Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz tangiers #158403 üzenetére
Nem azt írtad, hogy garis?
Nézz utána hol a szervíz.sipi83: de ott OUT OF STOCK
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
BAti77
aktív tag
válasz tangiers #151661 üzenetére
Nos mindenki másképp csinálja...én alapból nem nagyon hagyom, hogy lejárjon az órám, viszont ha lejár nem csak megindítom a werket, hanem a kellő lengésszög miatt felszoktam húzni teljesen. Ez kb. 40-60 húzás a koronán...
Ezt több óra esetén meg lehet oldani óraforgatóval is...
"Túlhúzni" nem lehet egy automata szerkezetet, mert van benne egy mechanizmus ami ezt nem engedi. Ha nem lenne, az automatika is megszakíthatná a főrugót vagy károsodást okozna...
Ha szemből nézed az órát, akkor igen, felfelé tekerve húzod a szerkezetet. Ez a korona oldaláról nézve az óramutató járásával megegyező irány...
PDF...ott volt a címben...[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
BAti77
aktív tag
válasz tangiers #151654 üzenetére
Sellita SW-200
Koronáról húzható...felhúzásnál javallot vagy 40-60 húzás a koronával...elvileg hallasz egy halk kattanást a csúszófék miatt ha "fullon" van.
Felhúzáskor egy irányba húzjató a koronával...óra mutató járásával megegyező irányba.
Ha nem használod a koronát a felhúzáshoz, az órát körkörősen lóbálva is mozgásra bírhatod, mivel automata a szerkezet és a rotor (lengő súly) mindkét irányba történő elmozdulásával felhúzza az óra főrugóját.
A dátumtárcsát is, a felhúzáshoz hasonlóan, az óramutató járásával megegyező irányba tekerve a koronát érdemes állítani...21:00-03:00 óra közötti óraállásnál ne állítsd a dátumot, mert terheled annak mechanikáját és sérülhet a szerkezet.
A napi megengedett járáseltérés mértékét megtalálod a linkelt pdf-ben...ez függ a werk minőségi szintjétől is.[ Szerkesztve ]
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
tupacamaru
veterán
válasz tangiers #78035 üzenetére
Miért? Ott nem kell ÁFA-t és VÁM-ot fizetni ha nem EU-ból jön a csomag?
kopepe Akkor hajrá!
[ Szerkesztve ]
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
condy
senior tag
válasz tangiers #78035 üzenetére
Nem rosszból mondom, de ilyeneket ne kérdezz, mert baj lehet belőle.
kopepe: Ezt: "Stuhrling Original Men's 664.01 "Aquadiver" Stainless Steel Black Dial Watch with Triple-Link Band" nem fogja senki ajánlani. Jól csengőnek tűnő név, kamu történelem, kínai szutyok alkatrészek! Már volt róla szó fentebb...
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
Ra3
őstag
válasz tangiers #75462 üzenetére
Régebben nézegettem ezt a típust, a Hirsch szíj nem tudom mennyit ér, de ha jól emlékszem akkor most van a ebayen dfi-s akcióban új, made in japan változat 42-43k környékén, akció nélkül ~47k. Szóval ha jó állapotban van az óra meg a szíj is akkor esetleg annak ér 50k-t aki pont ilyet akar, és nem tud kintről rendelni, mivel ez a típus (br0015-52e) itthon nem kapható.
Viszont ha láttad élőben az órát akkor érdekelne hogy mekkora az átmérője, mert mindenhol más infó van róla.''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
-
csabulaxi
senior tag
válasz tangiers #63910 üzenetére
Utolsó hozzád szólásom. nem oktattalak, nem érdekel a bizniszed, azt sem tudtam, hogy Te vagy az eladó és az sem érdekel mit írt hozzá szabika. Annyi bajom volt, hogy minden magyar állampolgárra tettél egy sértő, bántó irigy jelzőt. Azt gondoltam, hogy Te is magyar állampolgár vagy, de úgy látom a google fordító visszafelé nem működik nálad és teljesen mást értelmezel.
Magas ívben letojom, hogy itt ki mivel bizniszel és kinek mi a reakciója. Bár nem árt néha helyre tenni az elszállt árakat, de míg lószar, addig...."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
condy
senior tag
válasz tangiers #63910 üzenetére
Én kérek elnézést??? Bocsánat, hogy megjegyzem, de mindenki leírja a saját véleményét. Szerinte nem ér annyit! Kész! Nem is neki kellett kifizetnie. Pont. Ennyi! Te eladtad, a vevő megvette. Te örülsz a pėnznek, ő az órának. Az, hogy valaki nem adott volna érte annyit, az azért nem olyan tragédia, pláne úgy, hogy már megtörtént az adás-vétel.
Én nem tudom mennyi ér. Nincs is véleményem. Ő tudja, és van véleménye.
Ezen ne kezdjük már el az öri-hari lavinát."I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
Szabikaa20
őstag
válasz tangiers #63903 üzenetére
Drága barátom!
Ha követnéd a fórumot észrevehetted volna,hogy én voltam az elsö aki gratulált az új szerzeményéhez!!! És pont ráhibáztál,mert magyarnak tartom magamat,(te az írásod szerint nem!),de szlovákiai vagyok!Egyáltalán nem volt rosszindulatú csak megjegyeztem!Irigy meg aztán pláne nem,mert személy szerint nem kéne az óra,pontosabban én pénzt nem adnék érte,de ha kapnák egyet szívesen hordanám én is!Mivel már övé az óra így természetesnek tartom,hogy ki is fizette!És még 1x leírom Gratulálok az órához,legyen benne sok örömöd! Mivel te voltál az eladó ezért gondoltam,hogy te megfogod szólni!Nemcsak az en véleményem szerint ért annyit amennyit az óra...részemröl befejeztem!Más: 10 nap alatt megérkeztek az óracsatok kínából!
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
csabulaxi
senior tag
válasz tangiers #63905 üzenetére
Az első mondatod a gondom.
Te a magyar szót egy jelzőként használod, nem pozitív értelemben, miközben Te is magyarul írsz, gondolom az anyanyelveden."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
csabulaxi
senior tag
-
Reverting
őstag
válasz tangiers #63420 üzenetére
A vilagon egyik legkedveltebb... Tartsd meg... Nekem is van... Amugy 50ert van zsir uj garis dobozos magyar papirokak... Forumtarsuk jovoltabol... Amugy ha szep es megvan minden a 40-42 jo ar... De ugye az uj 50e. Persze nem bolti arat mondom... Az ugye joval tobb...
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
beleszólok
senior tag
válasz tangiers #53733 üzenetére
Szerintem nézd meg alaposabban, mert az enyém is a frászt hozta rám párszor, aztán kiderült, hogy optikai csalódás. Nem áll meg a másodperc mutató, csak viszonylag távol van a számlaptól és ahogy fordul az óra, más szögből látod a mutatót, emiatt olyan, mintha megállna egy pillanatra.
Most direkt kipróbáltam: ahogy fordítom, olyan, mintha egy-egy másodpercre megállna. Egy teljes percig játszottam vele így, közben mobilon futtattam egy stoppert. Ha valóban megállna, akkor kb. 5-6 másodpercet késett volna az egy perc lejártával, de nem volt eltérés.
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
vadászcsiga
félisten
válasz tangiers #52397 üzenetére
Ezt a rejtett minimálárat sosem értettem. Titok? Vagy szégyelled az összeget?
Vigyázni kell az ilyen óvatoskodással a vateran. Elsőre kell biztosra menni én ezt vallom. Nem tesz jót ha úgy ér véget az aukció hogy nem kelt el. Minél többször indul újra annál nagyobb lesz az érdektelenség.szerk: most olvasom mióta vaterazol, akkor te is tudod hogy megy ez, nem kell bemutatni. A saját tapasztalatimat írtam le.
[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
válasz tangiers #23500 üzenetére
Biztos, hogy ez a link otthon is?
kiteszem ide is:
http://mobilarena.hu/tema/svajci_es_egyeb_orak_topicja/friss.html
ja, amúgy írtam a Seiko 5 miatt pár napja, az volt a baja, hogy gyakorlatilag "ki volt száradva".
[ Szerkesztve ]
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
seiko
senior tag
válasz tangiers #15062 üzenetére
OK.
Sajnos a Certina előszeretettel használja a pattintós hátlapot wr100-as óráin is.
Az első tömítéscseréig nem szokott gond lenni, úgy bele van préselve az a műanyag(?).
Ha később nem ellenőrzik az óra tömítettségét (sok "elemcserés" órás kihagyja műszer hiányában), akkor bizony beázás lehet a vége.[ Szerkesztve ]
-
seiko
senior tag
válasz tangiers #15059 üzenetére
sajnos pattintós a hátlap, de sérülésmentesen leszedhető.
a tömítést illik kicserélni minden megbontáskor.
ha elviszed ahhoz az óráshoz, akit ajánlottam, biztosan segíteni fog.
50 Dollár körül van egy új szerkezet (de olcsóbbat is találsz a neten), ennek a cseréjét is megbeszélheted vele.
nemrégiben éppen egy másik órás ismerősömnél lógtam, mikor behoztak hozzá egy szerkezethibás svájci női aranyórát.
kb. 5 perc alatt belerakott egy új, a réginél jobb werket, és mindezt 12ezer Ft-ért. -
seiko
senior tag
válasz tangiers #15051 üzenetére
ilyesmiről még nem hallottam, hogy létezne ilyen típushiba.
a mai CNC korszakban nem jellemző a sorja, és ha az óra hibátlanul működött a garanciaidőn belül, akkor biztosan más a gond.
akár az is lehet, hogy elemcserekor valami kosz került a tokba.
vagy maga a G10-es szerkezet hunyt el.
tisztítani nem, de cserélni lehet.
a neten kell venni egy újat bele, és szakemberrel kicseréltetni.
priviben küldök egy elérhetőséget, beszélj az illetővel! -
nagyúr
válasz tangiers #14843 üzenetére
Nem. Amikor visszapattintottad a koronát, akkor picit elmozdult a percmutató. Egy picit előbre kell álítani (egy hajszálnyival), és amikor betolod, akkor pont a helyén lesz.
A kvarcnál havi +/-30 másodperc lesz az..( vagy inkáb +/-20)
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
pohár
félisten
válasz tangiers #14383 üzenetére
olcsóbban kijössz ha fémszíjjal veszed, és veszel hozzá gyári/egyéb jó minőségű szíjat
megbízható darabok, elég sokáig ki fog szolgálni
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
runner 125
nagyúr
válasz tangiers #14380 üzenetére
Jah, fémszíjas verzió vizes célokra jól jöhet.
De, szerintem nagyon jó döntés, másik kedvenc sorozatom a Tissot után. Szép darab nagyon.
..talán ez egy kicsit jobban bejön, de a stílus ugyanaz.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
pohár
félisten
válasz tangiers #14380 üzenetére
inkább vedd acélszíjjal ha szeretnéd vízben is használni, különben veheted évente a bőrszíjakat hozzá
vagy vedd meg bőrrel, és vegyél hozzá fémszíjat, vagy fordítva, és és félévente lecserélteted a szíjat órással[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest