Hirdetés

2024. június 4., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27744) wolfman


wolfman
veterán

Itt a telephelyen én intézem a veszélyes hulladékokat, közöttük azokat az elektronikai hulladékokat is, amiket a központból küldenek ki a rendszerurak selejtezéskor. Nemérgiben küldtek ki vagy 4 dobozni infós cuccot, de tényleg vegyes volt a tartalma, mint a koldussz@rnak. Alapból kislemezek, régi billentyűzetek, tonerek, festékpatronok, ilyen olyan kábelek. Nemrég egy teljesen hibátlanul működő Logitech MX1000-es egeret találtam bölcsővel, töltővel, meg egy Logitech 518-as gamer egeret rossz baloldali mikrokapcsolóval, szóval van mit kikapirgálni a dobozokból továbbítás előtt.
Na itt a telephelyen az a szokás, hogy mikor jön egy ilyen szállítmány, akkor a munkások apraja összegyűlik és elkezdik rágni a fülem, hogy nézzük át, hátha valamit találnak. Mikor kipakolom a dobozokat elkapja mindet a bizsuláz, mint volt páromat az ékszerüzlet előtt és visszarepülnek a gyerekkorukba, hogy majd most mekkora gépújítás lesz a családban (persze a legjobb amit eddig találtunk a P IV-es szint).

Egyik kollégám a napokban mutatja, hogy talált egy VGA kábelt, ami milyen jó lesz neki otthonra, mert a monitorjának úgy is rövid a kábele, ezzel majd megtoldja. Néztem, mondom neki, hogy az nem lesz jó, mert az COM kábel, nem VGA kábel. Nézze csak meg, hogy ennek 2 sor luka van a VGA-nak meg 3. De csak erősködik, hogy ne neki ilyenje van, hát jó ez neki. Hiába mondtam, hogy rosszul emlékszik, mert ez nem az ami neki kell, csak erőltette a dolgot, hogy higgyem már el, hogy ez van neki. Már a végén majdnem hagytam magam becsapni, mert ezeknek tényleg ezer éves gépeik vannak, hátha van olyan amiről én nem tudok, értek már csodák életem során, egye fene, vigye el. Aha, másnap jön, hogy hát nem sikerült rácsatlakoztassa a monitort, mert kevesebb a pöcke a kábelnek, mint ami kell.
Rögtön le kellett üljek, megmasszíroztam szépen a halántékom, majd emlékeztettem, hogy tegnap ezért is vitáztunk, de nagy pofával okoskodott, hogy de de de. De nem is értem min csodálkozom, mikor a másik egy régi Nokia kihangosító kábelt nyúlt le, hogy ő majd otthon csinál belőle adatkábelt a GPS-éhez. Persze mikor legközelebb találkoztunk szomorúan, de azért büszkeségéből nem engedve újságolta, hogy valamiért nem egyeznek a kábelek azzal amire számított. Nem is értem mivel kellett volna egyezzen, hiszen ez egy kihangosítós szivargyújtó végű volt a másik végén a klasszikus nokia csatlakozóval, ami neki kell meg egy USB to mini USB. Nem nagyon értem, hogy egy lakatos miért esik neki olyan dolognak aminek egy mérnök infós sem látja értelmét.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.