Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EszesNorbi
tag
válasz
miroon
üzenetére
Szia!
Gazdinfót majd meglesem. sajnálom én is a szervezetit, de nem volt hely, meg még hülye voltam a tárgyfelvételnél
Legközelebb már nem lesz nagy baj. Környezetvédelem is megvan
Csak a szervezeti maradt ki az első félév tárgyai közül. Meg még egy két kredites borosat csináltam meg. Volt a tanulmányi alkalmasság felmérés, az 1 kredit volt így van 28 kreditem, ahogy néztem ha megint felveszem a borosat a következő félévben mert azt mondta master Kiss Attila, hogy kapok érte megint kreditet akkor 29 lesz, ami már -3 kredit a normál 30-tól. Valahogy vissza kell húznom magam, de ha azt mondjátok, hogy harmadik félévben simán teljesíthető, ősszel a szervezeti a kalkulus II. mellett akkor lehet, hogy beűzöm majd
Meg hallottam a mindennapok kémiáját, hogy netes vizsga otthonról, meg ilyen nyalánkságok
Nem vagyok kémikus, sőt abszolút nem, de szerintem teljesíteni tudnám
Na meg! A mindennapok matematikája, az is ilyen potya tárgy? Kalkulus miatt meg alapból matekozás miatt, szerintem sikerülhetne, olvastam olyat, hogy ha bejársz akkor megvan 3-4, de ha vizsgán megoldasz egy feladatot, ami egy számrendszer váltás akkor már megvan az 5-ös
ez tényleg igaz ? -
miroon
aktív tag
válasz
EszesNorbi
üzenetére
A gazdinfót én is tudom ajánlani, igaz utolsó féléves, de nincs előfeltétele, és tényleg nem vészes tárgy, ha bejársz gyakorlatokra, meg kicsit tanulsz a zh-kra akkor teljesíthető.
Szervezetit szerintem hiba volt nem megcsinálni, tényleg 0 ráfordítás kell, a legnagyobb erőfeszítés az egészben,hogy bemész vizsgára
A menedzsment alapjain kívül tudom még ajánlani az Innováció a gyakorlatbant is amire szintén nem kell bejárni, max vizsga előtt átolvasod az előadást és a 2-3 biztosan megvan. Környezetvédelem és minőségügyi alapismereteket is érdemes lehet megcsinálni, vizsga se nehéz,de van megajánlott is belőle.Esetleg van egy ilyenem régebbről, ebből is csemegézhetsz ha valamelyik megtetszik.
-
EszesNorbi
tag
-
polaroi8d
csendes tag
válasz
EszesNorbi
üzenetére
Gazdinfó se egy nagyon rátanulós, szervezetit simán behuzatod hisz évközbe 0 időt kell rászánni. EU alapismeretek is kell, az se vészes, Menedzsment alapismeretei is nulla idő, mert minden vizsga ugyanaz. Elsőre ezek. Vagy borturizmus az is földrajz szv-nek elfogadják, csak fizetős.
-
ben800
aktív tag
Sziasztok
Ne haragudjatok a zavarásért segítségre lenne szükségem,méghozzá LP feladatok megoldásában,szóval keresném azt a személyt aki ért az excell-hez,valamint a solver-hez és meg tudna csinálni 3 ehhez kapcsolódó feladatot természetesen nem ingyen gondoltam
Többperiódusos munkaszervezésről,és raktározási feladatról lenne szó
-
pvt.peter
őstag
-
EszesNorbi
tag
Sziasztok, második félév mennyire durva most a PTI-n? ugye nem lesz Kalkulus II, de az első félévemet 28 kredittel zártam, a második félév meg valószínűleg 29 lenne, ez így nem fain.. Valahogy húzni kéne magamon potya választhatókkal, mert a kötelezők megvannak, egy maradt ki az első félévben, a szervezeti viselkedések. Ezt szerintetek bepótoljam jövő ősszel, vagy hagyjam mert unalmas hülyeség, sokak elmondása szerint. Tudomáson szerint nincs rá épülő tárgy úgyhogy annyira mindegy. Milyen potya tárgyakat tudtok ?
-
GDavid4
újonc
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ha most kezdem a második félévemet, akkor most van még lehetőségem átkerülni a duális képzésre, vagy azt csak a felvételi előtt lehetett volna megtenni?
-
azbest
félisten
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
"Persze ez nem azt jelenti, hogy valaki felnyomja a kollégiumot."
Usa-ból a jogvédő szervezet panaszt ír az egyetemnek, mivel az egyetemi tartományból származik az ip. Az egyetem rendszergazdái továbbítják ezt a kollégium felé. Az ottani rendszergazda pedig bekopog a szobába, ahhoz akinek a gépéről elkövették, hogy ideje lenne beszüntetni

Pici a világ.(#12689) aaron111
a fenti példa pont egy amatőrrel esett meg, egyszer torrentezett, gondolta jó fej lesz és 2 hétig úgyhagyja, hogy visszatöltse. Ha jól emlékszem a levélre, akkor pont azért panaszolták be, mivel két héten is fennakadt az ipje. Annyira nem volt pedig jó az a vígjáték![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
4ron
senior tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Az említett dolog egy másik koliban nekem is fennállt, viszont ott az volt a különbség, hogy nem voltak hajlandóak elismerni, hogy ez igazából probléma lenne
Mondjuk ha azt nézem, hogy a 24 órából jó, ha 12 órában volt internet elérés (az is éjjel), akkor tényleg ez volt a legkisebb gond.Megmondom neki, hogy inkább ott érdeklődjön akkor.
-
PumpkinSeed
addikt
Én egy olyan kollégiumban voltam ahol azzal akarták megoldani, hogy a 80 és 443 porton kívül mindent letiltanak. Csodálatos elgondolás, csak arra nem gondoltak, hogy ezeken a portokon is lehet torrentezni, viszont más értelmes dolgot mint elérni egyéb szervereket SSH-n vagy valami más nem lehetett.

Amúgy lehet érdemes lenne erről megkérdezni a rendszergazdát, ugyanis a filmek visszatöltése törvényileg bűncselekménynek számít, míg a letöltése illetve 10 napig való tárolása nem. Ebben az esetben ha valaki bejelentést tesz a kollégiumra, hogy már pedig ott seed server megy (ami minden esetben amikor feltöltés történik seed szervernek minősül) akkor problémák lehetnek a kollégiumnak belőle. Persze ez nem azt jelenti, hogy valaki felnyomja a kollégiumot.
-
_Petya_
őstag
Miért tőled, tőlünk kérdezi, van a kolinak rendszergazdája, meg nyilván szabályzat is, amiben a torrent tiltás benne van, gondolom vannak ott szankciók is, nézze meg.
Én egy másik koliban voltam rendszergazda, ott 2-4 hét net letiltás járt a tudatos, szándékos szabályszegésekért az első esetben, visszaesőknek fegyelmi. A Mórában nem tudom mi van most.
-
4ron
senior tag
Sziasztok!
A Móra Ferenc koliban tilos a torrent szabály szerint és ez blokkolva is van. Viszont a barátnőm megkérdezett arról, hogy mi van akkor, ha a seed mégis megy? nCore-on is azt jelzi, hogy seedben áll, viszont a letöltést/feltöltést a biztonság kedvéért korlátozta 1-1 kB/s-re. Elég sok H'n'R van neki, úgy hogy megkérdezett engem, seedben merje-e hagyni. Mit gondoltok?
-
dodzylla
csendes tag
Valaki tud esetleg anyagokat szegedi Mérnök infon tartott matekból ?
-
bladegery
senior tag
válasz
EszesNorbi
üzenetére
Prog 2-n van meg egy kis assembly mutogatva eloadason, de alapvetoen egy konnyu targy, szoval ha ugy erzed hogy belefer a felevedbe akkor vedd fel nyugodtan. En is felvettem masodik felevbe, igaz akkor nem csinaltam vegig mert elfoglalt lettem, de vegul is jobban is jartam talan mert iden altak at 32 bit-re.
-
dodzylla
csendes tag
Sziasztok

Szeretnék érdeklődni tőletek, hogy mennyire durva a mérnökinformatikus MSC felvételi beszélgetés, és általánosságban milyen a szakon a képzés ?
Levelező érdekelne akár fizetősön is. Budapesten tanultam, de sajnos az itteni MSC-k nem igazán tetszenek, szóval szeretném a véleményeteket kérni, és ha valakinek van tapasztalata más mérnök info MSC-vel is az országban amit szívesen ajánlana azt megköszönöm
Annyit kérnék, hogy ha bárki tanácsot adna akkor légyszi csak olyat ahol esti is van, mert munka mellett akarom kizárólag, nappali oktatást többet nem szeretnék

Üdvözlettel/Köszönettel:
Dod -
polaroi8d
csendes tag
válasz
EszesNorbi
üzenetére
Assembly nem csak nektek, hanem a mérnökösöknek is van, szerintem nyugodtan felveheted, persze ha progalap megvan, mert szerintem az nem árt. Érdemes tisztában lenni a gépi kódokkal, fordítók alapvető működésével, de annyira nem mentek mélyen bele, ha valami nem világos az internet is tele van tök jó cikkekkel. Szóval IMHO nyugodtan felveheted.

-
EszesNorbi
tag
Sziasztok, aránylag aktív és friss nappali PTI-sek figyelmét kérném. Ugye első félévben a SZ.A.R.-t teljesítem akkor jöhetne az Assembly akkor amikor kell, ami a mintatanterv szerint a 4. félévhez van sorolva, de a tanár úr mondta, hogy csak egy előfeltétele van mégpedig a Számítógép Architektúrák. Tanácsos felvenni hamarabb, vagy lesz még olyan tudás a mintatanterv kurzusai alatt amit hasznosíthatnék ott, illetve a 2. szemeszter kötelezői mennyire nehezek? Válaszokat előre is köszönöm, üdv.
-
nekromanta4
újonc
válasz
miroon
üzenetére
Ismerős most végzett, és úgy érzi, a gazdasági rész nem ad hozzá annyit, mint amennyit a prog részből elvesz. (msc-t is pti-n tervezi megkezdeni)
Ebben a félévben már el is kezdtem a progos kurzusokat.
Köszi az infót, mindenesetre benézek TO-ra is, hátha mondanak még vmi okosat. -
miroon
aktív tag
válasz
nekromanta4
üzenetére
Szia!
Át, viszont ha most adod be, akkor csak fizetősre fognak átvenni. (hiába vagy most államin), viszont ha májusban adod be az átjelentkezési kérelmet, akkor átvesznek általában államira (ha államin voltál). Én mérnökről jöttem így, gazdra.
Hogy-hogy átmész pti-re?
-
nekromanta4
újonc
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlen, hogy gazdinfóról proginfóra át lehet-e jelentkezni?http://www.sci.u-szeged.hu/karunkrol/hallgatoknak/szakvaltas
A "Röviden: Szakváltás ugyanazon képzési ciklusba és képzési területhez tartozó szakok között kérhető." sor egy kicsit aggaszt, mivel gazdinfó 7, míg prog 6 szemeszter.
Előre is köszi a segítséget!
-
Zsomx
tag
Sziasztok,
Nappalin tanulom a mérnökinfót, de nagyon gondolkodom, hogy 2 év után (jelenleg passzívon lébecolok) most átfutnék majd levelezőre. Nehézségi különbségek vannak-e a nappalihoz képest? -
zetsupoet
tag
válasz
miroon
üzenetére
Sziasztok!
Már egy ideje gondolkodom, hogy felvételizzek SZTE levelező programtervező info szakra.
Munka mellett csinálnám. Várnám a tapasztalatokat hasonló helyzetben levőktől.
Még olyan kérdésem lenne, hogy emelt info az kötelező gondolom!? Plusz szerintetek, mi az a tudás, ami nélkül semmiképp sem fogjon bele az egyetembe?
-
pvt.peter
őstag
válasz
boros44
üzenetére
"A valóságot tényleg csak attól lehet megtudni, aki odajárt."
> Érdemes figyelni az egyetemi kari nyílt napokat is. Ilyenkor lehet infót szerezni olyantól is aki ott tanul és tud releváns infókat szolgáltatni. Akár konkrétan odamenni egy illetékeshez, szervezőhöz, aki nagy valószínűséggel ottani hallgató lesz és ki tudod faggatni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
boros44
tag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Jelenleg a DE (Debreceni Egyetem) és SZTE között gondolkodok.
Mivel én nyíregyházi vagyok, ezért Szeged elég messze van nekem.
Lehet, hogy maradok a DE-nél. Bár az ottani oktatásról elég keveset tudok, interneten nem sok véleményt találtam róla.
Egyébként köszönöm, hogy ezeket leírtad!
Egyetemek honlapján található információk csak parasztvakítás. A valóságot tényleg csak attól lehet megtudni, aki odajárt. -
miroon
aktív tag
válasz
pvt.peter
üzenetére
London András tartotta már előző félévben, szerintem korrekt volt teljesen, Bartalos nem tudom milyen volt, szóval viszonyítási alapom nem igazán van, csak ezt - azt hallottam róla.
-
pvt.peter
őstag
válasz
boros44
üzenetére
Hali,
2014 -ben végeztem proginfó BSc -n. Gondolom nem túl sokat változott azóta a helyzet.
Mennyire nehéz a szak?
> Ez elég relatív, hogy kinek mi mennyire nehéz, de ha szorgalmasan ráfekszel és tanulsz, gyakorolsz akkor menni fog.Mennyire nehéz elvégezni?
> Lsd. előző válasz.Matek mennyire nehéz, szivatós?
> Látom a matektól eléggé parázol
> Hát itt is nehéz, de az ELTE -hez képest jóval kevesebb a matek, legalábbis BSc szakon.Mely tantárgyak buktatóak?
> 1. félév: számítógép architektúrák, kalkulus I.,
> 2. félév: operációkutatás
> 3. félév: kalkulus II., talán programozás II.
> 4. félév: formális nyelvek, logika
> 5. félév: ???
> 6. félév: hardver és szoftverrendszerek verifikációja
> Minél jobb arányban teljesíted a féléveket és minél inkább a vége felé közeledel, annál kevésbe fogod érezni, hogy nehéz illetve teljesíthetetlen lenne elvégezni.Programozás mennyire komoly?
> Vannak elvárások, amennyiben készülsz, nem lehetetlen teljesíteni.Mennyire fog ott az ember megtanulni programozni?
> Rajtad múlik, illetve amúgy is munkahelyen / éles helyzetben fogsz igazából megtanulni programozni.
> A felsőoktatás mondható egy demo résznek is programozás szempontjából.Milyen programozási nyelveket tanítanak?
> C, Java, C++, C# ...Milyen egyéb negatívumokat tudtok mondani az SZTE-ről, ha van?
> Nem. -
EszesNorbi
tag
válasz
boros44
üzenetére
Szia! Nem tudok sokat mondani, mert első féléves vagyok, először
Matekról annyit tudok mondani, hogy Youtube -> Szabó Tamás Kalkulus M1. Ez az első része, aztán később lesz gondolom még szívatósabb része.. Nehéz de nyomni kell, de ez függ attól, hogy ki mennyire matekos.. Minden lehetőség megvan rá, hogy felkészülj és elvégezd. C nyelvben programozunk, továbbiakról nincs ismeretem, de elérhető a tanterv neten ha ráakarnál keresni, vannak speciális választható tárgyak, python is pl.. de Java is tuti sorra kerül, lesz assembly is. Van még Számítógépes Architektúrák, ez a név szerintem minden elmond. Jó pár hozzászólással feljebb asszem becopyztam az egész első féléves órarendemet. Remélem tudtam segíteni. Véleményem szerint, az oktatás részről, segítőkézségről és tananyagról 5*. -
boros44
tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni az SZTE-TTIK Programtervező informatikus BSc szakáról.
Kérem azok válaszoljanak, akik tudják, hogy jelenleg mi a helyzet ott.Mennyire nehéz a szak? Mennyire nehéz elvégezni?
Matek mennyire nehéz, szivatós?
Mely tantárgyak buktatóak?
Programozás mennyire komoly? Mennyire fog ott az ember megtanulni programozni?
Milyen programozási nyelveket tanítanak?
Milyen egyéb negatívumokat tudtok mondani az SZTE-ről, ha van?Esetleg, ha valakinek van tapasztalata vagy tud róla valamit:
Milyen a matek az SZTE-n összehasonlítva az ELTE-vel?Válaszokat nagyon szépen köszönöm előre is!

-
Lacc
aktív tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Igen, ezt a részt magamtól is megtudom tanulni. De engem jobban motivál olyan fejlesztés (akár hardver) ami közelebb áll a fizikai világhoz
. Ahogy néztem MI-n van is FPGA-val kapcsolatos képzés.
Big Data és Machine Learning-et meg magamtól is megtudom tanulni online, ezért nem is látom értelmét, hogy PTI szakra menjek. -
PumpkinSeed
addikt
Én például nem voltam ilyen képzésen és nem is halottam róla semmit, de egyre jobban kezd divatba jönni a machine learning, illetve a munka a Big Data-val ahol erre a tudásra lehet szükséged lesz. De én például magamtól tanultam meg őket. Szóval ha tudsz tanulni érdemesebb elmenni valahova olyan helyre dolgozni ahol ilyen van és támogatják, hogy te azt megtanuld magadtól.
-
Lacc
aktív tag
Sziasztok!
Mit hallotattok vagy mi a véleményetek a Mérnökinformatikus MSc képzésről (levelező)? Más egyetemen tanultam Programtervező Informaitkus BSc-t. Azért akarok MI-re menni, mert nem csak üzleti szoftvereket szeretnék fejleszteni, hanem jobban érdekelne, hogy amit programozók annak van valami fizikai interakciója is, nem csak a virtuális térben (mint beágyazott rendszerek, robotika) és nem villamos/mechatronikai képzésre gondoltam.

Tényleg az érdekel, hogy mi a véleményetek a képzésről, vagy ki mit hallott róla.
-
EszesNorbi
tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Csak tartsak ott
Alapvetően érdekel a téma, de túlélésre megyek, nyomom nyomom de csak legyen meg alapon, de ha megvan a minimum nem teszek rá azt megyek sörözni vagy hasonló, csinálom tovább
de nem vagyok az a kitűnő
Jó neked. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
EszesNorbi
üzenetére
2. év végén lemegy az az 5/5 majd szépen 2-re vagy 1-re.

-
Gergello
addikt
válasz
EszesNorbi
üzenetére
Mennyi ideje tart ? Első hét az off, szóval kb. 3? Húzós lenne, ha már baj lenne.

-
EszesNorbi
tag
válasz
polaroi8d
üzenetére
Nagyon tetszik
Semmiből sincs még baj
Órarend nagyon jóra sikerült ahhoz képest, ahogy neki indultam, nincs ütközés, mindenhova kényelmesen betudok járni, az albérletet megszerettem, közel van mindenhez, minden kitűnő, Tanárokkal sincs baj, egyenlőre az anyaggal sem, Kalkulus megizzaszt néha, nyomom hajnalig de megvan az eredménye szerencsére, szg.arch lesz majd a csúnya mert abból csak év végén lesz számonkérés, az elvan hanyagolva, de majd pótolnom kell, amúgy minden rendben
Jó iskola
Megvagyok lepve, két éve még nem gondoltam volna, hogy egyetemre fogok járni, most meg rendesen élvezem
5/5 -
polaroi8d
csendes tag
válasz
EszesNorbi
üzenetére
Na és, hogy tetszik eddig?
-
EszesNorbi
tag
Sajnos a gyakszikat bebuktam.. rohadt nehéz a matek, programozással szerintem nem lesz gond, de Kalmárral, bár nem ismerem. Gyenizsét viszont meg kell érteni mert van egy stílusa,remélem meglesz mindenből az ami kell. Felvettem az EU-t is mert megsúgták, hogy átsorolják a TTIK-nál a gazd.humán tárgyat SZV-re ha több lesz mint kettő
úgyhogy űzöm a Környvédelmiset meg az EUsat is. Fú 
-
jogaman
csendes tag
válasz
EszesNorbi
üzenetére
Progalapot ne Kalmárnál semmiképp!
-
EszesNorbi
tag
Környezetvédelem és minőségügyi alapismereteket vettem fel :/ EU mindig hidegen hagyott. Tudom, hogy kötelező 2 kreditnyi gazdasági humán tárgy.
-
miroon
aktív tag
válasz
EszesNorbi
üzenetére
Ha tudod az EU alapismereteket vedd fel (GBN509E-1), potya kredit és kötelező is
Bejárni se muszáj rá 
-
EszesNorbi
tag
Dolgozatot kell írni, hogy bent maradjak. Java-s dolgokat fognak kérdezni, megmondták. Majd rálesek előtte, mert még nem volt hozzá szerencsém. Hát valamit muszáj választanom mert így van 28 kreditem.. Máshová meg nincs hely.. szabadon választhatót meg érdemes tolni, mert néztem a következő szemesztereket, ott meg már majd 30 lesz alapból a kötelező tárgyak kredite.. csak itt az elsőnél volt 17.. szóval még így is gyenge félév lesz.. Bár mondta már nekem programozó, hogy a Kalkulus az nagy szopás, sokat kiszór. Mindenesetre nem halálosan zsúfolt az órarend és remélem tudok majd készülni egyik után a másikra. Következő félévben meg már jobban jártas leszek fogalmakban, a követelményekben és a kurzusfelvételben.. Most még minden új volt.
UI: tudom, hogy önköltséges a borászati, de potya kredit és még szerencse, hogy szeretem abort és kitudom ezt szorítani. Esetleg ha tudtok még hasonló potya kredites tárgyat megsúghatjátok

A másik meg, tudom, hogy van FB csoport, benne vagyok, bár sajna nemrég találtam meg, így sok értékes infórol maradtam le, de szeretem a fórumokat és mondom megosztom ezt veletek, ezzel is segítve az életképességét ennek a fórumnak
Hagy legyen fresh
De ha zavarok, szóljatok. -
pvt.peter
őstag
válasz
EszesNorbi
üzenetére
"Android alkalmazásfejlesztés az iparban
Rózsa D."Ezt a helyedben első félévesként kihagynám, majd a Prog. I után vagy vele együtt csináld ...
-
Frenky89
addikt
válasz
EszesNorbi
üzenetére
Ne gondold túl, ez nem középiskola.

Kalkulusra és dimatra kell egy-egy füzet. Az "új" SzAR nem tudom milyen lett. Progalapon figyelj és gyakorolj. Az Android-os nem beugrós véletlen? A boros cucc meg azt hiszem fizetős. A többit nem ismerem.
Amúgy javaslom a facebook-ot. Sokkal naprakészebb csoportok vannak.
-
Gergello
addikt
válasz
EszesNorbi
üzenetére
Erre 2 füzet elég, egyik kalk, másik összes többi.
Kalk gyak füzeted majd lesz otthon. -
EszesNorbi
tag
Lássuk mennyire döglött a fórum
Új vagyok, 1. szemeszterem indult el a mai napon ( Hétfőn ) egy 28 kredites laza félévet terveztem az elejére, még sok mindennel ismerkedem legfőképp a termekkel is. Mi a véleményetek és mit tudtok tik tapasztaltabbak elmondani? Bármilyen tanácsot szívesen várok, jelenleg még azon is megy a filózásom, hogy milyen órára milyen füzetet vigyek
Úgyhogy képzelhetitek.Válaszokat előre is köszönöm! Üdvözlettel!
Android alkalmazásfejlesztés az iparban
Rózsa D.ASV Magyar borvidékek geológiája és kultúrája
Kiss A., Mód L., Pál-Molnár E., Simon A.Diszkrét matematika I.
Czédli G.Diszkrét matematika I.
Gyenizse G. GYAK.Kalkulus informatikusoknak I. (B)
Németh Z.Kalkulus informatikusoknak I. (B)
Németh Z., Varga T. GYAK.Környezetvédelem és minőségügyi alapismeretek
Rakonczai J.Programozás alapjai
Gergely T.Programozás alapjai gyak.
Gergely T., Kalmár Gy. GYAK.Számítógép architektúrák
Nagy A., Tanács A. -
ben800
aktív tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Szintúgy engem is,korrekt ember,viszont amit leadott azt megköveteli,bevmat-ból idén nagyon sokan buktak nála jgypk-n
. -
sunnysys
tag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Köszi!
Ide - ha jól látom - csak hallgatók, oktatók, stb. nyernek felvételt. Írtam az egyik adminnak, hogy tegye meg, hogy rákérdez a csoportban, ha már felvenni nem vesznek fel, de nem olvasta még.
Van másik ilyen csoport is (2015-ös jelzéssel), oda felvett egy srác. Rákédeztem ebben a csoportban. Hátha válaszol valaki.
-
pvt.peter
őstag
válasz
sunnysys
üzenetére
Szia,
Itt próbáld meg inkább:
SZTE TTIK Mérnök Informatikus Bsc -
sunnysys
tag
Sziasztok!
Van valakinek itt tapasztalata a mérnökinformatikus szak, BSC, levelező képzéssel kapcsolatban?
Az érdekelne, hogy vannak-e pénteki napokon gyakorlati órák, és ha igen, be kell-e rájuk járni.Idén felvételiztem, és mivel olyan munkahelyen dolgozom, ahonnan tutira nem tudok eljönni péntekenként, csak olyan képzés jöhet szóba, ahol nem szükséges minden pénteki alkalommal ott lennem.
Köszi!
-
kraftxld
félisten
-
pvt.peter
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Szia,
Inkább próbáld meg itt: SZTE TTIK infósok Bsc
-
kraftxld
félisten
Megboldogult egyetemista korom teljes sikertelenségbe fulladt projectjének utolsó maradványait nemrég találtam meg:
Eladóak a következő könyvek, aki egyben viszi vagy többet szeretne, alku jöhet
Jó állapotban vannak nagyon
Esetleg aki tud olyan helyet ahová beönthetem és adnak érte valami pénzt (egyetem használtkönybolt, antikvárium, stb) az infót szívesen fogadom.Andrew S. Tanenbaum - Számítógép hálózatok - második kiadás, Panem Könyvkiadó, 2004 ISBN: 9635453841 - 2500Ft
Budó-Mátrai - Kísérleti Fizika 3, 1999 - 1000Ft
Angster Erzsébet - Programozás Tankönyv I-II - 1000Ft
Andrew S. Tanenbaum - Operációs rendszerek - második kiadás, Panem - 2500Ft
Tóth Szergej - Vass László - Pápuáktól a Pioneerig - Szeged, 1997 - 500Ft
Galambos Gábor - Operációs Rendszerek általános elmélete - Szeged, 2004 - 500Ft
Büki András - Unix / Linux héjprogramozás - Kiskapu, 2002 - 1500Ft
Gál Tamás - Rendszerfelügyelet rendszergazdáknak - Szak kiadó, 2007 - 500Ft
Holczer József , Benkovics Viktor - A Windows 2000 Server - Sör/csoki
Leindler László - Analízis - Polygon, 2001 - 1000Ft
D.K. Fagyejev, I. Sz Szominszkij - Felsőfokú Algebrai példatár - Typotex, 2000 - 1000Ft
Szendrei Ágnes - Diszkrét Matematika - Polygon, 2000 - 1000Ft
Négyjegyű függvénytábla - Sör / csoki -
polaroi8d
csendes tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Szerintem elsősorban próbáld meg az otthon tanulást, vagy esetleg az nem annyira megy?
-
nosuke88
csendes tag
Sziasztok!
Megvan valakinek elektronikus formában az alábbi jegyzetek?
Viharos László: A sztochasztika alapjai
Bajalinov Erik – Imreh Balázs : Operációkutatás
-
PumpkinSeed
addikt
Szeretnék matematika felé menni, ahol az algoritmizálás meg ilyenek vannak. Melyiket lenne érdemes választani, a prog info bsc-t vagy valami matek szakot? A prog info Bsc-vel az a baj, hogy inkább a programozást tanítja amire már nincs szükségem. Viszont szeretnék komplexebb problémákkal foglalkozni és hatékony algoritmusokat írni. Most egy cégnél dolgozok mint DevOps, Backend Engineer. Viszont egyre inkább állunk át az olyan alkalmazásokra amik tanulnak és ezekhez az algoritmusokhoz nincs meg a kellő matematikai hátterem. Mit ajánlotok?
-
steve012
újonc
Sziasztok!
Picit furcsa kéréssel fordulok hozzátok: keresek egy olyan embert, aki lenne olyan kedves és tudna nekem segíteni az alábbi prog1-es kötelező program megírásában. Itt a specifikáció:
http://www.inf.u-szeged.hu/~antal/okt/prog1/kotprog/07feladat.pdfA kérésem nem az lenne hogy valaki megírja helyettem-hisz annak semmi értelme-, hanem hogy egy-két kis tanáccsal esetleg rávezessen néhány dologra.
Aki úgy érzi hogy tud segíteni, várom válaszát emailben és akkor ott elküldöm hol tartok(mert belefutottam néhány hibába), mik a kérdéseim stb. Köszönöm!

-
jogaman
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire jó szegeden a programtervező informatikus szak? Levelező érdekelne
Milyen az oktatás színvonala? Milyen az oktatók hozzáállása? Mennyire véreskezűek? Hogyan lenne célszerű felkészülni az első félévre?
Könyvek, videólinkek (a témához kapcsolódóan) bármi jöhet tanácsképp
Előre is köszi -
_Petya_
őstag
válasz
Balazs_
üzenetére
Nálam is volt ilyen, mert én is szakot váltottam, de nem emiatt. Ekkor az volt, hogy a tárgy kódja megváltozott a BSC bevezetése miatt, valami I123 -> IB123 jellegű változás volt, egy plusz B betű a tárgy kódban. Emiatt az ETR nem veszi észre hogy ugyanaz a tárgy, és nem küldi az automatikus felszolítást. Ettől még a TO-s nénik nem hülyék, és nyugodt szívvel kib@sznak ha nem csinálod meg harmadjára.
Egyébként ha átjelentkezést mondál, akkor nem csoda hogy ezt volt a válasz, mert az számukra az új felvételit jeletni. Szakváltás-t kell mondani, az az ő fogalmuk arra amit csinálni szeretnél.
Btw a szakváltás az nem automatikus, kérelmet kell beadni, amit vagy elfogadnak, vagy nem... indokolni is kell miért szeretnél váltani. Mit fogsz beírni, azt, hogy "az X tárgy miatt, mert negyedszer is fel akarom venni"?
Azt már csak halkan kérdezem meg, nem lenne egyszerűbb a sok trükközés helyett, például tanulni?

-
Balazs_
senior tag
válasz
_Petya_
üzenetére
Nem igazán lehetett félreérteni, mert konkrétan ezt kérdeztem. Azt persze nem zárom ki, hogy marhaságot mondtak, mert megesett már.
Átjelentkezett ismerős nem kapott fizetési felszólítást (pont ezért voltam bent) a 3. tárgyfelvétele miatt. (2-t mérnökön csinált, 1-et már progon.) -
Balazs_
senior tag
Sziasztok!
Szakváltásnál (valamelyik infósról valamelyik infósra) újrakezdődik a 3 tárgyfelvétel és 6 vizsga, vagy az előző szakon sikertelen teljesítések is megmaradnak? -
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Egy szakon háromszor lehet záróvizsgázni. Mi történik, ha valakinek harmadszor sem sikerül lezáróvizsgáznia?
köszönöm
-
polaroi8d
csendes tag
válasz
zetsupoet
üzenetére
Mint ahogy az elöttem lévő is figyelmeztetett nemrég ezt kiveséztük, viszont én annyit hozzáfűznék, ha nagyon hadilábon álsz matekkal akkor ne menj levelezőre mert ott negyed annyi időd lesz arra amire nappalin. Tehát sokkal nehezebb ott tanulni, kevesebbet adnak le a tanárok, mivel nyílván ti is kevesebbet jártok iskolába.
Vannak olyan munkák amik elvégezhetőek nappali mellett, nem tudom mit dolgozol, de szerintem próbáld meg összeegyeztetni, ráadásul ha kicsit is rugalmas a munkaadód akkor megvégképp, mivel rengeteg időpont közül lehet választani így könnyen a saját izlésed szerint tudod felvenni az óráidat. ( természetesen ez nem mindig olyan egyszerű, főleg, hogy jön a Neptun.... ahhahhaha )
Én is amióta egyetemre járok, folyamatosan dolgozok mellette, nem mondom, hogy úgy haladok ahogy a nagykönyvben meg van írva, de a lényeg, hogy megoldható.
Sok sikert!

-
zetsupoet
tag
Sziasztok!
Én már egy éve gondolkodom hogy elkezdjek valami infó szakot. A legnagyobb bajom a matek! Nem mintha hülye lennék, vagy ilyesmi csak sosem álltam úgy belőle ahogy kellene. Középiskolába jártam, ott meg senkit nem érdekelt hányas lesz, csak legyen meg a kettes. Az meglett. Gondolom akkor tanulhatok eleget, ha ezt a szakirányt célzom meg gondolom?Egyrészt, nagyon szeretem az informatikát, magát a programozás folyamatát, viszont gyenge vagyok matekból. De ha már egyetemre kell menni, akkor szerintem ez a legjobb szak amivel el is lehet helyezkedni. (levelező szakot céloznám meg, munka mellett)
Vagy mit javasoltok? -
polaroi8d
csendes tag
válasz
dejvid8
üzenetére
SZTE-n mindhárom szak első féléves tárgya a programozás alapjai, ahol az elején linux ismereteket adnak majd C-ben tanítanak programozni, szóval mindenképp azzal kezdj. Kásöbb jön majd a JAVA utána a C++ de közbe beköszön a MySQL is PHP... stb. Mindenképp C-vel kezdj.
Nem kell félni, ha nem megy akkor viszont fel kell ismerni magadban kompetenciáidat, hogy nem megy, ismerek olyat aki kűzd szenved folyamatosan kirakják 3/3-al de mindig ujra jelentkezik, csak sínlődik, soha nem lesz diplomája.
-
dejvid8
őstag
válasz
fravik
üzenetére
Köszi a véleményt.
Tudom, én is igencsak bevagyok ijedve. Van több ismerősöm, van aki proginfóra, gazdaságinfóra, és mérnökinfóra jár. Szerintük a gazadásginfón van a legkevesebb matek, az elején ugyanaz mint a másik kettőnél , de később a gazdinfóhoz nem csatlakozik annyi matek tantárgy, mint a másik kettőhöz.
Persze tudom ,hogy így is nehéz lesz. Deriválást csináljuk most a középsuliban, itt is már-már elvárás hogy tudj deriválni, és szerencsére megy is. Az integrálást is vesszük majd nemsokára.
Januártól szerintem kezdem is tanulni a matekot napi szinten, és valószínűleg egy-két különórára is ellátogatok. Megfelelően fel akarnák készülni, és persze az érettségit is jól meg kellene majd írni matekból... Szóval úgy érzem hogy menni fog,de persze majd kiderül. Az akarat mindenesetre meg van.Programozásból pedig a terv, hogy ahhoz is egy picit többet értsek, youtube tutorialok nézése. Az segít valamit? Milyen prognyelv tutorialokat kezdjek el nézni, mivel foglalkoznak főképp elsőben?
-
ben800
aktív tag
válasz
fravik
üzenetére
Ez így van,én 1. vizsgaidőszak közepén még azt mondom hogy túlélhető ha készül rá az ember,bár én fsz-es vagyok,a matek nálunk is kiszóró tárgy.
Annyi a titka hogy a legelejétől kezdve le kell ülni elé és meg kell érteni,tanulni,ha ez megvan zh-n se lesz semmi gondod vele. -
fravik
tag
válasz
dejvid8
üzenetére
Szia!
Szerintem közepes matek tudással egyetemre menni (bármelyik) informatika szakra elég nagy botorság, de nem lehetetlen küldetés természetesen, csak fel kell erősen kötni a gatyát!
Nem szeretnélek elkeseríteni, de tudományegyetemen, így az SZTE-n is nagyon erősen matematika-orientált a képzés, rengeteg elméleti és gyakorlati matematikai tárgy van, ha pedig még mérnök informatikus szakra is mész, ehhez hozzájönnek az elektronikával, analóg és digitális technikával megspékelt tárgyak.
A programozás alapja, meg mint tudjuk a matematika.A közgazdaságtan is elég erősen matematika alapú, nyilván nem olyan szinten, mint egy informatika, de a gazdasági összefüggések megértéséhez és használatához jó (matematikai) érzék (is) kell. Nem hátrány, ha nem jártál közgazdasági szakközépbe, max amit hallasz, újdonság lesz nagyrészt... kiváltani amúgy sem tudod vele a tárgyakat (kivéve, ha elméleti/üzleti gazdaságtanból érettségiznél, akkor 1-2t talán igen).
Szóval matek kell mindenképp, ha tényleg ez a cél, akkor már most lehet nem ártana elkezdeni különórákat venni (ez csak tipp, nem kötelező persze), mert a tempó már nem egy középiskolai szint lesz, itt majdnem alap elvárás, hogy tudsz deriválni/integrálni, határértéket tudsz számolni és még sorolhatnám, a többi érettségin is használt összefüggést már készségszinten kell tudni (függvények értelmezése pl.).
Ha érzed magadban az erőt és kitartó vagy, akkor próbáld meg, nagyon hamar rá fogsz jönni, hogy neked való-e a szak, vagy sem.
Sok sikert!
-
dejvid8
őstag
Sziasztok. Tudna valaki pár szót mondani a gazdaságinformatikáról?
Vajdasági vagyok, és Szegeden szeretnék továbbtanulni. Leginkább a gazdinfón és a mérnökinfón vacilálok.
Gazdaságinformatikánál hátrány, hogy nem közgazdasági középiskolába járok?
(Multimédia-elektrotechnikus vagyok).
A matek nem az erősségem, közepes szinten értek hozzá, 3-as átlaggal. Azért is előbb van a gazdinfó nálam mint a mérnöki, mert az utóbbinál úgy hallottam hogy sokkal több matekos tantárgy lesz a későbbiekben. -
polaroi8d
csendes tag
Valaki tudna pár szót mondani a következő tárgyak vizsgáiról?
Elektronika, Jelek, Alga, SzámGraf, AdatB, Rf, Prog2
-
webdeejay
aktív tag
válasz
sárgabögre
üzenetére
Szia!
Kötelező. Nem épül rá semmi, viszont nem baj, ha megvan. Azt csak őszi félévben tudod felvenni, de ha véletlen utolsó félévben csinálod meg, nincs probléma.
-
polaroi8d
csendes tag
válasz
sárgabögre
üzenetére
Semmi, legközelebb felveszed újra, roszabb esetben ha épül rá tárgy akkor csúszol, ha nem szerencséd van. Esetleg ha hirdetnek keresztfélévben kurzust ott is meg tudod csinálni.
-
sárgabögre
újonc
Helló!
A döntési rendszerek tantárgyat kötelező teljesíteni a gazdaságinformatikus szakon?
Mi lesz ha nem sikerül? -
DiceBlade
aktív tag
Sziasztok!
Megéri elvégezni a PTI Msc-t?
Elvileg most végzek PTI Bsc-vel fél év csúszással (nem találtam megfelelő témavezetőt, így erre a félévre már csak a szakdolgozat 2 maradt). Már több mint egy éve dolgozok mint webfejlesztő, leginkább backend-en (php + pgsql) de a frontend sem idegen tőlem. Szakdolgozatom java-ban írtam, így abban is van valamennyi tapasztalatom. Ki szeretném magam próbálni mint Java fejlesztő is egy cégnél a későbbiekben, de a jelenlegi fő kérdés az hogy mivel járok jobban:
Maradok teljes munkaidőben dolgozni és mellette frissen tartom a Java tudásomat, vagy pedig ha elvégzem az Msc-t?Használható tudást ad, vagy csak még több dolog alapjaiba vezet be, mint a Bsc?
Mennyire számít munkáltatóknál?Előre is köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A26 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Pro 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzletből, garanciával, Dell Latitude 5540/ i7-1365u/16GB RAM/512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Gazdinfót majd meglesem. sajnálom én is a szervezetit, de nem volt hely, meg még hülye voltam a tárgyfelvételnél
Legközelebb már nem lesz nagy baj. Környezetvédelem is megvan
Sajnos, tapasztalatból mondom, mert először én is azt hittem, és ott mondták hogy csak évvégén tudnak államira átvenni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)