Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#42221) DeltaPower válasza MBazsee (#42220) üzenetére


DeltaPower
őstag

Nehéz ügy, igazából a burkolat anyagától és a kialakítástól függ, 2 féle módszer vált be:
- ha csak simán kitört a helyéről a fészek, de pontosan visszailleszthető, és van is elegendő felület, akkor próbaképp acetonnal (tiszta aceton, nem körömlakklemosó) be kell kenni mind a két oldalt, pontosan összeilleszteni és összeszorítani. a legtöbb burkolat ABS műanyagból van, az aceton jól oldja.
- ha szilánkosan tört, hiányoznak darabok, kicsi a felület, vagy nem fogja az aceton, akkor minimális mennyiségű pillanatragasztóval a helyére rögzíteni, aztán kétkomponensű epoxigyantával vastagon körbekenni. a felületeket, amire az epoxi megy, durva (100-as) smirglivel kicsit meg kell csiszolni vagy hegyes eszközzel rácsosan bekarcolni, hogy jobban tapadjon az epoxi.

Persze vannak esetek amikor romokban hever minden, ilyenkor a precízebb műanyagmunka elkerülhetetlen (többéves makettező tapasztalat előny :D), illetve a burkolat cseréje is megfontolandó.

"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.