Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26051) DeFranco válasza Penty (#26050) üzenetére


DeFranco
nagyúr

"További szép napot kívánok mindannyiótoknak! Köszönöm a figyelmet, remélem nem zavartam, a viszont látásra."

Egyébként nincs ezzel semmi gond, valakinek a szemetet is el kell szállítani, és a feldolgozóipar is messze van még a teljes robotizálástól.

[ Szerkesztve ]

(#26052) wolfman válasza gozso (#26044) üzenetére


wolfman
veterán

Ez hülyeség, ezt nem hiszem el, hogy valósan egy ember ennyire lent van nyelvtanban. Vannak szavak, amiket hihető, hogy egy nagyon buta ember elír, de az hogy a d helyett mindenhol t-t, a g helyett k-t ír azt már nem akarom elhinni. Aki ennyire buta, a számítógépet se tudná használni (bár ha igaz is, 2 hetente kellene friss OS a gépére.).

Egyik haverom 36éves korára tart még ott, hogy minden üzenetben (Skype, SMS, Origin stb. stb.) a nem szót nme-nek írja, de minden egyes alkalommal, kivétel nélkül. Már ezerszer rászóltam, hogy idegesítő amit csinál, erre csak annyit mond mindig, hogy "jóvanna, siettem az írással, úgy is érted mit akartam". :W

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#26053) pető bá' válasza Penty (#26050) üzenetére


pető bá'
őstag

tutatlan vagy... :U

wolfman
nem akarok nagy nyelvtannáci lenni, de ahogy olvastam (az eredeti írást, a "hirdetést",) egyből beugrott:
Zöngés-zöngétlen párok: b/p, d/t, g/k, v/f, z/sz, zs/s, gy/ty, dz/c, dzs/cs.
és bizony, ha valaki hallás után ír (magyarul a betűk képzésénél megáll a tudomány), akkor sajnos van ilyen.. mert egy b és egy p között elég kicsi a különbség.. de borzasztó, hogy ilyen még létezik.. :S :(

[ Szerkesztve ]

"... and I hope you have a great day!"

(#26054) DeFranco válasza wolfman (#26052) üzenetére


DeFranco
nagyúr

De, bizony ez a valós helyzet, hogy a fiatalok többsége még 7.-8. osztályban is ilyen szinten van nyelvtanból. Katasztrofális a tudásuk, és mivel senki nem röhögi ki őket az igénytelenségükért, és senki nem teszi őket ezért nevetség tárgyává (úgy hogy ők is tudjanak róla) ezért maradnak is ezen a szinten sokan.

(#26055) gozso válasza wolfman (#26052) üzenetére


gozso
senior tag

akarod facebook profilt? ;]

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#26056) Mercutio_ válasza SityiSXT (#26049) üzenetére


Mercutio_
félisten

Alessza' :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#26057) Penty válasza DeFranco (#26054) üzenetére


Penty
tag

Sajnos nem csak a fiataloknál fordul ez elő. Nekem egy kollégám van majdnem ehhez hasonló szinten nyelvtanból. Érettségije is van... :F
A magyar oktatás színvonala elképesztő mértékben leromlott az elmúlt legalább 20-25 évben.

(#26058) quailstorm válasza Penty (#26050) üzenetére


quailstorm
nagyúr

cső mindenki köszi no problem bye-bye

[ Szerkesztve ]

(#26059) Out válasza Penty (#26057) üzenetére


Out
addikt

Kössz, hógy lebuktatál, hólnap elromtom a gíped

Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel

(#26060) wolfman válasza pető bá' (#26053) üzenetére


wolfman
veterán

De ezeken a hibákon még egy gyengébb tanuló is túllendül 10 éves korára és összetettebb problémákat vét, nem ilyen egyszerű T/P T/K felcseréléseket. Szerintem meg arról van itt szó, hogy bár rettenetesen buta, szeret erre még rá is játszani, mert ez megy neki. Nekem volt ilyen osztálytársam általánosban, kis cigánygyerek. Alapvetően nem volt tökhülye, de sokan szekálták mert nehezebben tanult és ez új jött elő nála, hogy rá is játszott a butaságára. Határmezsgyén volt mindig is a bukás és a kettes osztályzat között, de év végére mindig tudott 3-as 4-es dogákat írni, hogy ne bukjon meg. Na csak mondom, hogy ő csinálta ezt, hogy alap hibákat direkt lőtt el. Nem hiszem, hogy ennek a szövegnek minden hibája igaz lenne, inkább csak a ténylegeseket leplezni szeretné sok átlátszóval, hogy az a pár fatális ne legyen olyan feltűnő. SZVSZ!

(B)(#26054) DeFranco:(/B) Amikor azt látom, hogy sok buta fiatal kikerül a munka világába, az eszesebbje (vagy bátrabbja) meg megy külföldre, akkor megnyugszom, hogy nekem legalább jut munkahely idehaza. Csak sajnos ez meg nem ilyen egyszerű.

(#26055) gozso: Jöhet. :)

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#26061) #64791808 válasza pető bá' (#26053) üzenetére


#64791808
törölt tag

Meglepődnél. Én magam igyekszem igényes lenni a nyelvet illetően. Ez nem jelenti azt, hogy nem hibázom, vagy nem gépelek el semmit, de próbálok helyesen írni. Éppen ezért egy-egy elírás nem zavar, de nem tudom megérteni azokat, akik ennyire igénytelenek a nyelvet illetően.

Nemrég eladtam egy ingatlant. A vevő egy 60 körüli pár volt, az egyik főpincér, a másik étterem üzletvezető. Elmondásuk szerint ők "budaiak", valójában érdiek. Az asszony olyan szinten lenézett, hogy alig beszélt velem. Nos ez a pár több e-mailt is írt különböző dolgok miatt. Nem volt olyan mondat, amelyben ne lett volna legalább két kisebb, és két komolyabb nyelvtani hiba.

Ennél még van rosszabb is: van olyan ismerősöm, aki tudatosan igénytelen a nyelvhasználatra. Elmondása szerint így is megértik a lényeget, ő nem fogja törni magát, hogy helyesen írjon. Ez pedig nem a tanulatlanság miatt van így.

Szóval röviden: de. Nagyon sok, akár nagy tudású ember a végletekig igénytelen a nyelvhasználatot illetően. Ugyanakkor sajnos a világ ebbe az irányba tart, a kommunikáció funkcionalitása lesz mindinkább fontos, a szépsége egyre inkább háttérbe szorul. De ha már az MTA sem foglalkozik vele...?

(#26062) Penty válasza #64791808 (#26061) üzenetére


Penty
tag

"Elmondása szerint így is megértik a lényeget, ő nem fogja törni magát, hogy helyesen írjon."

Szerintem ez csak kifogás a részéről. Ha valakinek törnie kell magát, hogy helyesen írjon, az egyszerűen nem tud helyesen írni. Ha valaki tud helyesen írni, annak nem kell törnie magát, hogy helyesen írjon, mert alapból helyesen ír, mindenféle erőlködés nélkül. Az ilyen embernek inkább a helytelen írásmód az, aminél erőlködnie kell, mert szinte nehezére esik, hogy egy-egy szót szándékosan helytelenül írjon le.

(#26063) gozso válasza wolfman (#26060) üzenetére


gozso
senior tag

pü ment :DDD

fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt

(#26064) pető bá' válasza wolfman (#26060) üzenetére


pető bá'
őstag

Nyilván egy szövegből, laikusként nem szabad semmit levonni, de ez az írás nekem több, mint igénytelenség - komolyan rákerestem erre. Persze még egyszer mondom, nem is értek a témához, de teljesen más, amikor valaki nem tud helyesen írni, tanulási nehézségek (körülmények) miatt, és más az, amit Cerebellum ír, hogy ugyan magyarul ír, érthető, olvasható, de az igénytelenség és a nyelvtanilag abszolút helytelen mondatok-szavak sorozatából áll egy-egy szöveg. Csak amikor a magyar nyelvről beszélünk, vannak olyan témák, amikkel a nyelvészeket is egymásnak lehet ugrasztani (egybe/külön/kötőjellel, csak ez ugrott most be), mert több a kivétel, mint a szabály..

a helyesírást meg nyilván, általános iskolában aki nem tanulja meg rendesen, utána rengeteg energia kellene, hogy kijavítsa a saját hibáit, és inkább leszarja, mert én így tudok írni, gyenge a helyesírásom, kész.

ja, és bocsánat, abbahagyom az offot, nem erről szól a topic, de a mássalhangzó párokat nagyon belevésték a fejünkbe, mert nekem ilyen magyartanárom volt.. :DDD

szerk.: még annyi, hogy a netes írásoknál meg főleg, ha már egy sima kis helyesírás-ellenőrzőt (<- ez most egybe/külön/kötőjel?) ráenged az ember, akkor már egy szinttel igényesebben tud írni, e-mailt főleg.. mert a legnagyobb hülyeségeket még a böngésző is aláhúzza, nem kell word-be beírni és bemásolni, az már csak extra, ő még a vesszőkre is figyelmeztet. ilyen szinten inkább igénytelenség a helytelen írás. végeztem, mégegyszer: sry al, thx css, bb

[ Szerkesztve ]

"... and I hope you have a great day!"

(#26065) Mercutio_ válasza Penty (#26062) üzenetére


Mercutio_
félisten

Nem teljesen.
Annó elég jó volt a helyesírásom, még versenyekre is küldtek :O , de aztán megjelent a word, és ellustult mindenki....ráadásul minél többen írnak helytelenül annál többször látod a hibás alakot és ez idővel szintén kihat a helyesírásra.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#26066) wolfman válasza Mercutio_ (#26065) üzenetére


wolfman
veterán

Arról nem is beszélve, hogy az emberek 98%-át zavarja, ha máshogy végződik egy mondat, mint ahogyan babfőzelék! :DDD

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#26067) shteer


shteer
titán

Mi ez itt? Nyelvtanárok memoárja? ;]

..szerintem jónak tűnik

(#26068) macilaci78 válasza shteer (#26067) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Memoárjai, ha kérhetem. ;]

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26069) TESCO-Zsömle válasza shteer (#26067) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

És kik ássák azt a nyelvtanárkot, amiről a memoár szól? ;]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#26070) wolfman válasza TESCO-Zsömle (#26069) üzenetére


wolfman
veterán

Vannak a nyelvtan árkok és ezeknek vannak memóriáik, amiket be kell árazni, ezek a nyelvtanárok memoárjai.

De inkább hagyjuk abba itt, mert már nagy hülyeségek vannak kialakulóban. :)

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#26071) TESCO-Zsömle válasza wolfman (#26070) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

A BanHammer csapása úgyis mindent megtisztít.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#26072) -=RelakS=- válasza Mercutio_ (#26065) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Ne is mondd! Elkezdtem már én is különírni az igék előtt lévő igekötőt, meg kis szünetet tartani kimondásban/felolvasásban ugyanott. Baromira idegesítő, és oda kell figyelnem, hogy ne akarjam folyton elkövetni :D

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#26073) Mr X válasza -=RelakS=- (#26072) üzenetére


Mr X
veterán

Akkor ide való az aláírásom. :D

(#26074) Yutani válasza Mercutio_ (#26065) üzenetére


Yutani
nagyúr

ráadásul minél többen írnak helytelenül annál többször látod a hibás alakot és ez idővel szintén kihat a helyesírásra.

Fiatalokra, kialakulatlan személyiségekre igaz lehet, de egy magamfajta "öreg róka" nem fogja felvenni ezt a stílust, illetve átvenni a rossz helyesírást. A helyesírás többé-kevésbé készség, mint ahogy a nyelvtanulás is az. Vannak, akiknek jól megy mindenféle erőlködés nélkül. (Én pl nem emlékszem, mikor tanultam meg angolul, de azt tudom, hogy a '90-es évek elején a C64 csapattagok által írt angol scrollokat még nem tudtam elolvasni, aztán 2000 környékén a reptéren dolgozva napi rendszerességgel használtam az angolt). Mivel a helyesírásom mindig is jó volt (ettől még vétek hibákat), magamból kiindulva talán a nyelvérzék és a helyesírás valahogy összefügg. Nem tudom, csak találgatok.

#tarcsad

(#26075) TESCO-Zsömle válasza -=RelakS=- (#26072) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Néha nehéz fel is merni...

...pedig oda is kéne a leves... :DDD

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#26076) pető bá' válasza TESCO-Zsömle (#26075) üzenetére


pető bá'
őstag

:DDD :O végem :DDD

"... and I hope you have a great day!"

(#26077) lacy027


lacy027
tag

Imádom ezt a fórumot olvasni. :) Érdekel az informatika, itt mindig vannak vicces törénetek, érdekességek. Felmerül a kor több nagy problémája is, mint sokaknál a hozzáértés teljes hiánya vagy az igénytelen helyesírás. Továbbra is maradok hű olvasótok!

(#26078) DeFranco válasza lacy027 (#26077) üzenetére


DeFranco
nagyúr

mitiszol?

(#26079) ViZion válasza DeFranco (#26078) üzenetére


ViZion
félisten

belépőt hoz6na... ;]

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#26080) pető bá' válasza lacy027 (#26077) üzenetére


pető bá'
őstag

mióta megtaláltam, nálam is a kedvencek között van :K

"... and I hope you have a great day!"

(#26081) maláj


maláj
őstag

én a magam részéről úgy "okítom" az ilyen "embereket", hogy ha pl. vennének tőlem valamit (aprón, vatera, olx, stb.) akkor nemes egyszerűséggel közlöm, hogy "szívem ha megtanultál volna helyesen írni akkor beszélhettünk volna az eladásról de így bukta ..."

ha én keresek valamit és az eladó 1 f&sz az írásmódja alapján akkor megírom neki," hogy ez+ez érdekelt volna de mivel láthatóan zavarban vagy ha több betűt kell egymás mellé illesztened ezért inkább megveszem mástól" ...

olyan speciális dolgokat + nem keresek amit mástól és/vagy 1 kicsit később ne tudnék megvenni ;]

(#26082) Mercutio_ válasza maláj (#26081) üzenetére


Mercutio_
félisten

Veem te ne póbákozá, me' meemondaak anutámna'! :D

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#26083) peyssou válasza Mercutio_ (#26082) üzenetére


peyssou
csendes tag

anutanak csak azutan mondani barmit is,ha megvan a lakkokocsi a szokokuttal...
de babakek legyen am...

"az álszerénység részemről istenkármolás lenne..."

(#26084) peyssou válasza pető bá' (#26080) üzenetére


peyssou
csendes tag

+1...

ha ma'n divatos es fijatalos nyelveszkedes vanik...

"az álszerénység részemről istenkármolás lenne..."

(#26085) mongi válasza peyssou (#26083) üzenetére


mongi
senior tag

Ez nem volt piskóta film :D [link]

.......................................................................... Gondolj ide amit akarsz.

(#26086) peyssou válasza mongi (#26085) üzenetére


peyssou
csendes tag

mikor lesz kesz a hus fonok???
5 perc...

:O

"az álszerénység részemről istenkármolás lenne..."

(#26087) Pttypang


Pttypang
veterán

Az olvasas se a fiatalok erossege.. Meglatnak egy 3-4 soros szoveget es mar nem olvassak el, tul hosszu..
Amikor egy uzenet "szerbusz"-al kezdodik, mar egnek all a hajam :D

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#26088) wolfman válasza Pttypang (#26087) üzenetére


wolfman
veterán

Vagy ahogyan TaaT szokta mondani:
A kéjgyilkos vágja a testedet az erdőben EGYENLŐRE mielőtt elássa.
A szó, amit te keresel, az EGYELŐRE! :D

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#26089) ViZion válasza wolfman (#26088) üzenetére


ViZion
félisten

eszt mink mán tuggyuk :D

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#26090) Pttypang válasza wolfman (#26088) üzenetére


Pttypang
veterán

Na igen, azt en is sokaig roszzul gondoltam :D

Everybody lies.

(#26091) macilaci78


macilaci78
nagyúr

Öltönyös-nyakkendős, jól szituált úriember laptoptáskával be...
- Jó napot kívánok! Miben segíthetek?
- (köszönés nélkül) Főnökúr, főnökasszony van?
- Sajnos nincs bent.
- Nincs? Hogy lehet az?
- 2 üzlethelységünk van...
- Akkor magának mondom el: (elővesz egy színes, félbehajtott A/3-as valamit) színház biztos érdekli.
- Biztos nem...
- Akkor... (sarkon fordul, kimegy)

Színház hogyne érdekelne. Melegburkolati kis- és nagykereskedés vagyunk, kivitelezéssel is foglalkozunk. Annyi padlót, lépcsőt, falat leburkolni fával, szőnyeggel! :K
Az más tészta, hogy haverom színi kritikus, nem ritkán félár alatt jutok színházjegyhez. :P
A valami kuponfüzet volt...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26092) Melack válasza macilaci78 (#26091) üzenetére


Melack
veterán

Ez a cég még él? Pfff... 3 éve hallottam róluk utoljára, akkor sem sok jót.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#26093) macilaci78 válasza Melack (#26092) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Idén már 3× voltak itt fürdőbelépőt árulni. :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#26094) Mercutio_ válasza Melack (#26092) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mindig akad balek...

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#26095) Pötyi


Pötyi
őstag

Elmegy az irodánk ablaka alatt egy násznép-konvoj, sok dudáló autóval.

Kolléganő kinéz az ablakon, sóhajt:

- Hülyék mindig vannak...

Istenem, milyen gyönyörűen, tömören összefoglalta a véleményét úgy általában a házasságról, a lakodalomról, meg a nászmenetről!

:D

QNX is cool!

(#26096) LÁZ válasza Pötyi (#26095) üzenetére


LÁZ
addikt

ő bitzos csöndben csinálta, ha csinálta :D

insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween special figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO PC/PS5 FOR SZÉL

(#26097) Jorus válasza LÁZ (#26096) üzenetére


Jorus
nagyúr

Ja, vagy senki se akarta elvenni és megsavanyodott. :D

(#26091) macilaci78: pl. az ilyenek miatt értékelem nagyra, hogy teljesen el vagyunk szeparálva a külvilágtól és 48 órával korábban leadott kérelemmel (néc, sz. hely, idő, sz.ig. szám, anyja neve) lehet csak bejönni hozzánk. :D

[ Szerkesztve ]

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#26098) ViZion válasza Jorus (#26097) üzenetére


ViZion
félisten

Gépészmérnök munkatársam mesélt hasonlót, hogy az ügyfélnek igényelnie kellett kódot, amivel fel tudta hívni. Nem volt olyan, mint itt, hogy kapcsolják a mérnököt, aki másik munkából pikk-pakk ugorjon agyban és gépen a hívó fél szarjára és mondjon valamit.

Jelentkezzen be, neki is gyorsabb. Sajna itthon csak hírből ismerik. :(((

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#26099) Pttypang válasza Jorus (#26097) üzenetére


Pttypang
veterán

wow, mifele hely az? :Y

Everybody lies.

(#26100) cbmfan válasza Pttypang (#26099) üzenetére


cbmfan
senior tag

olyan, ahol (talán) kevesebb idiótával találkozik?

[ Szerkesztve ]

Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.