Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5751) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Az időjárás megint hátráltatott tegnap egy órácskát ami nagyban hozzájárult hogy ne tudjam a tervemet teljesíteni. A másik pedig az hogy már áll a tető és most kezd el alkudozni a vállalkozó/tulajdonos alkudozni. Eszem megáll! Megegyeztünk és utólag próbálja lefaragni az árat. És kénytelen leszek belemenni mert különben megszívat a pénzzel. Visszatart vagy mit tudom én.... :(
Előbb eljöttem hogy apámhoz be tudjak menni a kórházba. Szerencsére kitisztult a feje de harmat gyenge. Vittem neki kávét és grízgombóc levest hogy kicsit erőre kapjon. Elvileg ma a letiltott nagynéném fog bemenni hozzá és én körbe tudok érni a bádoggal de ez nem biztos. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#5752) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap hazaadták apámat. Ugyan nem tud magáról gondoskodni de sebaj! Ma reggel meló előtt bemegyek hozzá hogy segítsek elmenni wc.-re vagy mit tudom én. Megpróbálunk keresni egy szociális otthont ahová be lehet tenni. NYilván pénzügyi korlátokat figyelembe véve. Szerintem semmire nem fogunk jutni de meglátjuk. Majd alakul.
Sokáig voltam tegnap melóban mert el kellett készülnöm a mai cserepezésre. Elvileg lesz 3 segítségem mára. Legalább a felső részt be kellene terítenünk két nap alatt. [kép] Lehet még segítséget kell kérnem kollégáktól. Meglátjuk hogy haladunk ma.
Szép napot mindenkinek.

(#5753) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap apámnál indítottam a napot. Gyengécske az öreg de elmocorog. Próbálunk neki keresni szociális intézményt de elég borsós árak vannak. Ma reggel újra bemegyek és viszek neki levest.
Megkezdtük a cserepezést. A felső tető felét tudtuk megrakni hárman. Elvileg ma lesz még két segítség. Mindenképpen fel kell raknunk az összes egész cserepet mert ma vannak utoljára a segéderők. Szerintem simán menni is fog a dolog. Utána fék mert a pénz egy részét rendezte csak és valszeg a cserép is elfogy.
Szép napot mindenkinek.

(#5754) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre befejeztük az egész cserepek felrakását. Elég hulla vagyok de nem számít. Ma pihenőnap! Irány Sárvár egy nagy pancsolásra. :DD
Szép napot mindenkinek.

(#5755) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap lementünk pancsizni Sárvárra. Már nem is tűnik olyan távolinak az a 150km. [kép]
[kép]
[kép]
Sajnos Adrinak megkezdődött a gyakorlat és ezért ő nem volt velünk. Nem is készült sok kép csak egy pár. Jól éreztük magunkat és kicsit legalább kikapcsolt az agyunk.
Ma visszatér a vasárnapi menetrend. Kitalálta a nagynéném hogy segítsek lefürdetni apámat. Úgy néz ki hogy a vasárnap lesz a fürdetőnap amikor közösen lecsutakoljuk az öreget. Hét közben meg csak cicamosdást csinál. Majd ez is kialakul. Amíg én misézek a kis családom bemegy cipőt venni a lányoknak. Utána közös autómosás. Nekem muszáj kitakarítanom Szemit mert kedden megy műszakira. Ma délután megyünk az "új" csomagtér ajtóért. Remélem valóban olyan szép mint a képeken volt. :U
Szép napot mindenkinek.

Szerk: Megjött pár napja a CT eredménye. Átküldtük Nelli néninek aki megírta mit találtak. A bal oldali tüdő verőérben komoly szűkület van és a homograft már most meszesedik ami nagyon nem jó jel. Ez azt jelenti hogy nem akarja a szervezet elfogadni az idegen testet és amolyan védelmi reakció. Egyelőre nincs vész és majd Ő is kíváncsi lesz mit mond a sebész hogy mi legyen. Egy összeülésen döntenek a mi kis kukiborsónk további beavatkozásáról hogy mi legyen és mikor. :U

[ Szerkesztve ]

(#5756) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mégsem volt fürdetőnap mert apám azt mondta hogy halasszunk mert leázik a kezéről a seb. Szerintem meg inkább majd maga akarja elrendezni mert nem akar senki segítségét igénybe venni. Ő tudja...
Mise után családi cipővásárlás a lányoknak. Jön a tavasz és elhasználták a régit. Én utána elmentem lemosni és kitakarítani Szemit. Az a mosós porszívó... :( Ha az egyik orrlyukamat befognám is többet szívnék fel mint az. Hajam hullik tőle. Nagyjából kitakarítottam és ennyi elég most ebben a pillanatban. Ma megyek és elkezdem a cserepet vágni majd délután leadom a vizsgához.
Megjött a csomagtér ajtó is. Szép állapotú és nem látok rajta rozsdát. Jövő hét végén kicserélem hogy az is rendbe legyen. Leszerelésnél nemes egyszerűséggel levágták a kábelköteget tőben. Ó de jó.
Szép napot mindenkinek.

(#5757) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nem akartam nagy dolgokat végbe vinni de azért volt egy tervem amit teljesíteni szerettem volna. Ez pedig konkrétan az volt hogy az alsó tető két élét bevágom és felrögzítem a vágott cserepeket. Ehhez képest ez már délre megvolt és az utcafronti két hosszabb élt is bevágtam csak nem volt időm (és erőm) felrögzíteni a helyére. Ez azt vetíti előre hogy valszeg holnap be tudom fejezni az összes vágást és marad 2 napom lekúpozni. Majd alakul.
Tegnap este leadtam müszakiztatni Szemit. Elvileg ma estére visszakapom 2 év hosszabitással. Elvileg minden rendben van vele mert amit kell azt mindig kicserélem vagy megjavíttatom.
Ma megyek szerelmemmel reggel oviba és isibe, onnan vásárolni és egy rövid itthonlét után megyünk usziba Katicát megnézni (hajat szárítani) Majd onnan a rendelőintézetbe gégészetre mert Mónikámnak folyamatosan be van dugulva az orra és azt kell megnézetni miért van ez.
Még valamikor meg kell néznem a nagy flexemet mert kilazult 2 csavar a lehajtásnál és nem akarom hogy por menjen be ami tönkreteszi a kihajtást. Alig 23 éves és nagyon még nem volt javítva. Ezek még gépek nem úgy mint a mai vacakok.
Szép napot mindenkinek.

(#5758) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnap délelőtt rohanás volt. Ovi és isi után bevásárlás majd gyors reggeli után irány az uszoda. Kati egyre ügyesebben úszik. A végén a családból csak egyedül én nem fogok tudni és egyelőre Boldi.
Onnan átmentünk a rendelőintézetbe ahol azt mondták szerelmem orrdugulására hogy valami allergiának néz ki a dolog. Kapott rá gyógyszert és gyógyszeres spayt .
Hazafelé felvittem a flexemet és szétszedtem. Sajnos a nagy tányér fogaskeréknek többé kevésbé annyi. Megette a 23 év. [kép] A képen nem annyira látszik de több fog fele felőrlődött. Megnéztem és nagyjából 10e ft. csak ennek az alkatrésznek a gyári cseréje. (Makita) Mivel egy új Hikoki nagyflex lágyindítással [link] 27e ft újonnan 3 év garral nem tudom megéri e megjavítani a meglévőt vagy nyugdíjaznom kellene. Ezt majd átgondolom. :F
Este visszakaptuk Szemit friss műszakival. 2 apróságot találtak rajta. Az egyik hogy a hátsó fékek fékereje között volt minimális eltérés a másik, a bal első lengőkar hátsó szilentje kicsit mocorog ami hamarosan csere érett lesz. Még jó hogy nem régen komplett cserélve lett a lengőkar. Gondolom a legalsó polcról kapott újat.
Ma összes vágást be kell fjeznem hogy holnap le tudjam kúpozni a tetőt. Péntekre már megint esőt ígérnek. Ezt nem hiszem el!!!!
Szép napot mindenkinek.

(#5759) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nehéz napom volt. Sokat kellett mászkálnom mire felhordtam minden vágott cserepet és a helyére rögzítettem. A munka végén még felhordtam a kúpokat is hogy ma már ne fáradjak ezzel el. A mai cél hogy lekúpozzak mindent és összepakoljam a cuccaimat. Jövő héten elmegyek pár napot segíteni zsindelyezni és egy teraszt befedek. De az is lehet hogy elkezdem lefesteni az állványomat.
Szép napot mindenkinek.

(#5760) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap iszonyatosan elfáradtam. Azt hittem hamarabb végzek de elszámoltam magamat. Most egy ideig nem kell ide jönnöm mert amíg nem szigetelik fel a házat addig nem tudom körbe megcsinálni a dobozolást. Pár csodálatos képet készítettem.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Ma elviszem szerelmemet és Boldit fejlesztésre és onnan be Fehérvárra Nelli nénihez. Igazolás kell hogy adhatnak neki fájdalomcsillapítót a fogászaton mert nem szed olyan gyógyszert és bírja a szívecskéje.
Ha minden jól megy délután kicserélem a csomagtartó ajtót Szemin. Remélem nagy problémába nem ütközök bele a csere közben.
Szép napot mindenkinek.

(#5761) bim


bim
veterán

Jó reggelt

Tegnap reggel elmentünk közösen az isibe és oviba. Ilyenkor pénteken csak azért megy Boldi oviba mert van egy logopédia fejlesztése és fél 10.-re megy érte az én Mónikám (tegnap közösen) és onnan egyből át Ildikó nénihez gyógytesire. Onnan bementünk Fehérvárra Nelli nénihez az igazolásért és már el is ment a délelőtt.
Amint hazaértünk nekiálltam a csomagtartó ajtó cserének. Maga az ajtó szétszedése és lebontása nem volt olyan nehéz. Az új ajtó felrakása sem okozott gondot, de sajnos ott derült ki hogy ami a lökhárítón látszik sérülés az komolyan befolyásolta Szemi jobb oldali fenék részét. [kép] Az utolsó nyolcas alatt a lökhárítón van egy horpadás amivel még simán együtt tudok élni de mint kiderült ezzel megnyomták az egész oldalt befelé és az ajtó istenért nem akart becsukódni. Vért izzadtam mire annyira el tudtam deformálni az újat hogy simán csukódjon, de ennek ellenére meg kell barátkoznom ezzel a réssel. [kép]
Még egy apróbb átalakítással szenvedtem mert nekem FL. előtti az autóm aminek az ablaktörlő motor tengelyén keresztül van megoldva a mosónak a fúvókája, a FL. utáni de még Mk1.-es octáviának pedig fentről a pótféklámpából jön a folyadék. Sajnos törött fúvókával érkezett az ajtó és ma vennem kell egy újat. Mint kiderült ugyan rozsda nincs egy pötty sem az ajtón de cserébe van rajta egy horpadás. Ez van...
Ma folytatom a javítást. Tulajdonképpen már csak a fúvókakérdést kell megoldanom és kivinnem a telepre a régi ajtót. Még trepnianyagot is vinnem kell ki a pincéből mert ismét moccanni sem lehet.
Szép napot mindenkinek.

(#5762) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentem és megrendeltem a fúvókát Szemire. Kedden érkezik meg az alkatrész. Még picit próbáltam hajlítani az ajtón hogy jobban záródjon de még deformálnom kell rajta mert nem az igazi. Ahhoz viszont alá kell támasztanom nyitott állapotban az üveg alatt és csak az alsó részt meghúzni lefelé jobb oldalon. Nem szeretném ha kirobbanna az üveg miközben feszegetem.
Délután elmentünk kettesben szerelmemmel vásárolni az ósenbe. Néha kimozdulunk hogy csak mi legyünk. Amúgy utálok vásárolni de ott valahogy elszédelgek mellette.
Ma reggel nem apámnál kezdek mert a misét előrébb hozták hogy mindenki meg tudja nézni otthon a pápa miséjét. Én mondjuk apámat fogom fürdetni az idő alatt. Tegnap jól ránk ijesztett az öreg. Nem vette fel a telefont és nem is hívott vissza. Már úgy voltam vele hogy be kell mennem megnézni mi van. Az utolsó próbálkozásomra felvette de még ő morgott hogy nem kell beszarni mert elvan.
Szép napot mindenkinek.

(#5763) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel előbb mise volt Rajmund atyával ahol nagyjából a nyáj fele se volt ott. Nem hinném hogy mindenki Pesten volt a pápa által celebrált misén. Onnan elmentem apámhoz hogy segítsek neki lefürdeni. Elég gyenge még az öreg de már alakul. Vittem neki az ellátmányon felül kaját is. Most felváltva viszünk neki főtt ételt a hugával és az öccsével. Holnaptól már menüzik egy kajás cégtől.
Itthon sikerült beállítanom Szemi ajtaját. Rájöttem hogy kimaxoltam a hajlítgatást és már csak a zárfogadóval tudom javítani a helyzetet. Azok a csavarok sem voltak mostanában kilazítva. Még lehet a gyárban húzták meg 23 éve és vért is izzadtam mire meglazultak. Sikerült úgy beállítanom hogy 10cm.-ről elengedve az ajtót a súlyánál fogva bezáródik rendesen. Még a kerékcserére készülve megjavítottam ismét az olajemelőmet. (feltöltöttem olajjal :D ) és valamikor a jövő hét végén lecseréem Csillag kerekeit a nyári szettre.
Délután futamot néztem és PL. meccseket. Még késő délután elmentünk kettesben kávézni szerelmemmel.
Vannak képek amik a héten készültek és fel akartam tenni de valahogy elfelejtődött.
[kép] Így nézett ki a régi ajtó.
[kép] Boldi segíteni akart csavarozni.
[kép] Ritka amikor le lehet őket fotózni így .
Ma ugriparkba megyünk Győrbe ahol remélhetőleg jól kifáradnak.
Szép napot mindenkinek.

(#5764) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elmentünk kicsit a gyerekekkel kikapcsolódni. Sajnos Boldi nagyon elfáradt mert az ő szívecskéje nem bírja ezt a rohangálást. Ugriparkban voltunk ami gyakorlatilag egy nagy beltéri játszótér. [kép] Még soha nem mászott fel erre a magas csúszdára. Most többször is. Jó az ha ügyeskedik de nem szabad megerőltetni magát.
[kép]
[kép]
[kép] Cula is velünk volt mert keveset vannak együtt Adrival a gyakorlat miatt.
Ma már dolgozok. Megyek kisegíteni ismét pár napra. Nagyon max ezen a héten de nem tovább. Lehet hogy a végén csak két napot leszek.
Szép napot mindenkinek.

(#5765) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szegést készítettem egy segítséggel. Sírni tudnék mi zajlik ott de azért elvacakolok. Próbálom javítgatni az elcseszett dolgokat. Vannak dolgok amihez nem nyúlhatok már hozzá pedig borzalom amit a hozzá nem értésből összehoztak.
[kép] Méregdrága velux ablak körbefóliázása saját jól kitalált fóliakeretével. Sajnos nem tudok képet mutatni hogy valójában hogyan kell ezt helyesen megcsinálni mert eszembe nem jutott lefotózni azt ahogy én rakom be (helyesen)
[kép] Ezeknél az elcseszett fóliázásoknál most valszeg ömlik befelé az esővíz. :W :((
Mindezt ablakonként 40e beépítési költségért. Eszem megáll!
Ma lehet nem megyek az eső miatt. Majd még átgondolom.
Szép napot mindenkinek.

(#5766) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap folytattuk a szegést. Ma szerintem nekiállunk cserepezni. Majd alakul. Azért tegnap is rábukkantam egy kis nyalánkságra. Most a "bádogos" szolgáltatta nekem egy finom kis vápalemez összedolgozással. Íme.... [kép]
[kép]
Még ma és holnap segítek és mostanában nem fogok menni. Majd valahogy megoldják a maradékot.
Szép napot mindenkinek.

(#5767) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt még szegtünk és délután egy másik helyen zsindelyeztünk. Nem sok volt de mára maradt még annyi amivel elleszünk egy darabig. De még az is előfordulhat hogy ma cserepezni fogunk. Ez a segítségetap ma befejeződik. Elég volt az idegrendszeremnek ez a 4 nap. Jövő hét közepéig esőt ígérnek ezért lesz időm gépkarbantartásra. Úgy döntöttem hogy megpróbálom megmenteni a flexemet és ma jön hozzá meg az alkatrész. Azért mert 23 éves még nem kell azonnal kidobni. Lehet még elmegy 10 évet simán.
Szép napot mindenkinek.

(#5768) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végül cserepeztünk. Jó volt ketten felhordani a helyére de megoldottuk. Kellemesen el is fáradtam és könnyes búcsút intettem a csapatnak. Egyelőre nem szándékozom ide vissza térni mert a saját munkáimat kell elvégeznem. Csak azért voltam itt mert megígértem hogy jövök pár napot.
Ma javítom a flexemet. Megjött az alkatrész hozzá amit remélem át tudok cserélni. Még apám flexét is kicsit ráncba szedem mert eléggé el van hanyagolva. Ha lesz kedvem akkor még kicserélem a gyalugépemen a késeket mert hétfőn kezdek egy gyalult/látszó gerendás terasztetőt. De mindezek előtt ki kell cserélnem Csillagnak a bal oldali tompított izzóját mert kiégett. Elvileg van tartalékban de ha nincs akkor elugrok venni. Még az is lehet hogy kicserélem nyárira a kerekeket. Majd meglátjuk mihez lesz kedvem és időm.
Szép napot mindenkinek.

(#5769) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel lementem és először autót szereltem. A nyamvadt izzócserhez az akkut is ki kellett vennem mert nem fért oda a kezem. Miután kicseréltem átszereltem a nyári kerekeket is. Az olajemelő jól vizsgázott és nem engedett vissza csere közben 1x sem. Úgy nézem ennek a gumigarnitúrának ez lesz az utolsó idénye mert 2017 gyártású.
Ezután gépeimet szereltem. Még jó régen fillérekért vettem 3db. gyári lehúzókart valahol és egy srác apjával aki velem dolgozott csináltattam egy lehúzó középrészt. A TSZ.-ben a karbantartóknál dolgozott ahol volt eszterga és így könnyen 2 sörért elkészítették. mivel úgy terveztem hogy cserélhető legyen a 3 pofa ezért már van hozzá ezen kívül még 2 garnitúra különböző méretű egység. Megszámlálhatatlanul segített már levenni rászorult dolgokat. Legutóbb a kerékagy leszedésnél dolgozott. [kép]
Az újat természetesen úgy préseltem rá. Még szerencse hogy van tonnás pillanatszorítóm. [kép]
Apám flexén nyakban a kábel már szabadon voltak az erek ezért szét kellett szednem azt is és rövidebbre kötni. Maga a szöghajtása finomabban jár mint az enyém de a külseje viseletesebb. [kép] Mivel apám már nem fog vele vágni ezért nálam marad mint tartalék.
Még gyalugépemben kést cseréltem hogy hétfőre rendben legyen. Még egy csavart pótoltam a felsőmarómban is amit már hónapokkal ezelőtt elhagytam. Már nagy szükség lenne pár nap gépkarbantartásra.
Délután gyerekekkel lementem egy órácskát bicózni amíg szerelmem itthon felporszívózott és felmosott.
Ma reggel tankolok és fürdetni megyek apámhoz. Talán kicsit jobb színben van mint volt . Híznia kellene mert van vagy 50 kiló az öreg. Viszek neki házikosztot is hogy kicsit rásegítsek. Onnan mise és hazafelé felveszem a bakjaimat.
Szép napot mindenkinek.

(#5770) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még ébredezek. Este megnéztem a futamot és majdnem éjfél volt hogy elaludtam. Még szerencse hogy ma semmi olyan komolyabb dolgot nem kell csinálnom amihez nagy figyelem kell.
Tegnap szokásosnak mondható vasárnapi menetrend zajlott le. Reggel tankoltam és onnan mentem apámhoz. Segítettem lefürdeni az öregnek és beszélgettünk kicsit. Onnan átmentem misére majd hazafelé felvettem a bakjaimat hogy ma tudjak gyalulni. Ezzel teljesen elment a délelőtt. Délután már semmi nem volt.
Ma megpróbálok mindent meggyalulni és lemarni mert holnap el kell mennem 3 lefolyót feltenni egy olyan tetőre amit nagyjából 2 éve ilyenkor csináltam.
Szép napot mindenkinek.

(#5771) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap legyalogoltam a lábamat térdig a gyalugép tologatásával. Majdnem 18e lépést tettem meg mire meggyalultam mindent. Még így is időben végeztem de totál elfáradtam.
Ma csatornalefolyókat fogok felrakni egy olyan tetőn amit 2 éve készítettem. Onnan átmegyek megbeszélni egy ablakbeépítést és spurizok haza mert délután családi anyák napi rendezvény lesz Katiéknál.
Szép napot mindenkinek.

(#5772) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Mivel lejárt a pénzlekötésünk ezért újra vettem belőle kincstárjegyet. A hozamot pedig visszautaltam a számlánkra. Egyelőre nem halmozunk mert nem úgy fizetnek a kedves megrendelők ahogy a munka el van végezve hanem úgy ahogy ők gondolják.
Tegnap hamar elvégeztem a lefolyófeltételt és elmentem megnézni az ablakbeépítő munkát. Lenne 7 ablak amire kaptam millió körüli ajánlatot így lehet nem is annyi lesz amit beépítek. Majd alakul. Még hazafelé odavittem pár bakot a terasztetőhöz és beragasztottam 4 tőcsavart is hogy mára rendesen megkössön és neki tudjak állni a szerkezetépítésnek.
Remélem valami normális tempóban tudok haladni mert péntektől ismét esőt mondanak. Úgy vélem elég lenne a folyamatosan hetente ismétlődő vízből! Nem tudok számolni rendesen emiatt hogy mikor fogok végezni. Jövő hét elejére is esőt ígérnek ...
Szép napot mindenkinek.

(#5773) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap közepesen normális idő volt. Felhők jöttek és mentek és fújt a szél. Érezni lehetett hogy esőt fog hozni de szinte már szokásosnak mondható ez. (utálom) Nekiálltam a szerkezetépítésnek. Lefurkáltam az oszloptartókat és a falon lévő szelement. Utána a külső oszlopsor és szelemen kezdtem farigcsálni. Csapok és csaplyukak. [kép]
Ma megpróbálok minél messzebb eljutni hogy estére ha szerencsénk van álljon a lábán. Erre nem sok esély van de igyekszem. Már estétől esőzést mondanak jövő hét szerdáig. :( Remélem nem jön be nekik a jóslatuk.
Szép napot mindenkinek.

(#5774) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap kiszabtam és megcsapoltam minden oszlopot és szelement. Sajnos állítani nem tudtam mert közben a háziak festik az anyagot és ma tudnám az alapokat felépíteni de szakad az eső. Szeretnék pár hét száraz, napos időt!!!!! Ez olyan nagy kérés lenne?
Tegnap két vállalkozót is felhívtam akik tartoznak nekem. Az egyik fel sem vette a telefont a másik pedig azt ígérte hogy jövő héten tudja megmondani hogy majd mikor fizet. Anya kezdődik..... Szép lassan kezd leállni az építőipar. Ennek az első jelei a körbetartozás elindulása :(((
Ma ha esik akkor viszem a kis kukiborsómat fejlesztésre. Szépen alakulunk. Az isiből már megjött a papír hogy felvették , de nem lankadhatunk hanem tovább nyomjuk a gázt a fejlesztőkben.
Ma van a 8 éves házassági évfordulónk az életem nagy szerelmével. [kép] Az ugriparkban készült kép.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5775) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elvittem szerelmemet és Boldit fejlesztésre. Délben enyhült az eső ezért hogy valamennyire haladjak a munkámban elmentem összeállítani az oszlopsort a szelemenekkel. Mondjuk vért izzadtam egy két 6 méteres 15x15.-ös szelemen felrakásával de magad uram ha szolgád nincsen... [kép] pár csodás kép.
[kép]
Persze a végén már szakadt az eső. Fel is hoztam a lézert és a motoros lábat szárítani mert nem szeretném ha tönkre menne. Ma még átméregetem az átlókat és kiegyengetem a fák görbületeit spaniferrel, utána pedig nekiállok kiszabni a szarufákat. Párat kiszabok és elugrok mert elvileg ma pénzt fizetnek. Elvileg.... Amíg megfordulok a tulaj srác lefesti hogy be tudjuk építeni.
Szép napot mindenkinek.

(#5776) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap csak egy kicsit araszoltam előrébb mert senki nem festette amit előre gyártottam. Először beállítgattam a függőket és az átlókat majd kiszabtam az egész pár szarufákat és tovább nem is tudtam haladni mert fel kellett volna állítanom hogy az élszarufákat be tudjam építeni, de festés nélkül ...
Még délelőtt elugrottam a pénzért így egyel kevesebb ember tartozik nekem. Délután kettesben elmentünk szerelmemmel vásárolni és sütizni.
Ma szokásos vasárnapi menetrendet lesz. Apámnál nyitok és miséről jövök is haza. Itthon gyerekszobában pakolás a lányok nagy örömére. ;]
Szép napot mindenkinek.

(#5777) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nincs is jobb egy jó kis hányással indítani a hetet. 4 előtt Kati kezdte így. Múlt héten Boldinak volt egy ilyen estéje ,de ő a párnát hányta tele. Kati legalább a padlóra ürített. :(
Tegnap semmi érdekes nem volt. Apám fürdetése elmaradt mert hasmenése volt és azt mondta nem kockáztat. Misén tömegnyomor, mert felnőtt keresztelő és első áldozás is volt. Egész nap nyomta az eső de mintha most elvonulóban lenne. Meglátjuk lesz e mit állítanom ami azon múlik hogy volt e festés szombaton.
Tegnap olyan hideg volt a lakásban hogy az ezer éves elektromos radiátort be kellett indítani hogy ne fázzunk.
Szép napot mindenkinek.

(#5778) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Katica jól van és nem hányt tegnap reggel óta. Ma már menni fog isibe mert kiürült ami benne volt.
Tegnap sikerült egy esőmentes napot megélni és többé kevésbé haladtam is. [kép] Mára ismét esőt mondanak ezért egy nagy fóliával befedtem a lefestett szarufapárokat mert az élszarufát és minden festetlen szarut vissza kellett szednem mázolásra. Elvileg este lefestette nagy részét a tulajdonos annak is. Igazából nem is tudom hogy ha esik elmenjek e visszacsavarozni azokat a fákat és egy újabb fóliával letakarjam e hogy az alatt lehessen dolgozni. Majd meglátom.
Szép napot mindenkinek.

(#5779) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt dolgoztam egy kicsit amíg tudtam. Az eső elég rendesen adta neki és ezért hazajöttem. Kiszabtam a maradék szarufákat és amit lefestett a tulajdonos azt visszaépítettem. Remélem mára lefestette a maradékot és már csak apróságok maradtak a szerkezetépítésből. Kakasülő és egy nagyobb keresztmetszetű fogópár függesztővel.
Ebéd után elmentünk Boldiért és bementünk Sárinak szülinapi ajit venni. Holnap után 9 éves lesz a kis trollunk.
Estére engem is elért ez a gyomor probléma ami átment már lassan az egész családon. Talán jobb lett mostanra de még mocorog a hasam.
Ma kettőre viszem Szemit klímagáz cserére. Működik a hűtés de nem az igazi. Lehet kevés a gáz benne ami most kiderül.
Szép napot mindenkinek.

(#5780) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyjából befejeztem a szerkezetépítést de volt amit nem tudtam beépíteni mert festésre vár. Elvileg mára minden le lesz festve kivéve a lambériából valamennyit még le kell pemzlizni. Délután lelambériáztam az udvari oldalt és ma folytatom körbe addig amíg el nem fogy az anyag. Közben remélem meghozzák a bádogot és neki tudok állni a fóliázásnak. Meglátjuk hogy alakulnak a dolgok.
Szép napot mindenkinek.

(#5781) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap ebédig bírtam azt hogy hol esik rendesen az eső hol csak borzalmasan permetez . Mivel már nincs tető alatti meló ezért kénytelen voltam lambériázni ami teljesen szétáztatott. Muszáj volt csinálni hogy elfogyjon az összes lambéria és tuják a tulajdonosok mennyit kell még festeni. Remélem java részét lefestették délután a hiányzó cuccnak és végre már nem nagyon kell pemzlizni. [kép] Valami ilyesmi lesz. Letakartam ponyvával az egészet hogy ne ázzon és eljöttem haza. Remélem mától már tényleg NEM esik az eső mert rettenetesen lassítja a munkámat.
Ma lambériázás befejezése és végleges fóliázás ráaplikálása lesz a feladat. Esetleg még lécezés is ha belefér. Meglátjuk mire jut idő.
Szép napot mindenkinek.

(#5782) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit később megyek hogy ne zavarjam már kora reggel a szomszédokat a szegbelövővel. Tegnap befejeztem a lambériázást és lefóliáztam az egészet+leellenléceztem. Még körbeütöttem az első két sor lécet és ma csak belécezem az összes maradékot. Még be is szegem és ha lesz időm rá akkor a kakasülőket is felteszem. Nyilván így hogy már nem ázik elzárták a csapokat fentről . :(((
Szép napot mindenkinek.

szerk: tegnapelőtt voltam a Bosch szervizbe klímagázt töltetni. a 750g helyett 425g volt. Lefejték és felpótolták. Majd ha melegebb lesz kiderül hogy sikerült a mutatvány. Mondjuk utána volt egy kis gáz szag a kocsiban. Azt mondta a szervízvezető hogy nagyon nem lehet lyukas a rendszerem mert volt benne gáz. Megnyugtató... :F 16e fizetem érte.

[ Szerkesztve ]

(#5783) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Eléggé be vagyok fáradva. Egyedül elég vacak ilyen munkát végezni de túlélhető. Sikerült beléceznem és leszegnem. Egész jól passzol minden. Még a kakasülőket kellett felraknom és hétfőn bádogozni fogok. Talán szerdán elkészülök.
Ma szokásos vasárnapi menetrend lesz. Reggel apámnál hab party és onnan mise. Ebben az évben első alkalom hogy nem kabátban fogok ülni a templomban. Azért az nem gyenge hogy mindez május végén következett be és nem 2 hónappal előbb.
Délután elmegyünk valahová a gyerekekkel. Valszeg a Velencei korzóra. Játszótér plusz sütizés. Üldögélés a napon szerelmemet ölelgetve miközben a gyerekek ölik egymást. :DDD ;] Adri az apjánál van és ma délután jön haza. Ő most kimarad ebből.
Szép napot mindenkinek.

(#5784) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel Csillaggal mentem apámhoz és misére mert meg akartam nézni végre hogy mi a búbánat amiért 3500rpm-en vészmódba teszi a motort. amint bemelegedett lepadlóztam 3.-ban és kiforgott 4000.-ig majd 4. és ott ugyanúgy tiltott. Addig addig huzatgattam mire kiforgott rendesen pirosig. Ilyenkor a szívem szakad meg ahogy sír a motor de úgy látszik néha meg kell tenni mert elkoszolódik a rendszer és nem megy rendesen. Szerelmem turbó nélkül vezeti és gondolom a geo beállt, vagy a kipufogó totál tele volt már. Most jól megy újra.
Amíg én misén voltam ők bebuszoztak és elmentünk a velence korzóra. Nagyjából semmi nem volt csak a lányok belementek bokáig a vízbe és ettünk egy fagyit.
Ma az összes bádogot fel kell ütnöm körbe és délután el kell mennem egy munkához amit hamarosan csinálok mert a zöld bádogot meg kell rendelnem hogy időben oda érjen. Legalább a klímát le tudom tesztelni Szemiben.
Szép napot mindenkinek.

(#5785) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap viszonylag hamar befejeztem a bádogozást. Sietnem is kellett mert még el kellett mennem felmérni egy zöld bádogot amit meg is kellett rendelnem hogy időben ott legyen. Készítettem pár képet. [kép]
[kép]
[kép]
Cserepezek és vágom az élek mellett. Ez lesz a főpróbája a flexemnek hogy sikerült e rendesen a javításom. Holnap kész leszek teljesen és elköltözködök.
Szép napot mindenkinek.

(#5786) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy akkora részt befedtem hogy be tudjam vágni az éleket és lekúpozni. Sikeres volt a művelet ezért mára már csak egy kis cserepezés és a vízszintes gerinc lekúpozása maradt. Hamar végzek de nem ma fogok elcuccolni hanem majd holnap.
Szép napot mindenkinek.

(#5787) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap hamar végeztem de inkább mára hagytam a bakok és egyebek elhurcolását. [kép]
MA délelőtt levezetőnek még összecsavarozok pár trepnit amit gyűjtögettem anyagot télen. Le is takarom az állványt hogy ne ázzon és majd valamikor nekiállok lefesteni.
Szép napot mindenkinek.

(#5788) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentem és összecsavaroztam pár trepnit a maradék anyagokból hogy ha kell akkor legyen. Utána visszahordtam az állványzatot a telepre és mikor mentem szerelmemmel Boldiért az oviba vettem a mosógéphez egy kereket mert kitörött a másik forgó "lába". Egyiket már cseréltem és most defektet kapott a másik is. Gyanús volt nekem hogy hónapok óta semmi probléma nincs vele amikor van hogy napi 3 adagot kell mosnia, de a minimum az 1. [kép]
[kép] Sajnos a centrifuga kapcsoló is elégett. Ezzel csak az a probléma hogy nemcsak a fedél zárszerkezetét kapcsolja hanem a segédfázist is a centrizéshez. Mivel szétporladt a kezemben ezért direktbe kellett kötnöm a segédfázist. Próbálok szerezni egy ilyen 3 eres kapcsolót de szinte egyenlő a lehetetlennel. Az energomat 2 eres kapcsolója sajnos nem jó hozzá amit viszont be lehet szerezni. Most direktben jó... Rájöttem hogy imádom ezeket a régi vacakokat szerelni. Autóból sem akarnék újabbat mert mi van ha nem nyúlhatok hozzá? ;] :DDD
Ma egy kéménybeázást fogok megnézni és megoldani. Szerelmem is velem jön mert pár óra alatt megjárjuk.
Délután ovis ballagás. Nem nagy örömmel de megyek.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5789) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elmentünk megnézni a kéményázást. A bádoggal semmi gond nem volt csak azzal hogy elfelejtették leszínezni a kéményt és átázott annyira a ragasztóanyag hogy bevezesse a vizet. Kb. feleslegesen mentünk el, de azért kentem egy réteg tömítőt a bádog fölé.
Siettünk haza mert jött a futár. Szemibe vettem egy gyári rádiót mert az a Sony ami benne volt az katasztrófálisan szólt. Sivított és nem lehetett mélyíteni a dolgon mert csak kb. 6 előre beállított hangzás között válogathattam ami rosszabbnál rosszabb volt. Mivel a gyári rádiók jók szoktak lenni, (Csillagban is teljesen jól szól) ezért vettem bele egy bontottat. És láss csodát, valóban jobban szól... [kép] Nekem nem kell más csak a rádió része, a többi nem érdekel.
Délután elballagott Boldi az oviból. [kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Mára nincsenek nagy terveink. Délután elmegyünk közösen apámhoz mert amióta kórházban volt nem látta az unokáit. Úgy volt hogy sütögetünk de túl körülményes a dolog ezért csak viszünk az öregnek kaját és az udvaron kicsit téynkedek. Lenyírom a füvet és megnyírom a bokrokat. Addig a gyerekek elrohangálnak.
Szép napot mindenkinek.

(#5790) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt pakoltam a gyerekekkel. Sajnos már csak súlyos fenyegetőzések árán lehet elérni hogy rend legyen a szobájukban és ott kell irányítani őket mert egész nap elvacakolnának azon a pár négyzetméteren.
Délután apámnál lenyírtuk a füvet a gyerekekkel és megmetszettem az alsó ágakat a magról kelt diófán hogy legalább alá lehessen állni. Siettünk haza hogy elérjem az időmérőt ami izgalmas lett a végére.
Ma reggel apámnál nyitok. Már nem kell segíteni a fürdésben mert megerősödött annyira hogy ellátja magát. Beszélgetünk egyet és onnan megyek misére. Hazafelé lemosom Szemit mert már nagyon piszkos. Még talán majd ki is porszívózom de azt már itthon teszem.
Szép napot mindenkinek.

(#5791) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a szokásos vasárnap reggeli menetrend volt. Apám egyre erősebb ami jó hír. Egyelőre korai temetni. Ez is jó hír... :D
Mise után lemostam Szemit. Vagyis egy réteg koszt lemostam róla de igazán tiszta nem lett pedig bedobáltam 3e.-ft-ot a gépbe. Majd ma délelőtt fogom kitakarítani mert tegnap nem volt hozzá kedvem. a belseje elég durva a sok megszáradt sártól és külön lelki erő kell hozzá.
Délután megyek egy munkát megnézni és átbeszélni. Meglátjuk lesz e belőle valami.
Szép napot mindenkinek.

(#5792) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt elég sokáig tartott mire kitakarítottam Szemit. Irtózatos volt a kupi és a kosz benne. Kosz talán még nem is annyira de simán behajigálok hátsó ülésre fűrészporos gépeket és faanyagot is ha oda fér csak be. Nyilván ezt utána elég vacak kitakarítani.
Délután elmentem megnézni egy munkát és szerelmem is velem jött. Hazafelé sütiztünk egyet és kicsit kettesben voltunk.
Ma kiszámolom a tegnapi munkát és árajánlatokat kérek rá. Ma jönnek meg a tetőablakok B.őrsre ahol a tetőt csináltam. Holnap és holnap után fogjuk beépíteni őket. Ha minden igaz 7db. kisebb méretű ablakról van szó.
Szép napot mindenkinek.

(#5793) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi érdekes nem történt velünk. Reggel elmentem a gyerekekkel oviba és suliba. Átmentem a biztosítóba újrakötni Csillag kötelező biztosítását és be is fizettem Masniéval együtt. Hazajöttem és kiszámoltam a hétfőn megnézett munkát és leadtam az árajánlatot. Délután még ennyi sem történt.
Ma megyek tetőablakokat beépíteni. 7db kisebb méretű lesz az alany amiből ma négyet szeretnék letudni és holnapra marad 3. Meglátjuk hogy alakulnak a dolgok. Mivel én készítettem a tetőt ezért nem kell izgulnom hogy esetleg valami beüt.
Szép napot mindenkinek.

(#5794) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült beépíteni 4db. ablakot a 7.-böl és mára már csak 3 maradt. A 4 ablakból hármat szívás volt beépíteni mert ott volt mellette a villanyvezeték és az egyiknél még a kúpsort is vissza kellett szednem az élnél hogy be tudjuk építeni az ablakot. A maiaknál csak egynél lesz nehezítő tényező ahol ismét villanyvezeték lesz.
Sietni kell haza mert ma még el kell vinni Csillagot lemosni. Elvileg holnap visszük vissza a festést javíttatni. A motorháztetőn feljött egy részen a festék és a 2 ajtót is le kell fújni hogy legalább azon az oldalon egy színű legyen szerencsétlen autó.
Szép napot mindenkinek.

(#5795) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mozgalmas napunk volt. Délelőttöt elvitte a 3 ablak beépítése. Délután pedig bedöglött a mosógép. Sajnos az hogy rövidre zártam a kiégett kapcsolót az tönkre vágott valamit a vezérlőjénél amit nem tudok és nincs semmilyen alkatrész javítani a gépet. Ezért el kell engednem 30 év után. Kimosta amit ki kellett neki. Kénytelen vagyunk ÚJ mosógépet venni mert nincs idő arra várni hogy vajon meg tudom e napokon belül csinálni egy másik gépből vagy sem. A mosatlant hegyekbe termeli a 4 gyerek és persze mi is. [link] Ilyet veszünk helyette. Sok Gorenje gépünk van ezért esett erre a választás. Veszünk rá plusz garit és remélem sokáig kihúzza.
Ma reggel Boldit elvisszük az ovis fejlesztésre, majd onnan átvisszük Ildikó nénihez újabb fejlesztésre, Majd onnan megyünk Fehérvárra Csillaggal mert abba befér a mosógép. Gyors Meki és onnan megyünk lemosni az autót hogy tiszta legyen mert délután le kell adnunk a festőhöz hogy átfújják a motorháztetőt és az ajtókat. Hazafelé felvesszük a mosógépet és itthon beüzemelem. Ez a mai terv.
Szép napot mindenkinek.

(#5796) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elvittük a gyerekeket oviba és isibe. Boldi csak fejlesztésen volt és fél 10-re mentünk érte. Onnan Ildikó nénihez vittük fejlesztésre majd 11 után mentünk tovább enni, kocsit mosni és mosógépet venni. Lemostuk Csillagot és persze utána eláztatta az eső is. Megvettük azt a mosógépet és felszenvedtük a 4. emeletre. Beüzemeltük és meglepődtem hogy egyáltalán nem csendes. A Samsung szinte néma volt ehhez képest új korában. Vettünk rá 5 év kiterjesztett garit amire még ráfizettük a harmad árat de most elvileg bármi történik vele megcsinálják szó nélkül. Még találkoztunk egy gonddal, mégpedig azzal hogy amikor beszedi a mosószert viszi az öblítőt is még az elején. Olvasgattam és azt írták vegyük lejjebb a víznyomást és megoldódik. Most félig elzártuk a vizet és majd ma meglátjuk mi lesz. Ha nem oldódik meg felhívjuk a márkaszervizt hogy javítsák vagy cseréljék ki.
Elvittük Csillagot és leültem az ártól amit kaptunk a 2 ajtóra és az első-hátsó lökhárítóra. 180e ft. lesz összesen a 4 elem színre fújása. Sajnos ez van. Legyen megcsinálva és ne legyen foltos. :F
Most reggel bemegyünk vásárolni szerelmemmel és délután lemegyünk a játszóra+ bringázni. Felszerelem a kitámasztó kereket Boldinak a kis bicóra és mehet ő is a lányokkal.
Szép napot mindenkinek.

(#5797) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentünk kettesben az Ósenbe szerelmemmel vásárolni. Itt igazából nem nagybevásárlásokról van szó inkább arról hogy együtt legyünk. Hazaérve tűvé tettem a pincét hogy megtaláljam a kitámasztó kerekeket arra a sárga bringára amin az összes gyerek tanult bicózni. Nagy nehezen de meglett és visszaszereltem Boldinak. Délután már azzal tekert lent a téren. Ma is lemegyünk hogy szokja és erősödjön.
Ma szokásos vasárnapi reggeli menetrend után el kell mennem a munkámhoz anyagra pénzért hogy holnap meg tudjak mindent venni. Délutáni futam előtt újra játszótér a rosszaságokkal.
Szép napot mindenkinek.

(#5798) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi különös nem történt. Szokásos unalmas vasárnapi nap volt, pont ahogy szeretem. Még délután a futam sem volt túl izgalmas és menet közben le is mentem a gyerekekkel a játszóra. Boldi rákapott a bicózásra. Kicsit erősödik legalább a kis pipaszár lába.
Ma délelőtt megpróbálok minden anyagot megrendelni és amit csak lehet megvenni a kocsibeállóhoz aminek remélem holnap neki is tudok állni. Meglátjuk mi lesz. Velem jön az én Mónikám is hogy ne unatkozzak.
Szép napot mindenkinek.

(#5799) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi délelőtt arra ment el hogy körbejártam minden helyet ahol az anyagokat megvásároltam a munkához amit ma kezdek el. Egy kocsibeállónak állok neki és remélem nem cseszik ki az időjárás velem. Ma mindenképp mennem kell mert érkezik a faanyag és a zsindely, plusz kibéreltem egy talajfúrót amivel kifúrom a lyukakat a 6 db. akác oszlopnak. Meglátjuk mennyire fogok elázni. Még a mai terv az hogy meggyalulom az összes faanyagot. Vettem két új összecsukható bakot amit majd meglátom hogy teljesítenek. Velem volt a szerelmem is de csak ült a kocsiban és nem igazán tudtam vele foglalkozni. Úgy gondolom ez volt az utolsó eset hogy ilyen esetben velem jött. :DDD
Szép napot midnenkinek.

(#5800) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap 2x nagyon eláztam. Először amikor kifurkáltam az oszlopok helyét és másodszor amikor gyalultam a fát. Elképesztő mennyiségű eső esik mostanában. Remélem elzárják a csapot mert elegem van belőle. Ma szeretném felállítani a szerkezetet hogy haladjak is de nem tudom a csapadékkal mi lesz. Meglátjuk. Mivel 70km.-re dolgozok ezért annyira nem jó ha csak úgy a csekély előrelépésért autózok le.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.