Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
válasz -FreaK- #208697 üzenetére
Sziasztok!
Így két év után eljutottam oda, hogy akkor rendelek végre azok körül amit ajánlottatok. Jól átgondoltam na..
Strap.hu-ról lett végül egy Nato meg egy Perlon, még múlt hét hétfőn leadtam a rendelést, illetve most hétfőn küldtem egy emailt, hogy mi a helyzet a rendeléssel, mert a Perlon szíjból rosszat rendeltem sajnos (egy vs. két db-os), de azóta sincs válasz, a rendelés meg ki van fizetve.Megbízható bolt amúgy és normális hogy ennyi ideig no fejlemény, vagy kezdjek aggódni?
-
fagyalllo
őstag
válasz -FreaK- #218735 üzenetére
Úgy legyen! Elméletileg a merülő akkut mint a hagyományos kvarcok a mutató 2 másodperces ugrálásával jelzi, de én is tapasztaltam már sima kvarc kronónál, hogy egyszerűen csak meghülyült az óra, pedig nem jelzett lemerült elemet.
csaba1203: Szép kis óra, vegyél bele zafírt, olcsó, az 1,5 mm vastag tökéletes ehhez a tokhoz.
[ Szerkesztve ]
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz -FreaK- #218710 üzenetére
Szia, köszi az infót! az automata törődést igényel 5-8 évente Solart jó esetben nem kell megbontani, mert a kvarcoknak az nem tesz jót. Casió-nál is van olyan elem/akku ami 10 évet elmegy, és nem is olyan drága. 40 eFt körüli áron. Tissomban műanyag szerkezetet még garanciában cserélték, majd elemcsere, és állítólag ekkor elkoszolódott, és megint megállt, 3,5 évesen Tissot-soha többé
-
petipetya
nagyúr
Ennek a szíjnak a belsejét megnézve a bőr tárcákhoz hasonlóan elszíneződés jelenik meg (=patinás lesz) a "bőr" rétegen a testnedveinkkel való érintkezés miatt, ám sosem izzadtam benne, sőt az eheti kánikulában is ugyanolyan kellemes viselet volt, mint télen. Ráadásul a rally jellege feloldja a bőr hivatalos jellegét, ezáltal sportos külsőt kölcsönözve neki. Ez a Bagdad környékén készült fotó bökésre (vagy régiesen kattintásra) nagyobb lesz:
Emellett van az alábbi RAF szíjakból is, ez a látszattal ellentétben egy nehezebb órához is tökéletes, nyáron pedig egyenesen ajánlott. Az izzadás és az eső sem látszik meg rajta, nekem nagyon bevált a súlyosabb Vostok-hoz.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
gipsztigris
addikt
Nato vagy perlon, esetleg a canvas típusú szíjak. Itt mindháromból találsz kedvedre valót, szerintem. Szilikont csak vízbe javaslom. Nekem úgy izzad a csuklóm a szilikon szíj alatt, hogy az elviselhetetlen.
[ Szerkesztve ]
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
consono
nagyúr
Nem gyors, nem itthonról, és nem 22-es, de én is hasonló okok miatt vettem kaucsukot (meg szövetet is, de az még nem jött meg) a kis Victorinoxra. Szerintem nagyon jól megy hozzá a piros varrással:
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
s4tch
veterán
válasz -FreaK- #205456 üzenetére
Nekem is vékony csuklóm van. Hosszas keresgélés után egy Scurfa Diver One-t vettem. Nem éppen dressy, és fém szíj sincs hozzá, ezért neked nem ajánlom. A személyes próbát egyébként semmi nem helyettesíti. A fentebb ajánlott Mako III is kényelmes, a Mini Turtle szépen fekszik az ember csuklójára, pedig papíron mindkettő átmérője nagynak tűnik.
Mindenesetre szerintem ennek nézz utána: Traska. Jó méretű, viszonylag lapos, árban határeset. Van valami karcálló bevonat a szíjon és a tokon is, ezt az egyik youtube videóban részletezik. Seiko szerkezet van benne, így 10 év múlva sem lesz balhés szervizeltetni. Ha nem elsősorban kvarcot kerestem volna, ezt vettem volna. Illetve érdemes ezt a topikot átnyálazni, rengeteg tippet lehet kapni belőle.
-
SOAD19
addikt
válasz -FreaK- #205456 üzenetére
Orient Mako III? A tokátmérő itt is 42-es, viszont egy kicsit kisebb a tokmagasság: 46,7 vs 50 mm. Így mutat, egy igazán vékony csuklón: [link]
Aztán, hogy megéri az árát, azt majd a többiek megmondják Én, csak azért mutattam, mert szerintem jól néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz -FreaK- #205228 üzenetére
Remek tervezők, jó végeredény! A Helm szép darabokat fog még csinálni szerintem.
Ja! És messze nem drága! 600 dolcsi felett mondanám drágának. Ez így teljesen középár - szerintem tudja is amit a gyártó ráír.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
BloodRay
veterán
válasz -FreaK- #204628 üzenetére
www.tisellwatch.com -ról elvileg gyorsan megjön, ők itt vannak EU-n bellül.
Ha a diver mellett döntenél, akkor inkább a Submersible-t ajánlanám, többek között azért is amit 5-ös kezelő írt. Ennek jobb a fémszíja, erősebb a luméja. A dizájn már szubjektív persze, de nekem a domború zafír is nagyon bejön rajta.
Steinhartokat én is nézegettem, de nekem azok már túl nagyok voltak, plusz a drágább ár mellé a szerkezet miatt drágább szervíz is társul ott, az nekem ebben az árkategóriában már negatívum."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz -FreaK- #204630 üzenetére
Ha nagyobb kezem lenne, én is ilyet vennék. De a 16.5 cm-re még a Ttisell-t is nagynak érzem. Az acél karkötő, főleg a zár nem a legjobb minőség sztem, de az óra rendben van. Akinek bejön a Rolex tokforma és számlap, annak jó választás lehet.
39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
Deskdiver
senior tag
válasz -FreaK- #202259 üzenetére
Megjelent egy “San Martin” fantázia nevű gyártó akinek vannak kisebb méretű Flieger-ek a kínálatában B számlappal. Illetve a bjbcs féle Merkur-os oldalon is találhatsz párat barátságos áron. Sajnos az eredeti gyártók közül a Laco a legolcsóbb. A többi Beobachtung gyártó csak mèg dràgàbb. Lehet még nézegetni az Aristo-t is ,mert a 2824 ellenére is gyengén tartja az árát és ha jól tudom le is húzták a rolót nemrégiben szóval még most érdemes keresgélni amíg van beragadt készlet. Én személy szerint Egy Laco Aachen 39mm-est ajánlanék. Bár úgy gondolom a Flieger pont az a kategória aminél elnézhető ha nagynak tűnik a csuklón.
[ Szerkesztve ]
-
consono
nagyúr
válasz -FreaK- #200946 üzenetére
De legalább az indexre üt A korábban linkelt fehér még külsőre is tetszik... Egy baja van: a 47mm nagyon nagy, legalább is nekem.
[ Szerkesztve ]
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Xero
nagyúr
válasz -FreaK- #200912 üzenetére
Ilyen szempontból akkor szerencsés vagyok. Mondtam páromnak, hogy az elkövetkező évben max 2-3 olcsóbb 200 alatti órát szeretnék venni, hiszen 1 éven belül külföldi ingatlanvásárlás a cél. Úgy voltam vele, majd utána szépen apránként beszerezem a nagyokat amire vágyom (Omega Speedy, Rolex Sub/GMT és Daytona, Panerai és valahol a messzi távolban egy Patek és egy AP).
Na ehhez képest kioktatott, hogy vegyem meg szépen az Omegat, hiszen az kell és nagyapja is mindig Omegákban járt, szóval egy úriemberhez az hozzátartozik.Én pedig nem ellenkezem.
-
BloodRay
veterán
válasz -FreaK- #200494 üzenetére
Régebben én is nagyon bőrszíj párti voltam, de egy ideje sokkal kényelmesebbnek érzem a fém szíjakat. Azóta hiába tetszik egy-egy óra nagyon bőrrel, próbálok ellenállni hogy megint rendeljek egyet M1ó-tól.
Később, majd ha lesz ilyesmi, a SARB-hoz hasonlóan letisztult stílusú és méretű gps-es solar, azt még beszerzek én is majd mindenképp."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
BloodRay
veterán
válasz -FreaK- #200463 üzenetére
Kössz, már jó ideje ki volt nézve részemről.
Én egyelőre a gyári fémen szeretném hagyni, max a Phenomenato-m próbálom majd rá.
Tegnap raktam fel saját képet, de most is rakhatok. Persze mobilos, az irodában készült, szóval nem a minősége az erénye."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
gipsztigris
addikt
-
Fall-N
veterán
válasz -FreaK- #200240 üzenetére
Nincs mit.
Sajnos az automata órákhoz kell egy kis becsípődés, mert néha kicsit nyűgös a dolog (de megéri). Amikor megvettem a Seiko 5-öst, akkor az őrületbe kergetett, hogy pont 1-2 órán múlott, mire hazaértem és megállt. Utána szereztem be használtan egy újszerű forgatót és már napi rutin nálam, hogy ott pihen ha nincs rajtam. Sajnos a 7s26 szerkezetet nem lehet kézzel húzni (és nem mp stoppos) így ez egy kis hátrány.
Van egy kínai olcsó skeleton órám, azt lehet koronáról húzni, így azt nem kell forgatni, meg az áttört számlap miatt látszik hogy áll a rugó feszessége. Persze jóval pontatlanabb, mint a Seiko, de munkába jó.
Viszont hasonló áron nézz körül, mert vannak jó Citizen vagy Orient órák amit lehet koronáról is húzni. De persze a kvarc ebből a szempontból előnyös, mert csak pár évente elemcserére kell vinni és addig pontos.
-
Fall-N
veterán
válasz -FreaK- #200226 üzenetére
Jó az a Seiko 5, hasonló van nekem is, csak nekem a korona 3 óránál van és nem a 4-nél, illetve barna számlap van (feketének látszik, erős fényben barna) fehér nap/dátum mutatóval.
Arra viszont készülj fel, hogy kell hordani pár órát naponta mert megáll és koronáról sem lehet húzni. Én forgatóval oldottam meg. Egyébként jól húz a rotor, csak én munkába nem húzom fel, egyébként rajtam van mindig.
-
Empsepo
senior tag
-
_stick_
őstag
válasz -FreaK- #145932 üzenetére
Hali, én a helyedben egyből a szervizzel kezdeném.
-
vadászcsiga
félisten
válasz -FreaK- #52572 üzenetére
-FreaK-
Ezek dizájn órák, abból is a szebb fajtából. Hogy is fogalmazzak finoman? Ebben a topikban nem nézik sokba az ilyeneket, pedig szépek. Valószínűleg az unokád mire megörökli 0 Ft-ot fog érni de nem is az örökkévalóságnak tervezik.
Ma építész unokaöcsém mutogatott nekem különböző dizájn oldalakat, azon láttam hogy órákat is terveznek, rögtön a te általad belinkelt Triwa jutott eszembe. Úgy gondolom a letisztult formákra fogékony, a szerkezeteket kevésbé érdeklő emberek a célközönség, bár érdemes ránézni a specifikacióra, meg a szíj minőségére is.
Dezeen Watches -
Ra3
őstag
válasz -FreaK- #49724 üzenetére
Ezeket a 2014-es aviator jellegű órákat én is nézegetem egy ideje, ahogy láttam 100-120 euró környékén megy az európai webshopokban, a hasonló Citiztenek árából kiindulva olyan 40k környékén lesz nálunk.
Már egy pár hete el is határoztam hogy berendelek egyet, de a 45mm-es méret, meg a brutál vastag szíj elbizonytalanított, lehet hogy inkább megvárom míg élőben is meg tudom nézni.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
BAti77
aktív tag
válasz -FreaK- #49575 üzenetére
A Rios-nál nekem azt mondták, hogy a raktáron lévő készletből, ha van, számla ellenében minden típust cserélnek, ha a cserélendő szíjat még nem helyezték fel és használták. Ilyen szempontból nagyon korrekt társaság. Nem hiszem, hogy problémáztak volna az idő miatt, főleg ha mondod, hogy ajándék volt...
A kaucsuk ember függő, nekem pl. nyáron jobban beizzad tőle a kezem, mint egy bőrtől, ezért nem szeretem állandó viseletre, de vizes környezetben kiváló és a súly miatt is kényelmesebb, mint a fém."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
BAti77
aktív tag
-
consono
nagyúr
válasz -FreaK- #49551 üzenetére
Szia -FreaK-, látom neked is Orient Defendered van, mennyire vált be neked az óra? Mennyire pontos, milyen a minősége "együtt lakva vele"? Én is ezt nézegetem, igaz a vintage white színben... Előre is köszi!
-
Cha-b
senior tag
válasz -FreaK- #40081 üzenetére
Vagy nekem van izlésficamom, de 200ig én nem nagyon látok olyan Tissot-ot meg Certinát ami tetszene. Elhatároztam a DS1 feketét de élőben az sem volt meggyőző, és kicsit kicsinek is tünt a kezemre. Már hónapok óta félre van rakva az órára szánt pénzem, de ennyiből egyszerűen nem lehet szép órát venni, legalábbis olyat ami nekem megfelelne. Ne legyen túl elegáns, túl sportos, a kettő között kéne vmi, és ha már kiadok ennyit, akkor legyen "szerelem" első látásra. Esküszöm néhány Orient jobban tetszik mint a Tissot, Certina felhozatal, de azt meg nem akarok, mert egy "komolyabb" órát szeretnék.
Szerk.: young78: Ez még pont tetszik is, csak haverom pont traditiont vett, szal ezért az kiesik.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
pohár
félisten
válasz -FreaK- #40013 üzenetére
de gyönyörű a Tissot
Debrecenben féláron dobálják még mindig a Certina és Tissot órákat a Piac és Kossuth sarkán a Smarag óraüzletben (lehet nem ez a pontos neve)
mellette, az OREX-nél ki van téve egy Omega, cirka 880k
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Pé
senior tag
válasz -FreaK- #39875 üzenetére
Nem ismerem a márkát sajna , fogalmam sincs milyen minőséget csinál. Ha választanom kéne akkor inkább az automatát választanám. A 2824 egy jó kis starapabíró szerkezet.
Másik...
Olyan óra volt a kezemen tegnap, amit normál földi halandó nem is igen lát.A cég nagyvezrére meghívta az egész csapatot ebédelni. Pont mellette ültem, beszélgettünk stb. mikor is meglátta rajtam a Zenithet. Hú de szép órád van, gratulálok hozzá stb, stb. Régebben és is órázgattam, de már egy ideje nem. Most egy hasonló stílusú órám van mint neked. Erre lecsatolta és átnyújtotta ezt:
Patek Philippe 5207p MINUTE REPEATER TOURBILLON PLATINUM GRAND COMPLICATION
Értéke cirka 600.000 Euró. Asszem ezt nem mostanában fogom űberelni Olyasmi mint a Zenith .... Ja.. mindkettő mutatja az időt Mindenesetre életreszóló élmény volt... -
ronin s8
senior tag
válasz -FreaK- #39658 üzenetére
Igazság szerint az egészet egy nagy rakás xarnak tartom. Egy divatóra, ami csak a következő szezonváltásig húzza.
A kvarcszerkezetek igénytelenek, egy összesajtolt műanyag kvarc akár évtizedekig is működhet. A mechanikus óra már más tészta. Ott számít a minőség is.Ha az órák külseje, a megjelenése tetszik, akkor ne keress automatát, mert felesleges. Csak gondot okozna.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz -FreaK- #39653 üzenetére
Egy automata szerkezetet 5-6 évenként tisztíttatni, olajoztatni kell. Ennek a költsége szerkezetenként és márkánként 10 és 150 e Ft között van.
Akarod ezt..?
Ráadásul a Fossil egy kínai szemét. Kevésbé szar, és kisebb bukta egy kvarc..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Ra3
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mikrotik routerek
- Futás, futópályák
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- GTA VI
- Házimozi belépő szinten
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest