Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genji
őstag
Barátnőmnek vennék órát 20-30K között. Milyen márkák háza táján nézelődjek? Fossil-okat láttam amik árban és design-ban is tetszettek.
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
N0rb
csendes tag
vettem egy ilyen digitalias jatekost hirtelen felindultsagbol:
az eletbe nem gondoltam volna, hogy valaha is lesz digitalis casio oram, meg ugy egyatalan casio oram. tisztara 15 evesnek erzem magam. penteken vettem, azota csak ejjel vettem le, tisztara belezugtam
nyomkodom ossze-vissza, mint valami kisiskolas hulyegyerek.
a tortenethez hozzatartozik, hogy az asszony kisirt maganak egy Baby G-t par hete, azota mast nem lattam a kezen szabadidoben, meloba Rado, az megy a kosztumhoz.
en meg IT-s vagyok, nekem tok mindegy mi van az ing alatt, heheheh, ha beszolnak kihuzom a szervert es bedugom a helyere a vizforralot (na ez vicc volt )a PO meg pentek ota a szefben van, szegenyke
-
Empsepo
senior tag
válasz phranxinatra #39656 üzenetére
A jobboldali sokkal jobban tetszik.
Letisztultabb, szebbek a mutatói is, az indexekről nem is beszélve.Más stílus a kettő, nekem ebben az esetben a kevesebb a több.
(#39687) csabulaxi
Azt se tudtam, hogy ezt az izét így hívják...
Mindig tanul valamit az ember.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz TimeCenter #39683 üzenetére
Nem akarok okoskodónak tűnni, de:
"a kondenzátor főleg akkor megy tönkre, ha hagyják teljesen lemerül"
A kondenzátor kisül, és biztosan nem megy ettől tönkre, akkumulátor lesz az.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
csabulaxi
senior tag
válasz TimeCenter #39685 üzenetére
Én örülnék, ha egy ekkora, nagynevű cég tulaja, képviselője nem egy ilyen rettegő képű avatárral jelenne meg. Magabiztosságot, mosolyt várnék, vegyél példát young kollégától! Nem bántani akarlak.
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
törölt tag
válasz TimeCenter #39685 üzenetére
Legalabb 10E HUF-nal tobbre szamitottam. Ez igy nem is veszes
-
TimeCenter
tag
válasz #57919488 #39684 üzenetére
Alapesetben nincs szükség kondenzátor cserére, hiszen, ha betartják, hogy nem hagyják leerülni nem is megy tönkre. A meghibásodott kondenzátoros órák tulajdonosai a legtöbb esetben elismerték, hogy nem használták az órát és teljesen lemerült.
Három dolog fontos:
1. Vásárlás után töltse tele a kondenzátort.
2. Minden ősszel töltse tele.
3. Ne tartsa sokáig fiókban, dobozban, sötétben.Ha ezt a három fontos szabályt betartja soha nem kell cserélni. Egyébként a magyarnyelvű leírásban egyértelműen felhivjuk erre a figyelmet.
A kondenzátor csere, vízállóság méréssel együtt 5-8.000 Ft, de ha a három pontot betartod, soha nem lesz szükség rá, mivel csak évi 1 százalékot veszit a kapacitásából.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz TimeCenter #39683 üzenetére
Es mennyibe kerul egy kondenzator csere?
-
TimeCenter
tag
válasz #46372352 #39681 üzenetére
1996 óta van Eco-Drive-os CITIZEN órám, még semmi baj nem volt a kondenzátorával. A ma kapható modellek legtöbbje 1-4 év járástartalékkal rendelkezik, de van olyan modell is ami teljesen sötétben akár 7 évig is bírja, a teljes feltöltés után. A technológia teljesen kiforrot, nem kell féni tőle. Mint hivatalos magyarországi forgalmazómak hozzáférésem van a szervizadatokhoz is. Nem jellemző a kondenzátor meghibásodás, ha cserélik is, az általában a vevő ( beismert ) hibája miatt történik. Ugyanis a kondenzátor főleg akkor megy tönkre, ha hagyják teljesen lemerülni. Ha a tulajnak több órája is van és hosszú ideig az Eco-Drive-ost nem használja - sötétben, fiókban vagy dobozban tárolja - a kondenzátor teljesen lemerülhet, ezt NEM SZERETI. Ezért ajánlott, ha nem használják vagy összel a téli fényszegény napok elött "telenapoztatni" az órát, hogy a teljes lemerülést elkerülje. Ez a napoztatás kb. egy nap "napozást" jelent. Szerintem kibirható, főleg ha az automata órák "macerájával", forgatójával hasonlítom össze.
-
Dr.Zoo
őstag
Itt is megkérdem, hátha:
Keresnék Certina Ds First automata órához, gyári öt soros fémszíjat.
Használt, vagy nagyon jó árú új is érdekel, sajnos a gyári boltban kaphatóra mondtak egy horror árat...Köszi:
Z
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
young78
tag
csak a sorrend a kérdés
-
tupacamaru
veterán
válasz Misi1979 #39672 üzenetére
El is laposodott itt a fórum amióta nem publikál ide.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Misi1979
őstag
Odaát mosanke kifogott egy 120óra járástartalékos ultraCOSC Boccia-t
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
-FreaK-
veterán
Köszönöm, még nem láttam ezeket és tetszenek. Ennél ráadásul még az üveg is zafír: ORIENT Eminence DW08004B
ronin s8: hát igen, a sok olvasgatás után kezd már körvonalazódni a kép, de mielőtt döntök még azért tájékozódom és alszom rá párat
Quartz fronton a Citizenről mi a véleményetek?
dantre: azt olvastam róla, hogy tölt mesterséges fénynél is, de jóval kevésbé mint napfénynél.
[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
+1 PO
-
Wg5113
aktív tag
válasz phranxinatra #39667 üzenetére
Hogy milyen érdekes majdnem hozzáfüztem az elöbb,hogy az AT nekem szürkében teszik legjobban.
-
Wg5113
aktív tag
Nekem a PO kicsit jobban tetszik.
-
ronin s8
senior tag
Attól függ: ha sportos , akkor PO (ez mekkora baromság! Ez az óra aszfaltbúvároknak készült), ha elegáns kell, akkor az Aqua Terra, de szigorúan bőrszíjjal. Én az utóbbira szavazok, de fekete számlappal.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
krisztianAMG
senior tag
PO!
-
WiZARD
addikt
Ez nem is lehet kérdés. PO
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
ronin s8
senior tag
válasz -FreaK- #39658 üzenetére
Igazság szerint az egészet egy nagy rakás xarnak tartom. Egy divatóra, ami csak a következő szezonváltásig húzza.
A kvarcszerkezetek igénytelenek, egy összesajtolt műanyag kvarc akár évtizedekig is működhet. A mechanikus óra már más tészta. Ott számít a minőség is.Ha az órák külseje, a megjelenése tetszik, akkor ne keress automatát, mert felesleges. Csak gondot okozna.
-
-FreaK-
veterán
válasz ronin s8 #39657 üzenetére
Ra3: Köszönöm! Így felejtős.
Ezt még talán be is vállalnám, de ahogy látom értelmes mechanikust nem találok az pénztárcámnak megfelelően (max40-50e Ft.) már ami kinézetre is tetszik. Ezért inkább akkor maradok szerintem a quartz-nál.
Valami egyszerűbb kinézetű de modern órát keresek, mondjuk mint ez a Fossil még, vagy ez a Citizen egy bőr szíjjal: [link].
A Fossil-t mint márkát tartod kínai szemétnek, vagy csak azt típust? -
ronin s8
senior tag
válasz -FreaK- #39653 üzenetére
Egy automata szerkezetet 5-6 évenként tisztíttatni, olajoztatni kell. Ennek a költsége szerkezetenként és márkánként 10 és 150 e Ft között van.
Akarod ezt..?
Ráadásul a Fossil egy kínai szemét. Kevésbé szar, és kisebb bukta egy kvarc..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ra3
őstag
-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Óra vásárlás előtt állok és a Fossil márkánál nézelődöm, gondoltam ha már költök rá akkor legyen egy automata szerkezet, de fura, hogy azt is írják mellé hogy quartz. Ezek szerint akkor ezek nem igazi automata szerkezetű órák? Erre gondolok pl.: Fossil ME1123A másik kérdésem az lenne, hogy érdemes egy "kezdő órásként" automatát vennem? Vagy ez így nagyon hülye kérdés?
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Tiszteletem!
Remélem, nem ítélitek máglyahalálra a hirdetőket, mert volna itt egy eladó CASIO 705D acéltokos quartz. Ha valaki itt keres meg, érelemszerűen elengedem a Vatera illetéket, 1200 Ft-ot.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Reverting
őstag
válasz Miamiquake #39646 üzenetére
) Rolex a legjobb...
Es a Rado...
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
Empsepo
senior tag
válasz Miamiquake #39646 üzenetére
Nee!
Ez kész.
-
ronin s8
senior tag
válasz Misi1979 #39639 üzenetére
Van egy-két vicces kiejtés, az biztos.
Nehezíti a dolgot az, hogy valójában svájciul illik ejteni ezeket. Pl. "csertína" helyett (ami olaszul a helyes lenne) "certina"-t ejtenek. "Rholé" helyett meg sima "rolex"-et (ugye a márka genfi, tehát az etalon rousseau-i francia kiejtés lenne a helyes....
Sorolhatnánk még."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Misi1979
őstag
Tényleg, egy körkérdés!
Ugye az "órázás", óraszerelem együtt jár különféle márkanevekkel, amiknek a kiejtése.. nos, nem mindig a legegyszerűbb dolog. Sorolhatnék márkákat példaként, de nem teszem, inkább pár érdekes kiejtést írnék le, amikkel eddig szembesültem:
Breitling - Brójtling
Tag Heuer - Tágharrer
Tissot - Tiszaút (ez eddig a kedvenc, aránylag friss élmény)
Valjoux - Varjú (ez necces, mert némi humort is felfedezni vélek benne, tehát lehet szándékos)
Cartier - Kárter (kb mint a Doki a vészhelyzetből, ehhez képzeld el egy nemidénbarnult hanghordozását)Hirtelen ennyi ugrik be
-
ronin s8
senior tag
válasz Misi1979 #39636 üzenetére
Nekem a "tiszotot" a kedvencem :-(
Persze nem lehet elvárni mindenkitől, hogy tudja: a fransziák általában nem ejtik az utolsó betűt a szó végén. Mondjuk egy ismert márkanévnél ez elvárható lenne, de nem! "Eladnék egy tiszotot!" Banyeg...:-(("Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Misi1979
őstag
Itt egy szebb kép a Tiszőről:
(délelőtt hallottam Tiszaútnak is mondani..)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Misi1979 #39633 üzenetére
Na ezt olvasva lenne egy kerdesem
Neten nem latni a DS Action Diver orakonal a lunettan karcolast-serulest. Most ezeket mas anyagbol csinaltak mint a sima DS Action modelleknel vagy csak en nem talaltam megviselt allapotu kepet?
Esetleg nem kozvetlen a festes lathato hanem van valami meg rajta? -
Dzsana
senior tag
-
Misi1979
őstag
Fél napos benyomások az Orient EM65-C0-val kapcsolatban:
Nehéz! Talán még sosem volt ilyen nehéz órám, nem mértem, de saccra közelíti a 20 dekát. Megérzi az ember a csuklóján, pláne, ha vékony, mint az enyém. Méretre 13.5mm magas, több, mint 45mm széles, mondjuk koronával.. Nem az én méretem, de elviselhető
Rotor jól érezhető (remélem nem húz túl ), elvileg 25 küvecses a szerkezet benne, ehhez ti jobban értetek, fél nap alatt 10mp-es sietést szedtem ki belőle, lesz ez még kevesebb. A szíj tömör, van benne cucc A szíj csatlakozásánál lévő fém szétszedés előtt és után is "kotyogott", ezen javítok nemsokára egy fogó segítségével. Remélem nem a hordástól lett ilyen, mert az nem jó előjel a jövőjével kapcsolatban.. Nem egy Rolex, ott azért más az anyag is.
A lünetta könnyen kopósnak tűnik, lehet ki is cserélem, mert már nem makulátlan.. asszony azt mondja, tesz rá fekete körömlakkot addig jó, amíg nem rám akarja, ugye..
Hátlap stabilnak tűnik, még nem néztem bele, mert nem indokolja a szerkezet viselkedése, de ami késik, nem múlik Csat is stabil jószág, azzal se lesz gond.
-
Pé
senior tag
Khmmm....
-
dani992
csendes tag
Üdv!
Olyan kérdésem volna ,hogy szerintetek érdemes automata órát vennem úgy, hogy munka közben nem tudnám hordani? Munka után és hétvégéken pedig rajtam lenne? Ha igen akkor mit javasolnátok mondjuk 100k-ig bezárólag. A legfontosabb szempont pedig a zafír üveg és a fürdést ,úszást bírja(100m vízállóság mondjuk).
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Misi1979
őstag
válasz Miamiquake #39623 üzenetére
Jaja, szerintem megy Dzsanához, már ha be tudja vállalni Te nem voltál kint?
-
ronin s8
senior tag
válasz Misi1979 #39617 üzenetére
Hm...nekem van cápabőröm valahol, de az nem így néz ki. Inkább úgy, mint egy borovaéles reszelő. Régen azzal csiszolták a fát. Nem egy kellemes élmény tapogatni. Ha elúszik melletted, kínosan ügyelj rá, nehogy hozzád érjen, mert elevenen lenyúzza a bőrödet.
-
Misi1979
őstag
válasz darvak #39613 üzenetére
A Tissot megy szerintem külföldre, teszek rá valami vagányabb szíjat, a számlapon van 1-2 karc, azokat kijavítom és ennyi, az aranyozása sem kopott sehol.
Egyébként igen, főleg szerencse kérdése, meg ilyen apróságoké, hogy korán ki kell menni, lehetőleg a nepperek előtt.
-
darvak
senior tag
válasz Misi1979 #39610 üzenetére
Az a csúnya, h ilyen árak mellett tudtok néha ilyen kaliberű órákra szert tenni. Héten ez már a második eset, Dzsana után.
Landeron 48-as.
Azt hittem nevetséges vagyok, mikor azt gondoltam, h lehet 40 alatt ki lehet hozni egy szép mechanikus órát, de a héten rácáfoltatok,h igenis lehetséges, csak idő kérdése.
Időm az van, már csak szerencse kéne hozzá
2-essel mi a terv?
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
Na, ma is kimentünk asszonnyal kicsit bolhászni, vadásztunk pár órát
1.: Ruszki női datejust-klón, szép állapotban, felhúzós
2.: Ezt csak Dzsana miatt vettem meg
3.: Őt meg szerintem mindenki ismeri a topikbanEz volt így kompletten 20k. Szerintem megérte
Dzsana kedvéért egy szerkezetfotó
-
törölt tag
a "sima" lehet, de ez a 116400gv...
(#39568) Misi1979 nem, volt egy megerzesem es felhivtam elozo nap, h mi lenne a teteje, amit megerne neki. 4800 allapottol fuggetlenul de max. 5k.
Egyelore szondazom a keresletet. Piszkalgatjak, piszkalgatjak, de ugy nez ki, h irrealisak az elvarasaim, ha a nepperek szemszogebol nezem. Vagy befut vmi csoda es elviszi egy fanatikus, vagy megy ennyiert a levesbe (ha az arany nem mozdul rovidtavon felfele)
(#39603) Miamiquake gyanusan olcso...a sima, azonos evjaratu modellek felenk +5-10ezer frankkal tobbert mennek vagy +50-100.000km-rel. Nekem ez a 8 ev alatt 90k km se okes...Raadasul ha tenyleg sorszamos, hogy ilyen olcso
[ Szerkesztve ]
-
sir_mook
csendes tag
válasz Miamiquake #39603 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Miamiquake
aktív tag
☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
sir_mook
csendes tag
válasz sir_mook #39415 üzenetére
Pár napja tettem fel képeket az Invicta Pro Diver 8926-ról. NH35A werk... ami ugye egy megbízható cucc.. de semmi extra. Nos ez a szerkezet az elmúlt 3 nap alatt képes volt 7 másodpercet sietni. (nem naponta- összesen) (http://www.pontosido.hu/ts/time1s.cgi) oldalhoz lőttem be) Ez naponta 2-2.5 sec. Az meg nem rossz.
Az óra nappal végig kézen volt. Úsztam medencében, pihentem 37 fokos thermálban, zuhanyoztam, pár cölöpöt is lepüföltem egy itató készítésénél. Éjszakára pedig letettem- ez kb 8 óra nyugalmi állapotot jelentett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Motoros topic
- EA Sports WRC '23
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hardcore café
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest