Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsik
őstag
WatchCheck-el mi történt? Fel akartam tenni az új telóra, de hűlt helye...
Mi az ajánlott helyette? -
fagyalllo
őstag
válasz
Szent-István #268196 üzenetére
Esetleg egy nyomáspróbát lehet csináltatni, hogy rendben vannak-e a tömítések, tényleg vízálló az óra. A lünettabetétek egyszerű kétoldalú ragasztóval vannak rögzítve.
-
mqm
senior tag
Újabb kérdés..
Jó minőségű NATO szíjakat hol érdemes nézegetni? Lehetőleg olyan beszerzési hely érdekel, ahol nem kell külön az Áfa/Vám csodálatos extra költségeivel számolni. -
driv4r
aktív tag
válasz
driv4r #268187 üzenetére
A Solar Time saga folytatásából, a trademark listázásuk alapján:
A korábban felmerült Cadola, Spinnaker, AVI-8, Thomas Earnshow, DuFa, Cortebert mellett azért van még más is a tarsolyukban: Schild, Orfina, Grana, Slava, Edma, Piccard, ezek mind létező márkák, gyártók voltak valamikor.
De van ahistorikus fantázia brand is a portfolióban, pl. Jacques Monnat, szerintem ez is Spinnaker, csak más néven tokozva; a méltán híres RGMT Watches, ezek olyan Bell and Ross jellegű 'vadászrepülős' fazonok; az Aegir Watches, ez meg valami skandi vonal lehet, a már nevükben is kőkemény Kriger és Njord bronz búvárokkal. A James McCabe márkájuk tálalása viszont elég ciki, Guy Ritchie-koppintás filmbe való tetkós suhancok néznek nagyon keményen maguk elé, majd haladnak öles léptekkel a sikátorban valahova, gondolom a kocsma felé.
-
Megjött az eBay-es bőr óratartó. Ez pont ötöde volt árban, mint a moonwatch feliratos. Pedig tuti ugyanott gyártották.
-
tboldi
nagyúr
Grat mindenkinek az újdonságokhoz! Szeretnék már én is jelentkezni valamivel, de egyelőre nincs még új óra, csak Lancia alkatrészek.
-
driv4r
aktív tag
Régi svájci volt, az egyik szerkezetét használta pl. Rolex, amikor bedolgoztak Panerai-nak. Van egy art deco négyzetes Cortebert órám valahol, viszonylag jó állapotú darab.*
Csak hát kimerült az egyik trademark védettség, és rárepült a na ki is? A hongkongi Solar Time Ltd., pár kommenttel feljebb írtam róluk, ügyesek, okosak, AVI-8, Spinnaker, stb. után most már egy ilyet is begyűjtöttek. Azt hiszem a trükk az, hogy az eredeti márka Cortébert volt, az ékezet hiányával lehet játszani, meg kéne nézni WIPO-n.
* [kép] -
mqm
senior tag
Erről a Cortebert márkáról van valakinek Infója?
Ez az óra nagyon megtetszett, viszont nem sokat tudok a márkáról, már ha nem épp valami kínai csoda ismételten, egy hangzatos név mögött..
[link]
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg #268166 üzenetére
Köszi!
Kicsit, minimálisan hajaz a korábban mutatott Omegához, amire írtam, hogy az már szinte tökéletes óra lenne nekem: [link]
Neked is gratula az új ketyegőhöz.#268178 driv4r
Köszi!#268177 Memmaao
Gratula! Mostanában én is néztem a Marathon-okat, de a fehér számlaposokat, miután belenéztem, ebbe a videóba: [link] (10:10-től) Hamar elengedtem az ára miatt.Még valami: A Laco előtt rendeltem egy Nordic-ot a Watchbandit oldaláról, amit korábban valaki lehúzott, hogy elég hulladék banda. Nekem pár órán belül, max másnap válaszoltak a leveleimre. Még egy 10%-os kedvezményt is felajánlottak, ha meggondolom magamat, és mégse töröltetem a megrendelésemet.
-
driv4r
aktív tag
válasz
pulutodurumo #268180 üzenetére
Kétféle számlappal rendelhető, Standard Issue vagy US Gov. Nekem mind a kettő tetszik.
-
Spet
addikt
válasz
Memmaao #268177 üzenetére
Nem is tudom felmegyek a webshop oldalukra és megtudom rendelni eme "ritkaságot" (nem látok rajta semmi katonai jelzést)
-
driv4r
aktív tag
SOAD19, Memmaao,
Rácz Jenő,gratulálok az új órákhoz, nagyon klasszak, viseljétek egészséggel;) -
"Marathon Watches – a renowned microbrand that has been at the forefront of manufacturing timing instruments for the Allied Forces since 1941."
Ez a márka a mai napig családi kézben van, jelenleg a Wein család negyedik generációja a tulajdonos, 1939 óta ugyanabban a szellemiségben, kis családi vállalkozásként gyártanak órákat. Jelen példány civilek számára hivatalosan nem is elérhető. Egy légimentő bajtárstól szereztem, aki Ausztráliában a hadseregnél szolgál mentőorvosként. Az óra minőségétől leesett az állam és még most is keresem. Azok a tricium csövek 😲! Az óra igazi field watch, a maga 36mm méretével. Imádom
!
-
lenox
veterán
Amugy most akkor titan vagy arany? Azt irja, hogy titan, a kepen az arany van, az ar is az aranye. Pedig ez nagyon fontos!
Egy pozitivuma van, ez legalabb nem egy eta vagy sellita alapu ora.
-
eldoble
aktív tag
válasz
bigmasterg #268168 üzenetére
Nem hiszem, hogy valaki olvas ilyen oldalt, a hírgyűjtő portálokon vannak linkek én ott klikkeltem rá, de meg se néztem, hogy milyen oldalon van a hír, csak most, hogy Te elolvastad.
De a lényeg, érdekes amit írtál, az a Patek legalább szép is. -
válasz
bigmasterg #268168 üzenetére
Feldobja a fészbúk
Meg a csajsziknak ez elég, jó kis csacsitéma a kondiba.
-
::Trunks::
senior tag
válasz
pulutodurumo #268154 üzenetére
Köszi, ránézünk.
És neked is bigmasterg -
bigmasterg
addikt
válasz
eldoble #268167 üzenetére
Miért olvas bárki ilyen trash oldalt?
"Hublo"
"az övé itthon a legdrágább karóra" majd írják, hogy 37 Millió Ft...Ennél jóval drágább órák is vannak itthon.
Amiket még média is megírt és hirtelen beugrik: Habony Árpád: Patek Nautilus 5976/1G-001, erre 160 milliós árat mondtak.
De nem annyira régen vett Polgár Árpád is egy Jacob & Co. Astronomia-t, ami szintén hasonló nagyságrend. -
eldoble
aktív tag
Ilyen órát akkor se vennék föl, ha fizetnének érte, egyből eladnám ... [link]
-
bigmasterg
addikt
válasz
SOAD19 #268165 üzenetére
Gratula az új órádhoz!
Az normális hogy letekeréskor "leugrik" a menetről a menetes koronazár.
Nálam az Omega, Mido, egyik SanMartin menetes. Érzetben jelentős különbség van a 3 óra között. Letekeréskor is, de amikor vissza kell tekerni, akkor főleg.
A seamaster koronája gyönyörűen siklik, alig kell megnyomni visszatekeréskor, SM-nél pedig rendesen nyomva kell tartani, van hogy egy teljes fordulat (vagy akár kicsivel több) kell hogy rákapjon. Mido meg valahol a kettő között.szerk.:
Közben szétnéztem a linkelt oldalon.
Ott megtaláltam az új órám origijét [link]De ha már itt vagyok, felteszem itt is a kérdést, hogy bronz csatos natot tud-e valaki?
-
SOAD19
addikt
Üdv!
Múlt héten megjött végre a Laco. A Helveti oldaláról rendeltem meg. Náluk jóval olcsóbb volt a Laco árához képest: 933 vs. 980€. Ráadásul "kisírtam" egy kis kedvezményt is 10% értékben. Igaz hozzátartozik, hogy ennek az volt az egyik feltétele, hogy a rendelésem után nem kaptam, választhattam ajándékot. Esetemben a legdrágább ajándék egy ilyen bőr óratartó lett volna 58€ értékben. Az órát dupla AR-rel rendeltem, ami 103€-s felárat jelent, úgyhogy a kapott kedvezmény gyakorlatilag kiadta.
Az óráról: Masszív, súlyos darab, van benne anyag. Ez nálam pozitívum. Az Oceanus könnyűsége annyira nem jön be, ilyen szempontból régi vágású, maradi, mondhatni boomer vagyok, szeretem, ha van egy kis súlya az órának, kicsit tartósabbnak, minőségibbnek hat. Tudom, hogy hülyeség, a titán órák is biztos ugyanolyan tartósak. De nem tudok mit tenni, ez van, jobban bejön az acél.Az óra igazi toolwatch-nak tűnik, a tokon, szíjon nincs semmi csicsa, polír. A szíj semmi extra szerintem (50€ a felár a gumi szíjashoz képest...), jó lett volna ennyi összegért, ha már van szerszám mentes mikroállítási lehetőség a csaton, illetve fél szemek a szíjon valamint, ha nem kiütős, hanem csavar stiftes a szíj. Nyilván a számlap, tok dizánja adja el az órát. A szíj méretre állításával eléggé megszenvedtem, nagyon nehezen tudtam kihúzni a pineket, stiftteket. Ami még nem tetszik az a lünetta. Az, hogy 60 klikkes az nem zavar, de az nem bejövős, hogy elég erős, nehezen tekerehető, nem túl nagy élmény forgatni, kicsit jobb, ha a lünettát be-lenyomjuk a számlap felé és úgy tekerjük, ekkor könnyebben megy. Szerencsére nem nagyon szoktam használni, úgyhogy annyira nem nagy érvágás, de gondoltam megemlítem a korrektség, elfogulatlanság jegyében.
Az, hogy ennyi pénz reális-e, ezért a minőségért, tudásért az jó kérdés, de ahogy írtam a dizájn miatt veszi meg az ember, és ez esetemben is így volt.
Egy laikus kérdés, mert még nem volt eddig menetes koronazáras órám. Ugye, csak visszatekerésnél kell benyomni, nyomva tartani, és úgy visszatekerni a koronát, kitekerésnél simán tekerhetem? Csak azért kérdezem, mert kitekerésnél, a vége felé kissé megakad, majd egy minimálisat csavarva ugrik egy kicsit, gondolom, ekkor ugrik le a menetről, válik szabaddá. Ez így normális?
Végezetül, itt van pár gyorsan lőtt kép:
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép]És egy videó: [link]
Valaki tudna ajánlani egy bevált stift kinyomó szerszámot, mert beadta a kulcsot a mostanim (olcsó alis). Egy szemet lehet még mindig ki kellene vennem a szíjból. Bár, lehet egyszerűbb lenne elvinni egy óráshoz, úgyse akarok már több órát venni, de hogy nem is fogok azt nem merem kijelenteni felelősségem teljes tudatában, naivitás is lenne részemről.
Ha most kellene, szeretnék venni valamit, akkor ez jön be a legjobban per pillanat:
Videó alapján is elég tetszetős az a kék számlap: [link] (ez még a 44 mm-es verzió)
-
fagyalllo
őstag
Ha valaki az aliexpressen a mechanikus órák járását mérő műszert szeretne venni, a timegrapher kifejezésre keressen rá, sokkal több releváns találatot kap, mint a vibrograph szóra.
-
jeni
félisten
válasz
hadam98 #268161 üzenetére
itt van
a nehezen kapható az olyan nincs ,csak kevésbé forgalmazott
hasonló
több is van
3 chronos kivitel
3 chronos kivitel -
hadam98
senior tag
Sziasztok,
Újabb vagy nehezen kapható Casio órákat hol lehet beszerezni?
Erre lennék kiváncsi mert nagyon meg akadt rajt a szemem
MTP-1375D-3AV
Koszonom -
csabulaxi
senior tag
A Caliber 9R születésének 20. évfordulójára emlékezve ez az óra egy fokozati számlappal rendelkezik, amely a Hotaka-hegységben látható napfelkelte által gyönyörűen színezett hómezőkre emlékeztet.
A fekete kerámia keret és a sötétvörös számlap egy élénk nyári napfelkelte jelenetét fejezi ki, felfedve a Hotaka-hegység masszív sziklafelületét. -
Csak úgy gyanútlanul böngésszem a c24et, amikor szembejön ez az ajánlat 😲
Na, erre lecsaptam. Nagyon kíváncsi leszek rá. Azt írta, vadiúj, sosem hordott. Fotók alapján nem tűnik hamisnak. 🤔 -
bigmasterg
addikt
válasz
::Trunks:: #268152 üzenetére
Mido ocean star 200 esetleg?
-
mqm
senior tag
Ha esetleg valaki jár mostanában Kanadában, írjon rám plz!
[link]
-
pulutodurumo
őstag
válasz
::Trunks:: #268152 üzenetére
Egy Mido Commander? Jó mindenes, nem is olyan kicsi.
-
::Trunks::
senior tag
Sziasztok! Időtálló svájci (lehetőleg mechanikus) órát vásárolnánk édesapámnak.
Tetszik neki a hydroconquest-em, de addig nem menne el árban, inkább a fele. 400k-ig. Én fém csatosat preferálom.
Nem muszáj búvár óra. Én Tissot Seastart néztem 325-340 körül powermatic 80-al. Vastag csuklóval megáldott a 43mm alatt nem igazán játszik. Van más ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Napelem
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest