Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SOAD19

addikt

Üdv!

Múlt héten megjött végre a Laco. A Helveti oldaláról rendeltem meg. Náluk jóval olcsóbb volt a Laco árához képest: 933 vs. 980€. Ráadásul "kisírtam" egy kis kedvezményt is 10% értékben. Igaz hozzátartozik, hogy ennek az volt az egyik feltétele, hogy a rendelésem után nem kaptam, választhattam ajándékot. Esetemben a legdrágább ajándék egy ilyen bőr óratartó lett volna 58€ értékben. Az órát dupla AR-rel rendeltem, ami 103€-s felárat jelent, úgyhogy a kapott kedvezmény gyakorlatilag kiadta.
    Az óráról: Masszív, súlyos darab, van benne anyag. Ez nálam pozitívum. Az Oceanus könnyűsége annyira nem jön be, ilyen szempontból régi vágású, maradi, mondhatni boomer vagyok, szeretem, ha van egy kis súlya az órának, kicsit tartósabbnak, minőségibbnek hat. Tudom, hogy hülyeség, a titán órák is biztos ugyanolyan tartósak. De nem tudok mit tenni, ez van, jobban bejön az acél. :B Az óra igazi toolwatch-nak tűnik, a tokon, szíjon nincs semmi csicsa, polír. A szíj semmi extra szerintem (50€ a felár a gumi szíjashoz képest...), jó lett volna ennyi összegért, ha már van szerszám mentes mikroállítási lehetőség a csaton, illetve fél szemek a szíjon valamint, ha nem kiütős, hanem csavar stiftes a szíj. Nyilván a számlap, tok dizánja adja el az órát. A szíj méretre állításával eléggé megszenvedtem, nagyon nehezen tudtam kihúzni a pineket, stiftteket. Ami még nem tetszik az a lünetta. Az, hogy 60 klikkes az nem zavar, de az nem bejövős, hogy elég erős, nehezen tekerehető, nem túl nagy élmény forgatni, kicsit jobb, ha a lünettát be-lenyomjuk a számlap felé és úgy tekerjük, ekkor könnyebben megy. Szerencsére nem nagyon szoktam használni, úgyhogy annyira nem nagy érvágás, de gondoltam megemlítem a korrektség, elfogulatlanság jegyében. ;) Az, hogy ennyi pénz reális-e, ezért a minőségért, tudásért az jó kérdés, de ahogy írtam a dizájn miatt veszi meg az ember, és ez esetemben is így volt.

Egy laikus kérdés, mert még nem volt eddig menetes koronazáras órám. Ugye, csak visszatekerésnél kell benyomni, nyomva tartani, és úgy visszatekerni a koronát, kitekerésnél simán tekerhetem? Csak azért kérdezem, mert kitekerésnél, a vége felé kissé megakad, majd egy minimálisat csavarva ugrik egy kicsit, gondolom, ekkor ugrik le a menetről, válik szabaddá. Ez így normális?

Végezetül, itt van pár gyorsan lőtt kép:
    [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]

És egy videó: [link]

Valaki tudna ajánlani egy bevált stift kinyomó szerszámot, mert beadta a kulcsot a mostanim (olcsó alis). Egy szemet lehet még mindig ki kellene vennem a szíjból. Bár, lehet egyszerűbb lenne elvinni egy óráshoz, úgyse akarok már több órát venni, de hogy nem is fogok azt nem merem kijelenteni felelősségem teljes tudatában, naivitás is lenne részemről. :DDD Ha most kellene, szeretnék venni valamit, akkor ez jön be a legjobban per pillanat:

Videó alapján is elég tetszetős az a kék számlap: [link] (ez még a 44 mm-es verzió)

Új hozzászólás Aktív témák