejegyezni hogy Boldit kontrollra vitte szerelmem Nelli nénihez. Nagyon nyugodt volt és soha nem mértek ilyen alacsony értékeket nála, ráadásul vérnyomás csökkentőt nélkül! Nyomásérték leesett 3-ra a műtét utáni 4-ről. Eddig a minimum gyógyszerrel 3,2 volt. És a 100-as kamranyomás is 45-re lecsökkent. 3 alatt és 25 alatt van a normális érték de mi ezeknek az adatoknak is nagyon örülünk. :))
Mi egész jól haladtunk a szerkezet építéssel. Ma befejezzük a szarufázatot a lépcsőház kivételével és megállunk mert neki kell állni fóliázni. Vasárnap ra már vacak időt jósolnak ezért be kell fednünk a lehető legnagyobb felületet. Sajnos a nagy ütvecsavarozómnak az ütőműve amit nagyjából egy éve javítottam ismét elkopott. Mivel 6. éves a gép ezért már nem javítom meg hanem megpucolom és elteszem emlékbe. Pár 10000 csavart betekert már ez alatt az idő alatt és kitermelte az árát. Veszek helyette egy másikat. Mivel elégedett voltam vele ezért egy ugyanilyet fogok venni a pótlására. [link] Azért még körbe nézek hátha más márkából valami jobban megtetszik de minden akkum Hiltihez van. Mondjuk a nyeremény szegezőmhöz van még 2db. Milwaukee akum de ennyi.
Szép napot mindenkinek.

(#5340) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk. A lépcsőház kivételével a szarufázat áll és el tudtuk kezdeni a fóliázást. A hátsó legnagyobb oldalt be is tudtuk takarni és ma remélem be tudjuk fedni ahol még állnak a szaruk. Sajnos az emberemet lehet visszarendelik a seregbe. Oltásellenessége miatt 1 év fizetetlenen van de mivel eltörlik az oltási kötelezettséget lehet újra be kell állnia a határt védeni. Veszélyhelyzet miatt le sem szerelhet. Komolyan mondom nem hiszem el! :WJól érzi magát nálam és ki is jövünk. A mai világban embert találni erre a munkára szinte lehetetlen....
[kép]
[kép]
Szép napot mindenkinek.

(#5341) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült becsomagolni a házat. Még szerencse hogy az előző nap a hátulját befedtük mert nagyon későn végeztünk volna ha az is a tegnapi napra marad.
Megjött a gépem is. Lehet hogy arany árban mérik de tegnapelőtt a hajnali gépezésnél megrendeltem és másnap délelőtt itt volt. [kép] Remélem újabb 6 évre le van a gond a nagy csavarok behajtásával.
Ma egész nap akadémiázni fogok mert 8.-ig le kell adni a tesztet.
Szép napot mindnekinek.

(#5342) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap még reggel akadémiáztam és kitöltöttem 3 feladatsort. Nem néztem végig az összes videót csak a kérdésekre kerestem meg a választ. Lett is pár hibám de nem jelentős. Mivel rendszermester vagyok kötelező részt vennem ilyenen. Letudtam és kész. Még délelőtt elmentem szeget és csavart vásárolni mert kelleni fog. Leesett az állam hogy ezért a kis semmiségért majdnem 5e ft.-ot fizettem.
Ma közösen megyünk misére. Apámnál kiszáll a kis család és én tovább megyek. Utána szokásos meki és egy porszívót veszünk a mostani helyett amit lefokozunk autótakarítónak.
Délután jönnek haza Adriék Pestről busszal. A barátnőjével közösen mentek az apjához. Őt is meghívta és együtt programoztak.
Szép napot mindenkinek.

(#5343) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap közösen mentünk misére. Meglepődve tapasztaltam hogy van már bankkártyás persely is. 3 gomb található a tetején: 500-1000-3000ft. Amennyi adományt szeretnél dobni megnyomod majd érinted a kártyát. Mise végén ki is próbáltam mert a tankolás miatt nálam volt a kártyám. Volt egy hölgy segíteni és valahogy nem akarta elfogadni a kártyámat. 2x is elutasította. Volt némi égés szaga a dolognak mert az volt a látszat hogy nincs is pénz a számlámon ami nagyon nem igaz. Elmentem megtankolni Csillagot és ott minden rendben volt, majd visszamentem és már a persely is elfogadta a kártyámat. Érthetetlen! :DDD [kép]
Még felszereltek egy automatikus szenteltvíz adagolót is. Alátartod a kezed és érkezik a vizecske. [kép] :DD Beszarás hogy fejlődik a templomunk. Pont az adagoló előtt ülök. Az a fix helyem mióta ide járok.
Apám nagyon örült a gyerekeknek. Vittünk Lulunak féreghajtót de le vannak tiltva a lányok hogy nagyon dögönyözzék. Persze nem tartják be...
Apám után meki és onnan a MM.-be vettem egy porszívót. Végül Philipsre beszélt rá az eladó. Sok tartozék van hozzá és elég csendes. Itthon már sok minden nem történt velünk. Pár emailt rendeztem ami a munkával kapcsolatos és pihentettem a fájós vállamat.
Ma Boldi ismét mehet tornára ami nagyon jó hír.
Mi nekiállunk a lépcsőházat kialakítani amivel remélem nagyot lépünk a szerkezetkész állapot felé.
Szép napot mindenkinek.

(#5344) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hulla vagyok. Kettő után felébredtem és 4 körül aludtam volna vissza ha nem csörög az óra.
Tegnap nekiálltunk a lépcsőház tetejének és ma befejezzük. Ha megleszünk vele akkor már csak apróbb dolgok maradnak a szerkezetkész állapothoz. Ma elmegyünk megrendelni a bádogot is hogy időben megérkezzen.
Boldi jól érezte magát a tornán. Készített pár videót szerelmem és látom hogy még elég bizonytalan de alakulni fog.
Szép napot mindenkinek.

(#5345) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyjából befejeztük a szerkezetépítést. Nehéz sorrendben építeni a tetőt ha az elsődleges szempont a beázás elleni védelem. Ma ha minden jól megy a lépcsőház tetejét be tudjuk lécezni és utána el tudjuk kezdeni az ereszvonal végleges kialakítását. (ezt előbb kellett volna)
Ma reggel érkezik a cserép is. A bádogért tegnap elmentünk de csak a cseppentőlemezt hoztuk el. Leesett az állam mennyire megdrágult. :Y Egy két hét és ha nem erősödik vissza a forint nagyjából le is lassulnak az építkezések mert hirtelen mindenkinél elfogy a lóvé.
Szép napot mindenkinek.

(#5346) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elég vacakul haladtunk. A lépcsőház tetejét fóliáztuk és léceztük és a hozzá tartozó járulékos dolgokat kellett elkészíteni pl. a vápapallózást. Nem értünk körbe de már csak az eleje van amire fel kell lövöldözni a lécet. Kis vacak pár négyzetméteres tető és napok óta szívunk vele. Ma végre nekiállhatunk a párkánykialakításnak. Sajnos az is extraszívás lesz mert a régi lejtős tetőhöz dolgozták hozzá a homlokzati hőszigetelést és le is színezték. Mi készítettünk egy vízszintes tetőt és valahogy el kell tüntetnünk az ék alakot, ráadásul a hátulján nem dobozolt ragalja volt hanem a kifalazott párkány tetejére ült a cserép rá és van benne egy lépcső. Most ebből kell valami egységes dolgot készítenünk. Meglátjuk hogy sikerül eltüntetni a régi "mesterek" remeklését.
Szép napot mindnekinek.

(#5347) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Lassan de biztosan alakulunk. Ha jól alakulnak a dolgok akkor ma körbe érünk az alsó résszel ami ahhoz kell hogy el tudjunk indulni a felület lécezésével. Az első két sor fix méreten van azért azt is felütjük ezért ki tudunk már állni rá. Csak kedden fogunk állni mert valamennyire igyekeznünk kell hogy ne maradjunk itt sokáig. Számításaim szerint így is el fog menni 3 hét még a minden aprósággal amit még el kell végeznünk.
Ma ha minden jól megy készítek pár remek fotót.
Szép napot mindenkinek.

(#5348) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit megfáradtunk a hét végére és a teljesítményünk leesett. Jó lesz már pihenni két napot. Elképesztő hogy ezeknél a régi épületeknél milyen kókányolás ment és mi most egy jó tetővel lefedjük a szart. Ahhoz hogy ez jó legyen sok helyen bele kell nyúlni a szarba és alakítani rajta. Már a vége felé járunk de még mindig farigcsálnunk kell a házikót itt ott. :W Ilyenkor azért eszembe jut miért vállalok ilyen felújításos munkát. És ezek után lesz még 2 nagyobb ugyan ilyen munka, csak az sima héjazatcsere.
[kép]
[kép]
[kép]
Most reggel elszaladunk kettesben szerelmemmel vásárolni az ósenbe. Addig is együtt vagyunk picit. Még valamikor ki szeretném takarítani Szemit és lemosni. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#5349) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap hajnalban elmentünk szerelmemmel az ósenbe. Vásároltunk is de semmi extra nincs abban az áruházban inkább csak hogy kettesben legyünk kicsit. Megtankoltuk Szemit is. Gondoltam kipróbálom az előző tankolásnál hogy nem a hatósági áras gázolajat tankolom bele hanem a prémiumot. 4,83L-re jött ki a fogyasztás mindennapi állófűtéssel együtt. Eddig a minimum 4,91 volt. Akkor még 540-ért adták literjét de már 600/liter. :Y Ugyan megtankoltam most is a drágával hogy megnézzem esik e még lejjebb a fogyasztás de már ez sem rentábilis a fixált üzemanyagárhoz képest. Az egy más kérdés ha Röszivel járnék még akkor ez min. 30%-al több fogyasztás lenne.
Hazaérve karbantartó nap volt. Szemiben pollenszűrő csere- [kép] Amilyen nehéz volt szétszedni azt mutatja hogy elég régen volt cserélve. :F
Délután szétszedtem a megfáradt ütvecsavarozómat és azt is megjavítottam. előtte- [kép]
utána- [kép]
Estére még maradt egy kis mosógépszerelés mert nem volt hajlandó kinyílni az ajtaja. Szerencsére ezek a régi vasak még egyszerűek mint a faék. Egy kis vízkőoldó és máris minden rendben van.
Ma egyedül megyek misére és apámhoz. Dumálunk egyet az öreggel és hazafelé lehet bemegyek a médiába egy keskeny kefés fejért a porszívóra hogy ki tudjuk rendesen takarítani az autókat.
Szép napot mindenkinek.

(#5350) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mise előtt tudtam fizetni a mobilommal a perselyautomatánál. :D Mostantól így adakozok. Rajtam kívül nem ment oda senki inkább a hagyományos módszert választotta. Persze dermesztő idő volt a templomban. Mise után apámnak bevittem az ellátmányt és beszélgettünk egy keveset.
Itthon már semmi nem történt velünk. Délután megnéztünk egy házikót ami esetleg szóba kerülhetne ha megkapnánk végre az örökséget de nagyon magas árat kérnek érte.
Ma dolgozni fogunk hogy haladjunk a munkával és mielőbb szabaduljunk. Még egy kis szakaszon el kell készíteni az alját de utána már indulhat a lécezés. Remélem minél nagyobb darabra fel tudjuk lövöldözni a lécet.
Szerelmemék cipőt mennek venni a gyerekeknek. Jön a tavasz és csizmájuk van csak mert a cipőt kinőtték vagy széthordták.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.