Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2099) szepi79 válasza Djuree (#2098) üzenetére


szepi79
őstag

ha nem lenne pofájuk ennyit kérni a szar tintájukért én sem utángyártottat vennék. kb.1000ft lehet a gyártási költsége a tintáknak. jó kis 10x-es haszon mi, a kurv@ anyukájukat a hp-s eknek...

khm... a gyártási költség nagyon képlékeny dolog ám. gondolom ebbe nem számoltad bele a gyári alkalmazottak bérét, a gyár rezsijét.

azután ugye ott a HP Anglia LTD KFT RHCPSJR akármi, aki a tonert legyártotta. az a toner nem fog odateleportálódni az asztalodra a nyomtatóba. van egy disztribútor (nagyker), aki behozza az országba (fizeti a szállitási költségeket; vámot, ha szükséges), ráteszi a saját hasznát (amit ha tudnál mennyi, és ha kiszámolnád, hány tonert kell eladni ahhoz, hogy egyetlen raktáros bére megtérüljön, lehet kicsit elhűlnél) aki továbbadja a kiskernek, szintén rápakol valamennyi pénzt, no meg az ÁFÁt se feledjük, amit megintcsak te fizetsz... (ja, arra is emlékezzünk, hogy egy eredeti terméknél garanciát is kapsz a pénzedért. hogy most a patronoknál van-e ilyen, arra nem esküszök meg, de paraszti logika szerint kell lennie.)
ezenkivül, mint az már korábban emlitve volt, azért kapod 10-15-20e forintért magát a nyomtatót, mert a gyártó ezen akarja behozni a nyomtató árát is, különben fizethetnél 2-3x annyit egy printerért.

persze te magad is behozhatnád azt a patront angilából, csak lehet nem kevéssel többe kerülne a kiutazásod, mint maga a megtakaritott pénz...

[Szerkesztve]

''Ne menj sebesülten vadászni, mer' lehet, hogy lelegelnek az őzek'' by elmoraan(r) a ''Nők, nőügyek'' topikban

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.