Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #268899 üzenetére
Akkor meg kell venni az Omegát + az SNKE-t, dilemma megoldva, csak így nem "one and only". Amúgy én is szeretnék egy ilyen "egyetlen" órát, de közben vannak olyan óráim, amiktől sosem válnék meg, és mindig ott van bennem, hogy ha már úgysem csak 1 órám van, akkor miért ne lehetne +1.
-
dzsi23
addikt
válasz No.01 #268892 üzenetére
Mivel mindkettő jó minőségű és megbízható, "one and only" óraként nálam mindenképp a dizájn döntene; melyik illik jobban hozzám, a ruháimhoz, melyikben érezném jobban magam, és melyiket nézegetném szívesebben minden nap. Az értékállóságukkal annyira nem vagyok képben (pláne az Omega esetén, a konkrét modell ismeretének hiányában, szerk.: közben ezt már leírtad ), de ha a későbbi eladás is szempont, akkor az Omegát választanám, mert a presztízse még mindig nagyobb, mint a GS-é.
Amúgy nem off a kérdésed, szerintem minden jöhet ide, ami óra, csak néhány tag kapott anno egy homokozót, és elnevezték exkluzívnak...
[ Szerkesztve ]
-
Hege_Peter
újonc
válasz MaUser #268888 üzenetére
Sziasztok!
Én vagyok a seiko szervíz vezetője, és sose políroztunk és nem is polírozunk ilyen drágán tokot. Az árjegyzékünkben is megtalálható hogy 20.000 Ft-tól vállaljuk a polírozást. A zafír üvegről pedig csak annyit, hogy az ár minőség, gyártó, és méret függő is. Azt még hozzá kell tennem, hogy én is veszek az e-bayről zafír üveget 12.000 ft-ért, amire áfát, és vámot fizetek, mert cégként veszem, és mikor eladom vagy beépítem akkor számla kitöltés után járulékot, áfát, és nyereséget is felkell számolnom. Ezért is mondjuk a módolni akaró tulajdonosoknak hogy vegyék meg ők ,és mi beépítjük. Csak a korrektség miatt! -
evo87
őstag
Sziasztok!
Van valami lényegi különbség a Citizen CB5920 és a Citizen AS4030 között? Vagy csak régi-új történet?
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
No.01
őstag
Tudom egy kicsit OFF, de a masik topic kisse tetszhalott.
Szembejott tegnap egy Omega. A markarol korabban mar idezojelesen letettem (tul sok bling vagy nagy - kicsi csuklu - esetleg az arat nem koltenem el szivesen)
Szoval meglattam es kiderult, h meg raadasul quartz is szvsz a mindennapokban annyira tan nem is akkora gond.Nekem valamiert regi vagyam a GrandSeiko SBGN027, de a szij/csat nem volt a baratom es kicsit felek a mikroallitas hianyatol is...
Szovala kerdes: megbizhatosag, minoseg, hasznalhatosag, ertekallosag es one and only orakent szerintetek melyik eri meg jobban? (mivel quartz igy kesobb eladni gondolom lenyegesen macerasabb, de az egyenletbol azert nem vonnam ki teljesen)
-
fagyalllo
őstag
válasz driv4r #268890 üzenetére
Annak a valutaváltónak a címét én is elkérném! Illetve az 1 mm vastag zafír nem véletlenül ilyen olcsó abban a magyar boltban, senkinek se kell, használhatatlanul vékony. A százezer pedig szerintem félreértés és az egész felújításra vonatkozhatott.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
driv4r
aktív tag
válasz MaUser #268888 üzenetére
Meglepett, hogy ekkora különbség van az alkatrész bekerülési költsége és a szerviz által kért teljes díjazás között. Megkérdezhetem, hogy milyen árfolyamon jöttek ki ezek az árak? Főleg azt nem értem, hogy a második linken jelzett 1500 Ft hogyan alakult ki. Ha rákattintok, és mondjuk a 31,5mm opciót választom, akkor nekem 35 USD árat mutat. Ugyanezen az oldalon a szerkezetek számát is beírtam, az egyiken 119,95 USD, a másikon 27,95 USD jön ki, erre írtad előtte, hogy 8000 Ft, kínai másolatban 4000. Vagy nagyon félreértek valamit, és nem egy teljes szerkezetet keresel, csak annak a részét?
-
Kleroo
veterán
válasz bigmasterg #268746 üzenetére
Hétvégén megnéztem. Élőben is elrabolta a szívem. Mocskosul elegáns.(kár hogy 40es. 42ben maga lenne a tökély) A térképemen sem volt ez az óracsalád. Az Orient nekem mindig kapufa volt.... Komoly órának meh, minőségi tucatórának meg drága. Tehát úgy kb a Casio és Seiko közötti vákumban. De ezek az OrientStarok brutik. Kb mind bejön.
Ahogy néztem EUn kivüli piacokra más színben elérhetőek. És ebből van fent szuper áron Chronon is, nem a kékből. Van bárkinek bármi tippje, hogy hol/kinél lehetne ezt megnézni? Akár egy OrientS. gyűjtőnél privátban Ez a fényjátszós hátlap nagyon lutri. Vagy húzom a szám rá, hogy csakazértis az éjkék a király...hiába sokkal drágább; Vagy még jobb is, és win-win. (tudom h a 14 napos elállás véd, de 15k, és senkit sem akarok szivatni ennyire lutrira)
[OrienStar M34 F7 Aurora][ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
MaUser
addikt
válasz fagyalllo #268882 üzenetére
Titán polírozást aláírom, hogy nem SS egyszerűségű, de amikor a Breitling megvan 50-ből tokkal referenciával rendelkező órásnál, akkor ne vicceljünk már. Nem hiszem, hogy a Seiko meg egész nap és új titán chrono ára.
Btw, zafírüveg tényleg ennyire olcsó, nem hogy Kínából nem kell rendelni, itthon is 3800Ft az órához való. Esslingernél ~1500Ft. Szerkezet Hattori/Seiko/Epson 8eFt, 4eFt a kínai másolat. V657, VD57 tömegcikk, nem is éri meg szórakozni a rossz tekerccsel, mert a posta több, akkor meg hogy még három mutató levesz az ember és új a szerkezet.
Sgr_A: Nagyon szép.
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
addikt
Sikerült választanom
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
fagyalllo
őstag
-
Redneck
nagyúr
válasz pulutodurumo #268879 üzenetére
Látom hogy ár/érték arányban jók, de inkább japán vagy európai cégeket részesítek előnyben, ha órákról van szó. Tudom, hogy ezen cégek is sűrűn gyártatnak Kínában, és ezzel
bort iszok és vizet prédikálok, de ez van...Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
MaUser
addikt
válasz fagyalllo #268875 üzenetére
Ők sem vállalták, de azért még kaptam egy jó hosszú kioktató magyarázatot is kérdés nélkül, hogy olyan drága lenne, hogy nem érné meg, s példának mondta a bárhol itthoni órásellátókban 4eFt-os zafírüvegre a 40eFt-os árat, hogy csak az ennyi, s egy napig tartana a szíj/tok felpolírozása, ami százezernél is több munkában.
Enyhén Tanu-t lett volna kedvem idézni...
[ Szerkesztve ]
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
pulutodurumo
addikt
válasz Redneck #268877 üzenetére
Lehet venni 10-20$-ért krómozott rézrokos órákat Kínából, és lehet rendeset. Vackokat, nem ajánlana senki, és elég sok megfordul(t) nálunk ezekből. Még a 60-70$-os Seiko Willard másolatokat is bátran merném ajánlani, semmi olyan nincs bennük amitől tartani kéne. Nyilván nem akarlak rábeszélni, de van fejlődés bőven.
Ott van ráadásul a Seestern esete, akik ráírták a Nomos copy számlapjára a márkanév alá, hogy original. Miután a Just One More Watch csatorna gazdája ezt jól kiröhögte, meg is változtatták a feliratot. És leírták hogy miért, vállalva hogy elrontották, ez nyugaton nem menő.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
SOAD19
addikt
válasz Memmaao #268864 üzenetére
Írják is a honlapon, hogy az alap az elabore, és 150€ felárért megkaphatod a top-ot. A "Movement" kiválasztásnál részletezi az infó gombra kattintva, hogy mi a különbség a kettő között.
Ahogy anno írtam, én a Helveti-től vettem az enyémet. Itt jóval olcsóbb, 930€, ha jól rémlik, és egy 10% kedvezményt is esélyes, hogy kaphatsz, ha nem gond, hogy banki átutalással fizetsz, és elfogadod, hogy nem kapod meg a vásárlásod után járó, választható ajándékot. -
Redneck
nagyúr
válasz dzsi23 #268791 üzenetére
Az alapján, hogy a kínaiak hajlamosak olyanokat is írni a specifikációban, ami valójában a közelében sincs a valóságnak. Látom hogy az SM termékei nem alsópolcos áron mennek, de nincs tapasztalatom velük, ezért fenntartásokkal kezelem a márkát. Az Alin (is) forgalmazott dolgokról, általában nem a magas minőség ugrik be, de elhiszem hogy jók, és a szerkezetet nagy gyártóktól veszik.
Amint időm engedi, meg fogok nézni pár órát élőben, de egyelőre a kínai vonal nem érdekel.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
MaUser
addikt
Sziasztok!
Van egy régi titánium Seiko chronom, amit szeretnék felújíta(tt)ni. Semmi extra, mára már egy halott tekerccsel rendelkező V657 szerkezet, karcos hardlex síküveg és szíj.
Amit javítani szeretnék: szerkezet csere, üveg cseréje zafírra, tok/szíj polírozása. Ezzel felkerestem az összes környékbeli órást, de senki nem vállalta. Ismertek olyan megbízható órást, aki ilyen felújítást elvállal emberi áron és postán fogadja/visszaküldi az órát?
Alternatívaként ott a saját megoldás (~ 25eFt kristállyal és tokpréssel), de szeretném, egy profi csinálná. És szerintem az óra is örülne neki.
(Ha nem a topikba való, elnézést, s a mod törölje nyugodtan, köszönöm.)
-
Jaded
őstag
Annyit beszéltetek arról a kék San Martinról, hogy mostmár nekem is kell egy.
Renault Megane IV Limited
-
addikt
Megjött az új Szekszárd felvarróm. Nagyon állat.
növekszik a gyűjtemény 9 év alatt.
My name is Bond, James... Dean.
-
-
brumi1024
veterán
válasz bigmasterg #268860 üzenetére
Mondjuk itt van kozos tortenelem is, a Zenith adta eleinte a movementet a Daytonahoz.
-
addikt
válasz vinczetibor #268855 üzenetére
Ok, akkor a SM egy pelagos copy, Pelagos 39 méretben, Pelagos indexekkel és dátum ablakkal. Egy laikus számára valószínű nem látszik a különbség, mindkettő szép, ízléses, logót szerintem 10/9 ember fel sem ismerné és a legtöbb embernek lövése sincs, hogy mi az a Tudor, vagy SM. Én viszont órabuzi vagyok. Mióta az eszemet tudom. Szerencsésnek momdhatom magam, hogy olyan munkakörben dolgozom, ami részben a hobbim is (légimentés), és meg is fizetik annyira (műszakvezető szakorvos 15 év tapasztalattal és munkaidővel, két munkahellyel), hogy élhessek ezzel a nem igazán pénztárca barát hobbival. Még szerencsésebb vagyok, hogy még a feleségem is támogat ebben (legalábbis nem ellenzi.🙈). Amíg szerényebb volt az anyagi helyzetem, addig is megtaláltam ebben a hobbiban azt, ami kielégítette a gyűjtési és birtoklási vágyam. Eleinte egy Tag Heuer formula 1 volt a legértékesebb órám. Egyetemistaként egy Square timex chronograph. Most egy speedmaster. De a mai napig ugyanúgy tudok rajongani egy Casio DW-9000-ért, mint 1998ban, amikor apám hozott egyet Amerikából. Ez a jó ebben az egész órás sztoriban. Hogy 5e és 50M között bárhol találsz olyan órát, amiért rajongani lehet! Itt van pl ez az 5e forintos Casio. Imádom.
Nem tartok ott, hogy Rolexem legyen. De szerencsére nem is a világom, nem tetszik a Rolex AD hozzáállás sem, hogy teljes background ellenőrzés, meg kezdd el szépen gyűjteni az ADnál a "hűségpontot". Ahogy az sem tetszik, ahogy a flipperek bánnak ezzel az egész órás történettel. De nem tetszenek a copy órák sem. Azzal semmi bajom nincs, ha egy gyártó iheltet merít egy másik gyártó sikeres darabjáról. Mindenkinek van submariner stílusú órája. A zenith is gyárt órát, ami ugyanúgy néz ki, mint egy Daytona. Végülis ezek mind kerek, funkcióval bíró időmérő eszközök. Nagyjából az összes valjoux 7750 majd egyforma, csak a külső más.
De visszatérve arra, amit írtál. Én érzem a 10x-20x különbséget a Tudor és a SM között. Mert tudom, hogy egy olyan darab van a kezemen, amin rendesen dolgozott egy gyártó teljes állománya, a designtól, a werk fejlesztésén át a beszabályozásig. Hogy időt és pénzt fektettek abba, hogy utána én majd lehetőleg a legnagyobb megelégedéssel használjam a terméket. És amikor reggel felrakom és ledöbbenek, hogy 1 hete a pontos időt mutatja +-1 sec belül, akkor tudom, hogy ebben ott van minden, ahol ma, 2024ben tart a svájci óra ipar. És tudom, hogy még így is meg lettem fejve, hogy itt is szar a QC. De az van a kezemen, amit szerettem volna, és nem valami, ami olyan mintha az lenne, amire vágyom.
És nem sznob szeretnék ezzel lenni és nagyon remélem, hogy nem is úgy megy ez át. Nekem az elmúlt két évben lett meg minden adott tényező ahhoz, hogy a prémium szegmensbe is bele tudjak kóstolni. De a mai napig fel tud csigázni egy filléres darab is.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz SOAD19 #268846 üzenetére
Szerintem is csak a színvilág hasonlít a Laco és a Fortis esetén. Még a méret is teljesen más. A Laco a 39mm egy vállalható méret, a Fortis 42mm tokméretre jön a böszme lünetta, az vagy 46mm hat. A Laco nekem is nagyon mozgatja a fantáziámat. A honlapon vajon mit takar a +150€ a jobb werkre? Alapból sellita, milyen a másik?
-
No.01
őstag
Ezt mondjuk tudtam, de az eppen folyo vitahoz csatolva erdekes, h akkro ezek valojaban mik is
-
fattyu
veterán
na pedig aztán a zenith sem éppen a himihumi homage microbrand
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
driv4r
aktív tag
Érdekes, amit írsz, mert behoz egy teljesen kézenfekvő, de eddig óvatosan kerülgetett szempontot.
Egyes óramárkák egyértelműen Veblen-javak, már az eredeti elméletben is a 'hivalkodó fogyasztás' (conspicuous consumption) példái voltak. Ezeknél a termékeknél a jó minőség / magas ár csak az alapkövetelmény, de emellett rendelkeznek társadalmi státusz jelölő funkcióval is, a 'luxus', az 'exkluzív' jelleg vélt vagy valós ígéretével.
Az ilyen típusú javak egyik legfontosabb jellemzője az is, hogy az esetükben nem érvényesül a kereslet-kínálat törvénye. Pont fordítva működnek, minél drágábbak, annál kívánatosabbak: normál termékek vs Veblen-termékek.
Ha viszont megjelennek az olcsó, udvariasabban 'elérhető árú' vagy 'budget' helyettesítő termékek, akkor pont a státusz-jelölő másodlagos jellemzőknek a vélt vagy valós eróziója is felmerül, nyilvánvalóan pont az eredeti Veblen goods fogyasztók körében kiváltva a legtöbb ellenérzést.
Az már csak szomorú hazai sajátosság, hogy itt 'exkluzívnak' vagy 'luxusnak' számítanak még az olyan javak is, melyek a magasabb vásárlóerővel rendelkező országokban / rétegeknél köznapi, de legalábbis elérhetőbb fogyasztási vagy használati cikkek; ott valószínűleg a tegnapi Pelagos / SM téma sem generált volna különösebb érzelmi reakciókat.
-
bigmasterg
addikt
Nemrég jött szembe egy órás csoportban.
Rolex és Zenith
-
ricsik
őstag
válasz Memmaao #268831 üzenetére
A két kifejezés közül, hogy homage, vagy hamisítvány, ezekre a homage áll közelebb. Régebben, amikor csak nagyon hasonlított, akkor a homage még megállta a helyét, de valóban ezek a mostanában megjelenő SM és társaira a másolat, vagy copy szó lenne a legmegfelelőbb (nem feltétlen 1:1, sokszor van minimális eltérés méretben, vagy felület megmunkálásban, stb...)
-
aktív tag
Végre, megvan a válasz a "rejtélyre"
A Tudor kiadta a Pelagos Nodatet kicsiben, 42 ben meg a datet...
A SM kiadta a 39 es datet, nem omázs"there are more jacks then one at the fair..."
-
vinczetibor
aktív tag
válasz Memmaao #268826 üzenetére
A Pelagos 42mm, a San Martin 39mm vagyis nem egy az egyben másolat. Azt tökéletesen megértem, hogy az eredeti óra tulajdonosainak nem tetszik, hogy nem látszik a tízszeres értékkülönbözet a két óra között, miközben húszszor annyiba került az órájuk. Nekem a másolat van és 182 fontért vettem. Biztos, hogy nem veszem meg az eredeti Pelagost 4300 fontért így, hogy már megvettem a San Martint, bár előtte nagyon gondolkodtam rajta.
[ Szerkesztve ]
-
eldoble
aktív tag
Eredeti kínait kell venni, azt senki se másolja: SHANGHAI CIRCUIT.
-
-
SOAD19
addikt
válasz rbalint88 #268843 üzenetére
Köszönöm a vigasztalást, Urak! A DH egyértelműen homage, a Laco esetében pedig nagyfokú hasonlóság érhető tetten. Arabszám indexek, melyek felett kis négyzet/téglalap indexek is vannak, 6,9 óránál pálcika indexek, 12 óránál egy egyedibb, eltérő index és a mutatókészlet is ugyanaz/nagyon hasonló stílus.
#268845 dzsi23
Én is kicsit, ebbe az egyes csoportba tartozok talán, vagy, csak ezzel nyugtatom magam. Pl. a Tudor mutatós SM nekem már nem annyira bejövős, túlzottan hajaz a Tudorra. Nekem is inkább akkor elfogadhatóbb egy homage, ha tényleg kifutott, vagy egy nagyon kevéssé ismert darab másolata, vagy kis részletekben azért, mondjuk mutatókészletben eltér az eredeti órától. Persze megértem, nem zavar, ha valaki 1:1 homage-t vásárol, mert mondjuk bejön neki az adott Rolex, de nem engedheti meg magának, vagy nem akar annyit kiadni egy órára.[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz djeperto #268837 üzenetére
"Dzsinek van egy stílusa"
Ilyen szép dolgot még senki sem mondott nekem. *.*SOAD19 #268840:
"Van olyan véleménye egyeseknek, hogy akkor nem zavaró számára a homage, ha az ihletet adó óra már kifutott, nem kapható."Én pont ilyen "egyes" vagyok.
De a Lacodat én sem nevezném omázsnak, eléggé egyedi (és szebb is). Persze, én is látom a hasonlóságot, de már minden új óra hasonlít egy korábbira. -
rbalint88
addikt
válasz SOAD19 #268840 üzenetére
Hat a DH es az Omega kozott sokkal nagyobb a hasonlosag, mint a Fortis es a Laco kozott. Utobbiak csak hasonlo stilusuak, meg azt se gondolnam, hogy fel szemmel az egyiket neztek, mikozben a masikat rajzoltak.
driv4r: Kilchoman Machir Bay eletem egyik legrosszabb whisky elmenye, egyszer kisgyerekkent belenyaltam a baranyhimlo ecsetelojebe, annak volt 1:1 ugyanolyan ize Nalam a Gentlemen Jack es a Teeling az alapdarab
-
SOAD19
addikt
Ha már homage... Tegnap szembesültem vele az egyik fb-os órás adok-veszek csoportban, hogy a Laco-m lehet, hogy Fortis homage. Vagy fordítva, de inkább az első verzió a valószínűbb. Mindegy, emiatt már nem fogom eladni, úgyis van már egy másik homage-om, igaz, annak az eredeti verziója egy réges régi, kifutott Omega, így annál annyira nem zavar (főleg, hogy még talán az órakedvelők 99%-a se nagyon tudja, hogy volt ilyen Omega valaha). Van olyan véleménye egyeseknek, hogy akkor nem zavaró számára a homage, ha az ihletet adó óra már kifutott, nem kapható.
-
aktív tag
válasz driv4r #268836 üzenetére
Nem kell visszaolvasnom, tökéletesen emlékszek, mit írtam és tartom is.
Sem rád, sem dzsi23 ra nem írtam olyat, hogy túl elfogultak lennétek.
Ánplágd értem ezt.
Dzsinek van egy stílusa, aki bírja az bírja, aki nem, az meg könnyen beleáll
Nekem is van 1.stílusom, elecseteltem a pici különbségeket, had legyen lavina belöle
Annyi személyes hozzáfűzni valóm volt, hogy az a Pelagos homage nekem egy kicsit már túmács.
"there are more jacks then one at the fair..."
-
driv4r
aktív tag
válasz djeperto #268833 üzenetére
Nem vagyok egyik irányban sem elfogult, ld. az eggyel feljebbi kommentemet.
Ha most körbenézek, van itthon kb. 20 svájci, 8-10 német, japán, orosz, és egy azaz 1 db kínai, azt a sógoromtól kunyeráltam el.
De ha nulla azaz 0 órám lenne, akkor is objektív megközelítést javasolnék mindenkinek, függetlenül attól, milyen nacionáléjú az órája. Mert azt lássuk be, ez egy hitvita is részben, amit nagyban meghatároz, kinek milyen az órája, órái többsége.
Engem irritál a legjobban a koppintás, akár itt, akár a kínai topikban ezerszer leírtam. De az is irritál, ha csak a ‘kínai’ számlájára írjuk a koppintást, miközben a ‘svájci’, ‘német’ vagy éppen ‘japán’ rovására is megtehetnénk. Értem, hogy ez a kínai utánzatok tömegessége, ‘ipari’ mérete miatt jobban szembetűnő, de legalább törekedni szeretnék a kettős mérce elkerülésére. Ha visszaolvasod a saját kommentjeidet, nemrég pont Te írtál arról, nincs új a nap alatt, folyamatosan egymástól nyúlnak a gyártók.
-
driv4r
aktív tag
válasz ricsik #268829 üzenetére
Az homage csak egy szépelgő elnevezés, attól az még utánzás. De ha iparjogvédelmi szempontból nem szolgai utánzás, ha nem sért törvényesen bejegyzett _és_ nem kimerült védjegyoltalmat, akkor nem jogsértő. Van, amit le lehet védetni, és van, amit nem, ráadásul a jogi védettségnek időbeni korlátja is van. A hamisítás általában mezei védjegybitorlás, az jogsértő, csak éppen zéró hatékony jogérvényesítési eszköze van a márkatulajdonosnak.
-
aktív tag
válasz driv4r #268830 üzenetére
De, én vettem. De ez az összehasonlítás kb. olyan, mintha a SM lerendelne, legyártattna legálisan 300 db Pelagost a Tudorral, és SM logoval árulja 10% al olcsóbban.... de ezt te is tudod kedves viszkis spanom
Ahogy ricsik is leírja, ott rejlik a szövegben:
"with some visual similarities..."
...gondolom nem kell lefordítanom, mit jelent a SOME
Jah, és a kínai gyártók híresek is arról, hogy valamit "tisztelgésből" csinálnak úgy, hogy az szinte mindenben hasonlítson az eredetireNekem tényleg nincs semmi bajom ezekkel az órákkal, dszi23-vel sem, sőtt
Az elfogultság sosem jó, egyik oldalról sem. Peace
"there are more jacks then one at the fair..."
-
bigmasterg
addikt
válasz dzsi23 #268812 üzenetére
Csak az a kellemetlen, amikor az SM másolat vékonyabb / jobban viselhető mint az eredeti. időre youtube link
Félreértés ne essék, nyilván sokkal jobb a Tudor, igazából össze sem hasonlítható a kettő.
A kisebb és vékonyabb modelljeik szimpatiusak BB58 a képzeletbeli listámon szerepel (feleségem pedig a BB54-el szimpatizál), de a nagyobb modelljeik már-már ciki hogy milyen ducik.szerk.: plusz ez esetben szálcsiszolt az SM oldala, ami jobban is passzol a toolwatch jelleghez.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ricsik #268829 üzenetére
" with some visual similarities to pay homage" a hangsúly a some-on van. Mert a SM homage Tudor órája a logó kivételével kb 1:1-bem copy. Lehet a copy a jó szó és nem a hamisítvány. A hamisítvány nyilván a megtévesztésről szólna, a copy meg arról, hogy nem fektetnek fejlesztést, tervezést valamibe, hanem 1:1 másolják. Egyébként az is kérdés, hogy pl. le van e védve a snowflake mutató, vagy az indexek formája, a design elemek.
-
driv4r
aktív tag
válasz djeperto #268820 üzenetére
Teljesen egyetértek. Tök idegesítő, hogy van egy eredeti modell, aztán készítenek róla egy akár 1:1 másolatot, csak éppen kicserélik rajta a logót, aztán eladják olcsóbban.
Bár most hogy ezt mondom, az is eszembe jutott, nem Te vettél véletlenül mostanában egy Solen titán búvárt, és talán még örültél is annak, hogy jobb az ára a ‘magyar’ órának, mint a Swiss Military logós ‘eredetinek’? [kép] [kép]
Bár hozzátenném, a Chrono AG se az originális dizájnjáról híres, a legnagyobb svájci Private Label gyártó.
No offense meant, csak a kívánatos objektivitás elvéért való aggódásomtól vezérelve jelzem. Még egy ilyen közkedvelt ízét is ideteszek: .
-
ricsik
őstag
Ezt találtam így hirtelen:
hamisítvány : Megtévesztő szándékkal valódi v. eredeti gyanánt feltüntetett, utánzott, hamisított dolog, tárgy.Én nem hiszem, hogy megtévesztő szándék vezérli ezeket a "homage-t" gyártó cégeket.
Senki sem fog venni egy SM-t, mert azt hiszi Tudor, nem az átverés, megtévesztés, és ebből fakadó haszonszerzés a cél.A homage azért jobban ráillik ezekre, mint a fake, vagy hamisítvány
By definition, Homage is a term that is defined as" respect or honor" or" something that is done to honor someone or something." In watch terms, a 'homage' watch is a watch whose design takes inspiration from an existing timepiece, with some visual similarities to pay homage to - often some of the most iconic and recognized timepieces.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én erre az órára tekintek homage óraként. Az eredeti Rolex Daytona-val rezonál, de van annyira eredeti, hogy senki sem fogja azt mondani, hogy egy sz@r 1:1 copy.
Ez még nem homage, hanem egy pofátlan másolás:[ Szerkesztve ]
-
Caldera
aktív tag
Hatvan9 nem emlékeztet Titeket egy korábbi hozzáértő fórumtársunkra?
Bár ő nagy márkákat is kukába dobta, ha nem volt mp. pontos.[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
addikt
Senki nem hasonlította, de a SM onnan lopta a teljes design-t. Lehet szépíteni, hogy "nem hamis". Ok. Akkor nem hamis, hanem gabarizált, ha ez jobban hangzik. De akkor mondok egy másik példát. Jerry Rig Everything Zack évek óta gyárt a Dbrand-el együtt olyan tokot, amin a telefon belseje "teardown" látszik. Az egyik nagy tok gyártó pofátlanul ellopta az ön általa befotózott, átdolgozott tokokat és rárakta a saját logóját. Csak éppen pl rajta maradt az összes Easter egg: "glass is glass, and glass can break", stb. Most éppen elég nagy pert fognak nyerni Zack -ek. A szitu itt is hasonló. A SM lopta a snowflake mutatót, az indexek formáját, mindent, a logón kívül. Ez azért kicsit több, mint homage...
-
dzsi23
addikt
válasz tboldi #268822 üzenetére
Amúgy csak utólag írtam a fenti hozzászólásomba, hogy "egy picit", kíváncsi voltam, ki lesz az első, aki ráharap... de én legalább nem írok olyat, hogy nem akarok kötekedni...Szerk.: De amúgy igaz, hogy csak picit jobb mindenben. Amiben sokkal jobb, az a történelem, és a marketing.
A héliumszelepről meg csak ennyit: [link].[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
"...mindenki tudja, hogy (az ár-érték arányt leszámítva) egy picit mindenben jobb a Tudor...."
1 Hz-el (25%), kb. 30 óra járástartalékkal (40%), 400 m vízállósággal (80%), COSC tanusítvánnyal (100%), microállítással (azt lehet lehomázsolták... nem tudom) meg a 1 hélium szeleppel, egyedi dizájnnal (ja, nem)
ez szokott eszembe jutni
Tényleg nem kötekedek, nem is fogok, de az a Pelagos "homage", az nekem is már a SOK kategória."there are more jacks then one at the fair..."
-
driv4r
aktív tag
válasz Lev Abalkin #268815 üzenetére
Lem. Ezt nem akartam ide keverni.
-
Hatvan9
senior tag
válasz bigmasterg #268813 üzenetére
Cleef & Arpels - Kizárólag ékszer márkaként magát elismerő és így bejegyzett cég
Bexei Watches - Az itthon elismert de a világgal még ismerkedő Magyar brand, aminek jelenleg még nincs kézzel fogható készlete (Remélem felkerül valamikor)
Jacob & Co - Egyedileg kézzel készített órákkal és ékszerekkel foglalkozó cég, aminek nincs az átlagemberhez szoló nagy darabszámban készített kollekciója
Lehetnek kivételek amik nincsennek fenn, ettől függetlenül hogy a rossz példákat írtál.
Ha az oldalt szeretnéd kritizálni és vagy/ha tudsz jobbat, ne tartsd magadba.
Arra jó hogy a némileg ismert típusokról megtalálható sok információ.Szerintem sehol nincs nagyobb adatbázis, tudtommal.(Vagy ilyen létező személy)
Illetve a mikrobrand szerintem azért mikro, mint ahogy a nevében is van, mert olyan értelemben azért mikro mert nem igazi nagy brand.driv4r: Lehetnek ilyen márkák, bár ezeket nagyrész én is ismertem, de például az említett Q&Q- ból millió egyféle volt, valószínű Ázsia több területén is gyártva, arra szeretnék kilyukadni hogy szerintem ők maguk, mint gyártók sem tudják összeszedni milyen típusokkal rendelkeztek.
[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz bigmasterg #268813 üzenetére
Én csak azt néztem, hogy az adatbázisban milyen kezdőbetűvel nem kezdődnek óramárkák, ilyen a Q, az X és a Y.
Tehát a Q&Q, a Xeric és a Yema nem létező óramárkák.
Nem tehetek róla, nekem egy régi Lem novella jut erről az eszembe.
-
bigmasterg
addikt
válasz Hatvan9 #268805 üzenetére
"Márkának egy név, normaként meghúzva itt a vonalat ha az a világ legnagyobb Óra adatbázisában is szerepeltetve van, mint márka"
Akkor pl egy
Van Cleef & Arpels
Bexei Watches
Jacob & Co
stb..
nem számít óra márkának?szerk.: + a micro brandek
szerk2.: Most látom, hogy Bexeit már dzsi írta.[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
válasz dzsi23 #268806 üzenetére
Kicsit elszakadt a cérna nálam, így utólag átgondolva nem állítanám helyesnek a kijelentéseim.Nem állíthatom hogy gagyi volna, sosem fogtam kézbe, nem próbáltam milyen érzés felhúzni vagy forgatni a lünnetát hogy milyen hangja van és a felületét se tapintottam hogy hol milyen az anyaga vagy a kezelése és a polírja, ezeken elszoktam babrálni.Az biztos hogy túlzó kijelentéseket, tettem és megalapozatlanul.
A svájci óraipar formavilágból keletkező mai órák javarészt a Tudort gyártó és alapító Rolex is erősen határozta és határozza meg.Vannak darabok amik mechanikai csodaként hatnak rám, ezért nem tudtam értelmezni a hasonlítgatást.
Egyébként jelenleg egy Tudor Heritage piszkálja a fantáziám.m3tr0 Nem gondoltam át mit írok, nem ismerek egyetlen modellt sem, visszavonom az állításom hogy “gagyi”.
Egy picit viszont a Tudor példája sem lenne helyen való.[ Szerkesztve ]
-
m3tr0
őstag
válasz Hatvan9 #268808 üzenetére
Kijelentheted,hogy gagyi a szerkezete az említett San Martinnak csak ez megint nem igaz.
Egy jól bevált, eléggé pontos, jó járástartalékkal rendelkező NH35-ös szerkezet van benne ami egy Seiko szerkezet.Az ára is mutatja,hogy milyen kategória...hát kb. ez sem igaz,mert sajnos - tetszik nem tetszik - sok nevesebb,általad is elfogadott igazi óramárkát kenterbe ver minőségben ÉS mindezt olcsóbban.
-
Hatvan9
senior tag
válasz dzsi23 #268806 üzenetére
Elismerem hogy nem pontos és hiteles a tudásom az óravilágról, valószínüleg többet tudsz mint én.
Sok szempontot lehetne figyelembe venni mi gagyi és mi nem az, nem csak egy nagyobb cég szerkezetét nézve vagy annak pontos mását használó óráról beszélve.Feltételezem hogy gagyi a témában forgó “San Maritin”, szerkezetének és típusainak pontos ismerete hiányában is kimerném jelenteni, mert a számomra megszokott módú helyen sem találni semmi információt róla és az árazása is mutatja melyik kategória, nincs ingyen ebéd sehol a világban.
Ettől függetlenül nem állítom hogy nem lehetsz boldog vele, ha neked jó és tetszik, örülök neki.De ne hitessük el azt hogy ez a nagy márkák szintjén lenne.[ Szerkesztve ]
-
driv4r
aktív tag
válasz Memmaao #268804 üzenetére
Mindkét neves svájci amúgy német. Steinhart. Davosa.
Kis túlzással, de mára az egyetlen megbízhatóan svájci a Moser. Le is vették 2021-ben a ‘Swiss Made’ jelzést az óráikról, annyira ciki lett a transzparencia hiánya.
‘Így azért a "hamis" elég jó jelző rá, mert azért ez több, mint homage óra.’
Ezzel az állításoddal nem értek egyet. Szerintem Te se, ha adsz magadnak egy kis időt, átgondolni még egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
dzsi23
addikt
válasz Hatvan9 #268805 üzenetére
Tehát már a Seiko és a Sellita szerkezet is gagyi. Laikusként inkább kérdeznék, vagy csendben maradnék, nem osztanám az észt. Szegény Becsei Áron pedig most biztos elszégyellte magát, mert a Bexei nem tekinthető márkának, hisz nem szerepel "a világ legnagyobb Óra adatbázisában"... Hajime Asaokával együtt.
[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
válasz fagyalllo #268800 üzenetére
Sajnos nem én vagyok a megfelelő személy ebben témában, laikusként tudok én is ide fordulni, bár megfordult pár óra a kezemben és megvan a véleményem pár dologról, erre a kérdésre tapasztalt vásárlót/használót lenne jó megérdeklődni.
Korábbiakhoz kapcsolódóan, erre is némileg válaszolva, szerintem akkor tekinthető egy Márkának egy név, normaként meghúzva itt a vonalat ha az a világ legnagyobb Óra adatbázisában is szerepeltetve van, mint márka.Csak tipp arra hogy mi lehetne mérvadó.
Attól hogy nem egy 99%-os klón hanem rácsapják svájciasan olaszul majdnem hogy San Marino ésösszemozaikoznak,limlomoznak 4-5 ismert típust és márkát egy gagyi szerkezetűhulladékotvalamit létrehozva attól nem lesz márkás és eredeti.
Bocsánat én itt befejeztem, Tudor összehasonlítást nem is kommentálom.Szerk: lassú voltam, közben páran válaszoltak.
Steinhart téma: Igen, nekem tetszik, kiváncsi vagyok az milyen de nem azért kell mert elfogom hinni hogy egy Rolex vagy Tudor van a kezemen, valószínüleg csukott szemmel is egyből érezném a különbséget de nem is fogom vagy akarom a Breitlinghez se hasonlítani.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz m3tr0 #268797 üzenetére
Azért azt valljuk be, a pelagos SM esetén konkrétan csak a logó tér el a Tudor-tól, meg ugye ami a belsejében van. Így azért a "hamis" elég jó jelző rá, mert azért ez több, mint homage óra. Tény, hogy a steinhart vagy a davosa sem bír egyetlen önálló formával sem. Szerintem ezeknél csak annyi a különbség, hogy nem Kína a székhely és swiss made kritériumoknak megfelelő a gyártás, egy szinten magasabb áron, mint az nh35 vagy myota szerelt kínai órák, mert ugye ezekben tényleg sellita vagy Eta van, de nekik sem kellett semmit költeni designer csapatra. Nem lepődnék meg, ha kínai lenne itt is a tulajdon.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest