Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CanibelZ
aktív tag
válasz
CanibelZ
üzenetére
Nem értek nagyon hozzá, de arra most rájöttem, hogy a bejelentkezésnél van valami hiba, mert akármilyen felhasználót/jelszót írok be, ugyanaddig jut el a csatlakozással. Van értelme ezzel megkeresni valakit, vagy reménykedjek, hogy nem mobilneten kell ezután intéznem a sok emailt?
-
CanibelZ
aktív tag
Sziasztok!
Nem infós, vagyok, hanem kémiás, de itt kapok talán választ. Kedd óta többünknek nem bír csatlakozni a a telefonja az SZTE-wifi-hez és az eduroam-szte hálózatokhoz. A TIK-es eduroam-hoz tudnak csatlakozni. Szerintetek miért lehet ez és mit tudunk csinálni? -
-
gergobaby
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valaki aki mostanában végzi a mérnökinformatikus képzést levelezőn? Erősen gondolkozom, hogy a jelenlegi BME-VIk nappalis jogviszonyomat lecseréljem
Némi tapasztalatra lenne szükségem, például hogyan állnak a tanárok a képzéshez, mennyire a buktatásra megy rá a dolog stb.
illetve a nappalis meglévő tárgyaimat a TO-n milyen eséllyel tudom elfogadtatni az SZTE-s képzésben?Köszi,
Üdv.
Gergő -
NotBlank
csendes tag
válasz
TheStigKrisz
üzenetére
Naigen, államilag finanszírozott szerepel ott.
-
NotBlank
csendes tag
Sziasztok. Azokat, akik kifogytak az államilag támogatott félévekből tavasszal (így az őszi félévet fizetősen kezdik meg), mikor sorolják át? Mert ha jól számoltam én kifogytam belőlük, de még nem kaptam semmilyen értesítőt.
-
webdeejay
aktív tag
-
azbest
félisten
válasz
szcsaba1994
üzenetére
Ha nem tudod mit írtál alá, akkor kérdezd a TO-t

Esetleg az EHÖK jogsegély szolgálata is segíthet [link] -
HAX
tag
Üdv.
Jól tudom, hogy egy tesis órát az első két éven belül kell felvenni és csak egy félévet kell járni ilyen órára? Felvettem most a kondit, legalább megspórolom a Szegi Fitness árát ebben a félévben
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
+
Nyelvi kurzust akármikor felvehetem az nincs ilyen limitbe szűkítve? Ha ebben a félévben elég keményen kell tanulni akkor fel se vegyem még? -
azbest
félisten
válasz
szcsaba1994
üzenetére
esélyes, de olvasd el a szerződést, amit te írtál alá. Azóta lehet változott is valami, a szerződés a mérvadó.
-
szcsaba1994
tag
Sziasztok!
Idén nem sikerült egy tantárgyam 6. vizsgaalkalomra se, jelentkeztem pótfelvételivel ugyan arra a szakra (PTI), mint ahol voltam. Ilyen esetben mi a teendő, miután felvettek? (beiratkozás, kreditátvitel meg hasonlók)
Ki kell fizetnem az előző 4 félév árának a felét ugyan úgy, mintha nem folytatnám a képzést? -
birno
addikt
Sziasztok,
Most jott egy mail az ETR-tol, hogy atsorolnak allamilag tamogatottbol onkoltsegesbe.
Egy ideje igazabol mar szuneteltettem a dolgot es nem is fogom befejezni, ebben az esetben hol/hogyan kellene intezni, hogy ne tartsanak nyilvan mint tanulojukat?
Online lehet valahogy vagy TO-nal mailben? -
webdeejay
aktív tag
válasz
fravik
üzenetére
Fene tudja. Jó, 26 százalék tényleg kevés, de láttam már 60%-os (matek)érettségivel jövő gazdinfós embert, aki matek/gazd tárgyakból elég jól menetelt, de a programozás nemigazán lett a hobbija. Illetve az egésznek az ellenkezőjét, hogy jó érettségivel semmit se tudott magával kezdeni. Szerintem az egyetem olyan, mint egy doboz bonbon. Nem tudhatod, hogy mire számíts.
-
ben800
aktív tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Igazából jelenleg Tutorial videókat nézek c++-ra hogy legalább az alapok meglegyenek valamilyen szinten + keresek valami anyagot matekhoz hogy átnyálazzam mit érdemes tudnom

Viszont ahogy látom kevesebb a Matekos tárgy órarend alapján,és nem tűnik lehetetlennek,mindenesetre 1 évet megér nekem,vagy többet ha elkezd jobban érdekelni
Ui:Egyébként az iskolánkban van egy matek tanár aki mesélte hogy ugyan itt 2-esre érettségizett ő is matekból,majd várt pár évet,újratette az érettségit,ezek után felvették egyetemre,és jelenleg is ő az egyik legjobb Matek tanár ott
Igazából semmi sem lehetetlen csak erős akarat kell hozzá,legalábbis én így fogok neki indulni
-
ben800
aktív tag
válasz
fravik
üzenetére
Köszönöm szépen a választ,tudom hogy nem az a szint,de mint írtam előtte 60-70% körüli próbaérettségiket írtam,magán tanárnál,és értettem is az anyagot,300 pontom lett összesen,és úgy vélem hogy csak akarni kell,és be tudom hozni.
Egyébként is Fsz-en kevesebb óraszámban csak jobb lesz mint alapszakon
Valamint ezt tetőzve nem volt nálunk a legjobb a matek oktatás,hogy úgy finoman fogalmazzak. -
fravik
tag
válasz
ben800
üzenetére
Nem szeretnélek elkeseríteni, de 26%-os matekkal elindulni egyetemre?! Szerintem képtelenség behozni ekkora lemaradást... Kíméld meg magad egy hatalmas pofáraeséstől és felejtsd el az informatikát, főleg egyetemi szinten (nem beszélve Szegedről, ami köztudottan matekosabb, mint a többi)... Ne tévesszen meg az akár alacsony ponthatár, az az egyetemnek remek, hogyha felvesznek, megkapják utánad a támogatást, majd kirúgnak vagy magad mész el. Érdemes ezt is figyelembe venni. 2es eredménnyel inkább tanulj valami szakmát, most amúgy is iszonyat keresettek bel-és külföldön is.
Remélem nem bántottalak meg, de az embernek nem árt néhány nem vállveregetős vélemény, hogy dönteni tudjon.
Ha ennek ellenére belevágsz, akkor sok sikert kívánok.
-
ben800
aktív tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Értem,köszönöm szépen a segítséget

-
ben800
aktív tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Köszönöm szépen a megnyugtató választ

Eddig 60-70% körüli matematika érettségiket írtam próbaként,és utána lesulykoló volt a 26%
-
ben800
aktív tag
Sziasztok
Nem úgy sikerült a matek érettségim mint vártam,viszont Jugyura szerintem felfognak venni,(Gazdaságinformatikus Felsőoktatási szakképzés).
Erről mit érdemes tudni,később mennyire lesz hasznos az fsz papír,vagy inkább a mögötte lévő tudást nézik ??
Mennyire nehéz maga a szak ?? -
stopperos
senior tag
Ebben a TO tud segíteni. Gondolom van hallgatói nyilatkozatod. Ezt találtam,
-
Xyzor
újonc
Sziasztok
2013-as tanévben jelentkeztem államilag támogatottan programtervezőre, de a 2. évben nem lett meg a 30 kredit. Meg tudja mondani valaki, hogy van-e költsége, ha nem folytatom tovább tanulmányaimat az egyetemen?

-
PumpkinSeed
addikt
válasz
worldquake
üzenetére
Elég bátor dolognak tartom tőled, hogy ezt így nyíltan felvállalod. Konkrétan ott világít a neved, és lehet az utolsó éved töltöd az SZTE-n ha valaki meglátja.

-
pvt.peter
őstag
válasz
worldquake
üzenetére
ne haragudj de hány éves vagy?
-
polaroi8d
csendes tag
válasz
worldquake
üzenetére
Hát ez szörnyen gusztustalan és gagyi.
-
worldquake
újonc
Kedves Infosok,
Itt egy videó amit érdemes terjeszteni:
http://youtu.be/ZkmLDRcOV1U
Lehet ötletelni kiket láttok rajta kommentben -
Zsomx
tag
válasz
menyuskahh
üzenetére
Én tavaly szeptemberben kezdtem és rám ez vonatkozik tudomásom szerint.
Mégse, már csak 2x3. Most informáltak. -
Zsomx
tag
válasz
menyuskahh
üzenetére
3x3 vizsga alkalom tárgyanként.
-
menyuskahh
tag
Sziasztok!
Egy tantárgyat 2014-ben felvételizetteknek hányszor lehet felvenni, illetve hányszor lehet vizsgáznia belőle mielőtt eltanácsolják?
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
tojás001
csendes tag
Hello!
Sajnos kirugtak egyetemről, és úgy adódott, hogy nagy valószínűséggel nicns meg a pontom újrafelvételire. (Így marad az újraérettségi, leghamarabb októberben). Kérdéseim: 1: keresztfélévben van-e lehetőség felvételizni BSC-re?
2: ha szeptemberben folytatnám az egészet, akkor megmaradnak a tárgyaim(1 év csúszás, 2016 szeptember).
Mostani állsá szeritn maradna 3 tárgyam... Nem lenne jó újra az egészet elkezdeni. -
skoda12
aktív tag
Sziasztok.
Van a tantervemben egy SZV mérföldkő 9 kreditért, azon belül kémia, biosz, fizika stb 2 kreditért egyenként. Van értelme mondjuk kémia SZV tárgyból 4 kreditnyit elvégezni? Tehát a 2 krediten felüli teljesítés azonos tárgycsoporton belül beleszámít a mérföldkő teljesítéséhez?
-
Gergello
addikt
Titeket kerestek fel mostanában szociális felméréssel kapcsolatban ? Engem állítólag kisorsoltak, emiatt próbált egy hallgató kérdőívvel együtt a lakhelyemen felkeresni.
-
ben800
aktív tag
Még esetleg annyit szeretnék kérdezni hogy a programozás részénél lesznek-e olyan dolgok amik jobban igénybe veszik a gépet,vagy grafikai lesz,vagy az programtervező informatikánál jobban jellemző ??

-
polaroi8d
csendes tag
Honlapomon fent van a kalkulus jegyzet, vannak benne hibák de elinduláshoz nem rossz, illetve EDUBASE-en is van rengeteg hasznos videó.
-
bladegery
senior tag
válasz
ben800
üzenetére
Valoszinuleg ezeket a videokat fogod nezni kesobb is, de ha akarod elkezdheted hamarabb:
Szabo Tamas -
Zsomx
tag
-
ben800
aktív tag
Sziasztok
Idén jelentkeztem Szte TTIK-ba Gazdaságinformatika alapképzésre,és az lenne a kérdésem hogy mi vár rám mennyire lesz sok a programozás ??
Valamint milyen programokat használtok programozáshoz ??
Az mennyire hátrány hogy Macbookom van,és nincs más windowsos gépem ?? -
mkbla
senior tag
én is csak egyet tudok érteni Feri1990 kollegával. Már lassan a végét járom a mérnök inf. levelezőnek. Nagyon sok eleinte még sok esetben meg volt oldva a pénteki vizsga alkalom, a szombati csak nagyon ritkán. Sok esetben a nappalisokkal vizsgáztam. Az pedig a tanártól függ, hogy a levelezősöknek hirdet-e meg külön alkalmat. (ilyenre is volt mondjuk többször példa) De ez tanár függő meg kell kérdezni meg kell kérni és ha jókedvében találjátok akkor ír péntekre is.
A munkáltató meg olyan amilyen, nekem pl nem fizetett semmit, csak eljöhettem és kivehettem a rendes szabadságom vagy a betegszabadságom. Aztán lett tan. szerzódésem de abban is csak a tandíjat fizette, se bejárás se szállás se könyvek se szabadság. Ez meg a munkáltatótól függ... -
bladegery
senior tag
Raadasul nekem ugy tunt hogy mint evkozben, itt is a het elso harom napjan akarnak mindent letolni.
Szerintem minden vizsgam a hetfo, kedd es szardai napokon volt. -
Feri1990
tag
válasz
nosuke88
üzenetére
A vizsgaidőszak ugyanakkor van a nappalisoknak és a levelezősőknek is:[link]
Ha ugyan az az oktató tartja a nappalis kurzust mint a levelezőt, akkor nagy a valószínűsége, hogy nem hirdetnek meg külön levelezős vizsgaalkalmakat. A pénteki/szombati vizsgaalkalomra nem nagyon lehet építeni. A munkáltatóval kell egyeztetni, hogy biztosítson arra a napra szabadságot. (Fizetetlent nagy valószínűséggel, amennyiben nem szeretnéd ellőni az alap szabadságod)
-
skoda12
aktív tag
válasz
nosuke88
üzenetére
Hello
Matek levelezőre járok, de gondolom proginfo levelezőn is hasonló a helyzet.
A vizsgák nagy része hétköznapokon van, azon belül sem garantált a pénteki vizsgalehetőség. Minden tárgyból van heti egy vizsgaalkalom, de csak két vizsgát tudtam szombatra tenni, nem is volt több lehetőség hétvégi vizsgára. -
nosuke88
csendes tag
Sziasztok!
Proginfo levelezőre jelentkezek idén.
Kérdés csak annyi lenne, hogy levelezőn a vizsgalehetőségek is péntek vagy szombaton vannak, avagy összerakva N/E/L vegyesen mindenki hétköznapokon vizsgaidőszakban.Előre is köszi

-
webdeejay
aktív tag
Kalk meglett? Diákellenesek, de Nagy A. alatt az oprendszerek szinte teljesíthetetlen volt, progalapnál a papír alapú vizsga nem volt egyszerű. Köszi, alga, rf1(?)-2, prog2, műmat, logika. Ezek közül egyik sem egyszerű, és ezek után tudod eldönteni, hogy a diákok ellen van-e
-
Zsomx
tag
válasz
webdeejay
üzenetére
Félre értés ne essen, nem könnyű, csak nem értelmetlenül és indokolatlanul diákellenes. Nekem a kalkulussal gyűlt meg a bajom nagyon, most jön az oprendszerek de én a prog1től félek nagyon, a java a nemezisem
Viszont pesten valóban iszonyatosan szórják a diákokat mert, hogy sok van. -
webdeejay
aktív tag
-
HAX
tag
Sziasztok.
2.féléves hallgató vagyok proginfón, az 1. félévet eléggé elrontottam (nem vettem elég komolyan).
Tudnátok ajánlani pár potyakredites szabadon választható kurzust? Ilyenekre gondolok mint pl.: GAF kultúra, borturizmus, stb.
Illetve itt Szegeden ha tudnátok mondani egy jó és türelmes magántanárt vagy felsőbb évest aki elvállal korepre engem elérhetőséggel kalkulus 1.-re azt megköszönném.
-
Zsomx
tag
válasz
soma996
üzenetére
Szia!
Én Pestről jöttem le Szegedre mérnökinfóra. Az én nézőpontom az volt, hogy inkább programoznék, viszont mivel elektronikás suliba jártam, azt is tanulnám tovább valamennyire. Mivel az OE-n van a Kandó villanykar, így valószínűleg ott a mérnökinfó is kicsit ilyen irányúbb. Szegeden mivel a proginfó jóval erősebb, a mérnökinfó is inkább programozó némi mérnöki szemlélettel a zsebében. Egy dolgot tudok: azért a Bp-i egyetemeken soooookal többen vannak ezért sokkal (indokolatlanul sokkal) szivatósabbak is a ZHk és a vizsgák. Én ezt nem akartam még pluszba a nyakamba. Viszont OE-n van a legrégebben és a legkiforrottabban a mérnökinfó
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
soma996
üzenetére
Szerintem a te szakod tényleg a mernők info lesz bár ha jól megy az assembly a prog info se rossz választás. Ha valahol elvégzel egy ilyen egyetemet mindegy szinte hol, úgyis lesz munkád, szóval ne azon múljon, hogy hol akarod elvégezni. Igazából nem tudok túl sok mindent az OE duális képzéséről, de jó mert lesz némi gyakorlatod is a témában, és nem az lesz, hogy kikerülsz az egyetemről és az első nehezebb programozói struktúra felépítésénél már nem is tudod hol a fejed, hanem láttál olyat és viszonylag jártas is vagy benne már amennyire a gyakorlati helyen volt rá alkalmad.
-
soma996
csendes tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Sziasztok!
Nemsokára le kell adnom a jelentkezést az egyetemre de még nem tudtam dönteni!Emelt matekom és elég erős programozói tudásom (C++,pascal,prolog,assembly,SQL,PHP) lesz kezdésre.Annyira nem szeretek programozni,de megy.Nem szeretnék egész nap gép előtt gépelni,inkább valami műszakibb terület érdekelne.Valami olyasmi ahol valami kézzel foghatót alkothatok.A mérnökinfót szemeltem ki,pontom szinte mindenhova elegendőm lesz szerintem,de szegedi ként nem tudom eldönteni,hogy hova menjek!Az SZTE mellett az Óbudai Egyetem tetszett még meg, ahol duális képzés is indul!Nem tudom,hogy megérné-e elmenni Pestre csak a duális képzés miatt.Tud-e valaki valamilyen információval az ott megkereshető összeg mértékéről?Ha az egyetem elvégzése után Szegeden,illetve Szeged közelében szeretnék elhelyezkedni akkor jobban járnék ha itt fejezném az egyetemet,vagy utána gond nélkül vissza tudok jönni ide dolgozni?
Köszönöm a válaszaitokat! -
skoda12
aktív tag
Ahhoz képest, hogy rangsorolásos időszak van, alig látok pár tárgyat, amit felvehetek. Most szétnéztem az etr felületén és a következő félévre a státuszom "Bejelentkezésre vár". Lehet, hogy emiatt nem látom a kurzusokat a tárgyfelvételnél? Hogyan lehet megváltoztatni aktívra a státuszt? Gyors google keresés csak annyit dobott, hogy ha aktív voltam előző félévben akkor kb automatikusan kéne változnia a státusznak.
-
Frenky89
addikt
-
skoda12
aktív tag
Hello
Tegyük fel, hogy érdekel pár tárgy, amik a jelenlegi szakomhoz tartoznak, de más szakirányhoz hivatalosan. Ezek a tárgyak még szabadon választható vagy kötelezően választhatóként sem jelennek meg a szakirányom alatt az etr-ben a tanrendben (a treeviewban). Konkrétan a másik szakirány egy teljes kötelező mérföldkövét és még egy másik nekik kötelező tárgyat szeretnék elvégezni. Mivel ez ~15 kredit, jó lenne, ha be tudnám őket számítani a teljesítendő 180 kreditembe valahogy. Például nálam a kötelezően választható mérföldkő tele van olyan szabadon választható kurzussal, ami nem érdekel és jó lenne a fenti 10-15 kreditet a kötelezően választható mérföldkövem szabadon választható részének kontójára elvégezni. A kérdés az, hogy ez lehetséges-e?
-
polaroi8d
csendes tag
válasz
ktmduke125
üzenetére
Kell-e még?
-
polaroi8d
csendes tag
válasz
ktmduke125
üzenetére
Nekem tavaly valami 98%-os lett, 5 perc alatt csináltam meg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ktmduke125
csendes tag
Menedzsment alapokból lehetséges a tesztre ötöst kapni? Betanultam minden kérdés-választ úgy ahogy fent van de mindenkinek ilyen 76% körül sikerül
Csak kíváncsi vagyok -
polaroi8d
csendes tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Viszont kívánom.

-
polaroi8d
csendes tag
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
*másodéves akart lenni, de amilyen kaja mennyiség van bennem, egyszerűen képtelen vagyok gondolkodni. De jó vicc volt.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Crimson Desert
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen notebookot vegyek?
- Spórolós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- További aktív témák...
- Macbook Pro 15" - 2018/2019 6 mag i7, 16GB / 512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (23)
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- Szuper Áron! HP Elitebook 850 G8, I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET
- Philips Evnia 49M2C8900L Super Ultrawide Monitor!49"/5120x1440/QD-OLED/144hz/Gsync-Freesync/Ambiglow
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Microsoft Surface Laptop Studio 2in1 / i5-11300H 16GB RAM Érintőkijelző
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- 215 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Némi tapasztalatra lenne szükségem, például hogyan állnak a tanárok a képzéshez, mennyire a buktatásra megy rá a dolog stb.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)