Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#4701) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nekiálltam egy új tetőnek. Régi házhoz hozzáépítettek és a régi tető helyett egy egészet lefedő új készül. Szenvedek a párhuzamokkal és a magasságokkal. Ma kimászunk végre a gödörből és ami a talpszelemen felett lesz az már minden kritériumnak eleget tesz. Addig mondjuk még akad egy sor szívás.
Ma megy szerelmem apámhoz és onnan viszi Adrit Pestre.
Szép napot mindenkinek.

(#4702) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Még mindig totál szívásban vagyunk! A talpszelemenek már lent vannak és ki is van szintezve de most még a fafödémmel szívunk amit rá kell aplikálni egy vacak betonfödémre. Már nagyon várom hogy átlépjük ezt a putri alapot és végre egy számtan szerint működő résznek tudjunk nekiállni.
Tegnap szerelmem mégsem tudta elvinni Adrit az apjának mert csak apámig jutott be. Masni szelepfejtömítése amit most cseréltek megadta magát és fröcskölte ki az olajat. Ma ha hazaértem a munkából még azt is ki kell cserélnem. Ezért vigyem szerelőhöz?
Ma csak azért megyek el melóba mert talán kapok egy kis pénzt. Kell is.
Szép napot mindenkinek.

(#4703) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy kis fafödémet fejeztem be és szinteztem ki. Végre elértem az "alapokat" ahol a vízszint és a párhuzam/merőleges az úr! Most már működik a mértan és számolással haladunk tovább. nem szeretem a helyszínen mellévágott szemetet amit adott esetben meg kell magyarázni. a szintező 3 napon keresztül szinte folyamatosan ment. Hol szintet adott hol merőlegest. Ilyen sokáig még egyfolytában nem üzemelt de 1x ezt is el kell kezdeni. Siettem haza mert várt rám egy autószerelés. Szétszedve ez a kép tárult elém. Bocs hogy ezt a képminőséget hozza a Nokia800 Keresd a hibát a képen. ;]
A szelepfedélben lévő olajszűrő.
Lehet csak számomra evidens hogyha valamit szétszedek azt teljesen kipucolom. Új tömítéssel összeraktam és kipróbáltam: nem folyik. Nem kell hozzá egyetemi végzettség hogy kicsavarjak 8 csavart és összeszerelésnél a szelepfedélen lévő lyukak körüli tömítéspozícionáló peremeket használva jó helyre tegyem be az újat.
Ma megyek misére mert végre lesz. Már nagyon hiányzott! Mise után indulok Pestre Adriért Röfivel. Hazafelé vennem kell valahol egy mérőszalagot mert megadta magát amit használtam. ilyen volt. Fél évet (!) bírt. Azért többet vártam volna tőle de nincs mit tenni. Megpróbálok ugyanilyet venni de szerintem esélytelen lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#4704) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sajnos pont abban a templomban ahová járok még nem volt mise, a legközelebbi liturgia pedig fél órával később kezdődött egy másik helyen ezért ismét kimaradt. Jövő héten már oda megyek. Maradtam volna most is ha nem kell Pestre mennem Adriért.
Siettünk haza de még bementünk mérőszalagot venni a Praktikerbe. Itthon már semmi érdekes nem történt.
Ma székszelemen állítás taréjszelemennel és remélhetőleg legalább 2 pár szarufával. Ez a terv és majd meglátjuk az időjárás mit enged belőle megvalósulni.
Ma Boldinak szívvizsgálat Fehérváron! Kíváncsi vagyok a meszesedéssel hogy állunk.
Szép napot mindenkinek.

(#4705) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egész jól haladtunk annak ellenére hogy 2x is eláztunk. Felállítottuk a székállást és kiszabtunk 2 pár szarufát is amibe bele tudtuk tolni a taréjszelement. Ma egyedül leszek ezért extraszívás lesz a 7 méteres 10x15-ös szarufákkal fent a francban szívni. Viszonylag meredek 39°-os a tető és a födémtől több mint 4 méter magasan van a gerinc. Még jó hogy 220cm magas bakokat vettem így azért elérhető normálisan. Aranyat ért ez a beruházás!
Tegnap Boldi szívvizsgálaton volt. A nyomásértéke a graftban 4,2-ről 4,3-ra nőtt. 4 felett semmi nem jó. Ez előző értékre 3 hónap alatt 3,6-ról ugrott fel ami meglehetősen nagy ugrás volt. A mostanit én akár hibahatárnak is tarthatnám , de azért én egy senki vagyok ehhez. 2 hónap múlva újabb kontroll. Idén akár műtét is lehet belőle.
Szép napot mindenkinek.

(#4706) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál bealudtunk! Tegnap nagyon elfáradtam egyedül. Szenvedtem a 7 méteres fákkal és ez kimerített teljesen. 3 párat felállítottam de a többit csak kiszabtam és előkészítettem. Majd ma ugrunk egy látványosabbat amikor a helyükre kerülnek. El is jöttem hamarabb hogy ne purcanjak ki teljesen.
Ma vagyok 46 éves ami semmit nem jelent. Nem szeretem magamat ünnepeltetni. Ezt sem azért vettem csak le akartam már egy ideje váltani a nagy öreget ami eddig hűségesen szolgált.
Szép napot mindenkinek.

(#4707) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyon elfáradtam. Hála az égnek hosszú és nehéz fát nagyon nem kell már beépíteni a tetőbe. 1 háttérben a Velencei tó.
Előröl.
Hazaérve elbújt a kis családom és meglepett. Adri sütött tortát nekem ami nagyon szuper lett. együtt
Ma egy kis fogópárazás és kakasülőzés után lambéria és fólia-léc a tó felől mert az udvar felől még egy lépcsőházat építenek elvileg ma.
Szép napot mindenkinek.

(#4708) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy nullás napunk volt. Ugyan felépítettük a fogópárakat és a kakasülőket de 3x eláztunk és ezért haza jöttünk. Érdekes hogy nálunk nem esett egy csepp eső sem miközben a tónál végig esélyes volt hogy elázunk.
Ma lambériázunk és lécezünk meglátjuk az eső mennyire fog minket hátráltatni. És mondjuk nem bánnám ha nem fújna a szél ami fóliázásnál nem egy hátrány.
Szép napot mindenkinek.

(#4709) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap csak 1x áztunk el, cserébe viszont araszolva haladtunk csak. Gondoltam belambériázunk a tó felőli oldalt és be is fóliázzuk és lécezzük. Na ez nem így lett. De legalább munkába állt az új szegező. Nagyon állat!
Mivel ma egyedül leszek ezért szerkezetet fogok építeni. Elkészültek a lépcsőház falai és arra próbálok majd meg tetőt építeni.
Tegnap apámnál voltak szerelmemék a szokásos heti ellátmánnyal. Nagyon örül nekik az öreg. Ha tudok holnap én is bemegyek hozzá de tárgyalnom kell menni.
Szép napot mindenkinek.

(#4710) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a tulaj srác segített nekem a munkában. Beszélgettünk egy jót és látta mit hogyan készítek. Elkészült a lépcsőház fala és arra tettünk tetőt. Gyakorlatilag a szarufaszerkezet kész lett ezzel. Még kedden egy kis fogópárazás és kakasülőzés és utána mehet a fóliázás és lécezés.
Ma megpróbálkozok egy másik templomban a misével. Mivel pünkösd van és több templom nem üzemel lehet be sem férek majd. Utána megyek tárgyalni egy könnyűszerkezetes garázst amit azután kell készítenem hogy itt végeztünk a lécezéssel.
Szép napot mindenkinek.

(#4711) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elmentem misére de elég szívás volt az eleje. Indulásnál gondoltam hogy elmegyek táltosommal ha elindul. 1 hónapja nem indítottam be de ennek ellenére pöcc-röffre indult az öreg. Erő nem sok van benne sajnos. Valami dugulás lehet mert csak egy darabig megy rendesen a motor és bizonyos pillangószelep állás után érezni hogy túl sok a levegő majd teljes gázon megfullad. Emelkedőnél ez nem túl hasznos. Azért beevickéltem vele Fehérvárra. A templomnál jutott eszembe hogy a maszkom Röfiben maradt. Akkor onnan elszaladtam apámhoz kérni egyet tőle és onnan visszasprinteltem a tempibe. Jó hulla voltam. Nagyon nem kellett volna erőltetnem mert 30%-án a nyájnak nem volt maszk.
Mise után apámnál beszélgettem egy kicsit. A szeme fénye Boldi. Lányokat is imádja de az a "csöpp legény" a mindene. Mivel hetente járnak ezért Boldi is már egészen feloldódott és haverozik apámmal.
Apám után mentem tárgyalni garázs ügyben. Mivel haver ezért nyomott áron vállaltam. Ilyen is kell néha. Amivel tudok segítek neki mert ő is sokat tett értem.
Ma kiszámolom a garázs anyagát és kiszedem Katica bicajának a kerekét amit megcsináltatunk .
Táltosnál is belepillantok a motorház alá hátha észreveszek valamit amit eddig nem.
Szép napot mindenkinek.

(#4712) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel kiszámoltam a garázs anyagát még tiszta fejjel. Szerencséje van a srácnak mert belefér 500e.-be a fa amire számolt.
Reggeli után lementem a pincébe kiszerelni Katica bicójának a kerekét. Talán a héten elkerül javításra. Utána szereltem táltosomat. Kizárásos alapon józan paraszti ésszel haladok előre. Tudjuk hogy az üzemanyagrendszerben van a gond. Átkötöttem az üzemanyagszűrőt de a helyzet változatlan maradt. Visszakötöttem. A vákumos rendszert néztem át mert valami falslevegőt hallani gázadásnál. Nincs semmi... Azután az EGR szelep körül nézelődtem és találtam egy elektromos szelepet ami szabályozza hogy mikor kaphat onnan kipufogóról gázt és amikor megkerültem a szelepet határozottan javult a helyzet. Igaz így most folyamatosan szívja a gázt de valahol itt lehet a kutya elásva. Ki kell szerelnem a szelepet és megnézni kapható e bontott belőle. Nem akartam több időt eltolni rá mert a délelőtt így is elment.
Délután lementünk a családdal a játszóra és a lányok bicóztak. Kati sáriéval mert Sári elfelejtett bringázni pedig már ment neki. Adri a sajátjával Boldi pedig a sárga autóval nyomult. Jó volt itthon kicsit de már hiányzik a munka.
Ma befejezzük a szerkezetet és folytatjuk a lécezést.
Szép napot mindenkinek.

(#4713) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük nagyjából a szerkezetet és befóliáztuk/léceztük a tó felőli oldalt. Az erős szél nem csak a fóliát tépte hanem az idegeimet is. Ma állunk neki a belső résznek ami tagoltabb és alacsonyabb is. A héten mindenképpen el kell végezni mert jövő héten már garázst kell építenem. Egyik nap ha úgy állunk korábban el is kellene lépnem mert fát kellene válogatni a garázshoz. Ezt nem nagyon húzhatom mert akkor pénteken nem tudják kiszállítani.
Tegnap megjött szerelmem tűzhelye. Régóta szeretett volna egy újat de eddig hajthatatlan voltam, de mivel Adrinak is kellene egy normálisabb a tanulmányihoz ezért engedtem.
Szép napot mindenkinek.

(#4714) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap közepesen jól haladtunk. Lambériáztunk és léceztünk is. Ha ma szerencsénk lesz befejezzük a fóliázást és a lécezést a holnapra várható esőzések előtt. Majd alakul.
Közben a héten még kartonoznom is menni kellene mindamellett hogy be kell fejezni itt a melót. És még fát is el kellene mennem megnézni.
Új tűzhely jól szuperál. Lányok sütöttek több dolgot is ami a réginek gyenge pontja volt.
Szép napot mindenkinek.

(#4715) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a szélvihar nehezítette az életünket. Nem is végeztünk a fóliázással abban a trágya időben. Remélem ma végzünk a maradékkal mielőtt nyakunkba szakad az ég. Mostanában túl sokszor ázunk el és a viharos szél is olyan fóliázás közben mintha behúzott kézifékkel mennénk. :(
Holnap mindenképpen be kell fejeznünk az első traktust hogy tovább tudjak lépni a következő munkára.
Szép napot mindenkinek.

(#4716) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap 3x áztunk el de végeztünk teljesen a fóliázással és a szegéssel. Ma még némi szerkezetépítés lesz és pakolás. Készítek majd pár fotót ha eszembe jut és elviszem a mobilt.
Szerelmemék ma mennek apámhoz elemózsiát vinni. Ott lesz Lana is így két kutyát tudnak ajnározni majd. Utána mennek ósenbe vásárolni és úgy jönnek csak haza.
Szép napot mindenkinek.

(#4717) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Végre kikecmeregtünk ebből az egyszerű ámde totál szívásokkal teli tetőszerkezet építésből. Pár vacak kép.Utcafront egyik része
másik része
lépcsőház kívülről
belülről
Ma megyek misére de viszek magammal munkásruhát is mert el kell mennem lefurkálni és beragasztani csavarokat a lemezalapra amire majd a könnyűszerkezetes garázst építjük rá. Keddig meg kell kötnie rendesen hogy ne legyen gond vele. Mire végzek bejönnek szerelmemék és a LFC.-ben eszünk egyet.
Szép napot mindenkinek.

(#4718) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnapi mise után elmentem kimérni és befurkálni a holnap kezdődő munkához a lerögzítő csavarokat. Mivel ragasztott rögzítésről van szó kell egy kis kötésidő neki még ha hilti hit ragasztóról is van szó.
Munka után apámnál találkoztunk a családdal és onnan mentünk át a KFC.-be enni. Maradjunk annyiba hogy nálam egy lapra került a Burger Kinggel. Ha lehet kerülni fogom mert nem az én ízvilágom. Többiek sem haltak be a gyönyörtől de ők tőlem függetlenül választhatják ezt mint a BK.-t is.
Készült egy jó kép a lányokról. [kép]
Ma kartonozni megyek de csak egy napot és jutok amíg jutok.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#4719) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap kínlódtam a kartonozással. Ezeket a munkákat csak végszükségletben vállalom el mert egyáltalán nem az én asztalom. Hiába van normális felszerelésem hozzá pénzt igazán nem tudok termelni vele.
Ma végre kezdem a könnyűszerkezetes garázst építeni. Ez már inkább az én területem. Remélem nem mos el minket az eső mert annak nem örülnék igazán.
Szép napot mindenkinek.

(#4720) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nekiálltunk a garázsnak. Lecsavaroztuk az alsó horgonypallót és megdöbbentem mennyire fog a vasárnapi ragasztásom. A Hilti leggyengébb ragasztóját használtam de elképesztő mennyire fog. Felállítottuk a sarokpontokat is és pár osztó bordát és el is telt a nap. Most épp esik az eső ezért lehet kartonozni kényszerülök. majd meglátjuk mi lesz. Nagyon nem lenne hozzá kedvem de ha esik akkor inkább valamit csinálok mert csak torlódik. Viszont teljes hétvégén itthon akarok lenni!
Ma szerelmem Boldival újra megkezdi a tóparti mozgásfejlesztést. A vírushelyzet miatt sok kimaradt és óvintézkedéseket is bevezettek ami nem tudom menni fog e a kis cicaborsónknak. Csak a szélfogóig mehet a szülő és lejön a konduktor a gyerekért. Mindenki mindent fertőtlenít és elviszi a gyereket, majd visszafelé ugyanez. Amilyen anyás Boldi nem tudom el tudja e vinni Andi néni a szélfogóból úgy hogy rég nem járt ott a kis kukacos. Majd kiderül.
Szép napot mindenkinek.

(#4721) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi napunkat az eső elmosta. Reggel elmentünk ugyan de dolgozni nem tudtunk. A tulaj srácnak segítettem elhozni a garázs bejárati ajtaját és 3 ablakot B.őrsről. Hazafelé beugrottam megnézni egy munkát és el is ment a délelőtt.
Ma újra megpróbálunk dolgozni és remélem nagyobb szerencsénk lesz. Lassan kezdenek betorlódni a munkák de ennek ellenére hétvégén akkor sem fogok menni mert a könyökömnek kell a pihenő.
Szép napot mindenkinek.

(#4722) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapelőtti félig meddig pihenőnap meglátszódott a tegnapi teljesítményünkön. Sokkal többet haladtunk előre mint gondoltam volna. Ha kitart a lendület akár ma be is fejezhetjük a szerkezetépítést. Nem akarom elkiabálni de bármi megeshet. Ilyen alacsonyan lévő famunkát kellene folyamatosan vállalnom mert ezt könnyű csinálni. Öregszem... :DDD ;]
Várom a hétvégét. Vasárnap mise után el kell mennem megnézni egy tetőfelújítást mert már kiidegelnek. Ugyan nem tudom hogy a 6 új tető mellé még hová vállalnám be az évben de muszáj legalább megnéznem. :(
Szép napot mindenkinek.

(#4723) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Jól fog esni két nap az itthoni diliházban. ;] Tegnap befejeztük a tetőszerkezetet de képet nem készítettem. Amit a srác csinált az pedig nem jött át valamiért.
Ma viszem az aprónépet apámhoz amíg a nagylányok vásárolni mennek. Csajon napot tartanak és nyári ruhákat vásárolnak.
Szép napot mindenkinek.

(#4724) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnapi nap egyáltalán nem úgy alakult ahogy terveztem. Reggel mikor indultunk volna kiderült hogy Kati bicója nem fér be a kocsiba ezért nem tudjuk elvinni rokonomhoz javítani. Már amikor bedöglött mondtam hogy tolják át a tőlünk 500m-re lévő szervizbe és megcsinálják ott. Ezen jól berágtam és szerelmem meg besértődött. Mivel nálam volt a 3 gyerkőcünk ezért én velük elmentem apámhoz és elvittem az ellátmányt ők meg Adrival itthon maradtak. Apámnál a 3x9 fokos létráról cseresznyét szedtek. Nagyon élvezték a szüretet. Még Boldi is felmászott minden félelemérzet nélkül.
Itthon semmi nem történt. Mindenki duzzogott pedig nekem volt igazam. ;]
Mai mise után (ahol lesz mit gyónni :DDD ) apámhoz beugrok és utána megyek egy tetőfelújítást megnézni amit nagy eséllyel nem én fogok megcsinálni. Igazából sajnálom őket mert ilyen vacak munkára a mai világban szinte esélytelen normális embert szerezni. Mindenki inkább újat épít mint régi romot foltoz. Én is csak a régi ismeretség miatt vágtam bele az előző javítós melóba.
Szép napot mindenkinek-.

(#4725) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mise után apámnál voltam egy kicsit és onnan elmentem felmérni egy tetőjavítást. 250m2 tömény szopás palával fűszerezve. Állvány is kellene mert nincs épp alacsonyan az egyik része. Mostanában sokat gondolkodok hogy kellene homlokzati állványból venni egy 200m2-t de hihetetlen ára van! :Y Sok helyen bérbe is tudnám adni és egy idő után visszajönne az ára. Egyelőre ez álom. Tárolni sincs helyem és pénz sincs rá. Újra autókat nézegetek. Szeretnénk egy Sharant vagy Alhambrát vagy Galaxyt. Még a jó öreg 1,9pdtd-i korszakból. Szerintem az az utolsó jól megtervezett dízel motor ahol még nem arra mentek rá hogy 200e km után minden beadja a kulcsot. Vagy ide tartozik a francia HDI.motor is de valahogy nem hajlok francia verda felé.
Ma OSB.-vel burkolom körbe a garázst ha az időjárás engedi. Már csak a tulaj srác segíthet mert a segítségemnek vissza kellett térnie az anyacéghez.
Szép napot mindenkinek.

ui: tárgyalás után visszamentem apámhoz mert jött a kis család és a szpmbati programot letudtuk. Szerelmem Adrival elment nyári ruhát vásárolni én pedig apámnál őriztem a gyerekeket.

[ Szerkesztve ]

(#4726) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Szakad az eső. Most már elég! Az utóbbi időben annyi esett és annyit hátráltatott hogy azt el se tudom mondani. :( :(( Tegnap hívtak hogy mikor megyek vissza befejezni a tetőt amit félbehagytam de így?még időpontot se tudok mondani.
Tegnap a száraz időben sikerült körberakni az OSB.-t és ma már fóliáztunk volna. Ha eláll akkor megyek is mert így is nagy lemaradást szedek össze.
Szép napot mindenkinek.

(#4727) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A muszáj nagy úr ezért mentem dolgozni és kb.3x el is áztam délelőtt. És még csodálkozok hogy nem haladok amikor ennyire demoralizáló időjárás van. Beszereztük a bádogot és egy oldalt beléceztünk. Ma mindenképpen be kell fejezni a lécezést hogy holnap meg tudjuk csinálni a lambériázást. Valamennyire az ütemtervemet tartani kellene hogy jövő hét elején vissza tudjak térni az előző munkámhoz.
1
2
Szép napot mindenkinek.

(#4728) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap körbefóliáztuk és beléceztük a garázst. Sajnos kevés lett a léc ezért el kellett ugorni érte a fatelepre. Ott derült ki hogy már egy 8 köbös gyalult faanyagot készítenek nekem elő mert valami alkotóházat kell készítenem a velencei tó szigetére. Szuper!
Ma körbelambériázunk és ha jut rá idő akkor nekiállok a bádogozásnak.
Tegnap fodrásznál volt szerelmem. Megkopasztották de nem eléggé. Majd legközelebb.
Masni műszakin van. Úgy volt hogy kész lesz tegnap de semmi. Addig az én Mónikám kénytelen lesz táltival közlekedni.
Szép napot mindenkinek.

(#4729) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a sok eső ellenére sikerült körbelambériáznom a ragalját. Még én is meglepődtem hogy be tudtam fejezni időben. Ma remélem hasonlóan fogok haladni a bádogozással. :D
Masnit visszakaptuk friss műszakival. Most 2 évig le van róla a gond. Ha veszünk 7 személyes autót akkor is marad a családban mert itt helyben elfutkározni jó lesz az. Már erősen keressük az "új autót" Úgy néz ki Sharan vagy Alhambra lesz a jól bevált 1,9pdtdi 116 lovas verzióból. Majd meglátjuk mit hoz a sors.
Szép napot mindenkinek.

(#4730) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap jó idő volt és egész hamar körbeértem a csatornázással. Ma már cserepezünk és vágunk. Úgy számolom hogy kevés lesz a cserép de ez még nem 100%. Nem én számoltam ki mennyi legyen rendelve ezért mosom kezeimet. Ez megint egy olyan dolog ami hátráltathatja a befejezést.
Tegnap Adri elballagott az isiből. Véget értek az általános iskolai tanulmányai és megkezdődik a szakma tanulása.1
2
Ma szerelmem apámhoz megy és viszi az ellátmányt.
Szép napot mindenkinek.

(#4731) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült elhasználni az összes cserepet. Minden vágás elkészült de sajnos 35db cseréppel kevesebb lett. Megpróbálunk hétfőn szerezni hogy be tudjam fejezni teljesen a garázst. Még a kúpcseréppel is bajban lehetünk de ez majd csak hétfőn fog kiderülni.
Ma reggeli mise után lehet azonnal jövök haza és nem megyek be apámhoz. A héten 2 reggel is voltam nála így nagy hiány nem lesz. Az eső ismét esik. jó lesz ha a jövő hét is ilyen lesz mert akkor totál szívás lesz az egész.
Szép napot mindenkinek.

(#4732) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Hamar elszaladt ez a vasárnap. Reggel mise után azonnal hazajöttem és picit pihentem majd úgy döntöttem engedek szerelmemnek és elmegyünk autót venni. Kinézett egy sötétkék Alhambrát amiért elmentünk 160km-re. Az autó szép kívül belül és jó menettulajdonságai vannak. Óra szerint 242e km van benne ami az 1,9pdtadi motornak semmi. Digit klíma ,tetőklíma , 6seb. Voltak félretájékoztatások a hirdetésben de összességében jó az autó. Hazafelé a pályán volt egy anomália. Véletlenül 5-ből nem 6-ba húztam hanem vissza 4-be és utána valamiért nem ment 2500rpm. fölé a fordulatszám. Megálltunk egy pihenőhelyen és leállítottam. Beszélgettünk pár szót szerelmemmel és indítás után nem volt ilyen gond már. Remélem nem futottunk bele valami nagy hibába. Majd a sors alakítja. Estre értünk haza a vásárlásból.
Ma kúpozni fogok és remélem sikerül befejezni a tetőt. Ez annak a függvénye hogy sikerül e cserepet szerezni ami kevesebb lett.
Szép napot mindenkinek.

(#4733) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délre be tudtam fejezni a garázst. Szerencsére a cserépdíler is azonnal reagált a hiányra és 10-re ott volt az áru. eleje
hátulja
Még átvittem az állványt a félbehagyott munkámhoz és elcsodálkoztam mert semmi olyan dolgot nem végeztek el ami nekem kellett volna a cserepezéshez pedig volt rá 2 hetük. Ma ahol tudom felütöm a bádogot és talán némi cserepet feltermelek a tetőre.
Tegnap a család tóparton volt de rövid ideig tartott csak a fejlesztés mert a szigorú szabályok miatt Boldit a szélfogóban át kellett adni és az óra elteltével csak ott lehetett volna átvenni. 10 perc után telefonáltak hogy nem lehet bírni a gyerekkel mert sír. Logó lett volna. Holnap újra megpróbálkoznak szerelmemék de ha nem megy a torna sem akkor egyelőre berekesztődik a képzés.
Szép napot mindenkinek.

(#4734) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy csonka napot tudtam csak dolgozni mert mindenhol félbehagyott szigetelési munkák akadályozták hogy haladjak. Ma nem is megyek mert teljesen felesleges. Elmegyek szerelmemékkel tópartra és onnan apámhoz leadni az ellátmányt.
Tegnap jó is hogy korán eljöttem mert biziosztás volt Katinak. Minden gyermek kitűnő lett a vírus miatt. kép
Holnap később megyek mert reggel viszem eredetvizsgára a kék bálnát (Móni nevezte el így ideiglenesen).
Szép napot mindenkinek.

(#4735) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap közösen elmentünk tőpartra, tornára. Boldi befelé sírt de végig bírta a tornát és kifelé már mosolyogva jött. Visszafelé bementünk apámhoz és vittünk neki ellátmányt. Itthon már semmi érdekes nem történt.
Ma reggel megyek eredetiség vizsgálatra és onnan a kormányablakba. Nem hagyhatom szerelmemre az átíratást mert a 3 gyerekkel nem lehet bírni a hivatalban. Utána ha lesz területem megyek dolgozni.
Szép napot mindenkinek.

(#4736) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel elvégeztem minden autó körüli teendőt. Eredetiségvizsgálat után át is írattam névre. Ez a kettő együtt 78e ft volt.- Kész rablás. :W Biztosítással együtt közel egy százas.
Még vettem egy pollenszűrőt és kicseréltem hogy tudjam rendben van.
Végül nem tudtam dolgozni mert sehol nem álltak a kőművesek. Délután még elmentünk a koronás parkba játszóra a gyerekekkel és fagyiztunk a közeli cukrászdába.
Ma már megyek dolgozni mert így is lemaradásban vagyok.
Szép napot mindenkinek.

(#4737) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap cserepeztünk egy keveset és befejeztem azon az oldalon a bádogozást. A lépcsőházat lefedtük és be is vágtam a vápát. Nagyjából ennyire volt időnk. Ma 3 házon fogom feltenni a lefolyókat a csatornára. Minden sürgős és ez már halaszthatatlan volt. Apámhoz bemegyek alulétráért és onnan megyek tovább.
Szép napot mindenkinek.

(#4738) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt felépítettem 7 lefolyót 3 házon. Mivel hamar végeztem ezért délután elmentünk közösen egyet T.bányára cukrászdába. Szerelmem és én sütiztünk a gyerekek pedig fagyiztak és jégkásáztak.
Ma mise után megyek apámhoz és onnan tárgyalni. Megnézek egy munkát és onnan jövök csak majd haza. Szerintem a délelőttöm simán rá fog menni. Készítettem Csillagról egy képet. (Sári így nevezte el) Kék bocink.
Szép napot mindenkinek.

(#4739) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a mise után elmentem apámhoz kicsit beszélgetni. Onnan mentem egy kisebb munkát megnézni ami majd valamikor későbbiekben lesz esedékes. Majdnem dél volt mire hazaértem. Ettem és kis pihenő után elmentünk autót mosni. Igazán ilyenkor lehet átnézni tüzetesebben a vasat milyen hibái vannak. Apróságok de van sok. Elsősorban felverődések tépázták Csillag elején a fényezést. Horpadásokból talán egy kettő van de azok is csak ujjhegynyiek. Lesz még mit költeni rá ha azt akarjuk hogy sokáig kihúzzuk vele. Tárgyalásból hazafelé a pályán jöttem hogy lepróbáljam. Lazán megy neki a 140. Tulajdonképpen ott kapcsol még csak rá a turbó 6.-ban. 170-ig toltam el de annyival úgysem fog vele senki menni, főleg nem szerelmem aki még a turbó kapcsolása előtt elvált.
Ma cserepezést folytatjuk. Jó volna a héten befejezni de ki tudja mi lesz még.
Szép napot mindenkinek.

(#4740) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk de sajnos ismét fékeznünk kell mert a kőműves csak holnap reggel fog jönni leszínezni a kéményt. Van teendő addig is de azért ez vérlázító.
Szerintem ha nem jön közbe semmi komoly akadály a héten befejezem a cserepezést és tovább léphetek a következő munkára ahol már nagyon várnak.
Szép napot mindenkinek.

(#4741) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Miközben mi egész jól haladunk addig a kőművesek és az állványépítők nem jelennek meg a munkahelyen. Még ma tudunk dolgozni de ha nem jönnek a többiek ekkor holnap megáll a munka. Az egyik oldalon teljesen elkészültünk és a másik oldal egy részét is beraktuk. Beépítettünk egy tetőablakot is és ma ha minden jól megy körbecserezzük amit csak lehet. Csak az alja fog elmaradni amihez állvány kell.
Szép napot mindenkinek.

(#4742) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Az elviselhetetlen hőség miatt nem tudtam elaludni. Eldöntöttem. A következő nagyobb vétel a klíma lesz. Az hogy egész nap aszalódok meló közben az nem érdekel, de hogy aludni sem tudok?! :W
Tegnap nagyjából minden olyan dolgot befejeztünk amihez nem kellett se állvány se a kémény leszínezése. Mindkettő elmaradt. Én szereztem állványt délutánra amiről ma már tudunk dolgozni és a tulaj színezte le a kéményt hogy ma be tudjuk fejezni a melót. Remélem az éjszakai eső nem mosta le a színt.
Ma mindent is be akarok fejezni. Holnap tovább szeretnék lépni egy idegesítő javítási munkára ahol más szarát takarítom el.
Szép napot mindenkinek.

(#4743) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre befejeztük ezt a munkát. Majd egy napra vissza kell még jönnöm ha leszínezték a lépcsőházat és le kell zárnom mellette de az nem mostanában lesz. Pár szokásosnak mondható vacak kép.
eleje
hátulja 1
hátulja 2
Ma egy szemét munkát megyek befejezni ahol az ács lelépett de a tetőn a cserepezés egy része még nincs kész. Nem nagyon vágyom erre a melóra de most ez van. Hétvégén pihi és család. Szerelmem kezd idegileg kikészülni a gyerekektől.
Szép napot mindenkinek.

(#4744) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap kijavítottam egy szemét munkát. Többet nem is akarok vele foglalkozni.
Ma pihenek F1-et nézek és a kis családommal bemegyek vásárolni. Holnap strandolni akarunk és venni kellene egy ilyen strandsátrat a gyerekeknek. Én pótolni akarom az ellopott vízmértékemet és a levegőtömlőm végén tönkrement csatlakozót.
Szép napot mindenkinek.

(#4745) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt bementünk fehérvárra és vettünk pár dolgot a mai strandoláshoz. Még pénteken vett szerelmem egy nagy teljesítményű mobilklímát és egy ablakkivezetőt is vettünk hozzá. Iszonyat mód hűt ami kicsit zavaró volt. Egyszerűen nincs komolyabb alacsony ventilátorfokozat. Csak nagyon fúj meg még jobban és orkán. Mindezt klímahideg levegővel. Másfelé kell fújatni a szobában és úgy hűt le mert mi megfagyunk ha oda veret.
Délután F1. Semmi nincs a nap alatt. Ma teljesen nyugodt szívvel megyek strandolni mert nem maradok le semmiről.
Reggel mise után megyek Adriért Pestre. Szerencsére mától van mise a megszokott templomomban is ahol 7-kor kezdődik és nem kell egy másikban beülnöm a fél 8-as liturgiára.
Ha hazaértünk kicsit pihenünk és megyünk is strandra Szőnybe. Jön velünk Adri barátnője is így pont tele lesz a 7 személyes autónk.
Szép napot mindenkinek.

(#4746) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a reggeli mise után elmentem Adriért Pestre. Semmi gond nem volt Csillaggal az oda vissza úton. Odafelé tudtam végig 130-al mennide hazafelé olyan tumó volt a pályán hogy nagyjából 110 ment mindenhol. 6,4L-re jött ki az átlagfogyasztás klímával ami nagyon jó szerintem. Itthon pihentünk egyet és mentünk strandra a másik irányba 50km-re. Itt már szerelmem vezetett. Jól éreztük magunkat a strandon bár Boldi az elején be volt kicsit tojva a víztől utána meg alig akart kiszállni.
Sajnos hazafelé újra előjött a vészmódos hibajelenség szóval ezzel foglalkoznunk kell. Már az elején kaptam innen segítséget priviben. Dr. Zoo-tól akinek ugyanilyen hibája volt ,ezrt jövő hétvégén hibakeresés.
Ma elvileg nekiállok egy faházépítésnek de alakulhat úgy is hogy koszorút kell zsaluznom.
Szép napot midenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#4747) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nekiálltam egy faháznak amit össze kell állítani előre majd a Velencei tó közepén lévő szigeten újra összerakni. Valami művészeti alkotóhely lesz.
Éjszaka esett az eső és most állt el nemrég. Kicsit lehűlt legalább a levegő.
Csütörtök reggel 8-ra megy Csillag diagnosztikára. Kiolvassák mi lehet a gond hogy valamilyen irányba el tudjunk indulni.
Szép napot mindenkinek.

(#4748) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap jól kezdtünk de ebéd után visszaesett a segítségem amivel el is kaszálta a terveimet. Fel szerettem volna állítani a falszerkezetet de nem végeztünk vele. Majd ma.... Sietnem kellene mert ha ki tudok még a héten szabni mindent akkor jövő héten lesz egy kis szabadidőm elmenni megcsinálni egy régóta halogatott munkát.
Ma szerelmemék mennek iskolaorvosi vizsgálatra Adrival Fehérvárra.
Szép napot mindenkinek.

(#4749) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap felállítottuk a falakat körbe és kiderült hogy a megrendelő ki akarja iktatni a sarkokban lévő nagy merevítőket. Úgy gondolja az úgy nem szép. Művész lélek. Amúgy engem egy pillanatig sem hat meg a dolog mert úgy tanultam még az iskolában hogy elsődleges prioritása a szerkezet mindenféle erőhatással szembeni ellenállósága kell hogy legyen. Nem előzheti meg a vizuális élmény. Részemről a vita lezárva. ;]
Majd megbarátkoznak vele és én nyugodtan fogok aludni. Belekóstoltunk a tetőszerkezetbe is amit erőltetni kell hogy holnapra nagyjából végezzünk mert jön a nádazó megnézni elég lesz e az 1000 kéve nád.
Ma reggel megy Csillag hibakód olvasásra. Remélem nem egy több százezres hibát fognak kiolvasni. Nagyjából mindegy is mert meg fogom csináltatni. Eldöntöttem hogy itt a parkolóban nem fogok nekiállni maszatolni mert se időm se tudásom se kedvem nincs hozzá.
Szép napot mindenkinek.

(#4750) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap felállítottunk a tetőből egy darabot és kiszabtunk minden szarufát. Ma sokat fogok gyalulni és megpróbálom a fogópárokat feltenni a helyükre, de csak a középső párat ami feljebb lesz. Az alsókat toldani kell. Ó de örülök. Szerda reggel behajózás. Addig kell elkészülnöm de valszeg kész is leszek . Majd alakul.
Tegnap Boldi lebetegedett. Kicsit lázas de nem hajlandó elárulni mi fáj. Ma orvos....
Csillag is szervizbe járt. A hibakód alapján 3 lehetséges ok jöhet szóba. Turbó elkormolódása, valamelyik cső lyukas vagy repedt a turbó után vagy tömítetlenség. Hétfő este megy szerelőhöz és 2 nap alatt elkészül. Szerencsére nem lesz olyan drága .Egyelőre úgy néz ki. Azt mondta a szerelő hogy valós km van benne és hogy nagyon jó állapotban van a kocsi. Jól jártunk vele. Ha már ott lesz egyéb apróságokat is megcsináltatunk. Nem működik a tempomat és az nekem a pályára kell majd mert rajta felejtem a lábamat a gázon. ;] Az autóval addig is közlekedhetünk mert nem olyan jellegű a probléma. Én vasárnap megyek vele, szerelmemék pedig hétfőn Pestre. Sajnos Adri ismét 2 hétre elmegy az apjához.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.