Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5601) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap próbáltam valahogy a bonyolultabb részt csinálni és felállítani azokat az alapokat amire majd vápát lehet építeni. Ez elég nehéz ügy mert ha elejétől kezdve én készítettem volna a szerkezetet ez a rész később jött volna az építkezésben. Mivel pénteket húztam meg határvonalnak amíg hajlandó vagyok az idegeimet roncsolni ezért olyan részeket kell megcsinálnom amivel nem bírnak ők. Ráadásul a mai nap úgy nézem esőnap lesz. Tehát összesen 4 napocskám lesz amiben segíteni tudok. Számításaim szerint nagyjából két hét alatt tudnám kivakarni a szarból ezt a tetőt és normálisan befejezni a szerkezetet, vagy legalábbis arra a szintre eljuttatni ahonnét már nagy kárt nem tudnak tenni benne. Ennyi időm és még nem teljesen ősz hajszálam nincs erre a projektre. Minden mértet és fokállást ott fogok hagyni amivel pontosan tudják majd befejezni a fennmaradó részt, csak egy olyan embert keressenek rá aki látott már fűrészgépet.
Tegnap visszakaptuk Csillagot. Motul olajat kapott és fékolajcsere is volt. Állítólag fekete volt már a fékolaj. Hibakód: turbó túltöltése miatt vészmódba tette. Ha gyakran előfordul majd ilyen akkor el kell vinnünk komolyabb diagra. Gondolom ez még a turbójavítás utáni programozási gondra vezethető vissza. Mivel soha nem járt még 3500rpm felett a fordulat ezért ez eddig nem derülhetett ki. 59e volt a szerviz. Most újra hibakód mentes és minden át lett nézve. 2 hét múlva Masni megy hozzá és valamikor majd Szemi is.
Ma viszem Boldit és szerelmemet a szakszolgálathoz iskolaérettségi felmérésre. 8.-ra megyünk így ha elállna az eső még valamikor dél körül el tudok menni szopni egy jó kis tetőépítéssel.
Ezt csak úgy itt hagyom. Celőke a szarufa tetején mert véletlenül alacsony lett. [kép]
Szép napot mindenkinek.

(#5602) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész délelőtt Boldival voltunk a pedagógiai szakszolgálatnál. Iskolaérettségi vizsgálat volt bár a kora szerint kötelező lesz neki jövő szeptemberben megkezdeni a tanulmányait. Sajnos egyáltalán nem volt kedve az egészhez és ez meg is látszódott az eredményen. 3x nagyjából háromnegyed órás volt a felmérés 3 külön személynél közte szünetekkel. Pszichológus- gyógypedagógus- logopédus. Sajnos az első kettő poroszos hozzáállású volt és ott be is feszült Boldi. Nem akart vagy épp hülyeségeket beszélt a feladatoknál. Mivel bent volt szerelmem tudja hogy a feladatok nagy részét meg tudja oldani Boldi mert már csinálta. Ha ezt megmutatta volna másképp alakulhatott volna az eredmény is. A logopédus viszont inkább gyerekbarát hozzáállású volt és ott túl is teljesített. Mivel a 3 külön ember értékeli ezért jól lehúzták és olyan iskolába javasolták ami ellen küzdünk és ami miatt járunk heti 6 fejlesztésre amiből 2 magánfinanszírozás. Nyilván ez csak javaslat de az értékelésben erősen ezt határozzák meg iránynak. Igazából kicsit az az érzésünk volt hogy minden küzdelmünk a kukában landolt egy pillanat alatt. Most minden fejlesztőnek aki foglalkozik Boldival kikérjük a véleményét és ezek alapján fogunk sulit választani . A fejlesztésekkel nem hagyunk fel hanem folytatunk mindent úgy mint eddig.
Ma megyek és folytatom a saját harcomat az elkúrt tetőnél. Próbálok egy olyan részt elkészíteni amit majd úgy tudnak folytatni hogy az ne legyen egy tökéletes csőd. Egyszerűen nem értem mi a fenének állnak neki olyanok tetőt építeni akinek halvány lila fingjuk nincs mit és hogyan kell csinálni. Ma vápaszarufát akarok betenni de ahhoz még egész párt is állítanom kell és az ő tákolmányukból is vissza kell bontanom egy részt. Öröm és boldogság az életem.
Szép napot mindenkinek.

(#5603) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap folytattam a vesszőfutásomat a tetőépítésben. Beállítottuk a vápát amihez kellett egy pár szarufa amihez állványt kellett építeni. Azért hogy előrébb tudjak araszolni rengeteg előkészületet kell tenni és az sok időt vesz el. Ma vagyok még és azzal amit be kellett volna fejeznem még sehol nem állok. Ma a csonkaszarufázást kellene befejeznem de előtte még mindig sok helyen folytatnom kell a szelemenezést mert egyszerűen nincs mire támasztani a szerkezetet. Ha ezzel elkészültem tudom csak vagdalni a szarukat. Közben minden útban van ami szintén hátráltat.
Ha minden jól megy 3 nap szünetet fogok tartani hogy kicsit együtt legyek a családdal.
Szép napot mindenkinek.

(#5604) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még tegnap is tartogatott némi meglepit az a tetőrész amit ők állítottak fel. Kiderült hogy a taréjszelement a szarul kiszabott szarufákhoz húzatták oda amivel csupán csak annyi volt a gond hogy az én általam készített tetőrészről egyenesen érkezett ez a fontos szerkezeti elem. Egy szemmel látható törés alakult ki amit csak úgy lehetne kijavítani ha lebontanánk azt a szakaszt amit ők mókoltak oda. Nyilván ez nem fog megtörténni és az idegeimet szeretném megóvni ezért csak az én oldalamat csinálgattam. Mivel a vápán és a csonkaszarufák egy nagy részén túljutottam ezért érzékeny búcsút vettem. Le sem fotóztam mert ki szeretném törölni ennek a borzalomnak az emlékét a fejemből. Persze visszavárnak hogy majd egy részt csináljak még meg, de kösz nem....
Ma délelőtt kicserélem Csillag kerekeit a téli szettre. Délután elmegyünk a gyerekekkel apámhoz mert rég látta őket. Lulu is megkapta a féreghajtót ezért remélem nem szedünk össze semmi kórságot.
Boldi ügyét nem hagytuk annyiban. Az körvonalazódik hogy a szomszéd faluban lévő kis létszámú iskolájába íratjuk be a kis kukacost. Van ott ismerős tanárnő akivel ma beszél az én Mónikám. Egy ovistárs ismerősének az SNI.-s gyermeke is oda jár és nagyon dicséri. Most ez a következő lépés. Nincs feladás és nincs meghátrálás! Ahogy a mise végén Tamás atya mondja:- Mindenkinek megvan a saját küldetése, menjetek békével. Ámen. Így lesz!
Szép napot mindenkinek.

(#5605) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt lecseréltem Csillagon a kerekeket. Közben észrevettem hogy a tankoló fedélnél szép hosszan meghúzták az autót. Ennyi. Kukim kivan.
Délután elmentünk apámat meglátogatni mert rég unokázott már. A gyerekeknek ilyenkor minden is meg van engedve. [kép] Épp fodrászkodnak. A kutya meggyógyult és soha nem fog kiderülni mi volt a baja.
Ma mise előtt beugrok hozzá hogy megnézzem minden rendben van e vele. Még lehet délelőtt kicsit vacakolok a gépeimmel de nem biztos hogy lesz hozzá kedvem. Ha lesz érdekes meccs a vébén akkor inkább azt nézem.
Szép napot mindenkinek.

(#5606) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi említésre méltó nem történt velünk. Reggel mise előtt bementem apámhoz kicsit és utána zúztam haza. Gyakorlatilag beszippantott a vb. és csak meccseket néztem egész nap.
ma kettesben leszünk szerelmemmel. Bemegyünk Fehérvárra kicsit nézelődni és egy két dolgot veszünk. Sok időnk nem lesz mert délre vissza kell érnünk a kis kukiborsónkért az oviba.
Szép napot mindenkinek.

(#5607) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt kicsit vásárolgattunk szerelmemmel karácsonyra. Jobb ha én nem megyek ilyen túrákra mert az állam leesett milyen árak vannak. Amiről nem tudok az nem fáj.
Délután meccseket néztem.
Ma már megyek dobozolni a ragalját amivel remélem gyorsan fogok haladni és a héten körbeérek. Ha nem sikerülne akkor jövő héten...
Szép napot mindenkinek.

(#5608) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elég nehezen indult a dobozolás. Valahogy belassultam pedig bevetettem olyan munkagyorsító és precizitást segítő eszközt mint a vonallézerem. Eszembe jutott hogy a kijelölésnél esetleg tudnám használni az érdemtelenül mellőzött kis szerkezetemet. [kép] Szuperül üzemelt és miért nem használtam ezt eddig így?! Régen zsinórozgattam most pedig középről befogtam a 20 métert. :D Sötét volt már mire befejeztem az OSB. felrakását mert a vázzal jól elszöszöltem. A hátsó leghosszabb oldallal végeztem és ma az utcafrontot és a belső oldalt akarom dobozolni. Remélem be tudom fejezni és akkor esélyes hogy a héten nagyjából kész leszek és hétfőre csak az ablakok beépítése marad. Villanyszerelők is voltak és berakták az új tetőtartót. Jól le is szívattak vele mert egy szép nagy lyukat vágtak a fóliára és a cserepet is csak feltolták ami azért volt szopacs mert az él mellé került a cső. :(
Szép napot mindenkinek.

(#5609) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok már mert próbálok egy erősebb ütemtervet tartani amivel esetleg a héten teljesen kész is lehetek. Ha minden jól megy akkor ma körbeérek a ragalja dobozolásával és holnap beépítem a 2db. tetőablakot. Igaz holnapra nagy esőzést ígérnek ami betehet az ütemtervemnek. Jövő hétre szabit írtam ki magamnak. :DDD Kicsit együtt leszünk az én szerelmes Mónikámmal. A szabad délelőttjeinken elmegyünk cukrászdába és vásárolgatni is. Majd meglátjuk meddig bírom az itthonlétet.
Szép napot mindenkinek.

(#5610) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap körbeértem a dobozolással és mára már csak a 2db. tetőablak beépítése maradt. [kép]
[kép]
[kép]
Jövő hétre minden napra tervezünk valami kis apró közös programot szerelmemmel. Karácsonyi közös ráhangolódás. Jövő hét utáni hétfőn megyek gipszkartonozni oda ahol kerek egy évvel ezelőtt csináltam a tetőt. Kari előtt egy kis levezetés fedett helyen.
Szép napot mindenkinek.

(#5611) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztem a tetőablak beépítést, igaz közben jól eláztam. [kép]
Mától egy héten keresztül láblógatás és pihengetés. Az állványt otthagytam a tulajdonosnak hogy a dobozra rá tudja ragasztgatni az XPS.-t. Majd január közepén elhordom mert úgysem használom .
Szép napot mindenkinek.

(#5612) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt bementünk kettesben Fehérvárra szerelmemmel mert megkért volt feleségem hogy a mostani párjának az anyukájának a heverője alá vigyek neki méretre vágott fákat hogy meg tudják emelni mert kézben kell rendezniük őt és nagyon le kell hajolniuk. Tehát vittem nekik szarufa hulladékból vágott hasábokat. Nekem nem kerül semmibe és ha tudok segítek. Tartós élelmiszert gyűjtenek a templomomban és vittünk egy nagy szatyorral. Leültünk pár percre mert az én Mónikám még soha nem volt velem.
Még reggel rendeltem 4 új gumit Szemire. Tudom mindenki a külön téli és nyári gumit javasolja de én akkor is 4 évszakosat vettem. [link] Ilyet. Csak a nedves úton való tapadásra mentem rá ami szerintem a legfontosabb! Amúgy sem száguldozok de ne csússzak meg ha vizes az út. Majd meglátom hogy beválik e.
MA közösen megyünk mert amíg én misézek addig a többiek papáznak. Onnan megyünk Pestre családi összejövetelre, olyanra mint nyáron voltunk. Jól érezte mindenki magát ezért ismétlődik.
Szép napot mindenkinek.

(#5613) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi nap teljesen elment a családi összejövetellel. A hideg miatt bent zsúfolódtunk össze ami kicsit szoros volt de túléltük. Télen többet nem fogunk menni mert ez így nem volt túl komfortos. Hazafelé esőben-sötétben élvezetes volt vezetni amitől teljesen lefáradtam.
Ma indul a szabadságom. Minden napra terveztünk valami kis programot. Ma megyünk be az ofotértbe szemüveget csináltatni mindkettőnknek. Ha sikerül még Szeminek is csináltatok pótkulcsot. Igazából csak a délelőttünk szabad amíg Boldi oviban van mert ebéd után menni kell érte.
Szép napot mindenkinek.

(#5614) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt bementünk Fehérvárra szemüveget készíttetni mindkettőnknek szerelmemmel. Jól is tettük mert romlott a szemünk ami lehet hogy azért is lett mert nem jó szemüveget kaptunk előzőleg. Most olyan alaposan megvizsgáltak mindkettőnket hogy ilyenre még példa nem volt. Mivel elhúzódott a vizsgálat ott hagytam az én Mónikámat és elszaladtam Szeminek pótkulcsot készíttetni. Sima immos kulcs mert a riasztó már úgyis ki van kötve. 19e volt ez a kulcs is de legalább már van tartalékban. El is ment a délelőtt és jöhettünk haza Boldiért. Ők lovas kocsiztak a csoporttal és összefutottak a Mikulással is. Nagyon élvezték a dolgot. [kép]
[kép]
[kép]
Még tegnap fel akartam tenni a közös képünket a templomból csak nem ment a szerver. [kép]
Ma csak kettesben elmegyünk T.bányára cukrászdába. Ez egy ilyen randizós délelőtt lesz. :D
Szép napot mindenkinek.

(#5615) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Az élet átírta a tegnapi napunkat. Reggel Boldi már kicsit köhörészősen ébredt fel ezért a mai programunk került tegnapra. Ma mentünk volna el mamához a karácsonyi ajándékokkal. Kaptunk egy keretösszeget amit erre szántak és szerelmem vásárolt be olyan dolgokat aminek biztosan örülnek. Mikor hazafelé mentünk egy meki után hívtak a szakszolgálattól hogy 15 napon belül felebezést kell írnunk hogy másik iskolába tudjuk íratni a kis kukiborsónkat. Azt gondoltam hogy a beadványt esetleg meg tudjuk támogatni egy befogadó papírral amit egy másik kiszemelt iskola ír. Gyorsan felhívtam a szomszéd falu iskolaigazgatóját és örömmel fogadják Boldit . Egy max 14. fős kis létszámú első osztályt fognak indítani ami nekünk jó lenne. Ma délelőttre beszéltünk meg időpontot hogy bemegyünk az igazgatónőhöz megnézni a helyet és átbeszélni a dolgokat. Remélem előrébb lépünk ez ügyben is. Boldi nem fog menni mert természetesen lebetegedett. Nem vészes de nem akarjuk hogy teljesen ágynak dőljön.
Megérkeztek a gumik Szemire és bejelentkeztem felrakatni. Hétfőn megyek 1.-re így keddtől fogok kartonozni menni.
Szép napot mindenkinek.

(#5616) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elmentünk közösen megnézni a sulit Boldinak. Kis családias légkör alacsony létszámmal. A mostani elsősök 12.-en vannak ami nekünk jó hír. Tőlünk 10km.-re van ami nem egy nagy távolság. Tulajdonképpen el is dőlt hogy ide fogjuk beíratni a kis kukacosunkat. Várják szeretettel jövő év szeptemberétől. Még februárban lesz nyílt nap amikor megismerhetjük az osztályfőnököt . Felebezést megírta szerelmem hogy ne kössék meg a kezünket intézményválasztásnál.
Délelőtt még dokihoz kellett mennünk Boldival mert elég csúnyán tortyog és emiatt köhög is.
Még csapot szereltem át a fürdőszobában mert a régi régóta eresztett. Vettünk újat de egy kabaré volt mire kicseréltem. Még vissza kellett mennem alkatrészeket venni mert nem volt kompatibilis az eredeti rendszerrel.
Ma itthon vigyázok Boldira amíg az én Mónikám elmegy Sárinak az usziba hajat szárítani és hazafelé bemegy a könyvelőhöz rendezni a dolgaimat. El kellene kezdenem az éves gépkarbantartást hogy rendben legyenek a szerszámaim.
Szép napot mindenkinek.

(#5617) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt gépkarbantartás és átnézés volt. Lepucolgattam 4 csavarbehajtót és a hozzá tartozó aksikat is. A rádiómat is lecsutakoltam mert már katasztrofális állapotban volt. Szereztem rá pár mélyebb karcolást és egy helyen picit benyomódott a hangszóró előtti rács. Sajnos 3 éves már és a használat meglátszik rajta bármennyire is vigyázok rá.
Átnéztem a bit. készletemet és elmentem venni pár darabot amiket eltördelt a gép. Megjöttek a led reflektorok amiket rendeltem a kartonozáshoz, de még egyet rendeltem hogy tutira lássak mindent. Még régebben átbeszéltük szerelmemmel hogy pár dolgot eladok ami feleslegesen foglalja a helyet. Ilyen pl. a Hilti körfűrészem kofferja ami teljesen új mert soha nem használtam és erre a sorsra jutott a drón is amit szülinapomra kaptam de csak 1x. repült. Feldobtam a jófogásra és úgy néz ki el is mentek. Röszi is fent van katalizátor árban de nincs rá jelentkező.
Ma bemegyünk Fehérvárra az OBI.-ba mert venni akarok 2db. gipszkarton támasztó rudat és egy 2 méteres alulécet ami mellett elvágom a táblát. Mivel egyáltalán nem volt ez a kartonozás a profilom ezért kénytelen vagyok most egyben megvenni azokat a segédeszközöket amik kellenek majd hozzá. Lehet ezeket majd évek után fogom újra csak használni. Boldi is velünk lesz mert nem visszük fejlesztésre. Folyik az orra és köhög ezért ez most kimarad.
Szép napot mindenkinek.

(#5618) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elmentünk Fehérvárra az OBI.-ba pár segédeszközért ami kelleni fog a kartonozáshoz és elvittem magammal a Hilti koffert amit átadtam a vevőnek. Hazafelé elmentünk egyet sütizni T.bányára hagy fogyjon a drága gázolaj. ;]
Ma reggel bemegyünk kettesben vásárolni szerelmemmel. Kis együttlét kell mert kedd óta hármasban vagyunk Boldival.
Ma megindul a nagy takarítós-rendrakós-karácsonyra készülős hadművelet. A lányok biztosan ríni fognak mert azt a kupit ami a szobájukban van nem lehet tűrni.
Szép napot mindenkinek.

(#5619) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Minimális hó nagy széllel van odakint. Vidám meleg lesz a templomban úgy érzem.
Tegnap reggel elmentünk szerelmemmel vásárolni. ilyenkor leesik az állam mi pénzt ott hagyunk a nagyjából semmire. Még délelőtt pakoltunk a lányok szobájában. Megszüntettük a kupit és délután átválogatták a plüssöket hogy mi maradhat és mit ajándékoz el jótékony célra az én Mónikám. Volt miből válogatni. [kép]
Ma reggel megtankolom Szemit jövő hétre és bemegyek apámhoz az ellátmánnyal. Onnan mise és haza. Az időjárást elnézve csak itthon üldögélünk majd.
Szép napot mndenkinek.

(#5620) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi említésre méltó nem történt. Reggel mise előtt elmentem megtankolni Szemit és bementem apámhoz az ellátmánnyal. Misén hideg volt bár valamit éreztem hogy megy a padfűtésből. Mónikám elkapta Bolditól és lebetegedett. MA fogja visszavinni dokihoz 1.-re én pedig akkor megyek lecseréltetni a gumikat Szemiről. Bepakolok holnapra és akkor csak mennem kell reggel.
Szép napot mindenkinek.

(#5621) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt semmi érdekes nem történt velünk. Vártam hogy ideérjen a futár akinél a csomagom volt de tegnap mégsem ért ide. Legközelebb nem választok noname szolgálatot amikor pár száz ft. különbséggel van pl. GLS. aki tutira megérkezik.
1 re mentem gumicserére Szemivel. Tipikusan a fikázós gumis banda volt. Ha nem náluk veszed az árut akkor minden szar. Úgy látom sokszor nem kell ide járnom majd.
Ma már megyek dolgozni. Van 150m2 plafon kartonozásom aminek már év elején megcsináltuk a vázszerkezetét és most csak felszórjuk a táblákat. Karácsony előtt egy kis meló hogy ne fájjon minden izomcsoportom a henyélés miatt.
Szép napot mindenkinek.

(#5622) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nekiálltam a tulaj sráccal a kartonozásnak. Kicsit döcögősen indult de a végére belendültünk. Ha ezzel a tempóval haladunk talán végzünk hétfőn. Meglátjuk mert sok a kis helység ami viszi az időt rendesen. Igazi karácsony előtti levezető meló.
Szép napot mindenkinek.

(#5623) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk annak ellenére hogy 3.-kor eljöttem mert Csillagot vittük autóvillamossági szerelőhöz. Nem hagy nyugodni az elektromos szélvédő fűtés ami nem üzemel. Ennek próbálunk utána járni.
Ma golyt.köv. a kartonozásnak. Még az is lehet hogy holnap végzünk vele.
Szép napot mindenkinek.

(#5624) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap annyira eljutottunk a kartonozással hogy mára már csak a garázs maradt. Azt is szerintem időben befejezzük és idénre befejeztem a melót.
Délután visszakaptuk csillagot is. Kiderült hogy a szélvédőig elmegy az áram de a fűtőszál nem megy és az ellenállása is 5 ohm helyett 200. Szóval ha szélvédőfűtést szeretnénk akkor cserés az üveg. Utánajárok mennyi lenne kicseréltetni és ha nem horror árban van akkor kifizetjük. Olyan nagy a felület hogy lekaparni egy agyrém és menet közben is alakul ki párásodás amit ugyan levisz a klíma csak valahogy úgy tervezték meg a fűtésrendszerét a kocsinak hogy vagy a szélvédőre fújsz levegőt és máshová nem, vagy máshová fújsz és az elektromos fűtőszálat üzemelteted. Ha viszont ez nem működik akkor beszívtál. Szemiben ami ugyanúgy digitklímás simán tudom mindenhová veretni egyszerre a levegőt. :F
Szép napot mindenkinek.

(#5625) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy lazább napon befejeztük a kartonozást. Az idei évre elegem van a munkából. Ma még kipakolok és megpucolgatom a gépeket és ennyi. Készülünk a karácsonyra.
Délután kettesben elmegyünk az én Mónikámmal venni az emeletes ágyra egy nagyobb matracot mert végre 2 napja ott alszik a kis kukiborsónk is a lányokkal. Kellett némi zsarolás hozzá (nem jön a Jézuska :DDD ) de belement. Most 2 matrac van ami szétcsúszik és szegény Kati becsúszik közé, ezért inkább veszünk egy 140x200-as méretben.
Szép napot mindenkinek.

(#5626) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt kipakoltam Szemit és elpakoltam a pincében mert már moccanni sem lehetett. Most a karácsonyi ajándékok is ott vannak és csomagolásra várnak. Jött a srác akinél kartonoztam és lent megvártam. Addig átnéztem Szemit. Olajszint, hűtővíz és levettem a motorburkolatot is hogy megnézzem nincs e nagyobb olajfolyás.
Valamiért Röszi katalizátor számára kíváncsi mindenki ezért azt is lefotóztam.
Délután elmentünk az én Mónikámmal matracot venni. Hazafelé vettünk fenyőfát is mert lassan itt a karácsony. Vettünk egy 2 méter felettit 15e. ft.-ért amit nem éreztem vészesnek ahhoz képest hogy Normann és a híradoban 8-10e. közé tették méterét.
Ma a misén szét fogok fagyni az már tuti. Előtte apámnál átbeszéljük a hetet és délután vb. döntő megnézése. Egyik csapatot sem csípem de valszeg inkább a franciáknak fogok drukkolni. Persze az sem fog letörni ha kikapnak.
Boldi-szerelmem-én-és most Kati a betegségi sorrend. Talán én túljutottam a nehezén de szegény Kati szeretne szerepelni valami előadáson és mindent megtesz hogy addigra nagyjából jól legyen.
Szép napot mindenkinek.

(#5627) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel nem csak a templomban hanem apámnál sem volt éppen meleg. Az öreg spórol ahol tud . Semmit nem csináltam egész nap mert a vb. döntőre vártam. A vége izgi lett de amúgy nem vizeltem le a bokámat ami annak is köszönhető hogy mindkét csapatot utálom. Tőlem a latinos színészkedés nagyon messze áll épp úgy mint a francia pökhendiség.
Ma reggel elvisszük a gyerekeket isibe és oviba és onnan megyünk be kettesben Fehérvárra szerelmemmel. Mivel Bramac rendszermesterként bedolgozott felület után kapok bónuszt ezt fogjuk levásárolni. MediaMarkt utalványba kaptam (sajnos) és nem Toolbook.-ban így kávéfőző-robotgép-gyerekeknek elektromos fogkefe lesz belőle. Ha lesz még rá idő akkor lehet beugrunk apámhoz egy csapot kicserélni. Meglátjuk...
Szép napot mindenkinek.

(#5628) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel felkísértem a lányokat suliba és elvittük Szemivel Boldit az oviba. Onnan mentünk is Fehérvárra a mediamarktba levásárolni az ajándékkártyát. Kapott szerelmem egy dolcegustot és robotgépet, valami gőzölős kézi kütyüt és a gyerekek elektromos fogkeféket. Ezek még bekerülnek a fa alá. Sajnos eltoltam hogy MM. ajándékutalványt kértem és nem Toolbook.-ot mert egy kis Stihlt szerettem volna venni. Majd jövőre. Az idei bónusz a lányoké lett....
Délután elmentünk közösen az oviba karácsonyi ünnepségre. Boldinak természetesen nem volt szerepe. Egy asztalnál üldögélő paraszt bácsit alakított még 3 ugyanilyen szótlan társával. Szívem szakadt meg hogy beletették egy olyan helyzetbe amit gyűlöl. Műsor után teázás és süteményezés volt . [kép]
[kép]
[kép]
[kép] a legnagyobb szerelem.
Mindjárt indulok apámhoz kicserélni a wcöblítő szelepet. Már hónapok óta szívok vele és az lett a vége hogy ki kell cserélnem az egész csapot. Ezt akartam elkerülni minden áron.
Tegnap már kerestek hogy menjek folytassam a tetőszerkezet javítást amit elkezdtem mert újra elakadtak. Most a csonka kontyot nem tudják megcsinálni. Majd január 2. hetében megyek.
Szép napot mindenkinek.

(#5629) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap korán mentem apámhoz csapot cserélni mert vissza akartam érni addigra amíg szerelmem végez az oviban Boldival. Sikerült is és közösen mentünk bevásárolni. Igazából nem sok minden történt délelőtt mert dögrováson vagyok. Egyszerűen nem tudok kikeveredni ebből a betegségből ami végigment a családon. Boldi se ezért ma már ő sem megy az utolsó óvodai napra. Közösen megyünk Katica fellépésére ahol verset mond, énekel és táncol is. Nagyon aktív a nagylányunk. :D
Be kellene feküdnöm Szemi alá lebontani a lökhárító alját és lefotózni az állófűtésemet mert valszeg tönkrement benne a keringető szivattyú de ebben az állapotban nem kockáztatok mert esetleg még jobban lebetegszem. Majd ha kicsit jobban leszek/ vagy ha tudok szerezni egy aknás garázst ahol könnyebben megoldom ezt a műveletet.
Szép napot mindenkinek.

(#5630) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap Katica szereplése a karácsonyi ünnepségen volt az egyedüli említésre méltó dolog. A többi időben próbáltam ágynyugalomban lenni hogy gyógyuljak. Itt nem is a mai nap hanem a holnapi nap lesz a lényeges. Addigra kell meggyógyulnom hogy az ünnepi előkészületekben tudjak segíteni.
Szép napot mindnekinek.

(#5631) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem volt semmi említésre méltó. Gyerekek már nem bírnak magukkal annyira várják a karácsonyt. Ma délelőtt pakolunk a lakásban és délután felállítjuk a fát. Feldíszítjük és feltehetően az éjszaka megjön a Jézuska.
Szép napot mindenkinek.

(#5632) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap már a karácsony jegyében telt. délután felállítottuk a fát és feldíszítették a lányok. Ma reggelre pedig megjött a Jézuska is. [kép] Nincs más dolgunk csak annyi hogy megvárjuk amíg a gyerekek felébrednek.
Tegnap meghirdettem Röfit a fészbukon is és rengetegen jelentkeztek érte. Sajnos aki jött volna érte lerobbant így most igazából nem tudom ki fogja elvinni de délnél tovább nem akarok ezzel foglalkozni. Annyit jegyeznék meg ez ügyben hogy a Jófogás elmehet a sóhivatalba mert tegnap tettem fel újra oda is és a fészre is. Jófogás nulla jelentkező, fészbuk 20.
Szép karácsonyt mindenkinek.

(#5633) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egyszerűen nem tudok kikeveredni ebből a göthösségből. Teljesen kinyírja az ünnepemet. Tegnap felkeltettük a gyerekeket fél 8-kor és megvolt az öröm! Mindenkinek volt legalább egy olyan játék ami telitalálat volt. Szerelmem összefoglalta egy képsorozatban mi is történt a fészbukon. Mivel nem vagyok túl jól ezért a linket teszem be és mindenkitől elnézést akit érdekelne de nincs fiókja.... [link]
Boldi a motornak örült legjobban. Egész nap jött ment vele és csak estére merült le. Lányok pedig görkoriztak a lakásban. Pár nagy esés volt...
Ma reggel misére együtt megyünk és amíg én beülök addig a család ellesz apámnál. Onnan a mamához megyünk karácsonyozni. Ki is lesz az egész nap.
Boldog karácsonyt mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5634) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap misén ezren voltak. Apámnál a gyerekek éhen akartak halni mert a kocsiban maradt a kaja. Utána mamánál már ehettek bőven mert ott volt rendes házikoszt. Jól elvoltak a gyerekek de estére Sári és Boldi is elkezdett köhögni ugyanúgy mint én. Én talán kifelé megyek belőle. Ez a betegség most nagyon elhúzódott.
Mivel jobban vagyok és ha jó idő lesz akkor lemegyek leszerelem az állófűtés keringető szivattyúját és kipucolom. Gyerekek is lejöhetnek addig korizni és Boldi rendőrmotorral elkavirnyál.
Szép karácsonyt mindenkinek.

(#5635) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt kiszereltem nagy nehezen a kályhát Szemiből. Szinte minden csavar be volt rohadva tehát ez nem mostanában lett kiszerelve. Keringető behalt de úgy néz ki tudok szerezni cseredarabot. Sajnos amíg a kályha kint van addig nincs hűtővíz a rendszerben, szóval addig áll az autó. Ha nagyon égetne a dolog akkor teszek bele egy könyököt és azzal bezárom a vízkört és feltölthetem a rendszert de még jövő héten is itthon leszek ezért annyira nem sürgős.
Ma bemegyünk Fehérvárra mert elkészültek a szemüvegek. Sajnos a tegnapi jobban lét után ma reggelre ismét romlott az állapotom. Kukim kivan már! Sári és Boldi is vacakabbul van. Érthetetlen...
Szép napot mindnekinek.

(#5636) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Röfieladásban egy érdekes teszt futott. 32 jelentkező, volt ebből 31 réz bőrű tesó, bár én szín fehér vagyok sváb felmenőkkel akik Indiát csak képekből ismerhetik. De annyira nem is érdekes ez hanem inkább az hogy jelentkezik "szia uram" 341km távolságból hogy jönne az autóért ami nagyjából az elszállítási költség harmadát éri. Nyilván nem érkezik meg, majd Pestről sem, majd a környékünkről sem. Mi a fenének hív fel?! Az autót kemény 30e huf.-ra tettem fel. Gyári szám alapján a benne lévő katalizátor ennyit ér. A vasanyagért rövid kutakodás után 30ft/kg. fizet a hivatalos bontó. Ha szétszeded és csak a fémet viszed 67ft/kg. Egyszerű matematikai műveletet elvégezve ami áll a kocsi 1200kg. önsúlyából és a számokat összeszorozva, úgy hogy a katalizátort kifűrészeled. 36+30e=66e. Vagy ha szétbontod akkor 80,4+30= 110,4e huf. Mindkét esetben van szállítási költség tehát ha nincs saját trélered vagy nem itt laksz a szomszéd faluban ahová átgurul a saját lábán Röfi akkor minek hívsz fel?! A végén már tudtam hogy a teljesen hivatalos utat fogom választani de perverz élvezettel néztem ahogy Zolo Jolo a sok regisztrációjával teleszemeteli a messengeremet. Azt gondolja hogy emiatt őt fogom választani? Hogy Dörömbözről érdemes neki eljönnie ide 140km.-ről? NEM!
Még 22.-én felhívtam az Arany oldalakon hirdető bontós céget akik eljönnek az autóért és teljesen hivatalosan megoldják az ügyemet. Sajnos egyszerre csak 3 autót szállítanak ezért várnom kell amíg a környékünkön összejön még 1 autó mert 2 már van. A vonal végén egy kellemes a magyar nyelvet jól beszélő hölgy ült aki tájékoztatott mindenről pontosan és nem a : Szia uram megoldom okosba a feléért mint amiért hirdeted.
Kapok 25ft.-ot kilójáért és egy hivatalos bontási jegyzőkönyvet. Mivel várnom kell ezért tegnap beautóztunk Fehérvárra a kormányablakhoz és egy évre kivonattam Röszit a forgalomból. Ma azzal a papírral bemegyek a biztosítóhoz hogy felfüggesszem a biztosítását is amit majd egy éve feleslegesen fizetek rá.
Még tegnap elmentünk az új szemüvegekért és lemostuk Csillagot. Már nagyon ráfért mert iszonyat piszkos volt.
Adri hazatért mert lebetegedett az apja. MA megy Culához de holnap megyünk közösen Sárvárra gyógyvízbe pancsolni.
Szép napot mindenkinek.

(#5637) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel bementünk Fehérvárra szerelmemmel vásárolni. Imádok kettesben lenni az én kacsámmal de a bevásárlás azért nem a kedvencem. Hazafelé megtankoltuk Csillagot. 37e. ft volt a gázolaj bele. Nyeltem egyet de nincs mit tenni. Ma megyünk Sárvárra gyógyvízbe pancsolni. A küldetésünk titkos a gyerekek előtt. Még nem tudják hogy hová csak azt tudják hogy megyünk.
Vagy ma vagy holnap érkezik a keringető szivattyú az állófűtéshez. Ha minden jól megy hétvégén összeszerelhetem Szemit.
Szép napot mindenkinek.

(#5638) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem kipihentük magunkat a fürdőzésben hanem nagyon elfáradtunk. Mindenki jól érezte magát de nagyon messze volt. 4 órát autóztunk oda vissza hogy 6 órát pancsoljunk. Nagyjából 60e ft.-ba került mindenestől. Kértünk ajánlatot 2 napra Zalakarosra de hidat vertünk mert 374e lett volna az apró családunknak. Ezért úgy döntöttem hogy inkább elmegyünk 2x vagy 3x mint kifizetni ezt a rablást. Jövő héten szerintem a pesti aqaworldbe megyünk. Majd meglátjuk. [kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Ma érkezik a vízszivattyúm az állófűtéshez. Vagy még ma vagy holnap össze fogom szerelni mert hiányzik Szemi.
Szép napot mindenkinek.

(#5639) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt megjött a vízszivattyú és megpróbáltam ráaplikálni a régi helyére. Természetesen nem adtak hozzá csatlakozós kábelt ezért el kellett mennem villamos boltba hogy sarus megoldással valahogy rá tudjak kapcsolódni a 2 érre az áramellátása biztosított legyen. Nagyobb is így kis hiltiszalagozás is játszott. Amennyire csak lehet előkészültem a ma délelőtti visszaépítésnek. Mivel elég öregecske a kályha nem lepődnék meg ha meg se nyikkanna a visszaszerelést követően. a 22 év nyomot hagy mindenen hát még az ilyen fűtőberendezésen.
Ha délelőtt sikerült problémamentesen visszaszerelnem akkor délután bemegyünk apámhoz a gyerekekkel és fürdőszoba polcot kell venni mert nincs hová rakni az új fogkeféket.
Szép napot mindenkinek.

(#5640) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt visszaépítettem a kályhát. Nagy szerencsém volt hogy nyitva volt egy üzlet ahol tudtam másik csőbilincset venni mert amit vettem nem fért el. Abban is mákom volt hogy szépen elindult a fűtés és nem döglött be a kezeim között. Megfigyeltem hogy egyfajta ciklikussággal működik. Felfűti a hőcserélő részt egy pillanat alatt, majd leállítja a lángot és keringeti a vizet amivel visszahűti a kazántestet, majd egy nagy szellőztetés és újabb gyújtás és felfűtés. Azt hittem folyamatosan ég és így fűti fel a vizet. Sajnos képet elfelejtettem készíteni :( . Ma Szemivel megyek misére és apámhoz. Meg kell járatnom mert rég nem ment. Mondjuk tegnap picit köröztem vele hogy a hűtővíz beálljon a feltöltés után és légtelenedjen a rendszer.
Délután már semmi érdekes nem volt. A gyerekek teljesen kiidegelték szerelmemet így az év utolsó napjára.
Boldog új évet mindenkinek.

(#5641) bim


bim
veterán

BÚÉK!

Még most hajnalban megpróbálok egy év végi összefoglalót írni mert miután felkeltek a lányok már nem menne. Azt mondom hogy egy zűrös évkezdet után az év végére lenyugodtak körülöttünk az események.
Család: Mindenkit nagyon megviselt a januári coviddal egybekötött Boldi szívműtétje. Szerencsénkre az egész lezajlott 2 hét alatt, pedig rettegtem hogy megint nem tudok dolgozni 1-2 hónapot. Ennyit jelent hogy sokat nőtt a mi kis kukacosunk az előző műtét óta. Ha nem számoljuk azt hogy a gyerekek folyamatosan rosszalkodnak és veszekednek viszonylagos nyugalomban és békességben telik az életünk. Én végzem a munkámat az én Mónikám pedig végzi a saját feladatát a gyermekeink rendezgetésével. Anyagi gondjaink nincsenek és ez nagyon jó irányba hat a közérzetünkre. Nincs az a feszültség bennünk hogy ezt vagy azt nem tehetjük meg mert szoros lesz a hónap vége. Nyilván nagyobb dolgokra nem költünk csak apróságokra. Ha valamit túl drágának és értelmetlennek tartunk azt nem vesszük meg.
Adri: Igazi nagy lány már első mindent elsöprő tini szerelembe esve. :D Sok barátja van és mindenkivel jó viszonyt ápol. Szófogadó de azért néhe oda kell pirítani rá hogy tudja ki a főnök a családban. Szerencsénkre már nyoma sincs az anorexiának. Konditerembe jár a barátjával amiben jól megéhezik és itthon mindenfélével teleeszi magát. Még jó hogy elmúlt a testkép zavara.
Katica: Igazi nagylány kezd lenni. Ő az akinek bárhol járunk 5 perc alatt barátnője lesz. A fél iskola a barátja és nem tudunk úgy utcára menni hogy valahonnan ne kiabálnának . Szia Katica! Boldi második anyukája. Ő rendezgeti ha szerelmem nem ér rá. Kettesben alszanak Boldival az emeletes ágy kihúzott alsó részén.
Sári: a család elefántja a porcelánboltban. Nagyon öntörvényű és nem nagyon lehet szeretgetni csak ha ő akarja. A hisztik egyre kevesebbet vannak jelen az életében de azért megajándékoz minket néha egy falatrengetővel. Már majdnem mindegy mert csak ősz hajszálam van. Míg Katica nagyon jó tanuló, Sárira ezt nem lehet elmondani. Ő csak haverozni jár a suliba a tananyag nem érdekli.
Boldizsárunk: A januári műtét óta 9(!)cm.-t nőtt és 3 kilót hízott. Itt látszik mennyire visszafogta a nem megfelelő véráramlás a fejlődésben, és itt látszik hogy mennyire hiányzik az az egy plusz év ami ott veszett el hogy a covid miatt nem műtötték meg a tervezett időpontban. Sajnos fejben is látszik a lemaradás pedig mindent megteszünk hogy felzárkóztassuk őt a társaihoz. Egyelőre nem értük utol de szeptemberi iskolakezdés a céldátum. Már kiborítja szerelmemet mert most ő a dackorszakos. Sajnos többet nézünk el neki mert ő a Boldi és azok után amin ő átment nincs az a szülő aki nem így tenne a helyünkben.
Mónikám: Ő a család motorja. Ő tart össze mindent és ő az aki ellátja az egész családot. Emberfeletti munkát végez a 4 gyerekkel + velem. ;] Életem nagy szerelme ő! Csak Ő tehet arról hogy a tűz nem hunyt ki belőlem és nem is lanyhul. Igazi családanya és igazi nagymama fog válni belőle aki minden unokáját imádni fogja. Lassan már ilyenekre is gondolni kell. Mindenkinek ilyen társat kívánok és tizedannyi válás se lesz.
Munka: Idei évben teljesen önállósodtam. Szinte csak olyan munkát végeztem ahová valamilyen beajánlással kerültem. Elégedett vagyok ezzel az évvel bár 2 emberem is elment tőlem mert túl sokat kellett dolgozniuk mellettem. Senki nem dolgozhatott többet mint én de ők akkor is sokallták. Mivel csak ajánlásos helyen dolgoztam ezért a kifizetésekkel sem volt gond. Idén lehet dolgozok majd annak aki múlt évben nem volt épp a fizetési morál pozitív arca, de a tetőjét olyannal akarja megcsináltatni aki tudja hogy nem szarik bele.
Ha csak ilyen éveim lesznek akkor tutira itthon maradok. Ha nem akkor pedig másik országban fogok dolgozni.
Összességében egy jobb évünk volt amiben előrébb tudtunk araszolni és az utolsó harmadában nyugalmat alakítani ki körülöttünk. Apróbb csatáink vannak Boldi körül de ezek inkább csak olyan dolgok hogy nehogy unalmas legyen az életünk. A sors eldönti merre vezet az utunk és azon fogunk járni.
Szép 2023-as évet mindenkinek!

(#5642) bim


bim
veterán

Ezt még magamnak a 2021 év margójára. Egy évvel ezelőtt ilyenkor elfelejtettem lejegyezni. És most pótolom. Afféle statisztika ami csak nekem mond valamit.

O- 161
I- 3
OI- 40
M-- 0

V- 230
Ö- 108
. - 696
C- 345
L- 382
K- 0

(#5643) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggeli misén nagyon hideg volt. Azt hittem ha kint melegebb van akkor a templomban is jobb idő lesz de tévedtem. Úgy működik mint egy frigo . Apám rendben van a körülményekhez képest. Átvettük egy másfél órában az évet és az idei kilátásokat.
Délután a jó időben lementünk a gyerekekkel korizni és autókat kiporszívózni. Már ráfért Szemire és Csillagra is.
[kép]
Boldi nem engedi hogy képet készítsünk róla. Csak ilyenek születnek. [kép]
Vagy ilyen : [kép]
Adrival közös kép. [kép]
Ma délelőtt bemegyünk az OBI.-ba piperepolcot és lámpát venni a fürdőszobába. A sok elektromos fogkefe miatt ránk érett egy ilyen polc ahová rá lehet pakolni.
Szép napot mindnekinek.

(#5644) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt bevonultunk az OBI.-ba piperepolcot és fürdőszoba lámpát venni. Hazafelé mekiztünk egyet hogy ne haljon éhen a sáskahad.
Miután hazaértünk felfúrtam az én Mónikám segítségével. Sajnos az egyik furat úgy ahogy volt átszakadt a wc.-be szóval azt is javíthattam le.
Ma délelőtt a bankba megyek és feltérképezem mik a lehetőségeink szerelmem örökségének befektetésére hogy az infláció ne erodálja el teljesen azt a kis pénzecskét. Hazafelé Rösziből kiszerelem a rádiót mert délután jön érte a HIVATALOS bontós járat és nem a Tesó és nem a Szia Uram!
Ma beszélünk a karosszériással hogy Csillagon minden rozsdának az eltávolítását kezdje meg. Valszeg jövő héten nekiáll. Fél éve várunk arra hogy sorra kerüljünk. Még a tél előtt szerettük volna letudni ezt de a sor hosszú volt. Ez van...
Szép napot mindnekinek.

(#5645) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt bementem a bankba de nem tudtam hogy itt a PH!.-n is van ilyen befektetős topik ahol fel tudok készülni a kérdéseimmel. (köszönöm a felvilágosítást kedves fórumtársunknak aki priviben rám írt :R :D ) A bombázó csaj (fiókvezető) nyilván saját befektetési alapot ajánlgatott én pedig prémium államkötvényt szerettem volna. Ma 10.-re megyünk vissza az én Mónikámmal hogy közösen döntsünk mi legyen.
Hazafelé minden olyan mozdíthatót kiszereltem Rösziből ami még értékes lehetne számomra. Délután jöttek is érte és a saját lábán állt fel a trélerre. Nagyon sajnáltam mert alig volt vele költségem és azért beletekertem több mint 60e km.-t.
Még délután elvittük Csillagot a karosszériáshoz hogy nézze meg mit kell javítani rajta. Mindent meg akarok javíttatni és lefestetni majd az egész autót átpolíroztatni hogy szép legyen. Lassan a végére érünk a rendberakásnak ami után elmondhatjuk hogy van egy elfogadható családi autónk.
Ma délelőtt újra bank ahol nem is tudom mi vár majd ránk. Most pajzsként magam elé tartom a Mónikámat hogy ne vigye el a gondolataimat a bombázó csaj. :DDD ;]
Délután leszedjük a karácsonyfát mert teljesen útban van a hétköznapjainknak.
Szép napot mindenkinek.

(#5646) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt mégsem mentünk be a bankba mert itt a PH!.-n azt javasolták hogy inkább menjek be az államkincstárba és nyissak ott számlát ingyen és vegyem ott meg az állampapírt. Így is tettünk szerelmemmel és rá is utaltuk a számlára a pénzt. Végignéztem mibe tehetem bele és februári lejárattal beraktam az egészet diszkont kincstárjegybe. :D Addig átolvasom hogy mibe érdemes fektetni de valszeg 2 havonta vásárolok majd ugyanilyet és ha rá tudok pótolni akkor többért. Még jó hogy lejegyzem a naplómba mire készülök mert a kedves olvasóim között mindig akad olyan aki felhívja a figyelmemet ha kárt okoznék. Azt sajnálom hogy nem előbb gondoltam a befektetésre mert csak az örökség kitermelte volna a karácsonyt augusztus óta. :(( Még egyszer köszönöm a jelzést! :R
Délután leszedtük a fát mert nem fértünk el tőle és valahogy teljesen megváltozott a levegő minősége tőle a lakásban. Még mindig nem keveredtem ki ebből a rákfenéből amiben szenvedek.
Ma újra Sárvárra megyünk pancsolni. Korán indulunk hogy nyitásra oda érjünk. Ez nagyjából ki is teszi az egész napunkat.
Holnap 2 helyre megyek munkát nézni. Letelt a szabadságom és hétfőtől dolgozni fogok.
Szép napot mindnekinek.

(#5647) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elszaladt ez a tegnapi nap a fürdőben. Gyerekek ezt hogy bírják? Egész nap csak rohangáltak a csúszdák között. Nyilván mi pedig hol Boldival hol egyikünk a lányokkal. Adri nem jött mert lebetegedett. Néha azért kiparancsoltuk őket hogy kicsit pihenjenek és egyenek/igyanak valamit. [kép]
Ma két helyre is megyek munkát nézni. Pilisvörösvárra és Pázmándra. Előbbihez visznek, utóbbihoz megyek. Meglátjuk hogy alakulnak a dolgok.
Szép napot mindnekinek.

szerk: azt elfelejtettem lejegyezni hogy tegnapelőtt meg is jött a pénz Rösziért (31500ft) és tegnap hazaérve már a bontási jegyzőkönyvet és az iratait is megkaptuk postán. Szóval 2 nap alatt lezajlott a hivatalos útja és ki sem kellett mozdulnom itthonról.

[ Szerkesztve ]

(#5648) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap 5 órát autóztam hogy 2 munkát megnézzek. Az egyik 40m2 körüli féltetőt jövő hét szerdán kezdem, ha meg tudunk egyezni akkor a következő 185m2-es tetőt utána. Ha nem születik megállapodás akkor indulhat a fehérvári 250m2-es.
Nagyjából el is ment a nap az utazgatással és a tárgyalással. Ahová hétfőn mentem volna az csúszik de valszeg mivel belefogok másba ezért nem fogok odaérni. Most tudtam volna menni és később nem lesz rá időm. Ez van...
Ma faanyagot és cserepet fogok számolni délelőtt, délután pedig pénzügyi alap összefoglalót nézek a neten amit az itteni fórumtársunk küldött nekem.
Szép napot mindenkinek.

(#5649) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel hamar kiszámoltam az anyagokat és így el tudtam menni az én Mónikámmal vásárolni. Délután lementünk a gyerekekkel a jó időben kicsit görkorizni a játszóra.
Ma reggel mise előtt bemegyek apámhoz és mise után felmegyek volt feleségemhez a leveleimért amiket kaptam az elmúlt pár hónapban. Ha jó idő lesz ma is lemegyünk a játszóra hogy D vitamint szedjenek magukba a lurkók.
Apámnál pénzügyi előadást tartok hogy mibe fektettem mert a keresztanyám a magánnyugdíjpénztárból kivette a lóvéját és még nem tudja mibe fektesse. :DDD Vak vezet világtalant.
Szép napot mindenkinek.

(#5650) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyon hideg volt a misén. Azt hittem odafagy a seggem mert nem ment a padfűtés. Lehelet is látszódott szépen. Talán kicsit vissza is estem a már majdnem kilábalt betegségembe. Délután nem mentünk le mert annyira nem volt jó idő.
Ma megkezdődik a suli és az ovi. Boldi kijelentette hogy ő nem akar oviba menni mert neki jó itthon. Na persze....
Közösen megyünk és utána belátogatunk a kormányablakba elintézni Röszit. Ebéd után megyünk Boldiért és hazafelé bemegyünk a biztosítóhoz.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.