Hirdetés

2021. április 17., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna

Hozzászólások

(#5001) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Sajnos nem sikerült a tervemet elérni és ennek az volt a fő oka hogy reggel egy órácskát takarítottuk az átkozott hótól a tetőt. Eszem megáll! :W
Az ablakok fölé értünk el éppen csak és hétfőre marad ennek az oldalnak a befejezése.
Ma megyek és befejezem a teraszépítést mert megérkezett az 1db. hiányzó elem. Még körbeszegem és kész.
Ma vagyunk 15 évesek szerelmemmel. Ó de sok minden történt velünk ezalatt az idő alatt. Egyedül az érzelmeink maradtak változatlanok. Imádom őt az első pillanattól kezdve. :B :K
Szép napot mindenkinek.

(#5002) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elment az egész délelőttöm hogy befejezzem a teraszt. Jól fel is csesztek agyilag mert lassan már mindenhol akad egy olyan ember aki a mindenhez is ért és meg akarja tanítani nekem a szakmát. Ezek többnyire unatkozó nyuggerek akik már valamikor láttak/hallottak valamit réges rég és azt úgy kell csinálni. Nehezen lehet őket leszerelni. Inkább csak idegesítenek a fontoskodásukkal.
Délután sétáltunk egyet szerelmemmel kettesben.
Ma szokásos vasárnap reggeli menetrend lesz. Ha hazaértünk megpróbálom táltost megszerelni és idébb hozni. Még árajánlatot kellene gyártanom de nem sok kedvem van hozzá.
Szép napot mindenkinek.

(#5003) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap majdnem a teljes délelőttünk elment a szokásos papázással. Gyerekek meg vannak őrülve az öregért mert ott aztán tényleg mindent lehet.
Hazaérve még kiszámoltam egy árajánlatot és lementem megnézni táltosomnak mi lehet a problémája. Füstjeleket adott mielőtt leállt. Érdekes hogy valamiért az akku saruja hozzáért a motorháztetőhöz ami azonnal kinyírta az aksit némi elektromos füsttel. Kicseréltem és raktam egy Bramac katalógust közéjük. Most jó. Eladásra kerül mert van még rá pár hó műszaki és nincs ennyi autóra szükségünk. 4 kocsi után fizetünk mindent és ez kicsit sok.
Ma új rendszermester ruhában megyek dolgozni mert ha minden igaz délelőtt átvehetem a nyeremény szegbelövőmet. Fotózás meg minden lesz. ;] :DD A területi képviselőm és a termékfejlesztési igazgató hozza. Már nagyon várom! Jövő héten ki is tudjuk próbálni. :))
Amúgy pedig be kellene fejezni ezt az oldalt és lebontani az állványt. Nagy szelet ígérnek ami cseppet sem lesz a segítségünkre.
Szép napot mindenkinek.

(#5004) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nagy nehezen tudtuk csak befejezni a hátsó oldalát a háznak. Volt közel egy órácska amíg "feltartottak" a nyeremény átadásával. a kis drága Párat lövöldöztünk is vele. Jónak tűnik elsőre de az idő majd megmondja mennyire válik be.
Ma állunk neki az elejének. Úgy számolom kevés lesz az anyag ezért majd még venni kell hozzá.
Szép napot mindenkinek.

(#5005) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap egész jól haladtunk bár az időjárás nem volt ideális. Mára is hasonló időt jósolnak pedig ma el kellene fogyasztani az összes maradék zsindelyt. Holnap Pestre megyünk és tudnia kell a tulajnak mennyi anyagot kell szereznie.
Szép napot mindenkinek.

(#5006) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap az volt a célunk hogy az összes zsindelyt elfogyasszuk. Jól elfáradtam de sikerült a célt elérni. Arra senki nem számolt hogy ebből a zsindelyből nemhogy az országban nincs egy darab sem hanem 6 éve ezen a tulajon kívül senki nem rendelt ezért nem tartanak készleten. eddig jutottunk el Még 3 csomag hiányzik. Sajnos az anyagot nem én rendeztem. Nem állítom hogy akkor elég lett volna de biztosan olyan típust rendelek amiből korlátlanul tudok azonnalra pótlást. Most 3-4 hétig off.
Ma megyünk Pestre befejezni a lapos tetős házon a mi munkánkat. Ez betart holnap is szerintem.
Szép napot mindenkinek.

(#5007) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Úgy volt hogy ez két lazább nap lesz és közben annyi munka szakadt ránk Pesten hogy örülhetünk ha ma normális időben végzünk. Megjöttek a vízszigetelők és rengeteg dolgot átalakíttattak velünk amiről nem volt rajz és mi máshogy képzeltük el a megvalósítását mint ők. A kizárásokkal és a csatornázással is elszotyoláztunk. Tulajdonképpen a tegnapelőtti hajszánka a fáradtságát "pihentük". Ma remélem magunkhoz térünk és egy normális tempót tudunk produkálni.
Ma meglátogatják szerelmemék anyósomat. Megjött az új autójuk. Egy Ssangyong tivolit vettek. anyósom örökölt közel 7 misit. Délelőtt megjött a számlára a pénz és délután megvették 6,2misiért az autót. Érthetetlen. Még jogsija sincs és persze az unokái és a gyerekei semmit nem kaptak. Ez mondjuk nálam no comment....
Ma elmennek megtapsolni az új verdát a kis családom mert különben ők jöttek volna ide és bevallom hogy nagyon nem szeretnék jó képet vágni ehhez. Egy cseppet sem vagyok irigy de az elintézési mód. Pfff. Anyós felhívta a Mónikámat hogy vettek egy új autót csak épp nem tudja hogy milyet. :W Legalább egy ismert márkát vettek volna.
Szép napot mindenkinek.

(#5008) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap sikerült befejeznünk még hamarabb is a munkát mint ahogy terveztem. Már csak 1x kell felmennünk a lefolyókat feltenni de az nem mostanában lesz.
Szerelmemék meglátogatták a mamáékat és a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Az új autó nagyon szép és jó.
Ma és holnap pihenek és egy faanyagot számolok ki a következő új tetőépítésemhez. Az autóból is kipakolok ami nem kell hétfőre.
És végre elindul az F1! Már nagyon vártam hátha történik valami változás.
Szép napot mindenkinek.

(#5009) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel közösen mentünk vásárolni szerlmemmel. Hazaérve reggeli után leültem kiszámolni egy tető anyagát. Ebéd után elmentünk autót mosni de zárva volt a mosó. Lent maradtunk bicózni és játszózni a gyerekekkel. Én kipakoltam az autót és feltöltöttem Röfit És Masnit fagyállóval. Az én paripámba mióta megvettem soha nem töltöttem miközben belement 40e km. Most is csak a kiegyenlítőbe kellett töltenem mert min. alatt volt. Ezzel szemben az Opel eszegeti a vizet. Nem olyan eszeveszett mértékben de azért fogyogat.
Ma egyedül megyek misére. Apámnál átöltözök és elmegyek az állványomért amit otthagytam a zsindelyezésnél. Nagyjából el is megy a délelőttöm erre.
Szép napot mindenkinek.

(#5010) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

A tegnap délelőttöm teljesen elment a hurcolkodással. Előtte mise és apámnál picit beszélgettem. Ebéd után elmentünk cukrászdába és pár perc játszótér de vacak idő volt. Délután f1. Érdekes volt az első futam de úgy látom nem lesz új a nap alatt.
Ma elkezdünk egy szerkezeterősítéssel egybekötött átlécezést. A héten azt fogjuk működni mert túl akarok lenni rajta.
Szép napot mindenkinek.

(#5011) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap nekiálltunk egy tetőjavításnak. Leszedtük az összes cserepet és lebontottuk a lécezést is. minden második szarufa cserés mert középen toldás volt rajta. Még erősítenünk is kell egy szelemennel és valamennyire zsinórhoz igazítani. Ez a mai napi penzum. Holnap már a visszalécezéssel szeretnék foglalkozni.
Szép napot mindenkinek.

(#5012) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap még egy kis szerkezethangolás és léceztünk is. Mára maradt még némi lécezés és átnézzük a síkot is hogy rendben adjuk át. Itt csak ennyi volt a feladatunk. Még szegnünk sem kell mert a tulajdonos maga akarja elvégezni. Rendet rakunk magunk után és kedden végre új tetőt kezdhetünk el. Jövő télig nem szeretnék már nagyon ilyen tetőjavítást vállalni.
Szép napot mindenkinek.

(#5013) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap befejeztük a tetőjavítást ezért mától én is hosszú hétvégézek. Még az is lehet hogy tovább lesz pihi mert úgy néz ki nem jön meg a következő munkámhoz az anyag. Majd alakul. Lehet apámnál állványt fogok gyártani magamnak.
Szép napot mindenkinek.

(#5014) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap semmit nem csináltam. Gépeztem és telefonoztam. Egy multigépet akarok venni és azt jártam körbe. Mivel már van Milwaukee aksim is ezért ettől a cégtől néztem ki magamnak. Akarok még egy kartuskinyomót is venni de azt majd később.
Ma elmegyünk apámhoz mert a gyerekekkel nem lehet bírni és hazafelé lemossuk Csillagot. Szerdán szervizbe visszük. futóművön amit kell javítsanak ki, klímát nyár előtt tisztítsák ki és nézzék át. Szerintem bőven fújhatna hidegebbet is. És az egész autót nézzék át hogy minden rendben van e mert nem szeretném ha akkor esne ki szerelmem alól amikor Boldihoz járkál Pestre a GOKI.-ba.
Szép napot mindenkinek.

(#5015) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap mégsem mentünk apámhoz mert szerelmemet felcseszte agyilag Boldi hogy nem volt hajlandó öltözködni. Ezzel be is húzta a kéziféket.
Ma megyek Pestre Adriért. Nem tudunk mindnyájan menni mert elvitte a bicóját és túl sok helyet foglal el az autóban hogy mindenki beférjen mellé.
Reggeli mise után beviszem apámhoz az ellátmányt és csak utána indulhatok útnak.
Szép napot mindenkinek.

(#5016) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Mindenkit körbelocsoltam a legolcsóbb legbüdösebb kölnivel ami fellelhető a piacon. :DDD ;] Mindenki nagyon örült neki. :DD
Tegnap hazahoztam Adrit és a bicaját Pestről. Hazafelé még megálltunk és lemostuk Csillagot.
Délután semmi nem volt.
Ma délelőtt megyek apámhoz mert valami vízfolyása van a fürdőben. Megnézem és megpróbálom megszerelni. Le is pakolok Röfiről mert tele van állvánnyal.
Szép napot mindenkinek.

(#5017) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elfelejtettem lejegyezni hogy szerelmem és Adri kitalált a húsvéti ajira egy kincskeresős játékot. Nyomtattak cetliket amit Katica felolvasott és az azon szereplő feladatokat meg kellett csinálni. színezés, különbségek keresése két képen, éneklés stb. A végén pedig ott volt az ajándék. Jól szórakoztunk mindnyájan.
Tegnap dél körül bementünk apámhoz. Én lepakoltam a kocsimat szerelmemék pedig külön jöttek. Ma úgy terveztem hogy lecsutakolom a nyári gumiit Csillagnak de elég vacak idő van odakint. Telefonálok pár fatelepre hogy hol kapok ragasztott fát amiből emeletes ágyat tudok fabrikálni a gyerekeknek. Ez lesz az eheti feladatom.
Szép napot mindenkinek.

(#5018) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel kitett a nyári kerekekkel a mosóban szerelmem. Befagyott a seggem mire lecsutakoltam mindet a 2 fokban. :Y Hazaérve körbetelefonáltam hol lehet kapni kis keresztmetszetű ragasztott fát. Végül ablak/ajtó frízt vettem és gyárilag gyalult deszkát. Mondjuk nem frízt akartam venni de 2-3 hétre ígértek máshol anyagot. 80e ft. ez az anyag. Remélem sikerül valamit fabrikálnom belőle és nem tolom el. Amúgy 200e ft. körül néztünk olyan emeletes ágyat ami 3 gyerekes. Meglátjuk. Reggel megyek és állok neki. Sajnos a multigépem ma érkezik du.-n ezért lehet azt nem tudom kipróbálni. :(
Közben szerelmem kitalálta hogy ő meg kifesti a gyerekszobát. Ha akarja akkor tegye.
Szép napot mindenkinek.

(#5019) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

nagyon fáradt vagyok. Tegnap nekiálltam az ágynak de nagyon kifáradtam . Elsősorban agyilag merített le mert sokat kellett agyalnom hogy mit és hogyan csináljak. Rajz nem volt csak a fejemben létezett egy kép. Ma elvileg befejezem . Eközben az én Mónikám kifestette a gyerekszobát. Nagyon szuper színe lett amire mondjuk nem is gondoltam. Amikor megpróbáltam elképzelni egy kicsit szkeptikus voltam de ráhagytam, és igaza volt.
Sajnos a multigépem nem jött meg. Mint kiderült Mosonmagyaróvárról elment Miskolcra (?!) majd onnan ma reggelre átkerült a fehérvári postára. [kép]
És még csodálkoznak hogy döglődik a posta. Igaz hogy tegnap pont faszányosan tudtam volna használni a gépet de sebaj. :W
Szép napot mindenkinek.

(#5020) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Totál hulla vagyok! Tegnap befejeztem az ágyat és majdnem este 8 volt mire összeraktam. Sajnos csak építés közbeni képem van mert este már komoly kép nem készült. majdnem kész állapot .
Atomjaira szedve, szállításra készen Igen! Az hó az anyagon! Nagyjából tegnap 4-5x áztunk meg a hózáporban. :W :W :W
Az első kép készülte után még szétszedéskor körbegömbölyítettem minden élt és úgy lett kész. Ma megyek apámhoz összepakolni és itthon vár rám majd a régi ágyak szétszedése. Boldi új ágy ide vagy oda velünk aludt. :DDD
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5021) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap még korán elmentem apámhoz rendet rakni és összetakarítani. Utána itthon még egy kicsit alakítottam az ágyon ami menet közben veszélyesnek tűnt. Végül ilyen lett. 1
2
3
4
Háttérben a gyerekszoba új színe. Szerelmem keze munkája. :D
Délután elkészült Csillagunk is. 185e lett a javítás. Első lengéscsillapítók csere. Összes szilent és stabpálca. Hátul szilentek és gumibak cseréje. Elöl toronycsapágy csere is szükséges volt. Elöl fékbetétek, hátul komplett fékrendszer csere. (hiába lett kiengedve a kézifék kicsit fogott és szétégett még a kopásérzékelő is.) Klímában kevés volt a gáz ezért levették belőle és új gázzal feltöltötték teljesen. a futómű és a fékrendszer teljesen fel lett újítva. Most már járhat vele folyamatosan szerelmem majd Pestre Boldihoz. Kerekek nyárira cserélve. Igazából most látszik hogy amit az előző tulajdonos elhanyagolt azt apránként nekünk kell kicseréltetnünk. Kezdődött a turbóval és most a futómű/fékrendszer volt terítéken. Következő nekifutásra az alvázon lévő rozsda lesz kijavíttatva.
Ma kicserélem én is Röfinek a kerekeit nyárira és az eldugult lefolyókat takarítom ki.
Szép napot mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

(#5022) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap reggel bementünk kettesben vásárolni az ósenbe szerelmemmel. Ez amolyan kocsipróba volt. Futómű rendeb és fék is rendben volt. Klímát nem tudtuk élesben kipróbálni mert csak pár fok volt.
Délután átszereltem Röfin is a kerekeket de most nézem hogy jövő héten újra lesz egy nagy lehülés. Pfff. Már soha nem tavaszodik ki? :F
Ma közösen megyünk apámhoz reggel. Délután lehet elviszik táltosomat. Megjavíttatni nem akarjuk ezért eladjuk vasárban. Szívem szakad meg érte mert sokat vitte a fenekünket akár az egész családnak.
Szép napot mindenkinek.

(#5023) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap a szokásos vasárnapi reggeli menetrend volt. Én beültem misére a család többi tagja pedig apámnál bevárt. Ő unokázott a gyerekek pedig papáztak. Ott mindent is lehet ezért szeretnek oda járni. Itthon semmi említésreméltó nem történt. Beindítottam táltosomat és bepakoltam a felniket amik járnak hozzá. Lett egy kis hely a pincében és ezért el tudtam pakolni a bicókat rendesen. Nem jöttek a kocsiért szóval még marad picit a tulajdonomban.
Ma akkor megyek csak dolgozni ha normális időben jön a faanyag. Ez fél 8-kor derül ki.
Szép napot mindenkinek.

(#5024) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap megjött a faanyag és elmentünk dolgozni. Sok vacakot tettek bele de ez várható is volt. Ha nincs ott az ember akkor belekerülnek olyan fák is amik amúgy teljesen használhatatlanok.
Ma reggel radarképpel kezdtem mert sok esőt ígértek de nem látom szerencsére hogy esne és majd később fog inkább valamikor dél körül. Elmegyünk mert ha mégsem fog leszakadni az ég akkor tudunk egy keveset dolgozni.
Szép napot mindenkinek.

(#5025) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap fél 1-ig tudtunk dolgozni de 10-től már áztunk. Felraktuk a koszorúgerendákat és szintezőhöz vágtunk rá szinttartó távtartókat. [kép]
Ma ezek tetejére körbe rácsavarozzuk a talpszelemen anyagot és raknánk a fafödémet is ha ott lenne.
Jó hogy kicseréltük minden autón a gumiszettet nyárira mert hó van odakint. Vidám lesz így közlekedni. :W
Szép napot mindenkinek.

(#5026) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap elmentünk dolgozni de haza is jöttem mert esett és nem volt kedvem megfázni. Persze délutánra elállt ez a nyomorult eső.
Vettem rugóerősítő gyűrűt a hátsó rugókhoz azt beszereltem Röfibe.
Ma már dolgozunk mert nagyon elmaradunk. Körbe talpszelemenezés és megjön a födémanyag is amit megint ponyvás autóval hoznak majd szóval pakolhatunk egy keveset.
Szép napot mindenkinek.

(#5027) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Elég hulla vagyok. Tegnap végre tudtunk dolgozni bár volt némi eső vagy hózápor hullámokban. Sajnos nem értünk körbe a talpszelemennel mert feltartottak minket. Jött a Bramacos területisem és olyan beszélője van amit nehéz leállítani. A végén már a tulajdonossal beszélgetett mert nekünk valamit azért dolgoznunk kell hogy haladjunk.
Ma jó volna ha felkerülne minden födémgerenda de erre nem tudom mennyi esély van.
Szép napot mindenkinek.

(#5028) bim


bim
veterán

Jó reggelt.

Tegnap végre egy olyan nap volt amikor nem esett. Ugyan jó idő nem volt de legalább nem áztunk el. Azt nem mondom hogy abban az ütemben haladtunk ezen a héten ahogy terveztem de legalább már látszik hogy ott voltunk. 1
2
Úgy terveztem hogy ezen a héten legalább a székállás fent lesz de a mínuszos nap és a sok félnap miatt esélytelenek voltunk rá.
Ma nem megyünk mert apámat viszem oltásra. Pfizert fog kapni elvileg. Mondjuk az alapbetegségei miatt nagyon nem is kaphatna mást szerintem.
Szép napot mindenkinek.

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Szürke zóna
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.