Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5401) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a hosszú éllel foglalkoztunk. Vágott cserepek berakása és kúpozás. Ezután mentünk át a következő oldal bontására. Nem akarom elkiabálni de talán a legszivatósabb oldalon túl vagyunk. Persze még csodákkal találkozhatunk. Próbálunk építeni és bontani egyszerre ebben a csapadékos időben.
Tegnap megtalált a nehezen fizető vállalkozó egy 278m2-es tetővel. Júni elején kellene kezdenünk de el vagyunk ígérkezve. Mondjuk pont ismerik egymást azzal az emberrel akihez mennénk, szóval ha meg tudja győzni hogy várjon még ránk akkor lehet oda fogunk innen menni. Majd a sors alakítja az ügyünket.
Szép napot mindenkinek.

(#5402) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tovább araszoltunk egy hajszállal a kész állapothoz. Mivel ilyen esős idő van ezért csak úgy tudunk dolgozni hogy reggel lebontunk egy részt amit estére vissza tudunk legalább fóliázni, ideális esetben cserepezni is. Hazafelé olyan jégeső kapott el Fehérváron minket egy özönvíz szerű felhőszakadással hogy na. Le lett próbálva a tetőablak esővíz elvezetője rendesen. Az rendben üzemelt de egy pár csepp víz bejött az ajtó alatt . Amikor hazaértem az ajtónak a gumitömítésében állt a víz. Mondjuk ez a terhelés nem volt mindennapi amit kapott. Ha ma jól haladunk akkor akár egy részen állványt is bonthatunk és továbbépíthetünk.
Szép napot mindenkinek.

(#5403) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Heti fáradtságom miatt tovább aludtunk. Tegnap befejetünk egy részt és az állványt továbbépítettük . Ha ezen a részen túljutunk akkor már átértünk a felén a munkának, és ez a nehezebbik fele volt.
Még hazafelé leadtuk Szemit a szerelőnek hogy nézzen rá az ABS.-re és pillantson be a motorháztető alá hogy minden rendben van e. Már 5e km.-t mentem vele mióta nála volt és nem szeretném ha valami banális hiba miatt lerobbannék vele valahol. Szerencsére szombaton is dolgozik a mester és tudja hogy nekem ez munkaeszköz ezért hétfőre kelleni fog. Mondjuk hétfőn képzésre fogok menni a világ végére ismét de ezen az autón van megye matrica amivel tudok pályázni.
Ma pihizek. Esetleg ha visszakapom Szemit lemegyek és az ajtó körüli gumitömítést kipucolgatom fogkefével és bekenem valami gumiápolóval hogy hátha jobb lesz tőle és jobban zár majd.
Tegnap előtt az oviban anyák napi ünnepség volt. Nagyon ügyes volt a mi kis Boldizsárunk. Olyan jó látni hogy kezd kinyílni. Ezt a fejlesztő tornának tudjuk be amire hetente járunk. Minden fillért megéri! [kép] az örök szerelem. Boldi és az Ő mindene. Imádom őket! :D
Szép napot mindenkinek.

(#5404) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentem vásárolni szerelmemmel. Masnival mentünk és mivel olyan durván redvás volt a verda amíg ő a boltban vásárolt én lemostam az autót a közeli mosóban. Elképesztő dzsuvás volt már! :Y Nem mondom hogy tiszta lett de egy vastag retek réteget levakartam róla.
Délelőtt további részében arra vártam hogy a szerelő szóljon Szemi miatt. Délután lett belőle. A bal első ABS. jeladó purcant ki. Csere 15e. Átnézte hogy minden rendben van e, és némi kartergáz kipárolgást leszámítva okés a paripám. Délután bementünk az én Mónikámmal kettesben cukrászdába és megtankoltuk Csillagot. Lecsutakoltuk azt is mert bizony ráfért már.
Ma reggelre az fogadott hogy beadta a kulcsot a hűtőnk. Már régóta vacakolt és nézegettünk is helyette másikat de eddig nem volt rá érkezésünk hogy újat vegyünk. Kiszolgálta az idejét. 19 éves volt szegényke. Ma később lesz a mise ezért előtte megyek be apámhoz beszélgetni. Mise után zúzok haza és veszek ki egy futót hogy el tudjuk hozni a hűtőt. Addig szerelmem körbenéz hogy milyet és hol vegyünk. Mindenféleképpen Gorenjét akarunk mert az a sütőben bevált.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5405) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap később kezdődött a mise mert közösségi majális volt. Emiatt a fél 10-es mise is ott nyomorgott a fél 8-al együtt. Remélem sok ilyen nem lesz mert elég nagy volt a tumultus.
Még előtte elmentem apámhoz pár szóra és az ellátmányt leadni. Utána siettem haza mert menni kellett a hűtőért. Sajnos csak egy 1 tonnás fékezett futót tudtam kivenni aminek volt csőtartó keret elöl amihez hozzá tudtam kötni a 70 kilós hűtőt. Verébre ágyúval tipikus esete.
Majdnem megszakadtunk mire felcincáltuk a 4. emeletre és onnan le a régi hűtőt.
Még este megnéztem a futamot ami majdnem éjfélig tartott.
Ma megyek tetőfedő képzésre . Ahogy néztem most minden hétfőn ez lesz a menet. Majd szombaton ledolgozzuk ezt a napot ha az emberem úgy ítéli meg.
szép napot mindenkinek.

(#5406) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok. Tegnap egész nap elvoltam képzésen. Most nem jöttünk el hamarabb. Még 3 alkalommal kell lemennem és végre meg lesz a papírom hogy hivatalosan is fedhessek. Szerencsére nem volt olyan jelentős a tegnapi kiesés mert amúgy is volt egy nagyobb eső. Ott is volt egy hatalmas zápor és hazafelé is kaptam egy szakaszon az M5.-ön az égi áldásból. Legalább le lett próbálva Szemi vízzárása. Úgy néz ki nem ázott be sehol de az ajtó gumikéderen alul a küszöbben állt a víz. Nem eresztett át de érdekes.
Ma folytatjuk a bontás-építést. Jutunk ameddig jutunk. Már nem idegeskedek azon hogy milyen sebességgel tudunk haladni.
Szép napot mindenkinek.

(#5407) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Talán tegnap kicsit jobban haladtunk de nehéz ezt megítélni. Lehet ezen a kisebb oldalon többnek látszódik az előrelépés. Ezen a héten végzünk itt és továbblépünk a hátsó, legnagyobb oldalra.
Tegnap neurológiai vizsgálaton volt Boldival szerelmem. Minden rendben van a kis kukiborsónkkal és többet nem kell már mennünk. Apró lépésekkel zárkózunk fel az egészséges gyerekekhez. Az oviba is szívesen jár. Tegnap táncot tanultak. Két kislánnyal táncolt . Szerintünk sokat jelent a fejlesztő torna ahová minden héten járunk. Ha előbb tudjuk meg hogy ide járhatna akkor már régestelen rég ott volna. Még egy bő évünk van felzárkózni az iskolakezdésre. Számunkra ez a következő lépcsőfok amire fel kell küzdenünk magunkat.
Sári mostanában újra hisztisebb. Érthetetlen. Már azt hittük túl van ezen a korszakon, de nem.
Szép napot mindenkinek.

(#5408) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma van a 7. házassági évfordulónk. Mit is mondanak a 7. évre? :F :DDD ;] Nem is emlékszem rá hogy tavaly eszembe jutott e. Nem jegyzem meg a számokat mert nem a papír miatt imádom az én kacsámat, és ha vége szakadna sem az tartana vissza mert van egy papír. Mondjuk ez a veszély nem fenyeget minket egyelőre.
Tegnapi nap is olyan dolgokkal találkoztunk ami előtt döbbenten állok. Van egy székállás ami nem ért el az élszarufáig. :Y A tető megállt és meg is fog állni de azért ez kicsit izé... Ma remélem hogy egy nagy lépést teszünk afelé hogy befejezzük ezt az oldalt. Terveim szerint nem sok minden marad holnapra és át tudjuk fordítani majd az állványt a hátsó oldalra.
Szép napot mindenkinek.

(#5409) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyot léptünk előre ahhoz hogy befejezzük ennek az oldalnak a javítását. Ma reggel visszaszereljük a csatornát és az ablak alatti wakaflexezést, majd szétbontjuk és átépítjük az állványt a hátsó oldalra. ahhoz az állványrészhez reggel apámtól vinnem kell egy rakás 5 méter körüli pallót mert a bejárat felett van egy védőtető ami miatt oda nem tudunk fémállványt tenni és valahogy át kell hidalnunk a nyílást. Ezzel nagyjából ki is lesz a napunk. Remélem hogy most már látszódik ennek a munkának a vége.
Szép napot mindenkinek.

(#5410) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük azt az oldalt ahol egerésztünk és átépítettük hátra az állványt. El is ment az egész napunk rá. Ma megyünk és a tetején egerészünk egy keveset. Nem tervezek hosszú napot, de azért ne a semmiért menjünk el. [kép]
Adri a héten beteg volt és be is fertőzte szerelmemet. Én pedig az emberemtől kaptam el a kötőhártya gyulladást. Remélem keddig megjavul mert modulzáró vizsgát kell írnom a tetőfedő képzésen és le is kell vezetnem az utat oda vissza.
Szép napot mindenkinek.

(#5411) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hulla vagyok! Tegnap 2 előtt eljöttünk hogy maradjon valami a hétvégéből de tulajdonképpen a nap az már elment. Bontás- építés a tető felső részén. Minden nap belefutunk valami olyan dologba amit nem értek. Miért magasabb a mitliszarufa mint a két él? Nem csak hogy magas de a két él nem is jó helyre érkezik. Nem látta aki készítette hogy ez így nem jó?! :Y És ezek nem javítható dolgok mert szét kellene szedni az egész tetőt és kukázni az anyagot. Na ezek roncsolják igazán az idegeimet.
Ma közösen megyünk reggel mert mise után megyünk Esztergomba kirándulni. Megnézzük a bazilikát ahol felmászunk a kupolába. Gyerekek már nagyon be vannak sózva.
Szép napot mindenkinek.

(#5412) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel együtt ment a kis csapat apámhoz. Én onnan elmentem misére és utána indultunk Esztergomba. Jó volt ez a kis kirándulás de egy része le volt zárva a bazilikának mert felújítás zajlik. Gyerekek is jól érezték magukat. Nagyjából el is ment a hétvégénk. [kép]
[kép] Bazilikából átmentünk a mellette lévő várba is ha már ott voltunk. [kép] Nagy szerelem Boldinak a harang. Ha már a harangtorony nem volt nyitva a felújíts miatt.
Ma egy olyan részt bontunk szét amit tutira vissza tudunk fóliázni mert holnap tetőfedő képzésre kell mennem.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5413) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap az egyik oldalsó részt bontottuk le és fóliáztuk újra. Visszafedni már nem volt idő ezért az holnapra marad. Ma muszáj mennem tetőfedő képzésre mert modulzárót kell írni. Ezen kívül még 2 alkalom és meglesz a bizonyítványom hogy fedhetek.
Szép napot mindenkinek.

(#5414) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap megírtuk amit meg kellett írni a vizsgához. Szerencse a szerencsétlenségben hogy esős idő volt ezért ha dolgozni mentünk volna, akkor sem igen tudtunk volna haladni.
Ma cserepezni fogunk mert egy rakás fedőanyag van az állványon és előbb azt vissza kell rakni a tetőre mielőtt egy másik részen nekiállunk leszedni a cuccot.
Szép napot mindenkinek.

(#5415) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap hoztak még anyagot mert elfogyasztottuk amit első körben rendeltem. Tudtam hogy kevés lesz mert azzal nem lehet számolni hogy az előző szakemberek milyen módon készítették el a tetőt. Sajnos vacakul dolgoztak ami soha nem jó. Most próbáljuk javítani amit csak lehet de marad benne olyan kurvaság amit az alapoknál toltak el. Ezen a héten a nehezén túljutunk a hátsó oldalon. Nem merem azt mondani hogy jövő héten már nem érhet minket meglepetés, de azért reménykedem.
Ma 8 éves a kis hisztizsák Sárink! Meg is puszilgattam már kora reggel. Ilyenkor néha felébred ő is és kávézik velünk. (nála ez kakaó) Valami színváltós kaméleon lesz az ajija amit gondolom délután kap meg.
Szép napot mindenkinek.

(#5416) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap újabb részen bontottunk és építettünk. Ma csak a cserépvágással fogunk foglalkozni. Amennyi időnk lesz annyi helyre rakjuk fel a vágott cserepeket. Még az ablakok feletti részt kell lebontani, de előtte minden körülötte lévő részt visszafedünk rendesen. Nem akarom hétvégére nyitva hagyni nehogy egy kósza eső áztasson.
Hátsó oldalra hajtok még némi állványt mert a kerítés miatt csak keresztben tudunk bázisokat építeni amik közé hidat teszünk. Sajnos ott van a virágos kert amibe nem szeretnék beletalpalni. Ehhez viszont egy kevés állványt még vennem kellene. Ahol volt kilóra ott elfogyott, ahol van ott pedig nem bontják meg a 400nm.-t. Itt helyben mondták hogy majd fél év múlva eladják és őt este kell visszahívnom hogy hajlandó e eladni 20nm.-t . Majdnem esélytelennek tűnik a dolog de nincs veszteni valóm. Sajnos elszalasztottam a kilós állványt. Ez az én formám. :(
Szép napot mindnekinek.

(#5417) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hasogat a derekam. Nem tegnap hanem tegnapelőtt kezdődött . Lehajoltam egy köteg cserépért és derékból emeltem meg. Már akkor éreztem hogy baj van de azért dolgoztam és tegnap is. Hazafelé már nehezen találtam a helyemet az ülésben.
Ma reggel elmegyünk kettesben vásárolni szerelmemmel. Hazafelé pedig beülünk reggelizni a mekibe.
Délután Sári szülinapi bulija 3 osztálytársával. Addig lemegyek Szemit kitakarítom és lemosom.
Szép napot mindenkinek.

(#5418) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap hajnalban elmentünk ósenbe szerelmemmel. Ott találkoztam apám volt villanyszerelő emberével aki nagyjából egyidős velem és már nem láttam vagy 20 éve. Jót dumáltunk amíg az én Mónikám vásárolgatott. Ennyit a kettesben dologról... :DDD
Még délelőtt lementem és kiporszívóztam Szemit. Az eső miatt nem volt kedvem lemosni ezért az jövő hétre maradt.
Délután 3 osztálytársával szülinapi bulizott nálunk. Én ki sem dugtam az orromat a nagyszobából. Mindenki jól érezte magát és nem volt vészes a zsivaj sem.
Ma közösen megyünk be apámhoz mert mise után megyünk Pestre az illúziók múzeumába. Kicsit kimozdulunk hogy világot lássanak a gyerekek. Visszük magunkkal Adri barátját is. Már volt velünk cula 1x amikor a csodák palotájában voltunk.
Azért remélem a futamra hazaérünk. :D
Szép napot mindenkinek.

(#5419) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól sikerült ez az illúziók múzeuma látogatás. Reggel szokásos misés járat volt. Addig kis család apámnál beszélgetett és ő unokázott kicsit. Felvettük culát és mentünk is Pestre. Mindenkinek nagyon tetszett a program. [kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
[kép] fiatal pár
[kép] az öreg pár. :DDD
Hazafelé szokásos meki és még a futamra is hazaértünk. Maxnak az ölébe hullott a győzelem ami most jól jött neki.
Futam után lementem és Szemibe felhúztam az üléshuzatokat amik ki lettek mosva. Kivettem Rösziből a keresztemet és gondoltam ha már ott vagyok beindítom. Akku kukás de egy lassú másodpercet tekert a motoron ami pont elég volt neki hogy beröffenjen. ÓÓÓ! A kis benzines jószág. Szaladtam is vele egy kört. Feltőrtek az emlékek és azt gondoltam lehet le kellene vizsgáztatnom egy tartalék autónak. Úgy imádtam amíg a seggemet hordta. A motorja teljesen HIBÁTLAN ! Nem folyik, nem csöpög. Pöccre indul és jól húz. Mondjuk nem járnék Pestre vele folyamatosan mert leenné a hajamat is.
Ma tetőfedő képzésre megyek. Az utolsó a vizsga előtt. Már nagyon elegem van belőle. :(
Szép napot mindenkinek.

(#5420) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap letudtam a vizsgára felkészítőt. Hármas csoportba vagyok osztva olyan emberekkel akik kb. 20 évvel ezelőtti technológiánál le vannak ragadva a szakmában. Én mutogatom nekik hogy mit és hogyan kellene már nekik is csinálni. Nem akarom bántani őket de azért szintet léphetnének már. Időben haza is értem mert hamar végeztünk. Már csak vizsgára kell mennem 8.-án. és végre felvehetem a tevékenységi körömbe a tetőfedést is. Nagyon megszigorították tavaly szeptembere óta hogy ki miről adhat számlát. :((
Ma folyt köv. a bontás/építés.
Szép napot mindenkinek.

(#5421) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szerencsésen megúsztuk eső nélkül. Remélem ma is így lesz ez és rendesen tudunk haladni. Már közel járunk ahhoz hogy ezt a legnagyobb oldalt is letudjuk. Ma nagyrészt az élek melletti vágott cserepeket rakjuk vissza és kúpozni fogunk. Holnap befejezzük az apróságokat és talán az állványt is el tudjuk bontani. Pénteken átállás.
Szerettem volna még állványomhoz venni valamennyit de sajnos elvitték azt amit kinéztem és félig meddig már meg is egyeztünk az eladóval. Több ilyen állvány pedig nincs a piacon. Addig halogattam a pótlás vásárlását hogy nem jutok már hozzá, és így szezonban nagyon nehéz hozzájutni. Valszeg akkor lesz majd már csak amikor nem fog kelleni. Ez van.
Szép napot mindnekinek.

(#5422) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Mostanában szerencsénk van az esővel. Mindig délután és este esik és napközben hagy minket dolgozni. Mivel már visszafelé rakjuk a cserepet ezért az sem lenne érdekes ha nap közben esne mert a fólia már megvédi a benti részt.
Ha minden jól megy ma végzünk ezzel az oldallal és holnap átállványozunk az utolsó oldalra. Sajnos képtelen vagyok még állványt venni mert amit feltesznek órák alatt elvisznek és esélyem sincs üzletet kötni.
Szép napot mindenkinek.

(#5423) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk és nagyjából be is fejeztük azt a legnagyobb oldalt. Még pár cserepet kell alulra beraknunk és bonthatjuk szét az állványt. Ma átépítjük a szomszédba és nekiállunk ott is egerészni valamit.
Ma vagyok 48 éves. Kb. 100.-nak érzem magamat de sebaj. Nem nagyon szoktam megemlékezni azokról az ünnepekről amiben érintett vagyok de szerelmem tesz róla.
Már várom a holnapot hogy végre pihentetni tudjam a kezemet és a vállamat.
Szép napot mindenkinek.

(#5424) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a hátsó oldalt és átállványoztunk. [kép] [kép]
Ilyen kis nyalánkságok fogadtak minket: [kép] [kép] Körberagasztották mert beázik. Ez bizony KUKA!
Gyerekeknél is zajlott a gyereknapi hét. Az oviban minden nap más program volt és az isiben is voltak gyerekes programok.
Tegnap az oviban tűzoltók és rendőrök voltak. [kép] [kép] Arany kis Boldizsárunk!
A Petőfiseknek pedig az Animals Cannibals adott koncertet a parkban. Tök jó hangulatot csináltak. Szerelmemék is odamentek oviból hazafelé. Kati végig ugrálta az egészet és a végén még autogramot is kapott a kezére. [kép]
Ma ilyen képes beszámoló volt. :D
Ma reggel megyünk Csákberénybe mert Katicának egy rajzát valami versenybe benevezték és hátha kap valami díjat.
Szép napot mindenkinek.

szerk: Jaaa! És majdnem elfelejtettem hogy kaptam egy drónt szülinapomra. Egy ilyet kaptam. [link] Most szét olvasom magamat róla és sok videót megnézek hogy egyáltalán hogyan lehet használni. Pár plusz akut is vett hozzá szerelmem hogy tudjak játszadozni vele. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#5425) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentünk arra a rajzverseny eredményhirdetésére amire Katica rajzát is benevezték. Végül nem lett helyezett de kaptak puzlet ajiba. Utána volt egy erdőjárós kincskeresős program amibe részt vettünk. Azt mondták hogy csak 1,5km lesz de ennek minimum a duplája volt. A gyerekek élvezték de én annyira nem. dél után értünk haza.
Ma mise után bedobom az ellátmányt apámhoz és jövök haza drónozni. Már nagyon kíváncsi vagyok milyen élőben. Lehet készítek pár képet vagy videót vele.
Szép napot mindnekinek.

(#5426) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggeli mise után apámnál voltam egy kis ideig. Beszélgettünk és jöttem is haza. Itthon reggelizés után lementünk de fújt a szél így a drónozás rövid ideig tartott csak mert mint a falevelet úgy vitte a szél. Hiába akartam elenkormányozni mit sem ért. Egy rövid videót készítettem de a minősége nagyon gyatra és az akkuk is nagyon hamar lemerülnek. Ez marad egy kis játékszer és semmi több. Ami tényleg jó az nagyon drága és annyit nem számok rá.
Utána kimentünk itt helyben a gyereknapra. Ingyenes volt de mindenhol hosszú sorok álltak. Ugrálóvár és trambulin volt meg körhinta. Még volt némi játék de semmi komoly.
Délután káosz futam ami el is tartott estig.
Ma folytatjuk a bontás/építést. Remélem az utolsó hetünk kezdődik meg amibe az időjárás nem szól majd bele.
Szép napot mindenkinek.

(#5427) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk de eljöttünk előbb mert az eső el kezdett szemerkélni és pont egy nagyobb részt kellett volna lebontani. Nem kockáztattunk ezért inkább eljöttünk. Persze az eső elállt de mi már eljöttünk. Ma remélem sikerül befejeznünk ezen az oldalon a bontást és újrafóliázást és ezzel tartani tudjuk azt a tervet hogy a héten végezzünk. Már elég volt ebből a munkából!
Szép napot mindnekinek.

(#5428) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végeztünk mindenféle bontási munkával és megkapta az új fóliát és lécezést. Ma még az alsó sort kell feltenni és visszarakni a csatornát majd mehet a vágott cserepek visszarakása és a kúpozás. Remélem tudjuk tartani a pénteki befejezést mert szervezem a jövő hetet.
Szép napot mindenkinek.

(#5429) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap 99%-ban végeztünk a cserépvágással. Ma visszarakjuk a csatornát és lekúpozunk. Vagy berakjuk az egész cserepeket vagy megszámoljuk mennyi van még mert holnapra tudnunk kell hogy elég lesz e. Ha nem akkor hozatnunk kell. Viszont 3-ig tudunk lenni mert el kell mennem unokatesómnál megnézni a teraszt hogy tudjuk befedni.
Szép napot mindnekinek.

(#5430) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ezt a napot vártam már mint a messiást! Kevesebb lett a kúp és az alapcserép 7db-40db. Ezeket felrakjuk és beépítünk egy tetőablakot. A végén lebontjuk az állványt és befejeztük! Végre! Eszemet eldobom. Majdnem 2x annyi ideig csináltuk mint amire számítottam. :W :( Inkább nem is mondok semmit. Egy ugyanilyen bontásos-építéses munkába állunk át ami hasonlóan tépázza majd az idegeimet. Előtte unokatesómnál egy polikarbonátos terasztetőt még elkészítünk.
Szép napot mindenkinek.

(#5431) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Végre végeztünk! Tegnap délre teljesen befejeztük a munkát állványbontással együtt. :C :)) Erre vártam már mióta!
[kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Ma már készülök a következő munkára. Elmegyek és veszek hozzá csavarokat és szitahüvelyt a ragasztáshoz.
A számítógépemet is meg kell nézni mert valamiért túlmelegszik. Megpucolom és lehet vizet is kell a hűtőjébe töltenem.
Megyünk Fehérvárra szandikat venni a gyerekeknek mert kinőtték mind. Pár rövid naci és ami kellhet még. Nyilván meki is lesz a végén az éhes bandának.
Szép napot mindenkinek.

(#5432) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Teljesen máshogy alakult a tegnapi napom mint ahogy elterveztem. Még reggel nézelődtem a Jófogáson hátha van valami jó vétel. Simán csak a szokásos keresések Hilti-Homlokzati-Milwaukee. És pont akkor raktak fel fejér megyében kb. 100m2 állványt féláron. Már telefonáltam is és indultam futóért és Lajoskomáromba. Sikerült megszereznem így már legrosszabb esetben 180, de optimális esetben 210m2 fefületet tudok lefedni az állványommal. Nyilván az állapota rozsdás, de olyan vastag anyagból készítették ezeket az átkosban hogy ezen nem eszi át magát. [kép]
[kép]
A legfontosabb hogy félárban volt! Ezzel mondjuk a délelőttöm és a fele délutánom el is ment. Szerelmem kicsit berágott mert már mindenki rám várt a szandál és nyáriruha vétel miatt. Azt is letudtuk és már este is lett. Szóval gépkarbantartás és csavarvétel elmaradt.
Ma nagyszülős napot tartunk. Reggel én misére megyek és addig apámnál bevár a család, onnan pedig irány a mama ahol elvileg fel van állítva a medence. Nyilván a lányok új fürdőruciban csobbannak már és valszeg Boldinak be kell indítani majd a betonkeverőt.
Szép napot mindnekinek.

(#5433) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A család a tegnapi naptól totál kinyúlt! Mamánál medencéztünk és mindenki kifáradt. Dobáltam a lányokat amit nem gondoltam át teljesen mert a gyógyulófélben lévő vállam újra hasogat. :( [kép] A csapat.
[kép] És mi a szerelmemmel.
MA délelőtt muszáj lesz átnéznem vizsga előtt a tetőfedő tételeket és ebéd után elmegyünk kettesben szerelmemmel valahová amit majd csak akkor mond el amikor beülünk az autóba.
Szép napot mindenkinek.

(#5434) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi nap is hamar elszaladt. Délelőtt tanultam a vizsgára de sok mindennel nem értettem egyet a tanultakból. Ebéd után pedig elmentünk kettesben szerelmemmel siófokra kicsit andalogni kéz a kézben. Beültünk egy alkoholmentes koktélra és jeges kávéra (én kávéztam) és kicsit beszélgettünk. Jól éreztük magunkat és jöttünk haza. [kép]
Ma később indulok mert 8-kor nyit a futós. Kiveszem a szombati utánfutót és áthordjuk az állványt Érdre. A 2. fordulónál kiteszem az emberemet unokatesómnál és remélhetőleg ott van már a tetőanyag amit meggyalul míg én befejezem az állvány elhordását. Ez a mai terv.
Szép napot mindenkinek.

(#5435) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap 330km futózás ugrott be. 2 kör alatt áthurcoltunk minden állványt Érdre. 2. kör előtt emberemet kitettem hogy gyalulja meg a terasztető anyagát. Mire vissza értem ő már haza is ment.
Én ma vizsgázni megyek Kecskemétre és ő elvileg lefesti a tegnap meggyalult anyagot. Mondjuk ebből nem tudom mi lesz mert esik az eső. :F Meglátjuk hogy alakul az időjárás.
Szép napot mindenkinek.

(#5436) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sikerült levizsgáznom. [kép] Sajnos sokan voltak olyanok akik hagyományos rendszerben megbuknak és kevesen voltak azok mint én hogy csak azért kell a papír hogy a tevékenységi körükbe fel tudják venni de nem emiatt tudnak fedni.
Ma megyünk unokatesómhoz polikarbonátos terasztetőt készíteni. be fog tartani pár napot de a nagy munka előtt le kell tudnunk ezt az apróságot.
Szép napot mindnekinek.

(#5437) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap káosz napom volt. Kezdődött azzal hogy az emberem rossz marófejjel marta meg a fákat amiket lefestett ezért újra kellett marnom az egészet és neki újra le kellett festenie. Ez a javítás tízig betartott. Utána kiderült hogy a terasz vacak méretei miatt nagyobb osztás és vastagabb polikarbonát kell, és még egy fél tábla pluszt is venni kell hozzá. Azután leszakadt az ég és amikor elállt az eső beleléptem egy vízzel teli mély gödörbe és végül hazafelé beejtettem a mobilomat a kormány alatti résbe és beesett a burkolatok alá amit csak itthon tudtam kiszedni mindenféle burkolókeret leszedésével. Csak ennyi...
Ma remélem jobb napunk lesz. A tervem az hogy felállítjuk a szerkezetet. Tegnap még felfúrtuk a falra a felső szelement és ma az elejével foglalkozunk és a végén felrakunk 10db. szarufát. Ez a terv de ki tudja mi lesz belőle. Az eső is elmoshatja a napunkat.
Ma vesz szerelmem rozsdaátalakítót és holnap lekezelek annyit az "új" állványomból amennyit csak tudok. Ha úgy alakulnak a dolgaim akkor csüt.-pénteken festegetünk és trepnit gyártunk az új szerzeményemhez.
Szép napot mindenkinek.

(#5438) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap felállítottuk a terasztető szerkezetét és befejeztük a hetet. Illetve én még ma megyek rozsdaátalakítóval kenegetni az állványt.
Reggel mielőtt elindulok picit vigyázok a gyerekekre mert az én Mónikám és Adri elmennek úszni egy órácskát a helyi uszodába.
Szép napot mindnekinek.

(#5439) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel megvártam míg hazaérnek az úszásból a lányok. Illetve Adri mert szerelmem ment vásárolni, és utána elmentem rozsdaátalakítózni. Lekezeltem 4 óra alatt a 17 korlátot és haza jöttem. Magával az anyaggal nincs semmi probléma de elég mostohán bántak ezekkel a korlátelemekkel. Pár el van hajolva amit majd ki kell egyengetnem. Ha lesz kedvem hozzá akkor ha ma hazaértem a miséről kimegyek festegetni hogy kevesebb maradjon csütörtökre. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#5440) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A szombati napból lemaradt hogy késő délután még bementünk kettesben szerelmemmel festéket venni az OBI.-ba és hazafelé beültünk egy sütire is. Kicsit kettesben voltunk míg Adri vigyázott a gyerekekre.
Tegnap reggel elcsaltam misére magammal az én Mónikámat. Ő bement apámhoz míg én meghallgattam a liturgiát. Utána reggeliztünk és elmentünk úszódreszt venni neki . Még délelőtt elmentem lefesteni pár db. állót az állványomból, de a futamra hazajöttem. Délután lementünk a gyerekekkel a játszóra.
Ma nagyrészt befejezzük a terasztetőt. Reggel még korlátot fogunk készíteni és közben megjön a polikarbonát is. Szerintem fel tudjuk majd még ma azt is rakni és holnapra max. az esővízelvezetés marad.
Szép napot mindenkinek.

(#5441) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk és már tervezgettem hogy ha ma hamarabb végzünk még ki tudunk jönni festeni . Ehhez képest még egy kis korlátozást is kell csinálnunk. Magát a korlátot az unokatesóm férje megcsinálta egy közepes minőségben de nekünk végig könyöklőt kell tennünk rá. Ezt nem kalkuláltam bele az időbe. Nagy részét el is végeztük és a polikarbonát több mint a felét felraktuk. Ma befejezzük a maradékot és építek egy csatornát is a tető végére. Még 3db. könyöklőt készítünk és a régi házon 2 lefolyót felrakunk. ennyi feladatunk maradt mára. Úgy számolom időben végzünk de nem annyival előbb hogy az emberemet kihozzam Mórra, de én valszeg festegetek még egy keveset.
Katiék osztálykiránduláson voltak tegnap a Gellért hegyen és valami szabadulószobában. Ma Boldi megy az ovival és elkíséri szerelmem hátha nem bírja és cipelni kell.
Szép napot mindenkinek.

(#5442) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a terasz befedését. [kép] [kép]
Ma egy gigantikus méretű 2nm-es kukatároló tetejét fogjuk készíteni. Remélem nem fog betartani egész nap és hazafelé még be tudok ugrani festeni.
Szép napot mindenkinek.

(#5443) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elvégeztük a hatalmas 3,6nm-es kukatároló tetőt. Igazából csak azért vállaltam be mert mi csináltuk a rendes tetőt is ott.
Ma kezdődik a 3 napi festés. remélem ez alatt az idő alatt teljesen le tudjuk festeni az egész állványt amit szereztem.
Tegnap hazafelé beugrottam egy miniteniszes családi napra. Kati járt egész évben és ez ilyen évzáró féleség volt. Mindenki ütögethetett kicsit és volt virslisütés is. Kis testmozgás nem ártott.
Mától már itthon boldogítják szerelmemet. Nagyon örül neki. ;]
Szép napot mindnekinek.

(#5444) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap lefestettük nagy részét az állványnak. Ha minden jól megy akkor ma a festésen túl is jutunk és holnap Már a korlátok lábdeszkájával és trepnikészítéssel tudunk foglalatoskodni.
Ma korábban el kell jönnünk mert évzáró lesz a suliban és Katicánál én leszek a biziosztásnál. Sárihoz anya és Boldi megy így mindkettőnél lesz egy szülő. Jó lesz ha már Boldi is isis lesz mert akkor valaki Adrit kapja majd meg mint "szülő".
Szép napot mindenkinek.

(#5445) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült befejezni a festést ezért mára csak a famunka maradt. A korlátokra lábdeszkát rakunk és az összes martadék deszkából trepnit gyártunk. Hétfőn fuvarozzuk fel ezt az adagot is Érdre.
Tegnap délután biziosztás. Mindketten kitűnőek lettek bár mindkét esetben megkérdőjelezem ezt a dolgot. Mondjuk Katinak egész évben csupán csak 2db. négyese volt és azon kívül csak ötöst hozott haza Sári mivel elsős ezért ott a vaj szíve a tanítónéninek hozta ki kitűnőre.
Szép napot mindenkinek.

(#5446) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mindent amit lehetett befejeztünk az állványon. Felcsavaroztuk a lábdeszkákat és az összes maradék deszkából trepnit gyártottunk. Ki is jött belőle még 20db. ami 7 hídra elegendő. Így most összesen 22 hídra van járófelületem. [kép]
[kép]
[kép]
[kép]
Ma reggel közösen megyünk reggel mert szerelmemék mennek Adriért Pestre én pedig beülök misére majd apámnál bevárom a család többi részét. Onnan kivonulunk a strandra pancsolni. Már mindenki nagyon izgatott.
Tegnap visszakaptuk Csillagot a szerelőtől. Első kerék csapágyakat cseréltek és azt mondta hogy most rendben van. Úgy legyen... Nyárira lettek cserélve a kerekek is és átnézték.
Szép napot mindenkinek.

(#5447) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nagyon hulla vagyok! Ez a strandolás teljesen elvette minden energiámat. Gyerekek jól érezték magukat szerelmem pedig idegeskedett mint mindig.
Ma 8.-ra megyek futóért és indul az állvány elhurcolása. Szerintem 2 kört megyünk és azon amit el tudunk vinni annyi lesz még ott.
Szép napot mindenkinek.

(#5448) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyjából el is ment a nap azzal hogy elhurcoltuk az állványt. Ma felépítjük és ha marad még rá idő akkor nekiállunk leszedni a cserepet.
Még volt annyi erőm este hogy bementünk szerelmemmel randizni egyet. Cukrászdába mentünk és ettünk egy sütit és ittunk egy kávét/limonádét.
Lányoknak nagyon bejön az Erzsébet tábor. Ma hajókirándulásra mennek Agárdra.
Szép napot mindnekinek.

(#5449) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap felépítettük az állvány rendszert amiről kényelmesen tudunk majd dolgozni. [kép]
Szerencsére már van annyi állványom hogy egy ilyen nagyobb felületet be tudjunk vele fedni. Még maradt is egy kevés hátha kell hirtelen még valahová.
Ma bontjuk a cserepet egyenesen bele a konténerbe.
Szép napot mindenkinek.

(#5450) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nekiálltunk a bontásnak. Mint mindig, most is találkoztunk érdekes dolgokkal. A legfontosabb hogy pálcikákból épült a tető. 5x10 a szarufázat deszka fogópárokkal. Mindezt úgy hogy cserép van rajta és be van építve az egész. Nem is értem hogy ez hogyan mehetett át a lakhatási megadásánál. Ilyen keresztmetszetű fa nem szerepelhetett a rajzon. Érthetetlen. :F Ma 10x15 az általános méretezés. És nem elég hogy vékonyka a szarufa, de székállás és taréjszelemen sincs. Olyan mintha nem is ácsok készítették volna. Fólia ugyan van de nincs alatta ellenléc, tehát átszellőzés nulla.
Egy nagy részen leszedtünk mindent és hőtükrös fóliával becsomagoltuk hogy az új szigetelést ma be tudjuk rakni miután rámagasítottunk 10x10-el a pálcikákra. Remélem megvédte az éjszakai esőtől valamennyire a fóliázásunk. Ma mindenképpen a véglegest rá kell húznunk hogy tovább ne ázzanak.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.