Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5201) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap 10 körül végeztünk a deszkázással és átmentünk csatornázni Újbarokkra. innen
onnan Képeken látszik melyik falszakaszt kell levésni mert belelóg a tetőbe.
A csatornának az egyik oldalát felraktuk és ma feldobjuk a másikat is azután pedig cserepezni fogunk.
Szép napot mindenkinek.

(#5202) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap becserepeztük az egyik oldalát a tetőnek de többet vártam magunktól mert velünk volt a régi emberem is. Ma már csak ketten leszünk ezért esélytelen hogy befejezzük. Azért remélem hétfőre nem sok minden marad.
Tegnap visszakaptuk Csillagot. Egy nagy rakás pénzt fizettünk érte mert mindent kicserélt ami csak kopott volt. Sajnos voltak nagyobb dolgok is, pl. féltengelyek. Az egészért fizettünk 523e ft.-ot ami nagyon szíven ütött. Igazából megemésztenénk a dolgot ha a kuplung megjavult volna de a pedál még mindig a padló felett 1-2cm-el old. Belefáradtam.... Kicserélték a motor és a váltó között található minden egyes alkatrészt újra tehát valamelyik munkahenger vagy a cső ami nem jó de már feladtam. A szerelő szerint jó. Vasárnap megyek Pestre Adriért és majd kiderül hogy az araszolásban mi lesz vele.
Tagadhatatlan hogy vannak dolgok amik javultak bizonyos más alkatrészek kicserélésével de a Buheramátrix című film jut eszembe erről ahol a főhős vízórát akart felszereltetni és szétcseszték az egész fürdőszobát de a végén valahogy a vízóra mégsem került fel. Ajánlom mindenkinek figyelmébe....
Szép napot mindenkinek.

(#5203) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem tudtuk befejezni a cserepezést mert nem volt hozzá kedvem és hiányzik még 40db ahhoz hogy kész legyen. Majd hétfő délelőtt befejezzük.
Ma unokatesómnál megszüntetek egy lefolyót és utána Siófokon felépítek hármat. Remélem délre hazaérek. Meglátjuk hogy alakul a munka.
Szép napot mindenkinek.

(#5204) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végül 2 előtt értem haza. Jól lement a délelőtt azzal a pár lefolyóval így nagyon pihenni sem tudtam. Ma megy az egész család Adriért. Amíg én misézek ők papáznak. Lulunak vettünk féreghajtót amit szerelmem bead neki hogy ne szedjünk már össze tőle semmit.
Csillagnak nagy menetpróbája lesz ez a pesti túra. Meglátjuk hogy bírja.
Szép napot mindenkinek.

(#5205) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hamar elszaladt ez a vasárnap. Közösen mentünk Adriért. Előtte természetesen én misére a többiek pedig apámnál bevártak. Csillag jól viselkedett. Sajnálom ezt a kuplung dolgot mert igazán szeretjük . Csak az elindulásnál idegesítő a mélyen fogó tengelykapcsoló mert utána már senkit nem érdekel. Hazafelé megzavartam kicsit a pályán. 186 elvileg a vége papír szerint és 180-nál még ment volna de az én Mónikám azt mondta ennyi elég már.... 140-től még tolt a turbó és erőlködés nélkül gyorsította a 2 tonnát. Alatta nem is nagyon jöttünk. és így is 6,4L átlaggal megfutottuk az oda vissza utat.
Délután próbáltam kipihenni a heti fáradalmakat. Ma befejezzük a cserepezést és visszatérünk ahhoz a tetőhöz amit félbe hagytunk.
Szép napot mindenkinek.

(#5206) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt befejeztük ezt a tetőt. Még győzködtek hogy maradjunk ott és csináljuk meg a csúcsfalakat de először fizetni kellene. Kolléga készített egy képet messzebbről. ilyen lett Délutánra visszamentünk az előző tetőhöz de ott még zajlottak a falépítéses és levésős munkálatok. Ma reggelre lesz területünk hogy nekiálljunk a hátsó felének .
Szép napot mindenkinek.

(#5207) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Újra itt! Előző bejegyzésem után a firefox frissített az új verziójára ami nem jött be nekem, és miután vissza akartam állítani a régit minden jelszavam odaveszett és kérnem kellett újat a PH!-tól. Ha nem kapok itt nagyjából le is zárult volna ez a fejezet mert a hardverek már régóta nem mozgatnak csak a zóna miatt járok ide. Köszönöm ezúton is hogy kaptam új jelszót egy új email címre.
Ezalatt a kis idő alatt tovább araszoltunk a tetőépítésünkkel. A hátsó oldalt bebordáztuk, beszigeteltük, befóliáztuk és leléceztük. Tegnap délután átköltöztük az elejére bordázni amiből mára maradt még egy kevéske. A brutál szél rombolta a munkamorált rendesen. Sajnos öles léptekkel közeledik az az időjárás amit nem szeretünk.
Ma nagy részt állványozni fogunk a bordázás után. Sajnos nem kaptam kölcsön állítható talpakat és én még nem tudtam venni mert nem úgy fizetnek ahogy az elvárható lenne, szóval elég macerás lesz az alját kialakítani. Ha az megvan akkor felfelé már nem lesz gond.
Szép napot mindenkinek.

szerk. firefox ez után a húzása után kukázva lett és most a Chrome-ot tanulgatom. Nehéz átállni nagyjából 15 év után de ez most betette a kaput.... :((

[ Szerkesztve ]

(#5208) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egy jó kis Boldi hányással indítottuk ezt a napot. Már tegnap nem ment oviba mert annyira elkezdett köhögni és folyni az orra. Valszeg attól hogy kivitték őket csütörtökön abba a brutál szélviharba az oviban az udvarra. Ennyi elég is volt a kis kukacosnak.
Tegnap befejeztük a bordázást és leépítettük az állványt az első homlokzatra. Még egy kis deszkázás fért bele az időnkbe és este is lett. Most pihi hétvégén.
Szép napot mindenkinek.

(#5209) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi érdekes nem történt velünk. Még délelőtt lementem és a kocsiban gyűlő ámde felesleges dolgokat kipakoltam. Ezek pl. csavarok és azok a gépek amiket nem fogunk már használni. Délután elmentünk lemosni Csillagot és mekizni.
Ma egyedül megyek be mert Boldi beteg. Nem olyan vészes de ne adja át apámnak. Továbbiakban nincs különösebb tervem.
Szép napot mindenkinek.

(#5210) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi érdekes nem történt velünk. Reggel mise után bementem apámhoz az ellátmányt leadni és utána picit beszélgettünk is. Itthon egész nap tévéztem és pihentem.
Me lécezünk. Remélem ennek az oldalnak nagy részével végzünk mert holnap készre kell csinálnunk . Nagyon el fogunk maradni ha átcsúszunk szerdára.
Szép napot mindnekinek.

(#5211) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egyáltalán nem úgy alakult ahogyan elterveztem. Úgy volt hogy csak a lécezést fogjuk erőltetni de közben nem tudtak szigetelést hozni úgyhogy 1 sor fólia után leállt a gépezet és ehelyett cserepet hordtunk fel a padlásra. Még ma reggel is azzal kezdünk addig amíg meg nem jön a szigetelés. Ma mindenképpen be kell fejeznünk a fóliázást hogy végre jöjjön valami kis pénzecske.
Boldi kapott antibiotikumot mert nagyon csúnyán köhög. Sajnos az immunrendszere nagyon vacak és azonnal elkap minden nyavaját.
Szép napot mindenkinek.

(#5212) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap minden hátráltató tényező ellenére befejeztük a lécezést. Ma délelőtt széthordunk cserepet és felrakjuk a szellőzőszalagokat/szellőzőléceket. Remélem délután megérkezik a bádog és fel tudjuk rakni azt is. Sajnos a tetőablakokhoz nem jött meg a burkolókeret ezért azzal nem tudunk foglalkozni pedig van belőle 14db.
Ha ma fel tudjuk rakni a bádogot akkor holnaptól cserepezünk és kihagyjuk azokat a részeket ahová ablakot kell beépítenünk.
Szép napot mindnekinek.

(#5213) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Napról napra változik mit és mikor tudunk végezni. Tegnap nem jött meg a bádog, viszont tudtak hozni 4db. különálló ablakot amihez megérkezett a burkolókeret. Elhordtunk hátra még 2 raklap cserepet is.
Mára hagytunk 3 ablakot beépítésre mert csak 11 felé érkezik a bádogosanyag. Ha minden jól megy akkor holnap tudunk cserepezni. Nem akarom elkiabálni mert bárhogy alakulhat ez.
Szép napot mindenkinek.

(#5214) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Lassan hozzászokunk hogy nem úgy történnek a dolgok ahogy eltervezem. Tegnap délig beépítettünk 3db. tetőablakot és utána a bádogra vártunk ami persze csak későn jött meg mikor már eljöttünk. Előtte időtöltés gyanánt cserepet termeltünk az állványra és lefújattuk a koszt lombfúvóval a fóliáról. Ma már gőzerővel akartam cserepezni de valszeg délig bádogozunk és csak utána tudunk nekiállni rakni a cserepet. Mivel csak ketten leszünk ezért mérsékelt sebességgel fogunk csak haladni.
Tegnap délben beszéltem a sráccal akihez megyünk a folyamatban lévő munkáink befejezése után tetőt készíteni és viszonylag nyugodtan vár ránk. Az összes anyag ott van már a munkaterületen a bádoggal bezárólag, szóval nem lesz ilyen gond mint itt hogy arra várunk hogy megjöjjön ez vagy az.
Szép napot mindnekinek.

[ Szerkesztve ]

(#5215) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagy nehezen megérkezett a bádog. Jól elment az idő azzal hogy feltegyem és épp csak maradt egy kis idő hogy cserepezzünk. Igazából a hátsó oldalon csak a szélét raktuk ki az elején pedig amit az állványra termeltünk fel azt raktuk ki a tetőre hogy ha tényleg nagy esőzés jön nehogy elmossa az állvány alapját és eldöntse a fél raklap cserép súlya. Jobb a békesség.
Készítettem pár képet.
[kép]
[kép]
[kép]
Ma mivel jó időt ígérnek elmegyünk a mamáékhoz. Gyerekek már nagyon be vannak sózva.
Szép napot mindenkinek.

(#5216) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elmentünk a mamához. Karcsi a mobilgarázs pontalapjait betonozgatta és a gyerekek segítettek neki. Boldi kapcsolgatta ki-be a betonkeverőt a lányok pedig lapátoltak. [kép]
Én mondjuk nem segítettem csak a vége felé a slagvízmértékkel felvenni a szintet. Tulajdonképpen bemutattam hogy is működik ez a műszer. Sokat használtuk a lézeres korszak előtt mi is.
Egész nap ott voltunk és szerencsére szép idő volt.
Ma reggeli mise után megyek apámhoz és ha sikerül akkor kicserélgetem az autókon a téli gumira a nyárit.
Szép napot mindenkinek.

szerk. Tegnap megtankoltuk Csillagot. 32e-volt a tele tank gázolaj. :Y

[ Szerkesztve ]

(#5217) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szokásos vasárnapi menetrend volt reggel. Mise és utána apámnál átbeszéltük a hetet. Dél körül lementünk és amíg a gyerekek bicóztak én kicseréltem az autókon a kerekeket télire.
Ma érkezik haza Adri Pestről és elmegyünk közösen sütizni valahová. Már régen voltunk mert benne vagyok egy komolyabb építőipari körbetartozásban. Semmi csak a szokásos....
Szép napot mindenkinek.

(#5218) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt semmi különös nem történt. Miután Adri hazatért elmentünk sütizni Fehérvárra a szokásos helyre. Vittünk egy szelet sütit apámnak is és a gyerekek rosszalkodhattak . Ott mindent lehet, az öregnek az a lényeg hogy láthassa őket. Ilyenkor Lulu is megőrül.
Ma elvileg megyünk cserepezni de nagyon esőt ír mindenhol és a radarképen is jönnek az esőfelhők. Meglátjuk mi lesz....
Szép napot mindenkinek.

(#5219) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi napunkat elmosta az eső. Gyerekeket elvittük isibe és oviba majd elmentünk kettesben édessel vásárolni neki pár őszi holmit.
Ma cserepezünk. Be kell raknunk a hátulját mert holnapra ismét esőt mondanak.
Szép napot mindenkinek.

(#5220) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok. Tegnap becserepeztük a hátoldalát a tetőnek hárman és be is tett a bal kezemnek. Könyökömben már a szakmám hoz egy folyamatos alapfájdalmat ami hol erősebben hol gyengébben jelen van, és pár hónapja már tartozik hozzá egy vállból érkező fájdalom is. Most ezek erősödtek fel a cserepezéssel. Most épp szakad az eső szóval nem tudom a mai munkából lesz e valami.
[kép] Ilyen lett.
Szeretném a héten befejezni a cserepezést mert már nagyon elhúzódik és várnak ránk máshol is.
Szép napot mindenkinek.

(#5221) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap 10-kor sikerült elmennünk dolgozni mert elállt az eső. Előkészültünk a mai nagyobb lélegzetvételű cserepezéshez. A két oldalát amit csavarozni kell felraktuk és a felső két sort is végigvittük hogy egyből lehessen kúpozni. Sajnos a kúpozás már nem fért bele a napba. A legaggasztóbb az hogy mára nem tudtam még egy plusz embert szerezni ezért ketten kell hogy megoldjuk a maradék cserepezést. Szeretném ma befejezni hogy a beruházó rá tudjon nyomni az enterre. Majd alakul. Nem esélytelen csak gürcösebb.
Hétfőn vissza kellene térnünk a kettővel ezelőtti tetőhöz bádogozni és cserepezni. Muszáj befejezni és utána mihamarabb beleállni egy új tetőbe.
Boldi 2 napot volt oviban, kivitték őket az udvarra és ismét lebetegedett. :(((
Szép napot mindenkinek.

(#5222) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Ketten lecserepeztük az elejét a tetőnek és lekúpoztuk. [kép]
[kép]
Sajnos a magasság miatt csak több lépcsőben lehetett cserepezni. Első lépésben az állvány alá hordani, másodikban az első szintre feltermelni, harmadikban az állvány tetejére és onnan a tetőre. Én még mondjuk elvoltam de a 20 éves emberem már 1 óra körül totál el volt készülve az erejével. Pedig ha ebből a szakmából akar megélni akkor szoknia kell az ilyen jellegű terhelést.
Ma délelőtt pihizek és délután elmegyünk a családdal a Tropicariumba. Gyerekek már be vannak indulva.
Szép napot mindenkinek.

(#5223) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elmentünk a Tropicariumba. Majdnem itthon maradtunk mert Sári levert egy hisztit az öltözés közben. Édesemnél rezgett a léc de azért elmentünk. Az ő kedvét el is rontották ezzel. Amúgy tetszett a gyerekeknek de szinte csak végig rohantunk. ott ebédeltünk is ki mit szeretett volna.
Érdekes dologra figyeltünk fel Csillagnál. Amióta visszatért a nagy szervizből tizedekkel kevesebbet eszik. Most pl. ezt a cirka 200km.-t megtettük 5,8L-es átlagfogyasztással, pedig a pályán 140 tempomattal mentünk oda-vissza. Érdekes... Eddig ez olyan 6,4L szokott lenni. Írom a fogyasztásunkat folyamatosan mert mindig tele tankoljuk és rögzítjük a Splitmonitoron.
Ma egyedül megyek apámhoz és misére. Múlt héten már maszkot vettem mert nem akarok még csak fertőzni sem. Érdekes hogy 10-15% akik oda járnak már múlt héten maszkot vett fel. Fel kellene vennünk a 3. oltást is de ahogy szerelmem nézte csak szerdánként oltanak már.
Szép napot mindenkinek.

(#5224) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi különös nem történt velünk. Szokásos vasárnapi menetrend. Még dél körül elmentem szerelmemmel vásárolni kettesben az ósenbe. Az volt a mi időnk.
Ma reggel odaugrunk és körbevágjuk a két tetőablakot amit pénteken ott hagytunk és felmálházzuk Röszit. Pallók vasbakok és fabakok. Átcsoszogunk vele pár utcával odébb és nekiállunk a bádogozásnak. Ma és holnap körbe kell verni a csatornarendszert mert szerdán fel kell szórni a cserepet. Ez a terv.
Szép napot mindnekinek.

(#5225) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel befejeztük a tetőablakok körüli vágott cserepeket és átmentünk bádogozni. Felét be is fejeztük és közben egy kis cserepet is széthordtunk. Ma befejezzük a csatornát és körbehordjuk a maradék cserepet is. Holnap megpróbáljuk felrakni az összes egész cserepet.
Szép napot mindenkinek.

(#5226) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap hamar hazaértünk. Időben körbeértem a bádogozással miközben az emberem széthordta a cserepet. Sajnos a mai cserepezésre hiába ígérték hogy jön segítség mégsem lesz. Ismét ketten maradtunk. Sajnos ez van. Már nem annyira kecsegtető dolog a fizikai munka. Kikoptak az emberek, vagy elmentek külföldre dolgozni.
Szép napot mindenkinek.

(#5227) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap úgy alakult hogy mégsem ketten szívtunk hanem volt plusz 3 ember aki segített nekünk. Ez csak azért lehetett mert mielőbb végeznem kell hogy jöhessen a bankos felbecsülni és utalni a százalékot az építtetőnek. Kíváncsian várom hogy nekem ebből mennyi fog jutni.
Sikerült az összes egész cserepet felszórni de ma nem megyünk mert dokihoz kell mennem. Gyomromat vizsgálják de erről nem akarok egyelőre többet írni.
Szép napot mindenkinek.

(#5228) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap benéztek a vastagbelembe mert 2 hónapja vérzek székelés után. Egy polipot találtak amit lecsíptek és elküldtek szövettankra. A mérete miatt azt mondta a doki ne aggódjak. 45e. Remélem semmi komoly. Némi vérveszteséggel tudok élni. Olyan leszek mint egy öreg autó amiből csöpög az olaj. Na bumm....
Ma Le kell vágnunk 4 él anyagát és felkötöznünk . Ha nem végzünk akkor sajnos nekem holnap mennem kell egyedül. Ez azért fontos mert hétfőn végeznünk kell teljesen a becsüs miatt.
szép napot mindenkinek.

(#5229) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elég gűrcös volt befejezni a 4 él vágását és a cserepek rögzítését de sikerült megugranunk. 1-2 óra felé elfárad az emberem. Egyszerűen nem bírja a folyamatos terhelést pedig amennyire lehet kímélem és ami olyan inkább én csinálom vén f@sz létemre. Még hétfőn lesz egy nagyobb nekifutás a tető lekúpozása és hála istennek idén már nem cserepezünk. Utóbbi időben kicsit sok volt már a fedés.
Hétvégén pihizek.
Szép napot mindenkinek.

(#5230) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap majdnem elmentünk sütizni csak most Boldi nem volt hajlandó öltözködni és odamenni szerelmemhez hogy felöltözteti ezért lefújta.
Ma egyedül megyek apámhoz persze mise után. Lehet még valamikor nap közben elugrok megnézni ahol az állványom volt hogy kedden vagy szerdán vissza tudjuk e vinni oda.
Szép napot mindenkinek.

(#5231) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi nem történt velünk. Hazatért Adri és végül sehová nem mentünk el.
Ma Boldit viszi szerelmem szívkontrollra Nelli nénihez a kórházba. Igazából a Covid miatt szinte esélytelen hogy műtétre előjegyezzék. Csak a végső esetben cserélik a csövet a jelen körülmények között.
Nekünk ma le kell kúpozni a tetőt és végre megszabadulunk innen. Egy rakás pénzzel fognak tartozni amit ki tudja mikor kapok majd meg.
Szép napot mindenkinek.

(#5232) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sajnos nem jó eredményeket mértek Boldinál. 4,9 a nyomásérték ami már elég erősen határérték. El is kedvetlenedett Nelli néni amitől tudjuk hogy ez bizony nincs rendben. Azt mondta ha januárban GOKI. kontroll lesz akkor már műtétre fognak helyet nézni. Mondjuk azt nem szeretném ha az utolsó utáni pillanatig húznák, pandémia ide vagy oda.
Mivel a sorozatos betegség és antibiotikumozás is rontja a helyzetét ezért megbeszéltük szerelmemmel hogy műtétig ovi off. Ma utánajár hogy hogyan lehet ezt elrendezni és nem fog többet menni oviba a kis kukacos.
Mi befejeztük a tetőt és levonultunk. [kép]
[kép]
[kép]
Ma visszatérünk ablakozni egy keveset és állványt bontani. Persze itt sem egyszerű az életünk mert pont most készítik a lépcsőt amire a héten nem léphetünk rá. Miért is ne pont most...
Szép napot mindenkinek.

(#5233) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap beépítettünk egy dupla veluxot azzal a kis hibával hogy a jobb oldali burkolókeret nem érkezett meg ezért nem tudtuk befejezni. Felszenvedtünk 2 ablakot a lépcsőt kikerülve de a nyolcas csoportot majd akkor építjük be amikor már járható lesz felfelé a lépcső. Ezért majd hétfőn visszatérünk.
Ma megyünk és belefogunk egy új tetőbe. Első nap csak a csavarszárakat ragasztjuk le mert sajnos nem tették bele a betonba a tőcsavarokat.
Szép napot mindenkinek.

(#5234) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap csak délig voltunk mert addigra kimértük a tetőt és kicsapkodtuk az alapvonalakat. Szerencsére tudunk ragaszkodni a szabályos mértani alakzathoz mert a házat jól sikerült alá falazni. :D Ez nagyon nagy előny! Utána kifurkáltuk és leragasztottuk mind az 56db csavart. Végre kipróbálhattam élesben a Milwaukee akkus kartuskinyomómat. Jófajta cucc. Mára megkötött a ragacs és elkezdjük lerögzíteni a talpszelement. Ezzel elleszünk egy darabig mert vagy 80 méter körbe a ház.
Szép napot mindenkinek.

(#5235) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Megkezdődtek azok a napok amikor a dög nehéz fákat kell felcincálnunk a helyére és beépíteni. [kép] Most nem felejtettem el és készítettem egy előtte-utána képet. Ez 21m3 fa még akkori áron 4,5m ft. A könyököm természetesen már kivan. Nekiálltunk a talpszelemennek és remélem ma nagyjából körbe érünk.
Szép napot mindenkinek.

(#5236) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sajnos nem értünk körbe a talpszelemenekkel de nem sok maradt el. 2db. 4 méteres a garázs fölé. Hétvégi pihenő lesz. Vagyis ma pihizek mert holnap lehet segítek pakolgatni ott ahol az állványom van.
Ma van szokásos hófordulónk szerelmemmel ezért elmegyünk kettesben valahová 1-2 órácskára. Még nem döntötte el merre.
Szép napot mindenkinek.

(#5237) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentünk kettesben vásárolni szerelmemmel és hazafelé mekiztünk egyet. Ilyenkor csak én eszek mert a Mónikám tartja szigorúan a diétáját. Igazából ez életmódváltás nem is diéta. Addig ivott egy jegeskávét.
Nap közben próbáltam pihentetni a könyökömet.
Ma mise után apámnál csaptelepet fogok szerelni. Remélem sikerül megreparálnom. Ha hazaérek eszek és utána megyek pakolgatni.
Szép napot mindenkinek.

(#5238) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel szokásos menetrend szerint indult. Misén szétfagytam mert olyan hideg volt a templomban. Apámnál nem tudtam megszerelni a csapot ezért ma alkatrészt fogok vadászni. Mégsem kellett pakolnom menni ezért pihengettem.
Ma nem megyünk dolgozni mert ügyvédhez megyünk szerződést aláírni Pestre. Úgy néz ki szerelmem pár év után hozzájut az örökségéhez. Vagyis 3 részletre osztódik és majd február végéig érkezget a lóvé. Mielőtt azt gondolná bárki is hogy most aztán meggazdagodunk, téved mert az örökség 3 felé osztódik és a mai ingatlanárak mellett pont semmire nem megyünk azzal a harmaddal. Gyerekeknek félretesszük egy kis életkezdésre és ha csoda történne akkor fog csak ház vagy lakás lenni belőle.
Tegnap levelet kaptunk mindkét lányunk osztályfőnökétől amiben az áll hogy ez év végén mindketten fizetetlen szabira mennek mert nem hajlandóak beoltatni magukat. Így Katica és Sári is tanár nélkül marad. :Y :W MIVAN?!?! Most elég mérgesek lettünk. Azt hittük a gyerekek az elsők számukra de ez tisztán bebizonyítja hogy nagyjából szarnak rájuk és kit érdekel hogy mi lesz velük. Az iskola ahová járnak amúgy is tanárhiánnyal küzd erre kiesnek osztályfőnökök. :((
Szép napot mindenkinek.

(#5239) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap az egész napunk elment erre az adás vételi dologra. Már 10-kor elindultunk hogy időben ott legyünk és késő délután értünk csak haza (fél6-ra) . Idegileg jól kifáradtunk. Szegény Boldi már alig bírta az órákig tartó beszélgetést és aláírósdit. Egy szerződésen 36 aláírásunk volt és 15 szerződést kellett végigszignózni plusz pár meghatalmazást. cirka 600 aláírás/kop. A végén már csak hullámokat tettem a vonalra.
Ma már végre dolgozhatok. Csoportos ablakbeépítés lesz a munka. Még nem tudom pontosan hogy be tudom e építeni mind a 8 ablakot mert hiányzott pár alkatrész hozzá. Lehet csak 4 vagy 6 ablakot tudunk betenni. Rá fog menni az egész napunk de szerintem jól fog kinézni. Majd próbálok fotózgatni menet közben.
Szép napot mindenkinek.

(#5240) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sajnos tegnap nem tudtuk befejezni a 8-as ablakcsoportot teljesen. Elképesztően aprólékos és bonyolult volt beépíteni. Első körben a szigetelő kereteket majd a tokokat, utána a páraáteresztő fóliakereteket és végül a fém burkolatot. Eddig el is jutottunk de az hogy körberakjuk vágott cseréppel arra már esélyünk sem volt. [kép] Egyelőre csak ezt a képet teszem be. Egy naplemente utáni állás ájfonnal fotózva.
Ma reggel ott kezdünk és körbezárjuk cseréppel. Össze is kell almolnunk magunk után mert ez a 8 ablak 5 köbméter szemetet termelt maga után. Úgy néz ki hogy ma befejezzük ezt a tetőt. Majd még jövünk vissza kocsibeállót készíteni de nem mostanában.
Szép napot mindenkinek.

(#5241) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap majdnem az egész délelőttünk ráment mire minden apróságot befejeztünk az ablakok körül. Még össze is kellett takarítanunk és volt pár külön kérés amit letudtunk hogy végre elkészüljön a tető.
[kép]
[kép]
Délután még elmentünk és felraktuk a maradék talpszelement és ránéztünk a szintre. Ma egész nap a szintezéssel fogunk foglalkozni. 1,5-3cm között van úgyhogy lesz mit vagdalni a szelemen alá.
Szép napot mindenkinek.

(#5242) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap körbeszinteztük a talpszelement és el is ment a napunk rá. Ma már a fagerendázatot csináljuk ha nem fog esni az eső. Mondjuk radarképen már megjelent dél felől a csapadékzóna szóval lehet hogy a hét itt le is zárul...
Szép napot mindenkinek.

(#5243) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap érdekes napunk volt. Reggel nem indultunk el a szokott időben mert vártuk hogy elkezd e esni az eső. 8-kor meguntam és elmentünk. Pont mikor odaértünk elkezdett csepegni az eső de elállt egy fél órácskára. Közben kipakoltunk és nekiálltunk a gerendázásnak. Kb. 1 óra múlva már esegetett de másfél óra múlva már szakadt az eső. Fél 1-ig csináltuk és eljöttünk. Szóval dolgozgattunk durván 3 órát (se).
Most hétvégi pihi. Ma bemegyünk apámhoz családostól mert rég nem látta az unokáit. Szerelmem is kicsit kimozdul legalább.
Szép napot mindenkinek.

(#5244) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Már fél 3 óta fent vagyok. Arra ébredtem hogy a derékszelemen anyag elég lesz e és elő kellett kaparnom az emailem közül azt amiben az anyagszükségletet adtam le. Abból a 15/15-ös anyagból kivontam amit már letettünk talpszelemennek és a maradékot osztogattam szét. Kijövünk de spiccen lesz. Nem szeretek így ébredni... :(((
Tegnap dél körül elmentünk apámhoz a gyerekekkel. Előtte mekiztünk és vittünk az öregnek is. Csont és bőr szegény ezért nem baj ha eszik egy kis hizlalót. Onnan tovább mentünk egy munkát megnézni amit már jó ideje húzódik. Még nyár elején megnéztem a javítást de akkor épp mást akartak megbízni vele aki eltűnt mint szürke szamár a ködben és így visszakerültem én a képbe. Ha lesz belőle valami akkor ez után a tető után oda megyünk. Majd alakul.
Ma mise után röviden beugrok apámhoz hogy rendben van e az öreg és jövök is haza. Lehet a múlt heti állványpakolgatást letudom. Örülnék neki mert akkor rendben tudnám az állványomat és kicsit segítek a havernak.
Szép napot mindenkinek.

(#5245) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnap nem úgy alakult ahogy elterveztem. Reggel a mise után azonnal jöttem haza de mire hazaértem és elvittem az én Mónikámat vásárolni a bemelegített Csillaggal elkezdett esni az eső ezért a pakolgatás ugrott. Ennek azért nem örültem mert amikor az állványomat haza hozták akkor csak lerakodtuk tessék lássék módon mert azon az udvaron máshol kell neki helyet csinálni ahol végleges lesz. Ezért le se tudtam takarni és rendesen összepakolni se. Most pedig ömlik rá az eső napok óta. :(
Délután még visszamentünk Adrinak télikabátot venni és megtankolni az autót. Ez családostól, főleg Sárival életveszélyes művelet. Ment is hazafelé a nyunnyogás.
Ma egy nagyobb kazal fát szeretnék beépíteni. Az összes fagerenda el fog tűnni a kupacból. Remélem még arra is jut idő hogy kiszintezzük a középső teherhordó falon. Ha sikerülne ez akkor ki tudnám venni a gérvágót .
Szép napot mindenkinek.

(#5246) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok. Tegnap nagy nehezen befejeztük a fagerendázatot és a szintezését. Ma a derékszelement fogjuk állítani és ha jut még rá idő akkor kiszabunk próbára egy pár szarufát. Meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Tegnap a jeges szél nem volt a segítségünkre. Nyilván tél van/jön de akkor sem kellemes ebben az időben dolgozni.
Szép napot mindenkinek.

(#5247) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült túljutni a székálláson. Ma már azt a pár db. egész szarufát és a taréjszelement fogjuk felrakni hogy holnaptól készíthessük az élszarufákat.
[kép]
[kép]
Szép napot mindenkinek.

(#5248) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel se tv se internet nem volt és telefonról nem fogok naplót írni ezért kimaradt. Tegnapelőtt felraktunk vért izzadva 4 egész pár szarufát. Valami hiba csúszott a számításba ezért elég sokat vesződtünk hogy jó legyen. Tegnap odamentünk és 3 db. után feladtuk mert akkor már szakadt az eső. Ezzel az úttal az ördögnek tartoztunk.
Ma nem esik viszont cserébe piszok szél fúj, és az a sejtésem hogy ez nem a forró fajta szél. :(
Ma egyedül leszek mert emberem a barátnőjével megy valahova. Nekem talán a tulaj édesapja fog segíteni ha minden igaz. Ha mégsem akkor egyedül fogom építeni tovább a szerkezetet. Egy kis db. taréjszelemen után az élszarufákat kell már berakni. Mivel a tulaj srác hosszabított a ragalján ezért az éleket át kell szerveznem mert természetesen rövidek lettek amit az eredeti terv szerint számoltam.
Még miután hazaértem Röszit szerelnem kellett. A jobb hátsó fékdobnál szorult a fékpofa. Ismét ami már régebben előfordult hogy a pofa tartó stift rakoncátlankodott és befordította annyira a pofát hogy az a dob külsejéhez hozzá ért. Súrlódott és nyikorgott és nekiállt szorulni. Jó móka volt esőben szerelni de meg kellett tennem mert nem szerettem volna hogy mondjuk a pályán megszorul és fejre állok emiatt.
Szép napot mindenkinek.

(#5249) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mondanám hogy egész jól haladtunk a segítségemmel de még a fő szerkezeti elemeket pakolgatjuk fel amire oda kell azért figyelni hogy jó helyre kerüljenek. Két kicsi és két hosszú élt raktunk fel a hozzá szükséges taréjszelemenekkel. Két csodálatos képet is készítettem.
[kép]
[kép]
Ma elmegyek egy tetőablakot kicserélni. Elvileg nem lesz egy nagy ügy mert ugyanakkorát és ugyanazt a márkát vették aminek a helyére vissza kell építeni. Persze ilyenkor üt be valami gebasz és szívok vele egy egész napot.
Szép napot mindenkinek.

(#5250) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap az az egy két órás ablakcsere inkább 3,5 lett. Ilyenkor minden megtörténik ami rossz. Vagyis az előző csapat soha nem úgy építi be az ablakot hogy azzal nekem könnyű dolgom legyen. Volt ott szarufából vágás és gipszkarton bontás is. Na mindegy is. Letudtam mert az a srác kért meg hogy segítsem ki akinél az állványom parkol. Nem kértem érte semmit, majd ő felszámol valamit érte. Nekem elég hogy őrzi az állványomat.
Ma kettesben megyünk szerelmemmel apámhoz. Amíg én misézek ő beszélget az öreggel. Gyerekek maradnak mert ISMÉT férgesek! És ezt csak Lulutól kaphatták el! Egy adag gyógyszer 7e ft. Már egy vagyont ott hagytunk rá mert hiába vittünk féreghajtót az öreg vagy nem tudja, vagy nem akarja beadni a kutyának. Mi meg nem tudjuk mert megharap a dög.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.