Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#4351) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kezdek kifáradni. Ez a hirtelen jött meleg azért rendesen kikészít. Tegnap volt egy laza felhőszakadás is ami letesztelte a tetőt. Nem meglepő de jelesre vizsgázott. Befejeztem minden cserépvágást és lekúpoztam. Gyerek deszkát festett amíg én a tetőt készítettem. Ma a lefestett deszkából korlátot készítek és elkészültünk. Még bevállaltam a kinti kerítésdeszka lefestését is de ahhoz még festéket kell venni. Már elkentünk 40L anyagot és még 10L ugrik. 200rugó lesz csak a festék. Pákkk...
Közben hazafelé teljesen szétment táltosom kipufogója. Hátsó dob kuka. Megrendelte édesem az Unixnál és ma reggelre meg is jön. 15 rugóba fáj+ holnap reggel megyek az emberhez akinek van aknája és kicseréli.
Ha megjönne a festék ma akkor holnap is megyünk dolgozni, ha nem akkor maradunk. Inkább maradnék mert szombaton kezdődik anyósomnál a tetőkészítés ami ki tudja meddig fog betartani.
Szép napot mindenkinek.

(#4352) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem értem magamat. Most mikor alhatnék szinte bármeddig 2-kor kipattan a szemem és nem tudok aludni. Szegény Mónikám aki a levét issza ennek. Tegnap befejeztük a munkát. Egy nagyon laza nap volt ahol levezettük ezt a pár hetet. Én a korlátokat csavaroztam fel Imrus pedig amíg volt még festék festegetett. Ma jön még 10L festék aminek egy részét jövő héten elkenjük még. hátsó rész
eleje
+1
Most nézem milyen borzalmas képeket készít a gyerek telefonja.
Ma 8-ra megyek táltosommal kipufogócserére. Sajnos a középső dobnál is kiszakadt a cső ezért komplett vettem oda is dobot. A katalizátor mögötti rész teljes egészében új lesz. Megy műszakira ezért muszáj költenem rá. Meg is érdemli mert hűséges fegyverhordozóm. Amennyit kap tőlem és ennek ellenére bírja...
Igazából a mai napom a héten a pihenőnap mert holnap indul anyósomnál a tetőcsere.
Szép napot mindenkinek.

(#4353) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Egész jól aludtam. Tegnap reggel 8-ra mentem a kipufogót cseréltetni és szerencsére semmi probléma nem jött közbe ami megkeserítette volna az életünket. Csupán bő egy óra alatt már jöhettem is haza mert elkészült. 4 rugót fizettem érte. Délelőtt már sok mindent nem ténykedtem.
Délután közösen mentünk el a gyerekekért oviba. Este jött megnézni az ember táltosomat aki a műszaki vizsgát fogja intézni. Végre hazatért Adri a nyelvi táborból már nagyon hiányzott nekünk! Egész este az élményeit mesélte. Jó volt hallgatni hogy mennyire jól érezte magát.
Ma megkezdjük anyósomnál a tetőkészítést.
Szép napot mindenkinek.

(#4354) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap megkezdtük anyósomnál a tetőkészítést. Azonnal beleszaladtunk egy pipába. Le kellett vagdalni az összes vasat ami a szarufákat tartotta mert nem volt rajta menet. Még szerencse hogy vittem ütvefúrót új lyukakat fúrni. Volt 5 segítségem amiből nagyjából 2 volt használható a többi ilyen tedd ide tedd oda legény. Abból mára kettő tedd ide tedd oda marad és holnap már lehet egyedül fogok dolgozni.
Amúgy anyósomék egy másik univerzumban élnek mert azt hitték hogy ezalatt a 3 nap alatt kompletten felépítjük újra az egész tetőt. :Y :W Ha nagy mákunk van és szereznek még valahonnan szarfaanyagot (mert kevés lesz) akkor talán ma elkészül a szerkezet a vízcsendesítő nélkül és holnap nekiállhatunk fóliázni. Majd alakul.
Ma reggel természetesen a misével kezdek amit nem hagyok ki még anyósomék miatt SEM. Majd utána megyek hozzájuk folytatni a munkát.
Tegnap kis családocskám bement pár nyári göncöt vásárolni Fehérvárra. Tudják hogy ezt nélkülem kell rendezniük mert nem bírnám idegileg a lányokat.
Szép napot mindenkinek.

(#4355) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég fáradt vagyok. Tegnap befejeztük a szerkezetet és ma már fóliázunk, de előbb körbe megcsináljuk a vízcsendesítőt. Igyekeznünk kell mert ma és holnap vagyok de többet szerintem nem megyek. A saját dolgaimmal is kell foglalkoznom egy kicsit. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#4356) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ez a meleg eléggé kiveszi az erőmet. Tegnap eljöttek mamázni a család többi része is. Lányok jól érezték magukat . Lassan haladtunk mert egy tökölős részt készítettem miközben a többiek nem nagyon tudtak mit csinálni. Így van ez ha csak 1 olyan van a csapatban aki látott már tetőt közelről. Én a vízcsendesítőt készítettem körben míg a többiek próbáltak utánunk fóliázni. Mivel végeztünk ezért ma megpróbáljuk nagyjából befóliázni a házat. Még előtte vápapallót is be kell rakni és addig érdemi munka nem lesz.
Holnaptól nekik kell megoldani ezt a munkát mert sajátommal kell foglalkoznom.
Szép napot mindenkinek.

(#4357) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Az anyósomnál nagyjából lefóliáztuk és beléceztük a tetőt. Úgy érzem én minden tőlem telhetőt megtettem ez alatt a 4 nap alatt és mennem kell tovább a saját munkáimat csinálni. A többi már rájuk vár amíg kész nem lesz egészen.
Csak a bejegyzés margójára írom hogy számomra érthetetlen elvárás részükről az hogy bárki is ingyen menjen el nekik dolgozni heteken keresztül hogy elkészüljön egy ilyen komoly újraépítés. Nekem is itt van 4 gyerek és egy rakás fizetnivaló. Arról nem is beszélve hogy torlódnak a munkáim. :F És ez nem csak rám vonatkozik hanem az öccsére és a szomszéd srácra is értendő. Cserepezni másik haverjait hívta el akik láttak már ilyet. Igaz ez egy olyan tető ahol van 4 él és 2 vápa is, tehát van bőven vágnivaló is.
Tegnap ovis kiránduláson voltak édesemék. Nem tetszett neki mert Boldit cipelni kellett. Ma nem dolgozok mert műtik az én Mónikám kezét. 2 nagy méretű zsírcsomót veszek ki belőle. Addig én vigyázok Boldira. Már most stresszelek a műtét miatt.
Szép napot mindenkinek.

(#4358) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délelőtt kiszedték édesem kezéből több db. zsírcsomót. Az egyik "L"-es méretű tojásnak felelt meg a másik helyen nem egy nagy hanem több pici volt. Határozottan állíthatom hogy én voltam idegesebb. Nem is tudom mi lett volna velünk ha bármi történik a szerelmemmel. :(
Délután árajánlatot gyártottam és közösen elmentünk a gyerekekért az oviba.
Ma festeni megyünk a gyerekkel a terasztetőhöz. Még 32 szál deszkát kell kompletten lefesteni. Holnap koszorút megyek zsaluzni B.őrsre.
Szép napot mindenkinek.

(#4359) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap szénné festettük magunkat de ma hazafelé be kell ugranom még javítgatni mert nem sikerült minden tökéletesen. Ezért a mai napom is nagyon hosszú lesz. :W Nem szabad festést vállalnom mert abból csak a gond van.
Ma mégsem zsaluzni fogok hanem zsindelyezni. Egy kis kocsibeálló tetejét kell befedni de még ez sem biztos.
Édesem keze még mindig nagyon fáj de úgy éri mintha javulgatna. Ma lesz Adri évzárója. Holnap viszi el az apja 2 hétre magához.
Szép napot mindenkinek.

(#4360) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap hosszú napom volt. Zsindelyeztem és bádogoztam 5-ig majd utána elmentem és festettem fél 8-ig. Ma egy oszlopot beépítek és visszaviszem a raklapokat a tűzépre. Remélem délre itthon leszek majd.
Szép napot mindenkinek.

(#4361) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok. Éjszaka tolja befelé a plafon a napközben betárolt meleget.
Tegnap még délelőtt hazaértem a munkából. Egy oszlopot kellett csak beépítenem a kennelbe és hazafelé bementem a tűzépre. Délután pihi.
Ma mise után megyek apámhoz kicsit beszélgetni és utána jövök is haza. El kellene mennem 2 munkát is megnézni de egyszerűen nincs hozzá lelkierőm.
Szép napot mindenkinek.

(#4362) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kicsit lehűlt éjszaka a levegő mert volt egy kis eső. Tegnap mise után apámnál beszélgettem egy kicsit és utána hazafelé elmentem A Hiltis sráchoz hozott nekem pár kopó cuccot. Elsősorban bitfejeket és kisflexre korongot. Még jó régen kaptam tőle kipróbálásra egy fekete és egy vörös vágótárcsát fémre. Még a gyengébbik feketét sem tudtam elkoptatni mert beszarás mennyivel lassabban kopik mint a noném korongok. :Y Most kaptam megint feketét és vöröset is. Kaptam tartós tesztre fafúrószárat és egy 1/2"-ról 1/4"-ra átalakítót az ütvecsavarozómra . Nagyon jó fej a srác. Azt mondta pár éven belül az összes Hilti gépet úgy fogják szerelni hogy mindegyikben olyan azonosító csip lesz amit azonnal le tudnak olvasni hol van helyileg a gép. :Y Most is van benne azonosító csip ami a szériaszámot tartalmazza és az adatbázisból hozzá van rendelve a cégnevem. Mondtam neki hogy a motoros szintezőlábat készítse mert hamarosan meglesz rá a zsém.
Délután elmentünk lemosni táltosomat mert pénteken műszakira megy. Ki is takarítottuk mert már nagyon koszos volt szegénykém.
Ma elvileg zsaluzni megyek B.őrsre.
Szép napot mindenkinek.

(#4363) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap koszorút zsaluztunk de nem lett teljesen kész. Ma nem oda megyünk pedig be kellene betonozni hogy végre el lehessen indítani a tetőt. majd alakul.
Boldi óvodaindítón volt. Nagyon ügyes volt és semmi sírás. Ma logora megy Edinához. Nem volt már 3 hete úgyhogy kíváncsian várjuk megszólal e. Itthon karattyolgat ezt azt de semmi garancia nincs rá hogy ott is beszélni fog.
Édesem keze szépen gyógyulgat.
Szép napot mindenkinek.

(#4364) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit túlaludtuk magunkat. Vagy megszoktuk már a hőséget vagy nem tudom mi lelt bennünket.
Tegnap cserepeztem és bádogoztam kicsit. Ma ugyanez lesz a menü.
Boldi visszafogottan ügyeskedett logon Edinánál. Azt mondta még vissza kell szoknia mert sok volt a kihagyás.
Lányok rosszak mint az égető tűz és már csak a héten van ovi. Szerelmem már most tépi a haját hogy mi lesz.
Szép napot mindenkinek.

(#4365) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma van a hófordulónk. Már ki sem tudom számolni hány hónaposak vagyunk az én szerelmemmel.
Tegnap befejező munkálatokat készítettünk két munkánál is. Mindenhol végeztünk ezért ma nem tudom hová megyünk. B.őrsön bebetonozták a koszorút ezért oda jöhet hamarosan a tető.
Szép napot mindenkinek.

(#4366) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok mert visszaaludtam és ilyenkor elég vacak újra felkelni. Ma nem dolgozok mert táltosom műszaki vizsgára megy. Ez a hét számomra meló ügyben befejeződött. Elvisszük közösen a gyerekeket oviba, ez Katicánk utolsó ovis napja és utána bemegyünk Fehérvárra vásárolni. Szerelmem csak úgy tud ruhát venni magának ha én ott vagyok vele és vigyázok Boldira. Utána el kell mennünk mobilt venni nekem mert 2 év után beszart a Nokiám. Már ki is néztem helyette egy CAT.-ot. Remélem ez is kibírja legalább ennyit. A nokia is párszor leesett a tetőről és megúszta.
Tegnap egy előtetőt barkácsoltunk Etyeken. Nem lett kész de legalább elvoltunk szépen. Elvileg hétfőtől indul a tetőépítés őrsön.
Szép napot mindenkinek.

(#4367) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sajnos semmi hírem táltosomról aminek nem örülök. Remélem minden rendben volt vele és áttolták a vizsgán. Majd reggel 8 körül felhívom az embert. :(
Tegnap gyerekeket ledobtuk az oviban és utána irány Fehérvár. Elmentünk az ósünbe és ott vettünk pár nadrágot szerelmemnek. Én is kaptam egyet mert le vagyok lakva teljesen. Utána elmentünk telefont venni. Egy rém ostoba CAT B30-at vettem. Elképesztő hogy ütésálló mobil= olyan hülye mint a segg... Érthetetlen. :(((
Ebéd után hazahoztuk a gyerekeket az oviból. Katicának ez volt az utolsó napja itt.
Szép napot mindenkinek.

(#4368) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Úgy alakult hogy ma délelőtt fogom csak visszakapni táltosomat. Vizsga már megvan csak tegnap nem volt otthon az ember.
Családdal dél körül elmentünk Fehérvárra a koronás parkba játszózni. Gyerekek nagyon élvezték mi kevésbé.
Ma mise után apámnál leszek kicsit és utána lehet megnézek egy terasztetőt. Majd meglátom tudnak e fogadni.
Szép napot mindenkinek.

(#4369) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggeli mise után elmentem apámhoz majd kimentem a pénzemért Agárdra. Megnéztem volna egy munkát de visszamondták. Még délelőtt visszakaptam táltosomat és visszacuccoltam bele. Volt vagy fél óra mire minden vacakomat elpakoltam. Ma B.őrsön kezdjük a tetőt. építeni.
Szerelmemék oviindítóra mennek a gyerekekkel. Vajon hogy fognak viselkedni a lányok? Pár hisztivel biztosan kiverik a biztosítékot az anyjuknál. ;]
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#4370) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nekiálltunk a tetőnek és egész tűrhető sebességgel haladtunk. Lefúrtuk és ki is szinteztük a talpszelement. Ma már a szarufákat fogjuk állítani. Sajnos egy önhordó rácsostartó szerkezetet terveztek ezért lesz vele dolgunk bőven.
Boldink nagyon ügyes volt oviindítón. Ő volt az első aki bement a terembe és leült a padra ahogy kell. Csepp sírás sem volt. Kíváncsi vagyok ma hogy fog viselkedni Edinánál. Azért elég sok szavunk akad már amit tudatosan használ. Nem kristálytiszta de azért már kivehető. Sajnos még csak itthon beszél és logon lehet szóra bírni. Lassan de biztosan alakul. Van erre az évre ovihalasztásunk de a mostani kormánytervek szerint 4 éves kortól kötelező lenne az ovi és 6. életévet betöltve az isi. Nem vagyok benne biztos hogy Boldi 4 éves koráig oviérett lesz. Minden tőlünk telhetőt megteszünk de egyelőre még távolinak tűnik hogy elérjük azt a szintet.
Szép napot mindenkinek.

(#4371) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Kezdenek befűteni odafent. Már éjszaka sem hűl annyira vissza a levegő hogy nyugodtan tudjunk pihenni.
Tegnap nekiálltunk a szarufák állításának. Elég lassan haladtunk ebben a dög melegben. Ma folyt.köv.
Boldi annyira használhatatlan volt Edinánál hogy előbb be akarta fejezni a foglalkozást. Szerintem ebben a dög melegben nem fognak járni mert teljesen értelmetlen. Lányokkal sem lehet bírni és a kis kukacos sem bírja.
Szép napot mindenkinek.

(#4372) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Reggel azzal fogadott az én Mónikám hogy este 10 körül feljött az alattunk lakó mert áztak. Leszerelték a strang ajtaját és a légtelenítőnél spiccelt a víz. Ki tudja mióta állt fent ez a helyzet. Kiderítették hogy hol kell elzárni a pincében az egész hálózatot és majd ma intézkedik a közös képviselő. Lesz nagy meglepi a soron hogy egyáltalán nincs meleg víz. ;] Mindezt a gyerekek és én teljesen átaludtuk. Szegény szerelmem 4x járta meg a 4 emeletet. :(
Ma sebészetre megy varratszedésre az összes gyerekkel. Képzelem mi lesz majd ott. :Y
Tegnap dög meleg volt már. Lassan de vánszorogva haladunk előrefelé. A szarufák egy újabb részét felállítottuk és ha minden jól megy akkor ma fent lesz a helyén az összes. Utána állunk neki a rácsostartó szerkezetnek.
Szép napot mindenkinek.

(#4373) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap megoldották a víz helyzetet nálunk. Nemes egyszerűséggel levették a légtelenítőt és beforrasztották a csövet. Most nem ereszt és mindenki boldog.
Mónikámnak kivették a varratokat és szépen gyógyulgat a keze.
Mi piszok lassan haladtunk mert csak ketten merünk felmenni az állványra és gyakorlatilag rajtam kívül mindenki bele akar halni a melegbe. Pedig ez még lehet forróbb is! Végül nem sikerült felállítanunk az összes szarufát. Ez mára marad és emellett remélem tudunk foglalkozni a rácsos tartóval is picit. Majd alakul.
Szép napot mindenkinek.

(#4374) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma kicsit később vagyunk. Nem kell rohannunk sehová mert ma nem dolgozok. Itthon leszek és vigyázok a gyerekekre amíg szerelmem elmegy vásárolni. Én is leugrok a barkácsboltba venni pár bitet mert fogyóban vannak.
Tegnap végre felállítottuk a maradék szarufát és nekiláttunk a rácsos tartónak. Messzire nem jutottunk vele de elkezdtük kialakítani a mechanizmust ami mentén fogjuk készíteni.
Ha nem lesz olyan dög meleg akkor lehet délután lemegyünk kicsit a játszóra a gyerekekkel.
Szép napot mindenkinek.

(#4375) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmi említésre méltó nem történt velünk. Mónikám elment fürdőrucit venni magának és a lányoknak, addig én vigyáztam a gyerekekre. Majd én mentem el bitet venni. Délután pakolgatás a lakásban.
Ma mise után megyek Pestre Adriért. Közben beugrok a Hiltis sráchoz és visszaadom amit kaptam tartós tesztre. Hazafelé meg kell néznem 2 munkát és a fehérvári strandon találkozunk a család többi tagjával. A lányok már teljesen be vannak zsongva attól hogy fürdeni mehetnek.
Szép napot mindenkinek.

(#4376) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Ez a tegnapi nap jobban lefárasztott mintha dolgoztam volna. Reggeli mise után elmentem Adriért Pestre és onnan hazafelé megnéztem 2 munkát is. Mindkettő sürgős lenne de még árajánlatot el kell készítenem. A mekiben találkoztunk a család többi tagjával és onnan együtt mentünk a strandra. Gyerekek nagyon élvezték a pancsolást 4 után jöttünk el haza. Már alig vártam hogy végre itthon legyünk.
Ma rácsos tartót folytatjuk. Nem tudom a hőség mennyire fog minket fékezni.
Szép napot mindenkinek.

(#4377) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Érdekes de én már hozzászoktam a forrósághoz. Engem nem készít ki de a kollégákat teljesen padlóra küldi. A teljesítményük a nullához konvergál és mivel ez egy csapatmunka ezért a béka segge alatt vagyunk. Még napokon keresztül ezt az átkozott rácsos tartót fogjuk készíteni ha ebben az ütemben haladunk. 2 napot szántam rá és tessék. :( Persze a góré őrjöng. No comment. Aki a jobb kezem volt az még egy percet nem dolgozott ezen a tetőn mert lesérült a keze. Ő lenne az igazi segítségem.
Adri gőzerővel készül a csütörtöki szülinapi bulijára. 14 éves lesz a nagylány. Lányok is be vannak zsongva.
Szép napot mindenkinek.

(#4378) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ha isten is úgy akarja akkor ma talán végzünk ezzel az átkozott rácsos tartóval. Már elegem van belőle úgy mint mindenki másnak. Nagy lemaradásban vagyunk ezért kicsit rá kellene kapcsolni.
Itthon minden rendben. gyerekek ölik egymást Adri pedig minden nap haverozik.
Szép napot mindenkinek,.

(#4379) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Épp azon mérgelődtem hogy nem jön a bill mert elakadt a vezetéke. Édesem tegnap kifestett a bordür alatt és ezért el kellett húznia a gépet is a faltól. Mostanra tudtam nekiállni gépezni mert a monitor csatlakozója kijött, az egér a gépen maradt és a vezetéke összekuszálódott és a végén nem jött ki a bill... Ilyenkor reggel minden apró probléma egy óriási gonddá növi ki magát.
Tegnap végre befejeztük a rácsos szerkezetet és ma már állunk neki a lécezésnek. Persze ahhoz hogy megindulhassunk még az alját meg kell csinálni. A cseppentő lemez alatti deszkát felütni és a szarufák alját visszavágni.
Ma 14 éves a nagylányunk! Mielőtt elmegyek megdögönyözöm kicsit. Amíg dolgozok a BFF.-el és a gyerekekkel letudják a nagy tortázást. Erről most lemaradok mert ő már nagy és a szülők menjenek a francba. A jövő heti balatoni táborozást kapja tőlünk ajiba.
Szép napot mindenkinek.

(#4380) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A helyzet fokozódik. Nekiálltunk a ragalja kialakításnak ahogy a nagykönyvben le van írva de a fóliánál megakadtunk. A tulajdonos (azén teljes támogatásommal) egy jó minőségű fóliát szeretne beépíttetni dacára annak hogy a költségvetésben szereplő fóliára rá kellene fizetnie vagy épp ő saját költségén kellene hogy meghozza. A vállalkozó pedig egy olcsó fóliát szeretne feltetetni velem ami amúgy a rendszereleme a cserépnek. Ma fog kiderülni ki adja fel az álláspontját és megy bele kompromisszumba. Az a baj hogy addig állunk és nézünk mert olyan magasan van a tető hogy állványozni kell ami pedig csak egy oldalra való van és azt nem venném el addig amíg az egész alsó rész nincs kialakítva annyira hogy rá tudjunk állni rendesen.
Tegnap megünnepelték Adri 14. szülinapját. Jó érzés látni hogy ennyi barátnője van aki felköszöntötte. Videóüzit készítettek amit végigbömbizett a mi nagylányunk. Megható...
Szép napot mindenkinek.

(#4381) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Fóliakérdés megoldódott egy óriási balhé után. A tulajdonos győzött és egy príma kis Bramac universal eco 2s szélzáró fóliával dolgozhattunk már tegnap. Az egyik felét le is fedtük és hétfőn a hátuljával folytathatjuk majd.
Ma nem dolgozunk. Megyünk a szőnyi strandra Adri barátnőjének a családjával. Ilyen kis ismerkedős program.
Előtte át kell mennem venni biteket mert amit nemrég vettem azt eltördelte a gép. Tegnap lezúzott a tetőről a födémbetonra az akkus körfűrészem. :Y :W cirka 4m zuhanás. Túlélte de lettek rajta sérülések. Valami kikötő cuccot kell rá fabrikálnom.
Szép napot mindenkinek.

(#4382) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A strandprogram egész jól sikerült leszámítva azt hogy szerelmem sokat rohangált a gyerekekkel és valszeg napszúrást kapott mert émelyegve ébredt és a feje is fáj. A strand egész szuper. Jó a játszótere és a pici vizes medence is elfogadható. Adri BFF.-nek a szülei aranyosak bár zéró közös témánk van mert én egész életemet az építőiparban töltöttem el teljesen változatos helyeken addig nekik 2. cégük ez ahol most vannak és teljesen egy helyhez kötött dolgot művelnek. Nem hinném hogy sokat fogunk összejárni velük.
Ma mise után megyek apámhoz beszélgetni kicsit majd onnan elmegyek fixálni egy munkát. Ha sikerül azt jövő hét utáni héten feltétlenül el kell kezdenem mert e hónap 26.-ig be kell fejeznem a munkát.
Szép napot mindenkinek.

(#4383) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mise után elmentem apámhoz mert 2 hete nem voltam az öregnél. Szellemileg frisse tartja magát az öreg de rá kel nézni mert azért a magány az nem egyszerű dolog. Jó ha az ember nem feledkezik meg az egyedül élő családtagjairól. Egy órácskát beszélgettünk és onnan elszaladtam tárgyalni. Rengeteg kérdést tisztáztunk de nem nyomtam rá magamat a nénire inkább hagyok neki időt hogy döntsön mi legyen. Ráér szerdáig eldönteni hogy én kellek neki vagy más szakemberek.
Hazafelé volt egy ciki esetem táltosommal. Ha áll egy 6-7 órát a gépegység akkor minden rendben megy vele. Alapjárat is tökéletes és semmi anomália. Ha leállítom és újraindítom akkor már van hogy az alapjárati motor hülyéskedik és ha leveszem a lábamat a gázról akkor hullámzó alapjárat van pár másodpercig és sajnos lefelé ingadozik. Van bizonyos esetekben hogy megáll és előfordul hogy ilyenkor valami letilt és nem tudok indítózni. Egyszerűen még kattanás sincs. SEMMI! Ez történt velem amikor Adriért mentem Pestre és leállítottam a motort és sajnos tegnap egy lámpánál is. Szerencsémre Pesten miután leállt a hűtőventilátor azonnal tudtam indítózni viszont tegnap nem ment a víz hűtése és mégis valami tiltott. Egy Pajeros húzott meg aki látta hogy letolom a kanyarodó sávba a táltosomat. Ezúton is köszönet neki érte. Nem tudom mi lelhette táltosomat. Ma beteszem a tartalék akksimat+bikakábelt és megpróbálom hátha ilyen esetben segít. Természetesen a legcikibb helyzetekben hagy cserben a technika.
Itthon már nem történt semmi. Talán az egyedüli említésre méltó esemény hogy szerelmemmel megbeszélve jelentősen emelnünk kellett a napi költési limitet mert nem tudta tartani. Nem értem eddig miért nem szólt. :F
Szép napot mindenkinek.

(#4384) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap délig(!) állványt építettünk a ház hátuljához. Elképesztő hogy a XXI. században még az idejétmúlt fa létraállvánnyal baszakodunk és toldozgatjuk hogy felérjen a ragaljáig. Így délutánra maradt az összes vacakolás a ragaljával hogy neki tudjunk állni a lécezésnek. Ez áll a sík kiegyengetéséből a cseppentőlemez tartó deszka beépítéséből, a szarufa aljának visszavágásából, az orom OSB lap fogadó lécének felcsavarozásából és végül a fóliacseppentő lemez beépítése. Mindezt 15 méteren, és már indulhat is ma a lécezés és fóliázás. Kívülről nézve úgy tűnhet hogy semmit nem haladtunk és mivel szinte egyedül vagyok ezért majdnem helytálló ez a látszat. Aki segíteni szokott felépült ugyan a sérüléséből de totál használhatatlan a keze. Még szerintem 1 hónap mire rendbe jön. :( Reggel beugrottam 2 Hilti gépért amit tartós tesztre kértem. Tulajdonképpen az egyik gépet látom használhatónak. A sima fúró jó lesz de az ütvecsavarozó teljesítménye kicsi számomra.
Adri elment táborba a Balcsira. Az idő nem épp ideális a fürdőzésre de azért pancsiztak és elfelejtett váltóruhát vinni. Szétfagyott mire visszaértek. Már most látom hogy totál betegen fog hazaérni és szépen megfertőzi majd Boldit.
Édesemék tóparton voltak oviindítón amit nem nagyon szeretett a kis kukacosunk. Ma logo Edinával.
Szép napot mindenkinek.

(#4385) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap fóliáztunk és léceztünk. Végeztünk is volna ezzel az oldallal de sajnos nem lett elég a léc. Mára maradt a lécezés befejezése.
Szerelmemék tóparton voltak és állítólag elég szépen lehetett Boldival dolgozni. Valahogy Edina elért a lelkéhez és ritka eset hogy nem tud haladni vele. Összes magánhangzónk megvan és lassanként a mássalhangzók is megtalálják majd a helyüket. Lányok rosszalkodnak folyamatosan.
Szép napot mindenkinek.

(#4386) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma korábban keltünk fel mert neki kell állnom kiszámolni az anyagot a jövő heti munkámhoz. Amíg nem dőlt el hogy én nyerem a munkát addig nem akartam nekiállni feleslegesen számolgatni.
Tegnap befejeztük a lécezést és ma bádogozni fogok 2 helyen is. A lécezést javítani kell majd amire időt kell szakítanom mert nem az a fajta cserép lesz amire készült. Ez van... :( Szerintem most szombaton is kell majd dolgoznom mert hétfőtől kellene mennem máshová. Persze nem fogok addigra végezni de a hét közepéig be kellene fejeznünk.
Tegnap este Boldi először kakilt bilibe. Ez nagyon nagy szám nekünk amikor esze ágában sem volt eddig ráülni.
Szép napot mindenkinek.

(#4387) bim


bim
veterán

(#4388) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyon elfáradtam és lehet ezért ma kicsit tovább aludtunk. Szerencsére a hőfok a lakásban éjszakánként megfelelően visszahűl és jókat lehet aludni. Léceztünk és bádogoztam.
Ma a kiugró előtetőt fogjuk barkácsolni de csak azután miután a bádogot felütöttem a másik helyen.
Szép napot mindenkinek.

(#4389) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egy másik helyen bádogoztam amivel el is ment a nap. Ma nem dolgozunk ezért 2 nappal távolabb is kerültem a befejezéstől. Ez nagyon nem jó hír! :W
Ma délelőtt elmegyünk apámhoz és beugrunk a mekibe törölközőért enni. :DDD Apám régen unokázott mi pedig folyamatosan éhesek vagyunk. ;]
Délre haza kell érnünk mert érkezik haza Adri a nyaralásból.
Szép napot mindenkinek.

(#4390) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok pedig tegnap semmi olyat nem csináltam amiben elfáradhattam volna. Lehet pont az a baj hogy nem dolgoztam.
Délelőtt bementünk családostól apámhoz hogy kicsit unokázzon az öreg. Nagyon örül a gyerekeknek bár ők többnyire ügyet se vetnek rá hanem a kutyákat tutujgatják. A dögök persze élvezik a dolgot. Onnan átmentünk a mekibe és összezabáltunk egy törölközőt. Én mondjuk csak egy kávét ittam és némi krumplit ettem. Egyszerűen nem voltam éhes.
Dél körül hazaért Adri a táborból. annyira nem érezte magát jól de el akar menni jövőre is. Érthetetlen...
Délután semmi nem történt. Ma mise után apához megyek és onnan elugrok visszaadom a tartós tesztre kapott gépeket. Egyelőre ilyet nem veszek. Ebben az alacsonyabb teljesítményű kategóriában nem feltétlenül akarom a legdrágább gépet megvenni ami a piacon van.
Szép napot mindenkinek.

(#4391) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Semmi különös nem történt velünk tegnap. Mise után apámnál beszélgettünk kicsit az öreggel majd visszaadtam a kölcsöngépeket . Onnan haza és itthon semmi különös.Adri nyúz minket a saját szobáért de szerintem nem érdemli meg mert nem segít az anyjának semmiben. Ennek ellenére szerelmem belement és a kékszobát megkapja. Kifestik én pedig dobok le laminált padlót. Édesemnek komoly meggyőzőereje van hogy rávegyen bármire... ;] :DDD
Ma előtetőt készítünk és remélem minél tovább eljutunk vele. Most 2 napunk kiesett a munkából.
Szép napot mindenkinek.

(#4392) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Csigatempóban haladunk. Rajtam kívül senkinek nem érdeke hogy mielőbb végezzünk. Vagyis még a fővállalkozónak aki rajtam kéri számon amit nem rajtam kellene.
Boldi oviindítón volt és sírva ment be de mosolyogva jött ki. Igaz a szemei teljesen kisírtak voltak. Ma logo. Megkaptuk a szakvéleményt amiben sok helyen leírják hogy korához képest elmaradott. Ilyen pl. a mozgás, és még sincs rá foglalkozásunk. Olyan mintha utolért volna minket a munkaerőhiány. Ma rákérdez szerelmem az igazgatónál mi a helyzet. :F
Ma a kistetőt fejezzük be és bádogozunk. Szegni kellene még nekiállni ha jut rá idő.
Szép napot mindenkinek.

(#4393) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagyjából befejeztem a csatornát és utána nekiláttunk a szegésnek. Ma megpróbáljuk befejezni annyira hogy neki tudjunk állni holnap a cserepezésnek.
Boldi nagyon szépen dolgozott logon. Valahogy Edina nagyon érti a nyelvét hogyan bírja szóra. Elvileg ma nekiállnak Adri új szobájának szerelmem és a gyerekek.
Szép napot mindenkinek.

(#4394) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ez a tegnapi nap!!!! :Y Melóban semmi különös épp csak annyi hogy a brigád fele fél a tetőn ezért szinte magamra maradtam. Ez a tető beszegésénél elég gáz amikor a szélén kell dolgozni 9-10méter magasban. Leszegtünk és a bádogot is rátettük az egyik oldalon. Ma indul a cserepezés.
Hazaérve leszedtem egy polcos szekrényt ami fel volt fúrva a falra majd elmentem fürödni. Leülök híradót nézni majd hallom hogy megy a zsizsgés kint. Katica bele bírt úgy rúgni a partvis fém végébe hogy szétnyílt a lába. Mindenhol vér folyt. Szerelmemnek be kellett vinnie az ügyeletre majd a fehérvári kórházba mert össze kellett varrni a lábfejét. 5 öltéssel tudták helyrehozni a tappancsát. Eszem megáll! :W Este 10-re értek haza Fehérvárról. No comment....
Szép napot mindenkinek.

(#4395) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Katicát nem nagyon viselte meg a tegnapi eset. Mintha mi se történt volna ugyan olyan rossz mint előtte.
Tegnap cserepeztünk. Az egyik oldal nagy részét befedtük de közben nekem még bádogoznom is kellett. Ma folyt.köv.
Szerelmem és Sári tegnap fodrásznál voltak. Mindkettőnek rövid hajat vágott a csaj. Nagyon szuperek lettek a frizurák. Sári végig vigyorogta az egészet mint a tejbetök.
Szép napot mindenkinek.

(#4396) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Nem sikerült befejezni a cserepezést! Még egy 25m2-es szakasz kimaradt a végéből. Amúgy is kevés volt a cserép amit elvileg ma beszereznek. Teszek fel két képet min szenvedünk egy jóideje.
Utca felőli oldal, előtérben táltosom
belülről
Ma mégis mennem kell dolgozni de nem ide. Zsindelyezni fogok egy pár négyzetmétert ezért a szobafelújítás a lányokra marad. Már lealapoztak és ma kifestik szép rózsaszínre.
Ma vagyunk 160 hónaposak az én drága szerelmemmel! Nagyon imádom a szerelmetes gombócomat! Olyan jó vele és a gyerekekkel lenni. Ma meglátogatnak délben a munkahelyen és hoznak valami kaját. Ahol dolgozok a szomszédban egy jó cukrászda van és oda jönnek a gyerekekkel.
Szép napot mindenkinek.

(#4397) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a zsindelyezésnél majd kifolyt a szemem olyan meleg volt. Nem fejeztem be de nem sok maradt el. Azt majd valamikor beütik vagy beütöm. Délben eljött a kis családom és hozott nekem ennivalót. Ők bementek a helyi cukrászdába és fagyiztak. Hazaérve még kicsit be kellett segítenem a Mónikámnak a festésben mert sehol nem járt és ma ha hazaérek le szeretném rakni a laminált lapot és körbeszegélyezni.
Reggel mise után azonnal indulok munkát nézni mert van 2 hely is ahová elígérkeztem. Jó lesz ha dél körül majd hazaérek.
Szép napot mindenkinek.

(#4398) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ez a hétvége nem a pihenésről szólt. Reggel a mise után rohantam munkát megnézni. Ez nálam elég hosszadalmas. Mindenhol át kell beszélni a munkát és megismerkedni a megrendelővel. Jó benyomást kell tenni mert esetleg ez billenthet a javamra egy versenyt. 2 helyen voltam és 11 után értem haza. Ettem és neki is láttam Adri szobájában lerakni a padlót. Egész gyorsan végeztem mert mindenki ott sertepertélt. Még átpakoltunk hogy este már ott aludhasson. Nagyon örül neki. 5 körül rászóltam szerelmemre hogy elég a hétvégére. Lányoknál pakoljon le mindent Adri ágyának helyére és kicsit legyünk együtt.
Ma befejezzük a cserepezést és nekiállunk a csúcsfal OSB vázának felépítésének és burkolásának.
Szép napot mindenkinek.

(#4399) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre befejeztük a tetőt! Már a kukim kivolt hogy egyáltalán nem voltak partnerek a mielőbbi befejezéshez a többiek. Mintha behúzott kézifékkel mentem volna előre. Még a két csúcsfalat burkoljuk le és kész is vagyunk.
Ma reggel a szombaton elkezdett zsindelyezést fejezem be és csak utána megyek őrsre.
Ma Boldiék is mennek logora Edinához. Kíváncsi vagyok hogy ebben a melegben mennyire lesz használható a kis kukacos.
Szép napot mindenkinek.

(#4400) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Ma végre befejezzük ezt az átkozott tetőt! Tegnap megcsináltuk a csúcsfalakat és ma még felteszem a lefolyókat azután pedig az összes állványt lebontjuk.
Logon voltak szerelmemék és Boldi nagyon ügyes volt. Egyre többet beszél és idegenben is meg megszólal. Reméljük a jövő évi ovikezdésre rendben lesz a beszéde. Hazafelé beugrottak Sörédre és a tábornak átadott némi adományt. Ha van akkor adni kell mert a sors szerintem úgyis visszaadja. Ha nem, akkor is jó érzés adni.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.