Hirdetés
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
addikt
válasz #57919488 #42899 üzenetére
majd március végén a Baselworld-ön jön a lényeg...
addig kevés lesz, de itt lesz ez például:
2014-es iwc aquatimerSoha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
törölt tag
Volt mar valami utos bejelentes 2014-re vagy ez itt nem igy szokott mukodni?
-
fiktív1
tag
Forgalazónál 24.900 ft a monster fém "szíja". Klubtagoknak 20-30 % kedvezmény.
Bőr ápolásához Renapur extra kvaliti leather balsam. Ideig jól véd a víz ellen, kézmosásnál, esőnél tökéletes, úszni így sem való.
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
válasz Szépfiúúú #42872 üzenetére
"Amit írtam az az én személyes véleményem. Hogy ki milyen órát vesz fel ilyen-olyan ruhákhoz az az ő döntése. De akinek van egy kis stílus érzéke az tudja, h. melyik ruhához melyik óra illik.
Nem véletlenül van 7 db órám. Ruha stílusa válogatja, h. mit veszek fel."Szerintem olyan ember ne írjon-beszéljen stílusról, aki annyira igénytelen, hogy egy rövid kis bekezdésben ennyi helyesírási-stilisztikai hibát vét. Hiteltelen az egész.. Ráadásul egy csukló alapján megítélni az összképet, úgy, hogy nem ismered az embert mögötte, na, ez tesz végképp komolytalanná.
Nincs olyan szabály, hogy zakóhoz nem veszünk fel fémszíjas karórát. Szmokingnál sincs ilyen kitétel, egyedül a white tie dress code-os rendezvényekre illetlen dolog órát felvenni. Szerintem rajtad kívül bármelyik topiktag tudna mutatni olyan nem-bőrszíjas vekkert, ami durván elegánsnak tekintendő..
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
Misi1979
őstag
-
WiZARD
addikt
válasz Tusuka #42881 üzenetére
Gyakran én se szoktam bőrápolózni. Nyáron amikor a bőrt elraktam, és felraktam a gumi/fémszíjat, akkor bőrbútorhoz való ápolóval bekentem, megvártam hogy beszívja/megszáradjon, és így raktam el. Akkor is látszott/érződött hogy picit puhult, és kevésbé száraz.
Szóval max félévente, nem kell túlzásba vinni.Világosabb/barna bőr az picit(néha sokat) sötétedhet bőrápolótól, szóval erre érdemes lehet figyelni. Bár ez néha cél is lehet, hogy sötétítsen
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
WiZARD
addikt
válasz Skimaster #42877 üzenetére
Csat függő is, egy pillangózár nagyon sokat dobhat a szíj élettartamán, tüskecsattal szemben.
Persze a bőr elhasználódása/koszolódása/büdösödése ellen az se segít. Ez meg nyilván ember/használat függő, hogy az illető mennyire izzad, és mennyire kerül kosz/por alá...Na meg bőr függő is, egy mostanság divatos "ammo strap" nyilván sokkal többet kibír, mint egy vékonyabb/gyengébb/finomabb bőrből készített szíj.
Néha egy kis bőrápoló se árt a szíjaknak, kevésbé fog kirepedezni.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Tusuka
tag
válasz Skimaster #42877 üzenetére
Osztom ronin véleményét. Nem bír ki többet, legalább is az én eredeti Jaeger aligátor szíjam még nincs egy éves, de már elég csúnyán néz ki és nagyon meg van repedezve. Klímás irodában dolgozok, kb. 10-15 perc alatt értem be a munkahelyre nyáron, ezen kívül max. hétvégén vettem fel néha. Mindezek ellenére én a bőrszíjakat szeretem.
-
fiktív1
tag
Van 1 eredeti Monster Seiko fém szíjam eladó 15 e Ft.- Akit érdekel írhat privit. Stift nincs, de seiko fat-et a forgalmazónál lehet kérni olcsón, a Bazilikával szemben, Pesten.
-
Skimaster
senior tag
válasz CsLacy #42864 üzenetére
Állandó hordás mellett egy jó minőségű bőrszíj többet kibír mint egy nyár(ellenkezőleg,ahogy ronin mondja),de pl a barátom hirsh,elméletileg vízálló, szíja fél év után a szélén elrepedt,pedig vízben nem is volt! Én zulu-t használók,nato mindegy szinte, és nekem nem büdösödik be! Ha vízben is szeretnéd hordani a gumi a tuti befutó!
-
KelemenUhr
aktív tag
-
basaja
senior tag
válasz aischylos #42873 üzenetére
Köszönöm:-) Valami netes elérhetőséget is tudnál adni?Közben találtam egy olyan oldalt,hogy Chronostore.Tudtok róla valamit?Igaz nem gyári szíjjakat árul,de mm pontos lenne az órámhoz...Vízálló bőrszíj-szilikon.Melyik jobb?Gondolom a szilikon,de ér valamit a vízálló bőr?Nektek biztos több tapasztalatotok van ebben,mint nekem laikusnak....:-)
[ Szerkesztve ]
EDC: Xiaomi13,Leatherman Wave,T-rex,Giantmouse Ace Riv
-
Szépfiúúú
csendes tag
válasz phranxinatra #42856 üzenetére
Amit írtam az az én személyes véleményem. Hogy ki milyen órát vesz fel ilyen-olyan ruhákhoz az az ő döntése. De akinek van egy kis stílus érzéke az tudja, h. melyik ruhához melyik óra illik.
Nem véletlenül van 7 db órám. Ruha stílusa válogatja, h. mit veszek fel. -
vargapeeti
tag
Sziasztok! Óra vásárlás előtt állok és igazán tanácstalan vagyok. max 50 eFt-ot szánnék egy megfelelő órára jelen pillanatban. Elsősorban bőr szíjjasat szeretnék és valami olyasmit ami elegáns, de ha farmerhoz húzom sem kirívó. Nézegettem Zeppelin, Orient órákat de nem igazán jutok dűlőre. Az óra max 42 mm átmérőjű lehetne az eddigi tapasztalatok alapján. Tudnátok esetleg segíteni, ajánlani valami szépet? Természetesen nem csak ez a két márka játszik (esetleg Festina? Citizen?)
Előre is köszönöm segítségeteket
Peti
-
basaja
senior tag
Sziasztok:-) Festinához hol tudnék kaucsuszíj után kutakodni?Valahogy ma gugli nem haver...:-)
-
Misi1979
őstag
Nemrég szereztem egy NOS állapotú '87-es Seiko5 7009-826A-t.. Nagyon csecse
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
aischylos
tag
válasz N.otorious #42861 üzenetére
Sajnos az igazán jó minőségű hamisítványokat fénykép alapján nehéz (ha nem lehetetlen) felismerni.
És mivel ebben az adott típusban egy Valjoux 7750-es van, nagy eséllyel a hamis szerkezet is lehet ránézésre autentikus.
Szóval szerintem egyértelműen csak a szakszerviz tudná megmondani (az óra megbontása után), hogy nem egy hamisítványt látunk-e?! -
Miamiquake
aktív tag
válasz N.otorious #42861 üzenetére
Elsőre
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Bati0501
őstag
válasz Empsepo #42854 üzenetére
Köszi.
Gondolom.h van ára,de sztem amit adnak hozzá bőrszíjat sem két fillér...meg nekem most jobban tetszenek a bőrszíjasok,de azért jól jön,ha lehet cserélni,már ha csak azért,mert elhasználódott,ami ahogy olvastam itt a napokban elég gyakori és elég hamar elkezdődik...
Nagyjából mennyibe kerülne egy jó fémszíj?/nem tudom,h úgy h nézni ki.../ -
Miamiquake
aktív tag
Ha esetleg valakinek van eladó üres Tag Heuer bőrdoboza, és eladná, az írjon rám
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Empsepo
senior tag
válasz Gabbana #42848 üzenetére
Azt írtad, hogy ne legyen tele mindenfélével a számlap, ahhoz képest amiket belinkeltél...
Ezek nem feketék, de szerintem megfelelőbbek lehetnek:
( Mondjuk a második nem is rádió vezérelt. )
(#42851) Bati0501
Biztos, hogy meg lennél elégedve egy ilyen Seiko-val!
Ha tetszik is ( márpedig marha jól néz ki ) szerezd be, a minőségével nem nagyon lesz gond.
Le lehet cserélni a szíjat, de egy minőségi fémszíj drága dolog!
[ Szerkesztve ]
-
Cola111
aktív tag
nem semmi A világon csak 7 darab van belőle.
-
Bati0501
őstag
Mikor pár hete kérdezgettem a Fossil órákról,akkor kaptam ezt a tippet Ra3-től: [link]
Esetleg ismeri vki ezt az órát?Magáról a Seiko-rol mit gondoltok?Jó ez a Solar technológia?
A 44 mm nagynak számít már?
Valószínűleg pont ilyet nem fogok látni egy óraszalonban sem,de ha meg szeretném tudni,h a kezem h áll egy 44mm átmérőjű óra,akkor az jó lenne ha felvennék a boltban egy akkorát vagy az ugyan ekkora órák között is van különbség?
Erről az óráról le lehet szedni a szíjat,ha ki szeretném cserélni vagy fémcsatot tenni rá? -
veloke
tag
Szia!
Egy-két hete vásároltam Én is egy hasonló( Seiko SKZ231) típusú órát használtan, gyönyörű állapotban. Eddig csak jót tudok Róla elmondani, amikor először megpillantottam, már akkor megtetszett, élőben sokkal szebb, mint a képeken. A benne dolgozó szerkezet 7s36, talán egy komponensében tér el a standard 7s26-tól. Olyan iszonyat nagy pontosság nem várható el Tőle, nekem 5 nap alatt kb 50 sec+ szedett össze, ami véleményem szerint nem olyan rossz egy "alsó-közép" kategóriás automata órától. Gyönyörűen lumineszkál. Két extra funkciója van a normál Seiko 5-ökhöz képest, az egyik az iránytű, melyen az irányokat a külső lünettáról lehet leolvasni, valamint a standard módszerrel tájékozódni az óra kismutatójának segítségével. A belső lünettán egy km skála található, a segítségével a térképeken való távolságokat tudjuk meghatározni. Az Atlas modellen úgy látom a belső lünettán található az iránytű, és az extra koronával tudjuk tekergetni. A külső lünetta pvd bevonatú, a map meter-en műanyagot használtak a koronák rögzítéséhez.
Röviden ennyit tudok elmondani róla, nem vagyok hozzáértő, de véleményem szerint ilyen árfekvésben ilyen kaliberű órát elég nehéz lesz találni, mint amilyeneket a Seiko 5 kínál......
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz Szépfiúúú #42844 üzenetére
Jobban kedvelem a fémszíjas órákat, volt bőrszíjasom (nem olyan gagyi bőrszíjjal) de beizzadtam alá, büdös volt, megrepedezett, szétment, nem lettünk annyira barátok.. Ráadásul ez ilyen integrált szíjas, gondoltam már rá, hogy egy fekete bőrszíjjal jól mutatna, de elvileg nem olyan egyszerű ezt megoldani. Amúgy nem olyan nagy a mérete, olyan 40 mm körül van korona nélkül.
[ Szerkesztve ]
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Gabbana
aktív tag
Olvaslak titeket egy ideje, és most ismét segítségre szorulok.
Pár éve segítettetek órát venni [link]
Most vennék mellé valamit. Öltönyös sportosan elegáns, szervízigénytelen, nagy órát keresek, mondjuk feketét. Ami még alap lenne (mivel szerintem azért kell az óra, hogy tudjam a PONTOS időt) az a rádiójel-vezéreltség. Maximum 200.000 a ráfordítható összeg. JA, a pontos időt szeretném le is olvasni, szóval fogyasztást, sebességet, egyebet nem biztos, hogy kalkulálnék egy öltönyös bulin.
Ami nagyjából megfelel ezen igényeknek szerintem az pl ez (Citizen Promaster Nigthaw Pilot
Promaster Sky
Ebben kicsit sok a narancssárga nem?Van jobb ötletetek?
Az életben nincs felesleges tapasztalat...
-
Szépfiúúú
csendes tag
válasz KelemenUhr #42835 üzenetére
Öltönyhöz fém szíjas órát???
CSAKIS bőrt! -
tibsi
csendes tag
válasz ClayMore #42834 üzenetére
A lényeges elemeket felsorolták az előttem szólók, tehát összefoglalva:
- a szíjtartó fülek külső peremei az eredetin párhuzamosak
- a "SWISS MADE" szavak közötti térköz mérete különbözik
- az óra- és percmutató az eredetin hosszabb
- a másodpercmutató az eredetin rövidebb
- az eredetin a számlap számai nagyobbak
- az évszám az eredetin kisebb
- a naptár számlálójának nyílása az eredetin kisebb
- az eredeti órán a naptár nyílása (és a fekete kerete is) beljebb van, mint a másolaton
- a TISSOT felirat pozíciója a másolaton felfelé elcsúszott
- a korona alakja teljesen más
- a tok pereme az eredetin vékonyabb
- a mutatók alakja sem passzol (de ezt nem lehet eldönteni a másolatról készült gyenge felvétel miatt)+ a hátlapon
- 1853 helyett "SINCE 1853"-nak kellene szerepelnie
- a másolaton látható azonosító/sorszám nem szerepel az eredetin[ Szerkesztve ]
-
kerub99
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Karóra vásárlás előtt állok és a véleményeteket szeretném kérni.
A kiszemeltem egy SEIKO SKZ211K1 23 köves automata szerkezet 7S36 caliberszámú karóra.
Minden vélemény érdekel pro és kontra,pontosság,megbízhatóság,élettartam stb.
Köszönöm! -
kerub99
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Karóra vásárlás előtt állok és a véleményeteket szeretném kérni.
A kiszemeltem egy Seiko SKZ211K1 típusú automata óra.
Pro és kontra, minden vélemény érdekel.
Megbízhatóság,pontosság ,élettartam stb...
Köszönöm! -
tupacamaru
veterán
válasz ClayMore #42838 üzenetére
Az ilyeneket nem, amik többfajta óra alkatrészeiből vannak összetákolva.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
ClayMore
aktív tag
válasz tupacamaru #42837 üzenetére
Akkor ha jól sejtem te nem szereted a moddolt órákat
Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5
-
tupacamaru
veterán
válasz ClayMore #42836 üzenetére
Semennyit. Omega lünetta? Mi ez valami tákolmány?
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
ClayMore
aktív tag
válasz KelemenUhr #42835 üzenetére
Az öltönyhöz passzolt, de az inghez nem
Fekete bezel vagy vmi jó lett volna[link]
Mennyit ér meg ez a moddolt seiko szerintetek?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5
-
ClayMore
aktív tag
VKi sorolja már fel az ÖSSZES különbséget mert így sokaknak álmatlan estéje lesz. Nekem is
-
Mariner
tag
Na emiatt a hozzáállás miatt könyvelik el a Tissot-ot a gagyi kategóriában. Lassan már komoly embernél szóba sem jöhet, mint svájci óra...Hogy egy kínai magánember, vagy egy Hong-Kong-i zugárus, nem igazán üldözhető azt megértem de, hogy egy bejegyzett, sok országban jelenlévő magazin is terjesztheti minden következmény nélkül, az azért már durva. Ez mindent elmond a márkáról és, hogy mennyire is tartják magukat Szerintem méltatlanok a múltjukhoz!
MZ/X jelentkezz!
-
tibsi
csendes tag
A Reader's Digest ilyen primitív hamisítványokat osztogatott az előfizetőinek. Csak az előlapon legalább 4-5 jelentős eltérést lehet látni a jobb oldali referenciához képest. Garanciajegy nincs, és a T-s azonosító sincs sehol feltüntetve. Írtam a Tissot svájci központjába, ahonnan az a válasz érkezett, hogy tudnak a dologról, de nincs idejük és kapacitásuk utána járni...
[ Szerkesztve ]
-
busman
veterán
Keresek játszósnak egy Casio DW5600E-1 órát..
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
basaja
senior tag
Sziasztok:-) Karácsonyra kaptam egy Festina sport kronográfot.Tudom,hogy nem svájci már,hanem talán spanyol,és ha jól tévedek valami japán (myota?)szerkezet van benne.Erről tudtok bővebb infót adni?Ja,egy F 16489/5 típusú az óra,bőrszíjjal.Az eladó szerint a szíj impregnálva van,ez igaz?Amennyiben nem,lehet impregnálni valamivel?Bocs,hogy nem linkelek,telóról írok...Előre is köszönöm a segítő válaszokat:-)
-
aggleány
addikt
válasz aischylos #42815 üzenetére
Egyetértünk.
Az a baj, hogy most teljesen megkattantam óraügyileg, és muszáj valamilyen órát vennem. Már vagy egy éve (na jó, lehet, hogy csak egy fél) nem vettem órát, és most valami másfélét szeretnék.
Huszonegynéhány órát meghirdettem eladásra, majd kiderül, hogy kellenek-e valakinek. Kell a hely az óradobozban.
-
Sungoo
addikt
Hazai forgalmazónál lehet kapni kaucsuk szíjat, pillangó zárral? Google nem a barátom.
-
aggleány
addikt
A múltkor ajánlottátok nekem a Certina DS Prime chrono női verzióját, ami tényleg nagyon tetszik.
Előfordulhat, hogy hasonló áron (nagyon maximum 150.000,-ig) találok hasonlóan kinéző (nem feltétlenül kronós) automata órát? Kisebb méretű férfi órára gondoltam, ezüst színben, sötét számlappal, dátumkijelzéssel.
Egy ilyet már találtam, a Tissot PR50 automatic-ot, de az nem igazán tetszik.
Most pár napja a Tudor van rajtam, és nagyon tetszik, ahogy mocorog.
-
young78
tag
válasz #24334592 #42799 üzenetére
http://varosban.blog.hu/2013/07/22/nyolcvanharom_eves_orasbolt_a_bethlen_gabor_teren
Ugyanazon a környéken van apu is, pár sarokkal arrébb, ugyanez a helyzet...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok, órát szeretnék venni, 300e-t szánnák rá, de sajnos hiányzik hozzá 290e forint, így 10e lenne rá. Férfi, egyszerű, analóg, mindennapi használatra (mh-en is), nem bőr szíjasat vennék (tartósság), dátum kijelzés és vízállóság nem fontos, ha éjszaka világítana az jó lenne, fürdésnél havonta arra a 2 percre levenném.
Tutu óraboltból érdemes vásárolni (minőség, garancia, felújított órák)? Nagyon akciós áraik vannak, de csak 1 év garanciát adnak (van amire csak 6 hónapot), holott máshol ugyanaz az óra 2 év garanciával van. Akciós kínálat, egyik kiszemeltem: CASIO MTP-1298D-7B1 9e, másik CASIO MTP-1344AL-1A1V 14.5e de ez bőrszíjas (nem szeretnék fél-1 éven belül még szíjcserére is költeni).
Olvastam hogy van fórumtárs, aki rendelésre olcsóbban tudna hozni, de még én sem tudom pontosan melyiket venném. Szerintetek 10, max 15e-ért hol lenne érdemes még órát nézni? Segítségeteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
A Cornavin márkáról mi a véleményetek? A barátomnak nagyon bejönnek az óráik, de én nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak az óráik.
-
nanokultura
csendes tag
Ő mint szakember... (?) A kérdésem standard és triviális. Semmiképp nem bántó, szigorúan érdeklődő. Ismeri valaki, vagy...
Most láttam, és gondoltam - belinkelem. Bár nem túl hosszú, és nem annyira mély.Közben, kellemes ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Path of Exile 2
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest