Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27401) AmunRa válasza biker (#27400) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Akkor hogy van ez pontosan?

(#27402) SityiSXT


SityiSXT
őstag

Egyik kedves, segítőkész, szépérzékkel megáldott usert zavart, hogy az asztala alatt ott egy nem bekötött Ethernet kábel. Nosza, bedugta a legközelebbi padlóaljzatba - és csinált vele egy gyönyörű network loopot... :W Szerencsére relatíve hamar meglett a hiba, az inkriminált kábelt pedig elhoztam onnan, de akkor se fogom fel, mi a fenének kellett azt piszkálni... :DDD

(#27403) biker válasza AmunRa (#27401) üzenetére


biker
nagyúr

amire te gondolsz, az a helyi kereskedelmi értékesítés, ehhez kell
de ha webshopban rendel, és bemegy átvenni, készpénzzel, akkor elég a bevételi pénztárbizonylat
ellenben ha megy átvenni, és ott meglát valamit, és azt is kéri, akkor már helyi értékesítés, kell. Ekkor kell azt mondani neki, rendelje meg ott a sarokban egy kis pc-n vagy mobilon, és ha megjött a rendelés kiadod.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#27404) AmunRa válasza biker (#27403) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Köszi. Utánanézek.
Most viszont, hogy keresem ezt az online pénztárgépes témát olyanba futottam, hogy aki javít számítógépet faxot, annak is kell. Ez egy NAV-os állásfoglalás. :)

(#27405) szumo válasza AmunRa (#27404) üzenetére


szumo
senior tag

Nem teljesen mindegy, ki kell fizetni, akkor ki kell fizetni, mert különben ejnye bejnye. :P

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#27406) Pötyi válasza biker (#27403) üzenetére


Pötyi
őstag

Értem én, hogy a bolt sarkába kitett gépen leadott rendelés jogilag netes rendelésnek számít én pedig csak kiadom neki a cuccot, amit így vett meg, nem pedig eladom, de könyörgöm! Álljunk már meg egy szóra! Nem az ember van a jogért, hanem a jog az emberért! Hát egy légtérben vannak! Ez már olyan szinten élhetetlen szabály, hogy vért hányok! Nem beszélve arról, hogy az OKJ-s általános eladói tanfolyam elvégzése után tudni fogja valaki, hogy hány millió tranzisztor van egy 6870-es Radeonban? Nem b+! Ahoz pár évet el kéne tölteni egy számtek boltban!

[ Szerkesztve ]

QNX is cool!

(#27407) TaaT válasza Pötyi (#27406) üzenetére


TaaT
veterán

"Álljunk már meg egy szóra! Nem az ember van a jogért, hanem a jog az emberért!"

Odafent ezt pont fordítva gondolják. :U

Give them hell Ukraine!

(#27408) ati012 válasza AmunRa (#27404) üzenetére


ati012
senior tag

Nem akarom elvenni a kedved, de ez egy haldokló szakma.
Minden jött-ment javít számítógépet. Minden jött-ment ismeri az ipont, ahol 200 Ft-tal olcsóbb.

Egy piackutatást mindenképp csinálj.

(#27409) wolfman válasza TaaT (#27407) üzenetére


wolfman
veterán

Minél magasabban ülsz, annál több jogod van bármihez.

Mi maximum csak JÓGÁZhatunk, de jogunk az nem sok van. :)

(#27408) ati012: Arról nem is beszélve, hogy egyre másra tűnnek fel az olyan vállalkozások, ahol még csak raktáron sincs árukészlet, hanem majd ha leadod a rendelést, majd akkor ő berendeli nagykerből vag Hong-Kong-ból, 2-3 hetet várnak ők, majd még pár nap mire postázzák neked. Mondjuk szerintem ez egy gusztustalan verziója már a netes üzleteknek, de nem tudok ellene tenni.

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#27410) azbest válasza AmunRa (#27397) üzenetére


azbest
félisten

Itt van egy egészen összeszedett lista a végzettséghez kötött tevékenységről. Úgy tudom, hogy ha neked nincs, de ilyet vállalkoznál, akkor alkalmazottadnak kell legyen.
Hivatalosnak és frissnek tűnik [link]

(#27411) AmunRa válasza azbest (#27410) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Elektroműszerész vagyok jelenleg. Néztem már ezt a listát, rokonszakma is jó. Szerintem ezzel lehet számítógépet javítani. De azt hiszem egyelőre nem veszek fel ilyen javítást, mert nem szeretném megvenni a pénztárgépet.

Nem tudom merre induljak egyébként, több hónap után sem. Ez csak az egyik tevékenység lenne, van egy kb. fél éves munkám amit nem számláztam még ki, elvileg megszűnik a megrendelésem, de múlt héten szórtak meg egy legalább fél évig tartó munkával. Viszont leadózni nem szeretném, inkább valami kezdő, majd beinduló vállalkozásba szeretném elhelyezni a pénzt. Nagy valószínűséggel fősulira megyek, ez idő alatt nem szeretnék teljes munkaidőbe dolgozni, viszont addig lesz idő kitalálni mi legyen. Esetleg némi bevétel is lenne az idő folyamán. Jelenleg én nem látok semmi olyan tevékenységet amiből normálisan meg lehet élni.
Igazából nem célom a nagy jövedelem, mert van egy házam, aminek a fenntartása nem olyan eget verő.

[ Szerkesztve ]

(#27412) Josi válasza AmunRa (#27411) üzenetére


Josi
aktív tag

A vállalkozásban is fogsz adózni. :(

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#27413) AmunRa válasza Josi (#27412) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Fogok, de nem annyit. Miközben fősulira járok nem leszek alkalmazottja a cégnek, párom 8 órás munkaviszonyban. 10% megy csak el a cégből és az ÁFA. Evás egyéni vállalkozó voltam. Nem jött megrendelés, ültem itthon, és csak fizettem a járulékokat. December és január hónapokban kb. 20 nap munkám volt. 40e/ hó maradt meg. Na itt zártam be az egyéni vállalkozásomat. Majdnem 17 évet élt, becsülettel csináltam, mindenről számla, fizettem a járulékokat is becsülettel, akkor is ha nem volt munka.
Most viszont a műszerész szakmámmal semmit nem érek, inkább elmegyek tanulni. Marad annyi pénzünk, hogy 2 évet kihúzunk. Esetleg a céggel kapcsolatban majd lesz valami jó ötlet.

[ Szerkesztve ]

(#27414) azbest válasza AmunRa (#27413) üzenetére


azbest
félisten

Katás, kisadózó, alanyi áfamentes módban, nem főállásként durván havi 25 kata + 5 körül az átalány iparűzési + kamarai tagság. Ha jól sejtem, akkor nappalis hallgatóként nem kell hogy főállású legyen (ami 50eft kata). Ha meg nincs munka, akkor lehet szünetelteni. A kifizetett hónapok * 500e limitig lehet számlát kiadni elvileg.
A könyvelőd biztos jobban tudja, mit érdemes. Már ha egyáltalán szeretnél a suli mellett is dolgozni.

[ Szerkesztve ]

(#27415) Hequila válasza AmunRa (#27413) üzenetére


Hequila
őstag

Én sem akarok a kedvedbe rondítani, és nem is akartam, de ha ati012 elkezdte, akkor folytatom.
Nem tudjuk, hogy melyik régióban vagy, de a szakma haldoklása valószínűleg országos jelenség. Nekem is saját vállalkozásom van, de több okból is próbálok nézelődni.
Nincs fizetőképes réteg. Nálam alkatrész az esetek túlnyomó többségében csak akkor forog, ha a régi tönkrement, és pótolni kell. Gépfejlesztési szándékkal nagyon ritkán keresnek meg.
Ráadásul javításra sokszor csak akkor kerül be a masina, ha a szomszéd Pista, meg a munkatárs fia (aki informatikát tanul a középiskolában) nem boldogul vele. Belebarmolnak, utána javítsd meg. Persze olcsón.
Nemrég olvastam a burnoutról egy cikket, melyben a cikkíró megjegyzi, hogy azok a - főleg managerek - veszélyeztetettek leginkább, akik akár heti 60 órát is dolgoznak.
Én a két kezem összetenném, ha csak heti 60 órát dolgoznék. És biztos vagyok benne, hogy ezzel a szakmában még így vannak páran.
Hétvége csak elméletben van, a jelentését elveszti. Szabadság szintén.
És a végére hagytam a - szerintem - legnagyobb ellenérvet; a töménytelen mennyiségű idióta, akiktől sosincs nyugtod. Hívnak, ha baj van, hívnak, ha nincs. Ennek súlyosságát valószínűleg csak az érzi át, aki a szakmában dolgozik. Egyszerűen nem tudom leírni, hogy mennyire fárasztóak.
Jól gondold meg...

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#27416) ViZion válasza Hequila (#27415) üzenetére


ViZion
félisten

+1
bár csak részmunkaidőben tolom, de ez így van. Minap az user a 20k router lábát lefűrészelte, hogy kétoldali ragasztóval a szekrényre tudja rakni. :O Legalább garira nincs már gond. ;)

AKKOR érdemes csinálni, ha tudsz számlázni, pályázatokban rajtad tudják átfuttatni a félig-meddig fiktív vásárlásaikat. Itt is van pár ilyen cég, boltban ember nem járt, csengetni vagy hívni kell. A szerelés, a munkával keresett pénz a legalja. Idáig jutottunk, az a hülye, aki dolgozik. Ha meg becsületes is vagy: ne vállalkozz, mert belehalsz.

Magam sem mertem belevágni, pedig toner töltés, használtgép is ment itt pár éve még frankón. De inkább dolgozom és mellette beugrós vagyok egy boltba, mint sajáttal szívjak. Nem nekem való, mert azért a becsületesebb, kevésbé pofátlan fajta vagyok -ez nem túl szerény kijelentés, de ez van. Kapkodom a fejem, miket megtesznek. Persze ha apuka a feje a pályázati pénzek helyi osztásának, akkor lehet boltot üzemeltetni...

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#27417) gozso válasza ViZion (#27416) üzenetére


gozso
senior tag

+1
csak ebből szerintem (vidéken) lehetetlen megélni. (nagyon csendestársként vagyok benn egy üzletben)
én mellette rendszergazda vagyok és tanítok. így is szűkös :(

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#27418) AmunRa


AmunRa
aktív tag

KATA nekünk nem jó. Egy cég fele 5-6M-s számla lesz fél éven belül, NAV erre ugrik.
Fél évig alkalmazott leszek, aztán meg részunkába.
Budapest környéki településen élek.
Sajnos nagyon elkeserítő amit írtok, de kb. ezektől félek, hogy 10-12 éves srácok bejönnek apukával észt osztani, meg a kacsintgatos oldjuk meg okosan Tréfa nélkül. Nekem sincs összeköttetésem, nem is szeretem az ilyen dolgokat.
Azt látom én is, hogy nincs pénzük az embereknek, csak a TV-ben tolják hogy mennyire megy itt a gazdaság és milyen magas a foglalkoztatottság. A szakmámmal alkalmazottként valószínüleg nem sok pénzt kapnék, nézegettem állásajánlatokat. 3 műszakba nem mennék.
Én is nagyon sokat dolgoztam, ki is készültem tőle. 12-16 órát, hétvégén is. Ráadásul építkeztem és azt meg én nem ajánlom nektek! :D
Most viszont úgy érzem, ha normális pénzt szeretne az ember, nem ártana egy diploma.
Köszönöm srácok az információkat, remélem innen már csak felfele megy majd! :)

(#27419) ati012 válasza AmunRa (#27418) üzenetére


ati012
senior tag

Egy cég fele 5-6M-s számla lesz fél éven belül, NAV erre ugrik.

...erre kell egy dzsipó, aki kiteszi a számlát.

mennyire megy itt a gazdaság és milyen magas a foglalkoztatottság.
Japp, mert a statisztikában benne van a közmunka, meg a külföldi munkás is.

Most viszont úgy érzem, ha normális pénzt szeretne az ember, nem ártana egy diploma.
Szerintem ez egy szűk réteg. Ha diplomás vagy azért, ha nem azért, ha több van akkor meg azért küldenek el a 3.14csába.

Hequila: egy régióban vagyunk, de biztosíthatlak: máshol sem jobb a helyzet.

Nincs fizetőképes réteg. Nálam alkatrész az esetek túlnyomó többségében csak akkor forog, ha a régi tönkrement, és pótolni kell.

Dettó. Amíg az emberek a napi megélhetésükért küzdenek, addig nem is lesz. Ezt tetézik a vérpistikék, akik sörért / csokiért / legóért javítanak.

Konkrétan ha nem állsz 3-4 lábon, véged van.
Mondhatni évente veszek fel és adok le tevékenységeket.
A hullámokat kell lovagolni, tökmindegy mit adsz el, amíg haszon van rajta.

ViZion
Magam sem mertem belevágni, pedig toner töltés, használtgép is ment itt pár éve még frankón.

Válság kellős közepén, állítom nagyobb forgalmam volt mint most.
Tonertöltés vége, cd-dvd vége, használtgép még megyeget...

(#27420) ViZion válasza AmunRa (#27418) üzenetére


ViZion
félisten

Gépészt, PLC programozót keresnek örökké...

Megint itt egy régi szar: "recseg a hang"
Diagnózis: régi, 1,5 GB DDR2-es cerkára ráerőszakoltak egy winfos7-et, semmi driverek, csak a torrent meg a vírusok. Egyedül VGA volt telepítve, semmi, de semmi más. Recsg neked az édesapád lőcse, amikor anyádat tolta a disznólban. Hazug mocsoknak kell lenni? Sebaj, kifizetik a telepítést, de csak hang drivert dobok rá... vírusokat leszedem... majd vissza kerül. ;] Aki köcsög, azzal legyek jófej? :U Miért kell hazudni? Ezt nem értem. Mindenkinek jobb lenne. Ráadásul ugribugri van, hogy holnapra kell, mert jajj, a gyerekkel szkájpol külföldre... De miért hazudsz te szemét? Lassú fos, nincs ram és a win 7... fain kombó, bármi tízszer annyi idő, mint egy újabb vason. Ha tudtam volna, el sem vállalom holnapra. :(((

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#27421) gozso válasza ViZion (#27420) üzenetére


gozso
senior tag

na, ezt szorozd meg 25-el... ennyi van az egyik iskolában... jó, ram csak 1gb... de win ulti :D

menő ibm gépek... voltak, 2007-ben :)

de semmi baj, kaptunk most 10 lenovo yoga-t

[ Szerkesztve ]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#27422) ViZion válasza gozso (#27421) üzenetére


ViZion
félisten

klónnal megoldanám, hajnalban linux alól újrarakná a winDOSt ;]

Nah, azt meg leabálják hamar, ilyen hajtogatósból jövőre egy se lesz... ;) Erre persze van pííííz :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#27423) ati012 válasza ViZion (#27420) üzenetére


ati012
senior tag

Meg pék és hegesztő is kell mindig :)

Ha tudtam volna, el sem vállalom holnapra.

De! Elvállalod! Mert kell a pénz :))
(ha gechi voltam sorry)

[ Szerkesztve ]

(#27424) ViZion válasza ati012 (#27423) üzenetére


ViZion
félisten

Pék is kell... többnyire nálunk pékek állnak a CNC mellett... megasztalosok :O

Igen, genya vagy! Pénz kell, de pár ezresért nem szopok egész éjjel! Ha már qrva vagyok, legalább luxusqrva legyek, aki nem apróért csinálja, nem? :DDD

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#27425) ati012 válasza ViZion (#27424) üzenetére


ati012
senior tag

Valaki mondta régebben: nincs az a kis pénz, ami ne jönne jól.

Ha van az a kis pénz, amiért te nem sz0pnál, megkell kérni mást hogy kevesebbért sz0pjon vele.
Így te leszel a főkurva...

(#27426) TESCO-Zsömle válasza ViZion (#27424) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Ez áll a gépészetre is. Épületgépészként melóztam egy 20 fős brigádba. Rajtam kívül a főnöknek és a főnök jobb kezének volt az a szakmája, amit csinált. Volt mellettem kárpitos, lakatos, asztalos, pultos, tolvaj, kőműves, naplopó, nyögdíjas, bányász, és persze egy marék ember, akinek nem értettem a nyelvét...

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#27427) cbmfan


cbmfan
senior tag

kezdtem reménykedni, hogy jött vagy 40 új komment, lesz min röhögnöm. erre off... és akkor már én is: nincs valakinek egy LS120 lemeze? találtam egy Mitsubishi meghajtót, flopival működik, de kipróbálnám azzal is.

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

(#27428) TESCO-Zsömle válasza cbmfan (#27427) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Van. PÜ!

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#27429) Hequila válasza gozso (#27421) üzenetére


Hequila
őstag

Egyik helyi általános iskola renccergazdája mesélte, hogy náluk kitalálta a vezetőség, hogy egységesíteni kell a géppark szoftvereit, így került 2Ghz-es Cerkára 512MB memóriával Windows 7... A tanárok nagy örömére.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#27430) Hequila válasza ati012 (#27419) üzenetére


Hequila
őstag

használtgép még megyeget...
Azzal meg az a legnagyobb gond, hogy mágnesként vonzza a dakotákat. Vagy van tuti tipped az elhajtásukra? Csak a baj van velük. Én mindig megpróbálom lebeszélni őket a kiszemelt példányról, mondván, hogy az neked gyenge lesz, vagy hogy jövőhéten jobbat kapok olcsóbban, de sokszor hajthatatlanok.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#27431) ati012 válasza Hequila (#27430) üzenetére


ati012
senior tag

A legszélesebb mosollyal kiszolgálni.

Közbe tenni a janit milyen géped van otthon. Nyomni a vakert mit mennyiért tudsz.
512-es videjókártyákat, laptopokat erőltetve főleg. (előbb utóbb ő v. a tezsvíre megveszi)

Legfontosabb: neme ellenkezni. Ha neki az kell, ő azt fogja megvenni. Kész.
De lehet közbe mondani hogy kellene még a kőlevesbe egy kis ram, egy kis hagyma...
A babi néni is belerakta a 2 szál kolbászkáját, ez is bele fogja.

Ha ügyes vagy simán több profitot hozol ki.

A gödörszökevényeket pedig: nincs, vagy égbekiáltó árat mondani.

Kész munka után alkudóknak: szeme láttára tönkrevágni.

[ Szerkesztve ]

(#27432) wolfman válasza ati012 (#27431) üzenetére


wolfman
veterán

De lehet közbe mondani hogy kellene még a kőlevesbe egy kis ram
:D

Most szerelem egyik kollégám PC-jét. Valami istentelenül baromi régi gép, 478-as konfig "egybe-desktop" IBM alaplappal, 1,7 cerka (SingleCore) CPU és 512Mb ram (2x256). Probléma, hogy a gyerekeknek kéne játszani meg szaggatnak rajta a filmek. Gondolom a kodeket frissítgeti, filmek is Blu-Ray rippek csak az a fránya hardver nem változott az idők alatt. Egy másik kollégámnak odaadta, hogy bütykölje meg mert sejtése szerint a vírusírtó lehet a probléma (természetesen ebből is kettő volt fent). Az letörölte az egyiket, majd mivel továbbra sem oldódott meg a probléma, kikötött nálam.
Kocsióból kiszed, fél szemmel belekukkantottam, memória, aha kevés, procihűtő le, aha nincs paszta sem, remek le tudom olvasni a típusát, remek ez még szarabb mint a memóriák. Mondtam neki, hogy bármit is kezdek vele, legelőször egy proci és memória bővítés kell, különben viheti is haza. Kértem tőle egy tizest.

No a processzort megvettem (3.01Ghz 478-as HT 533FSB), majd behelyezés után nem ad képet a cucc. Na akkor vissza a régi proci (jah igen, ennek meg bizonyos lábai meg vannak égve, mások félig letörve de megfogyva nem élt proci-e lapon), de ezzel sem ad semmi képet. jelenleg lassan kettő hete ezzel szopok, mert azóta semmire nem reagál. Most egy havernak odaadom, aki ha nem tudja megcsinálni, akkor senki.

Nem mellékesen az alaplaphoz se sok mindent találni a neten. Hosszas keresgélés és kutakodás után az egyik legeldugottabb oldalon találtam egy táblázatot, ami szerint támogatnia kellene a CPU-t amit vettem, de az csak a chipsetre vonatkozik, ez a lap konkrétan nem tudom. :-s

Ilyen kis viccesek ezek a munkatársak. Ezek az alap tudatlan válaszok persze rendszerint ellövődnek:
- Milyen géped van?
- Hát XP!

- Milyen géped van?
- Hát pentium 4-es! (már reflexből vágom, hogy celeron az 2Ghz alattiakból)

-Ez annó nagyon jó gép volt, rettentő gyorsan behozott mindent. Még arra az izére vettük, az az akció volt, nem jut eszembe a neve, mondjadmárbiztosemlékszel
- Sulinet?
- AZ!
- Jah, igen! Azok gyorsak voltak bizony!

- Mennyit szánsz a felújításra?
- Áh, nem kell nagyon elszállni, csak filmezünk rajta meg internetezünk, másra nagyon nem.
Pár perc beszélgetés után
...azért ha a gyerekeknek elindulna egy két játék az se lenne baj, régebbiekkel játszanak, jó az nekik, nem kell ilyen csillivilli mostani játék.
Gépet hazaviszem, bekapcsolom, asztalon kapásból Assassins Creed II, Need for Speed - Hot Pursuit 2010, Far Cry 2 ... Jah régi játékok, már nagyon tavalyiak.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#27433) ViZion válasza wolfman (#27432) üzenetére


ViZion
félisten

Hehe... ez is tipikus:
csak netezésre és JÁTÉKRA lesz. :D
Mikor mondom, h játékra picit kevés a 80k, akkor meg kerekedik a szeme... :o

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#27434) AmunRa válasza ViZion (#27433) üzenetére


AmunRa
aktív tag

Csak programozni tanulni nem szokott lenni? Amikor párom kolléganőinek a gyerekeinek raktam össze, mindig ez volt az egyik paraméter. :D

(#27435) Mercutio_ válasza wolfman (#27432) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ott kellett volna visszaadni amikor megláttad a belét. Vagy kerni 30k-t lap+proc+memóra.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#27436) ViZion válasza AmunRa (#27434) üzenetére


ViZion
félisten

Olyan is volt, aki a gyereknek nézett lapost a suliba, persze a 100k alatti újakból... Mondom, OK, ez netezni, wordre még csak-csak elégecske... Mit tanul a drága gyermek? Mérnök lesz, építész, a kis drága... ehh, akkor ez mostohagyerek lehet, mert ilyen laptopot a sajátomnak nem vennék, főleg ha várhatóan ezen kell majd rajzolnia, esetleg 3D-t mutogatni... türelmes gyerek lehet :D Végül asszem i3-ig sikerült eljutni, dVGA-val. :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#27437) wolfman válasza ViZion (#27436) üzenetére


wolfman
veterán

ehh, akkor ez mostohagyerek lehet, mert ilyen laptopot a sajátomnak nem vennék

XD Milyen jogos!

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#27438) tope válasza wolfman (#27432) üzenetére


tope
addikt

Sokan azt nem képesek megérteni: hogy de régen jó volt ez a gép, most meg már kicsit lassan jönnek be az oldalak. Mikor meg eléülök én is, hát visszasírom még a 2-vel ezelőtti konfigomat is, mert egy 10-en éves P4-es az emlegetett cerkával, max 1GB Ram (de inkább 768, 512). Ilyenkor mondom neki, hogy ez nagyon gyorsabb nem lesz újratelepítéssel, költsön inkább 20-30.000 Ft-ot egy 2 magos használt gépre, vagy 60.000 Ft-ot egy újra.

UI: Sulinet, ehh, az én hátamon is feláll a szőr, mikor meglátom/hallom, hogy még akkor vették.

(#27439) gozso válasza wolfman (#27432) üzenetére


gozso
senior tag

nem sok esélyed van hogy 10k-ból összehozol valamit....
ez már a munkadíjat is tartalmazz? :DDD ;]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#27440) Hequila válasza ati012 (#27431) üzenetére


Hequila
őstag

A gödörszökevényeket pedig: nincs, vagy égbekiáltó árat mondani.
Felénk az összes mokka ilyen.
"Nincs"-csel az a baj, hogy kint van a polcon, látja.
Az égbekiáltó árral meg az, hogy rá van írva. Ha meg nincs ráírva, akkor a NAV fog basztatni.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#27441) ViZion válasza Hequila (#27440) üzenetére


ViZion
félisten

de vegye meg és vigye, ennyi, nem? :U

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#27442) KaiotEch


KaiotEch
nagyúr

Sziasztok! Nincs véletlen közöttetek olyan, akinek van Samsung HD154UI-hoz működő nyákja? :R

(#27443) Josi válasza KaiotEch (#27442) üzenetére


Josi
aktív tag

Szerintem otthon van, de az még működik hibátlanul.

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#27444) KaiotEch válasza Josi (#27443) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Mármint gondolom a vinyóval együtt :) Megnéznéd esetleg? Eladó lehet?

(#27445) Josi válasza KaiotEch (#27444) üzenetére


Josi
aktív tag

Megnézem, este majd írok.

''Ne ess pánikba, és mindig tudd, hol a törülköződ'' Ford Prefect után szabadon

(#27446) Hequila válasza ViZion (#27441) üzenetére


Hequila
őstag

Tapasztalatból mondom, hogy nem.
Megveszi, elviszi, ez eddig stimm. 2 nap hozza vissza, mert
- lassú (megveszi a legolcsóbb gépet 10.000.- Ft alatt, hiába mondom, hogy amire használni akarja, arra nem lesz jó)
- nem kell neki, bótójjuk vissza okosba
- nagyobbra szeretné cserélni. Amikor megmondom neki, hogy féláron tudom visszaszámolni, kerekedik a szeme. Igen, mert 2 nap alatt gallyra vágta szoftveresen, beleköltöztek a csótányok (megtörtént eset), és olyan szaga van, mintha 3 évig ezen élt volna házas életet.
- belenyúl, mert ramot akart bővíteni, sikerült is (fordítva betenni), azóta nem indul. Le szoktam matricázni a gépeket, de mint tudjuk, az nem sokat ér.

Tegye fel a kezét, aki szeretne ilyenekkel foglalkozni.

''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda

(#27447) wolfman válasza gozso (#27439) üzenetére


wolfman
veterán

478 tokozásban egy 3.0Ghz HT proci és 2Gb memória talán ki szokott jönni. Munkadíj nincs, mert kollégám a csávó, szokott nekem lakatos munkát csinálni ha megkérem meg esztergál is, ilyen egymásnak egymásért alapon.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#27448) wolfman válasza Hequila (#27446) üzenetére


wolfman
veterán

Eddig konkrétan egy olyan emberez volt szerencsém (az is csaj), aki amikor elmagyaráztam neki mi kell a gépében, hogy boldogsággal tudja használni azt, annyit kérdezett vissza, hogy mennyit adjon? :) Neki azt raktam bele amit akartam, azóta se hívott, nem keresett hogy baj van, az anyja mondta egyszer, hogy nagyon jó kis gép az, használják bodotággaa' azóta is.

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#27449) macilaci78 válasza wolfman (#27448) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Kinek kell olyan ügyfél, aki nem jön vissza? ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#27450) gozso válasza wolfman (#27447) üzenetére


gozso
senior tag

....valami normális vga... gyorsabb hdd... és csodát ne várjon tőle.:(
van egy ilyen cuccom, pont az általad említett dolgokkal... netre használhatatlan szinte. lett belőle multimédia gép s-video kimeneten keresztül a tv-re kötve

csak az én véleményem, tapasztalatom :B

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.